www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

All Activity

This stream auto-updates     

 1. Today
 2. Yesterday
 3. streisean

  Tobar caut un proiect de/cu muzica electronica

  Acum imi dau seama ca nu am pus nimic cu mine. Poate de asta nu s-a legat nimic. Pun aici ultimul clip cu mine la tobe (si cam singurul).
 4. apocapsile

  Sfat daca sa trec la chitara electrica

  @Negro Ca să îți fac o dare de seamă punctuală versus câteva preocupări: 1. Nu e musai ca tastele să fie prost bătute / finisate sau să provoace buzz din cauză că unele sunt cu totul sau pe alocuri mai înalte decât celelalte, chiar și cu gâtul aproape drept și o setare corectă a chitarei, dar unele au probleme aici. Unele chiar scumpe au probleme din cauză că se contractă lemnul tastierei, stând prea mult în depozitare sau prin vreun magazin, fără a fi îngrijit corespunzător - sau pur și simplu din cauză că și dacă a fost ok când a ieșit de pe bandă, a sosit în condiții de mediu (temperatură, umiditate) total diferite de cele în care au fost produse. Se corectează aproape orice la un tech/meșter/lutier priceput, care-și dă interesul. Totuși, e posibil ca la unele modele gâtul să fie prins (sau mai rău, lipit) strâmb, prea sus, prea jos, într-un unghi greșit - chestie pe care e bine să o verifici la cumpărare - fiindcă unele nu se prea pot corecta deloc sau implică efort și costuri mari, nejustificate, pe când cele bolt on (prinse cu șuruburi) se mai pot rașcheta, ajusta și suplimenta cu pene din lemn pentru a obține ceva corect, cântabil. La truss rod e important să meargă, să fie reglabil și nu blocat! 2. O electrică produsă corect și ajustată de cineva decent, cu un set de coarde bune și acțiune (distanță față de taste) suficient de joasă este extrem de comodă. Unele sună tare și la rece și în amp, altele nu sună tare la rece dar fac ravagii în amp (avantaj pentru cântat târziu cu uși deschise, că deranjezi și mai puțin). Dincolo de construcția în general mai bună și durabilitatea mai mare a unei chitare mai scumpe (plus na dotări doze timbru, atac și tot ce rezultă), pentru folosirea ocazională, o chitară accesibilă dar aleasă bine și pusă la punct poate fi o idee mai bună și sigur mai lejeră la portofel. Răzvan S. a reglat frumos chiar și extrem de ieftinul Epihpone LP Special II și a făcut din aia o chitară pe care se poate aborda cu lejeritate cam orice vrei să faci, iar la el, în ampul lui, suna foarte bine. Că nu te ține o viață sau dacă mergi în turneu, e secundar pentru ce vrei tu acum, se pare. Dar nu rata investiția într-un setup inițial bun, orice ai lua, oricât de ieftin sau scump. Scutești mâinile de chin și pe tine de nervi -> investiție mai bună decât un top mai drăgut. O Dacie cinstită, întreținută, care te duce unde ai treabă > Un Mercedes cu N probleme la frâne, direcție și gume uzate care te duce din stâlp în perete. PS - De regulă, ceva mai modern, cu radius mai măricel (12-16") e mai ușor de setat jos și comod decât ceva cu 9.5", dar e mai bine să iei în mână diverse, să vezi ce specificații au și să vezi care cum îți place, fiindcă diferă "sculptura" și finisajul gâturilor, ba chiar uneori și la același model poți simți clar că unul e mult mai comod și fain decât altul aparent identic.
 5. Csaba

  vând Takamine Tsf48C

  Hi. Still for sale?
 6. ma intereseaza suna 0726080841
 7. Csaba

  vând Takamine EF 440 SCGN

  Salut. Mai e de vanzare?
 8. Vand combo vox ac 15c1,lampi electroharmonix, difuzor celestion v30, arata si functioneaza f bine. pretul este fix 1500 lei.
 9. Nu-i vorba că a lipsit, ci raportul dintre conținutul aferent titlului topicului și partea de pedale înclină mai mult spre pedale, care e un pic off topic. Bagă liniștit prezentările de care vorbeai, că forumul e un pic letargic în ultima vreme. Poate se mai animă discuțiile.
 10. Daca as incepe din nou sa citesc acest forum , as incepe cu ''Threadul oficial cu intrebari ale incepatorilor'' ! Aici pe topic e simplu , vrei sa iti iei chitara de cati bani ai . Dupa ce l-am citit , s-a resetat tot ce am afirmat cu ''hotarare'' aici despre alegeri .
 11. Capatarea bataturilor pe degete este "ritul de trecere" pentru orice chitarist. NU ai cum sa eviti asta dar partea buna e ca dureaza doar cateva saptamani si apoi nu vei mai intampina probleme pana la urmatorul pas e.g. vibrato si benduri.
 12. Grija mea nu era legata de ideea de fi demn de electrica , ci mai degraba ceva de genul "daca momentan nu ma prea inteleg cu corzile metalice , oare la ce sa ma astept de la o electrica ? ". Am constatat ca o partre din disconfort este si din cauza tastelor care zgirie putin la margine ; ar trebui sa le pilesc putin. Eu de fapt am inceput cu chitara de mult timp insa nu m-am tinut : a fost o petrecere de revelion (parca 2001) la care a cintat la chitara o colega , dupa care mi s-a pus pata ca vreau si eu . Iar dupa vreo luna tin minte ca era sesiune si m-am dus sa cumpar chitara clasica Hora chiar dupa un examen , era o zloata si mi-era sa nu scap cutia cu chitara in vreo balta ... La vremea respectiva intentia era legata de excursii la munte , chitara , "rîpa", etc. Iar dupa facultate am avut perioade in care ma reapucam, imi aminteam aproximativ ce uitasem dupa care iar ma luam cu altele. Sint intr-o situatie similara cu ce ai descris : virsta tot pe acolo , timp putin . Nu se pune problema de trupe si cariere muzicale, ci doar asa hobby prin casa pentru placerea proprie. Ca gen ma atrag chestii de genul rock/metal asa ca o electrica ar fi ceea ce trebuie. Deja am inceput sa ma interesez ce exista dar mai dureaza pina ma hotarasc .
 13. painter

  vând Squier 51 Sunburst

  Vandut - se poate inchide ! Multumesc RGC!
 14. Vand head Bugera 6260 (copie Peavey 5150). Folosit mai mult in studio. Functioneaza bine. Vazarea doar la fața locului, cu probă.
 15. Preț nou: 450. Schimb cu orange crush 15/20.
 16. adrianni

  cumpăr Cutii carton chitara electrica

  Costa 1000 RON o cutie de chitara la link-ul de mai sus, prea scump. Poate mai apare ceva la vreun coleg de forum.
 17. Paul Strugariu

  cumpăr caut doza BRIDGE p90 /filtertron

  Salutare! Caut doza de bridge de tip p90 sau filtertron(doza pt chitara Gretsch ).Astept oferte. Cheers
 18. AlexCiortan

  cumpăr Cutii carton chitara electrica

  In caz ca iti poate fi de ajutor: https://in-pachet.ro/
 19. deer

  Cautam tobosar

  Salut, cautam un tobar cu care sa punem la cale cum ajungem cei mai buni de pe continentul asta. Influente - Kyuss, RATM, Mastodon si multi altii. Cantam tare, dam spre stoner si suna cool, dar cu un tobosar full time - ar suna si mai cool. Nu cantam pentru bani la inceput (cel putin, inca nu am lasat job-urile pentru a pleca in turneu) dar tindem spre asta. Asteptam sa ne lasi un mesaj in comments.
 20. claudiu68

  schimb [EXPIRAT] Schecter Diamond series tele

  S-a dat in afara RGC.
 21. Salut, suntem o trupa infiintata acum 3 ani iar in ultimii 2 ani am inceput sa concertam. Avem piese proprii dar si cateva cover-uri in functie de locul in care cantam. Genul pe care il abordam este un rock alternativ cu multe influente. Dorim de la urmatoare voce in primul rand seriozitate, sa fie o persoana creativa si sa aiba timp de repetitii. Daca doriti mai multe detalii, PM si va las cateva link-uri cu ce cantam.
 22. Leonardo

  Probleme la chieitele de acordare

  Am rezolvat, ma panicasem putin crezand ca va trebui sa schimb chieita, multumesc mult pentru ajutor.
 23. avatar2100

  vând TUNE Bass Maniac TBJ52-NT

  Actualizare de pret: 1750 lei
 24. Razvan S.

  Probleme la chieitele de acordare

  Se poate bate inapoi, nu are nimic. Iei o bucata de lemn si bati usor mutand de-a lungul acelui cerc pana face iar contact, peste tot. Aia e pusa ca sa distanteze corect ''shaft-ul'' cheitei si sa nu se miste tare in laterale. O poti lasa chiar si asa...ca nu afecteaza nimic, nefiind iesita mult. Bafta
 1. Load more activity
×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.