www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Activitate

Showing topics in Pentru începători, Cantatul la chitara, Teorie si compoziţie, Despre chitară, DIY & Minitehnicus, Discutii despre echipament, DIY & Minitehnicus, Bass, Recenzii de scule, Chitare, Amplificatoare, Efecte, Pedale, Preamplificatoare, Doze, Altele, Toni's Corner, Cyfer's Corner, Hardware si Software pentru muzica, Duelul chitariștilor, Înregistrările noastre, Jam-uri, Trupe, Arhiva Duelului, ...Open Stage, Cãutãm instrumentist, Caut trupã, Voce, Alte instrumente, Tabulaturi în lucru, Cereri de tabulaturi, Arhiva de tabulaturi, Știri, Cafenea, English Forum and Forum Feedback posted in for the last 365 days.

This stream auto-updates     

 1. Past hour
 2. Working the guitar - 45 minutes studying and practicing the mixolydian mode of the music tonality of F Regards, Marcus
 3. Today
 4. Adinel Berehorschi

  Poze cu chitarele noastre

  Maestro Victoria IR CSB
 5. alinu_tau

  3 Fingers Guitarists

  @dani_rosu, @FiveseveN, avrti si voi dreptate, nu zic nu.. Dar, am urmarit de curios concerte popular (pop) Ella Eyre, Dua Lipa, Rita Ora, Charli XCX etc. Sa stiti ca au chitaristi/chitariste si restul instrumentistilor chiar decenti. Si foloseau toate degetele!
 6. FiveseveN

  3 Fingers Guitarists

  @alinu_tau, Sunt curios, tu știi ce înseamnă "instrument", de unde vine? Înseamnă unealtă, da? Adică chestia care îți facilitează expresia muzicală. Unii vor să se exprime muzical cântând cât mai multe note pe secundă, sau acorduri cât mai crăcănate, sau alte chestii care necesită folosirea degetului mic. Majoritatea nu. Cum a tot încercat să-ți arate lumea, nu există corelație între numărul de degete folosite și cât de apreciată e muzica rezultantă. Dacă ții neapărat să vorbim despre struguri acri și invidie, hai să-ți ofer alt scenariu: Marcel repetă 40 de ore pe zi de când avea 3 ani, poate cânta lejer Paganini pe trei corzi și Necrophagist pe celelalte trei. Cu toate astea, mai nimeni nu pare impresionat de acrobațiile lui. Se uită la o trupă populară și zice "Ce idioți sunt milioanele care le cumpără albumele și sutele de mii care merg la concerte! Nu văd că orice ciung poate cânta căcatul ăla? Lol, 0-1-0-1-0000 Dj0nt!". Probabil poate găsi o comunitate întreagă de olimpici ai chitarei frustrați cu care să bârfească despre ce artiști neapreciați sunt și cât de nedrept e Universul.
 7. dani_rosu5

  3 Fingers Guitarists

  Am ras bine la topicul asta (desi nu stiu daca asta era intentia lui); daca bine inteleg, tu aperi zeii celor 4 degete iar ceilalti is de ras Nu inteleg de unde vine frustrarea asta fata de cei care se descurca bine cu 3 pariu ca daca faci un blind test cu unii maestrii, nu o sa iti dai seama cate degete au folosit - deci pe tine te deranjeaza vizual/estetic ca aia au un deget nefolosit; unii zic ca nu conteaza cat de multe sau lungi ai degetele, ci mai mult ce faci cu ele Siiii premiul Zmeura de Aur, se daaa....acestui topic !
 8. alinu_tau

  3 Fingers Guitarists

  Ma, da totusi unii care ati postat raspunsuri si pereri aici, voi va vedeti/auziti ce spuneti? Sunteti exact ca si in zicala "sunt acrii strugurii" Incepe sa imi para rau ca am deschis acest topic. Pai daca nu esti in stare sa iti folosesti toate degetele, dar te consideri "chitarist" atunci ce faci? Ii admiri pe cei care o fac la fel, ii ridici pe un piedestal chiar, iar daca cumva zice cineva ceva sari in sus ca ars... Penibil si jenant!
 9. Nicu_Sandru_flute_guitare

  3 Fingers Guitarists

  Salut ! Degetele mâinii drepte sunt : - cel mare = p sau + - cel arătător = i sau . (un punct) - cel mijlociu = m sau .. (două puncte) - cel inelar = a sau ... (3 puncte) - cel mic nu cântă, mai rău încurca. Mult succes tuturor ! Trimis de pe al meu SM-T595 folosind Tapatalk
 10. Nicu_Sandru_flute_guitare

  Armura Gamelor

  Do major și La minor nu au nimic la cheie Sol major - are doar fa# Re major - fa# și do# La major - fa#, do# și sol# Mi, si, fa#, do# - majore, au cate un # în plus, în ordinea dovezilor (fa, do, sol, re, la, mi, si), din 5 în 5 trepte suitoare Fa major - are doar si b Și b major - și b și mi b Mi b major - si b, mi b și la b La b, re b, sol b, do b majore au câte un bemol în plus în ordinea bemolilor (si, mi, la, re, sol, do, fa), don 5 în 5 trepte coborâtoare, sau din 4 în 4 trepte suitoare Trimis de pe al meu SM-T595 folosind Tapatalk
 11. A.F.K MAFIA

  Inregistrare/inscriere La Ucmr-Ada/credidam

  Ti-am memorat numarul, te voi suna curand. "Andrei Andw" este Fb-ul meu si am o poza cu mine pe culoare albastra. Este ok! Urmeaza sa ne auzim, bafta!
 12. Nicu_Sandru_flute_guitare

  Inregistrare/inscriere La Ucmr-Ada/credidam

  Salut ! Te-am căutat pe facebook, mi-a dat un băiat Andrei Andre, nu Andrw, ca să nu jucam telefonul fără fir, sunâ-mă : 0723591010 Trimis de pe al meu SM-T595 folosind Tapatalk
 13. Yesterday
 14. vreau sa il transform in altceva, e un material cu care se lucreaza foarte usor. multumesc
 15. FiveseveN

  Poze cu chitarele noastre

  În veața de metalist mai e nevoie și de culoare din când în când . Văd că și Ola e de acord:
 16. vektor

  Poze cu chitarele noastre

  Aww sad, arata mai bine pe negru ala "transparent" On the other hand, si asta a inceput viata in acelasi fel :
 17. FiveseveN

  Poze cu chitarele noastre

  După doar zece ani am găsit ocazia să fac ceva util din chitara asta pre-2011, 2013, 2020: Ocazie bună pentru o poză de familie:
 18. Nicu_Sandru_flute_guitare

  Chitara Flame

  Ai dreptate, reformulez : Sunetul că timbru al chitarei Hora este mult mai bun decât Flame, Maxine, Delson, etc., au cutia de rezonanță mult mai bună, dar trebuie aleasă cu atenție, deoarece, chiar și după 30 de ani mai sunt probleme... Trimis de pe al meu SM-T595 folosind Tapatalk
 19. rooffly

  Treaba pe Reverb

  Am ramas suprins cat de repede poti gasi un cumparator pe reverb.com In ultimele 2 saptamani am vandut doua chitare prin reverb, una in Franta iar celalta in Grecia, si un amplificator in Polonia care l-am dat la schimb pe un combo, trimis pe incredere. Prima tranzactie, amplificatorul trimis in Polonia, l-am trimis prin fan curier si m-a costat 368 lei si a ajuns in 6-8 zile lucratoare. Apoi am trimis o chitara in Franta tot prin fan curier si m-a costat la fel, 368 lei. Apoi am vandut o chitara in Grecia iar transportul a costat 58 de lei prin DPD. Totul a ajuns la destinatie in regula, nu au fost probleme. Pe viitor voi folosi numai DPD. Taxele reverb + paypal au fost undeva la 7-8% din totalul tranzactiei! Recomand reverb si DPD
 20. The perfume - She opened the empty perfume bottle a... Regards
 21. Exact asta am de gand sa fac
 22. Last week
 23. Noroc, Mulțumim pentru dare de seamă, e reconfortant să mai citești și pe limba lui Terente impresii la cald. Să știi că și eu m-am uitat cu ochi mari la modelul ăsta când a apărut fiindcă îmi place de mor culoarea aia. Nici eu nu cred că le bate mare lucru, următoarea oprire mai serioasă oarecum pe stilul ăsta ar fi probabil Charvel MIM / LTD mai răsărit și alte asemenea, la bani 2-3x. Singura chestie cu ele e să ai baftă să ajungă fără probleme care să te oblige să le schimbi - da' presupun că e o treabă destul de generală, nu doar la buget redus. I-am luat mai demult unui prieten un SC 400 Vintage parcă (aia neagră care imită Les Paul Custom) și pot să zic că am fost impresionat de ea. Sigur, electronica și hardware-ul nu erau cele mai strălucite, dar își făceau treaba și era super ok, suna decent, stătea acordată atât cât poate un LP . Am senzația totuși că spatele o să-ți mulțumească pentru Fusion, pentru că aia LP era bună de ancoră. Acuma, legat de Squier, poate nu strică să îți faci chef să experimentezi cu o curățare și un setup ca lumea la ea, să-ți faci puțin mâna - oricât de amărâtă ar fi chitara, toate se simt ca avioane față de ce erau înainte, mai ales dacă sunt lăsate uitării mult timp sau iau praf prin depozite și magazine. Ai fi surprins ce pot face un set de coarde noi, taste lustruite, prăguș și bridge ajustate cum trebuie, mă rog, full service - chiar și pe cea mai pipernicită chitară. Să o stăpânești sănătos și să te încânte multă vreme.
 24. Salutare. Sunt tobosar newbie. Dar extrem de pasionat si dornic sa procedez in capatarea experientei acestui minunat instrument. Am loc unde sa practic si sa ma antrenez. for contact pls whatsapp 0786797286 sau... pm fb. Multumesc! cheers.
 25. mike_KidLazy

  <Mike_Kidlazy>

  Si iaca si tabul si chitara izolata la coverul de mai sus. Enjoy (or not)!
 26. mike_KidLazy

  Tabs by mike_KidLazy

  Mno, luni am dat cu coverul, acum hai sa-i dam si cu tabul... enjoy (or not)!
 27. Pre: am trait 3/4 din viata in strainatate, sorry for my shitty Romanian. Bunaseara. Sunt de fel chitarist/basist. Am inceput de putin timp (mersi ca existi pandemia vietii - I'm fucking kidding ofc) sa scot sgomot la tobe. As vrea sa incerc un experiment cu mine la tobe, impreuna cu un basist si un clapar. Deci, caut clapar, si un basist. Ma ofer, ca super newbie tobosar. Sau chitarist. Sau basist. Pentru un proiect Prog. As vrea sa descriu mai bine ce am in minte cu Prog. Insa nu o sa ma arunc in detalii scrise, cuvinte, exemple. Cred ca cel mai bine ar fii sa dam un jam session, sau chiar si mai multe, si vedem daca ne intelegem pe moment, ca feeling musical si inter-uman. Nu as vrea sa ma incadrez in Prog Metal, sau Prog Rock, sau Prog Psichedelic si asa mai departe. Un mix? Sper sa nu iau ban, dar pun numarul de telefon, ca as dorii contact direct pe uatap 0786797286 pentru eventuale detalii. Pace!
 1. Load more activity
×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.