www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Tase

Veteran
 • Content Count

  248
 • Joined

 • Last visited

 • Feedback

  100%

Community Reputation

24 Excellent

About Tase

 • Rank
  Membru

Profile Information

 • Location
  Bucuresti

Recent Profile Visitors

7,742 profile views
 1. Tase

  Modificare Amp - Depth mod

  @viobio Nu e nici o suparare, eu STIU ca nu sunt pregatit sa lucrez la amp in timp ce este pornit (sau oprit, daca nu descarc electroliticii), dar vreau sa invat si sa ma pregatesc. Din cate am citit si vazut pe youtube, asta planuiesc sa fac: Amp-ul este "fixed bias" adica are un potentiometru pe pcb pentru ajustarea curentului. In amp-ul stock nu exista aceasta rezistenta senzor(shunt) de 1 Ohm sau 10, dar baietii au montat pe PCB un jumper intre catoda si ground ca in poza, acei jp2 si jp3: Eu planuiesc sa inlocuiesc jumperii cu rezistente de 1 ohm. Dupa ce fac asta, masor plate voltage-ul conectand o proba pe sasiu(ground) si cu alta masor pin-ul 3 al 6L6-ului care in schema zice ca ar trebui sa fie 470v. Ampu-ul pornit, nu sunt sigur de stand-by in ce pozitie trebuie sa fie. Dupa ce am aflat plate voltage-ul, masor caderea de tensiune pe acea rezistenta de 1 ohm. Proba "ground" pe un picior, cealalta pe celalalt picior al rezistentei. Multimetru setat pe masurat voltaj. Pe urma legea lui Ohm imi zice ca acel voltaj masurat pe rezistenta de 1 ohm = curent. De exemplu 0.044v = 0.044 mA. Urmatorul pas este sa calculez daca trebuie sa reglez curentul cu ajutorul potentiometrului de bias cu urmatoarea formula: 30W(disipare maxima tub 6L6GC) : 470(plate voltage) x 70%(marja de disipare a tubului) = 0.044 mA Te rog spune-mi daca vorbesc prostii si unde am gresit. Multumesc ! EDIT: Ma gandeam sa folosesc clemele alea aligator atunci cand masor caderea de tensiune pe acea rezistenta. Prind clemele pe picioarele rezistentei cand e amp-ul oprit, pornesc amp-ul si citesc pe multimetru fara sa stau cu mana in amplificator. Sau eventual, le las acolo si eu bag mana doar pentru a regla potentiometrul, dar daca zici ca aceste cleme aligator nu fac fata voltajului... pica metoda asta. Atunci cand masor voltajul anodei, nu am ce face, cu o mana trebuie sa pun proba pe pin-ul 3.
 2. Tase

  Modificare Amp - Depth mod

  Astept sa imi vina cumanda cu componente si "alte scule" si am sa postez aici inainte si dupa. Cateva intrebari.. Pe langa mod as vrea sa imi biasez si amplificatorul, dar nu as vrea sa stau cu mana prin amp in timp ce e pornit asa ca mi-am comandat niste cleme "aligator" ca sa monitorizez voltajele si curentul "hands free". Am comandat asa ceva: Rezista acest fir la cei 470V din amp ? sau vor lua foc
 3. Tase

  Modificare Amp - Depth mod

  Mersi Vio, deci orice condensator poli de 4.7nf(dupa gust) la peste 63V. Si da, amp-ul meu este o clona de Soldano, un JetCity JCA50h. @vicSnd exact asta astept de la mod. Este un amp de 50W pe care il cant intr-o camera mica. De sunat suna bine la volum mic dar lipseste acel "umph" din frecventele joase. Nu inteleg la ce te referi prin "la volume mici isi pierde eficacitatea.". Din cate am citit despre acest mod, toata lumea spune ca este cel mai sesizabil la volum mic. Odata ce dai volumul ampului mai tare, nu mai este asa sesizabil boostul frecventelor joase.
 4. Salutare, Ma gandesc sa fac acest "Depth mod" ampului meu. Modul este destul de simplu, necesita un condensator "orange drop 0.0047uf 400v" si un potentiometru adaugat pe "negative feedback loop". Nu ma pricep la electronica, dar am mai folosit statia de lipit pe ici pe colo si sunt constient de voltajele din amp. Problema mea... nu gasesc acel capacitor de 400v, imi puteti recomanda un magazin din Bucuresti, eventual un link de unde pot comanda ceva similar cu acel Sprague Orange Drop ? Am gasit altele, dar nu stiu sigur daca sunt la fel... film capacitor, ceramic etc. Merci.
 5. Vand chitara electrica ESP LTD M-300FM. Doze active EMG81, constructie neck-through body, culoare negru cu flamed maple top gri(vedeti pozele), Licensed Floyd Rose tremolo. Chitara are urme de uzura normala, nimic grav. Diverse "ding"-uri pe corp si ii lipseste capacelul de la selectorul de doze. Sunt sigur ca se gaseste destul de usor altul la un magazin de specialitate. Din aceasta cauza consider ca si pretul pe care il cer este de bun simt. Schimb cu alta chitara cu bridge fix sau strat-uri sau cu amplificatoare. Pentru mai multe detalii, vorbim pe mesaje private. Pretul nu este negociabil. Consider ca este deja sub valoarea chitarii. Doar Bucuresti.
 6. Inca valabil, chitara e ca noua. 1100 lei !
 7. Revine la vanzare. 1200 lei sau schimb pe un amplificator(lampa), fender strat etc.. ofer si diferenta daca este cazul. Nu are semne de uzura, nu a parasit dormitorul. Chitara a fost selectata dintr-un lot de v100, asta mi s-a parut ce-a mai reusita.
 8. Daca ala e Ibanez, a mea e Gibson Up !
 9. Sau amplificatoare pe lampi.
 10. up, valabil pt schimburi. Strat mexican, Ibanez-uri(exclus GRG, GIO), head-uri pe lampa. Ofer si diferenta daca este cazul.
 11. Tase

  vând Set Doze Gibson Usa

  Exista si Gibson Franta sau Gibson Koreea de nord ? Ce doze sunt mai exact, de pe ce MODEL de gibson "USA" sunt ?
 12. Salutare, Am deschis topicul asta pentru a intreba daca temperaturile scazute din timpul iernii afecteaza echipamentul nostru(al chitaristilor). Pe mine personal ma intereseaza depozitarea difuzoarelor/cabinetelor. Am un cabinet echipat cu difuzoare Celestion 12" pe care vreau sa il las intr-o anexa din curte, neincalzita, pe durata iernii. Temperaturile sub zero grade din timpul iernii pot afecta conul sau alte parti ale difuzoarelor ? Stiu ca lemnul din care este facut cabinetul, este afectat de umiditate sau temperaturi extreme, dar difuzorul in sine ?
×

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.