www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Leumas

Active Members
 • Posts

  194
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Cluj- Napoca

Recent Profile Visitors

6931 profile views

Leumas's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

79

Reputation

 1. Daca nu ai lipici, merge si cu banda adeziva. Rezultatul oricum va fi acelasi...
 2. Putem vedea si noi vreo doua poze? In cazul in care mai e valabil anuntul. Multumesc!
 3. Chitara ta e prea veche pentru a o putea compara cu ce e acum pe GuitarShop(sau orice alt magazin de instrumente). Nu are nici macar primul model de preamp Fishman, care a aparut pe CD-60CE undeva prin 2008. Prin urmare nu prea poti raporta pretul la modelele actuale.
 4. Si ai de gand sa deschizi un topic cu acelasi produs in fiecare zi?
 5. Doar in Orcad. Dupa cum am spus mai sus scopul e sa arat ca stiu folosi simulatorul, mai mult decat performantele amplificatorului. Proiectul nu o sa fie niciodata pus in practica, doar dimenisonate componentele, cateva simulari si grafice...si cam atat. Multumesc! Am ales 741 pentru ca asta il foloseam si la lucrarile de laborator.
 6. Exact. Asta a fost una din intrebarile initiale pe care le-am avut. Am mai intrebat care trebuie sa fie amplificarea la intrarea in etajul de putere( nu am stiut cum se calculeaza) pentru ca un AO 741 e alimentat la 18V, deci nu e prea ok daca am nevoie de o tensiune mai mare. Am mai gasit pe google ca ar fi un 741M care e alimentat la 22 V insa nu exista modelul pentru simulare in OrCad.
 7. Asta spuneam si eu cu cateva minute mai devreme. Nu am intrat sa imi faca cineva proiectul. Vreau sa stiu daca pentru 20 W si sarcina de 16 ohmi se poate face preamplificarea cu amplificatoare operationale.
 8. Asta e o schema asa de principiu pe care am facut-o inainte sa postez pe forum. Nu eram sigur ca pot face preamplificarea cu operationale, si nu stiam cat trebuie sa amplifice inainte sa intre in etajul de putere. De asemenea tranzistorii i-am luat de pe net, nu garantez ca sunt corespunzatori pentru cerintele acestui proiect. Incerc sa il fac, inca nu e prea tarziu pentru ca o sa il predau in iulie in sesiunea de restante . Totusi chiar daca nu e de nota 10 vreau sa il fac eu si sa inteleg ce am facut si de ce am facut. Altfel puteam si eu sa dau 50 de lei unui coleg din anul 3/4 si aveam un proiect gata facut, luam nota de trecere si treceam mai departe...nu mai eram predispus la ironii si critici pe forum...mai ales pe RGC care e mama ironiilor )
 9. E facultate de "Electronica, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiei" si teoretic facultatea ne invata destul de multe printre care si electronica. Dar cum spuneam electronica nu e chiar punctul meu forte, si daca nu ma trezeam in ultima saptamana sa fac proiectul puteam cere lamuriri unui profesor...dar mnah...asta e L.E. V-am urmarit cam toate lucrarile postate pe RGC si stiu ca sunteti un electronist foarte bun....asa ca nu m-ar deranja si vre-un sfat pe langa critici( pe care,trebuie sa recunosc, le merit).
 10. Multumesc mult, de astfel de explicatii aveam nevoie. Si ca sa iti raspund, da, e corect 1 mV . Proiectele sunt date astfel incat sa te puna putin in incurcatura, am colegi care au proiect cu intrarea de 100uV (probabil puterea sau rezistenta pe sarcina mai mica). Deci as putea face preamplificarea cu amplificatoare operationale ( m-am gandit la ua741)?...desigur mai multe etaje, primul ar fi un repetor sau cu amplificare mica
 11. 1. Pentru cativa zeci de lei as putea sa cumpar proiectul gata facut...insa tin sa il fac eu 2. E vorba strict de cerintele proiectului. Sunt in anul 2 la electronica si telecomunicatii si proiectul e lucrarea de semestru la "Proiectare asistata de calculator", se pune baza mai mult pe cunoasterea si stapanirea simulatorului Orcad decat cunostintele in electronica. Am nevoie doar de o schema electrica simpla care sa respecte cerinte si pe care sa pot face simularile. Mai mult despre asta e vorba, ceea ce poate face simulatorul nu amplificatorul proiectat de mine. Eu am doar nevoie de niste relatii de calcul si sfaturi pentru a proiecta o schema corecta
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.