www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

FiveseveN

Veteran
 • Content Count

  6524
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20
 • Feedback

  100%

Everything posted by FiveseveN

 1. Butonul cu simbolul unui difuzor:
 2. Întreabă și tu producători de muzică contemporană dacă asta te interesează. Vorba colegului, oameni care n-au timp de forumuri. Sau și mai bine, fă ce-ți place ție, pentru că trend-urile în muzică sunt într-un flux continuu, mânat de oameni care fac ce le place. Sau dacă vrei să faci bani, învață un AI să toarne discuri de manele și populară "de petrecere" și ești bazat pe viață.
 3. Din aceeași serie: forumul VisualArt nu mai există pentru că nu mai sunt la modă artele vizuale și aplicațiile lor forumul FotoTarget nu mai există pentru că nu mai face nimeni poze forumul learn.reflex.ro nu mai există pentru că nu mai e în vogă chestia aia numită Internet și nu se mai fac aplicații pentru ea 😁 Numai Softpedia mai ține lampa aprinsă cu subiecte relevante de 17 ani.
 4. Ne poți arăta pe păpușă unde te-a atins chitaristul? Altfel nu-mi pot imagina finalitatea intervenției tale. Adică dacă vrei să faci trolling nu văd de ce ai face-o pe un forum pustiu. Chiar dacă ești complet candid și vrei să ne salvezi din a fi prostălăi și retardați, n-ai nimerit locul. Că din cei cinci care mai batem mingea pe aici nu cred că a rămas vreun chitarist, e.g. cineva care cântă măcar pe TikTok dacă nu pe scenă. De felul în care ai abordat problema nu mai zic...
 5. Lasă man că nu ducem lipsă de fraieri. https://www.rollingstone.com/pro/news/music-instruments-sweetwater-reverb-guitar-center-1119868/ https://www.nytimes.com/2020/09/08/style/guitar-sales-fender-gibson.html https://www.guitarworld.com/news/fender-has-sold-more-guitars-in-2020-than-any-other-year-in-its-history Aici ai nimerit-o .
 6. Pune niște poze clare cu ce ai făcut.
 7. Salut! Ce fel de booster cauți? Am o cutie mică în plus care-și așteaptă sensul în viață.
 8. Salut! Procesorul ăla are 20 de ani și nu era strălucit când era nou, d-apoi în era rețelelor neurale. Considerând aceste constrângeri, scopul e să-l faci să sune cum îți place ție, nu cum li s-a părut diverșilor pe Internet sau cu atât mai puțin japonezilor în 2001 când au făcut preseturile din fabrică. Nu doar pentru că gusturile sunt atât individuale cât și intersubiective (s-a schimbat "moda" tonală de două ori de atunci), dar ceea ce iese din același preset depinde de ce intră (i.e. chitara și cum cânți la ea) și în ce iese (amp de chitară, monitoare de studio sau scenă, căști etc.). Deci ce vrei să scoți din el și prin ce (asculți)? Sau ce te împiedică să folosești o soluție mai modernă? Don't take it the wrong way, eu am o întreagă colecție de procesoare vechi, sunt chiar curios .
 9. Am uitat ceva important: nu poți evalua holistic amplificatoare în baza demo-urilor de pe YouTube. Dacă știi ce aspecte să urmărești pot fi o resursă utilă dar dacă ar fi cazul probabil n-ai fi la cules de păreri pe RGC. Ca să știi ce cumperi trebuie să-l probezi în persoană, cu chitara ta, și ideal în contextul relevant (la o repetiție, concert, acasă etc.). Știu că la noi în lumea a treia e greu să faci asta dar teoretic comunitatea chitariștilor locali ar trebui să fie de ajutor. Cu magazine moderne poți comanda, încerca și returna cât dorești dar devine un proiect de durată. Then again, tone chasing is a lifetime struggle, cum menționasem adineaori .
 10. Noh, din păcate treaba cu plictisitul e boală grea și nu cred că s-a găsit leac Majoritatea celor afectați cumpără și vând scule toată viața crezând că o să-i ajute la cântat.
 11. There, I fixed it. Să mă corectați după ce ați comparat amplificatoare la același preț, nu Mustangi cu JCM-uri. [citation needed] Și mai trebuie subliniat că Mesa Boogie fac mai multe feluri de amplificatoare cu mai multe feluri de finale, multe în sine foarte configurabile în materie de headroom și dinamică. Deci e o generalizare la fel de gratuită ca "un amplificator solid state va suna tot timpul x". Speram c-am evoluat peste, tinerii din ziua de azi deja o iau ca pe o memă absurdă: De ce v-ați aștepta ca monitoarele la 150 EUR să sune mai bine decât comboul de 150 EUR pe care-l are? Iar vă luați prostii și dați vina pe simulatoare după . Păi ai deja unul conceput fix pentru situația asta. Cum consideri că te-ar avantaja unul mai greu și cu mai puține tonuri disponibile?
 12. În cazul ăsta n-are mai mult sens să cauți o chitară care are deja cutaway? Sau măcar una mai ieftină/cu finish mai simplu pentru ciopârțit . Zic pentru că mi se pare comparabil efortul de a tăia și finisa corpul deja lăcuit vs. a face un corp nou.
 13. Io îs ăla . Dar mai e măcar o lună până aș avea timp de astfel de proiect, mai bine vorbește cu Vlad de la Jupiter Guitars.
 14. OK, cred c-am înțeles de unde vine confuzia: Cel care mixează (live sau în studio) este inginer de sunet (ca mine). Pe inginerul care mixează sunetul pentru public nu-l ajută să stea pe scenă, în spatele boxelor, pentru că sper că e evident că de acolo nu aude ce-l interesează. Uneori (sau ideal) mai este un inginer lângă scenă, care se ocupă de mixul pentru monitoare. El stă acolo pentru că trebuie să comunice cu trupeții și-l interesează ce se aude pe scenă (spre deosebire de în public). DJ e de-al de Hefe, Mix Master Mike, Sid Wilson etc., care învârt platane și în mare se ocupă de redat și manipulat sunete preînregistrate. Ceea ce e complet atipic pentru thrash și death (ca și celelalte elemente), hence my intrigue.
 15. Salut! De curiozitate, care ar fi rolul pianistului și DJ-ului în thrash/death? For that matter nici două voci nu prea am întâlnit.
 16. FiveseveN

  Sound chitara bass

  Este compresor pe mixer, ajungem acolo în pasul următor.
 17. FiveseveN

  Sound chitara bass

  Foarte frumos. S-o luăm pas cu pas atunci: asigură-te că nu e moartă bateria din bas și vezi la cât îți intră semnalul în mixer, cu selectorul pe Line și head gain la 0.
 18. FiveseveN

  Sound chitara bass

  Salut! Ca principiu, intrările pentru mixer nu sunt adecvate pentru instrumente. În cazul celor cu electronică activă ca al tău de obicei e pasabil, dar nu degeaba există DI-uri, preamplificatoare și restul miilor de chestii care stau de obicei între instrument și mixer. Și ca să-ți poți da seama de ce lipsește din ecuație va trebui să definești mai precis "sound curat, cu tot ce este nevoie in el". Dă un exemplu de ton de care vrei să te apropii, i.e. de pe YouTube. Pentru majoritatea nevoilor probabil sunt suficiente și unelte oferite de mixer (compresie, EQ): sunteți familiari cu el și ingineria? Iar ca să-mi satisfac curiozitatea, totuși: cum adică bass cu ecou? Ca Justin Chancellor?
 19. FiveseveN

  Cinema Club

  Scuzați, am uitat că a jucat și Larson în Scott Pilgrim, atât de mult m-a impresionat .
 20. FiveseveN

  Cinema Club

  Nu știu ce e mai insultător pentru Mary Elizabeth Winstead: să fii confundată cu Captain Marvel sau să nu fii considerată "faimoasă" după ce fusesei co-star într-un film de Tarantino .
 21. O intrare pentru semnal auxiliar e banală, adaugi practic un loop paralel. Pentru căști presupun că vrei ieșire. Aici sunt două complicații: Rolul ieșirii pentru căști e de obicei să-ți permită să cânți în liniște, i.e. să tacă ieșirea principală de difuzor când bagi căștile. Deci ori asculți doar semnalul din preamp ori trebuie să adaugi o întreagă sarcină (dummy load) dacă vrei să capturezi și aportul finalelor (pesemne de asta ți-ai luat amp pe lămpi). Dacă for some strange reason vrei să se audă simultan în căști și difuzor, nu mai e o problemă. Căștile nu au răspunsul difuzoarelor de chitară, îți trebuie cabsim. Și nu numai, că n-o să te convingă un simplu filtru, trebuie "spațializat" ca să fie interesant în căști. Poți încerca unul gen Mooer Radar, sau mai bine Torpedo Captor/ Universal Audio OX care-s concepute pentru situația ta (rezolvă și prima complicație).
 22. Bun, dar omul a zis că mergea satisfăcător "pana mai saptamanile trecute", nu că are o problemă inerentă de design. Nu-ți poate diagnostica nimeni un amp dintr-o descriere de sunet. Nu-i exclus să fie de la o lampă, dar momentan nu-i mai nimic exclus. În ce oraș stai? Cresc electroniști în el?
 23. Dacă vrei de pe TME astea sunt cele mai apropiate de stomp switches tradiționale: https://www.tme.eu/ro/details/ps24202/intrerupatoare-standard/ninigi/. Eventual cu polul liber și o baterie poți pune led-uri indicatoare. Altfel găsești mai ieftin în alte părți, e.g. https://www.taydaelectronics.com/electromechanical/switches-key-pad/stomp-switch/1pdt-stomp-foot-pedal-switch-pcb-2-latching.html PS: SB221NO nu e cu reținere, starea în paranteze gen OFF-(ON) indică poziție momentană.
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.