www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

apocapsile

Veteran
 • Content Count

  442
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10
 • Feedback

  100%

Everything posted by apocapsile

 1. Mai e și varianta că mai strângi și ajungi puțin mai sus, mă gândesc. E greu să te abții însă
 2. Ar spune asta fiindcă găsești second inclusiv Jackson-uri făcute mișto de tot, în Japonia, cu tot ce trebuie pe ele, la sume nu cu mult mai mari decât va totaliza investiția ta la final - și nu-ți imagina că se compară Doze, electronică schimbi, materialele și manopera din chitară, mai greu. Dar dacă ești pus pe treabă, mai bine schimbă și gata, te vei lămuri tu dacă a meritat sau nu în timp. Important e să îți placă și să fii tu mulțumit de ea.
 3. Nu trebuie, tai firele de la switch de unde sunt lipite și dozele emg vin cu o placa unde intră atât mufe, cât și firele de la switch, care pot fi înșurubate intr-un bloc de contacte securizate cu șuruburi. Vezi manual la ei pe site, e foarte simplu. Și bateria ar trebui să încapă in cavitatea de electronicăraie din sg, la mine a intrat dar aveam un Vintage VS6 l. Trebuie și baterie, știi? Dacă nu încape bateria, nasol, trebuie gaură sau mărită cavitatea aia. Poate ai noroc. Calcul simplu: Epi 700 lei dozele încă 6-700, de 1400 luai o chitară mai bună. La ce ai cumpărat, probabil că amplificatorul e problema principală. Eu am dat la 1500 un double cut care se pișă pe Epiphone-uri de 3-4000, de exemplu și nu ai nevoie de doze mai bune. PS - Căutarea pe.forum și pe Google e prietena ta. EMG au site. Tu ai o ruletă sau riglă in casă. Zic și eu. Nu crezi că au mai fost vreo mie cu întrebări similare?
 4. apocapsile

  stie cineva ce motocicleta e asta?

  Uite aici una unde se vede mai bine caroseria.
 5. apocapsile

  Threadul oficial : ce chitara sa imi iau

  N-aș vrea să fac presupuneri hazardate, dar pe undeva ideea cum că ceva la mâna a doua are în mod necesar probleme ascunse sau nu e îngrijit denotă mai degrabă modul în care le vinde pe ale lui cel care ți-a zis chestia asta. Ok, poate au fost și pățanii. Ideea e că: 1. Nu toți sunt nesimțiți. Uneori iei o chitară și te saturi de ea, vrei altceva sau nu te înțelegi cu forma gâtului, nu-ți convine naiba știe ce la ea și o vinzi în stare bună, mai ales dacă ești genul care are grijă de lucruri. 2. Cu siguranță ieși mai bine second când ai buget mic, dar trebuie să iei de la careva de încredere, cu rating-uri bune și multe pe aici, preferabil, că nu se ferește lumea să zică de rău când face careva porceli. 3. E foarte mic bugetul și orice ai lua, ar trebui să vadă un setup decent de la cineva care le face bine, deci mai bagi niște bani - depinde ce nimerești. Aruncând o privire mai repede, în funcție de ce-ți place, ar fi mai ieftinuțe și drăguțe astea cred: sau și probabil un microamp de căști (VOX Amplug) sau ceva gen Blackstar Fly sau BOSS Katana Mini ca să te poți auzi prin ceva. E microscopic bugetul tău, sincer, nu că nu poți lua chestii chiar decente, dar greu și chitară și amp. Alea două pe care ți le-am dat mai sus par în stare ok și destul de sigure ca alegeri pentru început (nu au tremolo, din imagini cel puțin par setate în regulă și construite ok, dacă au mici chestii de reglat, nu sunt complicate, vin cu doze acceptabile etc. bla bla bla).
 6. Rocul și-a găsit un nou stăpân cu o nouă canapea.
 7. Cutie completă, granție până-n decembrie anul curent, fără urme deranjante de utilizare, zgârieturi, pete de grăsime și tartru sau alte scârboșenii Poveste: Iese la pețit un microamplificator kaki mat, cu înclinații oleacă mai high gain, care dublează ca o interfață audio USB faină și boxă portabilă pentru muzică. Știe Pantera, știe Van Halen, știe Powerball și dacă te apucă lălăieli pe clean, are și un canal de maimuțărit (foarte bine) Deluxe Reverb. Și dacă tot nu te saturi, poți băga în el și chitara bas pe canalul dedicat (merge și la bariton), bașca vine cu un canal Flat bun pentru amplificat vioară, muzicuță, trianglu și orice altceva, dar în principiu foarte ok pentru înfipt multiefecte. E foarte bine că și pe Flat ai încă un stage de gain, blocul de EQ pe trei cărări, efectele de modulație/delay/reverb aplicabile și toate cele. Vine și cu acordor integrat (mie-mi seamănă cu Polytune, oricum e foarte precis și rapid, ușor de folosit), tap tempo pentru delay-uri, efect wide stereo (sunet mare, spatial de-a dreptul, fără poliție), are Aux In de băgat muzici, ritmuri, tarafuri backing și scobitori sau ce mai încape (cu volum independent, dedicat, neafectat de EQ). Sub capota software, are compresor rack/stomp foarte mișto, complet configurabil, ca și noise gate. Tot prin suita soft poți încărca în el sunete făcute de alții (sau de tine), alegi cabsim-ul, poți cotrobăi după mai multe efecte de delay etc. Știe Top 5 cele mai utile sunete via cele cinci butoane de presetare, ușor de memorat (apeși lung) și apelat (apeși scurt). Există aplicație iOS de exersat la viteză redusă și cu partea de chitară estompată în mix, iar pe Android se găsește contra cost (cca. 30 RON) una care îți oferă aceleași setări ca și prin computer, dacă te conectezi la amp cu un adaptor OTG și cablul usb inclus. Există, pentru doritori, un fel de pedală (PFS-9) de vânzare prin Canada pentru controlat presetările din picior și activat/dezactivat compresor/noise gate, faină, dar scumpă (Patchbox68) - detalii aici: https://www.patchbox68.com/ Specificații complete aici: https://usa.yamaha.com/products/musical_instruments/guitars_basses/amps_accessories/thr/specs.html#product-tabs E mic, ușor, se aude bestial (la volum mic n-am mai auzit nimic comparabil, perfect noaptea la bloc, foarte ok și când îl dai tare), îl poți căra și cu baterii în el pentru iarbă verde, codrii de aramă, are dinamică faină și răspunde foarte mișto, non-digital, la ce faci du pe chitară (inclusiv din volum), cu gainul mai cumpătat merge să bagi în tonuri de breakup/ crunch și pe modelele supărate sau chiar clean dacă ai doze low output. Îl dau fiindcă mai am un THR și vreau un Laney IRT Studio, ca să nu mor prost și fără de lampă în dormitor. Demo-uri (e netul plin de ele oricum):
 8. Pe de altă parte dacă nu știi nimic, Ion Zăpadă, s-ar putea să fii mai fericit cu acustică sau clasica și profesor/curs pentru început.
 9. apocapsile

  vând [EXPIRAT] EMG 57

  F-spaced, Normal Spaced?
 10. apocapsile

  Bancuri

  Aș spune că și un basist poate hrăni o familie, numai să fie ei deschiși către bucătăria tradițională africană.
 11. apocapsile

  vând Chitara Vintage VS6 SG

  Aș adăuga că este cu siguranță din seria veche, din care am avut și eu una neagră (serial numberul era lipit cu sticker) și am fost foarte mulțumit de ea. Față de cele mai noi de la Vintage/JHS, observați la cornițe că nu au offset și deci accesul până la ultima tastă e posibilă și cu degetul mare pe miul gros.
 12. apocapsile

  Schimbare cheițe acordaj

  Dacă se dezacordează mereu în sus, wtf, e ca și când inițial gâtul ar ceda teren sub tensiunea coardelor, apoi ar recupera Poate trebuie strâns foarte puțin truss rod-ul, nu știu ce relief și action ai tu acolo. Vezi la atelier mai bine dacă e dubioșenie. Oricum, tunerele sunt ultima problemă la ce descrii tu acolo.
 13. apocapsile

  Schimbare cheițe acordaj

  Fiind vorba de un model cu bridge fix și gât aparent rezistent, cred că se rezolvă cu un prăguș din material ok (graphtech sau os) tăiat ca lumea și ajustat pentru "calibrul" coardelor folosite plus un set de coarde decent, montaj corect (poți face un fel de lock din modul în care montezi coarda) și întins bine coardele.
 14. apocapsile

  Schimbare cheițe acordaj

  O vizită a chitarei la cineva ok pentru un setup și verificat prăguș și toate cele s-ar putea să te scutească de cheltuială pe cheițe noi și să vină cu mai multe beneficii pentru mai puțini bani. Dacă tot comanzi caută și un model de ceva Graphtech potrivit pe chitara ta, dacă nu e tăiat bine vei pierde acordajul și cu cele mai cele cheițe din univers, locking sau nu.
 15. apocapsile

  vând IBANNEZ JAKE BOWEN JBM20

  Îți zic eu, a fost curățată și recondiționată, că arată de 100 de ori mai bine. Ia preț de referință față de pomana după care plângi https://reverb.com/item/14851071-ibanez-jbm20-jake-bowen-signature-6-strings-dimarzio-titan sau https://www.ebay.com/p/Ibanez-JBM20-Jake-Bowen-Signature-Series-Electric-Guitar/2255493966 Sunt și pe la echivalentul a 650 de euro pe reverb, dar în State, cu transport și taxe deja sare calu'.
 16. apocapsile

  Poze cu chitarele noastre

  Mie nici Lucy nu mi se pare mai puțin juicy!
 17. apocapsile

  A new star was born... Antonio - AVA

  Arată amazeballs, îmi place mult cum e sculptată și kudos și pentru cheițe, foarte inspirat. Din curiozitate, ce bridge/stoptail ai folosit ca marcă/model?
 18. apocapsile

  vând Washburn N4

  Da, N3 MIK trebuie să fie. Uite și unul de pe reverb: https://reverb.com/au/item/4854489-rare-washburn-n3-mik-korea-nuno-bettencourt-signature-model-natural-finish-like-n4 Dacă te uiți la serial number și aspect/dotări, cam acolo e.
 19. apocapsile

  Ce AMP (Head) sa imi iau?

  Saaau, dacă vrei s-o arzi mai modern ai putea să iei preamp separat, poweramp separat și bagi poate eq din boss. Nu mai trebuie 4 cable method că sari preampu de boss, folosești doar efecte și eq si ieși în IR box sau poweramp si cabinet. În ideea de a fi (și) portabil când n-ai chef de cărat ditamai amp, pentru ieșit prin mixer bla. Preamp: https://www.thomann.de/ro/laney_irt_pulse.htm#bewertung (pe lampă mai modern/metal) sau la jumătate https://www.thomann.de/ro/palmer_pocket_amp_mk2_guitar_preamp.htm Poweramp: https://www.thomann.de/ro/electro_harmonix_44_magnum_power_amp.htm sau https://www.thomann.de/ro/hotone_loudster_portable_power_amp.htm sau https://www.thomann.de/ro/mooer_baby_bomb_30_w.htm IR: https://www.thomann.de/ro/mooer_radar.htm sau https://www.thomann.de/ro/amt_pangaea_cp_100.htm (depinde de buget) Na probabil se găsesc și la prețuri mai ok. Cu Pulse poți băga în IR sau direct pe calc/în căști și ai răspuns de lampă pe preamp, dacă iei power amp ai pentru cabinet și tot așa.
 20. apocapsile

  Ce AMP (Head) sa imi iau?

  Adaugi impulse response la boss cu mooer radar sau ceva similar și un monitor bunicel de studio second. Sau iei power amp și cabinet dar te duce peste buget cred. Plus, ține cont că difurile se schimbă, dar incinta contează pentru orice dif pui... în rest n-ai zis care e cabinetul hb în cauză, de unde să îți zică lumea dacă ampurile alea sunt prea mici? Dacă ești mulțumit de gt100 adaugă impulse response, iese ok și în căști decente și în monitor de studio. Nu?
 21. apocapsile

  Boss GT-100 sau Line 6 POD HD 500X

  Dacă vrei doar efecte și nu te interesează ampsim și alte din astea s-ar putea să ai opțiuni mai la zi. Mie ca interfață cu utilizatorul mi se pare foarte ok Boss în general. Un coleg anume e foarte mulțumit de el mai ales cu un IR box după (amt pangea, dar sunt și altele). Dacă nu îți trebuie 1000 de presetări / funcție de pedalboard și preselectare (să navighezi la o presetare fără să dezactivezi ce folosești în momentul ăla și să o activezi la apăsarea altui comutator) sau să folosești four cable method poate îți place și mooer ge-200. cu ăla s-ar putea cânta live, doar că aș pune ciupercuțe pe comutatoare ca să nu ating unul dintre butoanele mici. Poate și un poweramp după ca să fie simplu. Nu poate four cable căci nu are send/return, nu știe nici preselectare patch, dar cu modurile "scenă" ai practic cam două sounduri per patch. Mna, presetări gata făcute pe care doar să le potrivești după chitară și ngust găsești tone la hd500x și gt100, e și aia o treabă. Teoretic un helix lt ar fi destul pentru efecte dacă te întinzi la unul second. Ce aș evita e Zoom, că e cam mare bătaia de cap cu reglatul, nu de alta. E foarte configurabil - g3xn sau g5n și cu un ir box în mixer s-ar putea să fie perfect. Aparent mai ai nux cerberus/hotone ampero ca variante (mă îndoiesc însă că sunt fiabile deocamdată). Probabil cel mai sigur pariu ca fiabilitate ar fi tot un gt100 eventual cu un modul de cabsim/ir (amt pangea, mooer radar) pentru sunet și feeling mult, mult mai ok decât fără. sau proc cu ir și poweramp. Atomic Amplifire iar e lăudat. Dunno reviewuri găsești pe net la toate. E clar că majoritatea bagă pe helix și kemper, unii pe axefx și încă multi hd500x și boss gt100.
 22. Vând una bucată Floyd Rose original, fabricat în Germania, cel mai probabil pe la sfârșitul anilor '80. Negru, tanc, are mici urme de la trecerea timpului dar tot ce contează e în perfectă stare. Va supraviețui probabil unei apocalipse nucleare E un upgrade 'drop-in' excelent pentru orice Floyd Rose Special / FRT-1000 și e probabil construit mai ok și din materiale mai bune decât cele mai multe floyd-uri recente, originale sau schaller. Se vinde doar el cu blocul de tremolo și manetă, fără alte accesorii. Am atașat poze cu el separat și instalat în RG450-ul pe care-l vând separat. Pentru orice alte imagini sau informații suplimentare, PM cu încredere.
 23. apocapsile

  Pedalboardul meu ideal, acum (II)

  Din poza aia, un om trecut prin viață știe să facă alegerea corectă si să plece cu planta.
 24. apocapsile

  vând Washburn N4

  Am și eu o rectificare, chitara e sigur N24 sau ceva similar, căci buzz feiten și jointul ăla nu există pe niciun N2. E un fel de N2 upgradat cu chestii de la N4. Văd acum făcute în indonezia, dar dacă-i de prin 199x, probabil că se făcea și-n Coreea. De sud. Uite, ăsta-i indo dar pare aceeași construcție: https://reverb.com/item/1113209-washburn-n24 N24: import model, rosewood fingerboard, agathis body in "vintaged" natural or padauk-stain finish Scrie aici pe wiki că sunt un fel de reissue de N3, dar cu tastieră rosewood și profil de gât de N2 mai degrabă decât ăla USA pe care îl avea N3. https://en.wikipedia.org/wiki/Washburn_N4
×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.