www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

viobio

Veteran
 • Posts

  1970
 • Joined

 • Days Won

  8

viobio last won the day on August 3 2019

viobio had the most liked content!

2 Followers

Profile Information

 • Location
  BUCURESTI

Recent Profile Visitors

32410 profile views

viobio's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

 • Week One Done
 • One Month Later
 • One Year In

Recent Badges

2k

Reputation

 1. Amplificatorul a fost câștigat de Andrei Piper. Săptămâna asta a întrat în posesia lui.
 2. Doi dintre concurenți au încărcat și pe yt înregistrările. Doi le-au încărcat pe pagina fb VIOTUBEAMP
 3. Găsiți detalii aici https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=2157290527653713&id=205920622790723
 4. 12AX7 JJ sunt moartea pasiunii ! Dacă le măsori pe catometru , după foile de catalog , numai cu 12AX7/ECC83 nu bat , sunt mai aproape de E88CC/6922/6DJ8 .Alea chinezești le bat la anodul gol
 5. Pe fața Gain clean Gain lead Trei tonuri , comune pentru ambele canale . Presence . Volum clean Volum lead Comutatoare bright pentru fiecare canal in parte . Intrare Spate Loop serie , iesiri 4/8 ohmi , footswitch, line out , reglaj line out .
 6. Este bine cum zici . Numai să tii seama de ceva , curentul de bias este curentul minim care circulă prin tub , majoritatea etajelor finale cu bias fix sunt clasă AB , ai grijă să nu setezi un curent prea mare prin tub , cand tubul se deschide , implicit o să ai si putere mai mare disipată de anod , trebuie să ai grijă să nu înroșești tuburile finale cand te apropii de puterea maximă debitată de amplificator .Pentru 6L6 si Ua 470V mergi pe un bias de 27..30mA , să nu omori tuburile repede , cu 44 mA depășești Pda .
 7. Curentul prin tuburile finale se măsoară in catozii lor , acolo trebuie să ai niste rezistențe de 1 ohm sau 10 ohmi , măsori căderea de tensiunea pe ele , o poți face cu un aparat de măsură pus pe scala de 100mV dacă rezistențele din catozi sunt de 1 ohm , sau pe scala de 1...2V dacă rezistențele sunt de 10 ohmi . Firele alea cu crocodili nu au ce căuta in zona de tensiuni inalte , am si eu asa ceva dar nu le folosesc pentru masuratori , firele au in interior cateva lițe amărâte . Un sfat si să nu te superi pe mie , eu zic că nu ești pregătit sa faci biasul unui amp , ai grijă că curentul continuu si tensiunile mari de cele mai multe ori sunt fatale din prima . Pentru bias ai un semireglabil sau doi ? Sau niciunul ? Dacă nu ai rezistențe in catozii tuburilor finale , cum faci biasul ? După tensiunea negativă in G1 tuburi finale ? Eu nu înțeleg faza cu " să nu stau cu mâna in amp " , eu știu că reglajele de bias sunt in interiorul amplificatoarelor , adică trebuie să le pui cu tuburile in jos , agăți un aparat de măsură si faci reglajul . In poze ai metodă de masurare a biasului ,eu in catozi montez rezistențe de 10 ohmi , pentru că aparatele de măsură au erori mai mici pe scala de 2V .
 8. După zece ani ce meșterit amplificatoare ," pedăli " și " altili " am ajuns si la amplificatorul nr 100 ! Ironia sorții ....este un amplificator cu siliciu ....nu cu tuburi , amplificatorul folosește schema unui Polytone , numai canalul clean , fără efecte . Carcasa externă urmează să intre in lucru , după Paște . Vă urez tuturor Paște fericit ! Lîngă cine vă doriți voi .
 9. Condensatorul de 4,7nf poate lucra la minim 63V , nu este obligatoriu să montezi unu de 630V . Găsești condensatori de 4,7nf pe " Silicon Valley " adică pe Str. Maica Domnului . Un sfat , valoarea de 4,7nF nu este bătută in cuie , o poți tatona in funcție de frecvența la care vrei să acționeze depht , poți cumpăra mai multe valori de conzi , intre 2,2nF si 10nF . Si C23 de pe schema poate fi la minim 63V , nici valoarea acestuia nu este bătută in cuie , la fel ..... depinde ce dorești de la " viața " acelui depht . Nu este obligatoriu să montezi condensatori Sprague Orange Drop , doar dacă vrei să o dai in audiofilie chitaristică , poți monta orice marcă de condensator cu polipropilena sau poliester . Schema de jos este doar ca exemplu .
 10. Am 6P14P-EV militare, sunt echivalente cu EL84 numai că au viață mai lungă, 65lei buc
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.