viobio

Veteran
 • Content count

  1,942
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  43
 • Feedback

  100%

viobio last won the day on January 9 2016

viobio had the most liked content!

Community Reputation

1,914 Excellent

About viobio

 • Rank
  Veteran
 • Birthday September 12

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  BUCURESTI
 • Interests
  music,cognac,single malt,cigars,BMW,Mercedes,AK47,MG42

Contact Methods

 • Yahoo
  vio_tubeamp@yahoo.com

Other Information

 • Nume
  VIOREL

Recent Profile Visitors

27,813 profile views
 1. O alta frumusete repusa in functiune , Fender Twin Reverb Silerface . Recapat si schimbat transformatorul de alimentare , transformatorul " original " a sucombat , primarul fiind fițos scotea fum ! Am inlocuit transformatorul cu unu Hammond , canadienii fabrica asa ceva ca piesa de schimb .
 2. Cele doua amplificatoare au fost repuse in functiune , sper ca vor mai cinta ani buni . Ceva foarte interesant , tuburile 7025 ,12AT7 , din Fender Bassman sunt RCA dupa atitea ani sunt in stare perfecta de functionare , le-am testat pe catometru , toate au fost ok la masuratoare , am fost curios si cum se vor comporta in regim dinamic , totul este perfect , nici cel mai mic zgomot , sfirrr, fosgaiala ..... A fost o reala placere sa restaurez aceste amplificatoare , fata de gunoaiele electronice care se fabrica azi , un exemplu de gunoi electronic , cu care ma lupt de trei zile , Peavey VK112 , amp cu cablaj imprimat jalnic , componentele sunt lipite cu aliaj fara plumb ( asta este ...protejam mediul si pe noi ) , plin de lipituri reci .
 3. Nu am mai scris de mult pe aici ..... Am la restaurat doua frumuseti de pe vremea cind se construiau amplificatoare pentru chitara cu simt de raspundere , nu comele care se fabrica azi . Fender Bassman , fabricat in 1968 ! Marshall Artiste , fabricat in 1978 Starea amplificatoarelor . Marshall Artiste Este combo si " cineva " a montat doua difuzoare de 12 inch Electrovoice , difuzoare de bas ! La intelegere cu proprietarul am montat doua Celestion Classic Lead 80 . Acestui amp o sa-i fac si un recap pe electrolitici , am gasit citiva care mai au o capacitate de doar citeva sute de nF , uscati . Potentiometrul de presence a fost inlocuit cu unul nou , fusese inlocuit de un Dorel , cu ce a avut prin sertar ca valoare , 50k in loc de 5k , in plus functiona si " pe invers " , va dati seama ce " bine" functiona defazorul etajului final , prin acel potentiometru de presence se pun la masa catozii defazorului , 50 este de zece ori mai mare decit 5 ! Tuburile finale vor fi inlocuite cu EL34 Elecroharmoninx Fender Bassman La acest amp trebuie un recap total pe electrolitici , la fel ca la Marshall Artiste unii condensatori electrolitici " sunt degeaba " in placa , adica sunt uscati , cei din blocul de alimentare au si " prafuit " un pic . Tuburile finale ( 6L6GC RCA , cu care a fost echipat ampul din fabrica ! ) au fost inlocuite cu rusoaice militare 6P3C-E , am montat si retainere . La acest amp o sa inlocuiesc si toate potentiometrele . La ambele amplificatoare am montat rezistente de 10 ohmi in catozii finalelor ,nu au asa ceva " din fabrica " , pentru a putea masura curentul de bias , daca faci reglajul de bias doar dupa tensiunea notata pe schema poti fi in balarii , ori mai mult , ori mai putin , biasul diferind in functie de tuburile finale folosite , eu montez rezistente de 10 ohmi nu de 1 ohm , de ce ? Pentru ca pe 10 ohmi caderea de tensiune este mai mare fata de caderea de tensiune pe 1 ohm , implicit erori de masurare mai mici ale aparatelor de masura . Acum astept unele piese pentru a continua cele doua restaurari , sper sa primesc piesele Vineri .
 4. Nu am mai scris de mult pe aici ..... Am la restaurat doua frumuseti de pe vremea cind se construiau amplificatoare pentru chitara cu simt de raspundere , nu comele care se fabrica azi . Fender Bassman , fabricat in 1968 ! Marshall Artiste , fabricat in 1978
 5. Tube Amp Club

  Returnare , reverb facut cu DSP , il poate repara ...ulea Spatarul . Defectul asta este si la Fender VM , pirnaile cu delay , chorus , reverb .
 6. Clona Cornford RK100 100W Componente de cea mai bună calitate,tuburi NOS 4XECC83/12AX7 4X6P3C-E ( 6L6GC ) tuburi militare rusești,5000 de ore de funcționare. Se vinde cu footswitch , pentru actionare boost . Se poate proba in București. Loop serie Preț 3500lei
 7. Clona Soldano SLO 100 100W Componente de cea mai buna calitate,tuburi NOS 5XECC83/12AX7 4X6P3C-E (6L6GC) tuburi militare rusești ,cu o durata de viață de 5000 ore Loop serie Se vinde cu footswitch , pentru schimbarea canalelor Se poate proba in București. Pret 4000lei
 8. Scule Construite De Viotubeamp

  Pentru ca am fost intrebat de marimea si greutatea acestei puteri , raspund aici Greutate 7,8kg 42cm ( lungime ) x 21cm ( latime ) x 23cm ( inaltime )
 9. Scule Construite De Viotubeamp

  Si cu carcasa
 10. Scule Construite De Viotubeamp

  Amplificatirul nr 98 . Este de fapt o putere de aproximativ 45w , viitorul proprietar mai are un amp construit de mine , varianta mea de Dumble ODS - cu ceva modari VIOTUBEAMP , cum dorea ceva experimente stereo a apelat la mine pentru construirea aceste puteri . Tuburile folosite sunt : 2XECC83 Tungsram NOS 2X6P3C-E tuburi militare rusesti , NOS
 11. DIY Class A Tube Amp

  De ce neaparat clasa A ??? Ce inseamna pentru apartament , la o puetere de 0,5...1W un difuzor de 12inch nu prea suna nimic .