www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

FiveseveN

Veteran
  • Posts

    6550
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    35

FiveseveN last won the day on December 29 2023

FiveseveN had the most liked content!

Profile Information

  • Location
    Iasi

Recent Profile Visitors

56934 profile views

FiveseveN's Achievements

Explorer

Explorer (4/14)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • First Post
  • Collaborator Rare

Recent Badges

3.3k

Reputation

  1. Viceversa. Câte prelungitoare cu transformator de izolare pe fiecare ieșire (sau măcar pe una) ai văzut? Asta înseamnă "cu ieșirile izolate galvanic", dar bănuiesc că te referi la altceva. N-ar trebui să fie relevant. Se ameliorează zgomotul dacă lași laptopul pe baterie (deconectat de la priză/alimentator)? Între bas și iRig e cablu adecvat, de instrument? Gain-ul pe iRig e setat cum presupun că indică manualul?
  2. Păi evident trebuie să remediezi partea asta: Începe cu manualul de la iRig și manualul de la Amplitube.
  3. Banal într-adevăr. Ți-aș face eu dar mă tem că transportul ar fi mai mult decât 3 mufe și o cutie. Sau și mai minimal, cablu "Y" direct dacă rămâne distanța aproximativ constantă.
  4. Nu neapărat, că acum sunt modele pentru toate gusturile. Dar inițial dozele active au fost dezvoltate pentru a păstra lățime de bandă mai largă (i.e. mai multe "înalte") fără a rămâne cu output anemic. Căci la cele pasive output puternic = multe spire = inductanță mare = frecvența de rezonanță/cutoff mai joasă.
  5. Load box + cabsim (cu amp de căști). Probabil e mai convenabil să vinzi sau ții la sală comboul și să alegi o soluție compatibilă cu viața la bloc pentru acasă.
  6. Ai activat și simularea de microfon de care ziceam și ai ales un mix între microfoane + setări ale filtrelor Hi & Lo care să-ți placă? Care e diferența ontologică dintre sunetul de amplificator preluat cu microfon de pe un album și sunetul de amplificator preluat cu microfon simulate de procesor?
  7. Da evident, așa sună semnalul direct (ce iese din procesor). Așa sună și orice amp de chitară printr-o boxă fullrange. Dar noi nu vorbeam despre înregistrat direct sau boxe fullrange ci despre un combo 1x12 Marshall. Încerci să zici că așa se aude din MG, din difuzorul lui? Pentru că e fizic imposibil dacă n-a fost înlocuit cu unul fullrange. PS: Cum adică "patchurile pe care le-am încercat", nu ți-ai făcut preseturi pentru gusturile, nevoile și situația ta?
  8. Se întâmplă să am unul din aceeași serie (partea software e la fel). Chiar și un MG dar asta e irelevant. O particularitate importantă a cabsim-urilor din seria G5 e că oferă două moduri de funcționare: cu sau fără "microfon". Cel din urmă simulează sunetul preluat de microfon ca oricare alt cabsim, așa cum zice @apocapsile mai sus. Celălalt e pentru situația de față, când folosești deja un cab de chitară și încearcă să-l aducă mai aproape de sunetul celui simulat: Strategia asta e inevitabil limitată pentru că procesorul nu are de unde să știe ce cabinet folosești tu pentru a-l "scoate din ecuație", deci tot își va păstra "caracterul" sonor specific. În concluzie sigur că se poate folosi procesorul, cu simularea de cabinet activă, setată adecvat, printr-un sistem fullrange. Pentru asta e făcut și ar trebui să-ți ofere mai multă flexibilitate și fidelitate a simulării decât varianta curentă. Dar despre cât de bine sau aiurea ți se pare doar tu vei putea evalua.
  9. Urechi noi îți trebuie, degeaba vorbim de monitoare și subtilități dacă de la asta plecăm. On the other hand e totul subiectiv și ai tot dreptul să-ți placă așa... greșit. Doar că altora probabil le place altfel, deci cu ce te ajută părerea lor?
  10. Metodologie științifică numa bună de publicat în Nature.
  11. Păi sună doar pe fullrange, pe ce altceva?
  12. Cu alte cuvinte, "Cum o vrea bunuțul Dumnezău, că habar n-am ce fac aici!". Important e să fie mai scumpe.
  13. A măsurat cineva conductivitatea înainte de a scoate furcile și topoarele?
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.