viobio

Veteran
 • Content count

  1,947
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  44
 • Feedback

  100%

viobio last won the day on January 15

viobio had the most liked content!

Community Reputation

1,925 Excellent

1 Follower

About viobio

 • Rank
  Veteran
 • Birthday September 12

Profile Information

 • Gender
  Male
 • Location
  BUCURESTI
 • Interests
  music,cognac,single malt,cigars,BMW,Mercedes,AK47,MG42

Contact Methods

 • Yahoo
  vio_tubeamp@yahoo.com

Other Information

 • Nume
  VIOREL

Recent Profile Visitors

28,056 profile views
 1. Amplificator tuburi de bass

  Iti pun aici schema de la Ampeg , poti construi un singur canal , Boro a vrut doar un canal , nu are fițe cu ampurile , singura modificare adusa schemei a fost la corectorul de ton , Boro a dorit mai multe inalte . Sunt tare curios daca pina la urmă o sa faci ampul asta de bas , am vazut mulți pe aici care se înfierbînta , studiază , cer pareri dar la final .....nu fac nimic . Legat de transformatorul de iesire , dracu nu este așa de negru , doar dacă vrei să o dai in " audiofilie basistică " , cum spunea Karpi " conteza enorm difuzorul si zic eu SA ȘTII BINE CU BASUL , poți avea sculele lui peste prajit dacă nu cinti bine ....le ai degeaba . Eu " dau piept " aproape zilnic cu așa zisi chitaristi ( sală de repetiții ) 70% din ei NU CÎNTA nimic ! Cu toate că valoarea chitării sau a chitarii+pedalier+amp+cabinet intrec cu mult " dibacia lor " in a cinta la instrument . Pentru schema de Ampeg B15 postata de mine pti folosi ca traf de iesire acest traf https://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Outputtransformer/Fender/Hammond-1750KA-Fender-Output-036485-59-Bassman::4636.html sau acest traf https://www.tube-town.net/ttstore/Transformer/Outputtransformer/Audio-PP/Hammond-1650H::1249.html . Ca tuburi , in loc de 6SL7GT poti folosi rusoaice 6H9C , rezultate mult mai bune se obtin cu ECC83 , 6SL7GTsau 6H9C sunt cam microfonice , trebuie sa ai multe si sa le selecționezi , in puls ECC83 are o durata de viață mai lunga decit celelelte tuburi , incomparabil mai lungă. Ca finale poti folosi 6L6GT sau rusoaice 6P3C-E ( sunt tuburi militare rusești ,long life , dupa mine mult mai robuste si fiabile decit seria 6L6 ) Ca tub redresor poti folosi tot unul rusesc 5Ț3C , este mult mai ieftin . Transformator de alimentare poti comanda un toroidal la Petra Iași , daca nu stii ce tensiuni si curenti , iti spun eu . Cam toate componentele ,inclusiv un sasiu , poti cumpara de pe acel site de unde am dat link-uri pentru trafurile de iesire . Daca vrei alte detalii .....sunt pe aici .
 2. Nu am demo , nu cred in inregistrari demo .
 3. Scule Construite De Viotubeamp

  Amplificatorul nr99 Va fi construit pentru Andrei Rosulescu https://www.facebook.com/arosulescu Schema amplificatorului este inspirată din cea a unui amp Dumble , cu ceva modificări facute de mine . Specificatii : Trei tonuri Gain Master volume Presence Loop serie , comutabil ,cu posibilitatea de a regla nivelele de send si return Mod Dumble/V-umble , in modul V-umble acționează reglajul Power care modifică reactia negativă a etajului final. Redresare pe tub sau diode cu siliciu Puterea va fi de aproximativ 30w 4/8/16 ohmi Transformator de iesire ultraliniar Etajul final functionează in clasa AB negativare automata Tuburi folosite 3XECC83 ,1X5T3C ,2X6P3C-E ( tuburi militare rusesti , long life , sunt interschimbabile cu ,6L6GT )
 4. Amplificator tuburi de bass

  Dacă vrei amp de bas pe tuburi , copiază schema de la Fender Bassan sau o schema de la Ampeg . Ce vezi in poza este un amp de bas Ampeg N15 , pentru Boro de la Iris , găsești schema pe net . Boro cînta pe el acum .
 5. Procesor cu pedala entry level

  "vreau doar sa invata pe el " Ca sa nu se supere " procesorul cu pedală " .... învață sa scrii corect !
 6. O alta frumusete repusa in functiune , Fender Twin Reverb Silerface . Recapat si schimbat transformatorul de alimentare , transformatorul " original " a sucombat , primarul fiind fițos scotea fum ! Am inlocuit transformatorul cu unu Hammond , canadienii fabrica asa ceva ca piesa de schimb .
 7. Cele doua amplificatoare au fost repuse in functiune , sper ca vor mai cinta ani buni . Ceva foarte interesant , tuburile 7025 ,12AT7 , din Fender Bassman sunt RCA dupa atitea ani sunt in stare perfecta de functionare , le-am testat pe catometru , toate au fost ok la masuratoare , am fost curios si cum se vor comporta in regim dinamic , totul este perfect , nici cel mai mic zgomot , sfirrr, fosgaiala ..... A fost o reala placere sa restaurez aceste amplificatoare , fata de gunoaiele electronice care se fabrica azi , un exemplu de gunoi electronic , cu care ma lupt de trei zile , Peavey VK112 , amp cu cablaj imprimat jalnic , componentele sunt lipite cu aliaj fara plumb ( asta este ...protejam mediul si pe noi ) , plin de lipituri reci .
 8. Nu am mai scris de mult pe aici ..... Am la restaurat doua frumuseti de pe vremea cind se construiau amplificatoare pentru chitara cu simt de raspundere , nu comele care se fabrica azi . Fender Bassman , fabricat in 1968 ! Marshall Artiste , fabricat in 1978 Starea amplificatoarelor . Marshall Artiste Este combo si " cineva " a montat doua difuzoare de 12 inch Electrovoice , difuzoare de bas ! La intelegere cu proprietarul am montat doua Celestion Classic Lead 80 . Acestui amp o sa-i fac si un recap pe electrolitici , am gasit citiva care mai au o capacitate de doar citeva sute de nF , uscati . Potentiometrul de presence a fost inlocuit cu unul nou , fusese inlocuit de un Dorel , cu ce a avut prin sertar ca valoare , 50k in loc de 5k , in plus functiona si " pe invers " , va dati seama ce " bine" functiona defazorul etajului final , prin acel potentiometru de presence se pun la masa catozii defazorului , 50 este de zece ori mai mare decit 5 ! Tuburile finale vor fi inlocuite cu EL34 Elecroharmoninx Fender Bassman La acest amp trebuie un recap total pe electrolitici , la fel ca la Marshall Artiste unii condensatori electrolitici " sunt degeaba " in placa , adica sunt uscati , cei din blocul de alimentare au si " prafuit " un pic . Tuburile finale ( 6L6GC RCA , cu care a fost echipat ampul din fabrica ! ) au fost inlocuite cu rusoaice militare 6P3C-E , am montat si retainere . La acest amp o sa inlocuiesc si toate potentiometrele . La ambele amplificatoare am montat rezistente de 10 ohmi in catozii finalelor ,nu au asa ceva " din fabrica " , pentru a putea masura curentul de bias , daca faci reglajul de bias doar dupa tensiunea notata pe schema poti fi in balarii , ori mai mult , ori mai putin , biasul diferind in functie de tuburile finale folosite , eu montez rezistente de 10 ohmi nu de 1 ohm , de ce ? Pentru ca pe 10 ohmi caderea de tensiune este mai mare fata de caderea de tensiune pe 1 ohm , implicit erori de masurare mai mici ale aparatelor de masura . Acum astept unele piese pentru a continua cele doua restaurari , sper sa primesc piesele Vineri .
 9. Nu am mai scris de mult pe aici ..... Am la restaurat doua frumuseti de pe vremea cind se construiau amplificatoare pentru chitara cu simt de raspundere , nu comele care se fabrica azi . Fender Bassman , fabricat in 1968 ! Marshall Artiste , fabricat in 1978
 10. Tube Amp Club

  Returnare , reverb facut cu DSP , il poate repara ...ulea Spatarul . Defectul asta este si la Fender VM , pirnaile cu delay , chorus , reverb .
 11. Clona Cornford RK100 100W Componente de cea mai bună calitate,tuburi NOS 4XECC83/12AX7 4X6P3C-E ( 6L6GC ) tuburi militare rusești,5000 de ore de funcționare. Se vinde cu footswitch , pentru actionare boost . Se poate proba in București. Loop serie Preț 3500lei