www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

FiveseveN

Veteran
 • Posts

  6545
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  31

Everything posted by FiveseveN

 1. Ai activat și simularea de microfon de care ziceam și ai ales un mix între microfoane + setări ale filtrelor Hi & Lo care să-ți placă? Care e diferența ontologică dintre sunetul de amplificator preluat cu microfon de pe un album și sunetul de amplificator preluat cu microfon simulate de procesor?
 2. Da evident, așa sună semnalul direct (ce iese din procesor). Așa sună și orice amp de chitară printr-o boxă fullrange. Dar noi nu vorbeam despre înregistrat direct sau boxe fullrange ci despre un combo 1x12 Marshall. Încerci să zici că așa se aude din MG, din difuzorul lui? Pentru că e fizic imposibil dacă n-a fost înlocuit cu unul fullrange. PS: Cum adică "patchurile pe care le-am încercat", nu ți-ai făcut preseturi pentru gusturile, nevoile și situația ta?
 3. Se întâmplă să am unul din aceeași serie (partea software e la fel). Chiar și un MG dar asta e irelevant. O particularitate importantă a cabsim-urilor din seria G5 e că oferă două moduri de funcționare: cu sau fără "microfon". Cel din urmă simulează sunetul preluat de microfon ca oricare alt cabsim, așa cum zice @apocapsile mai sus. Celălalt e pentru situația de față, când folosești deja un cab de chitară și încearcă să-l aducă mai aproape de sunetul celui simulat: Strategia asta e inevitabil limitată pentru că procesorul nu are de unde să știe ce cabinet folosești tu pentru a-l "scoate din ecuație", deci tot își va păstra "caracterul" sonor specific. În concluzie sigur că se poate folosi procesorul, cu simularea de cabinet activă, setată adecvat, printr-un sistem fullrange. Pentru asta e făcut și ar trebui să-ți ofere mai multă flexibilitate și fidelitate a simulării decât varianta curentă. Dar despre cât de bine sau aiurea ți se pare doar tu vei putea evalua.
 4. Urechi noi îți trebuie, degeaba vorbim de monitoare și subtilități dacă de la asta plecăm. On the other hand e totul subiectiv și ai tot dreptul să-ți placă așa... greșit. Doar că altora probabil le place altfel, deci cu ce te ajută părerea lor?
 5. Metodologie științifică numa bună de publicat în Nature.
 6. Păi sună doar pe fullrange, pe ce altceva?
 7. Cu alte cuvinte, "Cum o vrea bunuțul Dumnezău, că habar n-am ce fac aici!". Important e să fie mai scumpe.
 8. A măsurat cineva conductivitatea înainte de a scoate furcile și topoarele?
 9. Într-adevăr, dacă ignori partea cu "pe lampă" ai foarte multe opțiuni utile .
 10. Fraților, e un pot de volum. Și nu neg utilitatea lui, doar nu înțeleg care-i planul aici: îți iei un amp pe lămpi ca să-l dai încet?! Dacă vrei să faci economie la gaz un reșou e mai ieftin.
 11. Răspunsul la impuls e o metodă compactă de a caracteriza răspunsul în frecvență a unui difuzor (plus poweramp, cab, microfon și ce mai e implicat), i.e. sunetul lui specific. Cabsim-ul din procesor sau VST aplică acest răspuns peste semnalul tău prin convoluție: Asta se întâmplă cam de când există procesoare, câteva decenii. Deci e o soluție tehnică firească și matură, nicidecum o invenție de marketing. Dar cu ce te-au ofensat triggerele de tobă?
 12. Există sprayuri de contact, desigur. Nu cred că te va ajuta căci aproape toate butoanele sunt sigilate, tocmai ca să nu "intre praf". Dar se poate înlocui.
 13. Aye, am terminat cu concertele deocamdată. Să mă cauți pe Facebook please, că aici trec tare rar.
 14. N-am reușit să înțeleg diagrama ta și nici cum te-ar ajuta ce vrei să faci (care e diferența dintre efectele "suprapuse" și însumate?!) dar pentru a însuma două semnale (în condițiile tale) ai nevoie de două rezistențe de 10 bani, nu produse de 200 EUR:
 15. Numai că era un american/israelian: https://en.wikipedia.org/wiki/Gittler_guitar
 16. Treizeci? De lei? O diodă?! https://www.tme.eu/ro/en/details/1n34a-nte/diodes-others/nte-electronics/1n34a/ https://www.digikey.com/en/products/detail/nte-electronics-inc/1N34A/11644260 Și descântate, turnate de virgine bărboase, acordate de patina vremii și ce vă mai închipuiți că fac componentele NOS: https://www.pedalhackerelectronics.com/1N34A-NOS-Germanium-Diode-ITT-1N34-p/1n34a-10itt.htm https://www.retroamplis.com/1N34A
 17. Păi se observă clar din poze. PLM, când ăsta ți-e publicul ce pretenții poți avea?!
 18. E o paralelă interesantă cu condiția muzicianului român în general: Ăla pasionat care face și drege să cânte e de obicei amator, în sensul că își finanțează pasiunea dintr-un "day job" fără tangență cu producția muzicală. Ăla care-și câștigă majoritatea traiului "din muzică" statistic e cel mai probabil lăutar sarmalagiu care n-a scos o notă originală în viața lui măcar din greșeală. Dar calitatea sa de profesionist e tehnic irefutabilă. Valoarea culturală o las la latitudinea publicului .
 19. Alo, unde-i donația?! Put your money where your mouth is și mai pregătește 80 EUR că încep să pun articolele de pe Să Fie Lumină acuși. Într-o notă mai filosofică, nu ți se pare ciudat să te plângi despre relația tineretului cu media în timp ce susții o instituție care face media studies pe aceeași lucrare de vreo 2000 de ani? Măcar ăi' catolnici și papistași au mai evoluat dar ramura locală insistă că Lumea trebuie să se adapteze pretențiilor Bisericii și nu invers.
 20. Întreabă și tu producători de muzică contemporană dacă asta te interesează. Vorba colegului, oameni care n-au timp de forumuri. Sau și mai bine, fă ce-ți place ție, pentru că trend-urile în muzică sunt într-un flux continuu, mânat de oameni care fac ce le place. Sau dacă vrei să faci bani, învață un AI să toarne discuri de manele și populară "de petrecere" și ești bazat pe viață.
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.