apocapsile

Active Members
 • Content count

  199
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  100%

Community Reputation

118 Excellent

About apocapsile

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Z
 • Interests
  muzica disco și dansul din buric(ul degetelor)

Other Information

 • Nume
  Andrei

Recent Profile Visitors

1,089 profile views
 1. Don'șoara în cauză, Negruța, s-a născut cândva prin anii '90 în Coreea de Sud (se vede serialul lipit pe spatele headstock-ului în poze, dar n-au fost cei de la JHS în stare să îmi spună cu exactitate anul - poate fi la fel de bine '93 sau '97) , cu mult înainte ca brandul JHS Vintage Guitars să-l ia la bord pe moș Trevor Wilkinson. Aș putea s-o ard cu 'vai ce lemn nobil foloseau băieții pe vremea aia, nu se mai fac asemenea chitare, e super bine uscată" și alte asemenea abureli afirmații greu demonstrabile, prefer doar să zic că o prefer tuturor modelelor Epiphone recente pe care am pus mâna (inclusiv G400 Pro). Probabil până la Prophecy EX nu prea are concurență serioasă. Scala e 24.75", radius 12", profil Slim Taper D, gâtul e stabil (poate că vechimea să fi ajutat la stabilizare - nu știu), este echipată cu Elixir-uri 10-46 (setul e aproape nou) așa cum a fost ea de obicei. Momentan are pe ea un set de doze EMG 66/57 care i se potrivesc de minune, sună foarte mișto atât pe bluzache și chestii mai clean, cât și pe drujbeli, gigi și alte alea. O mare parte din magie o face potențiometrul de volum, care o duce de la tonuri curate (1-3) dar cu treble la crunch sănătos (4-5) și urcă frumos până la prăpăd maxim (10). Acțiunea e medium-low, nu prea are fret buzz nici măcar la rece. E complet bibilită și ecranată de către domnul Florin Dobrescu, care, pe lângă fretwork (nivelare, rotunjire, toate alea) i-a confecționat și instalat un prăguș din os tăiat corect. Poate cu EMG-urile nu e importantă ecranarea, dar ajută cu orice set pasiv. Se cântă extrem de ușor și comod pe ea, nu agață și nu zgârie nicăieri, e rezonantă și evident că accentuează mai mult mediile, conform specificului. Piese "upgradate": monturi humbucker metalice, roller bridge țapăn, locking tuners, straplocks. Sună bine și are personalitatea pe care ai aștepta-o de la un SG, cu mediile alea 'jenesaisquoi' și transpare foarte bine asta chiar și cu EMG-urile. Urmele de uzură sunt minimale pentru vechimea ei, nu are ding-uri semnificative sau pe care să le observi ușor dacă nu scanezi cu lupa. Alternativ, se poate da cu 500 de lei mai ieftin cu un set de humbuckere PAF Alnico V (numai bune pentru SG-uri) și wiring 50's cu pot-uri Bourne și Orange Drop-uri. Hard case dreptunghiular pentru 150 de lei în plus. N-am cheia, uzură normală la exterior, interior super ok, fară bube, apără și protejează :). Nu aș da-o, dar în gospodărie avem regula "one in, one out" și fiindcă m-a împuns necuratul la un superstrat, ceva trebuie să plece.
 2. Update: aș fi deschis și la schimburi cu procesor desktop BOSS GT-001 sau o interfața audio Audient ID4. Poate și Scarlett (numai 2i4 2nd gen), deși în privința Scarlett-ului nu sunt total convins.
 3. Stoc Gibson - Wtf?

  Aștept cu interes modele reciclabile de Gibson. Nut material: fishbone Bridge: stink-o-matic reinforced recycled toilet paper. Body: triple flamed bird goo. Neck: superior cardboard. Pickups: Tinbuckers
 4. vând [EXPIRAT] BOSS Katana Head

  Mâine pleacă la bulivar pentru probe, marchez închis și redeschid dacă cumva se întoarce.
 5. Stoc Gibson - Wtf?

  Well e amuzant în condițiile în care Les respinsese designul de SG (mă rog nu mai știu ce e adevărat din toată zvonistica - se zice că l-au proiectat alții și i-au pus numele pe el și logic că l-a vrut jos dar în fine). SG care cel puțin din pricina împielițatului de Angus a devenit mai bine vândut decât LP-urile Măcar SG-ul adresa problema accesului și gabaritului într-o mare măsură. Banana aia nouă nu știu ce anume rezolvă.
 6. Ascultă clasicii: Ascultă de multe ori până simți diferențele. Dacă nici Bach nu știa să le pună în ramă, apăi nush. Pentru mine Do Major e mai ritmat, hotărât, mai amplu, răspicat, bine făcut, pe când La minor e delicat, zglobiu, dulce-amărui, zvelt. Do Major e bărbat și La minor e femeie. Mă rog, nu mă crede pe cuvânt.
 7. Stoc Gibson - Wtf?

  Well cam arată ca și când ar fi luat mai multe chitare și le-ar fi combinat Stevie Wonder. E penibil să aibă Harley Benton modele cu aspect ceva mai adunat: https://www.thomann.de/ro/harley_benton_victory_plus_bk_vintage_series.htm https://www.thomann.de/ro/harley_benton_fv430bk.htm Nu mai zic de Dean ML, măcar 'arată' a business. Cât despre dat bani pentru ceva excentric, de ce nu o banană zburătoare:
 8. Stoc Gibson - Wtf?

  Fac și eu bășcălie, dar există mizeria asta ca strategie de marketing de când lumea. "Se termină x, luați cât mai aveți ce". E penal spermatozoidul ăla de chitară. Da. Meet the future: tune-o-matic bridge with stop taipiece. Gibson, meet the future:
 9. Păi, diferă tonica și în principal accentele, altminteri nu au alterații și ambele au aceleași intervale pe aceleași trepte (trepte nu note ofc). Nu au chiar la fel acordurile arpegiile, practic Do Major are Do-Mi-Sol iar La minor are La-Do-Mi. Eu zic să transpui efectiv o piesă din Do Major în La minor sau invers și să vezi ce se întâmplă, folosind numărul minim posibil de sunete. Dacă respecți tonica și accentele, vei simți singur diferențele.
 10. Stoc Gibson - Wtf?

  Cumpărați repede Gibson, că nu se vor mai găsi și prețurile vor exploda! Cumpărați, cumpărați că se termină Gibsoanele!!! Adică nu mirosim strategii de marketing de la o poștă?
 11. vând [EXPIRAT] BOSS Katana Head

  Rezervat momentan.
 12. Freedom EL200 GR - Chitara Electrica

  Uite că din pură curiozitate când mai trec pe la MC o s-o dau jos de pe perete, dacă mai e acolo. For science, că altceva în afară de un telecaster sau RG nu mă interesează pe viitor. Vedeți că doze OK A5 fac Artec. Sunt 26 de lire perechea și vin cu 4 fire, ceruite, tot ce trebuie, faci serie/paralel/split cu push-pull-uri care nu trebuie să coste neapărat mult. Îți faci treaba cu ele dacă se pupă pe chitară și nu bag mâna în foc, dar aș putea crede că le papă și pe alea Epiphone mid-range. Că Artec, cum să cumperi așa ceva (și nu sunt Artec Giovanni sau altceva "fancy low-cost" gen Tonerider) deci le dau ieftin. Mie nu-mi vine să cred ce bune sunt tunerele blocabile luate cu aceeași sumă (26 de regine britanice). N-or fi Spertzel dar nu văd ce-ar putea face alea semnificativ în plus în afară de costat triplu și ceva Deci se poate și la buget, dar chitara trebuie aleasă cu grijă. În orice preț, aparent.
 13. Freedom EL200 GR - Chitara Electrica

  Mai bine te duci la MC și încerci acolo chestiile să vezi cum îți plac. Cred că unde e bugetul mic (dar nu numai) singura regulă e dacă îți place ție un exemplar anume.
 14. Freedom EL200 GR - Chitara Electrica

  unele aria erau foarte ok.
 15. salut

  ce parere aveti despre.chitara asta?

  http://www.mcmusic.ro/chitara-bass-ro/chitara-ro-3/electrice-ro-2/freedom-el200-gr-chitara-electrica

  culoarea e super sexy, imi place la nebunie. 

  ar fi prima mea chitara electrica, acum am o acustica ieftina. 

  nu stiu mare lucru despre chitarile electrice, iar experienta mea la chitara este la un nivel incepator spre mediu ( nu stiu sa tin bar chords de expl ) 

   

  1. apocapsile

   apocapsile

   Salut,

   Sincer să fiu le-am văzut prin magazin, dar nu am fost foarte curios să le încerc. Mi s-au părut destul de ok finisate pentru prețul la care se vând, dar m-aș uita mai degrabă la second după un Vintage V100 care practic are aceeași formă dar e de mai bună calitate per total.

   Ce să zic, am văzut și copii de Les Paul de la Harley Benton (marcă a Thomann) absolut onorabile și lucrate OK, la prețuri similare sau puțin mai mari/mici.

   E important să-ți placă culoarea și să te simți bine cu chitara, dar sfatul meu ar fi niște vizite pe la magazine de profil și încercat mai multe tipuri și modele pentru a vedea care este cea mai confortabilă și sună cel mai aproape de dorințele personale. Iar la cumpărare mers cu cineva mai experimentat în alegerea electricelor pentru a evita să vă alegeți cu un exemplar mai puțin reușit sau cu defecte pe care nu le-ați observa inițial, din lipsă de experiență.

   Scala de Les Paul mi se pare prietenoasă pentru începători, ce să zic, dar dacă m-ar întreba cineva dincolo de gusturi ce tip de chitară să procure, i-aș răspunde că un Telecaster. De ce? Sunt simple, ieftin de îmbunătățit și pot aborda cu succes majoritatea genurilor în ciuda simplității lor. Freedom? Nu știu, nu le-am încercat.