www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

George Alexandru

Newcomers
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  0%

Community Reputation

3 Neutral

About George Alexandru

 • Rank
  Nou Venit

Profile Information

 • Location
  C-lung Moldovenesc

Other Information

 • Gear
  Chitare: Jackson rr1 USA, Sunn Mustang. Overdrive Arion, Boss ds1, Boss metalcore, EQ Ibanez, Amp Ibanez 10W, copie Krank krankenstein 30 W pe lampi si alte minuni

Recent Profile Visitors

683 profile views
 1. Buna ziua! Scot la vanzare cateva pedale pe care nu le mai folosesc. Sunt in stare buna, functioneaza perfect, urme normale de uzura pentru varsta lor. Over drive ARION, made in Japan - 250 RON Boss DS-1, made in Taiwan - 200 RON Rocktek distortion, China - 100 RON
 2. Buna ziua! Cu ce pret vindeti doar amplificatorul?
 3. Buna ziua! Amplificatorul se vinde separat? Daca da, la ce pret? Functioneaza la 220V sau 110V?
 4. Valoarea de 500V in gol am masurat-o pe C5, punctul unde e notat pe schema +390V.
 5. Circuitele de masa? Nu inteleg exact la ce va referiti... Nu am cu ce sa masor temperatura acelei rezistente. Fumega doar la pornire apoi nu mai observ fum. Daca era curent mare si dupa pornire prin ea cred ca se distrugea in cele aproximativ 20 minute, timp in care am probat amplificatorul. Scoate fum la fiecare pornire.
 6. Da, sunt 4 condensatoare. Cele de 3X33uF sunt montate pe placa alimentarii, cel de 10uF si rezistenta de 5.6K sunt pe placa preampului. Prima data am probat alimentarea in gol dar am oprit-o imediat deoarece fara sarcina tensiunea sare de 500V. Condensatoarele montate, ca si cele originale, au tensiune de lucru maxima 450V. Nu cred ca e bine sa fac teste fara lampi, adica fara sarcina datorita tensiunii mari care rezulta. Poate sa le scot pe rand... Am masurat tuburile cu multimetrul digital in toate combinatiile si nu am gasit nimic suspect... Cu prima ocazie o sa cumpar 2 tuburi noi, sa vad ce se intampla.
 7. Se incinge doar vreo 2, 3 secunde dupa pornire, timp in care scoate fum. Dupa pare ca functioneaza in regim termic normal.
 8. Da, exact. Se incalzeste destul de tare, scoate fum, se observa si in poza vopseaua arsa. 2, 3 secunde din momentul pornirii.
 9. Am refacut alimentarea, amplificatorul functioneaza. Totusi am intampinat o problema. Rezistenta R3, de 3.3K se incalzeste si scoate fum doar cateva secunde din momentul pornirii. Cred ca este vorba despre timpul de incarcare a condensatoarelor. L-am lasat in functiune aproximativ 20 de minute. Cei de la Mesa mi-au spus ca rezistentele trebuie sa fie de 0.5W. Nu stiu exact ce putere au cele montate... Conform comenzii ar trebui sa fie de 0.5W dar cine stie... Mi se par cam finute. Ma gandesc sa montez altele de 1W.
 10. Multumesc tuturor pentru sfaturi! Piesele sunt pe drum, o sa aflu in curand daca banuiala mea privind cauza defectului este valabila sau nu (scurt intre 390Vcc pt anozi si 12Vcc pentru filamente, scurt inca existent undeva in interiorul cablajului dublu strat)
 11. Am luat semnal din iesirea xlr balansata pentru mixer in scop de monitorizare, din SLAVE OUT am intrat in placa audio si din Tuner output am intrat in Korg DTR 1. Aparatele de pe langa au scapat de data asta :) Din cate inteleg eu din schema etajului final, lasat fara sarcina curentul prin finali este zero. Foarte posibil sa ma insel dar e prima data cand aud faptul ca aceste amplificatoare au nevoie de sarcina. Mmm... Load box pentru 600W?
 12. Sigurantele fuzibile de pe placa sunt doar pentru alimentarea etajului final cu tensiune simetrica de 90V. Una este pe +, alta pe -. Mai exista una generala pe partea de 220 a transformatorului dar nu s-a ars. O sa caut de 0.5W sa vad ce gasesc. Multumesc tuturor pentru sfaturi!
 13. La prima vedere nu am descoperit nimic altceva suspect. O sa comand piese pentru alimentarea noua si mai vad dupa. Am ramas placut impresionat de cei de la Mesa pentru sprijinul oferit prin e-mail. Nu ma asteptam. Puterea rezistentelor arse nu este trecuta in schema si un domn de la ei mi-a zis ca sunt de 1/2W. Ma gandesc sa le supradimensionez la 1W, nu cred ca afecteaza negativ cu nimic.
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.