www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Tase

Veteran
  • Posts

    251
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Tase

  1. Salutare, are cineva tabulatura pentru partea de chitara din piesa asta?
  2. Vand chitara electrica ESP LTD M-300FM. Doze active EMG81, constructie neck-through body, culoare negru cu flamed maple top gri(vedeti pozele), Licensed Floyd Rose tremolo. Chitara are urme de uzura normala, nimic grav. Diverse "ding"-uri pe corp. De curand a avut parte de un setup + nivelare freturi la atelierul domnului Picnic. Schimb cu alta chitara cu bridge fix sau strat-uri, ofer si diferenta daca este cazul. Pentru mai multe detalii, vorbim pe mesaje private. Pretul nu este negociabil. Consider ca este deja sub valoarea chitarii.
  3. Nu stiu ce sa zic... am vazut ca toata lumea biaseaza la 70% pe cand eu l-am biasat la ~60%, deci eu zic ca nu e exagerat. Cat despre condensatoare, lampi si alte componente, am comandat de pe Banzaimusic.com, preturi ok. Dupa ce am mai cantat amplificatorul, recunosc ca suna mai bine, cel putin a s-a mai atenuat din acel "fizz" si inaltele nu mai sunt asa suparatoare.
  4. Am reusit astazi intr-un final sa schimb lampile si setat biasul. conform metodei de mai sus. Am supravietuit sa scriu si acest post Lampile stock erau destul de debalansate: V7 - 9 mA, V8 - 17 mA. Cu noile lampi JJ 6l6GT l-am dus la 33 respectov 30 mA, 475 plate voltage. A fost cam dificil sa rotesc acel potentiometru pentru bias montat vertical. Pana la urma am bagat o surubelnita dreapta in acea gaurica, nu inteleg de ce nu au montat un potentiometru normal. Nu am reusit sa fac si modul pentru "adancime/depth" deoarece as vrea sa aduc potentiometrul pe fata sasiului unde sunt si celelalte potentiometre, iar firul de "negative bias" nu ajunge pana in fata. Ma gandeam sa il prelungesc cu alt conductor, dar nu stiu exact ce tip imi trebuie. Banuiesc ca un cablu ecranat. Lampile noi sunt: V1, V2 - Tung Sol 12ax7 V3, V4, V6 - JJ 12ax7 v7, v8 - GG 6L6GC Parca suna putin mai bine, dar ma asteptam la o diferenta mai mare... oh well. Din asta deduc ca lampile chinezesti sunt foarte ok si nu merita schimbate daca merg in parametri normali.
  5. @viobio Nu e nici o suparare, eu STIU ca nu sunt pregatit sa lucrez la amp in timp ce este pornit (sau oprit, daca nu descarc electroliticii), dar vreau sa invat si sa ma pregatesc. Din cate am citit si vazut pe youtube, asta planuiesc sa fac: Amp-ul este "fixed bias" adica are un potentiometru pe pcb pentru ajustarea curentului. In amp-ul stock nu exista aceasta rezistenta senzor(shunt) de 1 Ohm sau 10, dar baietii au montat pe PCB un jumper intre catoda si ground ca in poza, acei jp2 si jp3: Eu planuiesc sa inlocuiesc jumperii cu rezistente de 1 ohm. Dupa ce fac asta, masor plate voltage-ul conectand o proba pe sasiu(ground) si cu alta masor pin-ul 3 al 6L6-ului care in schema zice ca ar trebui sa fie 470v. Ampu-ul pornit, nu sunt sigur de stand-by in ce pozitie trebuie sa fie. Dupa ce am aflat plate voltage-ul, masor caderea de tensiune pe acea rezistenta de 1 ohm. Proba "ground" pe un picior, cealalta pe celalalt picior al rezistentei. Multimetru setat pe masurat voltaj. Pe urma legea lui Ohm imi zice ca acel voltaj masurat pe rezistenta de 1 ohm = curent. De exemplu 0.044v = 0.044 mA. Urmatorul pas este sa calculez daca trebuie sa reglez curentul cu ajutorul potentiometrului de bias cu urmatoarea formula: 30W(disipare maxima tub 6L6GC) : 470(plate voltage) x 70%(marja de disipare a tubului) = 0.044 mA Te rog spune-mi daca vorbesc prostii si unde am gresit. Multumesc ! EDIT: Ma gandeam sa folosesc clemele alea aligator atunci cand masor caderea de tensiune pe acea rezistenta. Prind clemele pe picioarele rezistentei cand e amp-ul oprit, pornesc amp-ul si citesc pe multimetru fara sa stau cu mana in amplificator. Sau eventual, le las acolo si eu bag mana doar pentru a regla potentiometrul, dar daca zici ca aceste cleme aligator nu fac fata voltajului... pica metoda asta. Atunci cand masor voltajul anodei, nu am ce face, cu o mana trebuie sa pun proba pe pin-ul 3.
  6. Astept sa imi vina cumanda cu componente si "alte scule" si am sa postez aici inainte si dupa. Cateva intrebari.. Pe langa mod as vrea sa imi biasez si amplificatorul, dar nu as vrea sa stau cu mana prin amp in timp ce e pornit asa ca mi-am comandat niste cleme "aligator" ca sa monitorizez voltajele si curentul "hands free". Am comandat asa ceva: Rezista acest fir la cei 470V din amp ? sau vor lua foc
  7. Mersi Vio, deci orice condensator poli de 4.7nf(dupa gust) la peste 63V. Si da, amp-ul meu este o clona de Soldano, un JetCity JCA50h. @vicSnd exact asta astept de la mod. Este un amp de 50W pe care il cant intr-o camera mica. De sunat suna bine la volum mic dar lipseste acel "umph" din frecventele joase. Nu inteleg la ce te referi prin "la volume mici isi pierde eficacitatea.". Din cate am citit despre acest mod, toata lumea spune ca este cel mai sesizabil la volum mic. Odata ce dai volumul ampului mai tare, nu mai este asa sesizabil boostul frecventelor joase.
  8. Salutare, Ma gandesc sa fac acest "Depth mod" ampului meu. Modul este destul de simplu, necesita un condensator "orange drop 0.0047uf 400v" si un potentiometru adaugat pe "negative feedback loop". Nu ma pricep la electronica, dar am mai folosit statia de lipit pe ici pe colo si sunt constient de voltajele din amp. Problema mea... nu gasesc acel capacitor de 400v, imi puteti recomanda un magazin din Bucuresti, eventual un link de unde pot comanda ceva similar cu acel Sprague Orange Drop ? Am gasit altele, dar nu stiu sigur daca sunt la fel... film capacitor, ceramic etc. Merci.
  9. Tase

    Set Doze Gibson Usa

    Exista si Gibson Franta sau Gibson Koreea de nord ? Ce doze sunt mai exact, de pe ce MODEL de gibson "USA" sunt ?
  10. Salutare, Am deschis topicul asta pentru a intreba daca temperaturile scazute din timpul iernii afecteaza echipamentul nostru(al chitaristilor). Pe mine personal ma intereseaza depozitarea difuzoarelor/cabinetelor. Am un cabinet echipat cu difuzoare Celestion 12" pe care vreau sa il las intr-o anexa din curte, neincalzita, pe durata iernii. Temperaturile sub zero grade din timpul iernii pot afecta conul sau alte parti ale difuzoarelor ? Stiu ca lemnul din care este facut cabinetul, este afectat de umiditate sau temperaturi extreme, dar difuzorul in sine ?
  11. M-Audio din seria AV-(30,40) nu sunt monitoare de studio "pe bune", sunt doar niste boxe multimedia mai cu mot. Nu zic ca sunt proaste sau bune, doar sa fi constient ca nu au un raspuns atat de "flat".
  12. Caut sa cumpar un set de doze SSS Wilkinson. Poate ati upgradat o chitara Vintage sau Harley Benton si nu aveti ce face cu vechile doze. Astept ofertele pe PM.
  13. Revine la vanzare pt o perioada scurta. More info: este rootata HSH, iar acum are un pickguard SSS dupa cum am spus mai sus. Poze la cerere.
  14. Pentru ca hand-made/wired si pentru caComponente de calitate. Si apropo, pretul nu este deloc mare. Uite aici pret mare pt un amp de 18w http://www.thomann.de/ro/suhr_badger_18_head.htm
  15. Cumpar pickguard pentru Stratocaster SSS. Alb, alb-perlat, turtoise etc.. doar sa arate bine si sa fie drept. De preferat 3 ply, 11 holes. Ofertele pe PM va rog.
  16. Ai lantenta pentru ca PC-ul tau nu este destul de performant. In alta ordine de idei, e normal ca un amp(bun) sa sune mai bine, dar nu din cauza asta lumea recurge la interfata+software, ci din alte motive.(volum, flexibilitate, mai usor de inregistrat, etc.) So, a incercat cineva metoda interfata + monitoare de studio ? Ar fi un upgrade fata de interfata + Boxe multimedia Logitech(or alike) sau nu se merita investitia?
  17. Sry ca dezgrop topicul.. Ti-ai luat pana la urma monitoare ? in aceiasi situatie sunt si eu,imi place ce aud prin casti atunci cand folosesc BIAS sau Guitar Rig 5, dar prin sistemul meu multimedia Logitech suna cam "lifeless". Ma gandeam sa fac upgrade la niste monitoare, poate suna mai bine decat prin logitech.
  18. Cumpar si o doza de neck, tot single.
  19. Se retrage de la vanzare.
  20. Vand o chitara Vintage v6 MFR in stare foarte buna, dar echipata cu un pickguard de pe un squier(cu tot cu doze, potentiometre, etc.), hardware original Wilkinson. Chitara arata foarte bine, gat drept, intonata, nici un fel de fret buzz ! Este o platforma de modat excelenta. O dau la acest pret din cauza ca nu are electronica originala. Se poate vedea in Bucuresti. O poza de pe net, fac si poze reale daca e cineva interesat. Pret: 400 fix Contact: mesaj privat
  21. Pret: 0 RON Localitate: Bucuresti Contact: 0751159932 sau PM Accept schimburi: Accept schimburi Salut, Cumpar o doza mai ok de stratocaster, SD, Dimarzio, Fender, Wilkinson.. fara chesti scumpe boutique. De asemenea mai cumpar si un pickguard SSS sau un switch 5 way. Preferabil in Bucuresti. Ofertele pe PM va rog.
  22. Banuiesc ca trebuia sa taie niste colturi de pe undeva ca sa ajunga la pretul asta retail. Sunt indecis intre un Jet City JCA22h sau Bugera v22. Am citit si eu povestile horor despre Bugera, dar aproape toate erau legate de amplificatoarele lor mai complexe, clonele de Mesa si 5150. Astea mai mici(gen v22 si jca22h) si mai simple par mai "aerisite" si nu au atat feedback negativ. Bugera v22 PCB: http://s336.photobucket.com/user/Arlowe_111/media/guitars206.jpg.html?t=1256205894
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.