Liviu.Pop Posted December 25, 2014 Share Posted December 25, 2014 Decat sa iei ceva ca sa modezi, nu mai bine sa comanzi ceva direct pe gustul tau? Link to comment Share on other sites More sharing options...
remy44 Posted December 25, 2014 Share Posted December 25, 2014 uita-te peste ofertele domnului Viorel de la mica publicitate si vezi ce te-ar interesa Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted December 25, 2014 Share Posted December 25, 2014 As vrea sa cumpar un jet city jca22 sau un jca50, in functie buget, are cineva unul din ele sa imi spuna parerea lui? Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted December 25, 2014 Share Posted December 25, 2014 As vrea sa cumpar un jet city jca22 sau un jca50, in functie buget, are cineva unul din ele sa imi spuna parerea lui? Asa arata Jet City 50H ,in interior. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
gagai Posted December 25, 2014 Share Posted December 25, 2014 Nu ma pricep la electronica. teoretic ar trebui sa fie ceva rau in poza aia, ce e? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted December 29, 2014 Share Posted December 29, 2014 Conexiunile intre piese nu sunt point to point, ca sa te tina o viata. Montajul e facut pe cablaj imprimat. Pe de alta parte rezistentele, daca bine vad, sunt pe puterile care ies din calculul de proiectare, fara un pic de rezerva in plus, si din care viobio are mereu de schimbat la sculele de fabrica, ca se duc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted December 29, 2014 Share Posted December 29, 2014 Uite un exemplu de amp bine realizat (by viobio) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozma Cosmin Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 (edited) Ce s-ar merita mai mult ? Ibanez TSA15H + Ibanez TSA112C ( head + boxa ) sau VOX VT80+ Am mai gasit ceva ce mi se pare foarte tare si foarte placut pentru bugetul meu Behringer GTX60 Edited January 19, 2015 by Kozma Cosmin Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted January 19, 2015 Share Posted January 19, 2015 Compari un pic mere cu pere... - Head VS Combo (din cum ai formulat enuntul banuiesc ca stii asta) insa de aici deriva si diferente de greutate, de manipulare, etc - 15W VS 120W (desi fara sa-l fi testat sau sa ma fi documentat la Vox mi se pare un pic trasa de par puterea, as lua de referinta mai degraba 80W) - efecte VS fara efecte - preset-uri VS fara preset-uri - lampi VS hibrid - versatilitate (prin prisma tipurilor de amp emulate la Vox) VS mai putina versatilitate (la Ibanez) ... (multe altele) Totusi, avand in vedere ca ambele sunt pe stoc la MC, de ce nu te duci sa le testezi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted January 20, 2015 Share Posted January 20, 2015 Ce s-ar merita mai mult ? ... Ce ar merita mai mult ... pentru ce anume? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozma Cosmin Posted January 21, 2015 Share Posted January 21, 2015 Compari un pic mere cu pere... - Head VS Combo (din cum ai formulat enuntul banuiesc ca stii asta) insa de aici deriva si diferente de greutate, de manipulare, etc - 15W VS 120W (desi fara sa-l fi testat sau sa ma fi documentat la Vox mi se pare un pic trasa de par puterea, as lua de referinta mai degraba 80W) - efecte VS fara efecte - preset-uri VS fara preset-uri - lampi VS hibrid - versatilitate (prin prisma tipurilor de amp emulate la Vox) VS mai putina versatilitate (la Ibanez) ... (multe altele) Totusi, avand in vedere ca ambele sunt pe stoc la MC, de ce nu te duci sa le testezi? Fac foarte rar drumuri la MC , oricum in septembrie imi voi cumpara un amp. Observ ca este cam complicat si cred ca cel mai bine o sa merg la magazin si cu ajutorul vanzatorului si cum o sa se comporte ampul respectiv cu chitara mea , voi cumpara ceva Ce ar merita mai mult ... pentru ce anume? Ma refer la raportul calitate-pret si versatilitate Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted February 3, 2015 Share Posted February 3, 2015 (edited) Ce ati alege intre un: http://www.thomann.de/ro/line6_micro_spider.htm si http://www.thomann.de/ro/fender_mustang_i_v2.htm Sunt incepator si am nevoie de un amp pana in 500.Nu vreau sa investesc multi bani deocamdata. Daca stie cineva un amp mai bun ca astea 2,poate sa lase un link Apropo, gusturile mele muzicale tind spre metal,trash,hard-rock... In cazul asta n-ai ce sa cauti cu Fender. Iar decat sa dai 500 ron pe un Micro Spider nou, mai bine cauti un Line6 Spider IV second (ala de 30W cu difuzor de 12"). Asta daca nu ai nevoie de functionare pe baterii. Spider IV 30 e un amp destul de popular, vei gasi probabil destule oferte second iar difuzorul de 12" VS cel de 6.5" va face diferenta. Daca nu, Spider IV 15 care e chiar mai ieftin decat Micro. Plus ca pe Spider IV ai si ceva efecte, niste preset-uri in plus, etc. Parerea mea... Edited February 3, 2015 by sam 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leo1984 Posted February 7, 2015 Share Posted February 7, 2015 salut, vezi la mine, am un Microcube la pret bun Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiske13 Posted April 30, 2017 Share Posted April 30, 2017 Din Orange Dual Terror se poate scoate un ton high gain cum are Vicrory Kraken sau Engl Ironball? Pe y...tube am gasit numai prezentari cu clean fain si distors ton british (pentru mine, oala sparta). Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheOnlyKtulu Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 Măi... Din TH30, cel puțin, se poate scoate un gain bun, din ce pot observa pe al meu. Oricum, se poate schimba din 30 în 15, apoi în 7W. Si probabil știi și tu, cu cât dai mai tare volumul, cu atât lămpile scot dulceața de sunet din ele , iar asta ai putea-o încerca la 7 si 15 (nu dimineața; e vorba de watti...). Nu se va asemana cu Engl, dar stai liniștit, că nu-i departe. O chestie în plus: Orange are pe partea de FX loop o extra lampă. Deci, bagă frate MT-2-ul sau ML-2-ul prin ea, că crăpi pereții. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 On 4/30/2017 at 16:44, kiske13 said: Din Orange Dual Terror se poate scoate un ton high gain cum are Vicrory Kraken sau Engl Ironball? Pe y...tube am gasit numai prezentari cu clean fain si distors ton british (pentru mine, oala sparta). De Orange poti spune orice, numai ca suna ca o oala sparta nu. Are gain o tona si suna mare si umflat, dar depinde cum il reglezi, ca de aia are potentiometru de ton. Si depinde mult si in cel cabinet il bagi. Al meu intr-un Orange PPC212 suna cat casa, mai ales pe canalul Fat. Cum ridici putin volumul se face si mai mare. Pe YT tine mult de cum l-a reglat fiecare. Si din fericire nu suna a Engl, nu are inalta aia specifica amplificatoarelor germane, pe care mai toata lumea o uraste. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheOnlyKtulu Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 (edited) Bine, sunt sigur că și Engl poate fi reglat bine de tot. Probabil chiar mai bine / finuț decât un Orange. Doar că eu, ca să știi Vladxus am mers pe varianta Orange, datorită simplitudinii sale + lampa de pe FX. Și pt. că am prins un deal extrem de bun pt. TH30C + PPC112 = 4.600 Lei. Noi. Unde anume, numai în privat. Altfel, se poate considera reclamă (de parcă ceea ce am scris acum nu s-ar putea considera! D'oh!). Din cele citite de-a lungul unui an întreg, înainte să mă arunc la așa ceva, s-ar părea că Orange își bazează (probabil dintotdeauna) designul de pe plăcuța electronică pe vechile, dar de altfel cele mai de încredere, amplificatoare pe lămpi rusești. Iar aici mă refer la drumul cel mai scurt posibil de la input spre lampă. Ceea ce se traduce printr-un sunet cât mai pur. Și... Țin neapărat să menționez că mă bucur că am ascultat până la urmă de sfatul unuia de pe olx (care vroia, printre altele, să mă jecmănească cu un preț de kko, nu mai știu dacă pt. PRSul american, sau pt. ML 8) și am mers pe varianta combo + cabinet. Într-o trupă cu 1 chitară este ideal pt. baterist să le așezi pe cele 2 în stânga și dreapta, astfel încât el să poată auzi bine chitara Edited May 9, 2017 by TheOnlyKtulu Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 (edited) Devreme ce o lauzi atât, sunt tare curios ce crezi că face lampa aia din loop. 5 hours ago, TheOnlyKtulu said: s-ar părea că Ți se pare. În primul rând pentru că "vechile amplificatoare pe lămpi rusești" (cum au trecut de Cortina de fier?!) nu erau pe PCB. 5 hours ago, TheOnlyKtulu said: drumul cel mai scurt posibil de la input spre lampă. Ceea ce se traduce printr-un sunet cât mai pur. "Pur" adică fără interferențe? Ideal ar fi cu cablu ecranat, dar presupun că nu e greșit, dacă la asta te referi. Numai că nu e "cel mai scurt posibil", e o curbă. Probabil ce ai citit era tocmai despre traseele curbe "desenate manual", care: Sunt desenate în ECAD, ca orice placă din secolul ăsta Nu sunt caracteristice amplificatoarelor sovietice, așa arătau toate traseele cândva Nu oferă absolut nici un beneficiu în afara unui "feature" pe care-l exploata departamentul de marketing și după care se pot masturba iubitorii de "vintage mojo". Dar revenind la întrebarea originală a lui @kiske13: da, este high gain. Edited May 9, 2017 by FiveseveN Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheOnlyKtulu Posted May 9, 2017 Share Posted May 9, 2017 (edited) Și cine mai face în ziua de azi ecranat...? Edited May 9, 2017 by TheOnlyKtulu Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiske13 Posted May 10, 2017 Share Posted May 10, 2017 (edited) @FiveseveN am vazut si clipul asta dar nu ma vrajit. Parca si tonul de Laney Ironheart imi place mai mult. Inseamna ca nimeni de pe ...tube nu a reglat cum mi-ar placea mie Orange-ul. @TheOnlyKtulu da TH30.... asta am auzit ca ar avea ce-mi trebuie, dar era vorba de D.T. Daca as avea 1000 eur nu puneam intrebari de ale mele stupide. :-) @Blackthorn nu am generalizat. Am intrebat doar, ce poate D.T. deoarece filmuletele, nu m-au convins. Caut ceva de genul TH30, Ironball sau Kraken, poate + un TS. Nu vreau overdrive british pentru blues/rock. Edited May 10, 2017 by kiske13 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ggg Posted May 15, 2017 Share Posted May 15, 2017 On 5/10/2017 at 19:47, kiske13 said: Inseamna ca nimeni de pe ...tube nu a reglat cum mi-ar placea mie Orange-ul. Daca vrei un ton "transparent" in care sa-ti mai recunosti sunetul chitarei , nu te uita la Orange . Altfel, - un amp de 5 Watt solid state suna bineinteles diferit comparativ cu unul cu tuburi, incepand din preamp si pana in etajul final . - firele in amplificatoare cu tuburi(chiar si solid state) se torsadeaza si se trag in anumite unghiuri cu un scop anume. - firele cele mai scurte intre anumite parti ale circuitului unui amp si tuburi, in general, au scopul de a nu capta alte zgomote . Link to comment Share on other sites More sharing options...
deltahard Posted June 3, 2017 Share Posted June 3, 2017 Solid state recomand Marshall mg 10 CD 10 watt .Suna incredibil pentru dimensiunile lui. Headuri solid state; Orange crush pro 120 Marshall MG100 DFX Line6 Spider iv Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 On 6/3/2017 at 19:27, deltahard said: Solid state recomand Marshall mg 10 CD 10 watt .Suna incredibil pentru dimensiunile lui. Headuri solid state; Orange crush pro 120 Marshall MG100 DFX Line6 Spider iv Pentru diversitate tonala spider-ele sunt cele mai OK. Link to comment Share on other sites More sharing options...
deltahard Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 Așa este ! Confirm spiderele au diversitate, efecte multiple și chiar stereo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
adotim Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 Sau Blackstar ID Core.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocapsile Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 Yamaha THR? 10 V2? Sau 5, mai de buget? Zic și eu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
TheOnlyKtulu Posted June 6, 2017 Share Posted June 6, 2017 Sau poate Orange... Link to comment Share on other sites More sharing options...
bai3tzash Posted October 30, 2017 Share Posted October 30, 2017 E bun de ceva amplificatorul asta? https://www.olx.ro/oferta/statie-amplificator-chitara-g-15-gk-15-watt-pret-fix-ID9iWk3.html#40e6158755 Ma gandesc ca nu e cine stie ce, dar pentru un incepator poate e suficient.. Il intreb si daca are ceva probleme. Sau ziceti-mi ce recomandati voi.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 (edited) Dacă stai chiar rău de tot cu banii poți să îl iei. Doar ca să înveți, că sunet bun nu o să ai. Vezi aici la mica publicitate că mai sunt ampuri mici la bani mici, care totuși fac ceva treabă. Edited October 31, 2017 by Liviu.Pop Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted October 31, 2017 Share Posted October 31, 2017 Vezi un Roland microcube, un Marshall (Park) sau un alt amp mic (10-15W) dar care să sune cât de cât. Pe la 300 ron ar trebui să găsești. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts