www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

FiveseveN

Veteran
 • Content Count

  6502
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13
 • Feedback

  100%

FiveseveN last won the day on February 11

FiveseveN had the most liked content!

Community Reputation

3243 Excellent

About FiveseveN

 • Rank
  Defect

Profile Information

 • Location
  Iasi

Recent Profile Visitors

53628 profile views
 1. O intrare pentru semnal auxiliar e banală, adaugi practic un loop paralel. Pentru căști presupun că vrei ieșire. Aici sunt două complicații: Rolul ieșirii pentru căști e de obicei să-ți permită să cânți în liniște, i.e. să tacă ieșirea principală de difuzor când bagi căștile. Deci ori asculți doar semnalul din preamp ori trebuie să adaugi o întreagă sarcină (dummy load) dacă vrei să capturezi și aportul finalelor (pesemne de asta ți-ai luat amp pe lămpi). Dacă for some strange reason vrei să se audă simultan în căști și difuzor, nu mai e o problemă. Căștile nu au răspunsul difuzoarelor de chitară, îți trebuie cabsim. Și nu numai, că n-o să te convingă un simplu filtru, trebuie "spațializat" ca să fie interesant în căști. Poți încerca unul gen Mooer Radar, sau mai bine Torpedo Captor/ Universal Audio OX care-s concepute pentru situația ta (rezolvă și prima complicație).
 2. Bun, dar omul a zis că mergea satisfăcător "pana mai saptamanile trecute", nu că are o problemă inerentă de design. Nu-ți poate diagnostica nimeni un amp dintr-o descriere de sunet. Nu-i exclus să fie de la o lampă, dar momentan nu-i mai nimic exclus. În ce oraș stai? Cresc electroniști în el?
 3. Dacă vrei de pe TME astea sunt cele mai apropiate de stomp switches tradiționale: https://www.tme.eu/ro/details/ps24202/intrerupatoare-standard/ninigi/. Eventual cu polul liber și o baterie poți pune led-uri indicatoare. Altfel găsești mai ieftin în alte părți, e.g. https://www.taydaelectronics.com/electromechanical/switches-key-pad/stomp-switch/1pdt-stomp-foot-pedal-switch-pcb-2-latching.html PS: SB221NO nu e cu reținere, starea în paranteze gen OFF-(ON) indică poziție momentană.
 4. Care exact? La ăsta te-ai uitat? În rest da, se spune multe. Presimți că ai nevoie de un fel de Klon sau ești doar curios despre experiența altora? Te aștepți să fie altfel decât încântați dacă au dat o căruță de bani pe un overdrive? Adică presupunem că s-au gândit bine dacă merită, nu?
 5. Corect, unele au mai multe taste, e normal să coste mai mult 🙄
 6. Ia-i o electrică. Pe scurt, nu poți cumpăra ceva care să facă chitara aia să sune mai bine decât sună acustic; partea electro- din electroacustică e utilitară. Nu ai nevoie de căști speciale ca să te joci cu copilul tău de-a semnalul audio. Nu are nevoie de nimic în plus pentru a folosi chitara în deplinele sale facilități. Dacă vrea (sau tu vrei, n-am înțeles exact) în schimb să se joace cu combo-uri și stack-uri și efecte și prostii, ia-i o electrică.
 7. Combo-urile pentru (electro)acustică sunt pentru monitorizare când cânți pe o scenă prea gălăgioasă pentru puterea acustică a chitarei. Unele mai oferă și câteva efecte; nu cele din categoria "ieftin și bun". Pentru asta are nevoie de combo? Dacă vrea efecte spațiale pentru acustică, ia un procesor de folosit cu căști sau sistem stereo. Se pot rula la fel de bine efecte pe PC/telefon/toaster. Dacă vrea rock, ia chitară electrică și așa mai departe.
 8. Dozele în sine nu au cum să-ți limiteze atacul și dinamica decât dacă-s active și e bateria moartă. În ce bagi chitara?
 9. https://en.wikipedia.org/wiki/Faraday's_law_of_induction#Faraday's_law Nimic din ce am spus nu e incompatibil cu experimentele tale. Dacă vrei într-adevăr să înțelegi, soluția e simplă: învață materia de gimnaziu și după ce înțelegi experimentele lui Faraday vezi dacă mai rămâne vreo nelămurire.
 10. Asta ți-a zis-o un băiat într-un articol în care-și promovează produsul. Noi ar trebui să fim impresionați de perspectiva sa specială because SCIENCE! Și evident funcționează, pentru că tu l-ai crezut complet chiar dacă nu ai citit "cărțile inginerilor în domeniu". În realitate confuzia sa vine tot în urma unui experiment prost conceput: Fals! E relevantă doar diferența de flux asociată vibrației, nu contează dacă vine de la un câmp magnetic intrinsec corzii (i.e. dacă e "magnetizată"), de la un magnet de deasupra, dedesubt, lateral, împrejur sau de la un magnetar la vreo 2 ani-lumină depărtare. Chestiunea cu pickup-centric și string-centric model e o falsă dihotomie, nu se schimbă ecuația dacă schimbi "perspectiva". Dar nu-i așa că sună convingător articolul? Uite ce imagini frumoase și colorate și sciency are! E coroborat chiar de National High Magnetic Field Laboratory!!!!111!!!one1 De fapt e juma' de propoziție dintr-o pagină care le explică copiilor despre inducție. Înțelegi problema experimentelor cu metodologie viciată? Observi că pentru cel "care nu este inginer în domeniu" are aceeași valoare retorică indiferent de calitatea științifică?
 11. Frățioru meu, Este fizică de clasa a VIII-a — a X-a. Mai clar de atât nu știu cum e posibil să fiu. Nu crezi c-ar trebui să te pui la curent (lol) cu tehnologia anului 1831 înainte de a trage concluzii despre cum funcționează dozele? Testul respectiv nu poate răspunde la acea întrebare pentru că nu așa funcționează inducția. Și nu poți extrage informații din măsurători pentru că n-ai controlat variabilele relevante, la care făceam aluzie în primul reply. Îmi voi permite să presupun că următorul experiment implică tocătorul și ai să măsori o tensiune cu magneții puși și scoși din doză(e). Cum vei măsura și controla "magnetizarea" corzilor dacă asta încerci să determini?
 12. Ai o bobină lângă altă bobină. Când trece un curent variabil prin una din ele, ce se întâmplă în cealaltă? Se schimbă ceva dacă întreg sistemul e într-un câmp magnetic static? Iar după ce ne lămurim cu asta va trebui să ne explici ce legătură are cu corzile și magnetizarea lor.
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.