Hruban Gustav Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 (edited) Salut! Am o nedumerire... as vrea sa imi cumpar o chitara electrica acum in iarna si nu stiu ce sa aleg intre ceva SUPERSTRAT si LP si da... stiu care e diferenta [de ton..genu' pe care il poti canta pe el...] dar nu stiu ce sa aleg... adica imi place Slash dar imi place si Metallica sau trupe mai hard.... si + ca superstratul da mai bine la ochi decat LP adica la aspect... Va rog niste recomandari! Am uitat sa zic ca bugetul este de 1400-1500 ron maxim pt chitara.... Edited October 17, 2015 by Hruban Gustav
baltazar181 Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 Nu astepta raspunsuri la acesta intrebare 5
Hruban Gustav Posted October 17, 2015 Author Posted October 17, 2015 (edited) Dc? Nu vreau sa regret dupa ceva timp.. Edited October 17, 2015 by Hruban Gustav
baltazar181 Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 + ca superstratul da mai bine la ochi decat LP adica la aspect... 2
andreyush01 Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 + ca superstratul da mai bine la ochi decat LP adica la aspect... casa moara fetili 1
Hruban Gustav Posted October 17, 2015 Author Posted October 17, 2015 Situatie inchisa! Multumesc tuturor de sfaturi dar m-am hotarat.. Raman la LP
ramurel Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 (edited) + ca superstratul da mai bine la ochi decat LP adica la aspect... Întrebarea ta nu ține de muzică, ține de personalitate și individualitate. Te duci frumos la un magazin, le iei pe ambele-n brațe, vezi care-ți place Da, bună idee de marketing, sa pună ăștia dom'le o oglindă-n magazin, să știe lumea o treabă Cât despre "datu' bine la ochi"... Chuck Norris approve ! Baftă în alegerea chitarei ! . Edited October 17, 2015 by ramurel 5
guitarhead Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 atz gresit cu totzii .. cel mai indicat ie cu ASTA ==> http://www.rickenbacker.com/model.asp?model=360 )))
lefmir Posted October 17, 2015 Posted October 17, 2015 atz gresit cu totzii .. cel mai indicat ie cu ASTA ==> http://www.rickenbacker.com/model.asp?model=360 ))) Ooooo! Gluma, gluma, dar nu vorbim de lucruri sacre! 3
Hruban Gustav Posted October 18, 2015 Author Posted October 18, 2015 atz gresit cu totzii .. cel mai indicat ie cu ASTA ==> http://www.rickenbacker.com/model.asp?model=360 ))) OOOO M-am documentat de chitara aia... .ce faina e..... pfff... si eu o vreau!!!
karpi Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 http://www.thomann.de/ro/rickenbacker_350v63_fg_liverpool.htm 13.650,01 RON 1
Hruban Gustav Posted October 18, 2015 Author Posted October 18, 2015 http://www.thomann.de/ro/rickenbacker_350v63_fg_liverpool.htm 13.650,01 RON Pffffff..... pana fac banii astia )
karpi Posted October 18, 2015 Posted October 18, 2015 Se gasesc chitare bune la 1500 RON , daca gasesti una second hand ..de pe rgc.ro chiar pate fi de calitate OK . Problema ar fi sa o poti incerca sa o vezi ..mai mult sa o vada cineva care se pricepe ...sa vada lemn , gat , taste , ..eventual dozele etc .. Un "fat strat " este mai versatil decat un Gibson LP ...oricum daca cumperi o chitara buna si canti dupa un timp o sa mai cumperi si alta ca sa ai diferite sounduri si diferite posibilitati de a canta ..deci nu-s bani aruncati ci sa zicem o investitie de inceput .. Cauta pe siteurile "magazine muzica" de la noi si vei gasi muulte chitare ...probabil ar fi bine sa mergi la Cluj sa vezi chitarele in magazin ...daca in Dej nu este "magazin de chitare " .
Hruban Gustav Posted October 18, 2015 Author Posted October 18, 2015 Se gasesc chitare bune la 1500 RON , daca gasesti una second hand ..de pe rgc.ro chiar pate fi de calitate OK . Problema ar fi sa o poti incerca sa o vezi ..mai mult sa o vada cineva care se pricepe ...sa vada lemn , gat , taste , ..eventual dozele etc .. Un "fat strat " este mai versatil decat un Gibson LP ...oricum daca cumperi o chitara buna si canti dupa un timp o sa mai cumperi si alta ca sa ai diferite sounduri si diferite posibilitati de a canta ..deci nu-s bani aruncati ci sa zicem o investitie de inceput .. Cauta pe siteurile "magazine muzica" de la noi si vei gasi muulte chitare ...probabil ar fi bine sa mergi la Cluj sa vezi chitarele in magazin ...daca in Dej nu este "magazin de chitare " . Am sa ma duc in Cluj cat de repede ca in dej... este un magazin de muzica dar sunt 2 acustice si cred ca nici una electrica am tot vazut la Poze cu chitarele noastre chitare super faine si ieftine si scumpe dar nu prea stiu ce sa aleg cred ca ma duc pe un superstrat pt inceput ma mai uit si la mica publicitate sa vad ce gasesc
Vince Windrider Posted October 19, 2015 Posted October 19, 2015 (edited) diferentele majore efective de care te lovesti in live intre cele 2 modele(strat vs lp) as zice ca sunt 2: 1 greutatea.lp este de obicei mai greu(daca vorbim de chitare bune) ceea ce poate fi o problema daca esti si vocal 2 .asezarea si fuctionalitatea potentiometrelor.dupa 5 ani de cantat pe strat mi a fost destul de dificil sa ma obisnuiesc cu 2 poturi de vol.avantajul la lp este ca poti merge cu o doza in drive si cu cealalta in clean murdar din volume.poti obtine un ton combinat Alte diferente ar fi sa zicem tensiunea corzilor mai mica la lp(datorata scalei mai mici) diferenta de ton datorata lemnului(la strat mai rar mahon),diferenta datorata dozelor(humbucker vs single) pe care eu am rezolvat o partial cu un switch de split. Per total as zice ca stratul este mult mai ergonomic,si mai versatil decat lp. Edited October 19, 2015 by Vince Windrider 1
Hruban Gustav Posted October 19, 2015 Author Posted October 19, 2015 Stiu diferentele si tot dar problema e nush ce sa zic ca imi plac mai multe genuri.. + ca imi plac chitarile grele ca le simt in spate .... cred ca m-am hotarat.... LP
Nenea Rau Posted October 19, 2015 Posted October 19, 2015 Stiu diferentele si tot dar problema e nush ce sa zic ca imi plac mai multe genuri.. + ca imi plac chitarile grele ca le simt in spate .... cred ca m-am hotarat.... LP Habar n-ai de capul tau! 4
Alin N Posted October 19, 2015 Posted October 19, 2015 Eu zic sa-ti iei doua straturi. Daca unul da bine la ochi, iti dai seama ce zipdos vei fi cu doua? Plus ca, in felul asta, vor fi chiar mai grele decat un LP, le vei simti sigur in spate. 2
leopold Posted October 19, 2015 Posted October 19, 2015 Lasati mai baiatul in pace. Daca nu-l demoralizati complet, o sa vada el cum e treaba cu chitarile. Oricum, e floare la ureche pe langa discutia cu efectele si cu amplificatoarele Gustave, ia-ti dom'le ce-ti vine bine la gheara, si nu-ti mai pune probleme pe ce canta Gigel sau Dorel. Oricum o sa treci prin cincizeci de crize "mai vreau si aia"... 1
Airhead Posted October 20, 2015 Posted October 20, 2015 indiferent la care te vei hotara, cumpara una SH, daca vei cumpara una noua, la o viitoare revanzare pierzi 30-50% din valoarea de nou, cel putin asa merg vanzarile pe rgc. si avand in vedere intrebarea initiala, o sa schimbi prima chitara in max 6 luni de la achizitie (din vari motive). 1
Axel Goia Posted October 20, 2015 Posted October 20, 2015 Cum ai ajuns sa compari un LP cu un supertrat? Ce au in comun? Inafara faptului ca-s facute ambele din lemn, desigur.
FiveseveN Posted October 20, 2015 Posted October 20, 2015 Ce au in comun? Dozele. Te afli cumva printre cei care cred că pot identifica o chitară după înregistrări? 1
Axel Goia Posted October 20, 2015 Posted October 20, 2015 (edited) Nu, nici nu trebuie. Compara tu un Ibanez/Jackson cu un LesPaul. Criteriile fiind?Cum le compari? De fapt, cum ai ajuns la concluzia ca un LP ti s-ar potrivi mai bine? Si de ce comparatia cu un superstrat?Poti canta orice fel de muzica pe orice chitara. Care-i faza? Atat de multe intrebari care ma macina.. Edited October 20, 2015 by Axel Goia
karpi Posted October 20, 2015 Posted October 20, 2015 (edited) Power Strat-ul este un tip de chitara ce imbina cele doua ajunse principale tipuri de chitare din lemn "solid" . Au combinat datorita cererii pietei cu schimbarea modei in muzica Versatilitatea Strat-ului cu imbunatatiri /modernizari si cu soundul mai catre GLP .. mai tarziu a inceput si Fender sa scoata tipuri proprii de Power Strat /Super Strat ..ce nu-mi plac ! La fel au construit tot felul de "firme " si tipuri ce deriva din GLP si care tind catre Power Strat ca si dotari posibilitati .. De comparat se compara in principal soundul(rile) posibile ..apoi toti upgradeaza in draci cu tot felul de doze ..., ( eu am boala difuzoarelor ,,...dar incerc sa ma abtin ..hehe ... cu dozele nu am probleme ) Parerea mea ca ptr "studio" trebuie sa ai macar cate o chitara cu soundul " specific " Un Power Strat este OK ptr scena unde i-si pune in valoare versatilitatea . daca nu vrei sa schimbi chitarele la fiecare piesa .. In rest chitara-i chitara ..de calitatile materialului ...consideram ca sunt OK . Ca si aspect GLP est ceva elegant ... si Strat-ul clasic eceva mai "hot rod" asa mai lejer dar tot cuminte ..nu se prea potrivesc cu costumele "metal" .. Edited October 20, 2015 by karpi
Hruban Gustav Posted October 21, 2015 Author Posted October 21, 2015 Eu zic sa-ti iei doua straturi. Daca unul da bine la ochi, iti dai seama ce zipdos vei fi cu doua? Plus ca, in felul asta, vor fi chiar mai grele decat un LP, le vei simti sigur in spate. Iau doua straturi le tai si le lipesc acolo si fac un double neck strat 2
manbearpig Posted October 21, 2015 Posted October 21, 2015 Dozele. Te afli cumva printre cei care cred că pot identifica o chitară după înregistrări? Dar nici macar nu e nevoie sa le asculti sefule, tre doar sa pui mana pe ele si iti dai seama de diferenta. 1
FiveseveN Posted October 21, 2015 Posted October 21, 2015 Eu le identific prin biorezonanță. Iau doua straturi le tai si le lipesc acolo si fac un double neck strat 4
Recommended Posts