www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

FiveseveN

Veteran
 • Content Count

  6510
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15
 • Feedback

  100%

Everything posted by FiveseveN

 1. OK, cred c-am înțeles de unde vine confuzia: Cel care mixează (live sau în studio) este inginer de sunet (ca mine). Pe inginerul care mixează sunetul pentru public nu-l ajută să stea pe scenă, în spatele boxelor, pentru că sper că e evident că de acolo nu aude ce-l interesează. Uneori (sau ideal) mai este un inginer lângă scenă, care se ocupă de mixul pentru monitoare. El stă acolo pentru că trebuie să comunice cu trupeții și-l interesează ce se aude pe scenă (spre deosebire de în public). DJ e de-al de Hefe, Mix Master Mike, Sid Wilson etc., care învârt platane și în mare se ocupă de redat și manipulat sunete preînregistrate. Ceea ce e complet atipic pentru thrash și death (ca și celelalte elemente), hence my intrigue.
 2. Salut! De curiozitate, care ar fi rolul pianistului și DJ-ului în thrash/death? For that matter nici două voci nu prea am întâlnit.
 3. FiveseveN

  Sound chitara bass

  Este compresor pe mixer, ajungem acolo în pasul următor.
 4. FiveseveN

  Sound chitara bass

  Foarte frumos. S-o luăm pas cu pas atunci: asigură-te că nu e moartă bateria din bas și vezi la cât îți intră semnalul în mixer, cu selectorul pe Line și head gain la 0.
 5. FiveseveN

  Sound chitara bass

  Salut! Ca principiu, intrările pentru mixer nu sunt adecvate pentru instrumente. În cazul celor cu electronică activă ca al tău de obicei e pasabil, dar nu degeaba există DI-uri, preamplificatoare și restul miilor de chestii care stau de obicei între instrument și mixer. Și ca să-ți poți da seama de ce lipsește din ecuație va trebui să definești mai precis "sound curat, cu tot ce este nevoie in el". Dă un exemplu de ton de care vrei să te apropii, i.e. de pe YouTube. Pentru majoritatea nevoilor probabil sunt suficiente și unelte oferite de mixer (compresie, EQ): sunteți familiari cu el și ingineria? Iar ca să-mi satisfac curiozitatea, totuși: cum adică bass cu ecou? Ca Justin Chancellor?
 6. FiveseveN

  Cinema Club

  Scuzați, am uitat că a jucat și Larson în Scott Pilgrim, atât de mult m-a impresionat .
 7. FiveseveN

  Cinema Club

  Nu știu ce e mai insultător pentru Mary Elizabeth Winstead: să fii confundată cu Captain Marvel sau să nu fii considerată "faimoasă" după ce fusesei co-star într-un film de Tarantino .
 8. O intrare pentru semnal auxiliar e banală, adaugi practic un loop paralel. Pentru căști presupun că vrei ieșire. Aici sunt două complicații: Rolul ieșirii pentru căști e de obicei să-ți permită să cânți în liniște, i.e. să tacă ieșirea principală de difuzor când bagi căștile. Deci ori asculți doar semnalul din preamp ori trebuie să adaugi o întreagă sarcină (dummy load) dacă vrei să capturezi și aportul finalelor (pesemne de asta ți-ai luat amp pe lămpi). Dacă for some strange reason vrei să se audă simultan în căști și difuzor, nu mai e o problemă. Căștile nu au răspunsul difuzoarelor de chitară, îți trebuie cabsim. Și nu numai, că n-o să te convingă un simplu filtru, trebuie "spațializat" ca să fie interesant în căști. Poți încerca unul gen Mooer Radar, sau mai bine Torpedo Captor/ Universal Audio OX care-s concepute pentru situația ta (rezolvă și prima complicație).
 9. Bun, dar omul a zis că mergea satisfăcător "pana mai saptamanile trecute", nu că are o problemă inerentă de design. Nu-ți poate diagnostica nimeni un amp dintr-o descriere de sunet. Nu-i exclus să fie de la o lampă, dar momentan nu-i mai nimic exclus. În ce oraș stai? Cresc electroniști în el?
 10. Dacă vrei de pe TME astea sunt cele mai apropiate de stomp switches tradiționale: https://www.tme.eu/ro/details/ps24202/intrerupatoare-standard/ninigi/. Eventual cu polul liber și o baterie poți pune led-uri indicatoare. Altfel găsești mai ieftin în alte părți, e.g. https://www.taydaelectronics.com/electromechanical/switches-key-pad/stomp-switch/1pdt-stomp-foot-pedal-switch-pcb-2-latching.html PS: SB221NO nu e cu reținere, starea în paranteze gen OFF-(ON) indică poziție momentană.
 11. Care exact? La ăsta te-ai uitat? În rest da, se spune multe. Presimți că ai nevoie de un fel de Klon sau ești doar curios despre experiența altora? Te aștepți să fie altfel decât încântați dacă au dat o căruță de bani pe un overdrive? Adică presupunem că s-au gândit bine dacă merită, nu?
 12. Corect, unele au mai multe taste, e normal să coste mai mult 🙄
 13. Ia-i o electrică. Pe scurt, nu poți cumpăra ceva care să facă chitara aia să sune mai bine decât sună acustic; partea electro- din electroacustică e utilitară. Nu ai nevoie de căști speciale ca să te joci cu copilul tău de-a semnalul audio. Nu are nevoie de nimic în plus pentru a folosi chitara în deplinele sale facilități. Dacă vrea (sau tu vrei, n-am înțeles exact) în schimb să se joace cu combo-uri și stack-uri și efecte și prostii, ia-i o electrică.
 14. Combo-urile pentru (electro)acustică sunt pentru monitorizare când cânți pe o scenă prea gălăgioasă pentru puterea acustică a chitarei. Unele mai oferă și câteva efecte; nu cele din categoria "ieftin și bun". Pentru asta are nevoie de combo? Dacă vrea efecte spațiale pentru acustică, ia un procesor de folosit cu căști sau sistem stereo. Se pot rula la fel de bine efecte pe PC/telefon/toaster. Dacă vrea rock, ia chitară electrică și așa mai departe.
 15. Dozele în sine nu au cum să-ți limiteze atacul și dinamica decât dacă-s active și e bateria moartă. În ce bagi chitara?
 16. https://en.wikipedia.org/wiki/Faraday's_law_of_induction#Faraday's_law Nimic din ce am spus nu e incompatibil cu experimentele tale. Dacă vrei într-adevăr să înțelegi, soluția e simplă: învață materia de gimnaziu și după ce înțelegi experimentele lui Faraday vezi dacă mai rămâne vreo nelămurire.
 17. Asta ți-a zis-o un băiat într-un articol în care-și promovează produsul. Noi ar trebui să fim impresionați de perspectiva sa specială because SCIENCE! Și evident funcționează, pentru că tu l-ai crezut complet chiar dacă nu ai citit "cărțile inginerilor în domeniu". În realitate confuzia sa vine tot în urma unui experiment prost conceput: Fals! E relevantă doar diferența de flux asociată vibrației, nu contează dacă vine de la un câmp magnetic intrinsec corzii (i.e. dacă e "magnetizată"), de la un magnet de deasupra, dedesubt, lateral, împrejur sau de la un magnetar la vreo 2 ani-lumină depărtare. Chestiunea cu pickup-centric și string-centric model e o falsă dihotomie, nu se schimbă ecuația dacă schimbi "perspectiva". Dar nu-i așa că sună convingător articolul? Uite ce imagini frumoase și colorate și sciency are! E coroborat chiar de National High Magnetic Field Laboratory!!!!111!!!one1 De fapt e juma' de propoziție dintr-o pagină care le explică copiilor despre inducție. Înțelegi problema experimentelor cu metodologie viciată? Observi că pentru cel "care nu este inginer în domeniu" are aceeași valoare retorică indiferent de calitatea științifică?
 18. Frățioru meu, Este fizică de clasa a VIII-a — a X-a. Mai clar de atât nu știu cum e posibil să fiu. Nu crezi c-ar trebui să te pui la curent (lol) cu tehnologia anului 1831 înainte de a trage concluzii despre cum funcționează dozele? Testul respectiv nu poate răspunde la acea întrebare pentru că nu așa funcționează inducția. Și nu poți extrage informații din măsurători pentru că n-ai controlat variabilele relevante, la care făceam aluzie în primul reply. Îmi voi permite să presupun că următorul experiment implică tocătorul și ai să măsori o tensiune cu magneții puși și scoși din doză(e). Cum vei măsura și controla "magnetizarea" corzilor dacă asta încerci să determini?
 19. Ai o bobină lângă altă bobină. Când trece un curent variabil prin una din ele, ce se întâmplă în cealaltă? Se schimbă ceva dacă întreg sistemul e într-un câmp magnetic static? Iar după ce ne lămurim cu asta va trebui să ne explici ce legătură are cu corzile și magnetizarea lor.
 20. Poate ar fi mai eficient dacă ne-ai spune exact ce intenționezi să afli în urma acestor experimente. Cel din videoclip demonstrează doar că transformatoarele funcționează, i.e. că poți cupla inductiv două bobine, cu sau fără un magnet sau doi în apropiere. Ar mai trebui un dispozitiv care să lovească corzile în mod consistent, dar din nou depinde de ce încerci să măsori. Despre mijloace experimentale pentru caracterizarea dozelor, vezi articolul lui Lemme pe care l-am menționat de zeci de ori pe aici și Electric Guitar Pickup Caracterization And Modelling (PDF)
 21. Știi de ce e importantă impedanța excitatorului când vrei să faci astfel de măsurători? Ești sigur că generează același câmp la 200 Hz și 1K / 2 K? Dar poziția sa exactă, i.e. de ce nu merge sprijinit cumva în vaga proximitate a dozei? Ce se întâmplă dacă rezonanța dozei e în jurul frecvenței generate? Dar dacă se schimbă în lipsa magneților?
 22. Categoric nu e mai simplu, în primul rând pentru că-și dă duhul la curent continuu: Dar nah, când vrei să fii singurul pațan de pe uliță cu overdrive nano-cuantic faci și sacrificii.
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.