www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

karpi

Veteran
 • Content Count

  9477
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5
 • Feedback

  100%

karpi last won the day on November 25

karpi had the most liked content!

Community Reputation

2088 Excellent

1 Follower

About karpi

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Location
  TIMISOARA

Other Information

 • Gear
  degete

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. all-about-pickups http://www.planetz.com/tag/pickups/ De urmarit si likurile din articol pentru explicatii mai detailate ...adica cele din ..">More" Este mult de citit ...analize /diagrame /teorie ..., fiecare sa-si selecteze de citit cea ce este important pentru el .. Cel mai practic link ar fi acesta cu diagrame pentru diferitele posibile cablari .. http://www.planetz.com/wp-content/uploads/2017/08/The-Magnificent-humbucker-coil-tapcoil-split.pdf
 2. Molecular Junctions https://www.nanologaudio.com/blog https://www.google.com/search?q=Nanolog&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjV-7CWj4jtAhUitYsKHbBbAs0Q_AUoAXoECAYQAw&biw=1024&bih=673#imgrc=X32bnQchG3PZsM Shootout - Nanolog Clipping vs Diode Clipping (Subtle, but awesome!) Bineinteles ca acellasi efect de limitare / taiere si " wave shape " poti sa-l realizezi si cu alte circuite ...dar sa zicem ca este mai simplu cu doar o celula " nanolog "( molecular junctions )
 3. Acum am vazut " clopotelul " cu mesaje ... "Nu stiu ce sa zic. Am auzit vreo 3 note dezintonate. Asteptam sa vedem ce parere are Karpi despre Arpi. " Tare !Am auzit vreo 3 note dezintonate....Erau mai multe ! ( din mai multe motive ) Parere ? Nu sunt niciodata multumit cu cea ce si cum cant ,compun etc Nu exista chitarist "cel mai bun " la toate genurile si stilurile , totusi chitaristi ca si cei cu alte instrumente , cauta ceva altfel ceva "nou" inspirandu-se din alte "teritorii" in care nu prea sunt acasa deci se face un compromis si nu au cum sa fie " super " in noile " teritorii" . Exista cativa chitaristi vestiti , renumiti si multi necunoscuti , toti acestia sunt buni fiecare pe felia lui . Am mai scris despre "moda " , nu este prea bine sa fie un chitarist " catalogat " pe un singur gen/stil " la moda " ....trece moda si dispare din " pozitia fruntasa " vine altul cu noua moda ..si tot asa . Problema este cea mai nasoala cand trece moda si chitaristul nu a ajuns sa ajunga in varf , poate sa inceapa sa studieze /aprofundeze noua moda ...daca nu ajunge "in varf " trece si aceasta moda peste el si poate toata viata sa tot " alerge " si sa nu ajunga niciodata . Originalitatea , sau noutatea este /ar fi salvarea .Intr-un " vid " o stagnare cand toata miscarea muzicala stagneaza producatori cauta " altceva " , daca un chitarist este descoperit in aceasta faza are sanse sa ajunga cunoscut de public , daca ajunge vedeta si poate sa-si impuna viziunea peste cea a producatorului ( care impune ce si cum ) ar putea ajunge un chitarist recunoscut in lumea artistica . Sa nu uiti ca este vorvba de muzica ! Nu despre abilitatile tehnice ale instumentistului . Toti , sau majoritatea chitaristilor recunoscuti si considerati super vedete interpreteaza muzica proprie cativa canta si "cover" dar prelucrate in stili personalitate proprie ,Fiecare se poate critica fiecare are si parti pozitive si negative dar au personalitate . Deci cred ca un muzicant /interpret / performer este considerat bun daca pe langa muzicaluitate si abilitati tehnice are o personalitate puternica .Pe de alta parte conteaza mai mult ce compozitii / ce muzica poti sa faci. Urmareste "istoricul '" chitaristilor/trupelor in documentare de pe youtube si poti sa observi multe lucruri similare cu ce am incercat sa descriu plus si alte aspecte .Asculta si muzica compusa cantata de acestia de la inceputiri pana in zilele noastre si astfel poti sa observi cum se dezvoltau dupa ce au ajuns oarecum cunoscuti si puteau sa-si permita sa faca muzica lor cum doreau /simteau ei si nu numai cea cecerea " producatorul" .. Aveti grije cu covid-ul , multa sanatate !
 4. Mi-am zis sa studiez ce poate acest mixer dar nu am rabdare si timp a trecut timpul si am vazut azi intre altele ca am PDF-ul cu X32..... intrebarea este : cate efecte are acest mixer , cate " insert effect" si cate "send-return" ? |Din ce am citit are vre-o 8 efecte care par "send-return " deci ar veni ceva comun ptr toate canalele nu poti sa ai o setare de chorus ptr un canal si alta setare ptr. un alt canal ...si tot asa cu toate . Deci ar ramane efectele "insert" ...cate sunt ? Ptr RECORDING In Zoom R-8 am efecte insert - distorsiuni doar pentru un singur canal , in stereo sunt doar ptr voce si orga . Send return ( comun) toate canalele au reverb /chorus , EQ Doar R16 are pe fiecare canal ..compresor ,reverb /chorus , EQ R24 -are parca pe patru canale efecte proprii separate cred ca toate cele trei au efecte ptr instrument ( chitara , bass ( mono ) doar pe un singur canal .. Ptr. Mixing ./.playback / efectele insert se pot atribui unui singur canal sau pe doua canale cele stereo . Ptr Masterizare ..Algoritmuri de masterizare -stereo pe canalul Master ..dar poti atribui pe orice alte doua perechi de canal algoritmul de master , chiar si pe intrare ptr recording . Dacaa vrei sa folosesti efecte pe mai multe canale trebuie sa faci "downmix" ce rezulta un fisier stereo sau sa faci o copie cu efecte in plus pe un canal liber acesta poate sa fie si mono . La utilizarea ca "Midi Interface " nu functioneaza mixerul este doar o platforma de " butoane " utilizabila sa comanzi DAW-ul . Ca si PC audio interface poti folosi efectele direct ca si fara PC ...apoi in DAW faci restul . Nici nu stiu daca efectele functioneaza cu " routing " din DAW , am avut un mixer Alesis USB 16 ce precis putea dar nu avea rostcand in DAW am VST-uri mult mai performante si mult mai multe ptr fiecare track .Am incercat acum vre-o 10 ani doar sa vad cum este cu " zero latency " era OK dar nu avea rost . X32 pare un mixer mult mai avansat .complex doar trebuie dibuit din user manual cate efecte separate are ..cate chorus , cate delay , cate phaser , filtre etc etc numai daca are multe din fiecare poti folosi direct pe fiecare canal efecte separate . Dar cred ca este un mixer de "teren " ptr imixat trupa live , si nu ptr de ex. mixat muzica electronica cu multe canale si cu multe efecte separat pe fiecare canal .Nu am vazut nici algoritm de masterizare dar poate am "sarit " faza (?") Oricum tragi trackurile din mixer in PC si le prelucrezi postrecording in DAW cea ce este de recomandat ..adica sa ai captarea corecta "raw" ce apoi sa formezi /mixezi dupa cum vrei in DAW .
 5. Exista humbucker ce are dimensiunile dozei singlecoil .Depinde ptr ce vrei alta doza . Poti sa-ti iei si un " two point floating tremolo " ,presupun ca ai vintage tremolo ..cel cu 6 suruburi .Dar nu stiu daca merita instalat pe chitara .Presupun ca ai probleme cu stabilitatea acordajului . Nu vibratorul se dezacordeaza .ci se agatza coarda in nut cand faci bombdive si nu revine in pozitia/tensiunea corecta .In aceste cazuri poti sa tragi de vibrator " in spate " sa fortezi coarda sa revina in pozitia OK . Coarda se dezacordeaza si de la multa " intindere " , se dezacordeaza si daca se acumuleaza murdarie/rugina , trebuie curatita coarda .Corzile nou instalate trebuie " frante" la bridge , se trage de coarda puternic cu mana ca sa se stranga "spirele " pe cheitze sa nu mai cedeze /reaseze cand vei canta , apoi se apasa chiar langa bridge in jos sa se franga pe calus astfel se "stabilizeaza " lungimea activa si nu se va tot dezacorda.Daca nu " frangi" coada noua fenomenul de dezacordare se va opri doar dupa ce se stabilizeaza de la forta tensiuni de acordaj si cantat , ce poate tine o zi doua . La instalarea /schimbarea corzilor se reajusteaza calusul ca sa ai " intonatia " octavei OK .Cu inaintarea in timp coarda va suferi o " imbatranire " ce trebuie compensata din calus ca sa ai octava OK , in timp ajungi la capatul cursei calusului caz in care trebuie schimbata coarda cu una noua ..si se repeta actiunea ... Ce ar fi util un " nut" cu " role " si "locking tuning machines" astfel nu ai nevoie de " menghina" la "nut " si poti sa acordezi chitara " din mers " .Cu menghina patesti in unele cazuri ca acordajul din unele cauze ( schimbare de temperatura etc ..))sa " iasa " din plaja de "fine tuning " si nu mai poti sa intervii in timpul cantatului ..trebuie sa te opresti sa slabesti " menghina " si sa " resetezi " fine tuningul in pozitie mediana , apoi strangi menghina reacordezi chitara ca sa poti sa canti ...astfel ar trebuii mai multe chitare si un " maestru de chitare" care i-ti da alta chitara si regleaza pe cea dezacordata in timp ce tu sa canti . Pentru acasa nu este atat de grava treaba dar pierzi timp cu reglajele de tuning in lkoc sa canti si pierzi inspiratia si poate si cheful .. Poti sa incerci sa " ungi" nut-ul cu " grafit " , vezi pe iutub sunt videouri cum se face cu grafit de la un creion .
 6. Faci "bounce" ptr fiecare canal in alt canal liber cu toate efectele insert pe care vrei , daca ai toate canalele ocupate faci " downmix " ptr fiecare canal si pe rand le salvezi in PC ca apoi sa-l inserezi in mixerul DAW din PC .Apoi copiezi fisierele idirect din mixer x32 prin USB sauFirewire .Dar nu mai poti edita/schimba setarile facute in x32 daca vrei sa schimbi o setare trebuie sa reiei procedura sa editezi canalul sa faci un nou " mixdown " pe care sa-l copiezi in PC. Sa prelucrezi cate un canal r in x32 cu cele de baza ,apoi mixdown sau bounce fiecare canal ce copiezi in PC apoi le inserezi in Cubase . De " mixat" /produs un "CD" in xs32 poti numai daca ai tras, cap coada, piesa unei trupe .Altfel nu ai ce sa mixezi , nu are sequencer . Sau faci editezi " song " in sequencerul Cubase "Intro - vers ,-chorus...... -Outro " , copiezi fiecare canal in xs32 apoi ai ce sa mixezi , dar nu stiu ce masterizare poate xs32 poate iar trebuie "mixdownul pre master " sa-l copiezi in Cubase si sa termini treaba cu VST-uri de masterizare . Cel mai OK sa " trimiti " trackurile in PC in " digital domain " necompresate ca apoi in DAW SA PRELUCREZI /MIXEZI . Mixerul vad ca este si MIDI interface astfel cu faderele si unele butoane poti comanda faderele si butoanele de functii virtuale ale DAW-ului , adica nu mai trebuie sa te chinui cu " mouse" poti mixa cu toate 10 degete .Bineinteles este comod si ptr setarea automatizarilor ( volum , pan, adancime efect , etc ) usureaza munca plus salvezi timp pretios ..
 7. Depinde de stilul /genul care se canta . Degetul mic nu prea se poate controla ( nu are muuschi si tendoane plus probabil nici retea nervoasa adecvata , mai mult il " misti " din rotirea palmei . Astfel nici forta nu ai in degetul mic din motivele descrise se forteaza o pozitie al degetului in care nu se flexeaza este rigid si practic din rotirea palmei apesi/lovesti de coarda /tastiera . Nu poti sa atingi " viteze mari in repetate " apasari " ..nu poti sa faci " trilluri " ...doar ptr o subdiviziune a tempoului se foloseste impreuna cu celelalte degete ..de ex . ptr un triolet sau quartolet ..etc caz in care viteza de actiune este de 3 sau 4 ori mai lenta de fapt .. Este OK sa nu fi necesar sa faci salturi mari la distanta la care poti sa cuprinzi inca cu degetul mic .. Nici in acorduri nu poti sa il misti rapid .( adica sa faci trilluri intr-un acord ). Astfel la un "blues/bluesrock " cu tempoul reletiv "lent " se folosesc primele trei degete plus degetul mare avand forta si viteza ptr a canta notele " greu ..adanc ,,in forta " si cu vibratto care se potriveste doar la unele pozitii distantate se foloseste daca este necesar .. Ptr acorduri in schimb este super necesar ( cat mai multe degete ) . Deci este un fel de ajutator in a executa unele pasaje cat mai fluid fara a face salturi cu degetul 1,2 sau 3 .Ptr a " fluidiza " si mai mult treaba se utilizeaza si degete de la mana stanga ." TAPING :" care are avantajul si in viteza de executie mare folosind degetele 1 , 2 , .si ..3.de la maa dreapta .( consideram ca chitaristul este dreptaci daca este pe stanga se considera vice versa ) La ciupit cu degetele chitara sau bass aceiasi problema din alt punct de vedere ...cu degetul mic poti ciupi coarda precis numai la viteze modeste de multe ori din rotirea palmei cu degetul mic intr-0 pozitie " rigida " . Nu am vazut auzit de nimeni sa aiba deget mic " minune " oricat ar exersa . Important este ce canti si cum canti . Ia vedeti cum canta " slide " Derek Trucks ..poti sa zici ca efectiv 90% canta cu un singur " deget " .Sa nu amintesc sutele de " campioni" la " pedal steel guitar" ..
 8. Pentru live /scena se monteaza in orificiul de rezonanta al cutiei o placa " obturator " ce va reduce din intrarea in rezonanta .Pe youtube se gasesc videouri cu explicatii. Calusul va trebui sa-l slefuiesti ca caci va fi ridicat cu grosimea dozei piezo si vei avea "actiune " prea mare .Pe o suprafata dura si perfect plana se pune hartie abraziva si slefuiest partea inferioara pana la " inaltimea optima " .Cu un creion tragi o linie pe partea inferioara cu putin sub grosimea dozei , dupa slefuire la " cota " montezi ..pui corzile acodezi chitara si controlezi " actiunea " . Calusul trebuie sa se " culce " perfect pe doza ca sa preieie vibratiile de la toate corzile . Dupa montare si cuplare la un amplif verifici daca fiecare coarda da semnal bun , daca una din corzi nu suna destul de tare fata de celelalte acolo nu se culca pe doza ..deci trebuie cumva sa profilezi calucsul ca sa fie OK . Se poate adauga "plastic" daca este nevoie in portiunea unde nu " apasa suficient " .." backing soda +superglue " ce apoi il slefuiesti cu hartie abraziva ..probabil este necesara o crestere cu cativa zecimi de milimetru .. De fapt este bine sa verifici cum se culca pe doza piezo cu doza nemontata ..verifici suprapunand plasticul /calusul pe doza si te uiti catre o sursa de lumina astfelk vezi unde nu se atinge . Poti sa utilizezi orice efect ca si la o chitara electrica ..dar este bine sa nu cobori sub 0,1 in grosimea corzilor .Corzile prea subtiri nu mai dau aceasi amplitudinr , corzile subtiri vor produce semnal mai slab . Si distors functioneaza , de fapt este chitara electrica odata ce ai o doza " traductor " ..ce furnizeaza semnal electric pe iesire . Live nu stiu cum functioneaza cu distors ( nu am incercat ) dar acasa cu casti ptr inregistrare este OK .
 9. Iaca ce aiurit sunt . In pozele postate nu am observat compresorul ( am marit imaginea si am "citit" tot ce era acolo ), aveam de gand sa intreb ..dar asa a iesit ( am uitat ) Philosofer,s tone .. nu am verificat ce este si am confundat cu un modulator ... Am doua compresoare externe ,dar unul din ele o sa-l modific ptr ADSR -( ca sa nu mai construiesc un ADSR de la " zero" .. adica ..montaj complet ..preamp+detector de anvelopa-bloc ADSR +inversor de polaritate ..si mai ales cutie adecvata ..hehe ..mult lucru mecanic ) Se va putea selecta cu un Switch functia de ADSR sau Compresor ...dar concomitent nu va functiona cu amandoua " efecte " . Spor la vanzare .
 10. Frumos . Tu esti acel baietas talentat de acu vre-o peste 10 ani care ai venit la Timisoara ptr jamsession "rgc" la Pod 16 si a cantat vocal aproape non stop . Aiinceput sa studiezi canto apoi nu am mai vazut activitate , chiar ma intrebam unde esti cred ca-mi aminesc corect de @Hix .
 11. Hello . Az m-am intalnit cu colegul nostru @Mosh Craciun , nu este mosh ..hehe Pedala este OK . Suna super oricum este o alta dimensiune fata de ce am in Zoom astfel combinate este ceva de poveste .Plus am scapat de instalat trei procesoare ca sa fac efectul " schimmer " . Multam ! Ma duc sa cant la reverb ..hehe
 12. 8:30 ..dimineata ? suna-ma te rog ca sa am numarul sa ne gasim .
 13. Cred ca am reusit sa trimit un mesaj .Ma interesaza RV 600 . Trimite mesaj si vedem cum ne intalnim in oras .
 14. Deci nu vad EQ ..asa ca trebuie un preamp cu EQ respectiv mixerul este OK . SA nu fortezi difurile ! acel tweeter de 1" zice-se 30W este bine daca rezista la 3W nu scrie sa aiba protectie ptr tweeter deci nu fortezi . Atentie si la sunet clean poti avea varfuri mari daca apare cate o " plesnitura " ale corzilor de la fretbuzz sau faci " slapp" chiar daca canti pe corzile groase aceste " plesnituri " contin foarte multe inalte si au volumul mult peste cel al sunetul de cantat normal . Tot asa si daca o sa folosesti un overdrive sau un distors atentie , se regleaza soundul la volum mic apoi ridici volumul ce sa nu fie mai " tare " decat cel " clean " ..deci sa fie distorsionat daca trebe dar volumul sa ramana acelasi ca sa nu duci in overdrive boxele monitor ..este pascat sa le strici . Un tube driver cred ca ar fi OK sa introduci doar un pic de distorsiune ..ce nici nu sesizezi in schimb cantatul " pleyabil-itatea " devine mai buna mai fluida .Dar este util cam ptr acelasi lucru un compresor , egalizaza taria sunetelor si maresti sensibilitatea astfel canti mai usor . Spor la cantat si studiat !
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.