www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

FiveseveN

Veteran
 • Content Count

  6469
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7
 • Feedback

  100%

FiveseveN last won the day on May 12

FiveseveN had the most liked content!

Community Reputation

3213 Excellent

About FiveseveN

 • Rank
  Defect

Profile Information

 • Location
  Iasi

Recent Profile Visitors

52973 profile views
 1. Salut! Întrebi pentru că trebuie să-l scobești să faci loc pentru humbucker și cu ocazia asta vrei să faci loc pentru alt bridge? Altfel nu văd ce legătură are una cu alta, plus că cele de Strat în principiu sunt floating:
 2. Problema e că atunci când folosești mixerul (cardul de expansiune de fapt) ca interfață, semnalul de intrare e luat imediat după head amp (preamp). Ca să înregistrezi semnalul post-fader trebuie să faci niște jonglerii cu rutarea, așa cum ilustrează clipurile menționate mai sus. Acum, de ce ai vrea să tragi multitrack dar post-fader? Ți se par mai interesante efectele de pe X32 decât din Cubase? Dacă vrei să-l folosești ca procesor outboard, nu ai treabă cu interfața aia USB. Dacă vrei să-l folosești ca mixer, la fel. Interfața e concepută să tragi de exemplu un concert live multitrack și să-l mixezi ulterior.
 3. Frățică, de unde să știm noi de câte secole cânți la chitară dacă abia ni te-ai alăturat? Sau trebuia să ne dăm seama din cât de elocvent ai descris situația? Că eu unul tot n-am reușit să înțeleg. Deci dacă ții mai puțin de 2 secunde nu se întâmplă? "Rămâne nota" adică se aude nota corespunzătoare tastei apăsate, după ce încetezi s-o apeși?! Ai chitară cu sustainer și ai uitat? Coarda mi se oprește doar dacă le estompezi (și) pe celelalte? Cum ți-ai dat seama că de la coarda mi e problema dacă nu se ameliorează când umbli la coarda mi? Dacă juri pe cruce că nu e o problemă de tehnică, poate vibrează altceva simpatetic: partea inactivă a corzii (între nut și tuner), arcurile de la floyd etc.
 4. Cum vine asta, man? Cântă chitara singură, ai sustain infinit? Sau încerci să ne spui că faci pull-off fără să vrei? Poți face un clip care să ilustreze problema?
 5. Dacă e cel pe tranzistori, nu. Iar la cele pe lămpi, de obicei (inclusiv 6262) comutatorul Standby oprește alimentarea doar către poweramp, deci ai putea folosi astfel doar preampul, fără să îți faci griji despre sarcini, atâta timp cât ții minte să-l lași în standby.
 6. Nu cred că ne-am înțeles încă. Puterea nu are absolut nici o legătură, parcă ideea era să folosești doar preamplificatorul unuia. Ieșirea de putere se conectează doar la difuzoare! pentru clean: chitară → preamp Randall → poweramp Bugera (→ cab) Pentru dgigi: chitară → preamp Bugera → poweramp Bugera (→ cab)
 7. Se poate orice, depinde doar câte resurse vrei să investești. Care dintre headuri e pentru clean și efecte și care pentru roc? Sau mai simplu, zi exact modelele. Pe moment cel mai simplu cred că ar fi să folosești unul din head-uri ca preamp (cel pe tranzistori presumably) și astfel eviți partea mai complicată, comutarea ieșirii de putere. Dar dacă ăla pe tranzistori e JC-120 și vrei neapărat chorus stereo (că altfel e degeaba) ori trebuie să folosești puterea lui ori treaba cu comutarea ieșirii. Pe piață găsești ceva de genul ăsta https://www.thomann.de/ro/tonebone_headbone_vt_tubeamp_switcher.htm care nici nu e stereo. Dar soluții sunt, în funcție de ce headuri sunt și ce vrei să obții e posibil să n-ai nevoie de altceva decât 2 cabluri.
 8. Cuvântul-cheie e "fretbuzz". Sunt multe thread-uri pe tema asta pe aici.
 9. @alinu_tau, Sunt curios, tu știi ce înseamnă "instrument", de unde vine? Înseamnă unealtă, da? Adică chestia care îți facilitează expresia muzicală. Unii vor să se exprime muzical cântând cât mai multe note pe secundă, sau acorduri cât mai crăcănate, sau alte chestii care necesită folosirea degetului mic. Majoritatea nu. Cum a tot încercat să-ți arate lumea, nu există corelație între numărul de degete folosite și cât de apreciată e muzica rezultantă. Dacă ții neapărat să vorbim despre struguri acri și invidie, hai să-ți ofer alt scenariu: Marcel repetă 40 de ore pe zi de când avea 3 ani, poate cânta lejer Paganini pe trei corzi și Necrophagist pe celelalte trei. Cu toate astea, mai nimeni nu pare impresionat de acrobațiile lui. Se uită la o trupă populară și zice "Ce idioți sunt milioanele care le cumpără albumele și sutele de mii care merg la concerte! Nu văd că orice ciung poate cânta căcatul ăla? Lol, 0-1-0-1-0000 Dj0nt!". Probabil poate găsi o comunitate întreagă de olimpici ai chitarei frustrați cu care să bârfească despre ce artiști neapreciați sunt și cât de nedrept e Universul.
 10. În veața de metalist mai e nevoie și de culoare din când în când . Văd că și Ola e de acord:
 11. După doar zece ani am găsit ocazia să fac ceva util din chitara asta pre-2011, 2013, 2020: Ocazie bună pentru o poză de familie:
 12. Yeah, situl lui HTML 3.2. construit cu tabele nu prea inspiră administrare vigilentă . În caz că nu reușești să dai de McClish, fă o poză focalizată pe placă, luminată uniform, astfel încât să se înțeleagă clar unde merg traseele.
 13. @Nicu_Sandru_flute_guitare, ți-a explicat vreodată cineva conceptul de gravedigging? Apoi lămurește o chestie: cum este Hora "de departe mult mai bună" dacă 10 minute mai târziu spui că "din 10 chitare 6 au griful strâmb"?! Sau nu te refereai la chitare ci la marca în sine, că-ți place brand-ul "Hora", care—vorba bardului—e sublim, dar lipsește cu desăvârșire?
 14. La RMC ai întrebat? info@rmcmusic.com Cred c-ar fi mai simplu decât să încercăm să facem reverse engineering din poze în care nu se disting traseele.
 15. Footswitch-ul 3PDT dacă vrei true bypass cu LED indicator e partea cea mai "exotică". Eu aș recomanda alte soluții mai moderne (e.g. cu releu dacă ții neapărat să fie true bp) dar după întrebare presimt că ești la prima abatere . În Iași sunt magazinele General Systems (blocul Tarom), Dioda (Independenței), Alfa & Omega (str. Florilor) și Vitacom (str. Gării). Magazine online românești sunt o grămadă dar într-adevăr nu prea găsești chestii exotice. La TME e probabil cel mai simplu, și au și footswitch: https://www.tme.eu/ro/details/fc71101/intrerupatoare-standard/cliff/ Magazinele fizice rămân utile când inevitabil îți dai seama că n-ai comandat tot ce-ți trebuie .
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.