apocapsile

Veteran
 • Content count

  300
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  100%

Community Reputation

193 Excellent

About apocapsile

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Location
  Z

Other Information

 • Gear
  Ibanez RG450BK, Tom Launhardt TC61, Yamaha THR10x

  PAST
  Vintage V6SSB, Vintage VS6B, Yamaha Pacifica 112, Boss Katana 50, Boss Katana Head

Recent Profile Visitors

1,830 profile views
 1. apocapsile

  Zoom G1on - surprinzător de bun

  Da, practic fiecare rotiță de scroll e cauna de mouse, adaugă impulsuri +/-1 la buffer de unde se modifică valoarea unei setări. Poate fi murdărie, dar pot fi hibe de procesare.
 2. apocapsile

  vând BOSS NS-2 Noise Supressor

  Update, schimb și cu Zoom G1xon, aceleași condiții.
 3. apocapsile

  Zoom G1on - surprinzător de bun

  M-am jucat cu mai multe 2.1 și toate aveau faza asta la toate rotițele. Nu era uzură, nu era jeg. Al meu era ca nou, dacă ziceam că e proaspăt desigilat mă credeai. Nu avea cum să aibă problema asta la toate rotițele, egalmente. În schimb 2.1Nu e tanc-tanc. poți să dai cu el jos tencuiala și să bagi un set pe urmă, așa se simțea. La G3 și altele nu apărea săritul din câte m-am jucat puțin. Făcut upgrade de firmware la 2.1Nu, la fel. Dacă era una, hai poate două, ok. Dar făcea proporțional treaba la toate. Poate o fi o problemă de fapt și una comună la seria aia, nu știu. Eu sunt și mai nevrotic și învârteam repede, nu prea aveam viteză medie Ori încet ori fulger. @karpi vorba ta, îl setezi în zona de confort a chitarei/liniei și îi dai pace. Eu îl tot frecam să văd ce fac toate setările și valorile și combinațiile la toate efectele și modelele de drive, modulație și de aia m-am enervat. Dar dacă era vorba să pun câteva prestări în memoria user pentru ceva cântare, nu era problemă. Dar nu mai zic de rău, oricum e un multiefect excelent și la banii ăia G1on e ireal de bine dotat și aparent fără asemenea hibe/deranjuri Poate îmi procur și eu unul. Mai e și G1x cu pedală de expresie pe care poți atribui orice parametru, la câteva zeci de lei în plus! Mișto.
 4. apocapsile

  Zoom G1on - surprinzător de bun

  Da, la unitățile Zoom G2.1 cel puțin cu reglajele problema e că dacă învârți repede rotițele, sare aleator între valori în loc să crească mai repede, așa cum te-ai aștepta. Așa că dai de ele încet, să nu cumva să îți sară. Fiind multe valori de parcurs până la setarea dorită, asta ia timp. Nu cred că e o problemă asta pe G1 sau G3/5. De fapt asta mă seca. Și faptul că dacă vrei să reglezi din soft, softul nu te lăsa să scrii manual valoarea dorită, ci învârteai tot cu mouse-ul de un potențiometru virtual destul de imprecis. Grr. Altfel softul foarte ok pentru management de linii de efecte și presetări. Dar, cum zici și tu de fapt, at the end of the day, e o cale ieftină de a te distra cu efecte și overdubs and whatnot, which is super cool.
 5. Vând un NS-2, în perfectă stare de funcționare, estetic arată bine, are urme de utilizare normală, nimic spectaculos. În rest, cred că nu e nevoie să mai zic despre ce e vorba, face treabă super ok, te scapă de partea nedorită din hărmălaia pe care te străduiești să o dezlănțui. Poze doar la cerere, că nu-i mare lucru de văzut, un NS-2 cu velcro pe spate Trimit și prin curier, dar cu 30 de lei în avans și taxa de ramburs pe spatele cumpărătorului sau cu banii în avans, ca să scăpăm de taxe de ramburs și transportul din partea mea. Nu mă prea interesează schimburi, poate doar un wah VOX V847 în stare bună, fără vreo altă diferență din partea nimănui.
 6. apocapsile

  Zoom G1on - surprinzător de bun

  Frumos demo! Pot să subscriu cel puțin legat de calitatea efectelor pentru uz casnic. cu diferența că am folosit o vreme Zoom G2.1Nu, cel cu pedală de expresie - care era mai enervant însă de setat pentru mine comparativ cu astea mai micuțe. Nu știu cum e cu G1on, dar la G2.1Nu timpul maxim de înregistrare pentru looper era de cinci secunde (ce-i drept nu am rămas fără overdub-uri vreodată, dar tot mi s-a părut cam scurt). Singurele chestii pe care le-aș zice de rău despre G2.1Nu (că G1 nu am folosit) ar fi plajele mult prea detaliate de reglaj (0-100 sau 0-255 cel mai comun), că-ți mănâncă timp să ajungi unde vrei cu setările și faptul că pe ăla cel puțin era destul de greu de păcălit uneori să intre în funcția de looper (era apăsare simultană pe ambele footswitch-uri). Poate și faptul că mi s-a părut destul de susceptibil la anumite 'efecte speciale' mai ales folosit pe baterii (look ma, no ground). În rest, și ăla e tanc, are conectică faină, merge ca interfață audio, vine cu efecte super faine și un simulator acustic de vis. Uneori îmi pare rău că l-am dat :|
 7. THR 10 are două kile opt sute și nu e complexat sonor pe tema asta. Ce, vrei contragreutate pentru macara sau amp de apartament care să sune mișto? Eu mă bucur de talia lui zveltă de fiecare dată când schimb camera, plus că îl pot lua și unde nu am priză și cânt câteva ore. Sau ai impresia că dacă un combo are 28 de kile nu poate suna prost sau cum? Nici JBL nu are probleme să facă, la prețul potrivit, boxe bluetooth pe care le iei cu două degete și sună bine și suficient cât să ții chef cu ele. Suntem în 2018, totuși. Dacă vrei neapărat să se audă mediocru sau să cheme careva băieții în albastru când se aude bine, poți să pui și 4x12" în baie :))) Ascultă pe viu și vezi tu care te coafează, ai sugestii super ok. Crezi că are importanță ce idee îți faci din specificații și demo-uri pe net când spre deosebire de alții din orașe mai mici, tu chiar ai unde merge să auzi multe modele? Neah. Practica ne omoară. Plus că multe multe demo-uri fac unele scule mișto să sune infect (deși pe viu sunt faine) și invers. Mergi, ascultă, decide. Eu aș zice că pentru acasă nimic nu bate un amp stereo făcut bine. Vox Adio Air ar mai fi unul care merită auzit și probat în termeni de dotări.
 8. apocapsile

  vând Vintage V99 Les Paul

  Cum să nu! Au... nevoie
 9. Nu am auzit genul ăsta de anomalie decât când erau driverele de sunet date peste cap, pe calc. Nu-mi pot decât să-mi dau cu părerea, dar poate fi doar partea de "simulare" gone biscuits, sau vreo componentă pe care o antrenează când te duci pe drive. E interesant că face mai urât pe frecvențe joase, dar nu-mi sună a problemă de dif. Tot mai repede ceva din zona digitală, gen preset de reverb bușit, parcă, după mintea mea 99% asta e. Chit că nu îl pui tu cu mânuța, poate simularea face chestia aia oricum ca să-ți dea sunetul respectiv. După cum se taie imediat nu pare ceva fizic. Nu sunt cel mai rațional animal la ora asta. Oricum, replace, ar trebui să scapi de problemă.
 10. Dacă tu ești altfel mulțumit atunci schimbă până dai de unul fără issue. Se prea poate să sune exact cum îți place ție și atunci te vei oftica să iei altul care sună altfel, poate bine, dar nu cum vrei tu. Și dacă tot stai în București, poți să dai o tură să asculți și altele, poate și pe cele indicate. Tragi singur concluziile și vezi măcar ce mai e prin zona aia
 11. Caută și tu pe net. O să găsești jălanie peste jălanie. Ceea ce nu înseamnă că sunt neapărat multe cu probleme - sunt populare și probabil se vând multe. Hibe de proiectare aveau ei pe partea de efecte la reverb cu unele modele, de aia ți-am zis să schimbi patchu dacă e posibil asta pe modelul tău. E o conversație pentru tine și magazinul de la care ai luat aia cu multe problematice sau nu. Ei le vând, ei știu câte se întorc. Dar mă foarte îndoiesc să se compare chiar și cu un yamaha thr5 sau thr10 sau katana sau vox adio air gt. Adică tonurile alea probabil sună ok, dar wait till you hear the others Plus: no usb, no updates pentru solid state cu efecte digitale? 2018? Doar zic.
 12. Dunno, după ce încerci un katana cu efect de boost/compressor onboard sau ceva cu octaverul și autowah/twah de pe el s-ar putea sa-ti dai seama ca e loads more fun si ca suna bine si clean si crunch si ce vrei tu. macar sa te convingi ca nu-ti place
 13. Nu știu câtă clasă îi dă sau nu Katana, că am fugit de SS-urile Fender ca de dracu', dar nu ar strica să încerce omu' și Katana, mai ales că are controlu simplu și cam toate efectele GT100 în soft.
 14. Umm, garanție? Evident că nu-i normal să ai asta și e limpede că-i de la amp, dacă pe clean nu ai asemenea probleme. Probabil e și pe clean dar nu se aude suficient, față de drive. Ai putea să vezi dacă face la fel și cu reverbul oprit. Anyway, return it fi possible. Dacă nu du-l la un electronist ok (picnic îmi vine în minte, că e tot din București) și poate se rezolvă cu un cost rezonabil. Eu am senzația că dacă tai reverbul dispare sau devine mult mai puțin perceptibil, da' e doar intuiția. Also, dacă îl poți conecta la calc schimbă-i presetarea de reverb default (bănuiesc că emulează el ceva patch acolo. Pune-i orice altceva decât are acum și vezi dacă mai face urât. Dacă te rezolvă, e probabil bug de patch.
 15. apocapsile

  Seymour Duncan Black Winter

  Switch-urile tale sunt coil tap (2 dintre ele) și phase reverse al treilea. La dozele Rockfield culorile sunt ca la Seymour duncan, cu excepția faptului că sunt inversate firul roșu cu cel verde, adică față de schema inițială, le pui taman invers: unde mergea roșu, pui verde, unde era verde, legi roșu.