www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Activitate

Showing topics in Pentru începători, Cantatul la chitara, Teorie si compoziţie, Despre chitară, DIY & Minitehnicus, Discutii despre echipament, DIY & Minitehnicus, Bass, Recenzii de scule, Chitare, Amplificatoare, Efecte, Pedale, Preamplificatoare, Doze, Altele, Hardware și Software pentru muzică, Duelul chitariștilor, Înregistrările noastre, Jam-uri, Trupe, Arhiva Duelului, ...Open Stage, Căutăm instrumentist, Caut trupă, Voce, Alte instrumente, Tabulaturi în lucru, Cereri de tabulaturi, Arhiva de tabulaturi, Știri, Cafenea, English Forum and Forum Feedback posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates     

 1. Yesterday
 2. SKU

  voce nashpa.. sugestii?

  Accesati linkul ala cu incredere. Ce se poate intampla?
 3. me13

  voce nashpa.. sugestii?

  ai putea sa folosesti softwareul asta https://cutt.ly/kj4C2iS daca faci piese inregistrate iti schimba vocea si poti canta ca oricine vrei
 4. Last week
 5. Little OM Hand split braces for the archtop New flame maple sides for the archtop. The lamination on the other ones has a suspicious gap right in the neck joint area. Not gonna risk it. Plus the carve is so nice that it deserves a full flame body
 6. Cu pletele-n vant, cu grifu-ntr-o mana si cu pana intr-alta, here's some Monday morning zdranga-zdranga pe "Bonfire Of The Millennials" de la annisokay. Enjoy (or not)!
 7. Acesta a fost primul construit, dupa proiectare. Finisarea finala se face manual.
 8. Did some corrections on a 96-97 Fender US neck that I bought some time ago for a possible future personal project: - levelled and crowned the fretwire; - corrected the already previously done scalloped fretboard (it was scratched and it didn't look really good); - the neck back was horribly sanded with nothing added after... it got really dirty and sticky, yuck! -> I sanded it again to remove the grime, and applied tru oil to get the finish back and normal again;
 9. Alternosfera - Închisoarea Albă (Ukulele Cover)
 10. cu un linear de 50cm poti verifica daca gatul este "curbat " sau apasand una din corzi pe tasta 1 si pe ultima tasta , vei vedea daca gatul este stramb ...poate fi usor concav respectiv gatul se incovoaie inspre " sus " sau puternic concav din care cauza ar putea sa creasca " actiunea " la acei 4 mm in dreptul tastei 12 . Daca acesta este drept sau doar foarte usor concav respectiv fractiune de mm ..gatul este OK , in acest caz gatul este montat sub un unghi gresit .La chitara acustica este problema ( la cele electrice cu gat demontabil se pune un adaos intre gat si corp ca sa dainclinatia corecta .La cele acustice unele au un surub de reglaj al inclinarii gatului lacela care nu au trebuie dezlipit gatul si remontat corect punand tot un adaos ca sa obtii inclinatia corecta . La unele chitare acustice care din fabrica au "actiunea" prea mare se mai poate reduce aceasta din "calus " ( bridge ) , se scoate acea piesa din plastic sau os si se slefuieste ca sa obtii o inalltime mai mica cat permite corpul calusului .La unele trebuie sa slefuiesti si din " corpul" calusului in partea catre gat ca sa nu se atinga coarda daca " cobori " foarte mult ca saai o actiune cat mai OK .
 11. Cred ca a avut distanta mare de la inceput. In orice caz mare atentie la reglatul truss rod-ului, sa nu fortezi daca merge greu. Nu cred ca se pune problema unui neck reset.
 12. Servus ! Sunt posesorul unei chitare Takamine P3NY, achizitionata relativ recent, mai exact aprilie 2020. Din lipsa de timp nu prea am cantat pe ea. Recent am ovservat o distanta relativ mare intre coarda E (groasa) si varful fretului 12 (partea metalica). In urma unei masuratori a rezultat o distanta de 4 mm. Am incercat sa regez din Truss-Rod, dar nu pare sa faca miuni, am obtiunut o diferenta de 0.5 mm si se resimte un fret-buzz, asa ca am revenit la reglajul initial. Din cate stiu distanta optima este de 2.5 mm la fretul 12. Ma gandesc la pilirea spatiilor de la nut si slefuire de saddle, dar fiind din os, parca nu vreau sa stric ceva iremediabil. Sfaturi ? Sa o las asa ? Si sa ma obisnuiesc cu distanta ? Sa o duc in magazin, fiind inca in garantie ? P.S: Sper ca nu e cazul de Neck Resset. Multumesc anticipat ! Zi cu soare !
 13. Inca un pseudo-tutorial la un cover de pe vremea lui Pasvante Chioru' . Enjoy (or not)!
 14. Asta e chitara izolata la un cover mai vechi, de prin 2018. Initial nu intentionam sa fac asa ceva, mai ales ca e destul de multa zbenguiala in video-ul initial, dar cineva mi-a cerut recent un tab la piesa asta, asa ca am zis ca as putea folosi totusi asta in avantajul meu. Asa reusesti sa faci rost de content fara sa fie nevoie sa filmezi in plus . Enjoy (or not)!
 15. Earlier
 16. The maderas barber spalted beech was the hardest wood to bend i've ever tried... And i can bend snakewood and padauk and granadillo... I started at 2.7 cause the wood seemed too flabby already and beach should work at this thickness. Nope! Snap! A little thinner? Snap. Hotter? Snap. Wetter? SsssSnap. Dry? Snap snap. No warning. 1.7 and hot and wet. I didn't measure right on the second side and it started to brake. It was at 2 mm. I immediately started to bend it back straight, made it 1.7 and continued... Already weak so it continued to want to break in that spot. Too difficult to change the shoulder bend position at this point so i thinned it down to something ridiculous like 1 mm and bent behind the wannabe crack. Crisis averted. The sides were gonna get laminated/doubled anyway so it's all ok. The mahogany i will use for lamination is 1.2-1.4 mm. With wide solid linings and more reinforcing they will never break. Heart attack avoided The archtop is a lot of work but it's the most awesome thing ever. Nothing cooler than carving and tap tuning and bracing...
 17. Salut. Thread vechi, stiu... dar totusi... mai cautati chitarist?
 18. Coverul asta l-am facut in august 2014 si l-am si postat "acum cateva pagini" in topicul asta, insa vreo 2-3 ani mai tarziu, YouTube-ul mi-a blocat video-ul asta, impreuna cu un alt cover tot la o piesa Rammstein. Am vazut insa recent ca tot mai multa lume uploadeaza coveruri la piese Rammstein, asa ca mi-a trasnit prin cap sa mai incerc o data sa-l urc. And what do you know? It's up and running now. Bine, nu stiu pentru cat timp, dar ideea e ca deocamdata cel putin e public 😁. Si desi coverul asta are deja peste 6 ani si s-au schimbat multe de atunci si pana acum, n-am vrut sa schimb nimic la el, in afara de thumbnail. In rest, am vrut sa las totul asa cum l-am facut atunci, pentru ca mi s-a parut suficient de decent cat sa poata ramane asa, si ca sa avem cu totii un punct de referinta pentru o comparatie la modul "then vs now". So long story short, until YouTube blocks this again, enjoy (or not) - while you still can!
 19. Corect, unele au mai multe taste, e normal să coste mai mult 🙄
 20. Recomand sa vorbesti direct daca esti interesat. Fiecare instrument e diferit😉😉.
 21. Salut! Ma numesc Muntean Ioan Daniel, am 16 ani si sunt chitarist si vocalist Eu am inceput sa cant la chitara atunci cand eram in clasa a 6-a Si eu imi caut membrii in trupa mea si chiar mi-ar placea sa colaboram impreuna
 22. Atrismalex : - Daca nu e....confidential - cit ati achitat pt reparatie ?
 23. Superb. Cu pila triunghiulara ai facut crownul tastelor?
 24. Multumesc mult! Lucratura de maestru! fata de cum era si cum e acuma, is 2 chitare diferite. A devenit un instrument care acum poate sa se numeasca "premium". Atentia la detalii si cum se simte la mana...nu am cuvinte! Multumesc din nou! Recomand cu maxima incredere!
 25. Salutare, cu siguranta voi avea timp si pentru alta forma de chitara. Voi posta fotografii aici. Multumesc pentru comentarii.
 1. Load more activity
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.