www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

apocapsile

Veteran
 • Content Count

  442
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10
 • Feedback

  100%

apocapsile last won the day on June 21

apocapsile had the most liked content!

Community Reputation

390 Excellent

About apocapsile

Profile Information

 • Location
  #sărăcieee

Other Information

 • Gear
  Yamaha Revstar 720B, Jackson Pro Series KEXMG, Yamaha THR10C, Mooer GE-200

Recent Profile Visitors

2,848 profile views
 1. Mai e și varianta că mai strângi și ajungi puțin mai sus, mă gândesc. E greu să te abții însă
 2. Ar spune asta fiindcă găsești second inclusiv Jackson-uri făcute mișto de tot, în Japonia, cu tot ce trebuie pe ele, la sume nu cu mult mai mari decât va totaliza investiția ta la final - și nu-ți imagina că se compară Doze, electronică schimbi, materialele și manopera din chitară, mai greu. Dar dacă ești pus pe treabă, mai bine schimbă și gata, te vei lămuri tu dacă a meritat sau nu în timp. Important e să îți placă și să fii tu mulțumit de ea.
 3. Nu trebuie, tai firele de la switch de unde sunt lipite și dozele emg vin cu o placa unde intră atât mufe, cât și firele de la switch, care pot fi înșurubate intr-un bloc de contacte securizate cu șuruburi. Vezi manual la ei pe site, e foarte simplu. Și bateria ar trebui să încapă in cavitatea de electronicăraie din sg, la mine a intrat dar aveam un Vintage VS6 l. Trebuie și baterie, știi? Dacă nu încape bateria, nasol, trebuie gaură sau mărită cavitatea aia. Poate ai noroc. Calcul simplu: Epi 700 lei dozele încă 6-700, de 1400 luai o chitară mai bună. La ce ai cumpărat, probabil că amplificatorul e problema principală. Eu am dat la 1500 un double cut care se pișă pe Epiphone-uri de 3-4000, de exemplu și nu ai nevoie de doze mai bune. PS - Căutarea pe.forum și pe Google e prietena ta. EMG au site. Tu ai o ruletă sau riglă in casă. Zic și eu. Nu crezi că au mai fost vreo mie cu întrebări similare?
 4. apocapsile

  stie cineva ce motocicleta e asta?

  Uite aici una unde se vede mai bine caroseria.
 5. apocapsile

  Threadul oficial : ce chitara sa imi iau

  N-aș vrea să fac presupuneri hazardate, dar pe undeva ideea cum că ceva la mâna a doua are în mod necesar probleme ascunse sau nu e îngrijit denotă mai degrabă modul în care le vinde pe ale lui cel care ți-a zis chestia asta. Ok, poate au fost și pățanii. Ideea e că: 1. Nu toți sunt nesimțiți. Uneori iei o chitară și te saturi de ea, vrei altceva sau nu te înțelegi cu forma gâtului, nu-ți convine naiba știe ce la ea și o vinzi în stare bună, mai ales dacă ești genul care are grijă de lucruri. 2. Cu siguranță ieși mai bine second când ai buget mic, dar trebuie să iei de la careva de încredere, cu rating-uri bune și multe pe aici, preferabil, că nu se ferește lumea să zică de rău când face careva porceli. 3. E foarte mic bugetul și orice ai lua, ar trebui să vadă un setup decent de la cineva care le face bine, deci mai bagi niște bani - depinde ce nimerești. Aruncând o privire mai repede, în funcție de ce-ți place, ar fi mai ieftinuțe și drăguțe astea cred: sau și probabil un microamp de căști (VOX Amplug) sau ceva gen Blackstar Fly sau BOSS Katana Mini ca să te poți auzi prin ceva. E microscopic bugetul tău, sincer, nu că nu poți lua chestii chiar decente, dar greu și chitară și amp. Alea două pe care ți le-am dat mai sus par în stare ok și destul de sigure ca alegeri pentru început (nu au tremolo, din imagini cel puțin par setate în regulă și construite ok, dacă au mici chestii de reglat, nu sunt complicate, vin cu doze acceptabile etc. bla bla bla).
 6. Rocul și-a găsit un nou stăpân cu o nouă canapea.
 7. Cutie completă, granție până-n decembrie anul curent, fără urme deranjante de utilizare, zgârieturi, pete de grăsime și tartru sau alte scârboșenii Poveste: Iese la pețit un microamplificator kaki mat, cu înclinații oleacă mai high gain, care dublează ca o interfață audio USB faină și boxă portabilă pentru muzică. Știe Pantera, știe Van Halen, știe Powerball și dacă te apucă lălăieli pe clean, are și un canal de maimuțărit (foarte bine) Deluxe Reverb. Și dacă tot nu te saturi, poți băga în el și chitara bas pe canalul dedicat (merge și la bariton), bașca vine cu un canal Flat bun pentru amplificat vioară, muzicuță, trianglu și orice altceva, dar în principiu foarte ok pentru înfipt multiefecte. E foarte bine că și pe Flat ai încă un stage de gain, blocul de EQ pe trei cărări, efectele de modulație/delay/reverb aplicabile și toate cele. Vine și cu acordor integrat (mie-mi seamănă cu Polytune, oricum e foarte precis și rapid, ușor de folosit), tap tempo pentru delay-uri, efect wide stereo (sunet mare, spatial de-a dreptul, fără poliție), are Aux In de băgat muzici, ritmuri, tarafuri backing și scobitori sau ce mai încape (cu volum independent, dedicat, neafectat de EQ). Sub capota software, are compresor rack/stomp foarte mișto, complet configurabil, ca și noise gate. Tot prin suita soft poți încărca în el sunete făcute de alții (sau de tine), alegi cabsim-ul, poți cotrobăi după mai multe efecte de delay etc. Știe Top 5 cele mai utile sunete via cele cinci butoane de presetare, ușor de memorat (apeși lung) și apelat (apeși scurt). Există aplicație iOS de exersat la viteză redusă și cu partea de chitară estompată în mix, iar pe Android se găsește contra cost (cca. 30 RON) una care îți oferă aceleași setări ca și prin computer, dacă te conectezi la amp cu un adaptor OTG și cablul usb inclus. Există, pentru doritori, un fel de pedală (PFS-9) de vânzare prin Canada pentru controlat presetările din picior și activat/dezactivat compresor/noise gate, faină, dar scumpă (Patchbox68) - detalii aici: https://www.patchbox68.com/ Specificații complete aici: https://usa.yamaha.com/products/musical_instruments/guitars_basses/amps_accessories/thr/specs.html#product-tabs E mic, ușor, se aude bestial (la volum mic n-am mai auzit nimic comparabil, perfect noaptea la bloc, foarte ok și când îl dai tare), îl poți căra și cu baterii în el pentru iarbă verde, codrii de aramă, are dinamică faină și răspunde foarte mișto, non-digital, la ce faci du pe chitară (inclusiv din volum), cu gainul mai cumpătat merge să bagi în tonuri de breakup/ crunch și pe modelele supărate sau chiar clean dacă ai doze low output. Îl dau fiindcă mai am un THR și vreau un Laney IRT Studio, ca să nu mor prost și fără de lampă în dormitor. Demo-uri (e netul plin de ele oricum):
 8. Pe de altă parte dacă nu știi nimic, Ion Zăpadă, s-ar putea să fii mai fericit cu acustică sau clasica și profesor/curs pentru început.
 9. apocapsile

  vând [EXPIRAT] EMG 57

  F-spaced, Normal Spaced?
 10. apocapsile

  Bancuri

  Aș spune că și un basist poate hrăni o familie, numai să fie ei deschiși către bucătăria tradițională africană.
 11. apocapsile

  vând Chitara Vintage VS6 SG

  Aș adăuga că este cu siguranță din seria veche, din care am avut și eu una neagră (serial numberul era lipit cu sticker) și am fost foarte mulțumit de ea. Față de cele mai noi de la Vintage/JHS, observați la cornițe că nu au offset și deci accesul până la ultima tastă e posibilă și cu degetul mare pe miul gros.
 12. apocapsile

  Schimbare cheițe acordaj

  Dacă se dezacordează mereu în sus, wtf, e ca și când inițial gâtul ar ceda teren sub tensiunea coardelor, apoi ar recupera Poate trebuie strâns foarte puțin truss rod-ul, nu știu ce relief și action ai tu acolo. Vezi la atelier mai bine dacă e dubioșenie. Oricum, tunerele sunt ultima problemă la ce descrii tu acolo.
 13. apocapsile

  Schimbare cheițe acordaj

  Fiind vorba de un model cu bridge fix și gât aparent rezistent, cred că se rezolvă cu un prăguș din material ok (graphtech sau os) tăiat ca lumea și ajustat pentru "calibrul" coardelor folosite plus un set de coarde decent, montaj corect (poți face un fel de lock din modul în care montezi coarda) și întins bine coardele.
 14. apocapsile

  Schimbare cheițe acordaj

  O vizită a chitarei la cineva ok pentru un setup și verificat prăguș și toate cele s-ar putea să te scutească de cheltuială pe cheițe noi și să vină cu mai multe beneficii pentru mai puțini bani. Dacă tot comanzi caută și un model de ceva Graphtech potrivit pe chitara ta, dacă nu e tăiat bine vei pierde acordajul și cu cele mai cele cheițe din univers, locking sau nu.
 15. apocapsile

  vând IBANNEZ JAKE BOWEN JBM20

  Îți zic eu, a fost curățată și recondiționată, că arată de 100 de ori mai bine. Ia preț de referință față de pomana după care plângi https://reverb.com/item/14851071-ibanez-jbm20-jake-bowen-signature-6-strings-dimarzio-titan sau https://www.ebay.com/p/Ibanez-JBM20-Jake-Bowen-Signature-Series-Electric-Guitar/2255493966 Sunt și pe la echivalentul a 650 de euro pe reverb, dar în State, cu transport și taxe deja sare calu'.
×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.