www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

FiveseveN

Veteran
 • Content Count

  6,363
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2
 • Feedback

  100%

FiveseveN last won the day on July 5 2018

FiveseveN had the most liked content!

Community Reputation

3,127 Excellent

About FiveseveN

 • Rank
  Silicon Satan

Profile Information

 • Location
  Iasi

Recent Profile Visitors

51,673 profile views
 1. FiveseveN

  Potentiometrele astea...

  Pe cele originale nu scrie valoarea? Dacă nu, un multimetru ieftin te poate lămuri.
 2. FiveseveN

  Vopsire chitara

  Sunt dezamăgit de neglijența voastră! Păi cum puteți umbla cu "vopsirea" unui așa instrument?! Gardul și roaba se vopsesc, domnilor, chitarele se refinisează! Cu atât mai relevant când se știe™ că Tipul de finish e probabil cel mai important factor în ton.
 3. FiveseveN

  Chitare Handmade

  Tocmai voiam să spun că ar veni în direcția opusă. Mai bine lăsați. Varianta B aduce nițel cu elemente de la Sterling, ceea ce nu-i un lucru rău. Depinde dacă vrei s-o faci mai clasică sau mai retro-modern.
 4. FiveseveN

  Ce sa aleg

  Bun, dar genurile enumerate le poți satisface lejer c-o chitară cu un singur humbucker în bridge . Ia-o pe care ți se pare mai frumoasă, oricum la asta ajung majoritatea thread-urilor de genul ăsta . Dar în cazul de față chiar nu contează.
 5. FiveseveN

  Ce sa aleg

  Diferențele sunt minime, presupun că 131 e ceva mai flexibilă cu 5 poziții. Dar electronica se schimbă ușor...
 6. FiveseveN

  Putere amplificator

  Ține minte că la un amp de 100 W poți da oricând volumul la 10%, în schimb unul mic nu-l poți face mai puternic dacă ai nevoie. Ai boxe la calculator / Home Cinema? Reproduc bine basul? Ce putere au?
 7. FiveseveN

  Poze Cu Amplificatoarele Si Efectele Noastre

  După ce am stat fără pedalier vro 4 ani, m-am 'nervat într-o zi, am tras tare și l-am făcut repede, i-am făcut și poze și... noroc de threadul ăsta că mi-a amintit să le public.
 8. FiveseveN

  Intrebare 4cm

  Sigur, cele două intrări sunt în paralel.
 9. FiveseveN

  Intrebare 4cm

  Da, e un cabsim simplu, analogic. Atunci vine așa: chitară → GSP in GSP loop send → e530 in e530 line out → GSP loop return (un cablu e suficient, e același lucru din ambele ieșiri) Iar către placa de sunet poți ieși din Mixer Outputs pe GSP. Sau mai logic ar fi să folosești ieșirea digitală prin USB.
 10. FiveseveN

  Intrebare 4cm

  Vrei să folosești cabsim-ul din ENGL sau din Gigitech?
 11. FiveseveN

  Tutorial DIY PCB Mini Drill

  Vrei să-ți fac un mâner din PVC? Ce diametru exterior are motorul? PS: better yet, un suport vertical:
 12. FiveseveN

  Fret buzz

  Hai să încercăm să fim preciși în exprimare. La truss rod umbli pentru a modifica curbura gâtului, atât. O consecință geometrică (sper) evidentă e că astfel se modifică și distanța dintre corzi și tastieră. Și da, de multe ori instrumente ieftine/ abuzate/ lăsate în paragină au acțiunea ridicolă din pricina curburii gâtului. Asta nu înseamnă că trebuie confundate: când se "setează" instrumentu' reglezi întâi curbura (neck relief) din truss și apoi acțiunea din bridge și nut, după nevoi.
 13. FiveseveN

  Epic Heavy Metal Pedal

  Păi n-o făcuse unul? Parcă am auzit un demo pe Soundcloud.
 14. De ce, se rup firele așa de capul lor? Cum ar fi să trebuiască să-ți refaci instalația electrică din casă la fiecare 10 ani? Firul ce leagă bridge-ul de masă ar trebui să fie unul din cele trei negre, și pare a fi lipit unde trebuie. Ai cu ce verifica continuitatea? PS: dacă funcționează controlul de ton înseamnă că are "grounding". Altfel din ce descrii aș zice că problema de împământare e la amplificator/ procesor/ în ce altceva îl bagi. E sigur băgat într-o priză cu împământare?
 15. FiveseveN

  Instalarea firelor la bass

  Păi noi de unde să știm ce ar trebui să ai acolo? Vrei să-l repari tu? Ai pistol de lipit? Potențiometrele sunt bune? Nu-i imposibil să primești un diagnostic de la distanță, dar ar fi de 10 ori mai simplu să te ajute cineva local. Eu cel puțin nu-mi dau seama exact ce se întâmplă din poza aia. Poți adăuga mai multe, din alte unghiuri, să se vadă clar conexiunile?
×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.