www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

apocapsile

Veteran
 • Content Count

  578
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  19
 • Feedback

  100%

apocapsile last won the day on January 3

apocapsile had the most liked content!

Community Reputation

554 Excellent

2 Followers

About apocapsile

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Location
  da

Other Information

 • Band
  of gipsies
 • Gear
  6th

Recent Profile Visitors

4,506 profile views
 1. apocapsile

  3 Fingers Guitarists

  Părerea mea e că nu există scuză să nu folosești toate cele zece, nouă, trei, unsprezece degete pe tastieră, după posibilități, măcar de la VH încoace. Panajul se poate face din gât, ținând în gură o muzicuță pe care lipim o tijă care ține pana. Ba chiar aș adăuga că se pot folosi și picioarele cu niște extensii pentru a avea trei pene simultan. Secolul XXI, fraților, trezirea!
 2. Salutare! Se vinde o cărămidă audio AmpliFire6 în stare foarte bună. Practic, e un ministudio care poate fi folosit în FRFR/PA pentru live, înregistrări, în lipsa unui amp sau în tandem cu un amp, ca parte a pedalboard-ului sau ca unic dispozitiv pentru simulare de amplificator și efecte. Sunetul bun și feel-ul extraordinar de fain îl detașează și de modele mai scumpe, e mai degrabă un soi de Axe FX lite decât asemănător cu altceva. Are suficiente modele de amplificatoare, de la 5051 și JCM 800 până la Top Boost, Plexi, SLO, Friedman (unde excelează) și înapoi la Bassman, Deluxe, Princeton, Dumble, Archon și tot ce mai visezi pentru orice gen de pe lumea asta. Nu oricum, ci cu suport pentru Impulse Response stereo și peste 30 de sloturi unde puteți adăuga propriile IR-uri preferate pentru partea de cabsim. Eu zic că sună excelent per total, scoți de-un Fender bun fără probleme, mergi și pe Vox lejer, iar, de la JCM în sus, cänd o dai pe 5051 și Friedman, cu setările și IR-urile potrivite, este miez. Peste asta, vine cu o suită completă de efecte ajustabile în profunzime, de la clean boost și compresoare la TS, OD, Distortion, Muff, apoi Chorus, Delay, Reverb, Wah și desigur Noise Gate. Pentru reglat totul perfect, abundă în sloturi de PEQ/GEQ. Are și un Pitch Shifter genial (oferă moduri ca whammy, intelligent harmonizer, downtune, detune, octaver and dual harmony) Construcția e zid, switch-urile sunt de cea mai bună calitate, oferă suport pentru două pedale de expresie separate, MIDI in/out/through și include buclă de efecte stereo / Aux In, ca și un amplificator de căști de bună calitate. Toate intrările și ieșirile sunt reglabile individual, inclusiv în termeni de aplicare a IR-urilor (de exemplu, poți avea simultan power amp -> cabinet fără IR | XLR la PA). Vine exact cum îl vedeți, fără alte accesorii fizice, însă cu pack-urile de tonuri contra cost M.Britt (cam tot ce vrei pentru live) și Choptones Essentials incluse, alături de tot felul de alte presetări. Nu negociez cu teroriștii Altele: culoarea íi bestială. Pozne: Demo-uri generale: Cum formezi un ton: Pitch Shifter / Whammy (demo-ul e cu Amplifire 12 dar e pur și simplu alt format, capabilitățile și puterea sunt identice cu 6: https://www.youtube.com/watch?v=W4hPorK8Hr4
 3. Este full valve: 3 x 12AX7 pre, 2 x EL84 power - TAD, cu destula viata si fara probleme Suna bestial atat pe clean cat si pe drive pe cam orice atata timp cat sunt nemetale. Cu ceva boost/ts/drive face si metale. Desi are doar 14 kg si o amprenta destul de mica pentru un 1x12, deci e usor de mutat, carat, suna de da jos peretii si are un low end care te lasa perplex. E atat de fain incat poti sa bagi cu orele la el fara picior de pedala, pe diferitele setari pe care le ofera cele doua canale si egalizatoarele aferente. Cand vine vorba de functionat ca power amp+cabinet pentru alte traznai, face si acolo treaba excelenta, cu un efect sau lant de pedale bagat in return si preampul sarit din schema. Pe scurt, Brunetti Maranello are 20W are: - doua canale (clean + drive) cu eq separat, bucla de efecte serial / paralel cu potentiometru de mix - lampi TAD de pre si power care vor mai merge mult si bine - un knob magic numit Image, care il face sunetul mai acut sau mai grav, dupa gust, extrem de folositor si pentru adaptarea la chitara / dozele folosite - o constructie superioara chinezariilor omniprezente - sunet enorm - zgomot de fond foarte redus - calitatea de a suna excelent si la volum mic - o cutie solida dar redusa ca dimensiuni si doar 14kg, deci portabilitate - calitatea de a-ti pune un zambet tamp pe fata cand bagi prin el Poze: Proveniență: Pe reverb, sunt cam 5-600 EUR sau mai mult: https://reverb.com/item/984027-brunetti-maranello-20w-1x12-combo https://reverb.com/item/7171040-brunetti-maranello Unul nou (varianta black top cu un canal extra, autobias si power soak 25/5W) costa cam 1200 EUR: https://www.custom-guitars-amps.de/amps-cabs/brunetti/combos/ https://nordsound.fi/Brunetti-Maranello-Black-Top-5/25W-combo/en Demo:
 4. Noroc, Mulțumim pentru dare de seamă, e reconfortant să mai citești și pe limba lui Terente impresii la cald. Să știi că și eu m-am uitat cu ochi mari la modelul ăsta când a apărut fiindcă îmi place de mor culoarea aia. Nici eu nu cred că le bate mare lucru, următoarea oprire mai serioasă oarecum pe stilul ăsta ar fi probabil Charvel MIM / LTD mai răsărit și alte asemenea, la bani 2-3x. Singura chestie cu ele e să ai baftă să ajungă fără probleme care să te oblige să le schimbi - da' presupun că e o treabă destul de generală, nu doar la buget redus. I-am luat mai demult unui prieten un SC 400 Vintage parcă (aia neagră care imită Les Paul Custom) și pot să zic că am fost impresionat de ea. Sigur, electronica și hardware-ul nu erau cele mai strălucite, dar își făceau treaba și era super ok, suna decent, stătea acordată atât cât poate un LP . Am senzația totuși că spatele o să-ți mulțumească pentru Fusion, pentru că aia LP era bună de ancoră. Acuma, legat de Squier, poate nu strică să îți faci chef să experimentezi cu o curățare și un setup ca lumea la ea, să-ți faci puțin mâna - oricât de amărâtă ar fi chitara, toate se simt ca avioane față de ce erau înainte, mai ales dacă sunt lăsate uitării mult timp sau iau praf prin depozite și magazine. Ai fi surprins ce pot face un set de coarde noi, taste lustruite, prăguș și bridge ajustate cum trebuie, mă rog, full service - chiar și pe cea mai pipernicită chitară. Să o stăpânești sănătos și să te încânte multă vreme.
 5. Salutare, Se vinde una bucată Digitech Trio+, alături de footswitch-ul care îi extinde funcționalitatea. Ambele în cutiile originale, cu toate accesoriile (inclusiv un card microSD de 16GB pentru stocat cântecele și nebunii la bordul pedalei). Aveți toate detaliile în link-ul producătorului. Pe scurt, dacă v-ați concediat basistul și tobarul, ar trebui să vă țină de urât și să vă ajute să compuneți cântecele în toate genurile pământului. E de fapt mai degrabă un minicalculator de compus și excelent și pentru repetat game pe ritmuri cu acompaniament în mai toate stilurile. Nu prea mă interesează schimburi, dar dacă nu vă puteți abține, dați PM
 6. apocapsile

  Amplificator metal 600-700 ron?

  Dacă mă gândesc puțin, o pereche de monitoare active cât de cât ok (chiar unul singur la început) și ceva gen Mooer GE150/200 te rezolvă de cam tot și nici nu te leagă fedeleș de calculator (poti sta și cu căști la el și editarea directă în proc e super mega simplă, nu legi la calc decât dacă vrei să încarci IR). Nush, eu unul am rămas foarte plăcut impresionat de formatul ala de proc cum sunt GE200, alea de la Zoom și mai nou Pod Go + care or mai fi, cu modelare de amp, efecte, looper, drum machine și interfață audio la pachet. Ce vreau să zic e că deși am Amplifire 6 care e grozav, profi, toate alea, dacă stai lângă calc sau chiar bagi live, îmi lipsește puțin formatul Mooer GE200 și câteva funcții drăguțe pe care le avea - mi s-a părut cel puțin decent la sunet și foarte distractiv. De exemplu, la buget mic, un Zoom G1Xon și ceva Alesis M1 Active sau un Vox Pathfinder 10 te duc la 600 și puțin second din ce văd pe OLX. Iete metale cu el:
 7. apocapsile

  Amplificator metal 600-700 ron?

  @Mosh Craciun Nu că aș fi eu vreun mic nazist sau dornic să par antipaticul satului, dar, cumva, lucrând în industria software de ceva timp, corect mi se pare să poți proba (poți) programele pe care vrei să le folosești, apoi să le plătești dacă sunt ce trebuie, mai ales în interes profesional, de vreme ce te scutesc să mai dai bani pe aparatură de procesare cu algoritmii de-a gata vârăți într-însa. Înțeleg socotelile la modul ăsta, doar ca eu nu mi-aș pune problema să combin macuri preistorice pe OLX (dacă nu te pricepi poți să iei țeapă ușor și oricum nu știi peste ce dai și n-ai nici garanție, nimic) și nici să nu plătesc pentru soft. Deci socoteala ta nu e cinstită Chiar și așa, de totalul de 200 de coco poți lua ceva amplificatoruț super decent cu interfață audio în el cu tot (Yamaha THR10 prima generație, Vox Adio Air GT sau altele de la Line6/Blackstar dacă cele BOSS nu-ți gâdilă favorabil timpanele, noi sau second în garanție (mai ales dacă bugetul e 600 de lei) și nu mai depinzi de atâtea chestii. Mai e varianta de amplif mai chel dar cu dif decent + ceva multiefect. PS - Și mie-mi place Guitar Rig principial vorbind, dar în funcție de ce vrei să auzi, ai de meșterit mult cu setările și combinațiile ca să scoți ceva fain. PPS - Nice axe PPSSST - Când vine vorba că e nevoie de calculator ca să poți tweakui sunetele cum vrei tu pe ampul de modeling sau multiefect și îți vine s-o faci des, atunci într-adevăr s-ar putea să fie o idee mai bună să mergi pe soft, că oricum vei sta la calc și vei depinde de el. Și eu stăteam cu Katana înfiptă în calc, dar aia pentru că mă tot jucam la setări, nu pentru că nu suna ok ce avea preprogramat pe ea.
 8. apocapsile

  Amplificator metal 600-700 ron?

  @Mosh Craciun Guitar Rig 5 Pro - 200 EURO | Helix Native - 400 EURO | Overloud - 269 EURO | Neural DSP - 70 - 120 EUR bucate, faine dar limitate | + interfață audio - 40-50 EUR pornirea | + calc decent să ducă softanele | + căști decente sau difuri ok Nu e neapărat mai ieftin să o arzi cu soafte decât un mic modeling amp sau ceva de tip boss katana, nu că aș avea ceva împotriva lor. Dacă oricum stai la calc și te uiți la tutoriale, are sens, dar omul a zis clar că nu dă 100 de coco pe soft în punctul ăsta. Probabil tot un Blackstar ID Core mai mare sau BOSS Katana 50 sau ceva similar, second.
 9. apocapsile

  Caut trupa in brasov

  Mi se pare doar trist că trecem toți prin asta, mai ales voi, ăștia mai tineri, nu eram condescendent, să știi. Succes la examene și la pornit o trupă, have fun și be nice.
 10. apocapsile

  Caut trupa in brasov

  Ai găsit cel mai bun moment pentru asta Doar că o formulă mai simplă în trei, cu basist și chitarist care să mai și dea din gură e mai plauzibilă o vreme.
 11. apocapsile

  Piesa Stay Home

  That's not very rock'n'roll now is it? Evil boys eating evil hamburgers evil boys eatin' evil fries
 12. apocapsile

  vând Fender Stratocaster Road Worn

  Man, colegul zice că formatul HEIC nu e direct vizionabil decât pe iPhone/Pad și Mac. Sugera să pui jpeg, cumva în interesul tău de vânzare, că mulți nu stau să convertească heic în jpeg pe telefon Android și nici măcar PC.
 13. Blackstar Fly 3 BT e grozav, dar grozav pentru când vrei să cânți în bucătărie la două noaptea și grozav pentru că poți băga backing tracks sau tobe sau orice prin bluetooth de pe laptop sau telefon (sau na orice stream audio, inclusiv clipuri învățăcioase de pe youtube) și TOTODATĂ poți avea și pe Aux In un procesor pentru a beneficia de efecte sound și mna tot ce nu are la bord blackstar. Eu bag un Amplifire în el, ceea ce e overkill și crimă împotriva umanității, dar asta este Cum zice 57, incinta și diful sunt importante pentru o redare completă și mișto. Fly n-o să sune niciodată mai mare decât o cutiuță din plastic cu dif de 3" gândită ok. Dar poți asculta muzică cu el la cort, când speli vase, nu e doar amplificatoruț de chitară. Cleanu e bun, OD ... merge, e și el pe acolo Însă chiar și el poate fi dat deranjant de tare pentru apartament, seara, în funcție de menajerie (te bate nevasta, sar copii din pat). Și bateria ține de uiți - eu l-am folosit... dunno, destule ore pentru playback bluetooth de muzică și de track-uri împreună cu chitara și sunt la primul set de 6 duracellz Dar nu e nici cabinet de chitară și nici nu are dif de 8,10,12 țoli, deci nu o să simți în stomac sunetul Katana 50/100 orice Mark vrei tu e mai flexibil oarecum fiindcă ai tone de efecte și mai multe canale (faine, zic mulți și nu-i contrazic) dar nu-l iei pe balcon și în general o să-l ții foarte jos ca țignal dacă nu vrei probleme. Mie Katana Head mi s-a părut de departe cea mai bună variantă, dar tot nu merge pe baterii, nu e mic, nu e cel mai ușor, dar are de toate pe el și îl poți băga oricând într-un 4x12. Deci dacă e vorba de soluție ultraportabilă, trebuie să vezi de ceva HiFi oarecum care să se audă fain și la volum mic (near field) și să îl poți da destul de tare. Din punctul ăsta de vedere, all in all, VOX Adio Air GT mi se pare cel mai bun (THR-like) ca sunet/incintă și ca soft pe care ti-l pune moca în brațe de repetat la PC. Are și Bluetooth are și ceva efecte, modele, te poate ține ocupat mult și bine. Merge pe baterii, dar mă îndoiesc că vrei să tot schimbi 8-10 acumulatori. Ca s-o iau altfel, pentru amorul propriu, până acum, m-am distrat cel mai bine acasă cu (exact în ordinea asta): - Mooer GE200 în căști (se aude formidabil în căști), în bucla de efecte a unui amp pe lampi (pentru reverb delay etc, control de volum și looper / aux in totodată). N-o fi cel mai tare proc dar tot ce are pe el e util și distractiv pentru acasă și lumea îl folosește și la cântări cu poweramp separat (mooer baby bomb, ehx magnum etc.) în cabinete de chitară sau direct în mixer/monitoare active cu amplificator de putere propriu. Nu zic, Amplifire cam face pipi pe Mooer la capitolul modelare/feel și sunet/posibilități dar ca pachet pentru Mucea de zdrăngănit acasă nu e un format mai util și nici nu are în el looper, tobe sau o interfață care să nu necesite PC, bașca editorul și setările nu sunt tocmai pentru începători și prietenoase. De aia, important e ce aduce fiecare aparat pentru situația ta, nu care e mai potent la sunet sau feel. - Blackstar Fly singur sau cu Amplifire în Aux in - Boss Katana 50 lângă calc - ca să frec tonuri și parametri și parameciuri + dat tare ca să aud vesela dansând două camere mai încolo (no joke) și Katana Head, care nu îți dă vânt în stomac că are dif de 6" dar se aude super mega ok pentru acasă. Cred că într-un fel încerc să-ti zic că un multiefect cu metronom și drum machine folosit în căști sau boxe / monitoare active ar putea fi foarte fun dacă vrei departe de calc și chiar dacă nu ține loc de amp mare, că muzica nu știe prin ce e scoasă spre ureche. Dacă are și interfață audio USB (decentuță) e super win. Și ai pe el comutatoare, calci butonu de distors, alea-alea
 14. Just remembered: RGAT62. RGA cum vrei dar neckthrough și cu doze bune. La MC fusese redus 2.100-2.200 ultima dată. Beton la banii ăia.
 15. Omul are dreptatea lui, însă depinde de apucăturile tale și când și cum ai ocazia să repeți. Să îți zic și impresiile mele: - Blackstar Fly 3 BT: foarte ok ca micro amp, poate cel mai ok și direct din ce am probat; are doar delay (din care poți scoate și un fel de reverb), are și un canal OD care merge de lead dacă ai doze destul de puternice (pe aia mi se pare că ai). Există și un nx Mighty clonă după ăsta; nu are stereo pack, dar are și un canal distorsion și delay/reverb separate. Nush cum se aude. Nu există stereo pack pentru ăla. - Yamaha THR: cam scumpe pentru ce oferă, dar un deal bun la un THR5 second te face cu un modeler mic, bun și o interfață USB cu difuri care merge și cu soafte, ai acordor bun direct pe el, etc. - Katana50: sună bine out of the box, are volum, dinamică faină, merge folosit și noaptea la volum mic, ai toate efectele boss și înregistrare prin usb. mai puțin portabil și probabil katana 100 sau head sunt mai de cursă lungă (nu rămân mici) - Vox Adio Air GT: poate cel mai mișto ca incintă și dotări dintre poșete, dar mie nu mi-a plăcut că răspunsul e cumva artificial și sunetele de amp cam produse; are soft fain și pe tel și mai ales pe PC. Dacă ar trebui să aleg ceva mai măricel care să aibă și comodități ca efecte și bluetooth etc. probabil tot ID Core mai măricel sau Mustang aș încerca. Altfel, cu bătaie lungă, un DSL5 CR combo pe lampă ar fi probabil mai util, dar mai puțin convenabil decât modeling pe termen scurt. Ua peste alta, eu zic că un modeler decent cum au indicat și colegii nu are de ce să strice, pe termen lung tot rămâne util, doar că e limpede că o să vrei ȘI altceva. Dacă difurile se aud decent și ai răbdare cu softul și poți repeta dosr lângă pc, tot interfața audio îți dă cele mai multe chestii și rămâne bună și dacă adaugi chestii în arsenal după. Dacă nu poți sau nu vrei să stai lângă calc când exersezi, atunci un combo modeling cât mai bine dotat, cu drums, bluetooth etc. poate fi mai bun. Legat de chitară: nu mă pot abține, am probat un modelul ăla (https://www.mcmusic.ro/chitara-electrica-el/ibanez-rga42fm-def-chitara-electrica.html) și ce am probat în magazin arăta mai nasol pe viu - topul zici că era foaie imprimată la rezoluție mică, dar mai important era dezechilibrată (tindea să plonjeze in gât și spre față) și per total mai prost construită decât modelele rG421 sau S. Nu știu dacă toate sunt așa, dar aia era clar obositoare pe termen lung, ceea ce la repetat contează. Din ce am probat la mc, cel mai mișto din toste punctele de vedere în zona aoa de buget a fost https://www.mcmusic.ro/ibanez-rg421-mol-chitara-electrica.html?gclid=EAIaIQobChMI0qOp7vqo6QIVTLDtCh1t_wRJEAQYAiABEgKkW_D_BwE Și ca aspect, în persoană. Părerea mea e că am dat acum un an un RG aici care făcea pișu pe ce ai nou și în buget dublu, iar ocazii apar mereu. Ia second de aici ceva și rămâi și cu bănuți mai mulți de amp. Conceptual e ok cum ai ales hartail h-h cu split și modern că face orice.
×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.