apocapsile

Active Members
 • Content count

  244
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  100%

Community Reputation

156 Excellent

About apocapsile

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Gender
  Not Telling
 • Location
  Z
 • Interests
  muzica disco și dansul din buric(ul degetelor)

Other Information

 • Nume
  Andrei

Recent Profile Visitors

1,373 profile views
 1. Fender YJM/Eric Johnson Timisoara

  Îți dai seama dacă ții peste iarnă untura prin măruntaiele unui ES-335, că dai vara cu el niște cântări la terase de lubrifiezi instantaneu toate corzile *cough* vintage *cough* din publc. Nu degeaba suntem singuri în univers, în ciuda optimismului progresist din curentele de ficțiune științifică
 2. Fender YJM/Eric Johnson Timisoara

  @Blackthorn Singura problemă cu untura e că orice faci, îți ies fie piese de rodeo, fie colinde. Dar în sezon e probabil cea mai sigură opțiune @bachS-o biciuești sănătos. Roșu e mereu frumos, tastiera maple, mhm. Să știi că e probabil mai 'noiseless' așa tot din cauză că sună 'gras' - probabil dozele nu sunt sensibile la o bună parte din spectrul care se transformă apoi în zgomot la modelele mai 'glassy'. Nu am verificat, doar presupun Poate mai bine că n-ai luat Malmsteen, trebuie să fie vreo duzină de superstrat-uri care fac treaba aia mult mai bine. Zi-i un Grease of Dover să auzim și noi
 3. vând Chitara electrica Ibanez RG350DXZ

  Vezi că există Tremol-No, un accesoriu de tip pistonaș reglabil care nu costă mult și se montează în cavitatea de tremolo și ajută la: - blocat complet tremolo-ul pentru a face ce zici tu cu ușurință - blocat parțial tremolo-ul (ca să faci doar dive, nu și lift) - revenirea în punctul zero în cazul în care tremoloul este full floating Dacă-ți place, mai bine-i pui unul din ăla decât s-o vinzi.
 4. Threadul oficial : ce chitara sa imi iau

  Sunt convins că nu vei da greș cu nicio variantă, atâta timp cât găsești un exemplar foarte bun. Oricum încearcă și rgaix în magazin, măcar îți faci o idee ce pierzi (sau nu pierzi).
 5. Threadul oficial : ce chitara sa imi iau

  Ascultă singur dozele de pe aia care-ți place cum arată. E bridge fix, n-ai treabă cu nimic, materiale bune, iar dozele par să sune excelent. Nu cred că trebuie să scrie neapărat Seymour DiMarzio pe ele ca să sune bine. Altminteri, a doua are gâtul cel mai interesant și a treia e neck-through cu set clasic neck-bridge. Trebuie să le încerci. Dacă ar fi să aleg mie-mi place prima din lista ta, 721. Doar că prefer variația asta: http://www.mcmusic.ro/chitara-bass-ro/chitara-ro-3/electrice-ro-2/ibanez-rg721rw-cnf-premium-chitara-electrica-clone Ca alternativă ai putea să te uiți și la asta, care are și doze DiMarzio și tastieră din abanos, foarte mișto: http://www.mcmusic.ro/chitara-bass-ro/chitara-ro-3/electrice-ro-2/ibanez-rgaix6fm-tgf-iron-label-chitara-electrica Dar toate pe care le-ai dat par viabile și trebuie încercate. La prețul ăsta bridge fix H-H oferta e foarte mișto ca materiale și aspect.
 6. Intrebare despre model chitara electrica

  PS - Probabil Quantum sunt din start doze mai ok. Also, în afară poate de locking tuners, un setup și prăguș de os nu prea ai ce să-i mai faci lui 421. Doar schimburi de doze când și când. E simplă, ceea ce e un lucru bun. Eu zic să iei direct RG dacă-ți permiți. Vezi că era și-un S521 din mahon pe forum, mai accesibil.
 7. Intrebare despre model chitara electrica

  Ce pot să-ți zic este că am încercat recent din seria 421 http://www.mcmusic.ro/chitara-bass-ro/chitara-ro-3/electrice-ro-2/ibanez-rg421-mol-chitara-electrica și mi-a plăcut foarte mult. Am mai încercat și http://www.mcmusic.ro/chitara-bass-ro/chitara-ro-3/electrice-ro-2/ibanez-rg421-wk-chitara-electrica-clone - faină dar ceva mi-a plăcut mai mult la varianta MOL. Cu acțiunea aia să știi că devine greu să faci mute dacă e prea joasă, dar ceva de genul 2.2mm la mi-ul gros și 1.9mm la mi-ul subțire sau pe-acolo ar trebui să meargă.
 8. DIY Coil Split

  Salut, Uite aici o explicație clară pentru situația ta, exactamente: http://www.jemsite.com/forums/f35/coil-split-hsh-94641.html Pe scurt, firele (marcate cu galben în imagine) sunt cele care la tine intră acum direct pe contactele 6 și 8 ale comutatorului cu 5 poziții - ele trebuie mutate conform desenului, pe pinii centrali de pe comutatorul push-pull, de unde în poziția normală (ne-tras în afară) continui firele la contactele 6 și 8 (mov), iar pe cealaltă, din capătul opus al switch-ului, o conectezi la ground (împământare - negru). E destul de simpluț. Astfel, când tragi de pot în sus, vei avea doar minunate sunete single coil (neck, n+m, middle, m+b, bridge), iar când e lăsat jos, vei avea configurația actuală. Desigur, dacă înlocuiești un pot trebuie să decizi care va fi ăla push-pull, să desfaci contactele actuale și să le refaci pe cel nou, pe lângă conexiunile la contactele push-pull, puse separat în imagine fiindcă nu are importanță unde sunt. Poți folosi mini switch DPDT la fel de bine dacă nu te jenează să faci o găurică în pickguard. Mai există și switch-uri de tip push-push (mai rare și mai scumpuțe) care sunt mai ușor de acționat mai ales dacă ai căpăcele clopoțel de strat/ibz. Cheers! Later Edit (sau PS, cum vrei) - După mintea mea, ar fi mai interesant un mod în care să poți pune humbuckerele în paralel - practic e un sunet între humbucker și single coil, dar care păstrează avantajul hum canceling-ului în schimbul unei scăderi de 'output'. E doar o idee - s-ar putea să nu sune prea grozav de unele singure dozele neck și bridge splitate, dar, hei, trebuie încercat. Paralelul înseamnă că atunci când e selectată doar o doză, trimiți simultan (în paralel) semnalul de la ambele bobine (nu înseriat, cum e humbucker-ul legat implicit). Nu știu dacă merg puse în paralel dozele cu 3 fire + ground cum ai tu dacă ai V-urile originale de pe Ibanez - am senzația că trebuie 4 fire + ground (deci să iasă 5 din fiecare doză - roșu, negru, alb, albastru și 'ground').
 9. Chitare Handmade

  Fiindcă se găsește cine să-l cumpere și să-l folosească...dar oricine a făcut orice mizerie din lemn vreodată știe că aracetul ăla nu ține. Try scotch.
 10. Luați oameni buni, e un amp fain în sine cu tot cu GT100 în el
 11. Gibson Bankruptcy

  Băi scuze dacă te-a lezat remarca, e părerea mea sinceră despre Hammet deși sunt fan Metallica și muzica lor, așa cum o bălăcăresc unii, m-a scos din niște super depresii în momente cheie, chestie care scuză orice. Și nu sunt fan performanță. Chiar nu-mi place individul, nu trebuie să placă tuturor și nici nu are cum.
 12. Emg Hz H4 Vs Chinezarie Fleor

  ^^ Inductanță și capacitanță. E mai simplu cu 'toate sunt la fel' în afară de un mic aspect pe care-l alegem arbitrar ca neimportant și așa avem definiții de dicționar și bună întrebuințare pe care ne aduce o stranie satisfacție să le fluturăm de fiecare dată când își dă vreun amator semidoct == (eu sau altul care se exprimă poate dubios) să deschidă gura . Sunt puțintel șocat, dar nicicum confuz, stăpânitori ai fizicii!
 13. Emg Hz H4 Vs Chinezarie Fleor

  Tot nu pricep care-i confuzia, boșilor . Pricep că alea cu mai multă sârmă subțire sunt mai sensibile la tot, dar eu vorbeam despre PAF-uri, care nu sunt Invadere sau altceva, să aibă un miliard de înfășurări. PAF adică mai puține înfășurări cu fir cu secțiune mai groasă. Pricep și că sursa sunt spirele versus coarde. Eu vorbeam despre doză ceruită versus neceruită. Și spirele pot vibra când țipi la ele, nu doar coardele, nu ai nevoie de coarde ca să 'vorbești' în doză, doar de doză legată la un soi de amplificator. Uneori am senzația că trebuie să zici tot ca la școală ca să de faci înțeles. FFS. Dacă tot sunteți tătici, explicați-mi de ce a intrat în feedback măgăoaia atunci cănd cu dozele montate pe chitară am intrat în pocket pod și căști, firele de la doze fiind legate direct pe jack-ul audio al cablului cu bandă. După wiring n-au mai avut treabă. Măcar să aflu și eu ceva nou și interesant O altă chestie, mai on topic, de m-a lăsat mască: Dau să iau ceva de pe IronGear: livrarea, unica opțiune 32 de lire. DHL. What? Dau mail: băi băieți, livrarea era 8-11 lire cu Airmail, what gives? Răspund ăia: păi s-au tot întors colete trimise prin Airmail, așa că preferăm să dăm doar DHL. Le răspund și eu: păi se pierd fiindcă la Airmail deștepții nu trec numărul de telefon al destinatarului pe plic și curierul nu are cum să dea de el decât din întâmplare. Treceți și voi pe pachet o etichetă cu destinatarul și numărul lui și gata. Pe urmă, gândiți-vă că la 90 de lire să iei un set de la voi intră în teritoriul Seymour Duncan cu transport atât de scump. Le mai arăt că DHL pentru USA și Australia din UK costă mai puțin decât pentru România. Le zic, e păcat și să perdeți vânzări când puteți bine mersi trece voi numărul ăla buclucaș. N-au mai răspuns. Northwest Guitars, în schimb, după ce prima tură m-am uitat eu pe tracking și am contactat GLS-ul, fiindcă m-au marcat ca destinatar negăsit (nu s-au obosit la adresă, au zis că dacă nu apare număr de telefon aia e) și am ridicat coletul, au ascultat și tura a doua au pus un sticker cu datele mele de contact, pe lângă ce lipește Royal AirMail. Evident că a ajuns fără probleme. Eu am vrut să iau de la axetec, dar și-au tras-o singuri.
 14. Gibson Bankruptcy

  OMG ce terminat arată omul. Îmi inspiră milă, chit că teoretic are super standing. Oricum nu știu dacă are săracul ceva necazuri, dar mi se pare printre cei mai slabi chitariști care au ajuns atât de sus. Sare note, n-are treabă cu ritmul, atacul e aiurea și despre finețuri și nuanțe nici nu prea poate fi vorba. Nu e vorba de clipul ăsta 'casual', zic în general. Că are ojă și vorbește/gesticulează ca o mamaie, astea rămân cele mai mici probleme. Păcat că s-a dus Cliff și că nu au putut rămâne cu Dave, ar fi fost perfect - deși Trujillo e un mare simpatic. Măcar Mustaine în locul ăstuia și tot ar fi fost mai bine. Păcat de chitara aia, sunt sigur că ar fi destui pe forum aici care să o întrebuințeze cu rezultate mai bune
 15. Emg Hz H4 Vs Chinezarie Fleor

  Nu puteam ști sigur, le legasem direct pe cablul audio și efectul venea de undeva de acolo. Efectiv țiuiau căștile în condițiile în care le-am băgat prin pocket pod express, era ceva groaznic. Acum că le-am montat cu wiring și toate cele, se comportă extrem de bine. Evident că se aude când bați într-o doză, mai ales la volum/gain mare - eu când zic 'microfonică' mă gândesc la una care: intră în feedback extrem de ușor, captează exagerat zgomotele produse de mâini, pană, bătăile în corpul chitarei și ultimamente nu are mai nimic pentru a fi protejată de asemenea exagerări. Artec-urile astea intră de fapt în feedback destul de greu, se simte că au fost ceruite de două ori. Când am reglat stâlpișorii din șuruburi a mai dat pe-afară din surplusul de ceară, așa că băieții n-au mințit deloc. Pentru cât costă, de noi, date fiind și căpăcelele din nichel, cele patru fire care te lasă să le legi în paralel sau pe coil split, dar mai ales faptul că sună oke și satisfăcător cam pe orice stil, de la curat la gain de metale, chiar sunt un târg foarte bun. Normal că nu au claritatea unor doze pleșuve sau cu magneți ceramici - dar se descurcă chiar bine. Dintre ele cea de neck îmi place mai multișor - bridge-ul nu am apucat încă să-l reglez pe gustul meu - nu sună rău dar lipsește ceva contur, trebuie să mai văd din înălțime sau poate chiar la wiring să nu fie vreun blocaj. O să încerc și Tonerider Alnico IV - parcă la neck mă cam enervează excesul de joase pe care l-am remarcat la majoritatea dozelor Alnico V. Mai rezolvi din reglaje dar tot ăla e caracterul. Deci: microfonie == feedback | doză microfonică == doză care intră foarte ușor în feedback și reproduce excesiv sunetele făcute de degete pe coarde, ba chiar la gain mare poți 'vorbi' în ea. Nu avem confuzii