ggg

Veteran
 • Content Count

  2,050
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4
 • Feedback

  100%

ggg last won the day on September 22

ggg had the most liked content!

Community Reputation

1,860 Excellent

About ggg

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Location
  Dambovita

Other Information

 • Gear
  Gibson Les Paul Standard DeLuxe Pancake Body + T-Top Humbuckers (1972),Fender Stratocaster DeLuxe SSS Ash Body (2009) ,Fender Stratocaster DeLuxe HSS Alder Body (2005),Aria Pro II CS series (1983),Amp Full Vacuum Tube 2 ch. GG AMP Super Lead ,Amp Full Vacuum Tube 4 ch independent plexi + MIDI ,Dual Rectifier , GG AMP Special Lead (prototype ).

Recent Profile Visitors

20,196 profile views
 1. ggg

  Gibson serial number

  Pt ca acest model nu este inseriat cu stampila ca si celelalte. Acest Gibson Eric Clapton 1960 "Beano" Les Paul este serie Custom Shop . La chitara aia trebuie neaparat sa ai un certificat ... si un cu totul alt nut .
 2. ggg

  Probleme cu un amp pe lampi

  Se poate intrerupe circuitul de filamente . Poate a oxidat vreun contact. Se poate intampla sa oxideze contactul dintre sfarsitul infasurarii de 3,15V din traf si terminal,firul care iese afara din traf . Am mai intalnit asa ceva .
 3. ggg

  Decibeli vs watti

  Oho! Si inca ce curiozitate ! Am avut norocul sa dau peste un echipament specializat de la Bruel&Kjaer si o sala industriala tratata si echilibrata acustic in care am putut sa fac tot felul de teste si masuratori .Dar poate mai sunt si altii care au facut acelasi lucru. Daca te intereseaza neaparat fenomenul iti recomand sa studiezi modul in care se propaga o unda mecanica,pierderi (de energie) si cum se produc armonicele, lungimile de unda a frecventelor .
 4. ggg

  Decibeli vs watti

  Pai, normal . Asta este discutia vietii . Din punct de vedere al masurarii puterii electrice , lucrurile sunt clare : tensiunea si curentul determina puterea electrica la bornele difuzorului.Dar tu vrei sa intelegi de ce unele amplificatoare sunt mai galagioase(mai prezente) si altele,nu. Treaba asta este legata strict de frecvente si armonice.De exemplu,un amplificator care favorizeaza undele medii intre 2KHz si 4KHz va fi mai galagios decat unul care nu o face .Pe site-ul AES sunt date niste explicatii care ar putea sa te multumeasca . Aici nu are rost sa insisti. Tot ce a fost de spus , s-a spus. Poate ar fi util sa cauti topicul unde explica Karpi despre SPL. Lenea mea incomensurabila ma impiedica brutal sa-ti arat pe unde este acel articol. Dar sensibilitatea electro-mecanica a traductorului acustic ,(aka difuzor) este un alt element important in producerea presiunii si intensitatii acustice .
 5. ggg

  Decibeli vs watti

  De ce nu-i spui pe nume ? Ii zice , randament !
 6. Fender American Jazz Bass 5 strings ,Fabricat in 2004, doze originale si switch pt split doze. Chitare are cateva zgarieturi dar nimic serios. Pt oricare alte detalii va stau la dispozitie pe PM. Multumesc , Pret 1000 Euro
 7. Cumparata de noua in 2009 si cantata doar de cateva ori. Dozele sunt absolut silence , Samarium Cobalt Noiseless . Body ash din 2 bucati ,cu grif maple,lock tuners Fender .Nu este absolut nimic schimbat la ea . Pt orice alte detalii va rog sa comunicam pe PM. Multumesc Pret 1700 Euro
 8. ggg

  Gg Amp

  O leac' de jam
 9. ggg

  Gg Amp

  MP-I 50 Watt
 10. ggg

  Ce Mai Construim?!

  MIDI controller ?
 11. ggg

  Gibson Bankruptcy

  Culmea este ca pe vremea aceea le faceau cam la ghici chiar daca erau finisate foarte bine. Pana la epoca lui Tim Shaw , cel putin dozele , erau facute la "ochi" . Bobinau la spire pana nu mai intra in carcasa .
 12. ggg

  Amplificator tuburi de bass

  Este plastic cu silicon . Se gasesc astfel de pistoale care topesc barele de silicon si la Dedeman .Preturi intre 15 si 80 RON
 13. ggg

  Amplificator tuburi de bass

  De ce ? Prin BIAS setezi un transfer de curent in functie de tensiunea potentiala aplicata componentei active . Iar BIAS afecteaza randamentul si modul de operare al tubului. Adica , exact ce am scris in PS. El vroia sa stie de ce unii discuta de tensiuni si altii de curent. D'aia se discuta , pt ca sunt marimi interdependente, ...sa traisca Legea Lui Ohm care a dat de mancare la toti electricienii. Sa observe practic ce se intampla, nu poate decat sa-l ajute sa inteleaga ce face tensiunea aia negativa care tine electronul sa nu "fuga de capul lui" .
 14. ggg

  Amplificator tuburi de bass

  BIAS se refera la curentul care trece printr-o componenta activa . Setarea curentului de BIAS este in functie de parametrii de functionare pe care tu poti sa-i stabilesti urmarind mai multe lucruri. In principiu , prima ta grija trebuie sa fie protectia tubului.Asta inseamna ca niciodata nu trebuie sa lasi sa treaca mai mult curent decat poate sa disipe tubul. In rest este test si joaca.In functie de acest curent , ponderea distorsiunilor si implicit a armonicelor se poate schimba. Ce transformator de iesire folosesti ?. P.S> Poti sa mai studiezi despre lucruri care implica acest bias: punctul static de functionare , dreapta de sarcina ,curentul de mers in gol,...etc.