www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Propuneri


EugenRo2001
 Share

Recommended Posts

Am doua propuneri care eu cred ca ar imbunatatii "viata" pe RGC.

 

- posibilitatea publicarii de anunturi la Mica Publicitate sa fie conditionata de un numar minim de postari sau vechime pe forum. Am vazut in ultimul timp o multime de nou inscrisi care au debutat cu un anunt la Mica Publicitate, de cele mai multe ori in sectiunea gresita sau cu informatii incomplete.

 

- creearea unei sectiuni noi sau impartirea in Electric si Acustic cu subsectiunile corespunzatoare la fiecare. Mereu se intampla sa porneasca cineva un topic despre o chitara fara sa spune ce fel este si e nevoie s aintrebam "acustica sau electrica?"

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Ideea cu Mica Publicitate este foarte buna. Asa cum era (cand era...) la Duel. Nu puteai vota daca nu aveai un minim de 25 sau 50 (nu mai tin minte exact) de postari. Ar fi foarte ok ca cei nou veniti sa nu aibe acces la sectiunea de Mica Publicitate de pe forum. Sa aibe ei un colt al lor, iar feedbackul sa il obtina prin tranzactii intre ei sau cu cei cu vechime pe forum (cei "mari" sa aibe acces la taraba lor de pe piata). Iar accesul la sectiunea generala de Mica Publicitate sa fie conditionata ori de un anumit numar de postari ori de numarul de plusuri primit la feedback. Asa s-ar mai evita (zic eu...) din tepele de pe forum.

Edited by metal_messiah
Link to comment
Share on other sites

Adica daca sunt incepator, si vreau sa cumpar/vand o chitara, in ideea de a-mi gasi o chitara perfecta, trebuie sa am rabdare sa devin avansat ?

 

:blink:

 

Nu sa devii avansat. Sa capeti o mica reputatie pe forum. Adica ori numar de postari ori ceva feedback pozitiv. Asa cum a spus EugenRo2001, sa nu mai intre lumea ca pe okazii.ro aici.

Link to comment
Share on other sites

Mica publicitate n-ar mai fi mica publicitate daca am conditiona postarea asa.

Eu am gasit forumul in 2006 dorind sa vand un procesor de chitara.

In schimb as fi total de acord ca sectiunea de Mica Publicitate sa fie moderata cu mult mai mare strictete. Sa fie sterse instant toate anunturile care nu respecta regulamentul.

Spicuiesc (din memorie):

- anuntul este in nume personal si nu pentru "un prieten"

- pretul si descrierea exacta (marca, tip, an de fabricatie) sunt obligatorii, pozele (optionale) sunt un plus

- pretul nu poate fi mai mare decat cel "de nou" in magazinele de referinta

 

Pentru asta trebuie o echipa de cativa "zbiri" care sa tina lucrurile in frau.

 

Trebuie sa va spun ca disciplina pe acest forum, in general, este foarte lejera.

Particip la forumuri in care posturile nu apuca sa traiasca mai mult de 24 de ore daca sunt off topic, sau daca in general nu respecta regulamentul intern.

Link to comment
Share on other sites

Daca ar fi urmarita permanent sectiunea si ar fi sterse toate postarile ampulea ar fi altceva. Mi se pare normal ca intr-un anunt sa fie scrise (asa cum ai spus si tu) marca/model/an fabricatie/an cumparare/pret/localitate/detalii de contact/detalii de efectuare a tranzactiei. Eu zic ca si pozele ar fi bine sa fie obligatorii. Sa vezi obiectul in cauza, sa stii mai bine despre ce se vorbeste. Intr-adevar, asta se poate discuta in privat cu vanzatorul, DAR macar 2-3 poze care sa arate in mare parte starea produsului, nu mi se pare ceva imposibil de realizat.

 

Daca, asa cum spui de alte forumuri, ar fi sterse postarile ce nu respecta regulamentul, s-ar evita o parte din m*ile date pe la Mica Publicitate.

Link to comment
Share on other sites

Sa fie...

 

De către cine? Guvern?

Propunerea ar rezolva câteva dintre problemele comune, fără să adauge altele. Cu cât se poate automatiza mai mult moderarea cu atât mai bine, pentru că nu-i plătește nimeni pe moderatori (care sunt cam invizibili de fel oricum).

Eu văd secțiunea Mica Publicitate ca pe o facilitate oferită membrilor acestei comunități. "Membru" înseamnă persoană cu interese comune ce participă la discuții. Cine își înregistrează un cont doar pentru a publica un anunț în mod evident nu se încadrează în aceeași categorie, și nu cred că ar trebui să beneficieze de aceleași facilități.

E desigur viziunea mea și o chestiune de policy. Nu știu dacă administratorii au aceeași perspectivă. Oricare ar fi, am spus-o în repetate rânduri, ar trebui clar exprimată.

Există platforme gen Okazii (și alte clone de eBay) care sunt mult mai potrivite pentru astfel de activități. De fapt tocmai pentru asta au fost dezvoltate. Forumurile au fost dezvoltate pentru discuții deschise, asincrone, ordonate după subiecte și categorii de subiecte.

  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

Salut la toata lumea!

Nu vad care este problema daca un nou venit doreste sa cumpere sau sa vanda ceva. De ce ar trebui sa stea intai sa posteze(vezi domne sa faca reputatie sau mai stiu eu ce) cand omul poate face un bine altui membru RGC prin vanzare sau cumpararea unor instrumente?Am vazut cativa pe forum care pur si simplu stau la panda de greseli din partea unora fara nici un fel de intentie de a cumpara ci doar din placerea morbida de a arunca vorbe de genul "chitara am vazut si noi ca doar nu suntem prosti , dar ce model", cand pur si simplu ar fi putut sa il atentioneze omeneste ca mai sunt necesare unele detalii. Plus de asta un nou venit isi castiga interesul fata de comunitate pe parcurs si e normal ca la inceput sa nu stea sa urmareasca sau sa posteze in fiecare zi,lucru necesar dobandirii dreptului de a putea vinde/cumpara/schimba de la Mica Publicitate. Aceasta imi este opinia si luati-o ca atare !

Link to comment
Share on other sites

Și nu e la fel de normal nici să nu publice anunțuri de vânzare/cumpărare/servicii?

Acum daca esti o persoana rautacioasa poti sa o intorci pe toate partile numai sa iti fie tie bine. Atata timp cat exista o astfel de rubrica oricine si-ar face cont ar fi normal sa o poata folosi fara restrictii. Altfel sa se scoata rubrica Mica Publicitate caci acesta este un forum pentru discutii deschise asa cum ai spus nu bazar si te citez "Pentru asta exista Okazii.ro."

Link to comment
Share on other sites

Eu văd secțiunea Mica Publicitate ca pe o facilitate oferită membrilor acestei comunități. "Membru" înseamnă persoană cu interese comune ce participă la discuții. Cine își înregistrează un cont doar pentru a publica un anunț în mod evident nu se încadrează în aceeași categorie, și nu cred că ar trebui să beneficieze de aceleași facilități.

 

 

Foarte bine spus!

 

Mno, acum sa inteleaga si Borsec.

Nu avem nimic impotriva celor care vand/cumpara diverse produse de pe rgc. Problema este ca multi urmaresc doar sa dea tepe. Si majoritatea dintre acestia sunt cei nou-veniti, despre care nimeni nu stie nimic. Restul, ne cunoastem in mare parte intre noi si nu ne permitem sa ne dam tepe unul altuia. Din moment ce suntem o comunitate, nu ar trebui sa ne furam intre noi.

Bun, vrei sa iti vinzi din scule sau sa cumperi sa umplii garajul, treaba ta. Este strict problema ta si nimeni nu iti reproseaza asta atata timp cat esti cinstit. Fac pariu ca daca ai fi avut parte de experiente neplacute legate de chestia asta, ai fi avut cu totul alta parere despre propunerea facuta.

Edited by metal_messiah
Link to comment
Share on other sites

Nu guvernul trebuie sa administreze forumul, ci administratorii acestuia.

La peste 10.000 de membri (mai noi sau mai vechi) se pot gasi 8-10 de incredere care pot face moderarea sectiunii de publicitate. Acestia nu sunt administratori ci simpli executanti ai regulamentului. De fapt fac teoria generala a oricarui forum on-line.

 

Repet: desi nu sunt nici pe departe incepator, am nimerit aici incercand sa vand un procesor, dupa care topicurile m-au agatat incet incet. Daca nu puteam da anuntul (dupa ce-am facut sign-in completand toate datele obligatorii, inclusiv o adresa de e-mail) nu cred ca mai zaboveam prea mult.

Probabil ca treceam mai departe fara sa descopar adevarata valoare a comunitatii.

 

Cred ca nu sunt un caz izolat.

(membru din 2006 - ... ce mai trece timpul!)

 

Si inca ceva: am tranzactionat cel putin 10 chitare, plus alte multe obiecte (accesorii, corzi, doze, amplificatoare, chiar si o vioara) pana acum si iata ca inca nu am nci un feedback la avatar. De ce? cred ca am facut deal-uri numai cu oameni de incredere si care n-au prea pus mare pret pe aceasta optiune relativ noua (de a da feedback la tranzactii).

Cine da o teapa trebuie cunoscut intr-adevar, dar vina este deopotriva si a celui care ia o teapa. Acela alearga dupa un chilipir prea frumos sa fie adevarat gandindu-se ca a gasit vreun copil fraier pe care sa-l pacaleasca.

Orice tranzactie prezinta un risc dar sunt metode de a evita si elimina complet orice "neintelegere" ulterioara.

Edited by dgeekoo
Link to comment
Share on other sites

Om fi o natie de tepari, dar nu cred ca este cazul sa incercam sa ne protejam comunitatea in felul asta: nu duce decat la troll-isme. Deja este pus in miscare un mecanism de protectie (poti sa dai un feedback utilizatorilor). Cu exceptia veteranilor majoritatea utilizatorilor intra pentru prima data pe acest forum pentru rubrica de Mica Publicitate (cel putin la mine asa a fost - dupa cum observati nu am decat putine post-uri, desi citesc forumul de ceva vreme, mi-am facut un user doar cand am avut nevoie sa intru in contact cu membri ai comunitatii).

Nu stiu sa cant inca la chitara(incerc sa schimb aceasta stare de fapt in ciuda lipsei timpului necesar), in consecinta nu-mi permit sa pun intrebari de nivelul meu ale caror raspunsuri se pot gasi relativ usor in orice motor de cautare si pe care eu personal le-as cataloga ca troll-isme.

Sunt pentru moderare, eventual anunturile din mica publicitate sa nu fie vizibile decat dupa ce unul dintre moderatori arunca o privire si vede ca respecta regulile. Alta varianta este ca acele anunturi sa aiba propriile lor formulare care sa contina campuri obligatorii(ar scuti nevoia de monitorizare a fiecarui anunt, dar nu cred ca este usor de implementat)

 

Later edit:

Apropo vad ca primul meu post a fost in 2008(in rubrica de vanzare a unei chitari), dar chitara am reusit sa-mi iau abia acum 2-3 saptamani.

Edited by Yo_Da
Link to comment
Share on other sites

La capitolul împărţirii în electrice şi acustice sunt şi eu de acord... La partea cu blocarea noilor veniţi nu prea...

 

După mie, treaba stă cam aşa : "Nu-i prost ăla care cere, ci ăla care dă"...

.

 

Da trebuie neaparat o impartire . electrice , electoacustice , electroinfrasunete , electroultrasumete , electro neacustice cu aburi ,acustice calasice , acustice neoclasice , acustice .de oricare ...apoi se trece la cele optice , cu LCD ,cu LED , cu transmiisie directe sau indirecta prin cablu optic sau sistem de oglinzi ...toate acestea in combinatie digitala apoi trigitala ....,

 

Membri noi sa aiba luate competentelle la sport si la desen .

 

Toat cesea in acorduri de jazz sau acorduri internationale ,,xat mai disonante .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Da trebuie neaparat o impartire . electrice , electoacustice , electroinfrasunete , electroultrasumete , electro neacustice cu aburi ,acustice calasice , acustice neoclasice , acustice .de oricare ...apoi se trece la cele optice , cu LCD ,cu LED , cu transmiisie directe sau indirecta prin cablu optic sau sistem de oglinzi ...toate acestea in combinatie digitala apoi trigitala ....,

 

Membri noi sa aiba luate competentelle la sport si la desen .

 

 

Da ! Din partea mea poate sã fie împãrțitã categoria chitarelor în 'nºpe mii de sub-categorii. Au împãrțit ºi rock-ul în 'nºpe mii de categorii ºi au fãcut tabele , conspecte ºi nu ºtiu dacã nu le-au înregistrat ºi la OSIM cumva... ªi n-a comentat nimeni nimic...

 

Sunt, de asemenea 1000% contra îngrãdirii de vreun fel a noilor membrii. Sunt pentru a fi lãsați sã se desfãºoare. Îmi doresc sã sufere RGC-ul atât cât doresc administratorii sã lase lucrurile sã meargã în forma în care merge acum...

 

Nu ºtiu dacã urmãreºti chat-ul.... Nu-i zi de la Maica lu' Cristos sã nu vinã unu' ºi sã punã anunț publicitar la 1 cm de anunțul "Vã rugãm sã nu postați anunțuri de micã publicitate pe chat!"

Link to comment
Share on other sites

Mie mi se pare ca de multe ori se pierde din vedere ideea de "comunitate" RGC. Asa cum s-a mai spus. Multi suntem vechi pe forum, intr-un fel ne cunoastem si nu vrem sau nu ne permitem sa ne tepuim reciproc. Problema eu o vad asa: isi face gigel cont pe RGC, pune o chitara la vanzare. Chitara e o teapa (de vreun fel). O cumpara un pusti de 14 ani, Gigel a doua zi si-a sters contul si gata. Vi se pare ok ? Ce intelege pustiul ala de 14 ani ? Ce gust ii lasa experienta asta ?

Intrebare pt admini : Cum e prevenita treaba asta ? Urmareste cineva IP-urile ? Sau Gigel da azi teapa maine isi face alt cont si mai da una la fel ?

 

 

Clar nu se face suficienta moderare pe forum. Eu as face urmatoarele:

- post incomplet - lamurire pe PM. Nu se remediaza in 48 de ore sa zicem, se sterge anuntul.

- ai facut cont, ai vandut o chitara, nu mai intri ever. Dupa un interval (6 luni sa zicem) cu notificari pe mail, se sterge contul. (cred ca ar fi bine sa vedem de fapt cati membri activi sunt)

 

Unul din cele mai bune upgrade-uri la forumul asta mi s-a parut sistemul de rating. Vad ca majoritatea nu-l folosesc. Sunt de acord cu categorisirea in toate felurile a rubricii de mica publicitate. Eu imi doresc chestia asta de mult. Frate vreau sa cumpar un delay. Vreau sa pot sorta numai delayuri. Apropo de functia de search, o chestie absolut iritanta: vreau sa caut ceva din 3 litere: ESP, LTD, EHX, ceva de genul......nu se poate.

In privinta accesului membrilor noi la mica publicitate nu sunt de acord nici cu atitudinea exprimata mai sus "Sa aibe ei un colt al lor". Detest discriminarea de orice fel.

 

Stiu ca in mare sunt offtopic dar sper ca cineva va lua in seama sugestiile mele.

Foarte important: sunt perfect constient ca beneficiem in mod gratuit de forumul asta si oamenii care se ocupa de el o fac pe timpul lor, fapt pentru care eu le multumesc. Cele de mai sus sunt sugestii, nu revendicari !

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

"

Clar nu se face suficienta moderare pe forum. Eu as face urmatoarele:

- post incomplet - lamurire pe PM. Nu se remediaza in 48 de ore sa zicem, se sterge anuntul.

- ai facut cont, ai vandut o chitara, nu mai intri ever. Dupa un interval (6 luni sa zicem) cu notificari pe mail, se sterge contul. (cred ca ar fi bine sa vedem de fapt cati membri activi sunt)"

 

clar aici doua idei foarte bune, dar sper ca de data asta cineva dintre cei care sunt in charge sa ne si raspunda sau sa participe activ la acest topic...ar fi frumos zic si eu...

Link to comment
Share on other sites

"

Clar nu se face suficienta moderare pe forum. Eu as face urmatoarele:

- post incomplet - lamurire pe PM. Nu se remediaza in 48 de ore sa zicem, se sterge anuntul.

- ai facut cont, ai vandut o chitara, nu mai intri ever. Dupa un interval (6 luni sa zicem) cu notificari pe mail, se sterge contul. (cred ca ar fi bine sa vedem de fapt cati membri activi sunt)"

 

clar aici doua idei foarte bune, dar sper ca de data asta cineva dintre cei care sunt in charge sa ne si raspunda sau sa participe activ la acest topic...ar fi frumos zic si eu...

 

Eu cred ca este ok moderarea cum este acum, din urmatoarele motive:

- Moderatorii nu sunt platiti sa faca treaba asta. Oricat am fi noi de moralisti, sunt sigur ca oricine ar fi pus in locul lor nu ar putea sa faca treaba ca lumea gratis.

- Numarul posturilor este foarte mare. Orice moderator are anumite perioade ale zilei in care poate sa faca treaba asta. Deja pierzi cateva ore, ai de verificat o gramada de posturi.

- Daca se face o moderare mai din topor, adica unele da, altele nu, in functie de disponibilitatea moderatorilor, inevitabil, apar o groaza de discutii. "Mie mi-ai sters post-ul, dar lui Gigel nu".

 

Consider ca este perfect utilizabil forumul chiar si cu moderarea light care exista in momentul asta, dar daca se vrea mai mult, ar trebui extinsa ideea de forum facut ca hobby catre o afacere, pentru ca ar avea balta peste...

Link to comment
Share on other sites

Eu as propune impartirea micii publicitati , cel putin la chitare si amplifuri in 3 level : entry , medium , high end . Sa gasesti intr-un singur loc sculele scumpe , cele pt incepatori etc . In felu asta si searchul s-ar face mult mai explicit. De ex , search Fender in Guitars - medium equipment : si iti da toate rezultatele gen Mexicane , Highway one etc ! Se poate face f usor intr-un range de preturi : pt chitari de ex 1- 10 mil entry level . 10 - 25 mil medium si 25 incolo high end .

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.