www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

FiveseveN

Veteran
 • Content Count

  6485
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  11
 • Feedback

  100%

Everything posted by FiveseveN

 1. Categoric nu e mai simplu, în primul rând pentru că-și dă duhul la curent continuu: Dar nah, când vrei să fii singurul pațan de pe uliță cu overdrive nano-cuantic faci și sacrificii.
 2. FiveseveN

  Doze

  Ca orice instrument, tre' să-l probezi ca să poți vedea dacă e pe placul tău.
 3. FiveseveN

  Doze

  Ezistă humbuckers pe bas din 1952. Bănuiesc că ideea celor de la Schecter a fost să aproximeze toate cele 3 opțiuni cu comutatorul: humbucker (normal, serie), P (split) și J (parallel).
 4. Not my best work, mi-a pierit și mie elanul după interacțiunea de mai sus.
 5. Legenda spune că acum 12 ani un tânăr designer și-a luat licența pe tema asta. Cu logo, simbolistică, un pic de strategie/positioning și toate cele. Când a auzit nea' Nicu că rebrandingul e pe bani i s-a curmat interesul, așa că a rămas un efort academic.
 6. Sunt diverse plăci de plastic la Leroy Merlin, Dedeman etc. Dacă nu găsești ce vrei, vezi la firmele de semnale (luminoase) și producție publicitară, ar trebui să ți-l și poată tăia frumos. Depinde ce pretenții ai: primul pickguard l-am tăiat dintr-o tavă de scurgător de vase găsită la gunoi, pe ultimul dintr-o bucată de tablă.
 7. Se pare că am rămas singurul servician din oraș 😄. N-ar fi mai bine să facem un workshop cândva/din când în când ca să învețe toată lumea? După ce pleacă enoriașii și ne mai lasă pandemia, desigur.
 8. Ai un multimetru sau tester de genul ăsta să te asiguri că e conectată împământarea la priza aia?
 9. Dacă pui corzi mai subțiri (cu același acordaj) n-ai ce să strici, invers e mai periculos.
 10. Îți trimisesem mesaj privat dar nu e nimic secret: https://www.facebook.com/efectedefecte/ https://www.facebook.com/FiveseveNp90
 11. EVH 5150 50W vine și în varianta combo, cu un difuzor de 30 W (Celestion zic că-s 20 W, sau poate o fi altul). Nu e vorba de putere: cum zicea și Răzvan, difuzoare se găsesc. Doar că e discutabil dacă poți cânta METAL pe 1x12. Bănuiesc că pentru asta vrei 5150 .
 12. Vechi dar sunt vreo două modele de amp utilizabile pentru metal, și la banii ăștia nu găsești altceva cu presets, footswitch, MIDI, 120 W etc.
 13. Bă, jur că n-am premeditat asta, dar nu știu cum m-am învârtit și am făcut exact ce v-ați aștepta să fac: am renunțat la lămpi și am mai pus un procesor . Povestea cu configurare prin web server și RP80 care știe MIDI la https://hackaday.io/project/171661-zero-budget-pedalboard/log/181089-the-big-update Totuși pare mai simplu decât ce pilotează Bogdan ( @the outsider ) .
 14. Salut! Întrebi pentru că trebuie să-l scobești să faci loc pentru humbucker și cu ocazia asta vrei să faci loc pentru alt bridge? Altfel nu văd ce legătură are una cu alta, plus că cele de Strat în principiu sunt floating:
 15. Problema e că atunci când folosești mixerul (cardul de expansiune de fapt) ca interfață, semnalul de intrare e luat imediat după head amp (preamp). Ca să înregistrezi semnalul post-fader trebuie să faci niște jonglerii cu rutarea, așa cum ilustrează clipurile menționate mai sus. Acum, de ce ai vrea să tragi multitrack dar post-fader? Ți se par mai interesante efectele de pe X32 decât din Cubase? Dacă vrei să-l folosești ca procesor outboard, nu ai treabă cu interfața aia USB. Dacă vrei să-l folosești ca mixer, la fel. Interfața e concepută să tragi de exemplu un concert live multitrack și să-l mixezi ulterior.
 16. Frățică, de unde să știm noi de câte secole cânți la chitară dacă abia ni te-ai alăturat? Sau trebuia să ne dăm seama din cât de elocvent ai descris situația? Că eu unul tot n-am reușit să înțeleg. Deci dacă ții mai puțin de 2 secunde nu se întâmplă? "Rămâne nota" adică se aude nota corespunzătoare tastei apăsate, după ce încetezi s-o apeși?! Ai chitară cu sustainer și ai uitat? Coarda mi se oprește doar dacă le estompezi (și) pe celelalte? Cum ți-ai dat seama că de la coarda mi e problema dacă nu se ameliorează când umbli la coarda mi? Dacă juri pe cruce că nu e o problemă de tehnică, poate vibrează altceva simpatetic: partea inactivă a corzii (între nut și tuner), arcurile de la floyd etc.
 17. Cum vine asta, man? Cântă chitara singură, ai sustain infinit? Sau încerci să ne spui că faci pull-off fără să vrei? Poți face un clip care să ilustreze problema?
 18. Dacă e cel pe tranzistori, nu. Iar la cele pe lămpi, de obicei (inclusiv 6262) comutatorul Standby oprește alimentarea doar către poweramp, deci ai putea folosi astfel doar preampul, fără să îți faci griji despre sarcini, atâta timp cât ții minte să-l lași în standby.
 19. Nu cred că ne-am înțeles încă. Puterea nu are absolut nici o legătură, parcă ideea era să folosești doar preamplificatorul unuia. Ieșirea de putere se conectează doar la difuzoare! pentru clean: chitară → preamp Randall → poweramp Bugera (→ cab) Pentru dgigi: chitară → preamp Bugera → poweramp Bugera (→ cab)
 20. Se poate orice, depinde doar câte resurse vrei să investești. Care dintre headuri e pentru clean și efecte și care pentru roc? Sau mai simplu, zi exact modelele. Pe moment cel mai simplu cred că ar fi să folosești unul din head-uri ca preamp (cel pe tranzistori presumably) și astfel eviți partea mai complicată, comutarea ieșirii de putere. Dar dacă ăla pe tranzistori e JC-120 și vrei neapărat chorus stereo (că altfel e degeaba) ori trebuie să folosești puterea lui ori treaba cu comutarea ieșirii. Pe piață găsești ceva de genul ăsta https://www.thomann.de/ro/tonebone_headbone_vt_tubeamp_switcher.htm care nici nu e stereo. Dar soluții sunt, în funcție de ce headuri sunt și ce vrei să obții e posibil să n-ai nevoie de altceva decât 2 cabluri.
 21. Cuvântul-cheie e "fretbuzz". Sunt multe thread-uri pe tema asta pe aici.
 22. @alinu_tau, Sunt curios, tu știi ce înseamnă "instrument", de unde vine? Înseamnă unealtă, da? Adică chestia care îți facilitează expresia muzicală. Unii vor să se exprime muzical cântând cât mai multe note pe secundă, sau acorduri cât mai crăcănate, sau alte chestii care necesită folosirea degetului mic. Majoritatea nu. Cum a tot încercat să-ți arate lumea, nu există corelație între numărul de degete folosite și cât de apreciată e muzica rezultantă. Dacă ții neapărat să vorbim despre struguri acri și invidie, hai să-ți ofer alt scenariu: Marcel repetă 40 de ore pe zi de când avea 3 ani, poate cânta lejer Paganini pe trei corzi și Necrophagist pe celelalte trei. Cu toate astea, mai nimeni nu pare impresionat de acrobațiile lui. Se uită la o trupă populară și zice "Ce idioți sunt milioanele care le cumpără albumele și sutele de mii care merg la concerte! Nu văd că orice ciung poate cânta căcatul ăla? Lol, 0-1-0-1-0000 Dj0nt!". Probabil poate găsi o comunitate întreagă de olimpici ai chitarei frustrați cu care să bârfească despre ce artiști neapreciați sunt și cât de nedrept e Universul.
 23. În veața de metalist mai e nevoie și de culoare din când în când . Văd că și Ola e de acord:
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.