www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

apocapsile

Veteran
 • Content Count

  413
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7
 • Feedback

  100%

apocapsile last won the day on March 25

apocapsile had the most liked content!

Community Reputation

339 Excellent

About apocapsile

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Location
  #sărăcieee

Other Information

 • Gear
  #sărăcie

Recent Profile Visitors

2,645 profile views
 1. apocapsile

  Threadul oficial : ce chitara sa imi iau

  Coolz, credeam că te mai mănâncă de una
 2. apocapsile

  Threadul oficial : ce chitara sa imi iau

  @SudenUni Dacă vrei ceva 'gen' les paul -> https://www.olx.ro/oferta/chitara-electrica-yamaha-rs620-charcoal-burst-IDcg9Gb.html#4d6cb38c53 rupe-n gură cam orice epiphone 'normal' am încercat și e mult mai comodă și bine echilibrată și tot ce vrei, sustain fără număr, feeling super fain pe cam toate stilurile posibile. nouă e peste 3000 de lei (și-i face probabil și pe ăia lejer). Presupunând că e în stare bună, nu cred că găsești nimic mai bun de genul ăla în banii ăștia. Asta dacă nu ai vreo fixație pe les paul. Practic e undeva între SG și LP, dar mai mult LP aș zice, cu un element suplimentar de simplitate utilă dată de comutator 3-way volum ton. Ai și push pull pe ton ca să 'subțiezi' tonul dacă vrei să sune mai aerisit, taie din bași dar nu prea reduce volumul perceput. Poate să-i schimbi dozele mai încolo dacă te gândești la alt sound mai mult sau mai puțin agresiv, dar cu asta (vine cu doze vintage hot - nu cele mai clare din lume dar cu voicing foarte mișto și utilizabile la multe chestii - se curăță foarte frumos din volum) acoperi mult teren și dacă-i făcută la aceeași calitate precum alea pe care le am eu, o să cam strâmbi din nas la multe topoare după ce te obișnuiești cu ea To back this up... m-a mâncat tare s-o iau și pe asta deși am una practic identică, pe altă culoare doar :)))
 3. apocapsile

  vând Colectie Chitari Electrice.

  @mnastase760 Salut, ceva imagini cu Yamaha SG 2000? În caz că mai este valabilă, desigur.
 4. apocapsile

  vând Harley Benton FanFret Baritone

  Foarte haioasă. Love it.
 5. apocapsile

  Threadul oficial : ce chitara sa imi iau

  Ce ți-a zis vektor mai sus, din câte știu, e mai ok decât oricare dintre cele pe care le-ai menționat, ca sunet și feeling
 6. apocapsile

  Threadul oficial : ce chitara sa imi iau

  Păi, de exemplu, dacă nu vrei să rupi geamurile, cred că poți merge liniștit pe un amplificator mic dintre cele mai apreciate (aparent, de la boss katana mini sau blackstar fly, chestii mai simpluțe până la un amplifi 30, care e simplu dar poate fi controlat mișto din telefon/de pe calc sau vreun yamaha thr (5, 10) care și ăla mai apare second cumva în bugetul tău. la fel de bine, cu un cablu de imprimantă USB AB poți adăuga un adaptor OTG pentru telefon și controlezi și un katana 100/50 (cum fac și eu cu Yamaha THR10x ca să nu depind mereu de computer pentru umblat) care se poate folosi și la volum mic, dar și la volum mare și are și software bun, bibliotecă de tonuri etc. Mai au și Fender chestii mai 'smart', no, ideea e că sigur găsești ceva. Dacă ești pus pe învățat chestii și ceva mai elegant/conectat, Amplifi mi se pare că merită cercetat - are și varianta simplă de "tonuri gata făcute pentru melodii anume", dar poți să și umbli. Parcă are și ceva "Tone Matching", să-ți găsească el un ton care pare oke pentru un anumit backing track/piesă sau ceva de genul, n-am studiat prea mult fenomenul. Ideea e că ai opțiuni interesante în, să zicem, nu foarte mulți bani. De chitară nush ce să zic, se găsesc ocazii și pe aici pe forum dacă stai să cauți, chiar ok în puțini bani.
 7. apocapsile

  Threadul oficial : ce chitara sa imi iau

  Dude, ieftin nu înseamnă mereu prost. Dacă îți iei ceva ieftin, iei ceva simplu, la care să nu se poată defecta mare lucru. De exemplu, nu iei un superstrat de 600 de lei, iei un telecaster sau altceva hard tail. De exemplu, dacă vrei o bicicletă bună, iei o bicicletă de oraș cu sistem simplu de frâne în V și fără nimic fancy / schimbător cu puține viteze și aia e Raționamentul e banal: n-o să-ți dea nimeni ceva cu funcționalitate mai complexă la nivelul de calitate la care poate livra ceva simplu la același preț. Și pe ambele poți merge / cânta.
 8. apocapsile

  Circula pe net... E vreun sambure de adevar?

  Dacă ai contrabas e și mai rău din câte am auzit, deci măcar treceți pe shortscale, să se reducă din pedeapsă.
 9. apocapsile

  Threadul oficial : ce chitara sa imi iau

  Na, sigur nu strică să ai o chitară cu electronică și hardware mai bun, dar în principiu diferă mult fiecare chitară cum tinde să sune în funcție de amplificator. Chiar și între astea digitale sau solid state. Din nou, nu știu cum e amplificatorul tău. Din gama de buget dar ok solid state sunt mai multe, de la Boss Katana Mini și Blackstar Fly la Yamaha THR dintre cele mici, apoi Line6 Amplifi, Blackstar ID Core, Boss Katana 100 și altele. Depinde dacă vrei să umbli în soft sau ceva mai simplu, dacă vrei ceva de putere mai mare care poate fi folosit și încet sau îți ajunge unul mic etc. Mai studiază și tu puțin că e plin și aici de discuții și recomandări din trecut. Ce să zic, ar merita un upgrade la ambele după mine. Dar la ce... fiecare e cu preferințele lui. Încearcă și tu echipamente prin magazine, de la prieteni, că de pe net e.. virtual. Ce-i drept poți returna ce nu îți place dar pierzi timp, stai după bani să ți-i restituie...
 10. apocapsile

  Threadul oficial : ce chitara sa imi iau

  Depinde. Ideal ar fi să te lămurești singur încercând-o pe a ta cu alte amlificatoare mai șmechere, dar și alte chitare mai ok pe amplificatorul tău.
 11. apocapsile

  Threadul oficial : ce chitara sa imi iau

  @SudenUni Nu am habar cum sună pe viu modelul ăla. Ideea e că de regulă e mai important să ai un amplificator bunicel chiar dacă e chitara mai so-so, pentru sunet. Și, na, mâna. Ție ce nu îți place la sunet acum?
 12. apocapsile

  Threadul oficial : ce chitara sa imi iau

  @SudenUni Ce amplificator folosești? Sau prin ce scoți chitara, altfel spus?
×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.