www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Tase

Veteran
 • Posts

  250
 • Joined

 • Last visited

Profile Information

 • Location
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

8913 profile views

Tase's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

25

Reputation

 1. Vand chitara electrica ESP LTD M-300FM. Doze active EMG81, constructie neck-through body, culoare negru cu flamed maple top gri(vedeti pozele), Licensed Floyd Rose tremolo. Chitara are urme de uzura normala, nimic grav. Diverse "ding"-uri pe corp. De curand a avut parte de un setup + nivelare freturi la atelierul domnului Picnic. Schimb cu alta chitara cu bridge fix sau strat-uri, ofer si diferenta daca este cazul. Pentru mai multe detalii, vorbim pe mesaje private. Pretul nu este negociabil. Consider ca este deja sub valoarea chitarii.
 2. Nu stiu ce sa zic... am vazut ca toata lumea biaseaza la 70% pe cand eu l-am biasat la ~60%, deci eu zic ca nu e exagerat. Cat despre condensatoare, lampi si alte componente, am comandat de pe Banzaimusic.com, preturi ok. Dupa ce am mai cantat amplificatorul, recunosc ca suna mai bine, cel putin a s-a mai atenuat din acel "fizz" si inaltele nu mai sunt asa suparatoare.
 3. Am reusit astazi intr-un final sa schimb lampile si setat biasul. conform metodei de mai sus. Am supravietuit sa scriu si acest post Lampile stock erau destul de debalansate: V7 - 9 mA, V8 - 17 mA. Cu noile lampi JJ 6l6GT l-am dus la 33 respectov 30 mA, 475 plate voltage. A fost cam dificil sa rotesc acel potentiometru pentru bias montat vertical. Pana la urma am bagat o surubelnita dreapta in acea gaurica, nu inteleg de ce nu au montat un potentiometru normal. Nu am reusit sa fac si modul pentru "adancime/depth" deoarece as vrea sa aduc potentiometrul pe fata sasiului unde sunt si celelalte potentiometre, iar firul de "negative bias" nu ajunge pana in fata. Ma gandeam sa il prelungesc cu alt conductor, dar nu stiu exact ce tip imi trebuie. Banuiesc ca un cablu ecranat. Lampile noi sunt: V1, V2 - Tung Sol 12ax7 V3, V4, V6 - JJ 12ax7 v7, v8 - GG 6L6GC Parca suna putin mai bine, dar ma asteptam la o diferenta mai mare... oh well. Din asta deduc ca lampile chinezesti sunt foarte ok si nu merita schimbate daca merg in parametri normali.
 4. @viobio Nu e nici o suparare, eu STIU ca nu sunt pregatit sa lucrez la amp in timp ce este pornit (sau oprit, daca nu descarc electroliticii), dar vreau sa invat si sa ma pregatesc. Din cate am citit si vazut pe youtube, asta planuiesc sa fac: Amp-ul este "fixed bias" adica are un potentiometru pe pcb pentru ajustarea curentului. In amp-ul stock nu exista aceasta rezistenta senzor(shunt) de 1 Ohm sau 10, dar baietii au montat pe PCB un jumper intre catoda si ground ca in poza, acei jp2 si jp3: Eu planuiesc sa inlocuiesc jumperii cu rezistente de 1 ohm. Dupa ce fac asta, masor plate voltage-ul conectand o proba pe sasiu(ground) si cu alta masor pin-ul 3 al 6L6-ului care in schema zice ca ar trebui sa fie 470v. Ampu-ul pornit, nu sunt sigur de stand-by in ce pozitie trebuie sa fie. Dupa ce am aflat plate voltage-ul, masor caderea de tensiune pe acea rezistenta de 1 ohm. Proba "ground" pe un picior, cealalta pe celalalt picior al rezistentei. Multimetru setat pe masurat voltaj. Pe urma legea lui Ohm imi zice ca acel voltaj masurat pe rezistenta de 1 ohm = curent. De exemplu 0.044v = 0.044 mA. Urmatorul pas este sa calculez daca trebuie sa reglez curentul cu ajutorul potentiometrului de bias cu urmatoarea formula: 30W(disipare maxima tub 6L6GC) : 470(plate voltage) x 70%(marja de disipare a tubului) = 0.044 mA Te rog spune-mi daca vorbesc prostii si unde am gresit. Multumesc ! EDIT: Ma gandeam sa folosesc clemele alea aligator atunci cand masor caderea de tensiune pe acea rezistenta. Prind clemele pe picioarele rezistentei cand e amp-ul oprit, pornesc amp-ul si citesc pe multimetru fara sa stau cu mana in amplificator. Sau eventual, le las acolo si eu bag mana doar pentru a regla potentiometrul, dar daca zici ca aceste cleme aligator nu fac fata voltajului... pica metoda asta. Atunci cand masor voltajul anodei, nu am ce face, cu o mana trebuie sa pun proba pe pin-ul 3.
 5. Astept sa imi vina cumanda cu componente si "alte scule" si am sa postez aici inainte si dupa. Cateva intrebari.. Pe langa mod as vrea sa imi biasez si amplificatorul, dar nu as vrea sa stau cu mana prin amp in timp ce e pornit asa ca mi-am comandat niste cleme "aligator" ca sa monitorizez voltajele si curentul "hands free". Am comandat asa ceva: Rezista acest fir la cei 470V din amp ? sau vor lua foc
 6. Mersi Vio, deci orice condensator poli de 4.7nf(dupa gust) la peste 63V. Si da, amp-ul meu este o clona de Soldano, un JetCity JCA50h. @vicSnd exact asta astept de la mod. Este un amp de 50W pe care il cant intr-o camera mica. De sunat suna bine la volum mic dar lipseste acel "umph" din frecventele joase. Nu inteleg la ce te referi prin "la volume mici isi pierde eficacitatea.". Din cate am citit despre acest mod, toata lumea spune ca este cel mai sesizabil la volum mic. Odata ce dai volumul ampului mai tare, nu mai este asa sesizabil boostul frecventelor joase.
 7. Salutare, Ma gandesc sa fac acest "Depth mod" ampului meu. Modul este destul de simplu, necesita un condensator "orange drop 0.0047uf 400v" si un potentiometru adaugat pe "negative feedback loop". Nu ma pricep la electronica, dar am mai folosit statia de lipit pe ici pe colo si sunt constient de voltajele din amp. Problema mea... nu gasesc acel capacitor de 400v, imi puteti recomanda un magazin din Bucuresti, eventual un link de unde pot comanda ceva similar cu acel Sprague Orange Drop ? Am gasit altele, dar nu stiu sigur daca sunt la fel... film capacitor, ceramic etc. Merci.
 8. Vand chitara electrica ESP LTD M-300FM. Doze active EMG81, constructie neck-through body, culoare negru cu flamed maple top gri(vedeti pozele), Licensed Floyd Rose tremolo. Chitara are urme de uzura normala, nimic grav. Diverse "ding"-uri pe corp si ii lipseste capacelul de la selectorul de doze. Sunt sigur ca se gaseste destul de usor altul la un magazin de specialitate. Din aceasta cauza consider ca si pretul pe care il cer este de bun simt. Schimb cu alta chitara cu bridge fix sau strat-uri sau cu amplificatoare. Pentru mai multe detalii, vorbim pe mesaje private. Pretul nu este negociabil. Consider ca este deja sub valoarea chitarii. Doar Bucuresti.
 9. Inca valabil, chitara e ca noua. 1100 lei !
 10. Revine la vanzare. 1200 lei sau schimb pe un amplificator(lampa), fender strat etc.. ofer si diferenta daca este cazul. Nu are semne de uzura, nu a parasit dormitorul. Chitara a fost selectata dintr-un lot de v100, asta mi s-a parut ce-a mai reusita.
×
×
 • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.