www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

FiveseveN

Veteran
 • Content Count

  6,430
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4
 • Feedback

  100%

FiveseveN last won the day on January 18

FiveseveN had the most liked content!

Community Reputation

3,185 Excellent

About FiveseveN

 • Rank
  Silicon Satan

Profile Information

 • Location
  Iasi

Recent Profile Visitors

52,677 profile views
 1. Cum ai ajuns la concluzia asta? Chiar dacă ar fi "cel mai curat", ceea ce nu e, cum poate un DI la fel de scump ca ambele sale monitoare să fie o soluție cu "raport foarte bun calitate/preț"?! Nu știi cât costă o cutie, un transformator și trei mufe? Nu ai aflat că s-a inventat tranzistorul? Hell, poți face un DI mai bun și mai ieftin și pe lămpi! Sunt sincer curios.
 2. FiveseveN

  Audacity usb recording

  Încerc să înțeleg natura prejudecății tale față de "SoundCard". Cea mai ieftină placă de bază azi pe emag e asta, care are interfață audio integrată Realtek ALC662. Interfață care are: Șase ieșiri 96 kHz / 24-bit Două intrări 96 kHz / 20-bit Ieșire S/PDIF Software patching la toate jack-urile amplificator de căști pentru 3 dintre ieșiri preamp pt. microfon Și soluția ta e să dea un ban în plus (mic cât este) pe o interfață care știe doar două intrări la 44.1 kHz / 16-bit?! De ce nu asta sau măcar asta, care au intrări cu impedanță mare (pentru instrument)? În condițiile în care e practic garantat ca placa onboard să fie mai bună decât șnurul ăla?
 3. FiveseveN

  Audacity usb recording

  Păi "cablul" ăla audio - USB e o interfață audio. Faptul că e pe USB sau Firewire, Thunderbolt, PCI etc. contează doar când tragi multe track-uri la rezoluție mare, să încapă toți biții pe țeavă. Ai fi surprins să găsești aceleași convertoare și preamplificatoare în interfața Behringer și cea onboard? Dacă există o diferență de calitate e dată de avantajul de a nu fi înghesuită pe placa de bază între multe componente care radiază și injectează zgomot. În plus, odată ce sistemul de operare știe să comunice cu interfața (i.e. ai instalat driverele) o poți folosi cu orice aplicație, nu e nevoie de una specială care știe sărituri, tumbe și triplu flic.
 4. FiveseveN

  Amplif combo lampa

  Vând atenuatoare.
 5. FiveseveN

  Boss Katana Artist MkII

  Pedalierul e încă în construcție, boss. Oricum nu înțeleg la ce ți-ar trebui samples dacă ai și tu unul și deci știi cum sună. Ne arăți topicurile alea sau rămâi la troleală?
 6. FiveseveN

  Boss Katana Artist MkII

  Dar nu are lămpi Eu nu am ascultat nici unul și pun pariu că nici tu. Însă pe hârtie pare inferior toate punctele de vedere mai puțin puterea, în frunte cu cabsimul ăla analogic. Also "Thiele/Small cabinet enclosure" e un fel de "Cuptor cu temperatură Celsius". Așa că sunt sincer curios ce ți se pare "mai". Totul e subiectiv până la procesoarele Behringer. Serios totuși, vreau să văd și eu topicurile alea. M-am uitat la ultimele două pagini și nu era nici unul. De fapt nici nu țin minte prea multe discuții pe tema "tonul amplificatorului si cum se simte", nu mai departe de "are feeling" și "are coaie". Și nu cred că s-au petrecut toate fără să observ, că erau vreo 250 de threaduri în secțiunea asta când am venit, față de aproape 4000 în prezent.
 7. FiveseveN

  Boss Katana Artist MkII

  Are și posibilitate, e plin de posibilități
 8. FiveseveN

  Montarea de doze la acustica

  Pe ultima chitară am dat 100. Pe celelalte, mai puțin. Ideea e că soluții se găsesc, inclusiv doze mai ieftine decât cele Seymour Duncan. Hell, poți găsi un motoraș la gunoi și să-ți bobinezi una dacă ești lefter. Tocmai pentru că e secțiunea Pentru Începători am sărit direct la concluzie, că lucrurile nu sunt clar delimitate, și nu te obligă nimeni să folosești echipamentul în felul în care a decretat majoritatea că e "corect". De exemplu există chitare semi-hollow, care totuși păstrează o bună parte la sensibilitatea la feedback, și totuși sunt preferate de unii (inclusiv în rolul unei electrice). De exemplu ai putea să-ți umpli chitara cu burete, spumă, ciment. Ai putea să-i tai corpul pentru a obține acces la tastele superioare, ai putea să-l tai de tot cum a făcut Les Paul: Dacă ai o acustică și spre zero bani și trebuie să devină o electrică, bineînțeles că se poate, pentru anumite valori ale o electrică. Pentru un începător, în general, ți se pare un răspuns mai util decât "Ți-ar fi mai folositoare chiar și cea mai penală electrică."?
 9. FiveseveN

  Montarea de doze la acustica

  Un fel de electrică, da, mai exact cea mai proastă, că nu ai nici unul din avantajele electricii (imunitate la feedback, ergonomie, corzi mai moi etc.). Nu e o alternativă mai ieftină atâta timp cât găsești chitare mai ieftine decât doza aia, care ar fi mai autentice și utile decât o acustică sub acoperire.
 10. FiveseveN

  Amplificatoare Pentru Începãtori

  Majore, da. Cele de electro-acustică merg în direcția full-range și în general încearcă să reproducă semnalul cât mai fidel (hence the tweeter). Cele de electrică de la Hendrics încoace introduc distorsiunea specifică, dar de obicei au și un canal mai "curat".
 11. FiveseveN

  Amplificatoare Pentru Începãtori

  Nu-i nevoie să-ți ceri permisiune, avem facilitatea de a ignora utilizatori dacă devine necesar .
 12. FiveseveN

  Amplificatoare Pentru Începãtori

  Uite care e situația: un "amplificator de chitara dedicat" poate suna într-un fel, hai două. Un procesor, în mult mai multe. Un PC + interfață, în oricare, practic, că poți folosi o plajă vastă de unelte în ce fel vrei tu. Există persoane convinse că nu pot fi satisfăcute decât de chitara X și amplificatorul Y și eventual cablul Z și-un Fuzz Face cu tranzistori Y și baterii 777. Există și mai mulți care învârt scule toată viața în căutarea Tonului de Aur. Tangent, mie mi se pare că nivelul de snobism e în general invers proporțional cu relevanța muzicală. Pe scurt e imposibil să-ți faci un setup future-proof, chiar dacă-ți iei ultimul model în materie de procesoare, și vine cu updates și suport câțiva ani ulterior, la un moment dat tot va deveni obsolete. În condițiile astea mi se pare utilă varianta cea mai flexibilă, i.e. un PC pe care presupun că-l ai deja și o interfață cu intrare pentru instrument, și probabil microfon și MIDI. Dar ce știu eu? Poate hârba aia de Harley Benton scoate exact sunetul care te va satisface tot restul vieții, doar e pe lămpi.
 13. FiveseveN

  Amplificatoare Pentru Începãtori

  La amplificatoare de chitară în general nu se folosesc tweetere din motive mai mult istorice. Răspunsul în frecvență limitat și specific de care ziceam ar fi cu totul altul dacă ar include și-un tweeter, nu? Totuși, tu nu vorbeai despre o chitară (electro)acustică? Ai observat că amplificatoarele de acustică au deseori și tweeter? Chitara ta produce sunet, da? În ce fel consideri că e nevoie să intervii asupra lui? Cum vrei să iasă? Că "foarte bine" e un scop cât se poate de nebulos, cu atât mai mult pentru tine, sunt sigur.
 14. FiveseveN

  3 Fingers Guitarists

  Sunt sigur că nu pot dormi de grija "avizaților" .
×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.