www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

FiveseveN

Veteran
 • Content Count

  6511
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  17
 • Feedback

  100%

FiveseveN last won the day on May 11

FiveseveN had the most liked content!

Community Reputation

3261 Excellent

About FiveseveN

Profile Information

 • Location
  Iasi

Recent Profile Visitors

53786 profile views
 1. OK, cred c-am înțeles de unde vine confuzia: Cel care mixează (live sau în studio) este inginer de sunet (ca mine). Pe inginerul care mixează sunetul pentru public nu-l ajută să stea pe scenă, în spatele boxelor, pentru că sper că e evident că de acolo nu aude ce-l interesează. Uneori (sau ideal) mai este un inginer lângă scenă, care se ocupă de mixul pentru monitoare. El stă acolo pentru că trebuie să comunice cu trupeții și-l interesează ce se aude pe scenă (spre deosebire de în public). DJ e de-al de Hefe, Mix Master Mike, Sid Wilson etc., care învârt platane și în mare se ocupă de redat și manipulat sunete preînregistrate. Ceea ce e complet atipic pentru thrash și death (ca și celelalte elemente), hence my intrigue.
 2. Salut! De curiozitate, care ar fi rolul pianistului și DJ-ului în thrash/death? For that matter nici două voci nu prea am întâlnit.
 3. FiveseveN

  Sound chitara bass

  Este compresor pe mixer, ajungem acolo în pasul următor.
 4. FiveseveN

  Sound chitara bass

  Foarte frumos. S-o luăm pas cu pas atunci: asigură-te că nu e moartă bateria din bas și vezi la cât îți intră semnalul în mixer, cu selectorul pe Line și head gain la 0.
 5. FiveseveN

  Sound chitara bass

  Salut! Ca principiu, intrările pentru mixer nu sunt adecvate pentru instrumente. În cazul celor cu electronică activă ca al tău de obicei e pasabil, dar nu degeaba există DI-uri, preamplificatoare și restul miilor de chestii care stau de obicei între instrument și mixer. Și ca să-ți poți da seama de ce lipsește din ecuație va trebui să definești mai precis "sound curat, cu tot ce este nevoie in el". Dă un exemplu de ton de care vrei să te apropii, i.e. de pe YouTube. Pentru majoritatea nevoilor probabil sunt suficiente și unelte oferite de mixer (compresie, EQ): sunteți familiari cu el și ingineria? Iar ca să-mi satisfac curiozitatea, totuși: cum adică bass cu ecou? Ca Justin Chancellor?
 6. FiveseveN

  Cinema Club

  Scuzați, am uitat că a jucat și Larson în Scott Pilgrim, atât de mult m-a impresionat .
 7. FiveseveN

  Cinema Club

  Nu știu ce e mai insultător pentru Mary Elizabeth Winstead: să fii confundată cu Captain Marvel sau să nu fii considerată "faimoasă" după ce fusesei co-star într-un film de Tarantino .
 8. O intrare pentru semnal auxiliar e banală, adaugi practic un loop paralel. Pentru căști presupun că vrei ieșire. Aici sunt două complicații: Rolul ieșirii pentru căști e de obicei să-ți permită să cânți în liniște, i.e. să tacă ieșirea principală de difuzor când bagi căștile. Deci ori asculți doar semnalul din preamp ori trebuie să adaugi o întreagă sarcină (dummy load) dacă vrei să capturezi și aportul finalelor (pesemne de asta ți-ai luat amp pe lămpi). Dacă for some strange reason vrei să se audă simultan în căști și difuzor, nu mai e o problemă. Căștile nu au răspunsul difuzoarelor de chitară, îți trebuie cabsim. Și nu numai, că n-o să te convingă un simplu filtru, trebuie "spațializat" ca să fie interesant în căști. Poți încerca unul gen Mooer Radar, sau mai bine Torpedo Captor/ Universal Audio OX care-s concepute pentru situația ta (rezolvă și prima complicație).
 9. Bun, dar omul a zis că mergea satisfăcător "pana mai saptamanile trecute", nu că are o problemă inerentă de design. Nu-ți poate diagnostica nimeni un amp dintr-o descriere de sunet. Nu-i exclus să fie de la o lampă, dar momentan nu-i mai nimic exclus. În ce oraș stai? Cresc electroniști în el?
 10. Dacă vrei de pe TME astea sunt cele mai apropiate de stomp switches tradiționale: https://www.tme.eu/ro/details/ps24202/intrerupatoare-standard/ninigi/. Eventual cu polul liber și o baterie poți pune led-uri indicatoare. Altfel găsești mai ieftin în alte părți, e.g. https://www.taydaelectronics.com/electromechanical/switches-key-pad/stomp-switch/1pdt-stomp-foot-pedal-switch-pcb-2-latching.html PS: SB221NO nu e cu reținere, starea în paranteze gen OFF-(ON) indică poziție momentană.
 11. Care exact? La ăsta te-ai uitat? În rest da, se spune multe. Presimți că ai nevoie de un fel de Klon sau ești doar curios despre experiența altora? Te aștepți să fie altfel decât încântați dacă au dat o căruță de bani pe un overdrive? Adică presupunem că s-au gândit bine dacă merită, nu?
 12. Corect, unele au mai multe taste, e normal să coste mai mult 🙄
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.