www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

leopold

Veteran
  • Posts

    540
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    3

leopold last won the day on January 17 2020

leopold had the most liked content!

Profile Information

  • Location
    Bucuresti

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

leopold's Achievements

Newbie

Newbie (1/14)

  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

389

Reputation

  1. Nu-i trebuie si-o rezistenta la powerampul care n-are cab?
  2. Esti din epoca dizăl, este?
  3. Cea mai potrivita varianta cred e un modelling amp. Poate ca nu doar de 3w. Vezi ce gasesti second. Scopul tau e sa grow out of it Dupa care fie il pastrezi pentru repetat, fie il vinzi.
  4. @Negro: ce chitara zici ca iti iei si ce asteptari ai pentru orizontul de timp pentru care vrei ampul? Gen: imi iau un strat HSS; in urmatoarele 6 luni invat sa cant - singur, dupa youtube, dupa care vreau sa incep sa ma inregistrez si la vre-un an sa exersez cu prietenii - cu bas si toba. Vreau sa cant surf si death metal Glumesc putin, ar fi bine sa nu vrei sa canti surf si death metal pe acelasi gear
  5. Bridge-ul era floating sau se sprijinea pe chitara? In principiu probabil ca trebuie sa verifici/refaci setupul - nu ma astept la modificari majore. Stranse arcurile pana revii la pozitia initiala, verificate apoi intonatia, actiunea si trussrod-ul. Ai locking nut sau obisnuit? Ramai pe calibrul asta de corzi sau vrei sa te intorci la 0.09?
  6. Astia zic ca e plina.... https://www.gibson.com/Guitar/USA1R6524/Les-Paul-Standard-60s/Iced-Tea
  7. Cred ca e modern weight relief. http://aws2.gibson.com/News-Lifestyle/Gear-Tech/en-us/Wide-World-of-Weight-Relief.aspx Cu cat mai multi de A, cu atat mai estetic.
  8. E greu de raspuns cum vrei tu pentru ca suna diferit. Un P90 nu suna ca un burstbucker si invers; un gat gros are niste avantaje si niste dezavantaje, etc. Daca ar fi sa iau acum asta as lua: https://www.thomann.de/ro/gibson_les_paul_standard_hp_2017_hcsb.htm E cam 4-500E sub pretul de lansare LE. e un animal pentru ton modern
  9. Tu vrei sa-ti rezume cineva 70 de ani de istorie LP intr-un post? In esenta, in decursul timpului s-a schimbat tot. In general lumea se uita la ce-o intereseaza: - forma gatului - mai ciomag sau mai scandura si modul de prindere in corp - weight relief - cum sunt facute gaurile in chitara ca sa nu aiba 7 kg - dozele, wiringul, electronica cu totul. In general alea vechi sunt mai spre clean, astea mai noi spre hot. - vopseaua - alte dracii cosmetice gen binding - nut, cheite, bridge, tailpiece, freturi - calitatea capacului de mahon - A, AA, AAA, etc - cat de fain arata. Terminatiile denumirilor sunt culorile. BB - cred ca e bourbon burst, de exemplu.
  10. De ce nu spui asa, coane? Solutii exista: chitara de calatorie + amplug + casca de telefon intr-o ureche https://www.thomann.de/ro/traveler_guitars_electric_ultra_light_black.htm
  11. Pune mana si chinuie zongora, ca altfel prevad o dezamagire si mai crunta. Ampul de chitara nu prea canta singur... Cum merge cu exersatul? Ai reusit sa bagi 3 degete in la major?
  12. Ce scrie pe cutie nu e musai fizica. 100w RMS nu e tocmai 100w PMPO, de exemplu. Plus ce zice vektor, dar pentru avansati.
  13. Coane, nu mi-e clar daca intelegi. O sa fac doua analogii: 1. Ca sa cumperi un sistem hifi (tot sistemul) te duci acolo cu cateva flac-uri, il testezi si dupa aia decizi daca-ti convine. Dupa care speri ca acasa va suna suficient de apropiat. Ca sa cumperi un combo de chitara (din nou, combo, tot sistemul) te duci frumos cu chitara si pedalierul si-l testezi. Vezi cum raspunde la ce-i dai tu in input. Fie ca-i dai direct din chitara, fie ca mai gadili nitel oleaca de efecte. Deci, conteaza cum raspunde la ce-i dai tu si cum iti place tie. Poti testa o parte din distractia asta pe acustica - invata tema de la Peter Gunn, e doar o masura, si dupa aia experimenteaza. Muta locul unde lovesti coarda. Schimba inclinatia penei. Schimba pana. Da mai tare sau mai incet. Da doar in jos sau alternativ. Suna altfel. Dupa aia faci reverse engineering. Vrei sa sune intr-un fel, muti locul in care lovesti coarda, etc. Aceeasi smecherie la electrica, dar mult mai complexa. Nu conteaza exact pe ce amp canti (in niste limite), daca stii ce vrei sa obtii, obtii. Umbli la EQ, mai pui un distort, adaugi un strop de chorus sau reverb, etc. Nu exista mai bine, exista mai apropiat de ce vrei. In niste limite, nu vorbim de jafuri sau de incompatibilitati. 2. Gandeste-te ca te duci pe-un forum de pictori si intrebi care culoare e mai buna si din ce lemn sa fie sevaletul. Cam pe-aici te-ai invartit cu intrebarile
  14. Cateva sample-uri de la thomann, h&k vs artist mk1, atat prin micforon, cat si DI. Sigur, mk2 poate fi diferit, e chestie si de gusturi. E si posibil sa nu fi fost microfonizate la fel, etc. Am zis posibil? Am vrut sa zic aproape sigur.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.