www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ironside

Veteran
  • Posts

    985
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Ironside

  1. Nu mi-as fi imaginat ca o sa se ajunga la asta... In plus, nimeni n-a semnalizat eroarea, ceea ce ma face sa cred ca, in momentul citirii, mintea procesa cam asa: "Da, total de acord, Gibson chiar miroase mai frumos". Acum se explica si demonstrarea inferioritatii chitarelor ESP prin apelativul "basini". "Basinile alea [de ESP]? Da-le dreacu, ca nu-mi plac!". Cu privire la Gibson... cinta greierii. Cre' ca daca am compara suma de bani care se duce anual in chitare Gibson la mina a 2-a cu cea care se duce pe instrumente noi, ar cistiga alea SH. Si mai inventez o baliverna: e posibil ca baietii astia sa fi reusit performanta de a-si fi, ei insisi, concurenta.
  2. Unde mai pui ca exercitiile de degete te ajuta si atunci cind n-ai prieten.
  3. 1. Nu mai lua de bun tot ce iti spun prietenii. Cind vine cineva si iti zice ca "asa e, ca stiu eu", intreaba-l de ce. Daca nu stie sa-ti dea o explicatie, nu-l lua in seama. 2. Pentru ca in loc sa studiezi si sa exersezi iti pierzi vremea gindindu-te la cum ar trebui s-o faci. In loc sa-ti vezi de drum, te opresti si te miri cum de nu e nicio bordura de care sa te impiedici. Serios, chiar e nevoie sa stea cineva sa-ti dicteze ce sa faci? OK, o sa fiu eu ala. Ia d-aici: e------------------------------------------------------1-2-3-4------------------- B-------------------------------------------1-2-3-4------------------------------ G--------------------------------1-2-3-4----------------------------------------- D----------------------1-2-3-4--------------------------------------------------- A------------1-2-3-4------------------------------------------=------------------ E--1-2-3-4----------------------------------------------------------------------- Poti sa-l faci la 200bpm in optime, triolet, saisprezecime? Daca nu, da-i bataie. Poti sa prinzi Do major in 5 locuri diferite? Poti sa cinti piesa ta preferata 1 la 1, pe backingtrack? @Restul Ma bajeti, ce-i tot povestiti voi aici vietile voastre, de parca ati fi mari vedete si ar avea vreo relevanta cum ati ajuns voi sa cintati dupa 3 ani de munca Knocking on heaven's door?
  4. Pai incepe si tu de acolo unde ti s-a terminat zona de confort. Alege-ti ceva ce nu poti sa faci (un riff dintr-o piesa sau un exercitiu) si fa-l pina poti. Si tot asa. Si vezi ca comfort se scrie confort. Cu n. Haide boss, nu mai speria fata. ) Asta e ca si cum ai zice "am 25 de ani deci sint proasta". Serios? Cum reusesti tu, Gia, sa-mi ridici mie tensiunea... Ia chitara aia si cinta la ea, nu mai cauta metode, scuze si alte balarii, ca balariile la care-ti sta tie mintea (if any) te ajuta doar sa primesti atentie nemeritata din partea forumistilor.
  5. Salut. Te credem pe cuvint, nu e nevoie s-o spui cu mina pe inima. De altfel, nu-ti poate spune nimeni ce probleme vei avea cu alta chitara. Du-te tu la magazin, probeaza si decide daca-ti place. Multa bafta.
  6. EMG-urile sint doze active, brotha. Cumva au caracterul lor. Squier + EMG active va suna mai mult a EMG activ si mai putin a Squier. Initial voiai un ML ieftin pe care sa-l modifici in timp. Acum ai ajuns la Squier. Esti sigur ca stii ce vrei? )
  7. Care-i problema si cum ai ajuns la concluzia ca alte doze o vor rezolva?
  8. De ce va luati voi chitare cu floyd daca stiti ca nu va trebuie floydu'?
  9. Sau poate erai tu mai usor de impresionat atunci. Nu am auzit de nimeni care sa fie mai destept dupa ce bea apa. In schimb, dupa alcool... Si ca sa nu fiu complet pe linga subiect: Cu siguranta primul Ibanez suna atit de diferit fata de al doilea Ibanez din cu totul alte motive decit tipul de finisaj.
  10. Eu momentan n-am amplificator. Pentru inceput, orice amplificator e bun. Decit nimic, mai bine naspa, nu? Si ca sa nu-ti omoare urechile prea tare, ai potentiometru' de volum. Stii, il dai mai incet si voila, you get to keep your ears intact. Genious. Multa bafta si sex naspa.
  11. Pai tu n-ai preferinte, koyos? Alege-ti si tu citeva piese care-ti plac si pe care le poti interpreta si voila. Problem solved. Bafta.
  12. YUKULE, chitara clasica n-are, ma, trussrod.
  13. Imi place cum pui problema, mai ales la partea cu "din lipsa de timp". Pai daca tu n-ai timp de chitara ta, noi de ce-am avea timp de tine? Pe bune. Cauta pe youtube tutoriale pentru aranjarea intonatiei, cauta articole despre cauzele fretbuzzului si aia e. Rezolvi mai repede. Bafta.
  14. Am impresia ca va complicati prea rau pentru o treaba atit de simpla. Diferenta dintre .42 si .46 nu e atit de mare incit sa se indoaie griful sau sa se mai intimple cine stie ce minuni la chitara. Schimba coardele linistit, acordeaza chitara ca si pina acum si, in caz ca e nevoie, regleaza intonatia. Succes.
  15. Nu, 1mm (maxim 2) nu e considerat ridicare, deci nu se ridica. De altfel, 1mm (maxim 2) nu e considerat nici scurtare, deci n-ai avea nimic impotriva daca ti-as taia 1-2mm dintr-un deget. Pariez ca nici n-ai simti. Genious.
  16. Tu ai niste probleme la care ti-ai fi putut raspunde singur/singura. Serios, nu e atit de greu. Daca privesti instrumentul de sus, e normal sa nu vezi decit coarda Mi. Ceea ce inseamna tre' sa te ghidezi dupa punctele de pe marginea grifului si dupa memoria musculara, sa nu trebuiasca sa tii in permanenta ochiul pe grif, ca te-mpiedici de cabluri. Ce zicea StratMan sau cine a zis mai sus, cu orbetele care cinta de cadea varu' de pe pereti... Pai, e un exercitiu excelent sa cinti fara sa te uiti la instrument. Ghici de ce. 3. Aici ar trebui sa intre in functiune discernamintul. Cum bine stii, daca bagi mina in foc, te arzi. Ca sa nu te arzi, nu bagi mina in foc. E, pe acelasi principiu ar trebui sa mergi si cu PM-ul. Daca ti-e incomod inseamna ca faci ceva ce nu trebuie si ar trebui sa incetezi sa mai faci ce nu trebuie, aka sa nu mai tii incheietura indoita precum semnul de intrebare.
  17. 1. Bravo, asta inseamna ca esti normal. Toata lumea vede doar coarda Mi cind priveste chitara de sus. 2. Nu le mai lovi. 3. Doar atit? De cit timp cinti?
  18. Si tu ce propui Mister, sa-i plingem de mila? Daca n-are strategie de marketing, sa-i facem noi? Asta-i culmea. Daca nu stie sa-si vinda produsele, sa fie sanatos. Desi initiativa e de apreciat, ea nu e totul. Succesul in afaceri - pentru ca e o afacere - consta in cu totul altceva. Ehh, nu-i nimic. Daca n-ai tehnologia, macar preturile sa le ai. Sint curios citi dintre cei care apreciaza "initiativa" lui Vlahopol vor cumpara chitare de la el. Mai Vlahopol, eu inteleg ca vrei si ca te straduiesti sa faci ceva, sa dai nastere unui brand, sa nu'sh, n-am idee care sint obiectivele tale. Probabil vrei doar sa te umpli de bani - iti urez multa bafta. Totusi, tu nu intelegi ca initiativa nu e totul si succesul unei afaceri nu prea are legatura cu ce chestii noi aduci. TU, fie ca-ti place sau nu, ESTI PREA MIC pentru a avea initiativa, sau pentru ca initiativa ta sa poata fi luata in serios. Crede-ma pe cuvint. Initiativa au avut si marile firme si, dupa cum vezi, lumea tot in jurul vechiului Stratocaster orbiteaza. Uite exemplu la Gibson, care au venit cu tot felu' de idei, cu sisteme robot, cu chitare din fibra de carbon si cu multe alte cacaturi. Nici macar ei n-au avut cum sa impuna "inovatiile" astea. Repet, nu stiu care e scopul tau, dar judecind dupa preturi, ochesti prea sus din start si nu te vad bine. Ai avea mai mult succes daca ai face chitare de 150 de euro, pentru adolescenti. Daca le faci ieftine si bune, fii sigur ca lumea le va cumpara, macar din lipsa de alternativa. Daca le faci scumpe si bune, nu uita ca exista Gibson si Fender si e greu sa convingi pe cineva sa ia de la tine si nu de la ei. Ma rog, eu ma retrag de pe topicul asta. Mult succes!
  19. Pe mine ma scoate din sarite doza de la jumate. Dupa ce ca nu o folosesc, ma mai si impiedic cu pana de ea. Deci pentru mine doza din mijloc e un minus, nu un plus si sint sigur ca nu sint singurul care are parerea asta. --- Am impresia ca toti mesterii de chitare romani sint putin dusi cu pluta (ca sa nu zic batuti in cap - na ca tot am zis). Pai taticu', tu, Strike, Bike sau Nike, crezi ca daca iei un model de Ibanez si-i aduci niscaiva modificari o sa-l poti vinde cu 1500 de euro? La preturile astea concurezi cu Fender si Gibson. Daca am 1500 de euro de dat pe o chitara NU VOI ALEGE NICIODATA Whirpool atita timp cit imi pot lua Gibson, Jackson etc. Si dac-ar costa 500 de euro, tot as avea mai multa tragere de inima spre Epiphone sau LTD. Traim in Romania, mosule, si sa ne ceri 1500 de euro pe o chitara e ca si cum ne-ai pune sa ne dam cu tesla in koaye - chestie pe care e evident ca nu o vom face. EDIT: M-am uitat acu' pe sait, la specificatii si preturi. Imi vine sa te bat. )
  20. Dupa ce dai cu racu' la Dream Theater ne ceri noua aprobare, in speranta ca vei scapa de sentimentul de vina/wrong doing. Stii ca nu e bine sa furi, da' iti mai tre' acolo o mica sustinere, pe sistemul "lasa ba, ca nu se observa". La urma urmei, daca toata lumea zice ca e bine, inseamna ca n-ai facut nimic rau, nu? Furtul e furt, indiferent de cantitatea de material furata. Ca furi 1 ban sau 1 miliard, e acelasi lucru. Ca furi 174 de masuri sau doar una, tot aia e. Ia zi, te-ar deranja daca l-ai prinde pe Pava cu mina in buzunaru' tau daca acolo ai avea doar o moneda de 5 bani?
  21. Intrebarea era: ce relevanta are trupa ta in topicul asta? In postul pe care l-am citat ai raspuns mai mult la "se mai asculta coveruri?" decit la "se mai cinta coveruri?". In fine.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.