www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

apocapsile

Veteran
 • Posts

  730
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  45

apocapsile last won the day on September 23

apocapsile had the most liked content!

3 Followers

Profile Information

 • Location
  into the Ø

Other Information

 • Band
  The Restroom Tilebreakers
 • Gear
  Hohner G2T + 10 sloppy fingers

Recent Profile Visitors

9533 profile views

apocapsile's Achievements

Proficient

Proficient (10/14)

 • Conversation Starter Rare
 • Very Popular Rare
 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • First Post Rare

Recent Badges

831

Reputation

 1. Când le miști, rotițele de volum și de ton, să nu facă zgomote ciudate pe care le auzi în amplificator.
 2. Cu verificatul e ca la bas găsești tone de clipuri pe yt precum cele de la ăsta: (evident nu e cazul să desfaci doze și electronică) Normal ai: Inspecție vizuală - cauți defecte evidente, în special structurale (crăpături adânci), dacă sunt coardele aliniate corect față de marginile tastierei și peste doze (mai ales la astea cu gât lipit), piese montate strâmb, defecte de finisaj Verifici electronica - să aibă sunet să comute corect să nu fâșâie pots Prăguș - dacă e tăiat ok, la înălțimile corecte (ții pe rând coardele apăsate la tasta 3 și le ciupești ușor la poziția 1 - dacă vibrează liber și face sunet e tăiat prea sus pentru coarda aia, dacă e complet estompat s-ar putea să fie prea jos) Verifici să fie relief OK (curbura gâtului). Verifici înălțimea coardelor, reglezi cum e nevoie din căluș/saddles). Acordezi, verifici intonația (tasta 12 și la ultima), o corectezi. La final te duci cu tunerul și cânți cromatic sunetele pe tot pe tot gâtul (finuț și corect, relaxat) să te asiguri că nu ai locuri unde mor deranjant de repede notele sau ai buzz. Vezi cum ține acordajul etc.
 3. Sfatul meu e să duci chitara aia la un setup ca lumea, să fie prăgușul tăiat corect că înălțime pentru fiecare coardă, să fie tastiera planată corect și cordarul reglat pentru a putea avea o înălțime cât mai mică fără buzz a coardelor, ca să depui cât mai puțin efort. Eu mi-am rupt mâna stângă pe un gunoi de chitară acustică cu action de băgai degetele pe sub coarde la tasta 12 în liceu. Un mic setup ar fi rezolvat mult din problemă. E bun și sfatul cu setul de coarde mai lejer. După asta, să exersezi conștientă și cu răbdare, fiindcă toți ne crispăm instinctiv când ne vine greu să facem o bucată. Scuturi mâna de câteva ori, te relaxezi și pui finuț degetele unde e nevoie cu presiune minimă. Exersează game și acorduri cu accentul pe efort minim în a pune mâna stângă și degetele ei unde trebuie. Schimbări de acorduri, acorduri barate pe tot felul de forme, etc.
 4. Dacă nu vrei să-ți bați capul prea tare, fă HH10, ca pe Ibanezurile HH. Toate pozițiile sunt hum canceling, acu' la scăderea de output, care la schema asta e doar în pozițiile 2 si 4 (în care e greu de dus accidental switchul), no poate vrei să cureți sunetul în pozițiile alea, altfel mai bine folosești eq. Mie sincer nu mi-a lipsit nimic când am avut schema aia cu neck full, neck paralel, ambele doze, bobinele interioare și bridge full, doar că aș fi preferat în loc de ambele full humbuckere să fie bobinele exterioare de la ambele doze, așa telecaster style. Mna. Caz în care poate vrei HH11. Dacă nu vrei DELOC nici căderi de volum prea mari sau hum, cred că singura variantă rămâne HH12. Totul e să ți se și pară utile pozițiile alea diferite ca sunet. Mie mi se par prea similare ca să conteze foarte mult, then again, tre' să încerci. Eu unul aș încerca HH11 pentru poziția aia cu outer coils. de regulă e suficientă pentru sunetul ăla mai "de tele, articulat". Din ce ai dat tu. Altfel, clar aș opta pentru un switch 3 way cu wiring mai simplu, care sa permită în mijloc doar outer coils, cel puțin la ce doze ai exemplificat tu. Sunt puține humbuckere care mi se pare că sună bine activate deodată, în serie și alea de regulă îs cele mai low output, spre paf, nu astea mai nervoase.
 5. Aia numai tu decizi. Ce poți face e să legi independent bobinele la ieșire în diferite configurații și să asculți combinațiile ca să poți alege ce preferi, apoi aplici un wiring care ți le dă pe alea.
 6. https://ibanez.fandom.com/wiki/RG1570 Din fericire, zic eu, are Edge Pro, nu Edge Zero II (care e construit așa, mai de buget decât Edge Zero simplu) și tastiera e din palisandru, nu din nuc. În rest, baftă la vânzare, e faină chitara!
 7. Transpotul, bre, că de ăla vă tot plângeți:-) Prețuri la ce vrei au pe site, sunt mici comparativ cu alte magazine. Cam 3-3.5 EUR e un pot la ei, indiferent că e pe 16 24 CTS sau Bourns. Au conzi cablaj etc.
 8. Da, nici eu nu înțeleg de ce musai în România. Stocurile sunt mici, varietatea la fel, din păcate până într-o vreme se găseau accesibil și în UK, apoi a venit plecarea ca să zic așa. Eu am luat ultima dată de pe musikding, e ieftin și când am montat ce-am luat de la ei am fost foarte mulțumit. Mi se par OK Bourns. Găsești destule variante, lungi scurte cu crăpelniță sau solide. Mai găsești și la noi dar sporadic și dacă tot comanzi la distanță ce importanță are de unde vin?
 9. Na, vezi cu DiMarzio atunci. Părerea mea e dacă faci electonica pasivă să încerci un no load tone de la fender ca să poți scoate dozele d activator direct după volum afară în caz că vreodată simți că nu taie destul. Și dacă e subtilă diferența tot e bine să o ai. Să ne zici și nouă cum iese. Poate ne dai un before after când e gata ca să nu murim proști:-) Baftă!
 10. De asta am și zis că nu e musai (dar e posibil). Omul are dreptate cu Dimarzio fiindcă alea tind să aibă înalte mai rotunde cumva, doar că dacă e de la action / coarde chitară tendința aia plici plici pe atac s-ar putea să nu obțină un sunet cu mult mai bun cu alte doze, ci doar mai sărac în inalte, la aia mă refer. N-o să imprime neapărat mai multe medii sau medii mai bogate în microfoanele noi, asta-i tot. E cam la fel dacă ai humbuckere low output care lasă multe înalte să treacă. Și alea sună într-un fel pe o chitară și poate ușor altfel pe alta cu aceeași electronică în rest. Nu îs din ăla cu tonewood dar mie până acum mi-a devenit evident că unele chitare au o înclinație spre înalte pițigăiate și altele sună mai înfundat, altele tind să proiecteze pe medii, chiar dacă tot ce agită e câmpul ăla magnetic al dozelor. De aia, dacă nu îți place caracterul unei chitare pe o doză echilibrată ca una activă posibil să nu obții ce vrei nici cu upgrade. Merită umblat puțin la setup poate și restul chestiilor, că de regulă sună mai puțin plici cu action puțin mai mare etc. Până și un cablu de chitară mai lung sau care să aibă capacitanță mai mare ar putea rezolva din înalte.
 11. Eu zic că mai bine încerci un egalizator ca să tai ce nu vrei în sunet. Dacă nu e singura chestie care îți displace la chitară, poate găsești să o schimbi pe un alt 7 cu pasive direct gen LTD sau ceva similar. Dar dacă e natura ei să sune mai înțepat s-ar putea să te trezești că și pasivele au înalte de care nu vrei și atunci ajungi tot la schimbat chitara sau compensat din eq. Activele nu-s altceva decât niște doze pasive super low output cu un preamp înghesuit în fiecare, deci nu sună neapărat mai înțepător decât o pasivă. Poate și dacă schimbi pana folosită sau tipul de coarde obții ceva reduceri pe înalte la atac. Zic și eu.
 12. După cum zice și titlul, am de măritat un mini head Orange Rocker 15 Terror. Este pachet complet, cutie, accesorii, husă, ca nou, ba primești și comutator de canale bonus. Are încă aproape doi ani garanție la MC Music. Sună portocală - zid pe Dirty și foarte cald și echilibrat pe Clean, ia pedale excelent pe ambele canale. Bineînțeles că e foarte versatil pe canalul Dirty. Vine cu o un voicing mai echilibrat și mai spre classic rock decât majoritatea rubedeniilor lui, are medii foarte bogate și sună excelent atât cu humbuckere cât și cu single coils. Cu P90 n-am apucat să-l încerc dar ar trebui să fie senzație. Are buclă de efecte cu buffer pe tub, știe 0.5/1/7/15W. Nu schimb, trimit în țară cu plata în avans. Demo:
 13. https://www.premierguitar.com/gear/stratocaster-direct-through-mod Mai e opțiunea să o faci cu un switch (push pull ceva) dacă vrei să poată trece și prin circuit, și pe lângă el direct în jack. Acum eu doar intuiesc motivul pentru care ai vrea un direct (poate nu vrei să treacă prin pot-urile de 250k de vol și ton tipice pe strat?), dar să știi că pentru situații mixte poți eventual pune un vol de 300-330k și dedica un ton 500k pentru humbucker și altul de ton 250k pentru single-uri, ceva de genul. Gibson au pe multe v300k t500k și sună cam bine
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.