www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

FiveseveN

Veteran
 • Content Count

  6497
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12
 • Feedback

  100%

FiveseveN last won the day on January 4

FiveseveN had the most liked content!

Community Reputation

3240 Excellent

About FiveseveN

 • Rank
  Defect

Profile Information

 • Location
  Iasi

Recent Profile Visitors

53543 profile views
 1. Corect, unele au mai multe taste, e normal să coste mai mult 🙄
 2. Ia-i o electrică. Pe scurt, nu poți cumpăra ceva care să facă chitara aia să sune mai bine decât sună acustic; partea electro- din electroacustică e utilitară. Nu ai nevoie de căști speciale ca să te joci cu copilul tău de-a semnalul audio. Nu are nevoie de nimic în plus pentru a folosi chitara în deplinele sale facilități. Dacă vrea (sau tu vrei, n-am înțeles exact) în schimb să se joace cu combo-uri și stack-uri și efecte și prostii, ia-i o electrică.
 3. Combo-urile pentru (electro)acustică sunt pentru monitorizare când cânți pe o scenă prea gălăgioasă pentru puterea acustică a chitarei. Unele mai oferă și câteva efecte; nu cele din categoria "ieftin și bun". Pentru asta are nevoie de combo? Dacă vrea efecte spațiale pentru acustică, ia un procesor de folosit cu căști sau sistem stereo. Se pot rula la fel de bine efecte pe PC/telefon/toaster. Dacă vrea rock, ia chitară electrică și așa mai departe.
 4. Dozele în sine nu au cum să-ți limiteze atacul și dinamica decât dacă-s active și e bateria moartă. În ce bagi chitara?
 5. https://en.wikipedia.org/wiki/Faraday's_law_of_induction#Faraday's_law Nimic din ce am spus nu e incompatibil cu experimentele tale. Dacă vrei într-adevăr să înțelegi, soluția e simplă: învață materia de gimnaziu și după ce înțelegi experimentele lui Faraday vezi dacă mai rămâne vreo nelămurire.
 6. Asta ți-a zis-o un băiat într-un articol în care-și promovează produsul. Noi ar trebui să fim impresionați de perspectiva sa specială because SCIENCE! Și evident funcționează, pentru că tu l-ai crezut complet chiar dacă nu ai citit "cărțile inginerilor în domeniu". În realitate confuzia sa vine tot în urma unui experiment prost conceput: Fals! E relevantă doar diferența de flux asociată vibrației, nu contează dacă vine de la un câmp magnetic intrinsec corzii (i.e. dacă e "magnetizată"), de la un magnet de deasupra, dedesubt, lateral, împrejur sau de la un magnetar la vreo 2 ani-lumină depărtare. Chestiunea cu pickup-centric și string-centric model e o falsă dihotomie, nu se schimbă ecuația dacă schimbi "perspectiva". Dar nu-i așa că sună convingător articolul? Uite ce imagini frumoase și colorate și sciency are! E coroborat chiar de National High Magnetic Field Laboratory!!!!111!!!one1 De fapt e juma' de propoziție dintr-o pagină care le explică copiilor despre inducție. Înțelegi problema experimentelor cu metodologie viciată? Observi că pentru cel "care nu este inginer în domeniu" are aceeași valoare retorică indiferent de calitatea științifică?
 7. Frățioru meu, Este fizică de clasa a VIII-a — a X-a. Mai clar de atât nu știu cum e posibil să fiu. Nu crezi c-ar trebui să te pui la curent (lol) cu tehnologia anului 1831 înainte de a trage concluzii despre cum funcționează dozele? Testul respectiv nu poate răspunde la acea întrebare pentru că nu așa funcționează inducția. Și nu poți extrage informații din măsurători pentru că n-ai controlat variabilele relevante, la care făceam aluzie în primul reply. Îmi voi permite să presupun că următorul experiment implică tocătorul și ai să măsori o tensiune cu magneții puși și scoși din doză(e). Cum vei măsura și controla "magnetizarea" corzilor dacă asta încerci să determini?
 8. Ai o bobină lângă altă bobină. Când trece un curent variabil prin una din ele, ce se întâmplă în cealaltă? Se schimbă ceva dacă întreg sistemul e într-un câmp magnetic static? Iar după ce ne lămurim cu asta va trebui să ne explici ce legătură are cu corzile și magnetizarea lor.
 9. Poate ar fi mai eficient dacă ne-ai spune exact ce intenționezi să afli în urma acestor experimente. Cel din videoclip demonstrează doar că transformatoarele funcționează, i.e. că poți cupla inductiv două bobine, cu sau fără un magnet sau doi în apropiere. Ar mai trebui un dispozitiv care să lovească corzile în mod consistent, dar din nou depinde de ce încerci să măsori. Despre mijloace experimentale pentru caracterizarea dozelor, vezi articolul lui Lemme pe care l-am menționat de zeci de ori pe aici și Electric Guitar Pickup Caracterization And Modelling (PDF)
 10. Știi de ce e importantă impedanța excitatorului când vrei să faci astfel de măsurători? Ești sigur că generează același câmp la 200 Hz și 1K / 2 K? Dar poziția sa exactă, i.e. de ce nu merge sprijinit cumva în vaga proximitate a dozei? Ce se întâmplă dacă rezonanța dozei e în jurul frecvenței generate? Dar dacă se schimbă în lipsa magneților?
 11. Categoric nu e mai simplu, în primul rând pentru că-și dă duhul la curent continuu: Dar nah, când vrei să fii singurul pațan de pe uliță cu overdrive nano-cuantic faci și sacrificii.
 12. FiveseveN

  Doze

  Ca orice instrument, tre' să-l probezi ca să poți vedea dacă e pe placul tău.
 13. FiveseveN

  Doze

  Ezistă humbuckers pe bas din 1952. Bănuiesc că ideea celor de la Schecter a fost să aproximeze toate cele 3 opțiuni cu comutatorul: humbucker (normal, serie), P (split) și J (parallel).
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.