FiveseveN

Veteran
 • Content count

  6,303
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  100%

Community Reputation

3,032 Excellent

About FiveseveN

 • Rank
  Silicon Satan
 • Birthday 08/02/1986

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Iasi

Contact Methods

 • Yahoo
  FiveseveNp90
 • Website URL
  http://fiveseven.xonedesign.ro

Other Information

 • Nume
  Mihai Florea
 • Scule
  http://xonedesign.ro/ip/

Recent Profile Visitors

50,939 profile views
 1. Freedom EL200 GR - Chitara Electrica

  Numai să nu cânți Stairway!
 2. Freedom EL200 GR - Chitara Electrica

  Nu crezi că ar trebui să vezi întâi dacă are probleme înainte de a căuta soluții?
 3. Cam dar nu prea, în situația aia funcționează și partea de putere a Marshall-ului, nu doar boxa cheală. Ca și cum ai băga un iPod în intrarea auxiliară (că pentru asta e concepută, backing tracks and such), doar nu-ți imaginezi că iPodul mișcă singur difuzorul ăla. Din păcate Orange-ul tău nu are ieșire pt. cab extern, rămâne varianta modificării.
 4. Corect, trebuie o ieșire de putere. Dar s-ar putea să existe deja, numai că nu avem de unde să știm pentru că nu ne-ai spus modelul combo-ului :). Dacă nu are, se poate adăuga (anulând difuzorul intern când folosești cab extern) de către un cetățean mânuitor de pistol de lipit. Cât privește "colorarea", da, difuzoarele (și incintele) diferite sună diferit. Puterea ține de amplificator, nu contează în ce-l bagi, dar diferite difuzoare se pot auzi mai tare sau mai încet. Vezi thread-ul ăsta.
 5. Effect Mythbusting

  Îmi pun șapca de necromancer și resuscitez nițel threadul. Pentru că mi-am amintit de clipul ăsta, care trece peste mai multe concepte importante în audio, și deseori împrumutate (dar prost înțelese) de către chitariști:
 6. Alimentator

  Există mufe în comerț. Dacă nu ai uneltele necesare (pistol de lipit) și nici o cunoștință care te poate ajuta, apelează la un hackerspace, gen ăsta.
 7. Doza Ibanez

  Legi două dintre ele împreună: Sau dacă vrei ceva să contrasteze mai mult cu celelalte doze, le poți lega în paralel (sună mai aproape de single coil).
 8. Posturi pinned

  Bravo tati, și acum să recapitulăm ce am scris cu o oră înainte, dar cu litere mai mari, poate-ți intră în cap de data asta: Nu mai bine vă desfășurați afacerile pe situri specific făcute pentru asta?!
 9. Posturi pinned

  Bă ce rău îmi pare că scosesem secțiunea asta din updates! Acum cine știe ce alte adevăruri fundamentale despre RGC am pierdut... Tre' să mă apuc de citit din urmă. Ia zi, @Cosu, are dreptate plutonierul și de fapt trăiam eu cu o impresie greșită?! Care alte situri sunt alea? TGP nu are, nici MLP, nici TDPRI. Nici măcar SevenString.org. Nu caut eu unde trebuie?!
 10. Posturi pinned

  Și ca să fie totul bine, toate plățile să se facă prin PayPal. Și să faceți contracte cu firmele de curierat, să avem reduceri și comandă automată prin forum. Și neapărat să se schimbe numele sitului în Romanian Guitarist Bazaar, ca să reflecte mai precis conținutul. Sau... știu că pare o nebunie, but hear me out: nu mai bine vă desfășurați afacerile pe situri specific făcute pentru asta?!
 11. Posturi pinned

  De ce?
 12. Ah, deci se știe™ dar e secret. Și scopul thread-ului nu e să învețe lumea cum se face o chitară ci... să-ți faci reclamă? Să te lauzi că ai mașină de rindeluit de 600$ (dar care aparent nu face treabă foarte bună)? Sigur la DIY se potrivește cel mai bine?! PS: Poate nici titlul nu e foarte clar.
 13. Masa oricum e importantă pentru rezonanțe, mult mai mult decât nivelul de poluare al pădurii. Da, motive pot fi multiple, eu eram curios dacă cineva (ideal lutierul) știe de ce găurile tre' să fie așa și nu altfel, i.e. dacă sunt proiectate pentru un efect specific sau doar "se știe". Dar hai să nu strivim corola de minuni, să lăsăm oamenii să privească poze frumoase.
 14. Supramatisare corzi şi zbârnâit?

  Da, cred că la asta se referea. Totuși... nu s-a gândit nimeni să îndepărteze ața aia (e.g. cu un cutter sau o brichetă)? Vă promit că nu se dezleagă coarda.
 15. Bolt on to set in neck

  Da, până la urmă ai rămâne cu toate neajunsurile unui bolt-on și fără avantajul principal (că se poate schimba ușor).