www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

EugenRo2001

Veteran
  • Posts

    1619
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by EugenRo2001

  1. Dacă nu vrei relic îți pot face eu, am tablă de alamă de 1mm grosime. 0721250133
  2. Buna ziua. 450lei. Dupa 15 August, acum sunt in concediu
  3. În primul rând trebuie să scoți corzile să nu mai fie în tensiune deoarece riști să se deformeze fața chitarei. Trebuie văzut dacă nu s-a desprins cu tot cu bucăți doin top sau dacă sunt crăpături/rupturi, acestea trebuie reparate primele. Dacă totul este în regula trebuie curatat adezivul vechi de pe ambele suprafețe astfel încât să rezulte suprafețe plane și curate. Apoi se lipește cu Titebond Original cu ajutorul unei prese. Preferabil să facă aceasta reparație cineva care a mai făcut asa ceva.
  4. Daca sunt lovituri, deci fibra îndoită se repara cu șervețel ud și ciocanul de lipit. Daca este ruptura, lemn lipsă, doar umplere cu chit sau derivate. Asta doar daca va fi vopsit pentru că reparația va fi vizibilă. Se mai poate freza și incrusta o bucată de lemn din aceeași bucată cu fibra potrivită . Sau placarea cu furnir, headstock veneer.
  5. Buna seara Ma ocup in continuare. Contactati-ma pe pagina de FB "Reparatii chitare Eugen C" P.s. nu mai locuiesc in Crangasi. Am atelierul in zona Aparatorii Patriei.
  6. Mai intru cand raspund la mesaje. Lucrari puteti vedea pe pagina mea de FB "Reparatii chitare Eugen C"
  7. Nu am mai scris demult aici. Activitatea continua, puteti vedea lucrarile mele pe pagina de Facebook, "Reparatii chitare Eugen C". Iata cateva lucrari mai deosebite: Grif rupt cu material lipsa Chitara flamenco sparta si incercare nereusita de reparare 12 string cu top laminat cu ruptura intre gauri in top si in bridgeplate Modificare chitara clasica, confectionat cutaway Chitara ruseasca "explodata" din cauza umiditatii Pentru mai multe lucrari va invit sa vizitati pagina de pe Facebook.
  8. Cadou. Dati-mi adresa pe mesaj privat, o sa platiti doar curierul.
  9. Cheitele alea nu par originale, ar trebui sa aiba butoane metalice. Un bridge cu tot cu suruburi iti pot da iar cheite gasesti la magazinul Rapsodia, reprezentanta Hora.
  10. Nu vei gasi in magazine. In plus, s-ar putea ca surubul sa aiba filetul in inch nu in mm. Incearca pe net la Stewmac, Allparts, Thomann
  11. De ceva timp nu mai primesc notificari pe email cand am mesaj nou sau reply intr-o conversatie privata cu toate ca optiunea este bifata.
  12. Ia-o pe asta https://forums.rgc.ro/topic/88559-martin-000-18/ si ti-o modific eu pentru stanga
  13. Ia o rigla si masoara distanta de la nut la tasta 12 si de la tasta 12 la saddle pentru coarda cu probleme. In mod normal ar trebui ca a doua sa fie cu ~2mm mai lunga la Mi-ul subtire si cam cu 5mm la Mi-ul gros. Pune corzi noi si regleaza intonatia comparand nota de la tasta 12 cu flagioletul din dreptul tastei.
  14. Rezonator Harley Benton cu actiune foarte mare. Deoarece neck-reset iesea din discutie am adancit locasul conului. Cam asa arata un instrument iesit pe poarta fabricii: Am slefuit fretboard-ul si am pus taste noi Am frezat locasul conului Before and after Am adaugat niste intarituri Am refacut cablajul Am nivelat "paianjenul" - before and after Saddle-ul original era unul de acustica. Am facut unul corect, din maple si abanos cu degajare pentru reglarea tensiunii in con. Dupa ce am facut si un nut nou a urmat setup-ul si chitara este gata de cantat. Epiphone Les Paul - modificare neck-heel Culoarea nu e chiar ce era aratat in poza de pe site-ul de unde am cumparat-o dar asta e riscul cand cumoeri vopsea prin corespondenta.
  15. Imi pare rau dar topicul asta e de anul trecut. Nu cred ca voi mai lua ceva de la Thomann prea curand.
  16. http://www.adelaida.ro/ http://www.conexelectronic.ro/ Mai sunt si alte firme....
  17. Tastele nu trebuie sa zgarie. Fie au fost finisate prost fie din cauza umiditatii prea scazute lemnul s-a contractat si capetele tastelor sunt proeminente. Poti sa incerci singura, cu o pila de unghii metalica, nu bucata flexibila abraziva, pilesti cu grija in lungul muchiei fretboard-ului, tinand pila in asa fel incat sa atinga simultan mai multe taste si sa nu strice lacul.
  18. http://www.sabionari.com/Home.html Nu stiu daca e cea mai veche dar are o varsta respectabila
  19. Pare a fi o crapatura. De asta o chitara nu se cumpara pe nevazute. Banuiesc ca a costat destul de mult, saddle din doua bucati se gasesete doar la Takamine modele mai scumpe, cred ca puteai sa mai dai cativa zeci de lei si sa iei trenul pana la Bucuresti si sa mergi la toate magazinele si sa alegi ceva cu mana ta. In ceea ce priveste chitara, problema poate fi de la umiditatea prea mica in depozit/magazinul unde a stat chitara. Ia o punga cu inchizatoare, fa-i cateva gauri si pune in ea un burete ud dar atat cat sa nu curga. Apoi pune chitara in husa daca nu ai hard-case si agata punga cu buretele de corzi, in interiorul chitarei. Las-o cateva zile, verifica zilnic daca nu s-a uscat buretele, uda-l daca e cazul. Urmareste daca se inchide crapatura.
  20. Daca e vorba de o usoara umflatura intre bridge si partea de jos a chitarei, e normal, corzile trag de fata chitarei cam cu 80kgf.
  21. Toate chitarele acustice au fata din doua bucati, din mai multe motive. Unul este ca e cam greu sa gasesti un copac din care sa poti obtine o bucata suficient de lata pentru a face fata chitarei, deoarece lemnul se taie intr-un anumit fel (quarter-sawn) altfel nu este bun. De aceea, se ia o bucata de lemn, se taie in doua pe grosime iar cele doua bucati rezultate se pun una langa alta ca filele unei carti astfel se obtine fata chitarei, suficient de mare si cu aspectul simetric (book-mached). Pe langa aspect, structura fetei va fi mai uniforma. Ce am spus se refera la chitarele cu top solid dar regula se aplica si la cele laminate, pentru aspect. Se poate ca, la chitarele ieftine, lemnul fetei sa nu fi fost suficient de lat si in cazul asta li se adauga "aripi". Imbinarea celor doua jumatati nu ar trebui sa se simta.
  22. Slotul din pragus este prea stramt, coarda se intepeneste iar can aplici tensiune suplimentara, fie prin acordare fie prin bend, scapa din intepeneala si produce sunetul respectiv si se dezacordeaza. Trebuie largit putin.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.