www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

apocapsile

Veteran
 • Posts

  714
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44

Everything posted by apocapsile

 1. Cred că dacă nu vrei probleme ar trebui să îți iei, probabil contra cost, autorizație de la primăria Constanța, cât timp probabil or să te ia la rost cei din poliția comunitară dacă nu ai. Cel mai bine întrebi la primărie. Sau nu întrebi nimic și mergi să prestezi în Vama Veche, unde nu cred să ai probleme.
 2. https://reverb.com/item/45665821-paul-reed-smith-se-custom-24-black-gold-burst ?
 3. Dacă nu ții la "natural" prea tare, poate mai lasă din preț: https://reverb.com/item/67226492-suhr-modern-satin-black-satin-black-hsh-metal-shreadder
 4. https://happybluesman.com/sound-gary-moore/ TS9 apoi TS10 și altele. Pe scurt Boss DS1 sau Guv'nor presupunând că le bagi în ce trebuie și bagi ce trebuie în ele. Probabil merg multe altele, dar un overdrive/distortion flexibil și un EQ ar trebui să fie destul. Presupunând că știi să tragi de ele, rămâne doar partea grea, mâna :+)
 5. PS - Că nu mai merge edit. Mi-a zis și mie colegul @SKU că sunt prost cu pedala de volum că pur și simplu nu mai conectezi nimic în return și are dreptate. For what it's worth
 6. Cu plăcere, nu era cu răutate să știi. E destul de scump să cânți la tube amp în cască si tot pierzi faza aia de "amp in the room" că-ți va suna cum ar veni înregistrat prin mic. Dacă înregistrezi acasă probabil merită. Doar pentru amorul propriu, poate-i mai simplu să-ți ai ceva de conveniență pentru căști (proc, mic amp de căști, interfată+soft ceva) și să folosești lampa în toată splendoarea ei cum trebuie cu cab când nu deranjezi.
 7. Bro, ar ajuta dacă ai citi 2-3 chestii generale despre cum funcționează un amplificator înainte să întrebi chestii evidente. Nu înțeleg ce vă e așa de lene să învățați un minim despre aparatura pe care o cumpărați și folosiți. Fiind un amplificator pe lampă, fără ieșire dedicată pentru căști, evident că nu poți scoate sunetul din el decât într-un cabinet de chitară, fiindcă are un etaj de putere legat la un difuzor care preia o sarcină electrică considerabilă. Nu exista "căști speciale" că n-o să vezi căști cu difuzoare de 30W. Ce poti face dacă vrei să exersezi în liniște, adică fără sunet de la cabinet, e să iei un loadbox (preferabil reactiv) cu ieșire de căști, care poate consuma sarcina electrică emisă de etajul de putere al amplificatorului și-ți oferă simulare de cabinet și ieșire de căști. Găsești în mai multe zone de preț, ție-ți trebuie una care să meargă pe 8 sau 16 Ohmi precum https://www.thomann.de/gb/two_notes_torpedo_captor_x_16.htm (asta fiind pe 16). Alternativ, poți băga în bucla de efecte un IR loader în format de pedală cu ieșire de caști, gen Mooer Radar sau altceva, apoi o pedală de volum în lanț după el pentru a tăia efectiv sunetul către power amp (protip-multe pedale de tip tuner dacă nu toate blochează sunetul când ești activ pe modul tuner deci ai deja așa ceva în casă, presupun), ca să ai liniște în rest. E mai ieftin așa.
 8. ce zice aici: https://rolandus.zendesk.com/hc/en-us/articles/360005040812-BOSS-TONE-STUDIO-CONNECTION-FAILURE-WINDOWS-10-UPDATE If you've had a successful connection before the UPDATE then please check and change the MIC PRIVACY settings if necessary and set to ALLOW APPS TO ACCESS YOUR MICROPHONE: ON. (See instructions and graphic below for adjusting MIC PRIVACY SETTINGS) How to control which apps can use the microphone Go to Start , then select Settings  > Privacy > Microphone. Choose your preferred setting for Allow apps to access your microphone. Under Choose which apps can access your microphone, turn on or off the individual settings for apps and services. https://privacy.microsoft.com/en-us/windows-10-camera-and-privacy Once MIC PRIVACY has been changed, reconnect a USB 2.0 CABLE to the ROLAND BOSS device and to the WINDOWS 10 COMPUTER, restart the BOSS TONE STUDIO Software Editor Application and choose the correct device first in the list and press OK, this should alleviate the CONNECTION FAILURE. dacă face și pe alt calc și ai garanție send it. sper că ai driverul ăsta: https://www.boss.info/global/support/by_product/katana-50/updates_drivers/b203b755-260c-4902-acd0-df3b76d7d412/ eventual contactează suportul boss. dacă ai și alt driver ASIO sau ceva instalat pe lângă, scoate-l de tot, dezinstalează complet și urmează pașii de instalare din manual de la zero, cu driverul ăla de mai sus.
 9. Numai vezi că pelicula lubrifiantă în timp poate prinde îmbâcseală și de acolo alte distracții și foșnete. Eu am folosit contact cleaner normal.
 10. Detalii MOD1: https://shop.warwick.de/en/rockboard-by-warwick/mods-and-electronics/15190/rockboard-mod-1-v2-all-in-one-trs-xlr-iec-barrel-patchbay?c=3080 Detalii board: https://shop.warwick.de/en/guitar-and-bass-effects/pedalboards/21012/rockboard-quad-4.1-pedalboards?c=3844&number=D0788300001564882624A3742-D0207030001507863277A528
 11. Exact ca mai sus. Geantă, accesorii, velcro destul. Mi-a rămas mare! Trimit și în țară.
 12. Salutare, Teisco / Kawai (Japonia) făcea sub numele ăsta pentru Harmony. Mai multe nu am găsit nici eu. Ar trebui să cauți cataloage cu Barclay și să întrebi mai bine pe Facebook și forumuri din SUA. https://www.guitarsite.com/database/Guitars/rec/2906/wwwboard/messages/317.shtml aici apare un român care menționează ceva de un strat luat în 1996, prin 2007. Dar de ce vrei să știi, te gândești să o vinzi?
 13. Ce vorbești are și nitro controlat electronic, cu cip zet-1828C. Are valoare nuțdauciuruc.
 14. Ofer schimb Dacia Logan stare bună rog seriozitate ms.
 15. Modulul de cabsim pe g5n ar trebui să funcționeze ca un filtru care imită ce se întâmplă ca sunet înregistrat cu semnalul când trece printr-un etaj de putere și agită difuzorul în incintă și e preluat de un microfon. Practic, ce faci tu menținând activat cabsim este că iei semnalul de după simularea de preamp + ce efecte vin după, simulezi că îl scoți în putere și dif, după care îl scoți în putere și dif. În mod normal nu ar trebui să sune mai bine așa decât cu cabsim dezactivat și ceva egalizare potrivită / setări globale pe ieșiri. Eu te cred că îți sună mai bine, dar e probabil ceva ce ar trebui să rezolvi din eq să se audă bine fără cab din g5 și nu ar trebui să recurgi la modulul respectiv.
 16. Păi presupun că în returnul de Marshall folosești G5n cu cabsim dezactivat. Marshallul are dif special pentru chitară. Nu am idee cât de bun e modulul cabsim integrat în g5n (am avut strămoșul G2.1Nu), iar în funcție de adaptoare/difuri mă gândesc că vei avea latență în plus, nu neapărat deranjantă și se va auzi cum se va auzi în funcție de difuzoare și caracterul/mărimea lor. Eu am folosit proace (ce-i drept aveau IR-uri pe post de cabsim) și cu o pereche de edifier 1280t. Nu e la fel de glorios ca într-un Alto TS dar îți faci damblaua destul de ok. Testează și compară, nu are cum să îți zică altcineva dacă vei fi mulțumit sau nu.
 17. Noroc! Scot la dat drăguțenia asta de pitbull. Am luat-o doar ca să nu mor prost și s-o pot încerca, însă am prea multe și e timpul să-și găsească un cămin călduț. Nu sunt multe de zis, e în stare impecabilă în afară de o mică crăpătură în lac lângă un surub de prindere, se vede în poze (știu că e doar în lac fiindcă am desfăcut gâtul să corectez unghiul coardelor, care nu era bun când am luat-o). Sună zid, armonicele zboară singure, action-ul l-am putut coborî și la 0.8mm la ultima tastă pe mi-ul gros și nu avea buzz sau alte nebunii. Acum e setată mai normal, la ~1.5mm, cu un set de Ernie Ball nou 9-46. Exclus schimburi negocieri și alte alea, e oricum un preț infim pentru ce chitară este și mai ales la cât se dau modelele 2011 MIJ pe afară. Stă acordată zid, se cântă extrem de ușor pe ea, e ușoară (3 kg fix), echilibrată și se ajunge la ultimele taste absolut fără efort, are unul dintre cele mai bune "handshake-uri" pe care le-am întâlnit la vreo chitară. Gâtul e asimetric, pornește de la îngust (41 mm) și nu se lătește foarte mult. E dintr-o bucata de arțar quartersawn, cu o tastieră birds eye super frumoasă aplicata peste el. Tastele sunt din inox, mărime vintage, legato și chestii de genul merg de la sine pe ele, e tastată din start perfect, cum ziceam, merge acțiune sub 1mm la ultima tastă, ceea ce n-ar fi altfel posibil. Compound radius 12-16", tije din grafit pentru stabilitate extra. Cheițele sunt Gotoh, călușul TOM e TonePros, coada cu acordaj fin e Schaller. Dozele sunt EVH Wolfgang USA, electronica EVH/Bourns low friction vol 500k / high friction tone 250k. Vine în toc mulat SKB. E mult mai versatilă decât pare și fără split-uri, faci din volum o groază de tonuri pe un amp setat cum trebuie. Dozele SUNT splitabile, dacă puneti un switch freeway de exemplu puteți scoate și sunete single coil / paralel fară probleme. E o chitară excelentă, ușoară, rezonantă, cu sustain foarte bun și fantastic de confortabilă. Se poate trimite prin curier, pe cheltuiala cumpărătorului.
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.