www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

FiveseveN

Veteran
 • Content Count

  6477
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8
 • Feedback

  100%

FiveseveN last won the day on September 7

FiveseveN had the most liked content!

Community Reputation

3223 Excellent

About FiveseveN

 • Rank
  Defect

Profile Information

 • Location
  Iasi

Recent Profile Visitors

53303 profile views
 1. Dacă pui corzi mai subțiri (cu același acordaj) n-ai ce să strici, invers e mai periculos.
 2. Îți trimisesem mesaj privat dar nu e nimic secret: https://www.facebook.com/efectedefecte/ https://www.facebook.com/FiveseveNp90
 3. EVH 5150 50W vine și în varianta combo, cu un difuzor de 30 W (Celestion zic că-s 20 W, sau poate o fi altul). Nu e vorba de putere: cum zicea și Răzvan, difuzoare se găsesc. Doar că e discutabil dacă poți cânta METAL pe 1x12. Bănuiesc că pentru asta vrei 5150 .
 4. Vechi dar sunt vreo două modele de amp utilizabile pentru metal, și la banii ăștia nu găsești altceva cu presets, footswitch, MIDI, 120 W etc.
 5. Bă, jur că n-am premeditat asta, dar nu știu cum m-am învârtit și am făcut exact ce v-ați aștepta să fac: am renunțat la lămpi și am mai pus un procesor . Povestea cu configurare prin web server și RP80 care știe MIDI la https://hackaday.io/project/171661-zero-budget-pedalboard/log/181089-the-big-update Totuși pare mai simplu decât ce pilotează Bogdan ( @the outsider ) .
 6. Salut! Întrebi pentru că trebuie să-l scobești să faci loc pentru humbucker și cu ocazia asta vrei să faci loc pentru alt bridge? Altfel nu văd ce legătură are una cu alta, plus că cele de Strat în principiu sunt floating:
 7. Problema e că atunci când folosești mixerul (cardul de expansiune de fapt) ca interfață, semnalul de intrare e luat imediat după head amp (preamp). Ca să înregistrezi semnalul post-fader trebuie să faci niște jonglerii cu rutarea, așa cum ilustrează clipurile menționate mai sus. Acum, de ce ai vrea să tragi multitrack dar post-fader? Ți se par mai interesante efectele de pe X32 decât din Cubase? Dacă vrei să-l folosești ca procesor outboard, nu ai treabă cu interfața aia USB. Dacă vrei să-l folosești ca mixer, la fel. Interfața e concepută să tragi de exemplu un concert live multitrack și să-l mixezi ulterior.
 8. Frățică, de unde să știm noi de câte secole cânți la chitară dacă abia ni te-ai alăturat? Sau trebuia să ne dăm seama din cât de elocvent ai descris situația? Că eu unul tot n-am reușit să înțeleg. Deci dacă ții mai puțin de 2 secunde nu se întâmplă? "Rămâne nota" adică se aude nota corespunzătoare tastei apăsate, după ce încetezi s-o apeși?! Ai chitară cu sustainer și ai uitat? Coarda mi se oprește doar dacă le estompezi (și) pe celelalte? Cum ți-ai dat seama că de la coarda mi e problema dacă nu se ameliorează când umbli la coarda mi? Dacă juri pe cruce că nu e o problemă de tehnică, poate vibrează altceva simpatetic: partea inactivă a corzii (între nut și tuner), arcurile de la floyd etc.
 9. Cum vine asta, man? Cântă chitara singură, ai sustain infinit? Sau încerci să ne spui că faci pull-off fără să vrei? Poți face un clip care să ilustreze problema?
 10. Dacă e cel pe tranzistori, nu. Iar la cele pe lămpi, de obicei (inclusiv 6262) comutatorul Standby oprește alimentarea doar către poweramp, deci ai putea folosi astfel doar preampul, fără să îți faci griji despre sarcini, atâta timp cât ții minte să-l lași în standby.
 11. Nu cred că ne-am înțeles încă. Puterea nu are absolut nici o legătură, parcă ideea era să folosești doar preamplificatorul unuia. Ieșirea de putere se conectează doar la difuzoare! pentru clean: chitară → preamp Randall → poweramp Bugera (→ cab) Pentru dgigi: chitară → preamp Bugera → poweramp Bugera (→ cab)
 12. Se poate orice, depinde doar câte resurse vrei să investești. Care dintre headuri e pentru clean și efecte și care pentru roc? Sau mai simplu, zi exact modelele. Pe moment cel mai simplu cred că ar fi să folosești unul din head-uri ca preamp (cel pe tranzistori presumably) și astfel eviți partea mai complicată, comutarea ieșirii de putere. Dar dacă ăla pe tranzistori e JC-120 și vrei neapărat chorus stereo (că altfel e degeaba) ori trebuie să folosești puterea lui ori treaba cu comutarea ieșirii. Pe piață găsești ceva de genul ăsta https://www.thomann.de/ro/tonebone_headbone_vt_tubeamp_switcher.htm care nici nu e stereo. Dar soluții sunt, în funcție de ce headuri sunt și ce vrei să obții e posibil să n-ai nevoie de altceva decât 2 cabluri.
 13. Cuvântul-cheie e "fretbuzz". Sunt multe thread-uri pe tema asta pe aici.
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.