www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

karpi

Veteran
 • Content Count

  9477
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5
 • Feedback

  100%

Everything posted by karpi

 1. all-about-pickups http://www.planetz.com/tag/pickups/ De urmarit si likurile din articol pentru explicatii mai detailate ...adica cele din ..">More" Este mult de citit ...analize /diagrame /teorie ..., fiecare sa-si selecteze de citit cea ce este important pentru el .. Cel mai practic link ar fi acesta cu diagrame pentru diferitele posibile cablari .. http://www.planetz.com/wp-content/uploads/2017/08/The-Magnificent-humbucker-coil-tapcoil-split.pdf
 2. Molecular Junctions https://www.nanologaudio.com/blog https://www.google.com/search?q=Nanolog&client=firefox-b&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjV-7CWj4jtAhUitYsKHbBbAs0Q_AUoAXoECAYQAw&biw=1024&bih=673#imgrc=X32bnQchG3PZsM Shootout - Nanolog Clipping vs Diode Clipping (Subtle, but awesome!) Bineinteles ca acellasi efect de limitare / taiere si " wave shape " poti sa-l realizezi si cu alte circuite ...dar sa zicem ca este mai simplu cu doar o celula " nanolog "( molecular junctions )
 3. Acum am vazut " clopotelul " cu mesaje ... "Nu stiu ce sa zic. Am auzit vreo 3 note dezintonate. Asteptam sa vedem ce parere are Karpi despre Arpi. " Tare !Am auzit vreo 3 note dezintonate....Erau mai multe ! ( din mai multe motive ) Parere ? Nu sunt niciodata multumit cu cea ce si cum cant ,compun etc Nu exista chitarist "cel mai bun " la toate genurile si stilurile , totusi chitaristi ca si cei cu alte instrumente , cauta ceva altfel ceva "nou" inspirandu-se din alte "teritorii" in care nu prea sunt acasa deci se face un compromis si nu au cum sa fie " super " in noile " teritorii" . Exista cativa chitaristi vestiti , renumiti si multi necunoscuti , toti acestia sunt buni fiecare pe felia lui . Am mai scris despre "moda " , nu este prea bine sa fie un chitarist " catalogat " pe un singur gen/stil " la moda " ....trece moda si dispare din " pozitia fruntasa " vine altul cu noua moda ..si tot asa . Problema este cea mai nasoala cand trece moda si chitaristul nu a ajuns sa ajunga in varf , poate sa inceapa sa studieze /aprofundeze noua moda ...daca nu ajunge "in varf " trece si aceasta moda peste el si poate toata viata sa tot " alerge " si sa nu ajunga niciodata . Originalitatea , sau noutatea este /ar fi salvarea .Intr-un " vid " o stagnare cand toata miscarea muzicala stagneaza producatori cauta " altceva " , daca un chitarist este descoperit in aceasta faza are sanse sa ajunga cunoscut de public , daca ajunge vedeta si poate sa-si impuna viziunea peste cea a producatorului ( care impune ce si cum ) ar putea ajunge un chitarist recunoscut in lumea artistica . Sa nu uiti ca este vorvba de muzica ! Nu despre abilitatile tehnice ale instumentistului . Toti , sau majoritatea chitaristilor recunoscuti si considerati super vedete interpreteaza muzica proprie cativa canta si "cover" dar prelucrate in stili personalitate proprie ,Fiecare se poate critica fiecare are si parti pozitive si negative dar au personalitate . Deci cred ca un muzicant /interpret / performer este considerat bun daca pe langa muzicaluitate si abilitati tehnice are o personalitate puternica .Pe de alta parte conteaza mai mult ce compozitii / ce muzica poti sa faci. Urmareste "istoricul '" chitaristilor/trupelor in documentare de pe youtube si poti sa observi multe lucruri similare cu ce am incercat sa descriu plus si alte aspecte .Asculta si muzica compusa cantata de acestia de la inceputiri pana in zilele noastre si astfel poti sa observi cum se dezvoltau dupa ce au ajuns oarecum cunoscuti si puteau sa-si permita sa faca muzica lor cum doreau /simteau ei si nu numai cea cecerea " producatorul" .. Aveti grije cu covid-ul , multa sanatate !
 4. Mi-am zis sa studiez ce poate acest mixer dar nu am rabdare si timp a trecut timpul si am vazut azi intre altele ca am PDF-ul cu X32..... intrebarea este : cate efecte are acest mixer , cate " insert effect" si cate "send-return" ? |Din ce am citit are vre-o 8 efecte care par "send-return " deci ar veni ceva comun ptr toate canalele nu poti sa ai o setare de chorus ptr un canal si alta setare ptr. un alt canal ...si tot asa cu toate . Deci ar ramane efectele "insert" ...cate sunt ? Ptr RECORDING In Zoom R-8 am efecte insert - distorsiuni doar pentru un singur canal , in stereo sunt doar ptr voce si orga . Send return ( comun) toate canalele au reverb /chorus , EQ Doar R16 are pe fiecare canal ..compresor ,reverb /chorus , EQ R24 -are parca pe patru canale efecte proprii separate cred ca toate cele trei au efecte ptr instrument ( chitara , bass ( mono ) doar pe un singur canal .. Ptr. Mixing ./.playback / efectele insert se pot atribui unui singur canal sau pe doua canale cele stereo . Ptr Masterizare ..Algoritmuri de masterizare -stereo pe canalul Master ..dar poti atribui pe orice alte doua perechi de canal algoritmul de master , chiar si pe intrare ptr recording . Dacaa vrei sa folosesti efecte pe mai multe canale trebuie sa faci "downmix" ce rezulta un fisier stereo sau sa faci o copie cu efecte in plus pe un canal liber acesta poate sa fie si mono . La utilizarea ca "Midi Interface " nu functioneaza mixerul este doar o platforma de " butoane " utilizabila sa comanzi DAW-ul . Ca si PC audio interface poti folosi efectele direct ca si fara PC ...apoi in DAW faci restul . Nici nu stiu daca efectele functioneaza cu " routing " din DAW , am avut un mixer Alesis USB 16 ce precis putea dar nu avea rostcand in DAW am VST-uri mult mai performante si mult mai multe ptr fiecare track .Am incercat acum vre-o 10 ani doar sa vad cum este cu " zero latency " era OK dar nu avea rost . X32 pare un mixer mult mai avansat .complex doar trebuie dibuit din user manual cate efecte separate are ..cate chorus , cate delay , cate phaser , filtre etc etc numai daca are multe din fiecare poti folosi direct pe fiecare canal efecte separate . Dar cred ca este un mixer de "teren " ptr imixat trupa live , si nu ptr de ex. mixat muzica electronica cu multe canale si cu multe efecte separat pe fiecare canal .Nu am vazut nici algoritm de masterizare dar poate am "sarit " faza (?") Oricum tragi trackurile din mixer in PC si le prelucrezi postrecording in DAW cea ce este de recomandat ..adica sa ai captarea corecta "raw" ce apoi sa formezi /mixezi dupa cum vrei in DAW .
 5. Exista humbucker ce are dimensiunile dozei singlecoil .Depinde ptr ce vrei alta doza . Poti sa-ti iei si un " two point floating tremolo " ,presupun ca ai vintage tremolo ..cel cu 6 suruburi .Dar nu stiu daca merita instalat pe chitara .Presupun ca ai probleme cu stabilitatea acordajului . Nu vibratorul se dezacordeaza .ci se agatza coarda in nut cand faci bombdive si nu revine in pozitia/tensiunea corecta .In aceste cazuri poti sa tragi de vibrator " in spate " sa fortezi coarda sa revina in pozitia OK . Coarda se dezacordeaza si de la multa " intindere " , se dezacordeaza si daca se acumuleaza murdarie/rugina , trebuie curatita coarda .Corzile nou instalate trebuie " frante" la bridge , se trage de coarda puternic cu mana ca sa se stranga "spirele " pe cheitze sa nu mai cedeze /reaseze cand vei canta , apoi se apasa chiar langa bridge in jos sa se franga pe calus astfel se "stabilizeaza " lungimea activa si nu se va tot dezacorda.Daca nu " frangi" coada noua fenomenul de dezacordare se va opri doar dupa ce se stabilizeaza de la forta tensiuni de acordaj si cantat , ce poate tine o zi doua . La instalarea /schimbarea corzilor se reajusteaza calusul ca sa ai " intonatia " octavei OK .Cu inaintarea in timp coarda va suferi o " imbatranire " ce trebuie compensata din calus ca sa ai octava OK , in timp ajungi la capatul cursei calusului caz in care trebuie schimbata coarda cu una noua ..si se repeta actiunea ... Ce ar fi util un " nut" cu " role " si "locking tuning machines" astfel nu ai nevoie de " menghina" la "nut " si poti sa acordezi chitara " din mers " .Cu menghina patesti in unele cazuri ca acordajul din unele cauze ( schimbare de temperatura etc ..))sa " iasa " din plaja de "fine tuning " si nu mai poti sa intervii in timpul cantatului ..trebuie sa te opresti sa slabesti " menghina " si sa " resetezi " fine tuningul in pozitie mediana , apoi strangi menghina reacordezi chitara ca sa poti sa canti ...astfel ar trebuii mai multe chitare si un " maestru de chitare" care i-ti da alta chitara si regleaza pe cea dezacordata in timp ce tu sa canti . Pentru acasa nu este atat de grava treaba dar pierzi timp cu reglajele de tuning in lkoc sa canti si pierzi inspiratia si poate si cheful .. Poti sa incerci sa " ungi" nut-ul cu " grafit " , vezi pe iutub sunt videouri cum se face cu grafit de la un creion .
 6. Faci "bounce" ptr fiecare canal in alt canal liber cu toate efectele insert pe care vrei , daca ai toate canalele ocupate faci " downmix " ptr fiecare canal si pe rand le salvezi in PC ca apoi sa-l inserezi in mixerul DAW din PC .Apoi copiezi fisierele idirect din mixer x32 prin USB sauFirewire .Dar nu mai poti edita/schimba setarile facute in x32 daca vrei sa schimbi o setare trebuie sa reiei procedura sa editezi canalul sa faci un nou " mixdown " pe care sa-l copiezi in PC. Sa prelucrezi cate un canal r in x32 cu cele de baza ,apoi mixdown sau bounce fiecare canal ce copiezi in PC apoi le inserezi in Cubase . De " mixat" /produs un "CD" in xs32 poti numai daca ai tras, cap coada, piesa unei trupe .Altfel nu ai ce sa mixezi , nu are sequencer . Sau faci editezi " song " in sequencerul Cubase "Intro - vers ,-chorus...... -Outro " , copiezi fiecare canal in xs32 apoi ai ce sa mixezi , dar nu stiu ce masterizare poate xs32 poate iar trebuie "mixdownul pre master " sa-l copiezi in Cubase si sa termini treaba cu VST-uri de masterizare . Cel mai OK sa " trimiti " trackurile in PC in " digital domain " necompresate ca apoi in DAW SA PRELUCREZI /MIXEZI . Mixerul vad ca este si MIDI interface astfel cu faderele si unele butoane poti comanda faderele si butoanele de functii virtuale ale DAW-ului , adica nu mai trebuie sa te chinui cu " mouse" poti mixa cu toate 10 degete .Bineinteles este comod si ptr setarea automatizarilor ( volum , pan, adancime efect , etc ) usureaza munca plus salvezi timp pretios ..
 7. Depinde de stilul /genul care se canta . Degetul mic nu prea se poate controla ( nu are muuschi si tendoane plus probabil nici retea nervoasa adecvata , mai mult il " misti " din rotirea palmei . Astfel nici forta nu ai in degetul mic din motivele descrise se forteaza o pozitie al degetului in care nu se flexeaza este rigid si practic din rotirea palmei apesi/lovesti de coarda /tastiera . Nu poti sa atingi " viteze mari in repetate " apasari " ..nu poti sa faci " trilluri " ...doar ptr o subdiviziune a tempoului se foloseste impreuna cu celelalte degete ..de ex . ptr un triolet sau quartolet ..etc caz in care viteza de actiune este de 3 sau 4 ori mai lenta de fapt .. Este OK sa nu fi necesar sa faci salturi mari la distanta la care poti sa cuprinzi inca cu degetul mic .. Nici in acorduri nu poti sa il misti rapid .( adica sa faci trilluri intr-un acord ). Astfel la un "blues/bluesrock " cu tempoul reletiv "lent " se folosesc primele trei degete plus degetul mare avand forta si viteza ptr a canta notele " greu ..adanc ,,in forta " si cu vibratto care se potriveste doar la unele pozitii distantate se foloseste daca este necesar .. Ptr acorduri in schimb este super necesar ( cat mai multe degete ) . Deci este un fel de ajutator in a executa unele pasaje cat mai fluid fara a face salturi cu degetul 1,2 sau 3 .Ptr a " fluidiza " si mai mult treaba se utilizeaza si degete de la mana stanga ." TAPING :" care are avantajul si in viteza de executie mare folosind degetele 1 , 2 , .si ..3.de la maa dreapta .( consideram ca chitaristul este dreptaci daca este pe stanga se considera vice versa ) La ciupit cu degetele chitara sau bass aceiasi problema din alt punct de vedere ...cu degetul mic poti ciupi coarda precis numai la viteze modeste de multe ori din rotirea palmei cu degetul mic intr-0 pozitie " rigida " . Nu am vazut auzit de nimeni sa aiba deget mic " minune " oricat ar exersa . Important este ce canti si cum canti . Ia vedeti cum canta " slide " Derek Trucks ..poti sa zici ca efectiv 90% canta cu un singur " deget " .Sa nu amintesc sutele de " campioni" la " pedal steel guitar" ..
 8. Pentru live /scena se monteaza in orificiul de rezonanta al cutiei o placa " obturator " ce va reduce din intrarea in rezonanta .Pe youtube se gasesc videouri cu explicatii. Calusul va trebui sa-l slefuiesti ca caci va fi ridicat cu grosimea dozei piezo si vei avea "actiune " prea mare .Pe o suprafata dura si perfect plana se pune hartie abraziva si slefuiest partea inferioara pana la " inaltimea optima " .Cu un creion tragi o linie pe partea inferioara cu putin sub grosimea dozei , dupa slefuire la " cota " montezi ..pui corzile acodezi chitara si controlezi " actiunea " . Calusul trebuie sa se " culce " perfect pe doza ca sa preieie vibratiile de la toate corzile . Dupa montare si cuplare la un amplif verifici daca fiecare coarda da semnal bun , daca una din corzi nu suna destul de tare fata de celelalte acolo nu se culca pe doza ..deci trebuie cumva sa profilezi calucsul ca sa fie OK . Se poate adauga "plastic" daca este nevoie in portiunea unde nu " apasa suficient " .." backing soda +superglue " ce apoi il slefuiesti cu hartie abraziva ..probabil este necesara o crestere cu cativa zecimi de milimetru .. De fapt este bine sa verifici cum se culca pe doza piezo cu doza nemontata ..verifici suprapunand plasticul /calusul pe doza si te uiti catre o sursa de lumina astfelk vezi unde nu se atinge . Poti sa utilizezi orice efect ca si la o chitara electrica ..dar este bine sa nu cobori sub 0,1 in grosimea corzilor .Corzile prea subtiri nu mai dau aceasi amplitudinr , corzile subtiri vor produce semnal mai slab . Si distors functioneaza , de fapt este chitara electrica odata ce ai o doza " traductor " ..ce furnizeaza semnal electric pe iesire . Live nu stiu cum functioneaza cu distors ( nu am incercat ) dar acasa cu casti ptr inregistrare este OK .
 9. Iaca ce aiurit sunt . In pozele postate nu am observat compresorul ( am marit imaginea si am "citit" tot ce era acolo ), aveam de gand sa intreb ..dar asa a iesit ( am uitat ) Philosofer,s tone .. nu am verificat ce este si am confundat cu un modulator ... Am doua compresoare externe ,dar unul din ele o sa-l modific ptr ADSR -( ca sa nu mai construiesc un ADSR de la " zero" .. adica ..montaj complet ..preamp+detector de anvelopa-bloc ADSR +inversor de polaritate ..si mai ales cutie adecvata ..hehe ..mult lucru mecanic ) Se va putea selecta cu un Switch functia de ADSR sau Compresor ...dar concomitent nu va functiona cu amandoua " efecte " . Spor la vanzare .
 10. Frumos . Tu esti acel baietas talentat de acu vre-o peste 10 ani care ai venit la Timisoara ptr jamsession "rgc" la Pod 16 si a cantat vocal aproape non stop . Aiinceput sa studiezi canto apoi nu am mai vazut activitate , chiar ma intrebam unde esti cred ca-mi aminesc corect de @Hix .
 11. Hello . Az m-am intalnit cu colegul nostru @Mosh Craciun , nu este mosh ..hehe Pedala este OK . Suna super oricum este o alta dimensiune fata de ce am in Zoom astfel combinate este ceva de poveste .Plus am scapat de instalat trei procesoare ca sa fac efectul " schimmer " . Multam ! Ma duc sa cant la reverb ..hehe
 12. 8:30 ..dimineata ? suna-ma te rog ca sa am numarul sa ne gasim .
 13. Cred ca am reusit sa trimit un mesaj .Ma interesaza RV 600 . Trimite mesaj si vedem cum ne intalnim in oras .
 14. Deci nu vad EQ ..asa ca trebuie un preamp cu EQ respectiv mixerul este OK . SA nu fortezi difurile ! acel tweeter de 1" zice-se 30W este bine daca rezista la 3W nu scrie sa aiba protectie ptr tweeter deci nu fortezi . Atentie si la sunet clean poti avea varfuri mari daca apare cate o " plesnitura " ale corzilor de la fretbuzz sau faci " slapp" chiar daca canti pe corzile groase aceste " plesnituri " contin foarte multe inalte si au volumul mult peste cel al sunetul de cantat normal . Tot asa si daca o sa folosesti un overdrive sau un distors atentie , se regleaza soundul la volum mic apoi ridici volumul ce sa nu fie mai " tare " decat cel " clean " ..deci sa fie distorsionat daca trebe dar volumul sa ramana acelasi ca sa nu duci in overdrive boxele monitor ..este pascat sa le strici . Un tube driver cred ca ar fi OK sa introduci doar un pic de distorsiune ..ce nici nu sesizezi in schimb cantatul " pleyabil-itatea " devine mai buna mai fluida .Dar este util cam ptr acelasi lucru un compresor , egalizaza taria sunetelor si maresti sensibilitatea astfel canti mai usor . Spor la cantat si studiat !
 15. Este OK acest mini mixer . Ce vrea sa spuna @vector este ca vei avea numai sunet " clean " respectiv cam sec . Dar poti sa cumperi un distorsionator /overdrive , un chorus , daca o sa ai nevoie si un mic " delay/echo " ..astfel ai cam ce trebuie . Si pe clean poti canta muzica minunata , dar este nevoie de rabdare si perseverenta sa inveti sa canti ca de ex Tommy Emmanuel . Ptr blues-rock , metale cu un distors si un chorus este destul , ptr solouri mai " lirice " merge bine si un delay dar nu este neaparat necesar . Eu am un asemenea mixer , care are pe un canal " effect-loop" cred ca si acest Behringer trebuie sa aiba ..sunt cam la fel aceste mini-mixere .( "effect loop" -ul se realizeaza la al meu printr-un jack stereo ....in intrarea mono introduc jack stereo astfel se intrerupe circuitul intern de la preamp catre eq si iesirea mixerului si semnalul apare pe una din contactele stereo iar pe cealalta se intra inapoi " return " in circuitul mixerului ..accolo inserez la mine ecoul _) Se poate ca daca dai la maxim gain-ul pe intrare de microfon sa duci in distors/limitare integratul din circuit astfel ai distors ..apoi din EQ faci un sound acceptabil ....atentie ! sa ai volumul de iesire la minim cat timp reglezi gainul si nivelul de distors ,ca sa nu ataci boxele active cu semnal prea mare caci poate nu rezista si se strica sau difuzoare sau etaj final etc !!) dupa ce ai reglat soundul dorit dai volumul de iesire cat sa nu strice boxele active . Nu stiu ce " monitoare active" ai daca au EQ si sensibilitate suficienta sa canti chiar fara acest mixer . Oricum si pentru mai tarziu nu strica sa ai un mic mixer o sa fie util in multe cazuri . de ex ptr efecte in paralel etc ...
 16. Unul din cei mai buni muzicieni ne-a parasit .O mare pierdere in lumea muzicii . Domnul sa-l odihneasca . https://stirimondene.fanatik.ro/doliu-in-muzica-romaneasca-a-murit-dan-andrei-aldea-fost-lider-sfinx-18477975
 17. Daca vrei sa schimbi /inlocuiesti Condensatoarele de cuplaj intre Anod si Grila etejului urmator C3,C5,C10, C11, C12 acesta trebuie sa fie ptr. tensiune " mare ' de obicei erau la 800-100V cele din amplifuri . De verificat capacitatea condensatoarelor din Katod .Condensatoarele de decuplaj din katod C2,C4, C9, C12 daca sunt " uscate " si deci au valoarea capacitati mai reduse va fi amnplificarea mai mica . Aprox se pot verifica comparand timpul de incarcare cu un ohm-metru .cu un condensator " nou si OK " Se verifica si rezistoarele din katod ..daca sunt " lungite " de uzura pot avea valoare mai mare decat ce este inscriptionat pe ele acest lucru reduce amplificarea . C15,C16 condensatoarele de filtraj ..daca au capacitatea redusa poti sa ai brum , in plus scade dinamica amplifului caci " nu tin " timp destul tensiunea la putere mare . Daca ai un brum ( nu barrait ci brum de joase 50 /100Hz pote sa fie o nesimetrie ..respectiv cele doua tuburi finale nu au caracteristicile similare/egale ..nu sunt imperechiate .. Spor si multa bafta sa fie bun traful de iesire . Daca cumva este strapuns merita rebbobinat .Cu traf de iesire strapuns ampliful mai functioneaza dar in anumite conditii se aud pacanituri cum se descarca scantei intre spire ce duce la distrugerea trafului pana la urma plus ne se poate folosi ampliful . Atentie ! Si un tub final defect poate produce " pacanituri " deci atentie la identificarea unui eventual defect . Sper ca nu este defect doar eventual unele componente "imbatranite " Spor si multa bafta , tinem pumnii !.
 18. Daca nu " misca " trebuie trebuie sa se masoare tensiuni sa se verificate trafurile , diodele de redresare , condensatoarele si daca este cazul se inlocuiesc . Bloc de EQ " reglaj de ton " este problematic deoarece scade volumul semnalului . Dar suna bine si fara adica doar cu "tonul " ei ce doar taie inalte ( exact ca si "tonul" din chitara), si folosesti EQ inainte de amplif . Am folosit si eu un timp un astfel de amplif si este foarte OK ..am incercat sa-i pun EQ dar a redus mult volumul asa ca am renuntat. si am folosit preamplif extern cu EQ .Poti folosi orice " Tube driver " .
 19. In locul sigurantelor sa inserezi cate un bec de 100W /220V pentru proba ..ca sa nu iasa fum ! Sa ai grije la protectia muncii la legarea becurilor sa fie totul izolat ca lumea !!! si totul cat mai bine -fixat ! Atat sasiul cat si cablurile sa fie fixate bine ca nu cumva din greseala sa tragi sa misti de tot ansambul si sa se elibereze vre-un fir ce sa atinga de componente din amlif sau de sasiu sau sa te atingi de firele sub tensiune !! Sa ai difuzor cuplat ..fara difuzor se poate distruge traful de iesire !! In caz de o defectiune majora se vor aprinde becurile si vor prelua tot consumul ...astfel scapa ampliful de la scos fum . Se poate incerca la volum mic cu becurile in loc de sigurante , becurile se vor " aprinde " in functie de pulsatia semnalului de ex muzica .. Apoi daca functioneaza si nu se aude " poc -poc " ,,ce ar fi de la traf de iesire strapuns se poate incerca cu sigurante .. cate o siguranta de 1A ar trebui sa fie OK . Iersirea : 0 - masa si comun iesire 0<->8.... pentru dif de 8 Ohmi...aceasta este iesire ptr dif/boxa. 0<-> 95......pentru "linie de radioficare de 100V " nu folosesti ptr boxa !
 20. Am incercat cu placi de sunet dar trebuia ca DAW-ul sa recunoasca mai multe " placi de sunet " . Cu placa de sunet nu am reusit ..cu doua mixere USB nu am incercat caci nu am avut nevoie , dar precis DAW-ul trebuie sa aiba un ASIO care sa recunoasca ambele agregate USB fiecare are ASIO propriu si nu poti selecta numai unul din lista de drivere ... Poate pe ASIO " GENERIC " ar functiona amadoua placi USB dar ...foarte prost functioneaza si cu doar o singura placa USB . In DAW ai la Optiuni " Device setup " unde alegi care " driver " sa-l utilizezi , acolo trebuie un " ASIO" ..MAI COMPLEX (?). Cauta cu "GOOGLE " " HOW TO USE TWO USB SOUNDCARD " precis gasesti ce si cum .
 21. Diferenta intre "acustica " si " electrica " nu ar trebui sa fie in cea ce priveste " actiunea " in rest tot ce am vazut au dimensiunile la fel ...adica cele acustice si cele electrice " standard " au cam aceleasi dimensiuni la gat ca latime /grosime . Doar la unele electrice am vazut cu gat mai " subtire " , probabil ptr cei cu maini mai mici ca sa poata cuprinde gatul .. La acustica se lasa o actiune mai mare ca sa nu ai frettbuzz ( bazaie coarda pe taste ) deoarece vei ciupi mai puternic daca vrei sa canti solo acustic ..dar asta doar daca ajungi sa interpretezi solo -acustic pe o scena .Oricum pana ajungi la acel nivel mai consumi cateva chitare . La acustica se folosesc corzi mai groase ca sa ai "ton frumos si volum " daca ai reglata chitara nu trebuie sa fie o problema , adica " actiunea " mica /joasa ( distanta corzilor fata de atstiera/taste ). La electrica in anumite stiluri de muzica se folosesc corzi " moi " ptr solouri .Acest lucru pentru o acustica nu este OK ( ptr cantat acustic )deoarece ai volum mic plus corzile " moi " sunt " labartzate " si "' bazaie " pe taste cand ciupesti/ dai mai tatre Dar si la electrica ai tonul frumos /bun ..etc cu corzi " groase " cu corzile " moi " pierzi foarte repede stralucirea tonului ( ca si timbru ) corzile mai " groase " au soundul mai bun mai frumos si mentin acest a timp mai lung pana trebuie schimbate deoarece suna " ca plumbul " .. ( corzile de otzel i-si pierd sunetul frumos . se uzeaza se oxideaza intra murdarie sub matisaj se imbacsesc si " nu mai suna " sau suna " bont " pe lana ca unele ( cele mai subtiri 4;3;2;1 ) se "intind " si nu se mai poate regla " intonatia" sau cum se mai zice octava .si deci trebuie inlocuite cu corzi noi ..carre si ele dupa o perioada se uzeaza ...) De exersat acasa pui ce corzi vrei caci canti "mai fin " si nu ai nevoie de acel volum de " concert -acustic " deci ! Poti sa montezi set de corzi de " 0,9 " folosite la electrice ptr solouri mai rapide , acestea sunt mult mai moi decat cele ptr acustica ..nu ai ton frumos , foarte repede se pierde sunetul frumos al corzilor noi dar ptr exersat este OK . Apoi daca ai nevoie odata poti sa montezi pe acustica corzi de " 11" sau chiar " 13 " daca vrei un sunet/ton frumos ptr solo acustic .Bineinteles chiar obisnuit sa canti zilnic pe electrica sau acustica cu corzi de " 0,9" va trebuii sa exersezi cam o luna cu corzile de " 13" ca te vor durea degetele ..deci este o faza peste care trec cu totii . Exerseaza pe chitara acustica cu corzi de otzel sa te ajute cineva sa reglezi actiunea daca aceasta este prea inalta . Degetele neobisnuite cu cantatul la chitara dor la oricine incepe sa exerseze ...chiar daca esti veteran si nu ai cantat/exersat cateva luni o sa te doara degetele pana nu se obisnuesc din nou cu " apasatul corzilor " Deci incet inveti cea ce doresti ( ar fi bine dupa macar o metoda de chitara si daca se poate cu un profesor sau cu sfaturi /indrumare de la un chitarist mai avansat ) . Invata pe acustica sa-ti formezi o tehnica buna/corecta altfel va trebui sa incepi din nou tot cu o acustica peste ani cand i-ti dai seama ca ai sarit peste bazele cantatului la chitara si cea ce produci pe o electrica nu este chiar OK fara " baza " Depinde de marimea mainilor , de ex mie i-mi convine mai mult sa cant pe o chitara clasica cu gatul mai lat dacat pe o electrica sau acustica . Ptr cantat ciupit cu degetele ar fi fain sa am o electrica cu gatul mai lat .
 22. Observatia cu " nimic nu are cutie " a fost foarte de mult ...dar treaba cu cutiile a ramas ..hehe Cum spunea seful meu .."...in constructiile electronice 90% este mecanica si doar 10 % este partea de electronica .." Numai bine ! Sarbatori Fericite !
 23. Daaaa!! hahaha...iar am muscat ... Dar este OK ..titlul este ciudat dar pentru incepatori care cauta cinformatii despre DAW etc ..este OK .
 24. Wow!!! asta da !! Asta-i o " boala " nu doar un " microb"...hehe @gigimarga "...Deoarece mi-am dat seama ca nici in 100 de ani nu voi avea timp, bani și chef să pun în cutii toate efectele pe care le-am construit, m-am hotărât să le vând/schimb.." Asa este ! Sa nu mai spun de compozitii nu o sa le pot finaliza pe toate cum as dorii cam niciodata , de circuite si mai rau unele le-am si uitat .e gasesc apoi nu stiu care-i treaba cu ele ..caut documentatia "proiectul " ..apoi vad ca de fapt nu amm timp ..si ma apuc sa inregistrez .. Se aduna oricum ,asa se intampla mai ales daca nu doar " copiezi " un circuit .. Acum ( vorba vine ...mai exact de cateva luni ) proiectez un ADSR ptr chitara ce de fapt o sa-l utilizez ptr sintetizatoarele EHX care au cate 9 preseturi astfel la unele sounduri lipseste un bloc de ADSR (Am vrut sa cumpar unul dar cel care merita atentie costa pe la 270 Euro ..si nici nu este ce vreau eu ..).Am ajuns la a cincea versiune fizic si la nu stiu cate pe hartie si simulari , apoi testez efectiv si vad ce este OK si ce nu este OK ptr semnal din chitara ..Deja s-au adunat vre-o zece placi si o sa se mai adune cateva pana finalizez .. Cum a observat fica-mea la varsta de 9 anisori ..ce construieste tata nici una nu are cutie ....hehe Totusi este bine daca faci pentru vanzare ca mai recuperezi ceva din banii investiti caci muzica si electronica este un hobby scump . Spor la vanzare/schimburi si multe constructii de succes !
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.