FiveseveN

Veteran
 • Content count

  6,338
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2
 • Feedback

  100%

FiveseveN last won the day on July 5

FiveseveN had the most liked content!

Community Reputation

3,090 Excellent

About FiveseveN

 • Rank
  Silicon Satan

Profile Information

 • Location
  Iasi

Recent Profile Visitors

51,217 profile views
 1. FiveseveN

  Amplificator "home use" si microfon.

  Ar trebui să fie un MG la MC Music, vezi și tu ce magazine mai sunt, eventual întreabă colegi de pe forum dacă au.
 2. FiveseveN

  Amplificator "home use" si microfon.

  Da, cred că au înnoit stocul de difuzoare . Tre' să înțelegi că firmele exploatează tocmai "ideea de amp" cu jucăriile astea. Au și folosul lor, de asta zic să-l probezi totuși înainte, pentru că te interesează cum sună și nu ce nume scrie pe el, nu?
 3. FiveseveN

  Amplificator "home use" si microfon.

  Nu la putere. Câtă putere crezi că-ți trebuie în dormitor?! Vezi thread-ul ăsta de exemplu: Totuși, poate ar fi mai bine să ne spui dacă ai încercat combo-ul ăla întâi.
 4. FiveseveN

  Amplificator "home use" si microfon.

  OK then. Ai mai putea să te uiți la copiile de 57 și 58. De limitările unui combo de 8" sper că ești conștient, nu vreau să reiau diatriba împotriva amplificatoarelor "pentru începători" a suta oară.
 5. FiveseveN

  Amplificator "home use" si microfon.

  În ce vrei să bagi microfonul?
 6. FiveseveN

  A Tele Is Born

  Pe rând.
 7. FiveseveN

  fuzz

  Da, tocmai încercam să scot ceva asemănător cu o chitară, printr-un cabsim și un EQ ridicol: untitled.mp3
 8. FiveseveN

  Despre distorsiuni

  Circuitul propus de @karpi chiar asta face, mai precis caută să producă sunetul de Marshall al lui Van Halen. Găsești mai multe detalii pe pagina proiectului: http://www.runoffgroove.com/thunderchief.html Proiectul include și un fel de simulare de cabinet, deci ar putea fi fix ce-ți trebuie. Also la sfârșitul paginii ai deja un layout pentru perfboard, cred că ar fi mai rapid decât să desenezi de mână traseele. Sau dacă ai acces la o imprimantă laser, încearcă cu transfer.
 9. FiveseveN

  Fiveseven Goes Strat: The Mustang

  Am uitat să consemnez: l-am refinisat într-o zi
 10. FiveseveN

  Despre distorsiuni

  Am scris cândva despre părțile funcționale ale unui amp: Acolo mai scrie ceva important: banda limitată a difuzorului e esențială în formarea tonului clasic de chitară. Deci ai un difuzor de chitară? Sau un mod de a-l simula? În ultimă instanță, unul de medii-joase asemănător? Cât despre circuitul propus, e cam arhaic, suferă de impedanță joasă la intrare, și nu cred că ar produce "sunetul trupelor anilor '90 timpurii". Mai bine dă un exemplu de trupă/album/piese și te putem îndruma spre niște proiecte simple dar care au șansa să sune autentic. Comunitatea entuziaștilor s-a dezvoltat mult pe net, se găsesc proiecte documentate riguros, e ușor să te apuci la nivel de hobby. By the way, poți face cablaje corodate sau lucrezi pe vero sau perfboard cumva?
 11. FiveseveN

  Inregistrat prin telefon

  Este normal:
 12. Joe Meek a fost numele un inginer. Joemeek e numele unei firme, o firmă care produce mai multe lucruri, printre care și preamplificatoare (din nou, mai multe feluri). Cum se numește, care este modelul preamplificatorului de la Joemeek pe care îl deții? Sau e STRICT SECRET? Pentru că unele, precum SixQ2 sau twinQ2 au intrare de instrument, în față. threeQ de exemplu nu are.
 13. OK, Thomann zice că are 47 de pre-uri cu compresie și intrare de instrument* : https://www.thomann.de/ro/preamp-uri.html?feature-11659=true&feature-52893=true&filter=true&oa=pra&price-first=0 _________________________ * - deși unele precum acel Marantz PMD-602A au intrare pe jack dar impedanță doar de linie, așa că verifică întâi.
 14. Nu e nimic secret, mai toate interfețele moderne au intrare de instrument. Dar sunt puține situații în care ai trage chitara (doar) direct într-un studio, probabil pentru că o poate face oricine acasă. A ta n-are, e pentru altceva; ce n-am înțeles încă e dacă vrei doar adaptare de nivel și impedanță, astfel încât să tragi cât mai curat și aplici efecte în DAW, sau dacă vrei să aplici efecte (compresie, filtrare etc.) înainte de înregistrare. Și din nou: își, ați, mi s-a arătat!
 15. Adrian, hai să nu confundăm meșteșugul cu calitatea. Faptul că un lucru e dificil sau anevoios de făcut la mână (plus scule de sute de EUR) nu înseamnă că e mai bun. Hai să vedem în cât timp poți face un integrat acasă și cum se compară cu unul la 12 nm de la AMD. Tehnologia prelucrării lemnului a fost dezvoltată pentru a face lucrurile mai bine și mai ieftin, nu e o conspirație pentru a lăsa chitarele fără "sound" sau, doamne ferește, "feeling". Pesemne dacă ar fi prelucrat toată chitara cu un briceag bontit ar fi ieșit cea mai sonoră și mai simțătoare chitară din lume, nu?! Matale ai ascultat-o și i-ai simțiti feelingul (lol, ce idee cretină)? Sau sună atât de frumos că o auzi de la Buzău? Că aici nu bate încă, și eu din poze nu-mi dau seama cum sună.