apocapsile

Veteran
 • Content count

  271
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  100%

Community Reputation

169 Excellent

About apocapsile

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Location
  Z

Recent Profile Visitors

1,611 profile views
 1. apocapsile

  Legatura jack nou - no tone - no sound

  Dacă n-ai continuitate între hot-ul de bridge și masă probabil e doar pot-ul, dar mai bine legi direct firele dozei la firul switch-ului ca să te asiguri că nu e belită chiar doza.
 2. apocapsile

  Legatura jack nou - no tone - no sound

  Păi no, pe urmă poți scoate pot-ul de volum și de ton de pe bridge și faci măsurători. Oricum, la înlocuire ai grijă să aibă gâtul destul de lung și nu prea gros, exceptând cazul în care nu te deranjează să scobești cu pila sau cu freza prin cavitate.
 3. apocapsile

  Legatura jack nou - no tone - no sound

  Păi pune doza bridge direct pe switch, treci peste pot-uri. Așa vezi clar. Dacă e defect un pot există wiring prin care folosești aceleași două pot-uri ton/volum pentru ambele doze și gata :-)
 4. apocapsile

  Legatura jack nou - no tone - no sound

  Cel mai probabil se duce hot-ul undeva în masă. Poate ai mișcat ceva, testeaza cu switchul pus pe bridge dacă vine sunet mișcând pe acolo căblaraia. Eu am întrebat de poziția din mijloc fiindcă la switch-ul ăla lamelele de contact sunt de regulă subțiri și uneori nu mai revin să facă contact. Fiindcă neck se cuplează prin îndepărtarea lamelei de contact pe bridge. Dacă la comutare aia nu revine, trebuie îndoită puțin ca să ajungă unde trebuie. E banal, merge cu o tijă subțire.
 5. apocapsile

  Legatura jack nou - no tone - no sound

  Stai așa, acum doza neck merge ok, potul de ton are efect, se aude ok, iar cea de bridge nu se aude deloc? Cand ai selectorul pus in mijloc ce se intampla, ce iese la masuratoare?
 6. apocapsile

  Chibson sau (i)realitate ?

  Și mie mi s-a părut ceva dubios la cut-away, nu bătea ceva dar am zis că poate mi se pare mie.
 7. apocapsile

  Chibson sau (i)realitate ?

  Hai să fim serioși Normal că nu e Gibson. Cum să fie LP Custom ? De-abia iei un Faded, poate, la bani ceva mai mulți, ce Standard, Traditional, ce Custom, bașca un amplificatoruleț, husă. Really. Plus că pozele îs puse ca să-l avantajeze, dar așa, din avion și Harley Benton arată oke
 8. apocapsile

  Poze cu chitarele noastre

  Eh, bănuiesc că o folosești din apropiere, deci nu te afectează
 9. apocapsile

  Poze cu chitarele noastre

  Să văd bestiile astea aproape că mă doare Wild bunch.
 10. apocapsile

  Saddle-uri noi

  Wow, e... substanțial.
 11. apocapsile

  Despre distorsiuni

  @Val Victor Eu zic să nu te agiți cu garanția prea tare, în general ar merita să înlocuiești potențiometrele cu unele oke, vezi că pe musikding au pot-uri CTS și Bourne la preț accesibil, ca și condensatori Orange Drops, TAD Mustard sau ceramici (nu știu dacă are importanță tipul cât valoarea măsurată pentru sunet, poate ăia mai scumpi sunt mai durabili, whatever). Teoretic ajută, practic poți testa dacă simți diferențe semnificative între fiecare doză legată direct la output și varianta în care fiecare trece prin pot-uri - dacă nu, tot ce câștigi prin înlocuire va fi atenuarea treptată pentru mai multe posibilități (pot-urile audio/log Bourne au o caracteristică excelentă, după mine - pe copia SG am tonuri utile de la marcajul 1 până la 10, iar diferența se simte clar între 1 și 2, 2 și 3 - înțelegi ce zic, asta cu un set de doze de 150 de lei). Nu uita de Muff pentru sunetele alea aspre, mai ales Smashing Pumpkins sau pedale care să simuleze JCM800 sau pe-acolo.
 12. apocapsile

  Despre distorsiuni

  Îți răspund și eu la ce știu, pe scurt și în termeni ciobănești, cum știu eu: ampul pe lămpi ajunge la distorsiune naturală dacă primește un semnal puternic (direct de la chitară, preamplificator, booster sau un șir de efecte pe intrare), apoi mai distorsionează eventual și etajul de putere (nu-mi dau cu părerea aici, știu doar că și atât). Efectul de distorsiune dedicat este ceva independent de tipul de amplificator (adică ia semnalul primit și dă cu el de pereți), dar există chestii gen Tube Screamer și altele menite doar să crească semnalul chitarei și să lovească etajul de preamplificare al amplificatoarelor pe lămpi, motiv pentru care combină lumea egalizatoare cu boostere și tube screamere, ca să lovească mai precis partea de intrare a amplificatorului pe lămpi și să obțină caracteristicile sonore căutate pentru o aplicație sau alta. Evident, să folosești un Tube Screamer pe ceva digital sau pe tranzistori e cumva împotriva firii, ca nu are la ce lămpi să țipe ca să le enerveze În schimb există efecte care merg bine mersi pe orice tip de amp (evident că unele pedale se înțeleg mai bine cu anumite combinații de ampuri și setări și difuri decât cu altele) și pedale de boost/preamp/distortion care caută să simuleze și partea de distorsiune "naturală" specifică lămpii. Părerea mea e să iei ceva kit de distortion sau o pedală ieftină și să o studiezi. În principiu aia stă între ieșirea de chitară și intrarea în amp, dar nu te împiedică nimeni să bagi un mic circuit gen booster sau distortion chiar în chitară dacă așa ai chef. Vezi că aici (https://www.musikding.de/guitar-effect-kits-amp-kits) există kit-uri de multe chestii cu ajutorul cărora, cred eu, poți să înveți multe. Au și componente de calitate bună la prețuri decente, cred eu.
 13. apocapsile

  vând [EXPIRAT] Ibanez RGD320

  "Bifează" la multe capitole, faină dom'le
 14. apocapsile

  Inregistrat prin telefon

  Ca să nu mai zicem că probabil microfonul telefonului agravează puțin situația față de unul cât de cât onorabil de studio.
 15. apocapsile

  vând DOZE

  Doar ca precizare și pentru posteritate, setul zebrat de Norton/TZ nu este F-Spaced, nu? Din imagini nu pare.