www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Razvan S.

Administrator
 • Posts

  3240
 • Joined

 • Days Won

  34

Razvan S. last won the day on January 24

Razvan S. had the most liked content!

About Razvan S.

Profile Information

 • Location
  80's

Recent Profile Visitors

84860 profile views

Razvan S.'s Achievements

Grand Master

Grand Master (14/14)

 • Very Popular Rare
 • First Post Rare
 • Collaborator Rare
 • Posting Machine Rare
 • Dedicated Rare

Recent Badges

2.7k

Reputation

 1. si as zice si 6. Se poate ''atenua'' un tube amp , ''dand'' incet Preampul in PowerAmp, punand in loop ceva de genul asta.
 2. Eu as spune daca tot iei, sa iei de pe eBay , are unul in Italia. (bleah this stuff, sper sa nu mai vad prea curand nici de fun macar 😁) Bafta, sugerez sa masori si rezistori din apropiere si unii conzi, s-ar putea sa ai surprize.
 3. Jackson King - ban Clona conturilor deja banned - Luca GLV / Lucy Devil
 4. Ca o corectie, finalul e solidstate, preampul are o lampa. Dealtfel, ampul e oarecum faimos, a fost folosit de Yngwie Malmsteen in videouri vechi(Full Shred series) + a inregistrat albumul Japan Philharmonic Concert cu el 😁 Bafta la vanzare!
 5. Si uite asa 1 an jumate mai tarziu, acel ''probabil'' s-a transformat in ceva mai concret, si m-am apucat incet si de SLO100 (inca e in building phase, lene :)) ) Am incercat sa folosesc componente cat mai de calitate, si mai am de luat doar cateva. Sasiul, cutia, pcb-urile sunt din Rusia luate, iar lampile (tot rusesti), sunt 6P3C-E NOS 1987 matched quad. Trafurile sunt InMadOut Italy, am reusit sa le mai gasesc la un neamt pe TubeTown forum (aparent InMadOut cred ca split sau sunt out of business, nu sunt sigur). Firele sunt silver plated cu coating de teflon + bus wires de diferite grosimi tot silver plated. Trimpotul e military grade, poturile sunt CTS, caps/res/orice restul sunt luate in combinatie de pe Banzai/TubeTown/TME/Musikding, si unele si eBay (un rezistor specific de 61.9R military grade de 3W). Fizic doar un condensator non-lytic este polypropylene, restul sunt polyester. Am decis ca voi pune 2 choke-uri, unul de 3.5H si unul de 10H, montate pe un switch, sa ma joc cu acel saggy/loosey feel pt rock si tighter pt chuggier stuff. Sunt 5 optocuploare nu 4, pentru ca acest design respecta acum si corectia facuta de Mike Soldano in ampul nou din anii recenti, si anume issueul de bleed de clean channel in cel de drive, care nu va exista nici la mine (e debatable daca era o problema reala sau nu, unii nu auzeau, si sunt anumite setari unde conteaza asta, dar nevertheless e corectat). Mi se pare usor amuzant ca e un amp legendar US, dar il fac cu o oarecare baza de componente ce sunt facute in Rusia Il voi numi ''Snake Oil 100". Voi reveni peste o perioada cand e gata si daca totul e ok
 6. Multumesc de apreciere. Nu a durat deloc. A venit cu FedEx si am primit pe email documentele ce trebuie sa le completez legate de colet. Era o declaratie pe proprie raspundere, un part list ce trebuie sa il fac, etc. Nu as vrea sa intru in detalii aici, dar in esenta daca, completezi toate alea, si le trimiti inapoi, firma care livreaza pt FedEx la noi ti-l aduce la usa, unde ai de platit restul de vama, pentru valoarea declarata de cel care a trimis coletul. Coletul nu a fost desfacut sau asa ceva. Chestia e ca acum din 2021 sunt alte lucruri si nu stiu daca demersurile sunt la fel sau se auto VAT-uie cu numere de IOSS and whatnot. Cert e ca inainte plateai vama aplicata pe ce venea declarat, acum numarul IOSS cred ca e cheia. In esenta nu a fost deloc complicat, just some mild paperwork.
 7. https://ibanez.fandom.com/wiki/RG2011SC
 8. Eu o vreme am facut multe lipituri si wiringuri -> din experienta iti pot spune ca recomand ceva din silicon, nu PVC. Ca e single core/multristrand, treaba ta. Both work. Nu trebuie sa iti faci griji pentru supraincalzire sau ceva, nu vei reusi sa ''arzi'' ce e in jurul cuprului daca e silicon. One think less to worry about, si va arata si estetic mai ok din cauza asta. Cateva exemple proprii unde majoritatea erau siliconate, ori rewirings pe same parts cleaned, ori new wiring cu tot nou pus:
 9. Dat fiind ca e cam o clona, as aplica ca la Peavey voltage references, cu urmatoarele mentiuni: Pentru ca nu stiu ce ''grades'' se pupa de la Bugera cu anything else ce ai lua ca tube brand , din lista de mai jos (oricum iei set matched quad de finali), la probe test pe ampu asta (cu multimetru banal setat pe DC Voltage, nu mA, si acel jack sa fie corect), si depinzand de ce lampi alegi, eu as merge cu aprox. 48 - 48.5V la 6L6, si cu un 42 - 42.5V pt EL34. Poti testa mici variatii in +/- . Use your ears as well....nu se ''intampla'' nimic, cand faci biasul. Important e sa dai oarecum tare ampul si sa asculti sunetul atent, vei simti diferente, mai mult sau mai putin notabile. Pe clean vei auzi cat de loud e cleanul si pana unde duce/cum distorsioneaza, iar pe drive se simte in palm mutes si note lasate, tind sa fie fatter, more mids, less highs cu bias mai hot, si less punchier/clearer highs cumva/gainu e mai tight intr-un fel dar nu asa fat/ less volume cu colder bias. (Worst case te duci prea insane de high si ai redplate instant, and you back off , dar asta nu e masura viabila de referinta, pentru ca un redplate daca exista si you back off a bit si nu stii exact cat e acel ''a bit'', pentru ca nu permite ampu sa masori altfel, iti poti lampile sa mearga si la 100%+ more dissipation pt EL34/6L6, si they work! dar...vor muri rapid, desi suna great uneori :))))))))))))) don't do this haha) Uite un exemplu, chiar si pe crappier recording se aude, sunt aceleasi setari, dar bias hot si bias cold la un Peavey 6534+, volume mic, lead channel, EL34. Spor Hotter Bias: Colder Bias:
 10. Pot doar sa recomand sa faci un general tube swap. Hai sa iti zic altfel, si daca nu ''rezolva'' problema, tot trebuie avand in vedere ce spui ca ai in el. Dealtfel, eu as sfatui pe oricine detine un tube amp, sa aibe tot timpul cel putin un set de lampi de pre si power, de schimb. Irelevant ca ''trebuie'' sau nu. Lampile sunt consumabile. Iarta-ma ca spun, dar cand aud la orice legat de tube amps ''sa iau degeaba lampi'.... pot doar sa zic ca mai bine nu folosesti tube amp, daca asta e un issue, f*ckin LOL. Sa vezi ce issue e cand chiar se strica ceva nasol pe el, si ai de cautat electronist/si de platit, ca dai cat cel putin jumatate din valoarea acelui amp second pt bench fee/parts swaps, daca e ceva semi nasol. Cand ai tube amps, expect the unexpected, mai ales cu Bugera.
 11. Altfel discutam acum. Bubuiturile alea pot sa fie de la conzii de filtrare/lampile de final. Chestia cu mud la volum mare iar poate sa fie de la lampile de final. Am vazut cu ochii mei ''bubuiturile'' alea cum arata in lampi, se vede efectul acela fizic. Poti sa desfaci sa vezi lampile cum se comporta cand il aprinzi...daca vezi ceva straniu/roseata ciudata in interior pe elementele metalice (nu ma refer glow-ul normal de filament), sau niste semi strafulgerari ciudate si bubuitura aia, e clar. Tonul inchis la volume mari si muddy poate fi si de la lampile de pre care sunt pe duca/prea uzate. Cand a avut ultima oarra un tube swap? A fost cantat la volume mari/etc? (desigur, astea sunt toate banuieli, e cam greu sa diagnostichezi asa ''pe net'')
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.