FiveseveN Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 cam toate beginner pack-urile sunt ok, dupa parerea mea Opinia generală e contrară, și tind s-o susțin, tot datorită amplificatoarelor. Fender Frontman n-am apucat să încerc Nu-ți doresc Cat pentru un Frontman 10 sau 15 R eu zic ca suna decent Wat?! În ce Univers seamănă ăstea cu amplificatoarele pe care se face muzică? Soluții ieftine există și nu implică irosirea banilor pe jucării. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest whitehornet Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 Se vede ca parerile sunt impartite. Deoarece nu sunt cunoscator as opta pentru un set nou. Daca as avea un experimentat sa ma indrume pe piata sh si care sa cunoasca acest domeniu, poate ca as opta si pentru ceva sh. Nu stiu cum sa zic... mi-e foarte greu cand vreau sa cumpar ceva nou pt ca vreau sa fie si bun si de calitate... stiti si voi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 Discuția despre investițiile necesare la început apare des și concluziile sunt cam unanime: nu are sens să cumperi echipament de fițe, cu pretenții profesionale, dar nici să iei ceva care mai degrabă te descurajează și astfel îți împiedică progresul. Și înainte de a cheltui 1200 de lei (sau 800) cred că două zile de documentare sunt mai mult decât justificate. Poate ar trebui să fie mai aproape de 2 săptămâni. Se vede ca parerile sunt impartite. Nu sunt împărțite, ai citit restul acestui thread? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest whitehornet Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 nu am citit 175 de pagini... si nu este vorba de fite, este vb de o calitate acceptabila a ceea ce vreau sa cumpar. atat. De aceea cer sfaturi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leopold Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 nu am citit 175 de pagini... si nu este vorba de fite, este vb de o calitate acceptabila a ceea ce vreau sa cumpar. atat. De aceea cer sfaturi. Bref: kit = chitara de la proasta la acceptabila (cele mai "de firma") + amp intotdeauna nasol. Valoare de revanzare a doua zi: amp - spre nimic; chitara intre circa nimic sau circa 50% (pentru cele "de firma"). Starea pietii second hand - plina de kituri sau componente din astea. Concluzia mea: mai degraba iei second hand, la 50% din valoare. PS. Daca "merge" treaba cu cantatul, aproape sigur o sa vrei relativ repede o chitara mai buna decat sub-entry level si amp civilizat. Ce inseamna asta, depinde de la om la om si de la stil la stil. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 Nu vroiam să insinuez că ar fi aplicabil în situația ta. Oricum, prețurile devin nejustificat umflate în general la un prag mai înalt decât ce discutăm aici. Fiind produse de nișă, chitara și echipamentul aferent vor fi oricum destul de scumpe. Dar nu trebuie să-ți faci griji la prima chitară despre câte straturi are pickguard-ul, cât de vintigi e, dacă are toate șuruburile originale, dacă are doze bobinate cu argint, dacă e semnată sau cântată sau privită de nu-știu-ce zeu al chitarei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest whitehornet Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 da, aveti dreptate. Acum nu stiu ce sa mai fac. Va dati seama ca nu mai cumpar niciun set! Trebuie sa imi schimb criteriile de cautare, mai ales stiind ca investitia asta intr-un set este aproape nerecuperabila. Ce e de facut? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest whitehornet Posted September 27, 2013 Share Posted September 27, 2013 Asta poate fi o solutie? http://mercador.ro/oferta/chitara-electrica-les-paul-statie-husa-IDBWKb.html#c2debc82a3 sau http://mercador.ro/oferta/chitara-electrica-model-les-paul-classic-IDRcqh.html#268d8fd376 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leopold Posted September 28, 2013 Share Posted September 28, 2013 Prima varianta, dupa parerea mea mi se pare chiar buna, na. Ampu ii Line6 sa nu bata la ochi si pe o chitara ca aia am cantat vreo 2 luni si mi s-o parut buna pentru pretu ei. In concluzie: pretu' pentru tot pachetu' ala mi se pare foarte bun si daca esti dispus sa dai atatia, zic ca mergi pe prima varianta. Și eu zic ca merge. Preferabil ia cu tine pe careva care se pricepe, sa nu aibă vreo buba. Te poți și tocmi un pic, deși prețul pare bun. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erich Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 Salut, Merita sa imi cumpar Vintage V100?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Erich Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 @Iulian Inca ma gandesc ori IT ori AFD ,set neck si sincer, daca as avea posibilitatea sa merg,as merge sa le probez... Multumesc pentru sfat! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deenman Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 nu poti suna ca slash daca nu iei un gibson slash signature sau macar un goldtop, incearca sa fie cel putin din 1960~~~ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted September 30, 2013 Share Posted September 30, 2013 http://www.slashparadise.com/equipment/amps-slash.php o poveste interesanta despre ampul folosit de Slash in AFD http://www.tonymckenzie.com/afd100_history.htm Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted October 1, 2013 Share Posted October 1, 2013 Salut, Merita sa imi cumpar Vintage V100?? Uite, aruncă o privire pe topicul ăsta, poate-ți faci o părere . Cert e că, dacă îți cumperi una din magazin, trebuie să fii atent la unele aspecte, ca la orice chitară med-low price [ nu-ți recomand s-o comanzi online, dacă poți s-o cumperi personal din magazin ar fi cel mai bine ] și, probabil, va trebui să faci în timp mici upgrade-uri... Mai multe detalii apar în topicul ăla... Răsfoiește-l ! Oricum, e o chitară cu un raport preț/calitate bun. Baftă ! . Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted October 1, 2013 Share Posted October 1, 2013 Salutare, Va rog sa ma ajutati si pe mine. M-am hotarat sa imi cumpar o chitara electrica. Nu am cantat niciodata la chitara, dar imi place si... m-am hotarat. Am nevoie de ajutor in a o alege. Am vazut setul asta http://www.fly-music...e-tg121ubl.html Ce parere aveti? Accept sfaturi, ideii. Multumesc! Cumperi la cateva zci de lei o chitara acustica second hand ,una acceptabila in sensul sa aiba corzile relativ aproape de taste ,sa nu fie la distanta mare ...ca sa poti apasa usor ...mai ales la inceput pana te obisnuiesti si inveti cate ceva.. Daca vezi ca-ti plae si avansezi cand stii sa canti cate ceva la chitara ..sa zicem 50 de oiese care-ti plac te poti orienta catre chitara mai buna ,,sau electrica ca sa poti canta intr-o trupa ...pana inveti si te mai ocupi /interesezi si inveti despre ce ai nevoie de fapt ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracushorul Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 ce recomandati intre o chitara electrica si una rece? Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracushorul Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 Intreb pentru ca am avut o acustica si nu prea ma indemna la cantat. Mi-am luat o electrica pe care o zdrangan unplugget, acustic si pare mai frendly, mai usor de utilizat pentru un incepator. Poate sunt eu mai atipic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 (edited) Depinde ce-ti place tie mai mult, la clasica ii putin mai greu la inceput pana ti se obisnuiesc degetele, la toate ii asa defapt, da' la clasica is si corzi de nailon cu care o sa ai de furca unpic. La inceput poti sa-ti iei orice chitara care sa fie in stare ok sa poti canti pe ea si dupaia vezi ce te atrage mai mult, daca canti numa folk sau balade acustice poti sa stai pe acustica/clasica toata viata, daca vrei ceva mai rock poti sa te orientezi spre o electrica. Eu am invatat sa cant pe clasica, vreo 3 luni numa deaia am folosit si o fost destul de greu si descurajator la inceput, da' dupaia daca treci pe acustica sau electrica ti-i mult mai usor si-ti vine sporu'. Depinde cum vrei sa incepi. io zic ca omu a intrebat de acustica western, nu de clasica. Edited October 8, 2013 by Cryptopsy Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracushorul Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 exact, are griful cam lafel cu cel de electrica Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 (edited) Am crezut ca se poate sa fi confundat tu clasica cu acustica, singura chestie pe care o vad descurajanta la acustica ii ca poate aveai corzi mai groase decat o electrica si iti era mai greu sa apesi sau sa-ti misti mana pe grif, in rest... cam tot acolo. as zice ca esti singurul care poate sa faca o astfel de confuzie. Omul clar e incepator, in nici un caz n-ar cauta o clasica, si nu o spun din rautate, dar cei care cauta clasice stiu exact ce vor, si ar preciza acest lucru. in al doilea rand, n-are nici o legatura grosimea corzilor cu tipul chitarei... alt sfat gratuit.. si prost. poti sa ai corzi groase pe electrica, si si 8-42 pe acustica. Am avut o acustica chinezeasca, no-name, care avea actiunea corzilor ca la ibanez.. fara buzz. ti-au mai spus-o si altii, sfaturile proaste si miturile astea perpetueaza ignoranta, iar tu esti foarte activ in threadul asta, din pacate. Edited October 8, 2013 by Cryptopsy Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracushorul Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 nu va mai certati, detin o Fender Squier Bullet Strat de care sunt multumit si daca tot a venit vorba de corzi, va rog sa imi recomandati ceva pentru ea, multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 Rotosound Rotoblues 10-52. de buget si excelente. Am incercat "scumpeturi" Dunlop la vreo 35 lei, bani irositi. Your mileage may vary. Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracushorul Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 multumesc la amandoi Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 (edited) nu va mai certati, detin o Fender Squier Bullet Strat de care sunt multumit si daca tot a venit vorba de corzi, va rog sa imi recomandati ceva pentru ea, multumesc Eu am pus de curand pe un Squier D'Addario 009-045 si sunt ok. Le-am pus subtiri pentru ca folosesc chitara numai pentru studiu in special bend-uri. Modelul e EZ890 dar asta e mai putin relevant oricum. Oricum exista o sectiune de forum dedicata corzilor. Edited October 8, 2013 by sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
dracushorul Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 astea subtiri nu pleznesc repede? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 astea subtiri nu pleznesc repede? Depinde cum si cat tragi de ele in special de mi-ul subtire. Si mai ales daca tragi controlat sau haotic. Un inceptor le va rupe clar mai repede. In concluzie, da, se rup mai repede. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deenman Posted October 8, 2013 Share Posted October 8, 2013 (edited) Rotosound sunt 22 ron, si au mi-ul subtire dublat in pachet. Eu in 3 ani nu am rupt nici o coarda, si am avut 7 chitari. Mie imi plac 0.10-0.52 ca si grosime. De curand am probat si Ernie Ball sunt decente, insa ca textura si feeling D'addario mi-au placut cel mai mult. (am testat : hora/tenson/d'addario/dunlop/rotosound/elixir/ernie ball/fender/no name din lidl/ghs). PS: defapt am rupt o coarda, dar nu se pune, eram in anu 1 de studiu, am slabit corzile groase si mi-a crapat coarda mi subtire din cauza tensiunii (voiam sa dau jos corzile sa curat chitara si sa pun alt set ) Edited October 8, 2013 by Deenman Link to comment Share on other sites More sharing options...
leopold Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 Depinde cum si cat tragi de ele in special de mi-ul subtire. Si mai ales daca tragi controlat sau haotic. Un inceptor le va rupe clar mai repede. In concluzie, da, se rup mai repede. Nu stiu cum le rupeti. N-am reusit sa RUP CANTAND nici o coarda. Cu benduri comune de un ton, ba si un ton juma cand se potriveste, utilizare de tremolo, samd. Am rupt cateva punandu-le pe chitare cu ascutisuri, sau intinzand de ele prea tare imediat dupa schimbare. Insa nu la utilizare normala. Indiferent de calibru si brand. Pe de alta parte, nu le tin sa stranga rugina pe ele. Le curat de bun simt dupa ce am cantat (mai si uit cate-o data). Cand s-au nasolit, schimbarea. Ca metrica, daca nu-mi mai place cum se aud, le cam schimb. Le schimb SIGUR cand se duce naibii intonatia. astea subtiri nu pleznesc repede? Probabil ca pleznesc mai repede decat cele mai groase, INSA in momentul ala trebuiau schimbate de mult. Cel putin din punctul meu de vedere. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kozma Cosmin Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 Salut. Sunt nou pe acest forum si sper ca-mi veti putea raspunde la intrebarea aceasta. Am cantat la chitara acustica timp de un an, dar inca nu sunt perfectionat, dar cat de curand voi dori sa trec la chitara electrica(poate cel mai tarziu un an) Am aici o lista cu chitare pe care as dori sa le achizitionez: -http://esound.ro/set-chitara-squier-affinity-strat-hss-fender-frontman-15g-amp.html -http://esound.ro/chitare-si-chitare-bas/pachete/fender-affinity-special-strat-and-frontman-15g-amp-value-pack.html -http://esound.ro/chitare-si-chitare-bas/chitare-electrice/epiphone-sg-special-ebony.html + http://esound.ro/ibanez-ibz15gr-15w-combo-chitara.html -http://mcmusic.ro/chitare/electrice/ibanez-grx40-chitara-electrica-grx40.html +http://mcmusic.ro/chitare/amplificatoare/ibanez-ibz15gr-u-amplificator-ch-electrica-ibz15gr-u.html As dori sa precizez ca imi place muzica rock(trupele mele favorite sunt Depeche Mode, Nightwish,Scorpions si mi-ar placea sa fac multe coveruri dupa ei) De asemenea vreau o chitara care sa sune bine clean, dar sa fie capabila si de distors ca lumea. Astept parerile voastre si/sau alte sugestii PS: Bugetul maxim e de 1100 RON , n-as dori Les Paul-uri. Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted October 9, 2013 Share Posted October 9, 2013 -http://esound.ro/set...an-15g-amp.html Asta. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts