apocapsile

Active Members
 • Content count

  93
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1
 • Feedback

  0%

apocapsile last won the day on November 22

apocapsile had the most liked content!

Community Reputation

38 Excellent

About apocapsile

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Location
  Brasov

Recent Profile Visitors

556 profile views
 1. Partscaster

  Hihi, pai zoreste-i, ca dupa asamblare si setup-ul in the rough trebuie sa ii acorzi cateva zile sa se acomodeze cu ideea ca este o chitara, fiindca o vreme va trai cu impresia ca este inca un copac :))) (nu e vorba mea, am auzit-o la un lutier si mi-a placut).
 2. vând Yamaha Pacifica 112J

  Pun puțin pe hold vânzarea, m-am gândit că s-ar putea să fie mai OK/atrăgătoare o configurație H-H pentru ea și meditez acum dacă să comand pickguard și switch 3-way fiindcă am deja două humbuckere care pe SG-ul din mahon erau întunecate, dar pe asta s-ar putea să fie beton.
 3. vând Line6 Pocket Pod Express

  Update de preț: 200 RON M-am mai uitat în jur și parcă e mai aproape de adevăr scorul ăsta.
 4. vând Yamaha Pacifica 112J

  *o mică erată: am zis corp din arțar când voiam să zic arin (alder).
 5. Partscaster

  Arată bine. Sincer speram să decupezi capătul în formă de gură de rechin cu dinți ascuțiți (eu așa l-aș fi făcut - ar merge pentru un telecaster cu doze hot stack de drujbeală un cap zimțat, să fie drujbă all the way), dar merge si așa Cu americanii cam asta e, totul e mai mare, compensating much? Cel puțin e mai lejer lucrul pe electronice la scară mai mare. Oricum, îmi place finișul ales de tine, cel puțin din imagini e mai frumos decât majoritatea chestiilor pe care le-am văzut în rafturi.
 6. Salut! Scuză-mi incultura, însă pe plăcuța de prindere a gâtului de corp văd o găurică - iar presupunerea mea este că folosește la compensat unghiul gâtului față de corp fără a recurge la ... mă ocolește termenul de tâmplărie ... pene din lemn, adaosuri și alte minuni. E corect ce spun? Mulțumesc frumos și multă baftă la vânzare! PS - E o frumusețe, salivez din plin dar nu am îndemânare cât să o "merit" și nici buget. Am mai făcut greșeala să mă joc cu un strat USA în magazin și normal că o bucată de timp orice altceva mi s-a părut făcut din materiale reciclate și că sună ca dracu' :))) @Fllockas - Scuze că mă bag așa dar mi se pare cam deplasat să trântești direct placa aia obosită cu ultimul preț fără să ceri alte detalii sau să faci tu însuți o ofertă. Nu mai zicem că omul a scris clar că prețul e fix și nu vrea schimburi. Pe lângă asta, faza cu ultimul preț e așa un mod mitocănesc de a încerca să tragi de preț în jos fără prea multe vorbe sau pretexte / motive clare, mi-ar plăcea să renunțe lumea la abordarea asta ciobănească. Nimic personal, dar ăsta-i adevărul, e un nonsens total să pui întrebarea asta. Ultimul preț va fi ăla pentru care o vinde Plus, what gives? De ce asta și nu aia pe care o ai tu? Sunt pur și simplu curios.
 7. vând Yamaha Pacifica 112J

  Sound test de pe youtube, cam asta-i ideea, mi se pare lămuritor. Se aude și twangu și clingu și blingu și gigi, eu zic că se descurcă foarte bine pentru o chitară de 'începători' chiar și stock, plus că băiatu' nu face șmecherii din tremolo, care sunt mai mult decât viabile dacă lubrifiezi zonele unde se freacă coardele fără a pierde cu una cu două acordajul. Pe Katana 50 de exemplu e foarte bright - but that's alright că dai de ton în jos cât ai nevoie să nu-ți perforeze timpanele - iar treble-ul se poate tempera dar nu poate fi adus de unde nu e
 8. Montat Capace Doze Humbucker => Sunet Groaznic.

  O singură mențiune extra. Sacâzul este 'pasta decapantă' de care ai nevoie la electronice. Odată răcit el devine solid și casant, poate fi înlăturat ușor, pe când 'pasta decapantă' ca atare, aia de tinighigerie, e corozivă și aderă ca muma pădurii, îți vine să te împuști dacă trebuie să o cureți pe aia ca să mai lipești ceva într-un loc anume. Deci, SACÂZ. Cel mai bine iei flodor cu miez din sacâz și n-ai probleme. Aderă pe undeva unde ai de făcut lipituri, râcâi cu ceva și se duce ca și când n-ar fi fost.
 9. Boss Katana 50. Da, nu, sau okay?

  Dacă nu curăță sigur sunt dozele de vină. Sau potențiometrul de volum - s-ar putea să ai liniar și să taie cu totul, eventual audio taper (log, adică alea prefixate cu A - A250K, A500K) coboară mai domol și e mai nuanțat - au așa am pe toate chitarele deși nu e musai rețetă. De exemplu un JB (SH-4) dat în blană se curăță treptat până e un clean așa, mai temperamental dar cristalin per total. Alte humbuckere high gain la fel, se duc de la drujbeală la pasaje melodice rezonante cu ușurință din volum (think Megadeth - Lucretia). Mă bucur (sau na, sorry) că și la tine face reverb-ul piu-piu, mă gândeam că am doar eu o fază pe exemplarul meu. La mine cred că aia e singura nemulțumire absolut minoră dealtfel de care n-o să scap. Plus, e adevărat ce zice @manbearpig, ăștia de la Boss chiar se chinuie să imite comportamentul analogic și anumite 'defecte' apar pentru că emulează foarte bine, nu pentru că e implementarea proastă. Sincer pe viitor s-ar putea să-mi iau totuși head-ul, fiindcă ocupă și mai puțin loc iar difu de 5" nu are cum să fie foarte prost pentru repetat acasă. Bonus, îl cari și mai ușor (ca volum, că greutate are și ăla) dacă vrei să dai un jam pe undeva/la cineva și pui orice cabinet poftești. Ca să nu mai zic că mă ard degetele și-mi vine să-l tot dau tare, de dansează paharele prin bucătărie și fac geamurile valuri. După o zi mai de kko nimic nu se compară cu senzația de a-ți spulbera singur creierii cu un gigi :))) Trece și se face băiatu bine, ia viața-n piept altfel Mă bucur că-ți place Muff, mie mi se pare absolut genial. Vezi că și pe Warm OD poți scoate niște chestii de rămâi tândări, plus că face sunetul per total mai puțin tăios și-l colorează interesant când e activ, câtuși de puțin. Na, fain că lumea e mulțumită de el, credeam că oi fi doar eu mai cretin și picat în capcana marketingului sau pe modul "trebuie să laud ce am cumpărat ca să justific față de mine însumi achiziția"
 10. Montat Capace Doze Humbucker => Sunet Groaznic.

  Tind să fiu de acord, cu mențiunea că există totuși stații de lipit termostatate, reglabile care te duc lejer de la 20-30W la 80-100 Mai contează la fel de mult ce tip de vârf folosești, cât de curat este și desigur cât de curate sunt și componentele. La ~400 de grade Celsius și vârf mai masiv, de tip șurubelniță dreaptă nu ai cum să nu poți dezlipi și lipi și pe tremolo claw sau spatele poturilor rapid și fără stres. Temperatura de topire a flodorului adecvat e de 190 de grade Celsius, ce să faci cu ditamai ciocănoiul? Ce faci la 600 de grade? Zic eu: topești orice plasticăraie și prăjești orice fir care se apropie de capul ăla încins. E mai important să fie curat și de bună calitate decât puternic, 400 de grade sunt arhisuficiente și pentru gâlmele de neam prost de cositor. Pe tremolo claw dacă dai din greșeală jos gâlma și vrei să faci alta, trebuie să o scrijelești cu o pilă în locul unde vrei să o plasezi până când ai o zonă mată și texturată pe care se poate prinde bine cositorul. Altfel poți să tragi și 8000 de grade, tot n-are pe ce să adere cositorul. În schimb poți topi claw-ul :))) Dar, da, dacă vârful e murdar și folosești cositor de 5 lei rola cu 90% deșeuri în compoziție, poți lipi și cu ciocan de 2000 de grade, probabil ți se vor topi prizele și mânerul înainte să curgă frumos cositorul Dacă ai fir de 0,7 și 1,5mm (pentru aplicat puțin și finuț sau ceva mai mult) 60/40 Rosin Core (cu miez de colofoniu adică) n-ai stres. Componentele se curăță cu alcool izopropilic, se poate aplica și pastă decapantă (sacâzul care se aplică pe părul arcușului de vioară pentru aderență e foarte bun ca element decapant). Pentru curățat și lubrifiat pot-uri, cheițe, switch,uri, WD-40, preferabil cu pipetă, nu spray Spray-ul e bun pentru portiere de mașină și în general balamale care scârțâie. De asemenea, capacele de humbucker se mai pot pili pe interior pentru a le face mai subțiri, asta mai deschide puțin sunetul. Mie-mi plac foarte mult estetic vorbind, singura chestie pentru care nu aș prefera un capac este un humbucker zebra, care mi se pare frumos de rupe. Mă gândeam să-i pun și eu JB-ului capac metalic, că pe alb văd că nu prinde la public :))) Bag capacu ceruit bine, cositoresc și puf mai bag 150 de lei la preț că doar și Seymour Duncan cer sensibil mai mult dacă vrei capace Și uite-așa face băiatu' vânzare. E doar părerea mea empirică, dacă greșesc, iertați-mă și îndrumați-mă pe calea cea bună
 11. vând Yamaha Pacifica 112J

  Se vinde Peaches, o Pacifică HSS de culoare portocaliu-caisie (că altfel nu o pot descrie). Bună la început de drum și bună și ca platformă de modificări, testat doze, șmecherii, etc. Probabil o să regret că o dau, dar vreau să mai încerc niște modele și nu am nici buget, nici loc pentru 100 de chitare Peaches e setată la acțiune medie, cum prefer eu și bridge-ul e lăsat liber să poată fi vibrat cu maneta sau podul palmei. Nu zumzăie și e foarte rezonantă, dozele ceramice sună chiar OK, mult mai bine decât pe un Bullet sau un Affinity după mintea mea. Au foarte mult 'sparkle' care e temperat cu ușurință în ceva mai echilibrat din ton/volum. Țipă foarte mișto în orice caz. Stare: Are mici urme de uzură, vopseaua neagră mată puțin sărită ici colo de pe pickguard, un colț al cover-ului de tremolo are o mică fisură, în rest urme normale de frecat pe haine sau suprafețe, nimic odios sau care să iasă în evidență. E complet ecranată și are switch de bună calitate, Gotoh DM-50 și jack audio full size placat cu aur cam la nivelul Switchraft+++. Pe spatele pot-ul de volum la masă e pus cam inestetic cositorul dar nu m-am deranjat să refac lipiturile fiindcă e bun contactul. Ca să știți, să nu ziceți că nu v-am zis în caz că o luați pentru modat :). Vă pot monta opțional un pot CTS din ala mare de 500k în loc, dar nu ar îmbunătăți absolut nimic fiindcă e deja bine Magnetul ceramic de pe doza neck era dezlipit (așa am primit-o, se dusese săracu să se joace cu ăla de pe doza middle), l-am fixat corespunzător și nu mai pică. Ce include: La banii ăștia include și un amPlug AC30 V2 (varianta rotativă, cu efecte în plus) care face casă bună cu ea, strap și evident maneta de tremolo care nu e în imagini. Chitara are pe ea și un set de coarde noi 10-46 Dunlop. Chestii tehnice și seci: Construcție bolt-on, lungime 648.0mm (25-1/2"), corp arțar, gât arțar cu tastieră din palisandru, radius 350mm (13-3/4"), lățime prăgus 41mm, căluș 51,4mm, spațiere coarde 10,5mm, fret-uri medii, tremolo Vintage cu prindere în 6 șuruburi, tunere turnate (foarte bune), pickguard / planșă 1-ply negru mat. Poze exterior și interior (alea de interior sunt work in progress, acu are switch-ul mai bun și cablaj mai trainic și bine organizat):
 12. cumpăr [EXPIRAT] Boss FS-7 (sau FS-6)

  Renunț la idee, îl voi lua nou
 13. Montat Capace Doze Humbucker => Sunet Groaznic.

  Foarte educativ subiectul, pot să zic că mi-a prins bine lectura fiindcă am niște doze de 'ceruit'. Mulțumesc pentru informații
 14. Vând efect chitară / mini amplificator Line6 Pocket Pod Express.Oferă o interfață simplă și eficientă pentru o varietate mare de sunete, de la curat până la metale grele. Are efecte de chorus, reverb-uri, tap delay, acordor și intrare auxiliară pentru a exersa peste tobe/negativ/deodată cu piesa dorită și ieșiri separate pentru amplificator și căști. Se alimentează cu 4 baterii AAA (incluse) și opțional cu transformator 9,6V min 200A (neinclus).Stare impecabilă extrem de versatil și comod, fiindcă folosind suportul inclus se prinde ușor pe cureaua chitarei și te poți mișca liber cu el. E foarte OK si pentru înregistrări.Detalii:https://www.zzounds.com/productreview--LINPPXhttps://www.soundonsound.com/reviews/line-6-pocket-pod-expressReview:https://www.youtube.com/watch?v=D1podjWwpHM