www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

viobio

Veteran
 • Posts

  1970
 • Joined

 • Days Won

  8

Everything posted by viobio

 1. Amplificatorul a fost câștigat de Andrei Piper. Săptămâna asta a întrat în posesia lui.
 2. Doi dintre concurenți au încărcat și pe yt înregistrările. Doi le-au încărcat pe pagina fb VIOTUBEAMP
 3. Găsiți detalii aici https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2157290527653713&id=205920622790723
 4. 12AX7 JJ sunt moartea pasiunii ! Dacă le măsori pe catometru , după foile de catalog , numai cu 12AX7/ECC83 nu bat , sunt mai aproape de E88CC/6922/6DJ8 .Alea chinezești le bat la anodul gol
 5. Pe fața Gain clean Gain lead Trei tonuri , comune pentru ambele canale . Presence . Volum clean Volum lead Comutatoare bright pentru fiecare canal in parte . Intrare Spate Loop serie , iesiri 4/8 ohmi , footswitch, line out , reglaj line out .
 6. Este bine cum zici . Numai să tii seama de ceva , curentul de bias este curentul minim care circulă prin tub , majoritatea etajelor finale cu bias fix sunt clasă AB , ai grijă să nu setezi un curent prea mare prin tub , cand tubul se deschide , implicit o să ai si putere mai mare disipată de anod , trebuie să ai grijă să nu înroșești tuburile finale cand te apropii de puterea maximă debitată de amplificator .Pentru 6L6 si Ua 470V mergi pe un bias de 27..30mA , să nu omori tuburile repede , cu 44 mA depășești Pda .
 7. Curentul prin tuburile finale se măsoară in catozii lor , acolo trebuie să ai niste rezistențe de 1 ohm sau 10 ohmi , măsori căderea de tensiunea pe ele , o poți face cu un aparat de măsură pus pe scala de 100mV dacă rezistențele din catozi sunt de 1 ohm , sau pe scala de 1...2V dacă rezistențele sunt de 10 ohmi . Firele alea cu crocodili nu au ce căuta in zona de tensiuni inalte , am si eu asa ceva dar nu le folosesc pentru masuratori , firele au in interior cateva lițe amărâte . Un sfat si să nu te superi pe mie , eu zic că nu ești pregătit sa faci biasul unui amp , ai grijă că curentul continuu si tensiunile mari de cele mai multe ori sunt fatale din prima . Pentru bias ai un semireglabil sau doi ? Sau niciunul ? Dacă nu ai rezistențe in catozii tuburilor finale , cum faci biasul ? După tensiunea negativă in G1 tuburi finale ? Eu nu înțeleg faza cu " să nu stau cu mâna in amp " , eu știu că reglajele de bias sunt in interiorul amplificatoarelor , adică trebuie să le pui cu tuburile in jos , agăți un aparat de măsură si faci reglajul . In poze ai metodă de masurare a biasului ,eu in catozi montez rezistențe de 10 ohmi , pentru că aparatele de măsură au erori mai mici pe scala de 2V .
 8. După zece ani ce meșterit amplificatoare ," pedăli " și " altili " am ajuns si la amplificatorul nr 100 ! Ironia sorții ....este un amplificator cu siliciu ....nu cu tuburi , amplificatorul folosește schema unui Polytone , numai canalul clean , fără efecte . Carcasa externă urmează să intre in lucru , după Paște . Vă urez tuturor Paște fericit ! Lîngă cine vă doriți voi .
 9. Condensatorul de 4,7nf poate lucra la minim 63V , nu este obligatoriu să montezi unu de 630V . Găsești condensatori de 4,7nf pe " Silicon Valley " adică pe Str. Maica Domnului . Un sfat , valoarea de 4,7nF nu este bătută in cuie , o poți tatona in funcție de frecvența la care vrei să acționeze depht , poți cumpăra mai multe valori de conzi , intre 2,2nF si 10nF . Si C23 de pe schema poate fi la minim 63V , nici valoarea acestuia nu este bătută in cuie , la fel ..... depinde ce dorești de la " viața " acelui depht . Nu este obligatoriu să montezi condensatori Sprague Orange Drop , doar dacă vrei să o dai in audiofilie chitaristică , poți monta orice marcă de condensator cu polipropilena sau poliester . Schema de jos este doar ca exemplu .
 10. Am 6P14P-EV militare, sunt echivalente cu EL84 numai că au viață mai lungă, 65lei buc
 11. 50w/4/8/16 ohmi Este un amp clean , a fost conceput pentru a fi folosit cu pedale în fața . Prețul este mocangeală sub jumatate din cât a costat amplificatorul inițial , 800lei nu acoperă nici valoarea componentelor din el , este chilipir total .
 12. Cam așa sună ampul 2500lei , prețul nu este negociabil .
 13. Fender Hot Rod Devile este un combo folosit de foarte mulți chitariști , chitariști care se pling de volumul prea mare pe canalul clean , adică ...." se aude prea tare " , mai ales cind vor si un pic de crunch pe acest canal . In timp am modificat n asemenea amplificatoare , pe partea din spate a amplificatorului am montat un potentiometru care reglează volumul , potentiometrul de volum al ampului devenind gain . Pun aici modificarea , este simplu de facut si costa extrem de puțin , dacă nu aveți habar de electronică apelați la cineva care are . Se scot din circuit R18,R42 , pentru volum vă trebuie un potentiometru de 1M logaritmic ( cu A ) nu liniar ( cu B ) ! Masa potentiometrului se conectează pe minusul condensatorului albastru din poza cu mațele ampului , conexiunea trebuie să se facă cu cablu ecranat . Modificarea " ciobănească " , se taie rezistentele R18,R42 , astfel incit să rămână terminale cit mai lungi , pe aceste resturi de terminale se lipesc firele de la potentiometrul de volum . Modificarea " academică " , trebuie scoasă placa amplificatorului , practic se demontează ampul , lucrare laborioasă , cu ocazia asta se pote face si verificarea unor componente , se scot din circuit R18, R42 , in locul lor se montează pini , pini pe care se montează firele de la potentiometru sau rezistențele demontate , in cazul cind se dorește revenirea la starea stoc . In poza cu interiorul ampului observați că eu am pregatit terenul intr-un amp care urmează să primească modificarea , am montat pini R18 , încă nu am facut modificarea că nu am potentiometru de 1M , să se poată folisi ampul , eu am facut modificarea " academică " , ampul fiind defect am fost nevoit să scot placa cu piese pentru depanare . Dacă sunt întrebări sunt pe aici .....
 14. Ți-am facut rost de una 40lei/buc , de la un prieten . Trimite datele de livrare cu curier , plata ramburs , taxele la tine .
 15. Nu am , si eu caut pentru mine . Cite ai nevoie , poate gasesc citeva pe la prieteni .
 16. Vand urmatoarele tuburi NOS ECC82 Tesla 100lei/buc EF86 Zaerix ,RFT , Tungsram ,100lei/buc 6P14P-EV echivalenta cu EL84/6BQ5 , este tub militar rusesc ,long life , 65lei/buc 6H6P-I tub militar rusesc 50lei/buc 6H2P-EV tub militar rusesc 40lei/buc 6H1P-EV tub militar rusesc 40lei/buc 6H9C tub rusesc echivalent cu 6SL7GT , 50lei/buc . EL95 RFT 50lei/buc EC92 RFT,Philips , 50lei/buc E80CCSQ Philips ,50lei/buc Am si alte modele de tuburi , puteți intreba . In țară trimit doar cu curier rapid , nu prin Poșta Română , cu ramburs , destinatarul plateste toate taxele .
 17. Mai vrei ECC82 ? Mă plimb cu el prin mașina .....o să ajungă super-NOS
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.