www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Leumas

Active Members
 • Content Count

  194
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  100%

Everything posted by Leumas

 1. Leumas

  Vând Electro Clasica

  ok... ...aici?
 2. Daca nu ai lipici, merge si cu banda adeziva. Rezultatul oricum va fi acelasi...
 3. Leumas

  vând Fender Cd 60

  Putem vedea si noi vreo doua poze? In cazul in care mai e valabil anuntul. Multumesc!
 4. Leumas

  vând Fender Cd60-Ce

  Chitara ta e prea veche pentru a o putea compara cu ce e acum pe GuitarShop(sau orice alt magazin de instrumente). Nu are nici macar primul model de preamp Fishman, care a aparut pe CD-60CE undeva prin 2008. Prin urmare nu prea poti raporta pretul la modelele actuale.
 5. Leumas

  schimb -Vand Fender Cd-110Ce

  Si ai de gand sa deschizi un topic cu acelasi produs in fiecare zi?
 6. Buna! Am de proiectat un amplificator audio cu urmatoarele specificatii: puterea 20W (etajul de putere in clasa AB), tensiunea de intrare 1 mV, si rezistenta de sarcina 16ohmi. Proiectul e pentru scoala si nu sunt prea bun la electronica asa ca apelez la ajutorul vostru, stiind ca sunt si electronisti buni pe aici. As vrea sa stiu daca preamplificarea se poate face cu A.O. avand in vedere ca puterea de iesire trebuie sa fie 20w. 1. Daca se poate atunci cat trebuie sa fie amplificata tensiunea la intrarea in etajul de putere? 2. Cum calculez tensiunea de alimentare? 3. Ce tranzistoare as putea folosi sa fie complementare ( in configuratie Darlington ) pentru a obtine 20w pe o sarcina de 16 ohmi? Cam astea sunt primele intrebari/nelamuriri dupa ce am incercat sa fac o schema si ceva simulari. As fi foarte recunoscator daca m-ar putea ajuta cineva Mentionez, si scot in evidenta ca e un proiect pentru scoala, prin urmare nu se iau in considerare eventuale costuri de productie, fiabilitate, si nu trebuie sa fie un amplificator foarte "profi" , doar sa fie respectate cerintele si componentele sa fie dimensionate corect( valori standardizate cu tolerante de 5%).
 7. Leumas

  Amplificator 20 W

  Doar in Orcad. Dupa cum am spus mai sus scopul e sa arat ca stiu folosi simulatorul, mai mult decat performantele amplificatorului. Proiectul nu o sa fie niciodata pus in practica, doar dimenisonate componentele, cateva simulari si grafice...si cam atat. Multumesc! Am ales 741 pentru ca asta il foloseam si la lucrarile de laborator.
 8. Leumas

  Amplificator 20 W

  Exact. Asta a fost una din intrebarile initiale pe care le-am avut. Am mai intrebat care trebuie sa fie amplificarea la intrarea in etajul de putere( nu am stiut cum se calculeaza) pentru ca un AO 741 e alimentat la 18V, deci nu e prea ok daca am nevoie de o tensiune mai mare. Am mai gasit pe google ca ar fi un 741M care e alimentat la 22 V insa nu exista modelul pentru simulare in OrCad.
 9. Leumas

  Amplificator 20 W

  Asta spuneam si eu cu cateva minute mai devreme. Nu am intrat sa imi faca cineva proiectul. Vreau sa stiu daca pentru 20 W si sarcina de 16 ohmi se poate face preamplificarea cu amplificatoare operationale.
 10. Leumas

  Amplificator 20 W

  Asta e o schema asa de principiu pe care am facut-o inainte sa postez pe forum. Nu eram sigur ca pot face preamplificarea cu operationale, si nu stiam cat trebuie sa amplifice inainte sa intre in etajul de putere. De asemenea tranzistorii i-am luat de pe net, nu garantez ca sunt corespunzatori pentru cerintele acestui proiect. Incerc sa il fac, inca nu e prea tarziu pentru ca o sa il predau in iulie in sesiunea de restante . Totusi chiar daca nu e de nota 10 vreau sa il fac eu si sa inteleg ce am facut si de ce am facut. Altfel puteam si eu sa dau 50 de lei unui coleg din anul 3/4 si aveam un proiect gata facut, luam nota de trecere si treceam mai departe...nu mai eram predispus la ironii si critici pe forum...mai ales pe RGC care e mama ironiilor )
 11. Leumas

  Amplificator 20 W

  True story
 12. Leumas

  Amplificator 20 W

  E facultate de "Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei" si teoretic facultatea ne invata destul de multe printre care si electronica. Dar cum spuneam electronica nu e chiar punctul meu forte, si daca nu ma trezeam in ultima saptamana sa fac proiectul puteam cere lamuriri unui profesor...dar mnah...asta e L.E. V-am urmarit cam toate lucrarile postate pe RGC si stiu ca sunteti un electronist foarte bun....asa ca nu m-ar deranja si vre-un sfat pe langa critici( pe care,trebuie sa recunosc, le merit).
 13. Leumas

  Amplificator 20 W

  Multumesc mult, de astfel de explicatii aveam nevoie. Si ca sa iti raspund, da, e corect 1 mV . Proiectele sunt date astfel incat sa te puna putin in incurcatura, am colegi care au proiect cu intrarea de 100uV (probabil puterea sau rezistenta pe sarcina mai mica). Deci as putea face preamplificarea cu amplificatoare operationale ( m-am gandit la ua741)?...desigur mai multe etaje, primul ar fi un repetor sau cu amplificare mica
 14. Leumas

  Amplificator 20 W

  1. Pentru cativa zeci de lei as putea sa cumpar proiectul gata facut...insa tin sa il fac eu 2. E vorba strict de cerintele proiectului. Sunt in anul 2 la electronica si telecomunicatii si proiectul e lucrarea de semestru la "Proiectare asistata de calculator", se pune baza mai mult pe cunoasterea si stapanirea simulatorului Orcad decat cunostintele in electronica. Am nevoie doar de o schema electrica simpla care sa respecte cerinte si pe care sa pot face simularile. Mai mult despre asta e vorba, ceea ce poate face simulatorul nu amplificatorul proiectat de mine. Eu am doar nevoie de niste relatii de calcul si sfaturi pentru a proiecta o schema corecta
 15. Ai si pentru chitara acustica, sau doar electrica?
 16. Da, am cautat si eu pe google si se fac si cu taste si fara. Totusi, cum de nu il lasi fretless daca tot ai pus fretboard nou?
 17. Frumos...A trecut si pe la mine un bas asemanator, tot cu fret-uri. Esti sigur ca era fretless?
 18. Leumas

  Fast Car - Tracy Chapman

  Super! Speram sa fie doar inceputul
 19. Leumas

  Solid Top?

  To be continued...
 20. Leumas

  Solid Top?

  In locul tau m-as bucura ca s-a ajuns la discutiile pe tema asta (care,pentru mine cel putin au fost destul de constructive) , si nu s-au purtat discutii pe baza gramaticii tale sau a intrebarilor "de incepator" care le-ai pus.
 21. Recomand achizitionarea unui dictionar intai, apoi o chitara din banii ramasi
 22. Leumas

  Am Voce!

  Adica o piesa in care sa se auda mai clar vocea ta, preferabil sa nu fie inregistrata cu telefonul sau microfonul laptopului!
 23. Leumas

  vând Ipod Shuffle A4-A Generatie

  ce capacitate?
 24. Pret: 800 ron Localitate: Cluj-Napoca Contact: samuell69@ymail.com Stare: Foarte buna/Ca nou Accept schimburi: Accept schimburi Vand HP Pavilion dv9000 - dispay 17" CPU : 2 Ghz AMD Turion (dual-core) RAM: 3GB DDR 2 667Mhz HDD :100 GB Sata 5400 rot/min GPU : nVidia GeForce 7150M Functioneaza foarte bine, windows 7 instalat. Din punct de vedere estetic arata ca nou, fara nici o zgarietura ! Pret 800 ron ! Schimb doar cu alt laptop mai mic ( 15.6" ) Pentru amanunte contact printr-un mesaj privat !
 25. Leumas

  vând Orga

  WTF!! ce anunt e asta?
×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.