www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

apocapsile

Veteran
 • Posts

  681
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  36

apocapsile last won the day on November 28 2022

apocapsile had the most liked content!

3 Followers

About apocapsile

Profile Information

 • Location
  into the Ø

Other Information

 • Band
  The Restroom Tilebreakers
 • Gear
  da

Recent Profile Visitors

8483 profile views

apocapsile's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Very Popular Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

723

Reputation

 1. Noroc, Aș avea "nevoie" de un Creamback de 12" / 8ohm să-mi upgradez oleacă un combo. Dacă ai unul în stare bună și te împiedici de el, poate facem un schimb, ceva. Poa' să fie și din ăla ușor Neo, chiar nu mă interesează decât să aibă voicingul ăla de creamback. Mulțam anticipat de ajutor
 2. Nush in Brasov e non issue, poti testa cat vrei cred, doar sa gasesti ceva sa te si intereseze cu adevarat
 3. De vreme ce nu ieșisei încă din magazin cu produsul, puteai să îi predai o lecție vizavi de atitudinea lui și să renunți la a mai cumpăra orga. N-avea ce-ți face, trebuia să-ți dea banii înapoi și ziua bună. Zic și eu. Că scrii pe urmă pe forumuri, aia nu îi doare la portofel. La noi încă mai e mentalitatea aia de alimentară comunistă pe cartelă, că parcă-ți fac o favoare când îți vând ceva. Mai grav e și reflexul de cap plecat, școlit prin fața ghișeelor și prin labirinturile funcționărimii.
 4. Noroc! Se vinde un AA12, care nu cred că are nevoie de prezentări. Se simte și se aude excelent, e ca nou, totul perfect, vine plin de presetări și IR-uri faine, nu prea are urme de utilizare, folosit domestic. Prețul e fix, nu vreau schimburi, am de toate și încă prea multe. Vine ca în imagine doar cu traf și va fi bine ambalat dacă trebuie expediat în țară. Pentru orice detaliu sau întrebare folosiți PM.
 5. L-am avut pe irt15 studio, merită din plin. Singura chestie care nu mi-a plăcut la el era în sine formatul de rack destul de adânc dar dacă nu e aia o problemă... restul e fain 🙂
 6. https://m.youtube.com/watch?v=rBjt6qNqGwg După mine are toate sunetele care îți pot trebui iar cu un setup / polish de taste/ ajustat prăguș ar trebui să ai zero probleme cu ea.
 7. @AddRienMulțumesc pentru recomandare, e într-adevăr OK. @AndruMar Nu ai zis cam ce fel de trupe îți plac, aia poate determina și ce fel de chitară și amp ai alege. Ce-am mai văzut la MC și personal mi-a plăcut este modelul ăsta (era crem aia pe care am văzut-o, roșul ăla îmi scoate ochii dar au și albastră drăguță): https://www.ibanez.com/eu/products/detail/azes31_1p_01.html Are un micro switch care pe lângă sunetele de stratocaster îți dă dozele câte două în serie să mimeze humbuckerele și ai și neck + bridge. Nu are tremolo ceea ce e mai bine la început și în banii ăia și în persoană mi-a plăcut cum e făcută. Despre amp la fel, depinde ce preferi, au la mc și vox și Orange în buget ok. Faza e că dacă ai prea multe chestii pe amp și aplicații o să le freci pe alea în lpc să freci chitara Ia ceva simplu. Dacă nu te supără să bagi în căști e și varianta unui micro amp pe care îl poți folosi oricând. Eu am luat recent un Mustang micro și îl folosesc poate cel mai mult. Nu te complică in sensul că are reglajele pe el și fără aplicații/nebunii, are Bluetooth pentru pus backing track/metronom etc., la nevoie te poți înregistra pe calc direct din el și se aude bine de tot. Iar dacă vrei să îl folosești fără căști, merge legat la orice set de boxe active. https://m.youtube.com/watch?v=cPfS_DJAGFc Dacă ar fi să aleg ceva acu musai de nou ar fi azes31 de la mc și mustang micro de la guitarshop (au preț mai bun acolo decât la mcmusic - când e pe stoc). Baftă!
 8. Maestre, ia izolează matale cu două-trei blocuri de granit dacă așa e treaba 🙂 Lemnul este un material moale, fie și ăla masiv deci nu e nicio contradicție cu ce am zis eu. Masiv înseamnă (printre altele, în afară de mare, greu) și fără goluri. Plăcile alea Adam Hall oare sunt masive? Spargi capu' dacă dai în ele? Zic și eu. Ideal ar fi cameră mai măricică, parchet din lemn pe jos, peste el un covor din ăla în care te scufunzi (ca la Peleș), pereții și tavanul îmbrăcați în lemn - cabanuță, iar peste lemn din loc în loc plăci de spumă și sigur că ar fi faină și o bibliotecă doldora.
 9. Eu am la bloc HB Tube 15 cu difuzorul stock, dacă vrei mai mult clean sau overdrive mai domol și nu drujbe poți scoate cu el sunete ok la un nivel care să nu supere cel puțin ziua. Pe drive mai serios sună mult mai bine dat mai tare dar în punctul ăla cred că în majoritatea blocurilor vei deranja. Are 1W mode dar nu sună la fel de bine și tot trebuie dat tare ca să fie ce trebuie. Pe de altă parte am și un head Orange cu power scaling (15/7/1/0.5W) într-un cabinet 112 cu greenback (care e mai ineficient și deci poți pompa în el mai mult până să deranjezi) și l-am folosit și noaptea fără probleme. Na, nici nu e genul de bloc unde să fie pereții din hârtie sau structura prea rezonantă să se propage chiar tot. În general prima chestie care va deranja sunt joasele. Ce poți face pentru asta e să nu îl ții pe podea, să îl ridici pe un suport sau ceva măsuță și să ai ceva moale sub el. Pe urmă camera în care îl folosești e bine să fie cât mai încărcată cu chestiile care absorb sunetul (de exemplu dacă ai multe cărți, plușuri, whatever să fie cât mai plină). Poți face și izolație fonică dar la cât costă cred că iei mai repede ce head vrei tu, un torpedo captor X (atenuator cu suport bun IR) și monitoare pentru controlat nivelul de zgomot chiar dacă e ampul dat blană. Avem unii colegi care o dau tare la bloc dar cred că sunt mai degrabă excepții. Ideea e să iei și un model de amp care se bazează mai mult pe etajul pre și tone stack pentru obținerea sunetului optim și care nu are nevoie să fie dat tare ca să sune a ceva. Oricum toate sună mai bine date tare.... Mai ai soluția să ai amp gen vox mv clean (are atenuare) și să îți faci sunetul din pedale (valabil la orice amp de fapt), atunci ai control pe zgomot și nu depinzi de dat prea tare ampul. Spark e o idee bună la bloc, mai ales că are ieșire bună și de căști. Despre power scaling am senzația că în general poți scoate cam la fel de ok și fără el, dar când e pornit degradează sunetul pe joase, sună subțire fizzy. La Orange e cel mai ok de până acum dar parcă tot prefer 7 sau 15w. Mai am și THR10X care merge oricând și sună OK, katana mini care are feelul cum trebuie dar nu sună fantastic și un Mustang micro pe care îl bagi în jack, în el poți băga căști și cânți oriunde fără probleme. Ca să rezum, dacă vrei musai lampă, head care își face tonul mai mult din pre, cabinet mic (de preferință closed back) cu difuzor ineficient să poți băga în el mai mult, poziția în camera, pedale de care să te ajuți (booster, EQ) și camera cât mai plină de chestii moi și pufoase 🙂
 10. Unde Fenderul greșește, Ibanezul dovedește!
 11. Calitateee de la băieții și fetili cu ochișorii oblici!
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.