karpi

Veteran
 • Content count

  9,339
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  100%

Community Reputation

1,990 Excellent

About karpi

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  TIMISOARA

Other Information

 • Scule
  degete

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.acidplanet.com/artist.asp?songs=386149&T=2253
 1. Am mai studiat pe Youtube apoi cate ceva am incercat in Cakewalk mai trebuie timp pana dibuiesc ce si unde se afla ..in orice caz are o droaie de efecte am incercat doar cateva sunr foarte multe ( efecte de optimizare prelucrare ptr /masterizare = mixaj , dar are si efecte ptr instrument nu am avut timp sa incerc ..cand sa incerc cu chitara MIDI a trebuit sa repar o cheita si am lasat=o pe alta data . .... Sunt multe de studiat caci nu prea seamana cu Sonar=ul si Cakewalk ce le=am " abandonat acum vre=- 5 ani ..seamana mai mult cu Cubase 9dar lucrul pe trackuri pare mai usor ( dupa ce invat ce si cum cu mouse-ul deocamdata am " splitat " fara savreau un track facand miscarile obisnuite este putin diferit din acest punct de vedere seamana cu moduil de tratare al unui track in fereastra cu modul din Adobe /Cooledit . .. mai invatam ...mai stau pe youtube sa mai prind cate ceva este mai comod decat cititul ...hehe..
 2. Gibson Bankruptcy

  Firmele care utlizeaza lemn de trandafir ptr instrumente muzicale sunt in panica !Sunt interzise prin lege exploatarea a vre=o 300 de tipuri de lemn exotic . Dex ex firma Martin a ramas efectiv fara materie prima , a vandut deja toate chitarele ce erau pe depozit cu toate ca ei utilizeaza aprox 50 tone de lemn exotic din cauza contrabandei ce arereprezinta aprox 2 milioanr tone este ilegal sa mai exploateze lemn de trandafir . Exportul de chitare a scazut cu vre-o 23%. chitare electrice si 28% la acustice . Totodata si celelalte instrumennte au problemer ,ca si ,clarinet , sau de pecutie etc .. O fi si asta un motiv care atinge si Gibson ? https://www.cnbc.com/2018/04/12/guitar-makers-hit-hard-by-new-regulations-on-prized-rosewood.html Guitar makers hit hard by new regulations on prized rosewood
 3. Am instalat ..dupa ce instalezi acel Downloader de la BandLab ...te inscrii in pagina lor ...adresa mail + o parola ..apoi cu acea parola si mail intri in acel download manager BandLab (sau ce " titlu "| are ) acum apare in platforma/fereastra lui legatura la pagina si legatura la download ptr Cakewalk ..dai click ..si porneste instalarea dupa ce si alegi sa instaleze toate cele ...daca se deschide o pagina BandLab cu informatii /reclame ..se poate inchide in background se vede progresul de download /instalare directa . Arata altfel decat Sonar a trebuit otzara rabdare sa gasesc unde sunt comenzile ptr una alta .. este bine ca o " placa ASIO externa sa o pornesti inainte de deschiderea DAW-ului ..cu toate ca " vede" daca cuplezi asa ceva dupa ce programul ruleaza ..apare o fereastra ce intreaba ...daca vrei sa schimbi pe placa audio ce a "aparut ".. Acum studiez Help file pe net ..sa vada ce este cu preferintele ...ptr MIDI canale etc ..dar cred ca este mai mult ptr comanda unor module/synth MIDI externe ( synth , drumms etc ) pare=se ca se pot insera VST-uri fara problerme .. Are Piano roll , un sequencer asemanator cu Fuit Loops ( cu butoane ) , parca si un sample player "SampleTank " ..un synth TS1 Cakewalk , si se pot aduce alte VST instrumente , am vazut si ceva despre tobe ..dar nu am ajuns sa ,ai sap .. De fapt probabil vom gasi descriere exacta in Help File sau pe forumul BandLab ..cum am inteles este un Sonar ..optimizat editie sub numele original de Cackewalk .. ..dotat cu de toate cele necesare ..unui home studio .. Mai multe utiltati MIDI am vazut ce are si Sonar dar si altele .. Ce am vazut ptr Audio are efecte de toate cele mai utile si foarte OK calitativ atat ptr trackuri cat si ptr masterizare .. ..urmeaza sa vad ce si cum cand am ceva timp asa incetisor . .Am incercat pe un tracck premaster toate efectele ..sunt OK ! Cred ca este o lovitura enorma pe piata sa fie ...FREE un asemenea .DAW ptr PC Oricum este la nivelul Cubase si in orice caz muuult peste Audacity merita instalat si invatata utilizarea ..
 4. Fain ! super . Nu am avut timp sa vad , mersi ptr informatia suplimentara .. Am Cubase LE 9 primit cu mixerul recorder Zoom tot vine reclama sa mai dau 50Euro sa upgradez la full dar ce zice acolo ca mai da nu prea ma intereseaza . LE 9 are limita de trackuri insa am si LE5 tot de la Zoom ce nu am avut probleme cu numarul de treckuri deschise MIDI si Audio ,insa amandoua " tushesc " cu MIDI daca se incarca prea mult cu VST-uri si cu LE5 si cu LE9 si pe 32 bit si pe 64 bit .Despre acest aspect nu zice nimic upgrade-ul ....am RAM ce este folosit nici 1/2 si CPU cateodata mai rar pe la 70% dar MIDI Performance meter este deja overload .asaca sunt nevoit sa opresc VST=urile de pe iesire ce fac deja un pre Master ca sa duca trackurile ..apoi sa masterizez un track stereo downmix ..ce incetineste si complica munca . Sunt curios cu Cakewalk cum merge ..oare au deja interfata VST inclusa CACI FOLOSEAM "DIRECTXSISER " ca sa vada VST-urile . Banuiesc si si Cackewalk ca si Cubase LE9 doar pe 64 biti nu mai accepta VST-uri de 32 bit dar sunt cateva VST =URI OPEN SOURCE si pe 64 bit ..Programatorii/proiectanti zic ca nu=i intereseaza sa faca VST =uri pe 64 bit si sa folosim un " bridge " ce exista , nu stiu cum raspunde acest " bridge " unii zic ca are probleme alti zic ca=i OK .. OK sunt curios daca Cakewalk are vre=o problema cu VST=urile..din cauza asta am trecut la Cubase caci era mai comod ..( am si Sonar cAKEWALK primit cu placa de sunet E=MU foarte OK doar incomod ptr VST /..SA TOT INITIEZ DX-siser sa aleg canalul MIDI etc .. ...)
 5. FREE Download nu este egal cu FREE Sonar -.Cakewalk ., pe pagina este doar prima expresie altceva nimic ..in legatura cu FREE doar reclama la ce poate softul .. Ar trebui sa apara si pe siteuri de Free DAW acolo aparsi celecare sunt free doar o scurta perioada .. Nu am incercat inca sa vad ca nu am timp si trebuie sa incerc pe PC cu 64 bit ...atunci dupa sau inainte de instalare aflu daca este sau nu FREE ...TOTAL .. sau este doar de incercat si apoi cere sa-l activezi online ..sau ... O sa vedem .
 6. Dezacordare chitara electroacustica

  Come inseamna ca nu ai absolut nici o problema ,chitara este OK !! la orice chitara se intampla asa .indiferent cat a costat si ce marca este . Inainte de a incepe sa canti o piesa verifici daca chitara este acordata ..si acasa si pe scena ..si la ionceput si intre piese ..la nevoie te acordezi in timpul cantatului cand se lasa o coarda de la benduri sau etc ...
 7. De ce e asa?

  Deci 1W ar fi un rezistor " mare " astfel 4x1/4W fac acelasi lucru si cum scrie @FiveseveN ai o racire disipatie mai buna .. 1W ? o fi rezistoare de 33 Ohm sau 3000 Ohmi ? ..de obicei la acest circuit "grup Zobel " valoarea era intre 3 si 4 ohmi iin functie de amplif "deci probabil sunt de 33 Ohmi si rezulta aprox 8 ohmi .. ..Asa fac din motive de spatiu /miniaturizare si cu condensatoare electrolitice de valoare mai " mare " pun pe o " bara " mai multe in paralel mai ales la SMD -uri dar si in cazul celor de pe circuite imprimate " normale " ( gaseti in PC motherboard condensatoarele din jurul CPU-ului .
 8. Dezacordare chitara electroacustica

  Se dezacordeaza un semiton concomitent pe toate corzile ! la asa ceva trebuie un vibrator Steinberger , este o " minune " si precis nu are nici o legatura cu " cheitzele " ce treaba sa aiba cheile de acordaj cum sa se dezacordeze fix un semiton mai putin sau m,ai mult si sa ramana intervalele dintre corzi nealterate !? Ar fi niste " cheitze." minune ..hehe mai ceva ca cele de pe Gibson LP " robot " .. Probabil gatul si corpul " lucreaza " alta explicatie nu prea se arata ., corzile si ele dar nesemnificativ fata de lemn . Grosimea /tensiunea corzilor probabil are efect numai asupra magnitudii fenomenului ...corzi mai groase si tensionate probabil vor trage mai mult lemnul , corzi mai subtiri mai putin etc .. Placajul de obicei doar se " destrama " din cauza umezelii dar ar trebui o doizaserioasa ca sa se umfle lemnul si sa se desprinda de adeziv .Cum este si lacuita chitara trebuie sa aiba o oarecare protectie la umezeala .Eventual un lemn care din fabricatii era prea umed si se usuca acum ar fi o problema ce duce pana la incovoierea gatului datorita tensiunii constante asupra lemnului in curs de uscare ... De pe lemnul umed se desprinde lacul , se vcrapa etc ..cum se schimba volumul lemnului/ se contracta iar lacul ramane rigid .. etc ..* lacul mai pote crapa si din cauza de calitatea lui dar de obicei contractarea volumului duce la acest fenomen . O acordezi cand dai de problema si canti ..daca nu observi mari diferente la " actiunea" corzilor nu este nici o problema .Orice chitara din lemn " lucreaza ' . probabil la temperatura mai repede si mai incet la schimbarea de umiditate .Dar depinde si de natura lacului ... Este interesanta aceasta "dezacordare perfecta " . Cred ca nu este nici o problema , acordezi chitara si canti , din moment ce este stabilizata la conditiile date nu se va dezacorda cat canti la ea doar nu canti zile intregi ca sa prinzi schimbare majora de temperatura si umiditate si oricum o acordezi si in timpul cat canti deoarece se va dezacorda si de la cantat cum tragi de corzi ...
 9. Sound City era o firma vestita in anii '70 . https://www.google.ro/search?q=Sound+city+amplification&client=firefox-b-ab&dcr=0&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwja7LiCvOXZAhWmF5oKHQEmC-wQ_AUICygC&biw=1024&bih=646 Nu stiu daca echipau VOX cu difuzoare ..
 10. Gibson Bankruptcy

  Cred ca Gibson este exagerat de scump asa ca oamenii cumpara "clone" care incep chiar si de la de la 50$ . Cativa profesionisti au dejja LP si SG sau V chiar au cate o colectie intreaga acestia de ce sa mai tot cumpere eventual doar colectionarii inraiti . O clona la 100$ nu este de 25 de ori mai slaba calitativ decat un original la 2500$ Un amator poate nici nu observa diferenta calitatii intre clone si original mai toti " cauta tonul :" chiar si intre profesionisti .. Dar cred ca nu aceste sunt doar motivele ci probabil o problema cu investirea/reinvestirea banilor cine stie in ce au investit /cheltuit ce nu merge . Nu cred ca dispare "brand"-ul ca si la Fender se va gasi cineva sa exploateze "numele " cu calitate mai scazuta apoi cand iarasi intra in moda cu un chitarist minune sau un gen muzical iarasi va avea cumparatori si probabil vor cauta sa produca calitatea asteptata ... Cati mai canta in zilele noastre blues si bluesrock ? unde ar suna un LP sau jazz sunt tot mai putini .. Cumva o sa fie caci niciodata nu a fost sa nu fie cumva ...
 11. Gibson Bankruptcy

  OARE CE SE INTAMPLA ? Gibson Guitar Faces Imminent Bankruptcy After 116 Years In Business
 12. "TONUL "

  PRODUCATORUL DE CHITARE " GIBSON" IN PRAGUL FALIMENTULUI !!!!!!! Gibson Guitar Faces Imminent Bankruptcy After 116 Years In Business https://www.profit.ro/stiri/life/producatorul-de-chitare-gibson-sub-amenintarea-falimentului-17902698
 13. Dimarzio vs Seymour Duncan

  Pentru un sound bun la bridge eu zic ca cele mai OK sunt dozele cu pol magnetic " blade " . Poti avea inalte dar automat cum dai mai tare in coarda se reduce din inalte si astfel ramane soundul plin ! Explicatia ar fi spira in scurt circuit formata de polul magnetic blade .Spira in scurt creste inmpedanta pe inalte odata cu intensitatea curentului .deci cu cat mai tare ciupesti/lovesti coarda cu atat mai tare taie " tzaraitul " ./armonicele foarte /pre inalte. Am astfel de doze pe chitara " Reghin LP " sunt doze Hofner ... La multi vad humbucker -e blade nu stiu cum suna dar probabil are acelasi efect de " curatire " . Piesele polare " mici " sub fiecare coarda avantajeaza inaltele , iar "teava " la Humbucker-ele Dimarzio probabil asigura ceva inale : sparky " in plus . De fapt orice /fiecare doza este OK doar ca poate avea alt sound .ce este OK ca doar nu vrei sa sune fiecare piesa la fel intr-un mix sa sune trei chitare la fel .iarasi nu-i OK ..etc
 14. wow ai taiat asta fara nici un ghidaj !!
 15. Nu stiu dupa ce formule si rezultate dupa ceva experiente au fost stabilite acele " goluri " am vazut mai multe feluri ... In principiu ar fi vorba despre " oprirea " unor reflexii nedorite ce apar in corp ,care se reflecta de pe margini catre calus .. Ceva similar cu bucatele de lemn lipite in anumite puncte de placa de rezonanta la chitare acustice .pe langa nervurile de rezistenta ca sa " rupa " cate o unda stationara pe anumita fercventa(e)..Si acele nervuri si "| pastile " din lemn au diferite configuratii de la lutier la lutier ... Probabil functioneaza similar cu " artificial harmonics " in cazul chitarei , atingi intr-un nanumit punct urca la octava sau cvinta etc ..in cazul corpului poate scoate armonica reflexiei din spectrul unde deranjeaza sau doar o atenueaza ... Daca faci niste raze catre calus vezi co toate sunt intersecrtate " intrerupte " de aceste gauri , numai pe directia/pe linia in continuarea " gatului " ai foarte putin material ce 'reflecta catre calus " . Daca asculti cu urechea lipita de corpul unei chitare electrice auzi cum suna in lemn daca are un fel de " reverberatie /hall " nu=i OK ..( bineinteles trebuie sa amortizezi corzile dupa pragus si inainte de calus in functie de tipul constructiv ...ca sa nu auzi reflexia din corzi .. Asa ceva ar fi logic , plus am citit pe undeva ca au inceoput sa faca aceste " chambered LP " dupa ce nu au mai putut folosi Mahonul de Honduras ..poate nu numai ptr "rezonante " ci ca sa aduca la aceiasi masa si alte feluri de lemne (?).