www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

apocapsile

Veteran
 • Posts

  658
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  26

Everything posted by apocapsile

 1. Se vinde o cucoană selectă, un soi de Rolex al chitarelor dacă vreți, mai ales că e gândită și fătată în cea mai neutră și plină de Toblerone țară europeană. Are scala de clasică, o idee mai lungă decât cea fender, radius 14", se apropie destul de mult de o medie între LP/SG/335 (aș zice mai mult spre SG și 335) cu excepția faptului că scoate și twang de tele E ceva de vis, are un răspuns unic și o rezonanța caracteristică numai ei, ține sunetul pur în decay și are un sustain colosal pe cam toate notele care nu se îneacă în ceva nămolos niciodată. Că vrei jazz sau djent, ea duce. Doze hot PAF pe alnico 3 făcute de Goodtone (tot de-ai lor din Helveția), extrem de dinamice și bune egalmente pe orice, de la clean la metale grele. Construcția e de tip sandwich, cu un corp dintr-un cadru de aluminiu pe care e montat cu șuruburi un gât din arțar cu tastieră din bambus (eco susținăbilitate și alte povești dar arată ca rosewood și se simte destul de similar, adică foarte mișto) 22 de taste din inox amplasate și finisate perfect, marginile tastierei rotunjite, în fine, cam ce ai aștepta de exemplu de la un Suhr. Aș descrie forma ca una de Gibson HP, adică mai lată și mai subțire decât modelele obișnuite. Spatele se dă jos ușor fiindcă e ținut de magneți așa că se poate umbla la dânsa fără vreo opreliște la nevoie. Toată ideea e că dacă tu faci contact cu fața (antebraț, bale) sau spatele ei (burtica și alte accesorii), asta nu estompează cu nimic rezonanța porțiunii centrale. Și cam așa este. Singurul defect este unul estetic, o zgârietură în finisaj în zona dozei neck spre cornul inferior, de-abia se vede dar am prins-o în poză. Uzura per total este aproape insesizabilă. Vine în cutia ei de regiune superioară, mulată pe formă. E un instrument cu totul deosebit de orice am mai probat. Nu schimb, fără ultimul preț și din astea, vă rog frumos, dragi tovarăși și pretini Demo:
 2. Se dă un Squier Standard Tele transformat într-un relic savuros, așa cum descrie mai bine colegul de la care l-am luat în thread-ul inițial de mai jos. Față de starea inițială, am înlocuit cheițele cu unele Kluson Vintage Locking fiindcă erau cam relic și funcțional cele standard, acum are coarde noi Ernie Ball 9-46. N-am găurit headstock-ul în spate pentru noile cheițe fiindcă nu e nevoie, stau perfect strânse pe el și fac ce trebuie. Mă enervează de mor urmele de găuri în headstock-uri Nu se simte deloc ca un Squier indonezian (deși asta n-ar fi ceva rău), din cauză că tratamentul aplicat și setupul îl aduc într-o clasă net superioară la mână și cântabilitate. Mie mi se pare că sună foarte ok și cu dozele stock. Singura chestie ar fi că uneori face contactul mai greu în jack, deci poate ar merita schimbat. Eu am tot amânat în ideea că fac rewire la tot cu doze noi dar nu s-a mai întâmplat. Dacă vreți, pentru 200 de lei în plus pot să ofer și 4-way switch CRL fender, vol fender 250k, ton fender 250k No Load, condensator, output jack și niște fire vintage pushback cloth. Eu le-am păstrat pentru un eventual upgrade de doze, care nu a mai avut deocamdată loc fiindcă m-a satisfăcut așa cum este. Vine și cu o husă subțire. Origine și alte detalii:
 3. Full box, stare excelentă, nimic de comentat, doar că nu prea am cu adevărat nevoie de el. Merge și cu pasive și cu active la fel de bine. Include și cablu USB de încărcare (merge cu orice traf cu USB sau la laptop/power bank etc). Îl am de aici:
 4. Se vinde o pedală de OD/Boost foarte interesantă, despre care unii consideră că e inclusiv un suplinitor fain de Klon. Mie personal îmi place foarte mult ca boost "clean" fiindcă dă exact un pic de oomph magic de care ai nevoie uneori, însă cum momentan pot scoate ce vreau și fără ajutorul ei, n-o las să adune praf. E tanc, true bypass, făcută la standarde devenite deja amintiri plăcute.
 5. Se dă micropedală care oferă fie un Tape Echo, fie Reverb, cu tap tempo și tot ce trebuie. Amplrentă mică, face treaba foarte ok. Am și cutiuța ei originală, o primiți dacă o luați. Exemple:
 6. Stare foarte ok, semne de uzură ici-colo, nimic deranjant, funcționalitate 1000%. E foarte mișto și ușor de adaptat la orice amp și chitară, dar nu prea am ce face cu el momentan. Cred că zice clipul de mai jos cam tot ce e de zis despre el:
 7. Vând 2.0 rinichi, nu cred că are sens vreo prezentare. Merge perfect, arată excelent pentru vârsta lui - mai bine decât majoritatea unităților pe care le-am întâlnit, vine cu traf, husă și altceva nu știu ce mai e de zis. I-auziți ce nașpa sună (e la șto, Josh de la JHS face un demo practic fain cu el):
 8. Se mărită un Line6 HX Stomp, ediție specială pe albastru, cutie completă, în garanție la Thomann. Arată perfect, merge perfect, folosit doar în casă și în general pe masă / birou. Actualizat la cel mai recent firmware. Țipla am dat-o jos de pe ecran acu' o săptămână. Nimic de reproșat, doar că nu o prea folosesc și e chiar păcat de ea, sună grozav și știe de toate. Predare personală sau curier.
 9. Arcurile de la doză cum sunt? Încearcă să pui manșoane din alea de cauciuc. Rubber tubing sau cum le zice, segmente de furtunaș. Nu cred că de nebuni puneau din alea pe doaze mai vintigi. Dacă zici că doar la volum mare pățești, poate joacă și ele un rol în povestea asta.
 10. https://reverb.com/item/55720123-hamer-special-fm-1993-sunburst Dacă nu-ți pute că-i Hammer, eu zic că e de luat.
 11. Lehle Parallel M / L sau vezi cu un buffer între ele.
 12. apocapsile

  Bancuri

  Dacă n-o bagi în guitar pro să o auzim nu există 🙂
 13. Sună-l că a pus numărul de telefon acolo. Dacă te uiți pe profilul lui, ultima vizită pe forum e în 2020. Slabe șanse să vadă. Apropo dacă nu îți dai singur "follow" pe anunț, nu primești înștiințări pe mail în caz că îți dă cineva reply în el. Așa că și pe altele, mai bine dai mesaj privat utilizatorului sau suni în caz că are numărul de tel afișat.
 14. Păi am dat, face la fel și pe browsere unde nu mai intrasem în el. Am zis că și în Incognito face, unde nu citește cache-ul eu zic că e de la setările de template / cloudfront. prolly e cached remotely header-ul în varianta în care ești autentificat. Uite, vine cu max-age cam de un an de zile:
 15. Aparent nici logo-ul RGC nu mai apare în colțul din stânga sus când sunt logat deși zona are hyperlink-ul activ și poți da clic pentru a reveni la homepage. (pe Firefox și Chrome, updates la zi). Pe IE 11 și Edge apare cu albastru și e vizibil. La fel dacă intru pe incognito mode în Firefox și Chrome, până mă loghez în cont, moment în care dispare fiindcă este încărcat pe alb. Asta din cauză că PNG-ul în sine are logo-ul alb și fără contur, așa că se confundă de fapt cu noul fundal, cum se vede în captura de ecran cu devtools deschise.
 16. Merge mult mai bine și pe janghina mea de telefon acum. Dar nu mai este edit pentru mesaje recente pe chat? Intenționat?
 17. Sună foarte mișto piesa.
 18. @Variant Păi în general știi cum e, dacă te întâlnești cu plăcere cu alții în vreo bodegă dărăpănată, nu-ți mai pasă că berea e poșircă și uneori suspectă, te bucuri de companie. Eu știu ce zici, arată cam sec pe alocuri dar să știi că mulți folosesc tapatalk și nu văd neapărat la fel tema. Există și în anumite navigatoare posibilitatea să le scriptezi pentru a afișa alte culori cel puțin atunci când intri pe un site anume. În fine, fiecare-și poate personaliza cumva ce și cum vede dacă se pricepe puțin că nu e treabă complicată. Ce mă enervează pe mine de exemplu, zgârcit fiind la a cumpăra anual telefon dăștept performant, este ca are latență pe telefonul meu (un moto one vision - știu că-i sărăcie dar majoritatea siturilor merg ok și personal nu investesc în asemenea smartmizerii) , chestie care spre deosebire de temă chiar degradează experiența. @Zoltan P. Nimic nu se pierde, totul se transformă. E dureros cu lipsa de timp de la o vârstă și un nivel de obligații încolo, da' plăcerea de a chinui stângaci chitara rămâne
 19. Nu e ca și când ar face careva averi monstruoase găzduind și administrând colțul ăsta de internet. E mai mult un forum de mică publicitate cu niște chestii pe lângă. Eu unul sunt mirat și bucuros că mai există. Cheer up, putea fi o cloacă insalubră politically correct de panseluțe ca tgp. Nu știu dacă mă calific în vreun fel să răspund unui topic deschis altfel decât prin faptul că dacă deschizi o discuție pe un forum în zona deschisă tuturor membrilor e normal să îți răspundă careva fără să sari de fund în sus indiferent cine și cât de fariseu ești. Dacă dorește careva informații obiective și nu doar să deplângă fațada cred că e mai indicat un PM la cosu. Deși presimt că nu din pricina ambalajului nu arată lucrurile altfel. Poate renovăm și noi RGC pă fondur europene 🙂
 20. Nu știu ce să zic de pivoții ăia cu blocaj. Gotoh i-au produs prima dată pentru Ibanez cred, apoi o vreme au pus pivoți normali cât a ținut treaba cu J.Craft Edge Pro/Zero și acum iar au din ăștia blocabili cel puțin pe modelele cu edge / lo pro edge. În afară de faptul că nu are joc deloc în pivoți nici când lipești bara pe corp și se detensionează coardele ca spaghetele nu văd diferența Un pic de over-engineering colo-șa.
 21. Nu știu ce floyd aftermarket ai luat tu de zici că ar putea fi FR Special mai bun - îmi imaginez că vreo chinezărie de pe Ali. FR Special e pus pe chitare de buget (uneori de buget cam mare) dintr-un motiv foarte simplu, pentru economie la costul de producție. Aia automat înseamnă că nu e prima opțiune de upgrade pentru nimic, că e făcut din materiale mai slabe ca durabilitate și tăiate mai puțin precis. Dimpotrivă, FR Special cred că e adesea prima chestie pe care vrea s-o upgradeze cu ceva mai bun cineva care ia o chitară de buget. Utilizatorii de EVH Wolfgang Standard nu par foarte nemulțumiți de el, dar pe chitara aia e setat dive-only așa că nu e de mirare. Eu l-am avut pe un Kelly KEXMG pe care l-am și înlocuit temporar cu "the real deal" și pot zice că diferența între ăla și un Original FR este de la cer la pământ ca stabilitate. Se simte și la cursa fine tunerelor la prinderea brațului etc. - ca sá fiu sincer nu era nasol de tot nici specialul. Uită-te dacă nu prinzi la un preț convenabil un Gotoh GE-1996T sau un Schaller (Lockmeister), vezi să fie blocul de sustain de mărimea potrivită pentru unde vrei să-l bagi. Sau un FRT-1000/FRT-2000 măcar (sunt ofr-uri făcute în coreea de sud, de calitate foarte ok) - lumea le mai dă jos să le înlocuiască cu OFR nemțesc sau Schaller Lockmeister - poate prinzi un deal bun la mâna a doua. PS - acuma depinde și ce te nemulțumește și care sunt așteptările, dacă setupul nu e ok, dacă nu-s întinse bine coardele înainte să-l blochezi, dacă nu e echilibrat corect între coarde și arcuri poate să fie și floyd original și edge că tot nemulțumit o să fii. la fel și dacă ai impresia că tragi de el ca vai și în secunda următoare trebuie să fie așezat perfect - ajută mereu să scuturi ușor de manetă după ce faci un kamikaze.
 22. Știu ce zici dar în cazul ăstora e zinc propriu-zis materialul.
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.