www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ciprian Horia

Newcomers
  • Posts

    19
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    Bucuresti

Recent Profile Visitors

1521 profile views

Ciprian Horia's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

1

Reputation

  1. Trebuie sa sun, am vazut listati niste potentiometrii dar pe mine ma intereseaza sa aiba valorile corecte corespunzatoare, care din ce inteleg eu e 50k pt tone si 1meg pt volume. Adevarat? Merge asa? Chitara nu are nici macar 1 an, n ar trebui sa fasaie deja potentiometrii Mersi, am intrat sa vad. Ideea e ca nu mi ar placea sa platesc transportul cat nu face un potentiometru. Acum, va pun si eu o intrebare de profan, potentiometrii de volum difera de cei de ton, sau un potentiometru e un potentiometru, difera valoarea dar principial actioneaza la fel?
  2. Ā, salut salut. Cineva caruia ii e la indemana si e dornic sa ma ajute cu un raspuns: De unde in Buc pot lua si ce potentiometrii recomandati pentru un Jazzmaster? fasaie si cel de volum si cel de tone si as vrea sa ii schimb. Sunt cei de la RHYTM circuit Eu multumesc!
  3. Ms karpi, ceva relevant am gasit aici, legat si de ce spunea G1Robotel https://support.apple.com/en-us/HT202000
  4. Salut salut, Avem urmatorul setup: chitara + microfon -> interfata audio focusrite scarlett solo -> usb in laptop (suporta doar 2 instrumente concomitent interfata, are 1 intrare de instrument si una de microfon) Se poate pune in paralel microfon -> preamp de microfon (behringer mic500usb) -> usb in laptop si folosite toate 3 dispozitivele? In ideea ca pt un al 3 lea microfon nu am cum sa il conectez altfel in calculator pt inregistrare. Toate 3 instrumentele procesate in DAW si scoase in monitoare de studio. Merg toate 3 concomitent? Rezultate ok? Eu multumesc.
  5. Ăăă sssalut salut. Stimați colegi de forum, apelez la cunoștințele voastre. Am un boss rc 2, pe care l folosesc la looping pt chitara. Vreau sa mi iau si un microfon si sa fac aceeasi treabă, folosind aceeasi pedala, cu iesirea in acelasi amp de chitara. Concret schema pe care o am eu in minte e: microfon/chitara -> rc 2 lopoer -> amp. Care sunt variabilele de care n am tinut cont si ce informatii ar fi de folos în contextul asta? Ce mi ar mai trebui pt microfon? Un preamp pt boostul de semnal? Un mixer? E viabila ideea asta? Care ar fi solutia sa nu fie nevoie sa fac schimb de input între chitara si microfon mereu in timpul unui looping?(presupunând că microfonul are intrare 6.3 nu xlr)? Se pretează ca soluție de buget ce am scris mai sus? Cordiale mulțumiri, pace si prosperitate.
  6. mi-ai raspuns perfect la intrebarea cu potentiometrii m-am lamurit care e treaba cu ele. Lasand deoparte argumentul de baza ca important e sa stii sa manuiesti bine chitara si abia apoi sa te gandesti la investitii materiale, sunt incantat de cum suna noua doza SSL-1. E o diferenta sesizabila de sunet intre asta si cea veche cu care a venit chitara, cel putin pt urechile mele, are mai mult caracter. Socot ca diferenta ar fi mai evidenta cu un amplificator mai bun. Pe mine ma intereseaza mai mult cum suna chitara clean si in sensul asta, sunt multumit de schimbul de doze. Pe cea veche o s-o pun la vanzare si o sa ma uit dupa un amplificator mic, de practice, care sa sune bine clean.
  7. mai, aveti-va ca fratii. Ce amp imi recomanzi vektor? ceva de apartament, buget mic, max 1000 lei, nu ma deranjeaza sa l gasesc SH
  8. Eu vreau sa cred ca da, m-am orientat in directia stilului lui John Frusciante. Ca gear, am un RP255, iar veriga slaba poate ca ar fi amplificatorul care e un Fender Frontman 15G. Daca o sa mi zici ca amplificatorul are si el un aport mare la sunet nu o sa te contrazic, la fel cum are si felul in care canti, dar momentan sunt la pasul cu schimbatul dozei si vreau sa stiu daca dpdv electronic mai e ceva pe chitara care trebuie modificat, pana la ce intra in pedale/amp etc
  9. am luat pana la urma o doza de ssl-1 si vreau maine sa o las la inlocuire
  10. Asta vreau sa inteleg exact, e nevoie sa schimb potentiometrele de la CV 50 ul asta, ca sa pot sa folosesc doza la potentialul maxim, in sensul ca ce am acum pe chitara ca potentiometru poate sa nu redea spectrul intreg al sunetului din pickup? Tre sa mentionez, am cunostinte minime spre inexistente legate de electronica. Si daca are cineva idee, daca sunt interschimba dozele SSL-1, pt ca in magazin mi s-a spus ca nu exista la acest model doza speciala de neck, sunt toate 3 la fel. Si de asemenea daca pot sa pastrez vechiul cover de la pickupul de CV50, care e crem, si sa il pun pe ssl1. De acord cu tine, sunetul pe care l caut e asta: Deci, pt mine "mai bine" ar insemna cat mai aproape de tone-ul asta.
  11. Ms ebh, e o sugestie bun. Daca in prima instanta imi iau doar doza de neck are ceva?
  12. Salut dragi colegi, am de curand un Squier Strat CV 50 la care vreau sa fac un upgrade. Vreau sa o fac sa sune cat mai bine si sa profit de faptul ca este din start un produs destul de bun. Primul gand e sa ii pun niste doze Seymour Duncan SSL-1, si sa ii pun un block de metal. Ce as vrea sa stiu e cat de mult influenteaza potentiometrele sunetul, in ce fel, si in ce masura poa sa faca o diferenta vizavi de doze, daca cumpar unele noi fata de situatia in care le-as lasa pe cele vechi . Si daca ar trebui sa le schimb, ce recomandari aveti. Ce lutier bun stiti in Bucuresti? Multumesc.
  13. Mersi Santal, pare destul de prietenoasa interfata la Reaper. Sunt atatea informatii pe care incerc sa le asimilez acum ca n-as avea rabdare de un DAW complicat, am incercat fruity loops dar n-am avut rabdare cu el. Poti sa imi spui te rog care e setupul tau? Nu am gasit nici o info despre behringer q532 ... e cumva vb de mixerul 502usb? Vreau sa il folosesc pentru compozitie... piese de orice gen, nu ma intereseaza neaparat muzica electronica, vreau ceva mai organic, de-aia as vrea sa incorporez chitara, poate si bas si voce la un moment dat, dar tobele sigur ca le-as face cu niste sample-uri pe m-audio keystation, si tot pe controllerul asta midi synthuri si multe alte layere, cu instrumente la care nu am acces fizic. De asemenea, folosesti asio sau toate inputurile se duc in interfata audio ozone 25? eu nu am gasit de vanzare aici in ro, poate mi recomanzi ceva similar. Mersi mult!
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.