www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Sfat Pentru Doze La Chitara


Alecs99
 Share

Recommended Posts

@ Gojira

 

Consider că mă exprim destul de bine în limba română şi îndrăznesc să cred că sunt destul de coerent. Din moment ce am pus ghilimelele era clar că e numai un mod de a "colora" mesajul, n-am insinuat că tu sau altcineva ar fi spus asta.

 

Am explicat ce vreau, n-am vrut să plictisesc cu date inutile la început, mai apoi am răspuns pe rând la toate întrebările, dar văd că pentru unii nu contează decât posibilitatea de a se pune în valoare, nu chestiunea in sine.

 

Tu ai spus una apoi te-ai contrazis şi ai schimbat optica, probabil nu ţi-au plăcut comentariile, pardon, filozofările mele "aiurea", te-ai simţit atins pentru că şi tu eşti cu... neck, "gât" îţi stă in gât!

 

Eu am coloană vertebrală, am curajul să-mi susţin ideile şi admit ceea ce este corect, spre deosebire de alţii, care o cotesc dupa bunul plac sau ca să fie pe placul majorităţii. Vorbesc in general, ştim bine că pe noi, românii, ne caracterizează acest tip de atitudine mai mult decât pe orice altă naţiune!

 

Dacă nu înţelegi sensul unei propoziţii mai gândeşte-te, nu te arunca ... continuarea o cunoşti!

 

Sunt membru activ pe câteva forumuri italiene, dintre care numai unul pe teme de muzică, cu 16000 de membri, şi nimeni nu şi-a permis să mă trateze cum aţi făcut voi, românii mei. Mulţumesc! Nu sunt civilizaţi italienii pe cât le place să creadă, mai sunt şi pe acolo discuţii contradictorii, mai e şi câte unul care se burica, dar nu se compară cu ce-am văzut aici. Am ţinut să va spun asta, nu ca reproş, ci ca un motiv de meditaţie, poate vrem şi noi să fim altceva decât un popor despre care se vorbeşte numai de rău.

 

Dacă mi-am răcit gura "filozofând aiurea" n-am făcut-o pentru mine, eu am ales cum vreau să trăiesc, ştiu ce vreau de la viaţă, cu atât mai mult în cazul unui căcat de doză!

 

Referitor la ultima parte a mesajului tău te sfătuiesc să nu fii impertinent ca să nu fiu nevoit să te invit să vezi înzestrările vaginului matern pe interior!

Link to comment
Share on other sites

E problema mea daca vorbesc cu neck. Daca ti-e greu sa citesti, nu citi.

 

Nu m-am contrazis. Daca ai fi putut intelege ceea ce am vrut sa spun, nu te mai dadeai destept. Incearca si tu cateva doze si ne dam pe urma cu parerea. Vezi si tu din alea pe care ti le recomanda producatorii daca-ti plac, daca nu. Daca toti erau asa idealisti ca tine si ziceau ca se obtine "ton bun" cu doza X, nu mai cautam prin mai multe doze, aveam una singura si gata.

 

Du-te la italienii si lasa-ne pe noi sa ne contrazicem aici... Eu nu sunt romanul tau.

Link to comment
Share on other sites

Esti asa destept ca intai n-ai inteles ce-a vrut sa spuna un om experimentat , care ar putea sa-ti fie parinte si caruia i-ai aratat respect maxim! cu ghilimelele de rigoare . Pe urma esti asa destept si modest, ca daca citesc mesajele tale aflu , si detalii personale din viata de zi cu zi. Sa stii ca si eu pot sa par destept , scriind cu diacritice si verificand un mesaj de 10 ori inainte sa-l postez. Sa fi sanatos acolo in italia, si daca nu te pricepi la o chestie , nu comentezi inapoi doar din cauza ca nu ti-a placut raspunsu ( daca nu iti place ,te duci frumusel in alta parte ). Renunta la uimirea asta cand primesti un raspuns din partea unui roman , ai plecat de aici cu un motiv poate . Inteligenta nu se masoara in scris corect , si fraze . De aici si pana a-l face pe unu de 25 ani + putza e cale lunga , sa-ti vezi de lungu nasului pe viitor , nici nu ma mir de ce Italia face ce face cu romanii , cu asemenea atitudine,

Link to comment
Share on other sites

Esti prea sensibil la sa zicem "un ton mai critic" .Nu sa facut misto si nici nu a fost intentia .

 

Cand am scris ca "tu nu stii cum se formeaza un TON ...nu am glumit ci am facut o constatare .

 

Din acesta cauza am pus si linkul sa vezi ce au pus baieti in chitara ,,formator de sound ce-l auzi la marii chitaristi de ani de zile doar ca le aveau u in pedale sau in rack ...iata acum au deja montat in chitara .

Nici nu-i de mirare daca telefoanele cu CPU dualcore fac de toate nu mai este problema sa bage tot "rack"-ul in chitara.

 

Am mai scris de cateva ori ,.ascultati pe youtube trupele din concert si nu inregistrarile de studio ca sa vedeti cam ce sunet au live. Sa nu fie video oficial unde sa tras din mixer apoi semai aranjeaza la mixaj .Cele filmate de amatori , unii au camere cu sunet bun si poti auzi ce a fost in sala .Cam acela este soundul .

 

Avem si noi coleg italian aici pe forum un chitarist foarte bun si experimentat mai stie si el multe depre tonuri .

 

Si pe mine ma enerveaza "jargonul " dar asta e ..."intonatia" cu " pickup cu pick-down si alternative picking "..."tremolo " in loc de vibrator .."floating bridge "....etc ...ma enerveaza mai ales cand nu stiu ce inseamna si trebuie sa sap pa net o ora ...hahaha .

Asa ca degeaba stie cineva engleza cand este vorba de un jargon specific chitaristic carese mai si schimba cu trecerea anilor

Pe rgc.ro toti suntem destepti dar precis nu ne pricepem la absolut tot , cu toate ca dorim acest lucru asa ca ne mai ciondanim pe aici ca intre colegi .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Nimic nou. Consider ca asemenea episoade am mai vazut cu totii: vine un tip pe forum, cere sfaturi, jigneste pe cei care ii dau indicatii bune, devine brusc atot-stiutor desi el era ala cu nedumeriri, zice ca romanii-s marlani (eu consider insa ca fix din cauza unor indivizi cu atitudinea lui Tavi_b nu o ducem bine ca natie), eventual se leaga de moldoveni, apoi, suparat fiind, isi strange jucariile si pleaca.

Link to comment
Share on other sites

Depinde despre ce RG vorbim. Multe RG-uri sunt din mahon, lemn total diferit fata de basswood-ul din care e facuta seria Gio. Rezultatul, chitarele vor suna total diferit, chiar daca au aceleasi doze.

 

 

cum este mentionat si in semnatura, este vorba de un RG370DX din 2008.

 

deci este din basswood (tei american)

Link to comment
Share on other sites

Salut!

 

Văd că se şterg postările pe aici! E o metodă la fel de josnică precum cenzura comunistă sau cea pdl-istă. Mesajele nu se şterg, eventual intervine un moderator, şterge o formulare pe care o consideră ofensatoare, în niciun caz tot mesajul, şi scrie o notă la final cu motivul care l-a împins s-o facă!

 

Am văzut că sunteţi subiectivi şi nu vreţi să recunoasteţi că de fapt unii dintre voi au fost ostili şi ironici chiar de la primele cuvinte pe care mi le-au adresat, au dat o explicaţie şi n-au mai continuat când am insistat sau au complicat lucrurile cu informaţii care depăşeau cu mult subiectul tratat şi de la o simplă confirmare sau infirmare a beneficiilor aduse de o schimbare a dozelor s-a ajuns la expunerea cunoştinţelor şi împingerea discuţiei spre scule profesionale. La final tot eu aş fi atotştiutor, deşi am spus clar că nu ştiu mai nimic şi că am venit aici ca să învăţ. Nu-s chiar paralel cum cred unii şi am avut tangenţă cu muzica încă din anii '70, când, intre '74-'78, am studiat, cu rezultate foarte bune, pianul.

 

Eu nu am venit aici ca să jignesc, asta e clar, dar dacă vreţi să fiţi obiectivi trebuie să recunoaşteţi că oricine reacţionează prompt când e "muşcat". Dintre toţi, şi aici mă refer la cei cu care discuţia a fost neplăcută într-un fel sau altul, numai Karpi a înţeles că a început într-un mod greşit şi a schimbat tonul. Nimeni nu jigneşte când primeşte indicaţii bune, Draugr, ca să nu mai spun că n-am jignit pe nimeni, mai mult, am mulţumit fiecăruia în parte! şi că lipseşte logica în afirmaţiile tale: nu primeşti ajutor dacă jigneşti! Dar nici de ajutor pe ton ironic/jignitor nu am nevoie, să fie clar! Singurul care m-a enervat a fost Gojira, care şi-a permis să-mi vorbească urât (dintr-un motiv subiectiv), aşa că l-am penalizat! Deci nu minţi trăgând tu concluzia cu care să încheiaţi "onorabil" discuţia. Cine are ochi să vadă a văzut!

 

Văd că mulţi au interpretat după bunul plac ceea ce am spus!

Aşa nu se ajunge niciodată la un rezultat, iar cu răspunsuri "pe lângă" nu are nimeni de câştigat.

Răspunsurile pe care le aşteptam erau:

  • doze - nu putem să-ţi recomandăm un anumit tip/marcă de doză, alegerea e a ta, în funcţie de gust
  • da, se merită modificarea - am făcut-o şi sunt mulţumit, eventual scurtă descriere
  • nu, nu se merită modificarea - uite aici un site in care e tratat subiectul (primit, mersi!)

Scurt şi elegant! Nu că nu le-aş fi primit, în definitiv, dar in ce mod şi din ce morman de informaţii au trebuit extrase? Nu că aş fi fost pe deplin edificat, dar măcar aveam o bună bază de pornire.

 

"eu consider insa ca fix din cauza unor indivizi cu atitudinea lui Tavi_b nu o ducem bine ca natie"

Mă bucur că, în sfârşit, avem răspunsul, dar mai ales vinovatul! Asta e ca scuza aia cu diaspora care l-a votat pe Băsescu, nu că ţara a dormit!

 

Uite trei răspunsuri valabile plus un "bonus":

  • să moară capra vecinului!
  • aruncarea mortului în curtea altuia!
  • las-o bă că merge-aşa!
  • în ce ţară mai huzuresc ţiganii ca la noi în timp ce românii o duc greu?

_____________________________________________________________________________________

 

Răspuns dedicat unui membru din Baia Mare care n-a găsit altceva de spus. (mesajul i-a fost şters!)

- dacă scriu cu diacritice o fac din respect pentru limba română şi pentru mine!

- verificarea mesajului * e chestiune de bun simţ şi de respect pentru ceilalţi membri, citirea unui mesaj trebuie să fie o plăcere, nu o corvoadă!

- scrisul şi conversaţia sunt o artă, iar o frază coerentă e dovadă de inteligenţă, fii sigur!

- Karpi ar trebui să aibă cel puţin 65 de ani ca să-mi fie tată şi chiar şi aşa nu ar fi trebuit să mă ia pe sus (între timp şi-a dat seama şi a schimbat tonul, lucru de apreciat! Toţi greşim, toţi avem pase proaste!) numai că tu n-ai vrut să vezi pentru că faci parte din categoria celor slabi care stau la umbra majorităţii! Comodă poziţie pentru cine o "poate duce"!

* edit: nuuu, verificarea se face o singură dată, nu de 10 ori, dar depinde si de "doza"....

 

Când eşti întâmpinat cu ostilitate te simţi şi pleci, nu are rost să rămâii dacă nu eşti agreat! Acelaşi lucru e valabil şi dacă nu te simţi bine într-un mediu. Chestia cu jucăriile e prea copilăroasă ca s-o mai comentez!

 

 

Chiar nu înţeleg de ce atâta ostilitate şi cu ce ne ajută să ne împungem?!

Edited by Tavi_B
Link to comment
Share on other sites

Draga Tavi, asa e atmosfera pe un forum.

 

Eu nu am venit aici ca să jignesc, asta e clar, dar dacă vreţi să fiţi obiectivi trebuie să recunoaşteţi că oricine reacţionează prompt când e "muşcat".

 

N-ai venit sa jignesti, dar pana la urma tot ai facut-o. Ai reactionat promt si aiurea.

 

Ontopic: Daca schimbi dozele cu ceva de firma, sigur vei simti o diferenta (chiar si daca e numai placebo).

Link to comment
Share on other sites

"eu consider insa ca fix din cauza unor indivizi cu atitudinea lui Tavi_b nu o ducem bine ca natie"

... priceless (adica "nepretuit", mai pe placul lui Tavi_B, dar ma indoiesc ca transmite la fel de bine mesajul varianta in limba romana).

 

Tavi, comunitatile (fie ele materiale sau electronice) sunt comunitati - partial - in virtutea faptelor ca membrii lor au un limbaj (parole) aparte, deseori strain tertilor, au valori comune, desigur, negociabile pana la un anumit punct si, prin urmare, au un protocol de relationare, protocol pe care, in calitate de tert, nu l-ai inteles si pe care, aparent, l-ai incalcat.

Cu exceptii minore, nu poti intui unghiul de abordare a unei comunitati fara a o studia inainte - i.e. intri intr-o moschee fara sa te descalti, pentru ca biserica crestina nu ti-a cerut niciodata sa fii descult in interiorul locasului de cult; rezultat (dramatizare): musulmanii sar pe tine cu iataganele.

 

A servi ca raspuns pentru intrebarea ta, "de ce atata ostilitate?"

Link to comment
Share on other sites

Draga Tavi, asa e atmosfera pe un forum.

 

Man, cunosc atmosfera de pe forumuri, dar aici s-a inceput cu sfârşitul, adică întâi s-a "cam" tras şi pe urmă s-a întrebat! :)

Discuţii contradictorii vor fi mereu şi chiar le consider necesare, dar trebuie făcute cu respect! Am văzut multe cazuri în care discuţiile au degenerat şi s-a pierdut controlul, e suficientă o scânteie.

 

N-ai venit sa jignesti, dar pana la urma tot ai facut-o.

Nu, de ce ne învârtim în jurul cozii? Am fost provocat şi am reacţionat în consecinţă! Postările o arată! Eu înţeleg că voi vă cunoaşteţi şi aţi format un grup, dar obiectivitatea nu trebuie să lipsească!

 

Ai reactionat promt si aiurea.

De ce aiurea? Nu că n-aş putea greşi!

N-am văzut niciun reproş adresat lui Gojira, de exemplu, care a agravat şi mai mult situaţia!

 

(chiar si daca e numai placebo).

Exact, aşa e făcută fiinţa umană! Cum bine spunea cineva, omul e o mână de *** şi un munte de ambiţie.

Asta îl omoară şi nu-i dă pace! :lol:

Dacă unul are nevastă urâtă şi puturoasă, dar el o vede frumoasă şi gospodină, e fericit, poate să spună lumea ce-o spune! :lol:

Aşa e şi cu dozele: dacă mâine le schimb şi mi se pare că sună funky punky sanky, sună şi gata, sunt fericit! De asta mă deranjează turnura pe care au luat-o lucrurile! Şi pentru ce, pentru o prostie? Chiar nu are sens!

 

Vă garantez că sunt un "băiat" de treabă şi chiar dacă "mă aprind" repede sunt întotdeauna dispus să "mă sting" şi să uit un incident dacă văd bunăvoinţă şi sinceritate! Nu ţin supărare, cum spuneam, toţi greşim, dar dacă mă muşti, tai în carne vie, abia după aia mergem la o bere.

 

Dacă mai sunt încă aici e datorat faptului că am considerat de datoria mea să lămuresc situaţia şi să răspund eventualelor acuzaţii.

Dacă voi rămâne şi mă veţi cunoaşte cu adevărat veţi vedea că sunt plin de defecte, ca toţi ceilalţi, dar onest, loial, şi cu bunul obicei de a spune lucrurile în faţă! Chiar dacă sunt supărat pe români, inclusiv pe mine, oriunde aş fi tot român rămân, şi moldovean pe deasupra, Draugr. ;)

Link to comment
Share on other sites

Cu exceptii minore, nu poti intui unghiul de abordare a unei comunitati fara a o studia inainte

 

Winston, îţi înţeleg punctul de vedere şi, în general, ai dreptate, dar în special, nu! Eu sunt român, ştiu bine cum suntem, cum reacţionăm şi sunt sensibil la anumite aspecte tocmai din aceste motive, nu am nevoie de prea mult studiu. În alta ordine de idei mă deranjează foarte mult că suntem în urmă, deşi ca intelect îi depăşim pe mulţi. Dacă nu recunoaştem că avem o mentalitate greşită (crede-mă, am termen de comparaţie, nu vorbesc pe de rost!) nu avem nicio şansă.

 

Nu crezi că ar fi mai comod pentru mine să plec decât să încerc să vă conving, chiar cu riscul de a părea antipatic?

Dacă vreau să avem o limbă şi ceva al nostru e ceva de acuzat? Întotdeauna "ne-au curs mucii" după ce e străin! Scuzaţi exprimarea dar n-am găsit un eufemism! Putem şi noi dacă vrem!

 

Winston, ostilitatea s-a văzut încă de la început, nu îndulci situaţia! Hai să analizăm lucrurile în ordine cronologică, nu să tragem o concluzie "rezumat"!

Link to comment
Share on other sites

(...) ai dreptate, dar în special, nu! Eu sunt român, ştiu bine cum suntem (...)

 

Tocmai despre asta vorbeam: indiferent de topica din titlul Romanian Guitarist Community, te asigur ca accentul cade pe "guitarist" mai degraba decat pe "romanian". Ca atare, vei intalni, pe buna dreptate, termeni specifici chitarismului, iar nu romanismului.

 

Iar in privinta cuvintelor englezesti care nu au neaparat legatura cu chitarismul, de ce sa ne impotrivim ? Ai idee cate cuvinte frantuzesti, turcesti, rusesti etc. au contribuit la formarea limbii pe care o folosesti in prezent ? De ce ar fi engleza mai scarboasa decat celelalte ? Aservire ?

Aservire Rahat!

Link to comment
Share on other sites

 

Dgeekoo, deci îmi iau o chitară bună şi totuşi pot investi şi în doze...

Apar două întrebari:

  • schimbarea dozelor până la urmă se face sau nu, schimbă nu schimbă tonul?
  • să înţeleg că modificarea se merită numai la chitarele de un anumit nivel care, totuşi, mai pot fi îmbunătăţite?

O chitara de 16-18 mil. poti spune ca este relativ "mai buna", insa ai loc mult s-o imbunatatesti.

O chitara buna (pe care o testezi si-ti place fara sa mai fii tentat sa modifici nimic) trebuie sa coste in jur de 800-1000 Euro si bineinteles peste. Exista chitare care chiar sunt recunoscute ca se preteaza la upgrade-uri; spre exemplu seria Highway One (Fender) sau chiar Epiphone LesPaul standard.

 

 

Mersi ptr. sfaturi!

Welcome!

 

 

PS (offtopic):

Karpi chiar poate sa-ti fie tata sau cel putin unchi, Are el asa un mod mai plictisit de abordare, dar are dreptate de cele mai multe ori. Gandeste-te ca vine cineva si cauta aceeasi problema ca tine. Pai s-a ales praful de threadul asta care bate campii despre modul de adresare, suparari, politeturi si la subiect nu sunt decat maxim 20% din replici.

Link to comment
Share on other sites

@Tavi_b

Cit timp iti ia sa scrii atita text?

 

@restu' lumii

A avut cineva rabdare sa citeasca posturile lui Tavi in intregime?

 

Si ca sa nu fiu offtopic: Gojira avea dreptate. Schimba-ti intii amplificatorul si dupa aia schimbi dozele. Daca-ti iei un amp bun s-ar putea sa nu mai ai nevoie de alte doze.

Link to comment
Share on other sites

Deci ...nu ai citit pe forum doar ai compus raspunsuri ...este OK dar nu este necesar cand pe tine te-ar interesa dozele.

 

Deci un sfat ...ar putea fi ...cumpara din fiecare doza cate una si incearca-le .Apoi statii 5-6 tipuri etc si iarasi combinatii permutatii .

 

Sunt curios ce memorie de "ton" ai tu . Cum stii care este soundul .Cum faci diferentele si compensatiile necesare ca sa poti trage o concluzie ? Nu intru in amanunte tehnice le cauti tu ca sa vezi cati parametri spatiu , timp , frecventa influenteaza sunetului auzit in anumite conditii .

 

Dozele 'vestite " ce pe chitare adecvate proiectate ptr a functiona impreuna si care au un sunet caracteristic in mare majoritatea cazurilor numai pe " clean " suna ca atare .

Deci soundul vestit de Gibson cu oricare tip de doze ce au ajuns sa fie indragite de chitaristi scot acel sunet doar pe "clean" .cu o statie adecvata ptr banda de frecventa si rezonantele dorite,

La fel si in cazul Fender Strat si Tele .

 

Restul chitarelor nu prea au un sound caracteristic specific .

 

Utilizand formator de ton la cel mai simplu sistem tonul este distorsionat adica deformat apoi cu filtre si circuite de dinamica se reface un sound dorit ..plus eventual efecte ambientale.Adica este aproape un sintetizator .Semnalul de la chitara este distorsionat ca apoi sa se prelucreze formeze electronic analogic sau digital .Deci un sunet sintetic . Nu prea mai conteaza doza .Intereseaza numai sa aiba semnal mare ca sa nu trebuiasca preamp prea sensibil ( cu gain mare ) ca sa nu ai zgomot prea mare ,etc etc...

 

La o chitara acustia daca gasesti articolul de specialitate pe net unde descrie cum se inregistreaza si cate trensformari speciale se aplica "postrecording " te sperii .Personal nu am reusit sa inregistrez chitara aciustica sa am un sunet "bun".

 

 

In cazul tau lumea a fost chiar relativ neutra .

 

Nu este nimeni obligat sa raspunda ,Raspunde daca are chef , tonul raspunsului poate sa difere de la caz la caz ...tot dupa chef .

Are pe undeva site--ul un motor de cautare introduci cuvinte cheie si gasesti topic-uri si posturi in tema.

Eu nu ma descurc cu motorul de cautare ca sa-ti pun link la posturile anterioare , mai ales sa nu mai scriu inca odata ...,,,sunt foarte multe posturi in tema dozelor.

 

Parerea mea este ce am scris acum ..restul zecilor de pagini erau mai ales ptr explicarea de ce se intampla cele sustinute de mine .

Apoi vin discutii cu observatiile si experientele fiecaruia . clarificari , neintelegeri ,,,,etc...

 

Sustii ca esti destept .pai in acest caz te ocupi de doze si nu de raspuns la fiecare user care a spus cate ceva.

 

Descrierii si dezbateri pe aceasta tema sunt multe pe rgc.ro .

 

Crede ma ca nimeni nu vrea sa scrie de 20 de ori cate zece pagini despre exact aceiasi problema .

 

La inscrierea pe forum se da sfatul undeva prin "regulament" ca cei nou veniti sa citeasca materialele caci gasec raspunsuri ptr aproape orice .

 

Alte raspunsuri nu o sa primesti caci suntem cam aceiasi , eventual unii au alte treburi si nu au timp sa stea acasa pe net dar au parerea si sfaturile lasate in posturile scrise de-a lungul acatorva ani.

 

Cred ca intelegi cum sta treaba .

 

Doar ptr discutii exita sectiunea Cafenea " ,iar in subsolul paginii o fereastre d"RGC Chat " unde poti lua legatura cu cei prezenti la ace moment si poti schimba impresii mai rapid.

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

ÎNCHEIERE

 

@ Dgeekoo

 

Pornesc cu PS-ul.

Ai dreptate cu offtopicul, imi cer scuze, cu atât mai mult cu cât tocmai eu spusesem că de multe ori te laşi păgubaş când citeşti forumul, dar... N-am nimic cu Karpi, a fost numai un incident, am apreciat că a schimbat atitudinea, am spus-o deja. Când nu cunoşti o persoană te pui în gardă. Optasem pentru o chitară de 4-500€, dacă am primit-o pe asta trebuie să văd ce e de făcut, în afară de amplificator.

Încă o dată mulţumesc pentru sfaturi şi timpul dedicat!

 

@ Winston

 

Ai perfectă dreptate în prima parte a mesajului.

 

Referitor la a doua, consider engleza cea mai frumoasă limbă, îmi place că la noi filmele sunt subtitrate, e educativ, sunt de acord cu folosirea termenilor din engl. care ar fi mai greu de tradus in română, sau cu cei practici, scurţi, e mai uşor update decât actualizare, nu sunt absurd, pe mine mă enervează snobismul! Arin, de ex., e mai scurt ca alder şi chiar mai frumos! Aşa cum pe voi vă deranjează că unul nu ştie chitară dar vrea ton şi pe mine mă deranjează când unul nu ştie română dar vrea English!

 

@ Ironside

 

Scriu destul de repede, dar să nu crezi că am mereu răbdare să scriu "romane"! A fost un caz special, plus că am fost liber, dar îmi plac lucrurile clare şi nu e uşor să te lămureşti cu oamneii, mai ales când nu te cunosc şi nu ii cunoşti! Dacă nu citeşti complet rişti să dai sfaturi care nu trebuie, am spus de cel puţin 3 ori că amplificatorul e de 2 lei, deci automat e de schimbat. De ce mă omori cu zile?

 

@ Karpi

 

Am înţeles ce-mi spui, problema e că nu e acum momentul pentru această discuţie, mă refer la formatorul de ton, ca cheltuială nu ca funcţionare, ai descris perfect şi o idee o aveam.

În rest mulţumesc pentru sfaturi şi răbdare. Repet, am profitat de un topic deschis, mă aşteptam la 2-3 răspunsuri, nu am cerut dedicaţie specială şi ştiu că e plictisitor să reiei discuţiile la infinit.

 

Excluzând partea neplăcută (îmi asum şi eu o parte din vină, poate am fost prea sensibil) aş putea spune că am primit mai mult decât mă aşteptam, dar să ştii că deştept nu înseamnă numai să-ţi vezi interesul şi să te faci că nu vezi! Iar de răspuns, măcar în primă fază trebuia să răspund la toţi!

 

Consider că s-a spus mai mult decât suficient pe acest topic şi dacă toţi sunt de acord, rog moderatorii să-l închidă.

Edited by Tavi_B
Link to comment
Share on other sites

Ce am vrut dar am uitat sa intreb , pe celelalte forumuri nu ai gasit raspunsuri ? ( degeaba RGC.RO este cel mai tare !!! LOL_)

 

Si au am discutii pe mai multe forumuri , cam la fel sunt ca si aici pe RGC. RO

 

Diferenta ar fi ca pe celelelte daca nu citesti si nu cauti doar te pui sa intrebi te ia ucam tare admini .daca deschizi topic nou cum ar fi acesta te avertizeaza si te scoate ( sterge sau muta in topicul existent ) .

 

Din cauza ca sunt zeci ide topicuri deschise in diferitele subforumuri nu mai gasesti sau greu gasesti temele ,topicurile care sunt bune / mai clare mai reusite .

 

Deci asta ar cere mai multa munca din partea adminilor ..dar asta este .

Nici titlurile topicurilor nu ilustreaza continutul unele "OFF"-uri duc la explicatii discutii reusite in topicuri unde nu te-ai astepta ...asa ca este si greu de gasit .

 

Vad ca esti incepator cu dozele , deci mai repat simplu de tot .Nu astepta prea mult de la schimbarea dozelor .

 

Diferentele sesizabile intre doze ar fi ..suna mai inchis , suna deschis , are semnal slab sau are semnal mare , are rezistenta ( impedanta mare ) sau mica ce duce la probema de adapatre la cablu lung chitara -statie ...inchide sunetul cablul lung mai ales la singlecoil .In functie de rezistenta bobinei de la doza ( impedanta de fapt ) efectul capacitatii "parazitare" al cablului este mai mic sau mai mare din care cauza poti sa ai alt ton .

 

In linkul dat de cred @Doctor-X cu dozele sunt explicatii in acest sens suficiente ptr un chitarist ,

 

Cele humbucker "anuleaza" in mare parte zgomotul captat din mediul inconjurator ( cabluri de curent alternativ 230V , transformatoare , neoane , motoare elevtrice..etc...

Din cazuza ca bobinele sunt foarte aproape anuleaza si din joase si din inalte si suna undeva pe medii ....sunetul diferitelor tipuri constructive difera ,,asa ca pot chitaristii sa caute si sa incerce zeci de tipuri ca sa gaseasca sunetul "bun" ptr combinatia lor de scule !!!

 

Asa ca daca eu spun a doza asta pe o anume chitara cu pedalele ,mele si statia mea intr-o camera de X m3 suna "asa" nu inseamna ca va suna si la alul in alte conditii !!!

De observat ca multi chitaristi ( psihoacustica) au memoria unui sunet ,dar greu poate realiza sunetul deoarece prinde numai o caracteristica din mai multe si nicxi cu cea mai buna scula nu o sa poata gasi setarea "buna".

 

In functie de taria sunetului auzit al raspunsul locatiei ,camerei , reverberatiei , atenuarilor si suprapunetilor in faza vei avea un semnal auzit ce are banda de frecvente in forma de "pieptene" ( CombFilter) ce va da un sound .cest sound in alta camera nu prea poti sa-l reproduci.

 

 

Dar ! Si doza capteaza sunetele in tata banda de frecvente neuniform ..

 

http://www.till.com/...upResponseDemo/

 

vezi ca poti sa adaugi doze sa faci vcombinatie sa schimbi pozitia sa le mixezi din slidere si vezi cum se schimba banda de frecvente redata ( captata) .

 

Unde forma graficului " pieptene " este sub -25 pana jos la -40 inseamna ca acele frecvente nu se aud nu sunt captate chiar daca coarda suna si acolo .

Cu mouse-ul poti sa tragi doza intre gat si bridge si vezi cum se schimba curba de raspuns .

Acea curba de raspuns este simulata curba afisata de un analizor de spectru .( Diagrama Bode).

 

iata o imagine cu o simulare de Humbucker ,

 

Pui doua doze una linga cealalta , la una schimbi polaritatea in "negative" .

Ai Level control slidere de volum ptr fiecare doza .

la Levek "0" ai semnalul maxim la level "-40" este minimul semnalului adica nu ai semnal.

Sper ca am reusit sa pun poza este prima poza pe aceasta platforma noua,

 

 

Deci depinde unde este doza sub corzi si ce nota prinzi !

 

Instrumentul ideal profesionist /de concert ar trebui ( sa zicem cele de la 1000$ in sus) sa sune cu "volum" constant in orice pozitie si sa se redea( capteze ) toate armonicele produse de coarda +lemn.

 

Deci nu numai doza singura conteaza ! Chiar daca o doza bune de pe o chitara super suna super pretul dozei este mai mult pe "firma " ,Nu-i precis ca va suna bine pe o chitara ce nu este " balansata tonal " adica unele sunete suna tare altele nu ,,unele au sustain altele se exting foarte repede dupa ce ai lovit cu pana . Degeaba pui doza "super " va suna mai tare sau mai inchis //sau mai deschis dar nu va corecta greselile chitarei de slaba calitate ce nu suna egal in toate pozitiile .

 

Nu stiu ce doze ai dar daca sunt humbucker si nu sunt splitabile din fabrica ar trebui sa le modifici sa " splitezi "

practic pui una din bonbine in scurt aa ramane numai una i ai sunet de singlecoil .Incerca cu statia ta cu un distors etc daca nu cumva gasesti soundul in acest fel ...

 

Nu mai descriu si splitarea ..am mai descris de cateva ori cum se poate face la orice humbucker chiardaca nu are iesire de la fiecare bobina separat ,

Si asa a iesit un roman ( fluviu) .

Edited by karpi
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@ Ironside

 

Scriu destul de repede, dar să nu crezi că am mereu răbdare să scriu "romane"! A fost un caz special, plus că am fost liber, dar îmi plac lucrurile clare şi nu e uşor să te lămureşti cu oamneii, mai ales când nu te cunosc şi nu ii cunoşti! Dacă nu citeşti complet rişti să dai sfaturi care nu trebuie, am spus de cel puţin 3 ori că amplificatorul e de 2 lei, deci automat e de schimbat. De ce mă omori cu zile?

 

 

Vad ca nu ai inteles. Ideea e ca orice doza (cea mai tare doza de pe lume) va suna prost printr-un amplificator de 2 lei. In schimb o doza modesta va suna foarte bine printr-un amplificator bun. Daca iti iei amplificator bun, s-ar putea sa descoperi ca dozele tale suna foarte bine si ca nu mai ai nevoie sa le schimbi. Deci primul lucru care trebuie schimbat e amplificatorul. Daca vrei sa-ntelegi, bine, daca nu, iar bine, n-ai decit sa dai banii pe doze si sa fii fericit, ca vad ca acum esti trist rau.

Link to comment
Share on other sites

Ironside, după ce ţi-am răspuns şi am închis pagina mi-am dat seama că n-am fost suficient de atent şi că mai era ceva în mesajul tău, dar n-am mai corectat, scuză-mă! Ai dreptate, am înţeles, dar cum schimbarea amplificatorul e deja hotarâtă am zis să mă interesez şi referitor la doze ca să am ideile bine definite. Încă o dată scuze, am bunul obicei să răspund cu mesajul din quote în faţa tocmai pentru nu a greşi sau omite ceva, dar aseară mă ocupam de mai multe pagini.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.