www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

apocapsile

Veteran
 • Content Count

  614
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25
 • Feedback

  100%

Everything posted by apocapsile

 1. @Gabriel dă-i mesaj privat sau SMS că poate a uitat să bifeze notificare pentru mesaje în topic. Eu am uitat aproape de fiecare dată
 2. Daca nu pare nimic desprins eu zic sa nu reinventezi deocamdata roata. Te-ai uitat sa nu ai vreo punte intre masa si iesire? Ai functie de continuitate pe multimetru, poti testa cu aia. N-ar trebui sa ai pe un wiring OK. Ipoteze: - Rezistentele unde le-ai testat, presupun ca pe contactele de jack? Ce valori ti-au dat? Daca zici ca nu pare sa fie nicio diferenta cand comuti intre doze, m-as uita la comutator. Poate ti-a scapat vreun capat de coarda cand le-ai taiat si face o punte aiurea pe acolo. - Daca nu, poate ai belit ceva la potentiometre daca le-ai strans tare si sunt din alea mai ieftine. Ai strans bine si switch-ul de doze? Ma rog, nu-i mare lucru, iei 4 pot-uri cu filet lung sa intre acolo si refaci, daca te pricepi la cositorit.
 3. Asta cu strânsul potențiometrelor ai uitat s-o zici pe chat. E destul de clar atunci. Dacă potențiometrele nu au pe partea cealaltă (în interior) o piuliță pentru contră, e o idee foarte proastă să le strângi doar în exterior.
 4. Dă și tu mesaj privat, dacă nu îți dai singur follow pe anunț nu primești notificări când ai mesaje noi în topic. Pentru mesaje private, însa, primești.
 5. Mă tem că n-a existat vreodată pe deplin, ca toate anunțurile de aici. 😪
 6. apocapsile

  Cinema Club

  Speaking of Larson, Gary Larsen's Far Side: I: II:
 7. apocapsile

  Cinema Club

  Pentru Metalocalypse au dat no go lui Korgoth. Huoooo! Uite pilotul:
 8. Sau iei orice Ibby Prestige H-H de care-ți place, trem sau fără, cu uzură minimă de pe reverb și-i vâri electronica Fishmann și bateria pe-acolo pe lângă? Se mai găsesc și la prețuri okish modele non-RG/S uneori, like https://reverb.com/item/37567442-ibanez-sa2120fm-prestige (vezi că e prestige S.Korea nu Japan) dacă nu vrei ceva all too ibanez-y. Ăla din link are direct și mufă stereo (la EMG-uri trebuia, probabil și la fișmane) din câte știu.
 9. Din ciclul "de tăceai, filosof rămâneai": https://www.soundstudio.ro/combo-chitara-electrica-yamaha-thr10iiw.html 1.500 e cel fără wireless. Ăla cu e 1.900. Știu, incredibil
 10. Wait, wut? Te duci pentru un setup și ești apostrofat că îndrăznești să ai double locking trem pe chitară? Bwahahahahaha! Totuși, la n ore pe zi de ronțăit la chitară, mă gândesc că în afară de tăiat prăguș, nivelat/vrăjit taste și poate vreo fobie de lipit la electronică poți să-ți faci relativ repede un simplu setup și polish și singur? Adică, are sens să mergi pentru schimbat coarde, umezit tastiera, dat luciu la taste și învârtit puțin la gât/intonație, eventual un contact cleaner în pot-uri?
 11. Ai decis bine, mai bine te concentrezi pe cântat și acolo important e să te facă pe tine să te simți bine. Cum sună se schimba oricum enorm în bine odată ce aduni experiență și orele de cântat bat oricând orice upgrade când vine vorba de ce iese din chitară
 12. Dacă te hotărăști să o dai totuși înapoi (dar dacă îți place și nu te afectează faza aia, nu te lua după ce zicem noi, bagă ce simți tu, așa e mai bine) mai bine te uiți la piața second de pe aici și de pe Reverb, cu puțin efort în zona ~4.000 de lei găsești niște chitare extraordinar de bune, care noi merg spre 1500-2000 de EUR și chiar mai mult și care evident nu se vor mai devaloriza dacă vreodată vei vrea să te desparți de ele pentru a lua altceva. De exemplu acum nu extraordinar de mult timp au mai apărut PRS CE (construcție bolt on, dar fabricație USA, total alt nivel de calitate ca lemn, feronerie, electronică și manoperă) la un preț comparabil cu cel al SE-urilor în magazin. Ceea ce nu înseamnă că nu poți fi perfect mulțumit și satisfăcut de un SE la fel cum poți cânta pe Squier ani cu maximă durere-n cot de Fender USA. E vorba doar de ce valoare poți obține pentru suma dată.
 13. Părerea mea e că așa ceva e OK dacă te joci tu din proprie inițiativă cu doze și nebunii, dar n-ar prea trebui să arate așa din fabrică, că nu-s bullet-uri de 600 de lei. Best case, deranjează la mansardă, worst vorba ta poate are volum redus coarda. La cele cu tremolo nu țin minte să fi văzut asta dar nici nu m-am uitat foarte atent vreodată în magazin. Eu unul n-aș lua în general model cu wrap around neintonabil, care te cam forțează la un anumit tip de setup ca să fie ce trebuie, dar ăsta-i piticul meu @Alex PRdacă îți place mult cum sună, ți se pare comodă și nu te afectează la cap chestia asta poate e mai ok să o păstrezi. important e să o verifici la fiecare poziție cu acordor bun să nu falseze când apeși corect și să nu ai puncte moarte unde sunetul e tăiat brusc, sau puncte unde ai nota dublată de ceva "wolf notes". în mod normal PRS au reputație bună și pentru ce fac în Coreea de Sud, iar la modelele astea cu wrap around fix, cred că acordă și mai multă atenție din cauză că nu prea mai ai ce schimba după dacă o gherlesc. https://www.mcmusic.ro/chitara-electrica-el/prs-se-starla-antique-white-chitara-electrica.html văd că și la modelele de 4000 de lei apar doze montate strâmb. Rușinică.
 14. Dacă ai luat-o de nouă e și aiurea să nu o returnezi.
 15. https://www.muziker.ro/yamaha-cs40-classical-guitar sau second, am senzația că e tot 3/4 dar întrebați vânzătorul: https://www.olx.ro/oferta/chitara-yamaha-cs40-IDeo9YI.html
 16. Într-adevăr, pot fi ok hora dar e de căutat printre ele. Eu unul aș căuta ceva de la Yamaha, fac instrumente bune în toate zonele de preț.
 17. Clone chinezești cu PCB identic cu originalul? "Originalul" e hand wired, ulterior au scos varianta de serie numită Klon KTR. Creatorul, ușor amuzat de isteria din jurul circuitului, zice că aia sună identic cu ceea ce făcea el de mână, experții în mitologie au însă altă părere. Asta e varinta de producție "oficială", "originalele" hand wired se dau la prețuri absolut cretine pe reverb, ebay etc.: https://m.thomann.de/ro/klon_ktr_centaur_overdrive.htm?glp=1&gclid=Cj0KCQiA0-6ABhDMARIsAFVdQv-t7Ki0Fqg6JOLYtcmZHJzRkmcaxtPn2YvDpMK29lXxd4uUjAHXxGEaAvoQEALw_wcB La fel de bine poți lua EHX Soul Food și probabil multe altele ca J.Rocket archer etc. la prețuri peste 30 USD dar mult sub KTR. Don't let net bullshit get you GAS'd. Sună majoritatea ălora buni de rup și mulți n-au atins nici KTR nici originalul nici cu o prăjină de 10 metri
 18. poate-ar trebui să experimentezi și unele modele cu o formă de tremolo non locking și double locking? și dunno inlay-urile alea sunt într-adevăr fain realizate dar cam naive, poate ceva mai elegant să se potrivească și cu lemnele mișto, zic și eu...
 19. Did someone say Val*cough*ley Arts?
 20. Dacă nici în iarna 2121 nu vreți zamă de lampă chinuită apăi aflați că până la vară se împute, profitați cât îi proaspăt sulfitu'
 21. Dă măcar poze din care să se înțeleagă bine ce-ai tu acolo (wiring, chitara, ce amp folosești) și o mostră două cu "problema" plus măcar o mostră cu ce-ai vrea tu să auzi de la ele și nu iese, așa poate te lămureste careva. Dar într-adevăr nu sună foarte plauzibil ce zici tu decât dacă poate e ceva aiurea pe circuit, legat greșit etc.
 22. Haida la storcătoru de lămpi pentru un ton fresh!!!
 23. I-am luat bilet la mare, mi-a spus că-și dorește să facă Revelionul pe litoral și n-am putut să nu-i fac pe plac. Să-l folosească sănătos noul său cârmaci!
 24. Vând un atenuator / loadbox pasiv pentru ampuri de până în 10W. Merge și pentru 15-20W dar ca să fii safe atenuezi de exemplu: max 2/3 la 15W sau 1/2 la 20W când ai volumul la max. Beneficiază de niscai reactivitate mulțumită "motorașului" inclus, ceva bobină de dif care șmecherește semnalul să fie mai zemos. "Designed for use with 10w amplifiers and lower." (Notă: eu l-am folosit cu Egnater Tweaker 15, care evident are 15W, fără probleme). "This attenuator has two knobs for tonal control. The main volume is controlled by the Lows-Mids knob. Then to control the treble, use the Mids-Highs knob. The treble control is always dependent on the main volume control. Be aware that the higher the setting on the main knob, the less the effect of the treble compensation. For instance, if you turn the main knob all the way to 10, you’ll notice very little change in the tone as you turn the treble compensation from one end to the other. The line out signal is dependent on your amplifier settings. May be used on 4, 8, and 16 ohm amplifiers. Includes MASS bypass, and unbalanced line out. Two power level controls, one for the bass-mid frequencies and one for the upper mids-treble frequencies. They may be adjusted independently for the best tone at all levels of attenuation. These controls affect the actual signal going to the speaker, not the line out signal. So, it is like having high level tone controls. The controls are very effective and the tonal combinations are virtually infinite. Because a MASS motor is employed, a more realistic interaction between the attenuator and the output circuit of the amp occurs. The attenuation is continuously adjustable from -3dB to over -50db using the attenuation controls. Like all Weber attenuators, setting the attenuation controls to minimum (maximum attenuation), allows the MicroMASS to be used as a dummy load for testing or for DI use." Proveniență:
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.