vldmlt

Veteran
 • Content Count

  276
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  100%

Community Reputation

54 Excellent

About vldmlt

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Location
  Iasi

Other Information

 • Gear
  Chitare:
  Jackson JS30KE
  Harley Benton B-550 Black Progressive Series
  Harley Benton HBR10BK ,
  no name Superstrat
  Effects:
  Behringer V-amp Pro Rack Modeling Preamp
  Zoom 9150 Valve DSP
  Digitech GNX3000
  Behringer DM100,
  Digitech RP50
  Harley Benton EQ-100
  Diezel Diefet
  Tech21 Distortion XXL
  Amp:
  ENGL Squeeze 30
  Power Acoustics APK280 (rack power amp)
  Epiphone Valve Jr Clone
  Fender Champ 5C1 Clone
  Cab:
  Laney GS412IA
  Others:
  Behringer Guitar Link UCG102

Recent Profile Visitors

10,722 profile views
 1. vldmlt

  vând Vox VT20+

  WUUUT?????
 2. vldmlt

  fuzz

  De curiozitate, chiar ai folosit valori de astea mai "exotice" pentru potentiometre? 47K, 2K2?
 3. La TME nu mi se par chiar pricy cat timp nu construiesti in serie (chiar si asa, ai discount la canitati mari), plus de asta macar stii ce cumperi. Iar la Aliexpress si restul, gandeste-te ca ai un timp de asteptare destul de mare.
 4. mai exact de ce componente ai nevoie ? In afara de switch-uri 3PDT , integrate si tranzistoare vintage sau "mai speciale" , gasesti cam totul pe la noi (vezi TME, Farnell).
 5. vldmlt

  Soviet Champ 5C1

  nu, schema aia desenata este cea a lui Viorel din topicul sau mai vechi https://forums.rgc.ro/topic/58157-clona-fender-champ-5c1/ m-am inspirat din acea schema la unele chestii cum ar fi switch-ul de Bright, si ceva prin partea de preamp. Referitor la difuzor, eu il folosesc cu un Celestion Greenback G12M (cel din combo-ul ce se vede in poze) sau uneori intr-un 4x12
 6. vldmlt

  Soviet Champ 5C1

  Da. Chiar la asta ma gandeam si eu zilele trecute. Deja incepusem sa rasfoiesc very old topics.
 7. vldmlt

  Soviet Champ 5C1

  Multumesc! Da, inca mai am nevoie de maner, vorbim
 8. vldmlt

  Soviet Champ 5C1

  Salutari, Recent am mai terminat de construit un amplificator pe lampi de care m-am apucat in urma cu ceva timp. Este vorba de un amp bazat pe schema modelului 5C1 de la Fender. Nu se poate numi "clona" , deoarece am facut urmatoarele modificari: -Redresarea se face cu diode de siliciu; -Tensiunea de alimentare a filamentelor este redresata si filtrata cu 4700uF; -Condensatorul dintre catod si grila ecran a lampii din preamp l-am crescut pana la 100nF (ca in schema lui Vio); -Am marit condensatorii din sursa de alimentare, deoarece aveam un "humm" considerabil, indiferent de orientarea traf-urilor in carcasa, iar un filter choke nu prea mai avea loc; -Am adaugat un switch de "Bright"; -La un moment dat am vrut sa adaug si un corector de ton pe 3 benzi, dar nu mi-a placut ce a iesit, asa ca am renuntat la el, si am ramas cu acele 2 gauri in carcasa Tuburi folosite: Preamp : 6Ж8 (6SJ7) - detin ambele variante (glass tube si metal shell); Final: 6П6Ц NOS Transformatoare folosite: Traf de alimentare de la Radio Darclee Traf de iesire: este vorba de traful de iesire din acest topic: https://forums.rgc.ro/topic/90229-amplificator-lampi-vreau-sa-il-fac-sa-mearga/ Intr-un final, acel circuit a ajuns la mine (mersi @Crypto ) ,asa ca am recuperat din el doar traful de iesire ,si tabla de aluminiu pe care erau prinse toate componentele. Soclurile alea incepusera sa "joace din balamale" la un moment dat, asa ca am pus altele noi, iar condensatorii nu aratau prea bine.
 9. Partea de preamp la ce tensiune se va alimenta?
 10. Doresc sa cumpar 2 socluri ceramice novale pentru PCB, precum cele din poza. De preferat noi, sau foarte putin uzate. Referitor la pret, avand in vedere ca am nevoie mare de aceste socluri, sunt dispus sa platesc pretul cerut, cat timp este in limita bunului simt.
 11. vldmlt

  Amplificator tuburi de bass

  Da. am vazut si eu. undeva pe la 100 lei, un singur burghiu. Ideea e ca astfel de chilipiruri nu sunt la Lidl tot timpul. Probabil peste luni bune o sa mai gasesti asa ceva.
 12. vldmlt

  Amplificator tuburi de bass

  Saptamana asta a fost la Lidl promotie. Set de 3 burghie in trepte, diametrul maxim 32 mm, cu 20 lei setul.Mi-am cumparat si eu tot pentru acest scop. Mergi la colindat magazinele Lidl, ca cine stie, poate mai gasesti.
 13. vldmlt

  Mini Amp Pe Lampi, 5W

  In primul rand scrie pe traful de iesire ca duce doar 3W
 14. vldmlt

  Soviet Valve Jr

  Mersi! Traful de iesire e ok,un dezavantaj ar fi dimensiunile sale cam mari pentru puterea lui (5W).Din ce am vazut pe net, are review-uri bune modelul acesta . In schimb, nu stiu care e treaba cu cele de puteri mai mari.