Popular Post CiocanelBloodyCIocanel Posted November 21, 2014 Popular Post Share Posted November 21, 2014 Deci, sunt intr-o vagauna de oras printr-o comuna adminstrata de Wenzhou - YongJia. La 3 ore de Hangzhou. Am 3-4 ore pe zi de cate 35 de minute. Va arat niste poze momentan - de la piata (plina de pesti si creveti uscati... si fructe ieftine: 1 rmb kiwi 5 rmb kilu de banane 2 - 3 rmb kilu mandarine/portocale (ce-or fi...) 13 rmb o bucata mare de piept de porc gatita si condimentata de la piata, cu multa grasime si sos (nush daca e piept sau fleica sau scaricica... e mai mare decat cu ce eram eu obisnuit) - (de asemenea, nu stiu sigur daca e porc... :| ) Supermarketurile sunt pline de chestii d-ale lor p-aici si am o mare problema: nu se gaseste cafea. nici macar in Hangzhou. Decat cafea instant. Dar cafeaua instant nu este cafea. :| Mi-a dat un american* un Samsung Galaxy (p-aci toata lumea are telefoane mai moderne decat al meu, si in general radea luumea de panarama mea...) si am reusit sa fac niste poze ieri. Si o poza din curtea interioara a scolii (o scoala mare, de arte) - fac o data pe saptamana la clasele 3 si 4. Si o poza cu 'what I have to put up with everyday'. *americanu preda cu mine la scoala. mai e un american in oraselu asta. si cam astia suntem. Cand te plimbi pe strada, ori se benocleaza lumea la tine, ori chiar striga - 'hey, man' sau hey teacher daca sun copii, ori 'laogoren'... sau ce la mai vine prin cap. Sunt un fel de superstar. Am primit si un spray gratis cand m-am dus sa cumpar de la un magazin, care din intamplare era al mamei unui copil de la scoala. Mi-a aratat poze si n-a vrut sa-mi ia banii. 21 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvan S. Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 Dude, you're in friggin CHINA! :D 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 Scopul si durata vizitei? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Posho Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 Mai, dar "guailo" nu ti-au spus? Asta ar fi echivalentul lui "ghiaur" la noi, cred Cafea vei gasi in retelele mari, intreaba si vei vedea ca ei nu (prea) stiu ce-i aia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiocanelBloodyCIocanel Posted November 21, 2014 Author Share Posted November 21, 2014 Mai, dar "guailo" nu ti-au spus? Asta ar fi echivalentul lui "ghiaur" la noi, cred Cafea vei gasi in retelele mari, intreaba si vei vedea ca ei nu (prea) stiu ce-i aia. n-am auzit... oricum, astia p-aci au alt dialect, cam diferit fata de cel din hangzhou. specific YongJia. in general sunt foarte de treaba. Spre ex, m-am dus acu sa iau banane, si in calupul de banane era una prea coapta si crapata, si mi-a scos-o la cantar. Mi-a redus si pretu de la 18 si ceva la 18 fix. Americanu zicea ca a intrat intr-un restaurant si a mancat gratis (Se intampla si in oras sa-ti dea bere gratis sa stai acolo) - sunt mandrii ca vin laoguoren la ei. Update de pret inainte de inchiderea pietei: - mandarinele sunt 1.5 rmb, cred ca s-a facut recolta prin apropiere ca erau mai multe tarabe si s-a reglat pretu. - bananele prea coapte si pe alocuri crapate - 3 rmb kg - si dragon fruit - 5 rmb m-a costat unul. - n-are niciun gust interesant... Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 Vorbeam serios cu intrebarea de mai sus, ce faci acolo? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvan S. Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 Vorbeam serios cu intrebarea de mai sus, ce faci acolo? Ciocanel San iz ticing 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 Coicanel, vreau si eu o copie chinezeasca de Rolex de Craciun. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 Ciocanel San iz ticing Ticing hu tu du uat? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiocanelBloodyCIocanel Posted November 21, 2014 Author Share Posted November 21, 2014 (edited) yup. predau engleza - esl english. am 17 clase. de-a 3-a si de-a 4-a. cate o data pe saptamana ma duc cu un powerpoint si le prezint un vocabular si ii invat un dialog si in general ne jucam. in rest ei fac engleza cu profesoare chinezoaice (majoritatea au accent si gramatica naspa) Just had my most Chinese experience yet - am supt cu paiu maduva osoasa din maxilar de porc m-au chemat niste profesoare si 2 pularai la cantina de jos sa mancam. I was like... OK. Cand ajung acolo si vad ligheanu plin cu oase... ce dracu sa mananc.. apoi vad care e treaba. Maduva era OK - avea gust ca de creier. Maine ma duc cu ei la Nanxi River Edited November 21, 2014 by CiocanelBloodyCIocanel 4 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 Foarte tare! Daca au vreun post de predat orice la scoala de fete (clasele 9-12) poti sa ma suni, iau primul avion Lasand gluma la o parte te invidiez un pic, mi se pare fascinanta China, cel putin vazuta din afara. Cat stai, sau e pe perioada nedeterminata? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted November 21, 2014 Share Posted November 21, 2014 Deci, sunt intr-o vagauna de oras printr-o comuna adminstrata de Wenzhou - YongJia. La 3 ore de Hangzhou. Am 3-4 ore pe zi de cate 35 de minute. Va arat niste poze momentan - de la piata (plina de pesti si creveti uscati... si fructe ieftine: 1 rmb kiwi 5 rmb kilu de banane 2 - 3 rmb kilu mandarine/portocale (ce-or fi...) 13 rmb o bucata mare de piept de porc gatita si condimentata de la piata, cu multa grasime si sos (nush daca e piept sau fleica sau scaricica... e mai mare decat cu ce eram eu obisnuit) - (de asemenea, nu stiu sigur daca e porc... :| ) Supermarketurile sunt pline de chestii d-ale lor p-aici si am o mare problema: nu se gaseste cafea. nici macar in Hangzhou. Decat cafea instant. So, daca maine nu scrii o sa stim ca te-au arestat ca ai furnizat informatii in afara si ca si-au facut deja banjo din pielea ta 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Winston Posted November 22, 2014 Share Posted November 22, 2014 Ai sa pui RGC-ul pe lista site-urilor restrictionate in China cu postarile astea Inca doua lucruri pe care m-as mira sa le gasesti la vanzare pe acolo sunt lactatele si deodorantul. Esti in zona vorbitoare de un soi de Wu (吴), daca nu ma insel. In ce limba comunici cu lumea ? Se vorbeste si chineza standard ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiocanelBloodyCIocanel Posted November 22, 2014 Author Share Posted November 22, 2014 Da. E un fel de wu. Am auzit si sstandard dar rar cand o merge metu pe calc pun poze de la nanxi si va povestesc ce-am patit cu femeile... ori nu merge netu ori deja e e lista Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiocanelBloodyCIocanel Posted November 23, 2014 Author Share Posted November 23, 2014 Eu vorbesc in engleza cu care ma inteleg. Cu care nu ma-nteleg, gesticulam... ____ Poze de la Nanxi ai dreptate cu deodorantul. lactate gasesc pe aici, dar nu prea sunt asa de lactate, if you know what i mean. Nu se gasesc deodorante in supermarketuri si nici in magazinele de parfumuri. Nu stiu cum l-am gasit la tanti aia... si mi l-a dat si pe gratis. 9 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiocanelBloodyCIocanel Posted December 6, 2014 Author Share Posted December 6, 2014 toata lumea ma intreaba ce fac in timpul liber. azi i-am zis unui nene la localul de taitei ca nu fac nimic. s-a cam mirat. yup. nothing. this is about as something as it gets FULL METAL CHOPSTICKS - 6 rmb. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kibis44 Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 toata lumea ma intreaba ce fac in timpul liber. azi i-am zis unui nene la localul de taitei ca nu fac nimic. s-a cam mirat. yup. nothing. this is about as something as it gets FULL METAL CHOPSTICKS - 6 rmb. 20141206_182506.jpg , oare ce fac ei in timpul liber ? Acolo ce se mancare normala gen pui , porc ,vita sau numai caine , sobolani ? sau este mai diferita fata de cea din Romania ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted December 6, 2014 Share Posted December 6, 2014 FULL METAL CHOPSTICKS - 6 rmb. 20141206_182506.jpg Mă, bade, mă ! Sper că n-ai gânduri necurate ! Adică, ce drac faci tu cu feroteniile alea două, lângă priză ? Am citit si eu despre stimularea musculară prin șocuri electrice, da' nu cred ca așa merge treaba ! Lasă prostiile ! E pericolosso sporgersi ! . 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiocanelBloodyCIocanel Posted December 6, 2014 Author Share Posted December 6, 2014 Se mananca rata, pui si porc. Altele: orez, soia si multe alte tipuri de cereale care nu stiu cum se numesc. Oua, inclusiv oua fierte in ceai verde, rosii si multe fructe. E o regiune bogata. Nu prea e foamete. Mancarea e f buna de cwle mai multe ori. Ei in timpu liber pe care nu prea il au se duc la karaoke. Futemasahshx pe el de karaoke ca nu pot sa ascult nici oameni care nu falseaza. Radem, glumim da nu facem karaoke In rest nu exista baruri, pub-uri si altele ca nu sunt straini in oras. Exista catevs prin Wenzhou, la 30 min, pot ajunge cu feribotu ieftin dar de intors tre sa dau 80 de rmb la taxi. Dupa ce fac exp imi gasesc cva printr-o tara latina ca nu merge asa 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Les Paul 1960 Posted December 7, 2014 Share Posted December 7, 2014 Lasa ca aplic si eu pentru zacaminte metalifere. Am inteles ca platesc bine. Poate ne tragem neveste chinezoaice )))). 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted December 7, 2014 Share Posted December 7, 2014 Mai pune si tu poze sa intram in atmosfera. Nu trebuie sa fie ceva deosebit, ce vezi in jurul tau cand iesi din casa. Usual stuff: strazi, piete, magazie, carciumi, oameni, ce mananci, ce bei, ce... 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
hades Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 poate gagici... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 Pentru cafea mergi la starbucks. E printre putinele locuri unde gasesti cafea in China si e destul de scumpa. Vad ca e unul in YongJia : https://www.google.nl/maps/place/%E6%98%9F%E5%B7%B4%E5%85%8B/@28.0067834,120.6753201,15z/data=!4m5!1m2!2m1!1sstarbucks+in+YongJia!3m1!1s0x344f649960e9f49d:0x3f0bce9b9f789145?hl=en I want freshly ground coffee. 我要现磨咖啡. (wǒ yào xiànmó kāfēi.) ( mai multe aici http://www.chinahighlights.com/travelguide/article/coffee.htm) Sa iti faci costume/camasi la comanda pentru ca e ieftineala mare acolo. Bafta multa! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Liviu.Pop Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 我要现磨咖啡. (wǒ yào xiànmó kāfēi.) No, asta-i primul lucru de care sunt interesat sa-l invat in chineza Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiocanelBloodyCIocanel Posted December 9, 2014 Author Share Posted December 9, 2014 Pentru cafea mergi la starbucks. E printre putinele locuri unde gasesti cafea in China si e destul de scumpa. Vad ca e unul in YongJia : https://www.google.nl/maps/place/%E6%98%9F%E5%B7%B4%E5%85%8B/@28.0067834,120.6753201,15z/data=!4m5!1m2!2m1!1sstarbucks+in+YongJia!3m1!1s0x344f649960e9f49d:0x3f0bce9b9f789145?hl=en I want freshly ground coffee. 我要现磨咖啡. (wǒ yào xiànmó kāfēi.) ( mai multe aici http://www.chinahighlights.com/travelguide/article/coffee.htm) Sa iti faci costume/camasi la comanda pentru ca e ieftineala mare acolo. Bafta multa! Multam fain! Luni cand iau banii tre sa fac o excursie la Starbucksu asta din Wenzhou. cica ar fi un bar prin oras (singuru, apparently). Pai, cum frate, la noi aveau 2-3 baruri in centru satului, langa caminu cultural, care la nevoie se deschidea si ala ca bar, apoi mai aveai cate 1 prin fiecare colt al satului. Ce e asta, frate... Vin si poze 'de atmosfera' saptamana asta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiocanelBloodyCIocanel Posted December 20, 2014 Author Share Posted December 20, 2014 am luat si cafea - 200 de rmb doua pachete a 250 de g... mama ei de cultura... poze cu feribotu spre wenzho. am facut si niste poze prin parc azi... it's beginning to look a lot like christmas... si un chinese calzone si o tigara chinezeasca. au si malboro - mai ieftine decat asta - dar sunt mai naspa. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiocanelBloodyCIocanel Posted December 23, 2014 Author Share Posted December 23, 2014 Ia atmosfera. Gaina a fost buna, dar cumva a sustras juma de piept dupa ce a jumulit-o. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kibis44 Posted December 23, 2014 Share Posted December 23, 2014 Ia atmosfera. Gaina a fost buna, dar cumva a sustras juma de piept dupa ce a jumulit-o. Daca gasesti sobolani in camera sa nu te sperii, este defapt room service in China Link to comment Share on other sites More sharing options...
CiocanelBloodyCIocanel Posted December 27, 2014 Author Share Posted December 27, 2014 Inca una de atmosfera - Cersetor cu camila 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted December 27, 2014 Share Posted December 27, 2014 Ce cauta ala in china? =)) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts