www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Alin N

Veteran
  • Posts

    431
  • Joined

  • Last visited

Profile Information

  • Location
    B

Other Information

  • Band
    Abigail, Arguments, Clouds, ex-Fjord

Recent Profile Visitors

9955 profile views

Alin N's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

141

Reputation

  1. Daca asta se intampla indiferent de tehnica folosita, cred ca cel mai bine ar fi sa lasi tehnici de genul deoparte momentan, ca sa devii mai fluid in executie inainte sa te orientezi catre diverse metode de picking. Daca se intampla doar cand incerci downward pickslanting, atunci cauta materiale cat mai multe ca sa intelegi foarte bine ce ai de facut inainte sa te apuci. In orice caz, ti-as sugera ca orice exercitiu iei, pentru orice tehnica, daca nu iese suficient de lin, canta-l foarte lent. FOARTE. Cand simti ca il stapanesti (canti fara sa te mai uiti la fiecare mana, fara sa uiti ce ai de facut, fara sa stai incordat, pur si simplu sa vina de la sine) poti sa mai cresti cu 5 bpm tempo-ul si tot asa stai pe fiecare tempo pana cand iese ok. Alt sfat, ca sa nu te mai "impiedici" ar fi sa nu ciupesti cu jumatate de pana coarda. Alege o pana dintr-un material care ti se pare ok, cu grosime si forma care iti vin comod, pana noua, cu varful ok si ciupeste cu varful penei. Si nu uita sa fii relaxat. Daca repeti ceva si la un moment dat iti dai seama ca esti incordat ca toti dracii, opreste-te si reia secventa concentrandu-te inclusiv pe a ramane relaxat. Minimizeaza miscarile mainilor, incordarea, partea penei cu care ciupesti si ar trebui sa devii ceva mai fluid in executie. Mai mult de atat nu stiu ce sa-ti spun fara sa vad exact cum canti si cum te "lupti" cu ele
  2. Salut! Stiu ca postarea este destul de veche, insa setup trebuie facut de fiecare data cand schimbi corzile, chiar daca schimbi cu alte corzi de aceeasi grosime. Intr-adevar, daca folosesti aceeasi marca si aceeasi grosime, poti "scapa" ok, insa este recomandat sa il faci mereu. Iar daca schimbi grosimea corzilor, nu conteaza in ce sens (daca treci la corzi mai groase sau mai subtiri), atunci clar trebuie reglata chitara. De stricat (iremediabil adica), nu se strica nimic. Cand eram la inceput nici nu stiam ce e aia setup, am stat ani buni fara sa stiu, deci da, se poate, insa nu e deloc ok. Chiar daca nu se strica iremediabil nimic, se va schimba intonatia, curbura grifului, actiunea si toate astea aduc consecinte pe care le simti/auzi la cantat. Daca vrei, da-mi un mesaj si poate ne gasim cumva sa te ajut cu treaba asta, daca zici ca esti din Bucuresti, si iti arat ce ai avea de facut pt un setup ok. Nu e rocket science, daca vezi cum se face si ti se explica, te vei descurca fara probleme pe viitor.
  3. "In urma unei posibile lovituri" "Nu are urme de vreo lovitura" Pai baws, ai dat cu el de pamant sau nu ai dat cu el de pamant? Probabil ai dat cu el de pamant. Si cand ai dat cu el de pamant, placa de la bridge s-a inversat.
  4. La ce ora incepe fiecare cantare? Edit: nu sunt retardat, am vazut ca ai pus linkurile de fb, dar eu nu mai am fb de vreo doi ani
  5. In banii astia nu cred ca gasesti ceva, nici macar SH. Mai ales "brand bun" Acum cateva saptamani mi-am luat si eu si mi-am luat noi ca pe forum nu am gasit nimic. Ce inca era activ iesea din buget, ce era mai accesibil pt mine nu mai era de actualitate. Parerea mea e ca ar trebui sa aloci macar 200 euro pt SH si de la 300-350 in sus pt ceva nou daca vrei sa ai sanse sa gasesti ceva. Dar na, poate ai mai mult noroc ca mine
  6. Salutare tuturor, Relativ recent am inceput sa imi prind urechile mai serios un pic in treburi de mixing. Sunt la inceput momentan si caut sa capat cat mai multa experienta si sa imi creez un portofoliu si am o rugaminte catre voi, colegi RGC-isti Daca aveti inregistrari de ale trupei voastre sau proiecte individuale, orice ar fi, mi-ar placea sa lucrez si eu la ele sa le pot avea la portofoliu (cu acordul vostru, evident). Aici ma refer inclusiv la materiale pe care le-ati scos deja, dar aveti trackurile. Momentan nu imi pot oferi serviciile la nivel mai profi, sa va mixez/masterizez pentru a scoate materialele pentru ca mai am mult de invatat (de asta nu am scris in titlu ca ofer servicii de mixing etc ci CAUT pentru ca eu as avea de castigat mai mult decat voi). Mi-ar placea, insa, sa lucrez cu diverse persoane in directia asta ca sa fie cat mai aproape de cum merge treaba in realitate: eu va fac mixurile, va trimit, dati feedback etc. Altfel doar sa mixez si sa le tin pentru mine, gasesc pe net resurse. Ideea ar fi sa lucrez pe baza de feedback la proiectele respective. Voi nu aveti nimic de pierdut, decat cateva minute sa ascultati ce fac si sa imi dati feedback. Eu, in schimb, as avea de castigat experienta, material la portofoliu si de ce nu, poate niste legaturi cu oameni super faini! Daca sunteti interesati sa ajutati un coleg forumist la inceput de drum in directia asta, trimiteti-mi mesaj privat pe forum, va rog. Multumesc!
  7. Salut! Mersi fain de feedback! Pe partea de mix inca invat (chiar am primit niste sfaturi, titluri de materiale de studiat foarte faine de la un coleg de forum), dar ideea e ca fiind la inceput, mereu invat chestii noi care fac lucrurile sa sune mai bine si daca tot revin si revin si revin pana iese ceva super, ajung sa nu mai scot deloc piesele la care lucrez :))
  8. 1. De ce trebuia sa iei acum ceva? Pe langa asta, tu fiind la inceput, chiar crezi ca simti unde e nevoie de upgrade? Colegii ti-au spus mai sus ce conteaza mai mult pentru un ton decent, dar i-ai ignorat. 2. La banii astia, mai cunoscut inseamna doar mai scump, nu si mai bun. De la o anumita suma in sus, mai cunoscut inseamna si mai scump si mai bun (si nici atunci nu e o regula batuta in cuie). Din nou, fiind la inceput, chiar crezi ca o sa simti o diferenta atat de mare (care sa justifice banii cheltuiti) intre cele doua setupuri? 3. In general e mai ok sa te apuci de invatat intai, apoi sa incepi sa dai banii pe scule, ca sa iti dai seama pe parcurs ce vrei. Pentru zdranganitul mentionat de tine, consider ca si ce aveai inainte erau scule cu care sa iti faci treaba daca faceai un setup chitarii. 4. Nu era mai normal, daca tot vrei sa o rezolvi, sa faci asta inainte, apoi sa vezi cum suna si doar daca nu esti multumit sa iei altceva? Just saying... Nu vreau sa iti dau in cap sau sa te demotivez, dar dupa ce colegii ti-au venit in ajutor cu sfaturi si exemple de produse, tu ai facut tot dupa capul tau. Why?
  9. Corect, Mircea, dar invatandu-le la un nivel de baza, il va ajuta sa faca trecerea mai usor catre orice tip de ciupeala vrea. Va fi deja obisnuit sa ciupeasca cu dej'tele si va adapta modul de ciupit in functie de tehnica de care are nevoie. Nici eu nu folosesc fix tehnica de pe chitara clasica atunci cand cant pe electrica, dar m-a ajutat sa nu vad un pasaj complicat de cantat cu pana, dar usor de cantat cu degetele si sa zic: "Ce drac e asta?". Am stiut cum sa abordez pasajul respectiv si mi-am adaptat ciupeala pe ce aveam de cantat. Ideea era ca te ajuta foarte mult sa te simti in largul tau sa canti cu degetele, nu neaparat sa faca tranzitia spre clasica.
  10. Neata, Eu initial am inceput cu niste cursuri de clasica si acolo era doar fingerstyle. Din ce imi amintesc era o metoda de chitara clasica numita Matteo Carcassi (parca) si avea niste exercitii foarte simple cu arpegieri pe acorduri si aveau digitatie diferita sa inveti sa ciupesti in mai multe feluri. De asemenea mai aveam niste cantecele simpatice si simple care m-au ajutat mult la formarea reflexelor care erau din niste metode ale lui Eythor Thorlaksson. Ai mai jos un link cu cateva. Eu le aveam doar pe cele ale lui Eythor din ce vezi in linkul ala si am avut "volumele" 2 pana la 4. Acum vad ca sunt alte materiale pe site, dar te pot ajuta. https://www.classical-guitar-school.com/es/Methods Edit: pe langa asta poti cauta chestii legate de pozitia mainilor la chitara clasica. Spor la studiu!
  11. Alin N

    Fjord

    Mai jos gasiti trei piese din concertul nostru de final. Prima piesa, este o piesa experimentala, neinregistrata nicaieri, compusa in ultimele 3-4 saptamani si cantata in premiera live, iar urmatoarele doua sunt primele doua piese de pe ultimul nostru album de studio, lansat in 2016 (cel de care am scris in postarea anterioara). Calitate nu este neaparat una extraordinara, insa tot concertul a fost inregistrat audio si vom posta un video cu intreg concertul de trei ore dupa ce va fi gata atat partea audio cat si montajul video. Nu stiu daca au fost si colegi de pe forum la concert. Daca au fost, tin sa le multumesc si sper ca le-a placut. Puteti sa gasiti mai multe piese de la concert pe YouTube daca va intereseaza, cautand "Endless Sounds of Fjord", insa momentan este doar acest clip plus cateva filmate de public. Cand vom avea materialul gata, voi reveni cu o postare.
  12. Salutare, Am facut de amuzament un cover asa cu de toate (ca shaorma) la Habits de la Tove Lo (piesa care mie, personal, chiar imi place destul de mult pentru o piesa comerciala). Detalii legate de sculele folosite puteti gasi in descrierea videoclipului. La voce este verisoara mea care nu a mai cantat de mult insa mie imi place vocea ei si nu as vrea sa se lase complet de cantat, asa ca incerc sa o conving sa mai facem cate un cover, ca sa mai exerseze din cand in cand Pareri, impresii, senzatii, rosii, oua, orice ar fi, le astept cu interes. Enjoy!
  13. Incearca sa te joci cu inaltimea la care tii chitara cand canti in picioare. Cu cat o tii mai sus, mai aproape de pozitia in care iti vine cand stai pe scaun, o sa iti fie mai comod sa canti.
  14. Salutare! A venit vremea sa imi schimb pedalboardul! Vine cu husa, care este destul de deteriorata din cauza greutatii pedalelor, insa inca poate fi folosita si un alimentator universal Hama, de 1000mA ( https://mediagalaxy.ro/alimentator-universal-hama-46611-1000ma/ ) pe care l-am folosit fara nicio problema pentru alimentarea pedalboardului. In link-ul producatorului puteti vedea dimensiunile. Ca idee, eu imi tin pedalele mai apropiate una de cealalta si incap si 10. Pedalboardul e in stare buna, nu e tocmai ca nou (ca deh, il folosesc de cativa ani la repetitii, acasa si in concerte), si eu sunt foarte multumit de el pentru banii pe care i-am dat. Singurele doua nemultumiri ar fi ca este din plastic si ca nu am cum sa imi trag cablurile pe undeva pe dedesubt, stau toate insirate acolo. Nu ma incurca, dar nu imi place mie Voi reveni cat de curand si cu poze. Ma puteti contacta pe forum prin mesaj sau la telefon. Daca nu raspund din prima la telefon, va rog sa trimiteti un SMS si revin eu in cel mai scurt timp posibil.
  15. Nu, dar nu a fost hranita corespunzator pana am luat-o eu si a avut de recuperat. Acum are 4 luni. Din cate stiu la maturitate, femelele au dimensiuni intre 120-180cm si greutate undeva la 400-700g. Depinde de mai multi factori, dar cam asta ar fi media, din cate m-am documentat. Si ca sa nu fiu complet offtopic aici la poze, na, inca una
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.