ggg

Veteran
 • Content count

  2,043
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  100%

Community Reputation

1,819 Excellent

About ggg

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Location
  Dambovita

Other Information

 • Gear
  Gibson Les Paul Standard DeLuxe Pancake Body + T-Top Humbuckers (1972),Fender Stratocaster DeLuxe SSS Ash Body (2009) ,Fender Stratocaster DeLuxe HSS Alder Body (2005),Aria Pro II CS series (1983),Amp Full Vacuum Tube 2 ch. GG AMP Super Lead ,Amp Full Vacuum Tube 4 ch independent plexi + MIDI ,Dual Rectifier , GG AMP Special Lead (prototype ).

Recent Profile Visitors

20,071 profile views
 1. ggg

  Ce Mai Construim?!

  MIDI controller ?
 2. ggg

  Gibson Bankruptcy

  Culmea este ca pe vremea aceea le faceau cam la ghici chiar daca erau finisate foarte bine. Pana la epoca lui Tim Shaw , cel putin dozele , erau facute la "ochi" . Bobinau la spire pana nu mai intra in carcasa .
 3. ggg

  Amplificator tuburi de bass

  Este plastic cu silicon . Se gasesc astfel de pistoale care topesc barele de silicon si la Dedeman .Preturi intre 15 si 80 RON
 4. ggg

  Amplificator tuburi de bass

  De ce ? Prin BIAS setezi un transfer de curent in functie de tensiunea potentiala aplicata componentei active . Iar BIAS afecteaza randamentul si modul de operare al tubului. Adica , exact ce am scris in PS. El vroia sa stie de ce unii discuta de tensiuni si altii de curent. D'aia se discuta , pt ca sunt marimi interdependente, ...sa traisca Legea Lui Ohm care a dat de mancare la toti electricienii. Sa observe practic ce se intampla, nu poate decat sa-l ajute sa inteleaga ce face tensiunea aia negativa care tine electronul sa nu "fuga de capul lui" .
 5. ggg

  Amplificator tuburi de bass

  BIAS se refera la curentul care trece printr-o componenta activa . Setarea curentului de BIAS este in functie de parametrii de functionare pe care tu poti sa-i stabilesti urmarind mai multe lucruri. In principiu , prima ta grija trebuie sa fie protectia tubului.Asta inseamna ca niciodata nu trebuie sa lasi sa treaca mai mult curent decat poate sa disipe tubul. In rest este test si joaca.In functie de acest curent , ponderea distorsiunilor si implicit a armonicelor se poate schimba. Ce transformator de iesire folosesti ?. P.S> Poti sa mai studiezi despre lucruri care implica acest bias: punctul static de functionare , dreapta de sarcina ,curentul de mers in gol,...etc.
 6. ggg

  Amplificator tuburi de bass

  My 2 cent.... 40-50 watt pt un amplificator de bass, sunt total insuficienti chiar si pt o scena mica ,avand in vedere ca acest tip de amplificator trebuie sa redea min. 35 Hz la 0 dB . Iar cu frecventele astea de bass sunt tot felul probleme pt ca au lungimea de unda cea mai mare din tot spectrul de frecventa AF. De obicei solutiile de amplificare bass sunt tratate ca si sisteme. Doar amplificatorul nu este suficient. Trebuie luat in considerare tot, incepand cu ce filtrezi in preamp, pana la difuzoare. So, sa-ti faci un amplificator ,chiar si pe tuburi , este un lucru laudabil. Dar ca sa-ti aduca si maxime satisfactii la doar 50 Watt, o sa fie mai dificil ... zic si eu . Amp de bass 100 watt .
 7. ggg

  Patch Cables

  Este foarte simplu. Daca se foloseste , in cablu de alimentare , un conductor subdimensionat pt curentul necesar amp-ului va incepe sa creasca compresia dinamica. In general efectul este evident la amplificatoare de peste 100 Watt.
 8. ggg

  Clona Morningstar MC-6

  Din setari este protejat la scriere . Ai incercat sa-ti instalezi Teensyduino ? Cu utilitarul asta ar trebui sa poti copia , in binar , tot continutul din Teensy LC . Programul controller-ului este in Teensy si nu in 24LC256 . Din 24LC256 ai copiat doar ceva preseturi si posibil alte valori constante care pot fi comparate in timp ce ruleaza aplicatia din Teensy. Teensduino https://www.pjrc.com/teensy/tutorial.html
 9. ggg

  Clona Morningstar MC-6

  Da. 24LC256 este folosit pt a salva configurari . Foarte convenabil, avand in vedere de cat curent are nevoie pt operatiile de citire/scriere. Rutinele decompilate pot fi inceputul unui alt software care se pot recompila si transforma in cod executabil pt CPU ARM CORTEX-0 cu care este dotat Teensy LC . Dar trebuie inteles exact ce face iar pt asta trebuie luat absolut tot codul la verificat . Daca ai avea controller-ul original te-ai putea lamurii despre ce este vorba. Tools de folosit sunt : Arduino IDE ( https://www.arduino.cc/en/Main/Software )cu plug-in de la Teensy LC ( https://www.pjrc.com/teensy/teensyduino.html ) . Se instaleaza pe orice PC si se poate accesa Teensy prin conexiune USB .
 10. ggg

  Clona Morningstar MC-6

  Tocmai asta este problema , de obicei nu stii ce contine fisierul compilat. Dezvoltatorul are la dispozitie "tone" de variante in care poate furniza update-urile astea. De exemplu isi poate pune "signature" tocmai pt a functiona aceste update-uri numai cu device-urile livrate de el. M-am uitat de curiozitate sa vad ce contine flash file ver. 2.6.0 si am gasit mnemonice in format Intel Hex ( http://www.keil.com/support/docs/1584/ ). Am facut un pic de reverse engineer si a rezultat cod in C . Dar bineinteles ca este fara bootstrap . Tools for CORTEX ARM CPU : https://launchpad.net/gcc-arm-embedded Pt debug si reverse engineering, IDA PRO are implementate si instructiunile pt arhitectura ARM 20170927.MC6_v2_6_0_beta.zip
 11. ggg

  Clona Morningstar MC-6

  Trebuie verificat ce setup exista pt ARM -ul ala la un Teensy care si functioneaza (flags,DMA-uri,port setup,pullup voltage ,... etc) my 2 cent. Un alt lucru care ar mai trebui verificat este si versiunea de USB instalat in PC-ul cu care vrei sa comanzi.
 12. ggg

  Clona Morningstar MC-6

  Ok.Cred ca ar trebui sa stii exact ce tip de Teensy este recomandat pt fiecare release . Sunt cateva versiuni de Teensy devel boards care nu prea seamana intre ele, nici ca si clock si nici ca porturi (prin CPU-urile care sunt instalate). In aplicatia originala este folosit tot Teensy ? Poate nu ar fi rau sa probezi si release-uri mai vechi .
 13. ggg

  Clona Morningstar MC-6

  "Miroase" a software . Este important de stiut daca binary scris in uC contine si parametrii de configurare (Teensy LC sau Teensy LC 3.2 ? ) si nu numai rutinele in sine .
 14. ggg

  Ep Booster Diy

  Ok. Tocmai ca nu vroiam sa ma refer la "voltage gain" ci la caracteristicile de transfer ( functie de impedantele in curent continuu de In si Out ) care nu sunt la fel nici macar la aceleasi tipuri de FET. Cu o sursa foarte bine stabilizata si un voltmetru de mare precizie se pot observa aceste diferente care in amplificarile de semnal mic sunt critice . In mod usual la FET-uri nu se foloseste acest termen (factor de amplificare) dar practic , functioneaza ca un coeficient intre tensiunile D-G .
 15. Este doar o impresie . In phase inverter , in afara de semnal , nu se strica absolut nimic .