viobio

Veteran
 • Content count

  1,956
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  100%

Community Reputation

1,946 Excellent

1 Follower

About viobio

 • Rank
  Veteran

Profile Information

 • Location
  BUCURESTI

Recent Profile Visitors

28,498 profile views
 1. viobio

  VOX AC120

  Am avut un AC120 in atelier la verificat , adus din UK , am schimbat doar doua potentiometre cu " hîrrr " , din punctul meu de vedere ampul merită mai mult de 600 euro , dacă este in stare buna de functionare ampul merita cam 1000 euro . Fluctuațiile volumului pot avea n cauze , tuburile uzate ar fi una dar nu intotdeauna sunt tuburile de vina .
 2. viobio

  Scule Construite De Viotubeamp

  Astazi este gata partea electronică , urmează carcasa .
 3. viobio

  Amplificator tuburi de bass

  Aveam eu carote pentu gaurit , pentru socluri .
 4. viobio

  Scule Construite De Viotubeamp

  Avansam incet dar sigur....
 5. viobio

  Scule Construite De Viotubeamp

  Bareta cu componente , nu sunt montate componentele din sursa de alimentare . Cred ca Miercuri sau Joi va amplifica ceva note .
 6. viobio

  Amplificator tuburi de bass

  Ți-ai cumparat și sasiu ?
 7. viobio

  Amplificator tuburi de bass

  " Am ales o schema tot Ampeg numai ca mai moderna putin" , bade așa ceva nu există ( este la fel ca girafa de la gradina zoologică , cred că știi bancul ) , schemă moderna , da....ar fi fost daca sunetul se obținea cu un DSP . Legat de bias , vad ca respiram aerul din același oraș , pentru bias te invit la mine in bunker ,iti explic live ce si cum , imi place berea Dab sau Guinness
 8. viobio

  Amplificator tuburi de bass

  Gelu, cu PS l-ai bagat de tot in ceață !
 9. viobio

  Scule Construite De Viotubeamp

  Da ,L.M.O.
 10. viobio

  Amplificator tuburi de bass

  Iti pun aici schema de la Ampeg , poti construi un singur canal , Boro a vrut doar un canal , nu are fițe cu ampurile , singura modificare adusa schemei a fost la corectorul de ton , Boro a dorit mai multe inalte . Sunt tare curios daca pina la urmă o sa faci ampul asta de bas , am vazut mulți pe aici care se înfierbînta , studiază , cer pareri dar la final .....nu fac nimic . Legat de transformatorul de iesire , dracu nu este așa de negru , doar dacă vrei să o dai in " audiofilie basistică " , cum spunea Karpi " conteza enorm difuzorul si zic eu SA ȘTII BINE CU BASUL , poți avea sculele lui peste prajit dacă nu cinti bine ....le ai degeaba . Eu " dau piept " aproape zilnic cu așa zisi chitaristi ( sală de repetiții ) 70% din ei NU CÎNTA nimic ! Cu toate că valoarea chitării sau a chitarii+pedalier+amp+cabinet intrec cu mult " dibacia lor " in a cinta la instrument . Pentru schema de Ampeg B15 postata de mine pti folosi ca traf de iesire acest traf https://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Outputtransformer/Fender/Hammond-1750KA-Fender-Output-036485-59-Bassman::4636.html sau acest traf https://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Outputtransformer/Audio-PP/Hammond-1650H::1249.html . Ca tuburi , in loc de 6SL7GT poti folosi rusoaice 6H9C , rezultate mult mai bune se obtin cu ECC83 , 6SL7GTsau 6H9C sunt cam microfonice , trebuie sa ai multe si sa le selecționezi , in puls ECC83 are o durata de viață mai lunga decit celelelte tuburi , incomparabil mai lungă. Ca finale poti folosi 6L6GT sau rusoaice 6P3C-E ( sunt tuburi militare rusești ,long life , dupa mine mult mai robuste si fiabile decit seria 6L6 ) Ca tub redresor poti folosi tot unul rusesc 5Ț3C , este mult mai ieftin . Transformator de alimentare poti comanda un toroidal la Petra Iași , daca nu stii ce tensiuni si curenti , iti spun eu . Cam toate componentele ,inclusiv un sasiu , poti cumpara de pe acel site de unde am dat link-uri pentru trafurile de iesire . Daca vrei alte detalii .....sunt pe aici .
 11. Nu am demo , nu cred in inregistrari demo .
 12. viobio

  Scule Construite De Viotubeamp

  Amplificatorul nr99 Va fi construit pentru Andrei Rosulescu https://www.facebook.com/arosulescu Schema amplificatorului este inspirată din cea a unui amp Dumble , cu ceva modificări facute de mine . Specificatii : Trei tonuri Gain Master volume Presence Loop serie , comutabil ,cu posibilitatea de a regla nivelele de send si return Mod Dumble/V-umble , in modul V-umble acționează reglajul Power care modifică reactia negativă a etajului final. Redresare pe tub sau diode cu siliciu Puterea va fi de aproximativ 30w 4/8/16 ohmi Transformator de iesire ultraliniar Etajul final functionează in clasa AB negativare automata Tuburi folosite 3XECC83 ,1X5T3C ,2X6P3C-E ( tuburi militare rusesti , long life , sunt interschimbabile cu ,6L6GT )
 13. viobio

  Amplificator tuburi de bass

  Dacă vrei amp de bas pe tuburi , copiază schema de la Fender Bassan sau o schema de la Ampeg . Ce vezi in poza este un amp de bas Ampeg N15 , pentru Boro de la Iris , găsești schema pe net . Boro cînta pe el acum .