Adi M

Veteran
 • Content count

  772
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3
 • Feedback

  100%

Adi M last won the day on April 19 2012

Adi M had the most liked content!

Community Reputation

612 Excellent

About Adi M

 • Rank
  Veteran
 • Birthday 03/03/89

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  Buzau sau Bucuresti

Other Information

 • Nume
  Adrian
 • Scule
  Cort EVL-K47BKS cu Seymour Duncan Sentient și Nazgûl

Contact Methods

 • Google Talk
  adrian.c.manea
 • Website URL
  https://www.facebook.com/adrian3manea

Recent Profile Visitors

10,003 profile views
 1. Kaidun - RIIKepler

  Felicitări! Mie, unul, îmi place mult! Instrumentalul e pe gustul meu, iar vocea aia curată are ceva ce mă duce cu gîndul la Disturbed. Încă o dată bravo, mulțumim de înștiințare și la mai mare!
 2. Bancuri

  Eram la biserică. Ascultam atent la slujbă, cînd colo... ce văd? O babă care-și aprinde o țigară! Să scap berea din mînă, nu alta!
 3. Bancuri

 4. Mersi și eu. Oricum, mi-a plăcut ce am auzit, cum spuneam, de obicei îmi plac vocile (și instrumentele) mai joase, iar cînd aud ceva ce-mi place, apreciez. Aș fi curios cum îți stă vocea pe genurile de care ai zis. M-a dus instantaneu gîndul la tipul de la Moonspell sau cel de la Tiamat, deși e evident că ești ceva mai „deschis“ ca ei la timbru. Dar într-acolo m-am gîndit. Succes și spor, mai aștept(ăm) mostre!
 5. Nu mă pricep la voce, nici să cînt, nici să recenzez, dar, cum se zice, dacă aud ceva fain, recunosc, zic eu. Iar înregistrările tale, mie, unul, îmi plac. Probabil că mai sînt finețuri tehnice ici-colo de reglat, un control mai bun pe pasaje mai delicate, dar, de exemplu, timbrul tău mie îmi place mult. În general prefer cîntăreții cu voci grave și, chiar dacă a ta nu se încadrează neapărat în zona aia, m-a dus cu gîndul la Ville Valo și Nick Cave. Nu știu dacă-ți plac și nici nu contează (nici eu nu-s mare fan), dar e un compliment. Am regăsit ceva din stilul lor "laid back", spre plictisit (în sensul bun!). Deci, mie îmi place, felicitări, la mai mare!
 6. Vînd un MacBook Pro de 13", Mid 2012, fără Retina, dar cu următoarele îmbunătățiri: - SSD Crucial M500 480 GB (nu mai am hard disk-ul din fabrică); - 16 GB 1600 MHz RAM Corsair. Restul configurației: - Procesor Intel Core i5 2.5 GHz (Ivy Bridge); - Intel HD4000 Graphics; - Tastatură daneză. De asemenea, are unitate optică, ce se poate înlocui cu încă un hard disk/ssd. Bacteria are 338 cicluri, sănătate ~85%, conform Coconut Battery și ține între 2 și 4 ore, în funcție de ce faceți. Dau și niște accesorii: husă (sleeve) impermeabilă Tucano, folie mată Moshi iGlaze pe ecran, 2 carcase (hardshell), una Speck albastră și una portocalie no-name, plus o protecție de tastatură. Funcționează impecabil, duce Logic, Studio One și destule AU/VST fără probleme, are macOS Sierra acum, dar pot instala orice versiune și vă pot ajuta să vă acomodați cu sistemul, dacă nu ați mai folosit. Aspectul fizic este foarte bun, n-o să spun că e fix ca nou, dar nu are nicio zgîrietură, îndoitură, pixel mort ș.a.m.d. Se poate vedea și proba în București, zona Dristor.
 7. Bancuri

  Ieri a fost atît de frig, că un copil a tras o bășină și apoi a jucat fotbal cu ea.
 8. Cubase

  Răspuns afirmativ și pentru asta. Orice DAW, oricît de "dumbed down" ar fi versiunea, primește plugin-uri (VST/VSTi/AU/AAX/RTAS). Eu, unul, încă nu am auzit de vreun exemplu care să nu poată.
 9. Cubase

  Da. Cred că niciuna din marile firme de instrumente virtuale nu e în urmă cu tehnologia, deci sigur are totul actualizat, ca să funcționeze în ultimele versiuni ale DAW-urilor. În plus, VST pe 64 biți nu-i o noutate, deci sigur s-au adaptat. Confirmarea: Superior Drummer este pe 64 biți: https://www.toontrack.com/faq/is-superior-64-bit/ La fel și EZD2: http://www.toontrack.com/faq/installing-ezdrummer-2-pc/(dă search după 64 în pagină)
 10. Bancuri

  - Și la final au achitat nota? - Nu, au lăsat-o în plata Domnului. (Probabil s-a mai povestit aici, dar na, era pe subiect )
 11. Ibanez Rgd 7421 Vs Schecter Damien

  Sînt prea multe diferențe între ele și prea multe lucruri care ar trebui luate în considerare *la nivel personal, de preferință* pentru a te îndruma cineva către una dintre variante. Nu cred să existe o diferență netă între ele pentru a spune că RGD-ul sau Schecter-ul are un avantaj clar și obiectiv față de cealaltă. Ideal ar fi să mergi să probezi în magazin și alegi ce ți se pare ție potrivit. În general, Ibanez face chitare mai finuțe, gîtul, chiar și la RGD e ceva mai subțire și plat decît multe Schecter. Nu ne-ai zis nici prin ce le bagi mai departe, dacă ieși pe scenă, intri în studio sau doar te joci acasă. În multe situații, Ibanez-ul pare mai „rafinat“ (în lipsă de alt cuvînt), pe cînd Schecter lasă o impresie de „straight up metal“. Dar, repet, sînt mulți factori pe care i-ai putea evalua doar tu înainte de a alege. Dacă este să mai adaug ceva în ecuație, o variantă ieftină de Schecter, ca să zic așa, ar fi Cort. Eu mi-am luat EVL-K47 cu un preț ridicol de mic, i-am schimbat dozele și rupe. Nu știu cum s-ar compara cu un Schecter, dar dacă pretențiile sînt doar de dormitor și cîntare între prieteni, poate te uiți și la Cort. Sînt ceva mai masive și cu gîtul mai gros decît Ibanez, dar cred că-s comparabile (fizic) cu (unele) Schecter. Din cîte știu, Schecter nu e în niciun showroom în București, dar Cort au la Senia (magazinul Muzica). Iar Ibanez găsești cam peste drum, la MC Music, inclusiv RGD.
 12. E vorba de o achiziție importantă și scumpă, eu aș încerca la ei. În cel mai rău caz, nu-ți răspund, doar nu te-or înjura. Oricum, ideea principală știi care e, cam peste tot: cumpără-ți cel mai bine dotat, apreciat (și, implicit, scump) dispozitiv pe care ți-l poți permite, dacă pretențiile sînt ridicate. N-are cum să dezamăgească. Dup-aia (sau înainte), adu-ți aminte și că cea mai importantă componentă a "sunetului" e mîna. Dacă la Cristi și Cosmin (și alții) sună extraordinar, iar la tine fîșîie, bîrîie, se screme, nu da vina pe chitarele sau restul setup-ului lor.
 13. FCB1010 e dintre cele mai lăudate controllere de picior în categoria "bang for the buck". Dacă ai răbdare și cunoștințe să-l programezi, nu cred că îi poți găsi rival care să nu coste de minim 2-3 ori mai mult. Kemper are Cristi Gram, oarecum de curînd. Îl găsești pe Facebook, sînt sigur că te poate ajuta. La fel și Cosmin Lupu, parcă. Sigur, ei le folosesc într-un context profesionist foarte serios, care înțeleg că e departe de scopurile tale. Dar chiar și numai acest lucru ar putea spune ceva despre ele. Oricum, cu Cristi am vorbit puțin, mai demult, cu Cosmin, ceva mai mult și amîndoi sînt mai mult decît amabili, îi poți contacta via Facebook.
 14. Colegul Moș Crăciun pare că are ReValver și GuitarRig din poză. Să fiu sincer, și eu voiam să recomand ampsim-uri, decît un procesor, dacă nu cînți live (dar și pentru live, probabil). Principalul avantaj pe care îl văd la software, pe lîngă flexibilitate și nimic de cărat este reamping pentru înregistrări. Mă bucură din ce în ce mai mult chestia asta, dat fiind că mereu mai învăț cîte ceva și nu am mereu timp să fac înregistrări noi, așa că testez tehnici de mix pe cele vechi. Pot schimba chiar și tonul, pot pune alt ampsim, nu doar efecte de mix. Deci, din partea mea, și eu sînt pe +1 pentru ampsim-uri. Și eu cînt aproape exclusiv metale și am cumpărat mult mai multe ampsim-uri decît ar trebui. Iată, pe scurt, experiența mea: - BIAS Amp și BIAS FX au aplicație standalone, nu e musai să folosești în DAW. Mie, însă, nu mi-a ieșit niciodată un ton bun de metal doar din BIAS Amp, deci dacă ar fi să alegi din cele două doar unul, FX-ul e de ajuns, mai ales în versiunea Pro. Dacă iei și Amp-ul, probabil îți vei face ceva configurații personalizate, dar pe care tot în FX le vei rula, măcar să poți pune un boost, comp, ceva. Dar da, sună excelent, iar cu o pedală MIDI bună, e un rig serios de live, chiar și numai cu el. - Și ReValver e foarte bun, în special modelele Peavey, desigur. 6505, de exemplu, sună extraordinar în el, pe locul doi fiind, probabil TSE X50v2, care văd că progresează rapid și remarcabil. - Multă lume mai recomandă și AmpliTube, mai ales de cînd s-a trecut la versiunea 4 și cu colecția Mesa. Poți testa și asta (chiar eu am de vînzare un pachet de la IKM, cu AmpliTube 3 & 4, cam toate expansions și ceva T-Racks ). - Dacă te ține calculatorul, poți proba și ceea ce a devenit Recabinet, anume Thermionik. E foarte fain, doar că solicită foarte mult procesorul dacă maximizezi calitatea. - Un altul pe care îl recomand este cel de la Mercuriall, U530 (după ENGL), iar azi lansează și Spark (după Marshall și Bogner). - O alternativă cunoscută de puțini este ampsim fără cabsim și Two Notes Wall of Sound. Este un plugin de cabsim extraordinar de flexibil și bun, mult mai comod și versatil decît impulsuri. Din experiența mea, un difuzor simulat de WoS suna mult mai bine decît orice cabsim al oricărui ampsim, cu sau fără impulsuri. Na, pe piața software, alternativele sînt foarte multe și diverse. Pot fi și testate și, cu o interfață audio bună și un controller MIDI, cred că poți obține măcar tot ce oferă un Eleven Rack și multe procesoare. (Probabil Kemper și Axe FX sînt în altă ligă, nu mă pronunț, nu știu, dar ampsim-uri de 100-200€ aș zice că bat lejer procesoare de pînă-n 500€, poate chiar mai mult.) În plus, dacă ai Mac, poți rula orice ampsim în Mainstage, nu contează dacă are versiune standalone sau nu.