www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

apocapsile

Veteran
 • Content Count

  558
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19
 • Feedback

  100%

apocapsile last won the day on January 3

apocapsile had the most liked content!

Community Reputation

540 Excellent

1 Follower

About apocapsile

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Location
  da

Other Information

 • Band
  of gipsies
 • Gear
  Carvin DC200C, Blade California Custom, Fender Classic Series Stratocaster 50s, Squier CV FSR Esquire, Brunetti Maranello, Atomic Amplifire 6, Headrush FRFR108, Blackstar Fly3 BT

Recent Profile Visitors

4,171 profile views
 1. Nu pot spune că sunt foarte plimbat pe modele high end ca să mă pronunț față de Suhr sau EBMM sau Fender CS/ Elite, dar și Răzvan S., care a făcut-o ca nouă și o văzut ceva topoare la viața lui, mi-a zis că e de-un fel. Am avut baftă cu Blackthorn că a dat-o, îmi mai spusese un coleg ce faine sunt și rămăsesem curios. Mna acuma sincer îs mult peste posibilitățile mele modeste chitaristice și asta și negresa, dar dacă tot am avut ocazia... e timp și măcar nu pot da vina pe instrument PS - Am vorbit cu un Levinson duder și mi-a zis că e UK, 1994, făcută în atelierul lui Patrick Eggle.
 2. 10x face casă bună și cu Cireșica
 3. apocapsile

  Poze cu chitarele noastre

  Less desirable? E hot! Rock on, îmi parea cunoscut cumva și mi-am dat seama că seamănă cu scalopatul vintage al lui Răzvan S. Noooice!
 4. apocapsile

  Poze cu chitarele noastre

  @bach S-o chinui sănătos! Ce soi de strat e? Pare vintage as f
 5. Din exces de zel și GAS, s-au adunat prea multe chestii și am decis să despart de Katana Air. Urme de uzură minime, funcțional perfect. Vine el însuși, alături de alimentatorul lui (cablul de la traf la stație a fost secționat și reparat, dar merge perfect și pe high gain, e izolat etc.) și nelipsitul transmițător wireless. Va fi ambalat bine pentru transport.
 6. apocapsile

  Boss Katana Artist MkII

  Man, Marshll DSL plus Les Paul = Love. Eu zic să te uiți puțin și la Epiphone tribute 60 plus, că vin cu electronică și doze USA, cutie, tot ce vrei. Dacă nu e un criteriu important să scrie Gibson pe headstock sau să pută chitara a vanilie de la finișul nitro, s-ar putea să te coafeze. Sau un les paul Tokai
 7. apocapsile

  Boss Katana Artist MkII

  Cred că vrea să spună ceva de genul cu Suhr:
 8. apocapsile

  Boss Katana Artist MkII

  Cine a gândit pozitionarea jack-ului pe modelul ăla travel e un mare gânditor în viață. Chapeau!
 9. apocapsile

  Boss Katana Artist MkII

  De aia e important controlul vocal pentru telefon și PC (merge și cu nasul uneori), ca să poți face exerciții în timp ce pierzi timpul.
 10. apocapsile

  Boss Katana Artist MkII

  Așa vezi, că n-are sens și pierzi imbecilități delicioase de cea mai joasă speță cum pe alt forum civilizat n-o să găsești Am avut Amplug-uri apropo Amplug II Ac30 și Classic Rock. Sunau binișor chiar îți dau mini recenzie: - pe o copie de Gibson SG cu mufa lângă butoanele de volum/ton stăteau perfect amândouă; pe chitarele ca les paul iar stăteau perfect, dar mă sâcâia la creier că nu le vedeam (că stau "peste bord") și nu erau la îndemână rotițele alea de reglaj; pe stratocaster cu mufă din aia diagonală a fost mult mai comod Amplug II din cauză că are conectorul ăla flexibil; - m-a enervat că depind de baterii mici (dar țin ceva și oricum poti folosi acumulatori); - zgomot de fundal parcă destul de ridicat; - construcție foarte bună chiar dacă sunt plasticăreli; nu se simt ca fiind obiecte nasoale; - nu merg cu niște căști cu impedanță foarte mare, că n-au "cu ce" să duca semnal din ăla, deci îți trebuie ceva monitoare mai domoale, nu cu ohmaj cât pentru Corul Armatei Roșii; În final, am concluzionat că un pocket pod express care îmi venise gratis împreună cu acea chitară copie SG e mai util decât amplug-urile, la vremea aia așa că le-am vândut. Și ăla micu' a ajuns la vektor, că-mi luasem yamaha thr si era cumva în plus. Are și acordor simplu, intrare aux, ceva efecte ok și tap să dai ritmul pentru delay. Nu sună rău nici în căști nici în ceva boxe mai ok sau sistem de sufragerie. Asta a fost experiența mea cu ele. Încă nu-s sigur că am făcut bine că l-am înstrăinat pe pocket pod, pentru că e amuzant așa cum este el. Partea bună e că se găsesc second. Nu e mare chestie dar pentru exercițiu și distracție e haios. Poate te aranjează pentru început și ceva din seria VOX MV (https://www.thomann.de/ro/vox_mv_50_ac.htm) cu un mic sau mai mare cabinet care să-ți convină în casă. Sigur nu-s spuma mării dar nici nu-s complicate. Ai multe opțiuni, mai stresează lumea de prin magazine (MC Music, Guitarshop) să-ti arate puțin ce au ca să vezi cum ți se par pe viu tot felul de modele.
 11. apocapsile

  Boss Katana Artist MkII

  Dă-ți omule anulare la ștergerea contului și nu te mai victimiza atât, o să vezi că nu sunt nici dracii de aici atât de nasoi. Also, vezi că rating-ul în W nu e egal cu SPL și alte moduri mai realiste de măsurat gălăgia produsă de un amp. Dacă te uiți pe aici explică userul "karpi" în repetate rânduri despre asta, ca și "FiveseveN". Stai chill ia-o încet și cu timpul se așează toate.
 12. apocapsile

  Boss Katana Artist MkII

  Măi, mie singura chestie care-mi pute oarecum la Artist e că e un fel de Logan dressed up oleacă, adică tot un amp fain de buget cu detoate vopsit în hăinuță pseudoboutique dar care în linii mari e un 100 cu incinta puțin diferită (nu aș paria că e mai bine construită) și alt dif - probabil celestionul ăla pe care l-am citat pe chat G12 K100 cu un capac verde peste driver sau ceva similar - ori la cât cer pe el nou deja ai optiuni super bune second dar și altele noi, că-i black spirit sau altceva. Chestia aia cu butoanele în față sau pe spate e ceva mai puțin relevantă la ăsta fiindcă oricum dacă vrei editare ok bagi de pe tabletă/tel cu cablu OTG sau de pe calc să pui precis stuff și să ai acces la setările extra - > la capitolul ăsta mi s-a părut ca excelează head-ul pus lângă calc desktop. Mna, când or apărut katanele, pe la 1100 și ceva de lei sau cât era kat 100, era greu de găsit ceva comparabil, dar practic să dai la ani distanță triplu pentru esențialmente un alt look și dif mai bun, ceva efecte simultane extra pe care rar ai nevoie să le adaugi peste alea trei din mkI e oleacă suboptim versus înfipt un G12 din ăla în mark I (pe care-l iei uneori second și la 800 de lei). Nu m-am prins exact la mkII ce e cu voicingul alternativ, dar pare a fi doar un layer de egalizare care să facă în general mai călduț sunetul și în esența modifică puțin parametrii modelelor de bază. Oricum, Boss au fost foarte ok cu actualizările de firmware și au îndesat și în Mk I tot ce a fost posibil și imposibil, din punctul ăsta de vedere sunt "Jos pălăria" în termeni de customer/product support. Altminteri, normal că e mai scump, probabil și producția e mult mai mică și oricum se bate într-o zonă de preț mai dificilă pare-se.
 13. apocapsile

  Boss Katana Artist MkII

  Nu prea convin răspunsurile oneste și tranșante, nu-i așa? Când deschizi o discuție și aduni sfaturi pe teme de echipament, se presupune că nu te doare-n cot de ce-ți zic ceilalți și nu cauți doar validare. Cum ți-am mai zis, nu ai ce păreri să primești despre produsul ăsta aici, fiindcă nu și l-a luat încă nici dracu' - e la precomandă peste tot, după cum bine vezi în imaginile atașate. Ai primit opinii oneste de la actuali și foști utilizatori de șmecherii din seria aia, de care te cam doare-n cot, că știi tu mai bine din citit pe net și ego-ul monumental, plus criteriile vizuale absolut esențiale pentru cântat la chitară. Dacă tot ai o idee despre cum trebuie sau nu trebuie să arate o comunitate online, fă un pustiu de bine și arată măcar tu puțin respect, sau întreabă același lucru pe alte comunități online precum cele pe care le-ai exemplificat, poate-ți găsești lăudători pe-acolo, care or să-ți explice că nu se mai poate trăi fără aia de bună ce e Cât despre afectare, stai liniștit, după ce ai început să ne explici ce bune-s altea și celelalte tot de prin citite și văzute, pentru mine e pur amuzament, iar observațiile mele neavenite despre echipament nu te costă nimic. Știi care-i treaba? Și tu, ca și zeci sau sute de alți utilizatori care nu trag încă trei acorduri, chitiți pe ceva și doxă de păreri pe internet vin aici și prin alte părți în căutarea validării opiniei lor, nu pentru o discuție reală. Indiferent că vin eu, vai steaua mea, sau chitariști cu zeci de ani în spate, să le zică ceva, ei tot ce s-au chitit vor face. Atâta doar, că așteaptă aplauze înainte de reprezentație. Doar că din ăia câteva zeci sau câteva sute, cei mai mulți au 10-16 ani. "Gen", dacă eu m-am chitit că vreau ceva care-i la precomandă, nu mă apuc să cer păreri pe forumuri ca să le pierd altora timpul cu ele decât dacă nu sunt sigur și am cât de cât deschidere la alternative și păreri, fiindcă altfel ar însemna că vreau de fapt să mă laude ce băiat deștept sunt cum de m-a dus pe mine capul să aleg așa de bine și vai ce frumos e totul. Stai chill și matale, că nu te mai stresez. Dar am ținut să-ți bat obrazul, fiindcă, la ce atitudine ai, meriți din plin. Ciau!
 14. apocapsile

  Boss Katana Artist MkII

  Boss, chiar mi-ai pus vorbe in gura si faptul ca spui ca tu "chiar nu pui vorbe in gura" nu schimba deloc asta. Detest genul asta de intors din condei. Vrei un combo care sa se integreze perfect in armonia sufrageriei, foarte bine. Vrei un hobby care sa se integreze armonios in ansamblul actitivatilor tale recreative? Foarte bine, felicitari, e dreptul tau si e o alegere frumoasa. Dar nu pricep de ce ne freci pe noi la cap ca sa-ti laudam optiunile rationale, filtrate cu ajutorul indelungatei experiente de viata si marketing pretinzand ca vrei opinii, argumente si alte cele. E urat si snobeala fara sens si repet, o lipsa de respect sa deranjezi oameni ca sa te dai tu rotund cu ce pareri avizate ai de pe net si ce alegeri minunate faci. Katana Artist e tot Katana 100 1:1 in afara de dif si incinta si pozitionarea panoului de control (si o rotita in plus pentru o setare pe care o ai oricum si pe celelalte). Nu are placi mai smechere, putere mai mare de procesare, condensatori mai buni, algoritmi superiori, are doar fix ce ti-am enumerat in plus. Daca vrei parerea mea, chitaristic vorbind, mai bine iei 100 Mk II 212 (comboul cu doua difuri si daca iti raman mici, le schimbi cu orice vrei tu. O sa sune garantat mai smecher decat Artist si inainte si dupa schimbare, mai ales ca n-ai stres cu volumul. Dar ce sa-i faci, daca nu se integreaza in conceptul de living Mai ales alaturi de un frumos Les Paul, chitara de calitate, versatila, ergonomica, frumoasa, nu ca Suhr.
 15. apocapsile

  Boss Katana Artist MkII

  Vezi că îmi pui aiurea vorbe în gură, nu am zis nicăieri că prostește proști marketingul. Am zis că pui botu', ceea ce e adevărat și pățește toată lumea. Ai vrut argumente, ți-am dat. Inclusiv cum că modelul țintit e prea nou ca să ai pareri despre el de la utilizatorii rgc AȘA CĂ NU MAI URLA în majuscule că nu suntem chelneri la Dristor Lounge boss să te servim cu exact ce crezi tu că vrei. Uneori, primești nu răspunsurile pe care le aștepți ci pe alea pe care le meriți (inclusiv sfaturile alea raționale și bune, pe care nu le vrei - și nu le meriți). Cât despre optiunea future-proof. Analizează puțin de ce nu vrei mark i și vrei mark ii. Crezi că trec peste trei ani până la mark iii? Unde e logica? Dacă vrei future proof, iei un design care e folosit și acum ca atare, chiar dacă datează din anii 50-60. Cât despre ăsta, singura opțiune e să îl iei și să treci peste fixație, ca să ai timp de cântat
×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.