www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

viobio

Veteran
  • Posts

    1973
  • Joined

  • Days Won

    11

Everything posted by viobio

  1. Vând tuburi finale NOS, noi! Sunt tuburi militare cu durata de viață 5000 ore. 6P14P-EV = EL84 100lei/buc 6P3C-E = 6L6GC 140lei/buc Cine dorește le pot împerechea. Pentru cei din București, le pot schimba pe cele uzate, manopera este gratis, inclusiv reglare bias unde este cazul. In afara Bucureștiului trimit doar cu Fan Courier, destinatarul plătește toate taxele către curier, cu ramburs, plata transportului se face în avans, este o măsură antineseriosi care nu ridică coletele.
  2. Vând o pereche de tuburi 6550A STR TAD, defapt sunt Sovtek marcate ca TAD. Tuburile sunt noi. In exteriorul Bucureștiului trimit doar cu Fan Courier, cu ramburs, plata în avans a transportului, 30lei. Destinatarul plătește toate taxele către curier. Accept și plata pe card, și în acest caz destinatarul plătește taxele de expediere. 300lei
  3. Finish 4X12AX7 Sovtek&2XEL34 Electroharmonix
  4. Amplificatorul nr 104 Să zicem că este o clonă de Marshall JCM800 2203 mai altfel, schema inițială a fost modificată pentru a obține un amp cu două canale comutabile, s-a adăugat și un loop serie, fiecare canal are feglaj de gain și master volume, corectorul de ton este comun, comutarea se face cu footswitch. In timp am modificat destul Marshall JCM800 2203 in acest fel.
  5. Cabinetele Marshall s-au vândut, mai este disponibil doar cel Crate.
  6. Vând trei cabinete 4x12 Marshall 1960B 4x12 cu 12T75 1500lei Marshall 4x12 cu Greenback 1800lei Crate 4x12 1200lei Cabinetele nu au fost folosite în cântări, repetiții, le-am folosit doar pentru a proba amplificatoarele construite de mine.
  7. Repar, modific, modez, amplificatoare pentru chitară și alte echipamente audio. Componente electronice de cea mai bună calitate. Dispun inclusiv de anumite tuburi NOS, numai tuburi noi. Mă găsiți în incinta Electromagnetica, Calea Rahovei 266-268, corp 3 subsol. https://www.facebook.com/VIOTUBEAMP-205920622790723/ 0724156363, prefer să mă sunați
  8. Amplificatorul a fost câștigat de Andrei Piper. Săptămâna asta a întrat în posesia lui.
  9. Doi dintre concurenți au încărcat și pe yt înregistrările. Doi le-au încărcat pe pagina fb VIOTUBEAMP
  10. Găsiți detalii aici https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2157290527653713&id=205920622790723
  11. 12AX7 JJ sunt moartea pasiunii ! Dacă le măsori pe catometru , după foile de catalog , numai cu 12AX7/ECC83 nu bat , sunt mai aproape de E88CC/6922/6DJ8 .Alea chinezești le bat la anodul gol
  12. Este bine cum zici . Numai să tii seama de ceva , curentul de bias este curentul minim care circulă prin tub , majoritatea etajelor finale cu bias fix sunt clasă AB , ai grijă să nu setezi un curent prea mare prin tub , cand tubul se deschide , implicit o să ai si putere mai mare disipată de anod , trebuie să ai grijă să nu înroșești tuburile finale cand te apropii de puterea maximă debitată de amplificator .Pentru 6L6 si Ua 470V mergi pe un bias de 27..30mA , să nu omori tuburile repede , cu 44 mA depășești Pda .
  13. Curentul prin tuburile finale se măsoară in catozii lor , acolo trebuie să ai niste rezistențe de 1 ohm sau 10 ohmi , măsori căderea de tensiunea pe ele , o poți face cu un aparat de măsură pus pe scala de 100mV dacă rezistențele din catozi sunt de 1 ohm , sau pe scala de 1...2V dacă rezistențele sunt de 10 ohmi . Firele alea cu crocodili nu au ce căuta in zona de tensiuni inalte , am si eu asa ceva dar nu le folosesc pentru masuratori , firele au in interior cateva lițe amărâte . Un sfat si să nu te superi pe mie , eu zic că nu ești pregătit sa faci biasul unui amp , ai grijă că curentul continuu si tensiunile mari de cele mai multe ori sunt fatale din prima . Pentru bias ai un semireglabil sau doi ? Sau niciunul ? Dacă nu ai rezistențe in catozii tuburilor finale , cum faci biasul ? După tensiunea negativă in G1 tuburi finale ? Eu nu înțeleg faza cu " să nu stau cu mâna in amp " , eu știu că reglajele de bias sunt in interiorul amplificatoarelor , adică trebuie să le pui cu tuburile in jos , agăți un aparat de măsură si faci reglajul . In poze ai metodă de masurare a biasului ,eu in catozi montez rezistențe de 10 ohmi , pentru că aparatele de măsură au erori mai mici pe scala de 2V .
  14. După zece ani ce meșterit amplificatoare ," pedăli " și " altili " am ajuns si la amplificatorul nr 100 ! Ironia sorții ....este un amplificator cu siliciu ....nu cu tuburi , amplificatorul folosește schema unui Polytone , numai canalul clean , fără efecte . Carcasa externă urmează să intre in lucru , după Paște . Vă urez tuturor Paște fericit ! Lîngă cine vă doriți voi .
  15. Condensatorul de 4,7nf poate lucra la minim 63V , nu este obligatoriu să montezi unu de 630V . Găsești condensatori de 4,7nf pe " Silicon Valley " adică pe Str. Maica Domnului . Un sfat , valoarea de 4,7nF nu este bătută in cuie , o poți tatona in funcție de frecvența la care vrei să acționeze depht , poți cumpăra mai multe valori de conzi , intre 2,2nF si 10nF . Si C23 de pe schema poate fi la minim 63V , nici valoarea acestuia nu este bătută in cuie , la fel ..... depinde ce dorești de la " viața " acelui depht . Nu este obligatoriu să montezi condensatori Sprague Orange Drop , doar dacă vrei să o dai in audiofilie chitaristică , poți monta orice marcă de condensator cu polipropilena sau poliester . Schema de jos este doar ca exemplu .
  16. Fender Hot Rod Devile este un combo folosit de foarte mulți chitariști , chitariști care se pling de volumul prea mare pe canalul clean , adică ...." se aude prea tare " , mai ales cind vor si un pic de crunch pe acest canal . In timp am modificat n asemenea amplificatoare , pe partea din spate a amplificatorului am montat un potentiometru care reglează volumul , potentiometrul de volum al ampului devenind gain . Pun aici modificarea , este simplu de facut si costa extrem de puțin , dacă nu aveți habar de electronică apelați la cineva care are . Se scot din circuit R18,R42 , pentru volum vă trebuie un potentiometru de 1M logaritmic ( cu A ) nu liniar ( cu B ) ! Masa potentiometrului se conectează pe minusul condensatorului albastru din poza cu mațele ampului , conexiunea trebuie să se facă cu cablu ecranat . Modificarea " ciobănească " , se taie rezistentele R18,R42 , astfel incit să rămână terminale cit mai lungi , pe aceste resturi de terminale se lipesc firele de la potentiometrul de volum . Modificarea " academică " , trebuie scoasă placa amplificatorului , practic se demontează ampul , lucrare laborioasă , cu ocazia asta se pote face si verificarea unor componente , se scot din circuit R18, R42 , in locul lor se montează pini , pini pe care se montează firele de la potentiometru sau rezistențele demontate , in cazul cind se dorește revenirea la starea stoc . In poza cu interiorul ampului observați că eu am pregatit terenul intr-un amp care urmează să primească modificarea , am montat pini R18 , încă nu am facut modificarea că nu am potentiometru de 1M , să se poată folisi ampul , eu am facut modificarea " academică " , ampul fiind defect am fost nevoit să scot placa cu piese pentru depanare . Dacă sunt întrebări sunt pe aici .....
  17. Mai vrei ECC82 ? Mă plimb cu el prin mașina .....o să ajungă super-NOS
  18. https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1770463333068401&id=333895633391852 Andrei Roșulescu cu al său amp ( nr 99 ) pe scena de la Electric Castle 2018 , de la minutul 23 .
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.