istrategie Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Vreau si eu ceva pareri. Vreau sa imi iau un amp nou. Cerintele sunt urmatoarele: sa fie pe lampi, sa fie head, sa fie bun pentru metal, nu ma intereseaza alte genuri, si sa se gaseasca la un magazin de incredere din Romania. Bugetul conteaza mai putin pentru ca nu vreau sa ma calicesc si sa regret apoi. Stiu ca ofertele din Romania sunt foarte slabe in privinta amp-urilor (stiu ca sunt Marshall, Peavey, Fender si inca cateva, dar nu chiar asa de bune). Deci, ce amp-uri imi recomandati? Link to comment Share on other sites More sharing options...
istrategie Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Astea sunt singurele variante? Stiam de ele, am testat un Valveking Head si am auzit cum suna si 6505+. Mai astept si alte idei! Link to comment Share on other sites More sharing options...
istrategie Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Adica Peavey-urile alea sunt mediocre? Link to comment Share on other sites More sharing options...
istrategie Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Am cerut alte sugestii ca sa stiu cu ce compar. Nu ma uit la unul, zic ca e tare, gata il iau. Vad mai intai toata oferta. Si la faza cu stadionul as putea sa te contrazic: Proful meu are un ENGL de 100W pe care il canta pe doua cab-uri 2x12 si suna foarte bine. Link to comment Share on other sites More sharing options...
istrategie Posted April 27, 2010 Share Posted April 27, 2010 Atunci poti sa-i ceri sfaturi si lui Corrado I-am cerut. Tot Peavey mi-a recomandat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SfantuJimmy Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 (edited) Luna asta vreau sa imi iau alt amp si nu`s sigur... Am in jur de 200-250 de euro si mi-ar trebui ceva pt acasa...dar daca se poate sa mearga si p langa niste tobe. Vreau sa precizez k am un korg ax3g ,si am de gand sa trec la pedale,deci efectele din el nu ma prea intereseaza... Eu m-am gandit la unul dintre astea, ce ziceti : Kustom Double Barrel (2 diffuri d 12) Alt Kustom (asta are numa 1diff d 10 celestion) Marshall MG30DFX Marshall ZW MicroStack (asta ar fi mare,2difuri d 10 , dar la 15w nush cat de tare suna) Edited May 11, 2010 by SfantuJimmy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Double Barrel chiar suna bine, si daca tobarul nu este extrem de galagios cred ca este suficient. La banii aia e un best buy. Link to comment Share on other sites More sharing options...
SfantuJimmy Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 +1 pt double barrel , alte pareri Astept si alte propuneri , nu doar cele de mai sus Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest sith Posted May 11, 2010 Share Posted May 11, 2010 Vreau si eu ceva pareri. Vreau sa imi iau un amp nou. Cerintele sunt urmatoarele: sa fie pe lampi, sa fie head, sa fie bun pentru metal, nu ma intereseaza alte genuri, si sa se gaseasca la un magazin de incredere din Romania. Bugetul conteaza mai putin pentru ca nu vreau sa ma calicesc si sa regret apoi. Stiu ca ofertele din Romania sunt foarte slabe in privinta amp-urilor (stiu ca sunt Marshall, Peavey, Fender si inca cateva, dar nu chiar asa de bune). Deci, ce amp-uri imi recomandati? Trebuie sa ai invedere si bugetul, pentru ca un amp bun, costa destul de mult.Sigur eu iti pot recomanda un ENGL sau Messa sau Randall dar daca iti iei un Peavey Valveking head si ii adaugi un cabinet bun cu doua difuzoare celestion (sa zicem un Vintage 30 si un classic lead 80) atunci poti canta metal in voie. Eu am un combo Valveking caruia i-am schimbat doua lampi si urmeaza sa achizitionez doua difuzoare pe care sa le montez in locul celor din fabrica si cred ca o sa sune bine.Eu mi-am probat ampul pe un 4x12 de la Trace Elliot(cabinet vechi facut cu mult bun simt) si suna chiar bine. Succes in cautari si poate o sa gasesti ceva care sa-ti placa desi pe la noi nu poti proba prea multe, decat pe la prieteni sau binevoitori. Toate cele bune! Link to comment Share on other sites More sharing options...
SfantuJimmy Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 Alte pareri pt un amp pana in 250d euro ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Baumwolle Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 Pentru acasã, socot cã cea mai bunã alegere este un combo de 5W pe lãmpi, cuplat (sau nu) cu pedale la alegere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radu Burcea Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 (edited) Double Barrel chiar suna bine, si daca tobarul nu este extrem de galagios cred ca este suficient. La banii aia e un best buy. Double Barrel iti recomand si eu!Iar legat de tobosar...l-am avut la repetitii si facea fata cu brio..(PS:nu vrei sa stii ce tare bate tobosarul). Deci mergi cu incredere ca e un amp foarte fain la banii lui! Aaaa da,si are si transport gratuit. Edited May 12, 2010 by radu_guitar96 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mosh Craciun Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 de cateva saptamani am o boala..si-anume cornford.. mai ales cornford rk100...intreaba-l pe useru Jack Daniel despre ele. is niste super ampuri.pacat ca la noi in tara nu se prea gasesc de cumparat.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Squier Posted May 12, 2010 Share Posted May 12, 2010 de cateva saptamani am o boala..si-anume cornford.. mai ales cornford rk100...intreaba-l pe useru Jack Daniel despre ele. is niste super ampuri.pacat ca la noi in tara nu se prea gasesc de cumparat.. maine poimaine te aud cu Dumble Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian Stefan Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 (edited) Intre: fender frontman 15R si 25R unde:acasa chitara: jackson js30dk nivel : incerc sa ies din zona de incepator gen: blues , funk , rock (dar nu f mult) Ce imi recomandati , nu vreau sa dau banii in plus doar pt niste W in plus pe care nu am sa ii folosesc. Sau daca aveti alte alternative. Buget : 400 pentru 25R ar trebuii sa mai astept. Edited May 20, 2010 by Frusciante:X Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Baumwolle Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 Post nr. 554. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian Stefan Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 Post nr. 554. deci recomanzi ceva de 5W , nu e cam putin? .. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Baumwolle Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 (edited) 5W pe lãmpi, pentru acasã, este mai mult decât suficient. Eu nu am cântat niciodatã cu Champion-ul în blanã mai mult de 15 minute în șir fãrã sã mã trezesc cu vecini furioși - și ãla are difuzor micuț, de 6". Nu-ți mai zic cã ce am acum - 5W cu difuzor de 12" - e o bestie la propriu. Am mãrturii cã se aude de la parter (eu stau la 3), cu volumul la 3/10. Edited May 20, 2010 by Baumwolle Link to comment Share on other sites More sharing options...
gadjo Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 5w pe lampa ~ 15w tranzistor. urla cat sa enervezi vecini in ambele cazuri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cristian Stefan Posted May 20, 2010 Share Posted May 20, 2010 Ok ms frumos! Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 Am ochit un amplificator VOX AD30VT la mica publicitate localã. 650 de lei , cred ca lasã la 600... Pentru acasã ... N-am vãzut preț la magazinele locale ca sã îmi dau seama. E foarte bun prețul ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
SfantuJimmy Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 Vox ad30vt asta cred k ii... gandestete u daca ii bun pretul 100 ron mai ieftin ca in magazin Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 Vox ad30vt asta cred k ii... gandestete u daca ii bun pretul 100 ron mai ieftin ca in magazin Da, seamãnã dar nu-i acelaºi, vãd. Ãla din poza mea are grilaj metalic, al tãu are "-XL" terminație... Dacã e acelaºi pãi mai bine mai pun 100 ºi-l iau din magazin, nu ? Eu m-am uitat pe youtube la VOX AD30VT , sunã f. bine , aºa mi se pare... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 De sunat nu suna rau, pretul nu mi se pare prea bun. Parca ultima data cand am vazut AD30VT la McMusic era 650 RON. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted May 21, 2010 Share Posted May 21, 2010 (edited) Vox ad30vt asta cred k ii... gandestete u daca ii bun pretul 100 ron mai ieftin ca in magazin Nu-i ãla, frate ! ci ãsta : l-am gãsit lângã linkul tãu http://www.mcmusic.ro/product_view.php?Bra...dProductID=1933 care-i 850 de lei în magazin... Edited May 21, 2010 by ramurel Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 (edited) Salutare! Sunt si eu foooooarte nehotarat . Eu as vrea sa ma axez mai mult pe blues-rock, classic rock in viitor(zic in viitor, pentru ca sunt incepator)...Am un Squier Affinity SSS si pana acum am cantat pe o statie Pioneer cu 3 pedale(un Guv'nor, un FuzzFace si un Wah, toate homemade), dar am observat ca nu obtin un ton satisfacator din statie. Prin urmare am zis ca trebuie sa-mi iau un amp bunicel cu care sa cant(in casa in principal, studio pentru cand ma fac "mare" ). As avea urmatoarele optiuni: -Kustom Tube 12a; are o lampa in preamp(nu stiu cat ajuta); -Vox VT15; idem; Sau de facut un amp homemade,full lampa(atat imi permit deocamdata)...ca de exemplu Fender Champ 600, sau daca gasesc trafuri de asa ceva, Orange Tiny Terror. Stiu cat e de munca, dar am bunavointa si un supraveghetor atent si cu experienta . Ce ziceti? merita sa ma aventurez? sau sa merg pe scurtatura? Dati-mi, va rog, exemple si de alte ampuri pentru inceput care sa sune cat de cat decent si sa aiba un pret bun.. Multumesc, Mircea Edited May 25, 2010 by lefmir Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Baumwolle Posted May 25, 2010 Share Posted May 25, 2010 Ia-ți un Champ 600, prețurile la mâna a doua se învârt în jurul valorii de 450-500 lei. Se înțelege foarte bine cu pedalele. Lampã doar în preamp este aproape sinonim cu full-tranzistori. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Spirit of Metal Posted May 28, 2010 Share Posted May 28, 2010 Am si eu o mare dilema. Vreau un am care sa sune frumos pe clean (pt muzica gen RHCP), dar sa aiba un distors bun pt metale. (am si pedala dar totusi vreau mai multe posibilitati) Bugetul e cam 1200 lei cel mult. M am uitat la peavey bandit dar cand am vazut aici valveking second hand la 14 mil, m am razgandit. Acum am un marshall mg15 (seria mai veche) si are un distors ce imi place f mult si acum mi a sarit privirea la un mg50-100dfx. (folosit, evident) Nu am posibiletatea de a le proba pe toate. Daca aveti niste idei mai bune va rag sa imi spuneti. Putere: cel putin 50 w buget: 1200 RON aa.. si inca o intrebare. Fenderul fm212r vad ca are 2 intrari. Dar nicaieri nu e specificat daca e pt low si high gain sau pt 2 chitari... Link to comment Share on other sites More sharing options...
kapak Posted May 29, 2010 Share Posted May 29, 2010 Luna asta vreau sa imi iau alt amp si nu`s sigur...Am in jur de 200-250 de euro si mi-ar trebui ceva pt acasa...dar daca se poate sa mearga si p langa niste tobe. Vreau sa precizez k am un korg ax3g ,si am de gand sa trec la pedale,deci efectele din el nu ma prea intereseaza... Eu m-am gandit la unul dintre astea, ce ziceti : Kustom Double Barrel (2 diffuri d 12) Alt Kustom (asta are numa 1diff d 10 celestion) Marshall MG30DFX Marshall ZW MicroStack (asta ar fi mare,2difuri d 10 , dar la 15w nush cat de tare suna) am eu double barrel si suna bine, mi se pare foarte bun ca pret. poate ca peste ceva vreme ii voi schimba difuzoarele cu doua celestion (acum as vrea G12T-75, dar nu sunt hotarat inca) iar daca nu va ma mai multumi amplificarea, il voi folosi pe post de cabinet. oricum, e excelent in casa, mi se pare ca puterea mare suna bine la volum mic Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest AlinMetallica Posted June 1, 2010 Share Posted June 1, 2010 Luna asta vreau sa imi iau alt amp si nu`s sigur...Am in jur de 200-250 de euro si mi-ar trebui ceva pt acasa...dar daca se poate sa mearga si p langa niste tobe. Vreau sa precizez k am un korg ax3g ,si am de gand sa trec la pedale,deci efectele din el nu ma prea intereseaza... Eu m-am gandit la unul dintre astea, ce ziceti : Kustom Double Barrel (2 diffuri d 12) Alt Kustom (asta are numa 1diff d 10 celestion) Marshall MG30DFX Marshall ZW MicroStack (asta ar fi mare,2difuri d 10 , dar la 15w nush cat de tare suna) Nu te baza pe marshallurile alea! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts