www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

apocapsile

Veteran
 • Content Count

  646
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  25
 • Feedback

  100%

Everything posted by apocapsile

 1. Întâi găsește prof apoi ia ce îți recomandă proful/profa.
 2. Știu ce zici dar în cazul ăstora e zinc propriu-zis materialul.
 3. @vaxe Cu plăcere. Ți-am zis, țin minte că aveau și M4 acolo - pe alea din zinc erau tot felul de diametre interioare/exterioare și lungimi pe care nu le văd pe site. Mie taman M6 mi-a trebuit la total altceva decât fixat gâtul pe corp
 4. @vaxe Asta am luat eu de la dedeman acum două trei săptămâni. Au mai multe mărimi, majoritatea zinc și cap hexagonal însă și alea aurii, care sunt mai dure dar de tip "press-in", nu cu filet extern. Cele aurii nu erau parcă decât M4 și M6 și nu apar listate pe site-ul lor, din zinc era o gamă mai variată ca diametru și lungime. Sigur era și M4. Nu știu dacă aș folosi zinc pentru ce zici tu, poate e mai ok cum sugerează @picnic. Deși: https://www.stejarmasiv.ro/wp-content/uploads/2020/07/Bucsa-Chitara-790x526.jpg
 5. Eu zic că n-ai de ales, trebuie să li te alături pentru un comision gras Măcar poate rezolvi de-un potol mai cinstit pentru bieții clienți. Era în București o rețea care folosea datele bancare (mai pe românește, aveau colaboratori prin bănci) pentru a racola bătrâni cu niscai bani prin conturi să le vândă chinezării magice din domeniul pseudosanitar. Știu la prima mână, că-l abordaseră pe tata cândva.
 6. Dacă a bunghit-o Jerry Donahue cu bridge din ăla și radius vintage de 7.25", te descurci și tu 😉
 7. @vaxe Dacă vrei să te liniștesc în vreun fel, vreau să-ți zic că am auzit tele cu bridge modern 6-saddle care suna mai telecaster-ish decât altele cu bridge în trei butoaie și nu avea sustain mai mic. Însă și mie îmi place cum arată în 3 Mai au ăia de la Wilkinson un design care permite blocarea în anumite poziții fixe a fiecărui "căluș", produs de Gotoh. Văd că nu se mai prea găsește, dar uite în Franța un set de trei călusuri: https://reverb.com/item/35873633-3-vintage-swivel-brass-saddle-for-telecaster
 8. Aia cu donația e implicită, silent mode. Eu n-am nimic cu omu', Cinci-Șapte, dar măcar să spună ce anume l-a enervat, cu subiect și predicat. Că de link wars e netul plin. Să mai citim și literatură de forum, zic.
 9. @dronology Auzi, matale ești capabil să articulezi de la tine putere ce anume te enervează sau clipboard-ul a devenit cumva o extensie lingvistică între timp și pe mine nu m-a anunțat nimeni?
 10. Cam multe investigații uluitoare pe același subiect au wreckorder ăștia. Mai că încep să cred că le fac pe banii lui Soros 🙂 Ești generos, dronică! Deja ai donat mai mult la catedrală decât a fost costul pe cap de locuitor de când a pornit proiectul!
 11. @dronologyFelicitări, postarea ta a mai adus o donație de 2 euro pentru Catedrală! Doamne, Ajută!
 12. Urîciunea pustiirii timpanelor s-a abătut și în bătătura mea.
 13. Foarte chipeșă. Ce cute sunt inlay-urile. Uite idee, poți face în viitor și una acvamarin cu meduză tentaculata pe lungul tastierei ca inlay.
 14. Păi tu n-ai rezolvat de fapt nimic, problema e acolo, să pui la loc groase nu e o soluție pentru ce problemă ai când pui subțiri. Explicația posibilă ți-am oferit-o deja. Posibil să nu fie plasat corect gâtul în pocket și ca tensiunea suplimentară dată de setul mai gros în același acordaj să îl tragă unde trebuie să fie, suficient cât să intonezi la tasta 12. Dacă bagi acordaj Eb sau D standard cu setul gros s-ar putea să ai probleme similare. De asta ți-am si zis, intonația o faci la ULTIMA tastă, nu la 12. Probabil dacă verifici frecvențele când iei ultimele note de pe gât, falsează și cu setul mai gros. Iar la apăsat prea tare, o să ai frecvența sharp, prea sus, nu flat, mai jos, deci e exclus că tragi tu de coardă prea tare și de aia e flat. Ilustrativ, a mișca saddles spre gât e același lucru cu a mișca tot gâtul spre bridge. Dacă pe un set de coarde cu tensiune mică trebuie să duci dinspre bridge saddle-ul maxim spre gât și tot e sub frecvență, flat, e posibil să mai fie loc până ca gâtul să fie tras de tot în poziția lui corectă și abia când ai tensiune mai mare în coarde alea să îl forțeze suficient (chit că e prins cu șuruburile alea) cât să poți intona ok. Altfel spus, tu probabil ai toate saddle-urile puse prea în față, spre gât, din cauză că mai degrabă nu e intrat în locaș până la capăt gâtul. Poate fi și doar un milimetru, un milimetru și ceva dar contează. Eu te sfătuiesc să încerci s-o rezolvi cum ți-am zis ca să poti folosi orice set, cât de subțire sau s-o duci la un atelier să se uite cineva ce se întâmplă când pui setul mai puțin tensionat. Odată ce e tras complet până în capăt gâtul și îl strângi ferm în pocket la loc, o să observi o îmbunătățire generală. Posibil să ai și sustain mai ok și un sunet puțin mai plin dacă e conexiunea mai fermă, pe lângă posibilitatea de a intona corect și seturi mai subțiri. Baftă!
 15. Salut. Mie-mi sună a problemă cu prinderea gâtului pe corp. Probabil ai o mică distanță până să ajungă el în capătul locașului și poate e și ușor strâmb. Părerea mea e să lași momentan tasta 12 în pace și să încerci să o intonezi la ultima tastă, 21 sau 22. Dacă îți permite cursa saddle-ului. Apoi, vezi ce se petrece pe măsură ce mergi în jos pe gât. Vezi să fie aliniat bine gâtul și în buzunar, la îmbinare. Cu ea tensionată, poți desface cele două șuruburi dinspre corp aproape total, apoi le desfaci celelalte două până când coardele trag singure gâtul cât mai strâns. E mai simplu să-ți dai seama care-i faza dacă o faci OK la ultima tastă, dar în afară de cazul în care gâtul e efectiv prea distanțat față de bridge, nu văd de ce să-ți facă probleme. Bănuiesc că e un strat. Bridge-ul "plutește" sau e blocat / prins să poți face doar dive? E diferit față de cum îl țineai pe celălalt set? Normal și tensiunea arcurilor trebuie adaptată la noul set de coarde. Alte idei n-am, dar dacă tot ești prin București ai la cine s-o duci pentru a vedea ce eventuale probleme sunt de rezolvat. De coarde, cu Ernie ball sau Elixir nu prea ai cum să greșești. Bagă si tu o poză cu setupul actual să se vadă cum vin saddles. și cum e aliniată în general. Senzația mea e că le ai pe toate prea scoase spre gât fiindcă nu e gâtul suficient de bine poziționat și te-ai dus după el
 16. RG421 mi s-a părut și mie excelentă, eu M probat un exemplar MOL (mahogany oil finish).
 17. Nu aș exclude totuși procesoarele și modelerele din ziua de ieri, ieși și mai bine la cașcaval 🙂
 18. Păi nu te plictisești de el, ești probabil în pană de idei și decât să încerci să storci mai mult din ce ai deja zici că dacă sari la alt gen de echipament o să fie miez. După care dai de limitările și chestiile enervante la miez și iar schimbi. Sau cazul meu unde n-am timp dar în loc să frec toporul cu fiecare ocazie sau să caut cu răbdare niște setări care să îmi convină pe ce am schimb ca pe ciorapi chestii care îs toate la fel de ok și prea ok pentru ce fac eu 🙂 Na, realist vorbind în afară de amorul propriu și situația că trebuie musai să te auzi în vreo sală chiar e inutil să ții amp mare sau lampă acasă,mai ales pentru sunet. Chit că feel și alea alea.
 19. A zis deja că are omul Mustang III și s-o plict de el.
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.