www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Picks,plectrums,pene


Axel Goia
 Share

Recommended Posts

Salut baieti(si fete). Dupa ce am incercat ''3124123'' de pene am realizat ca nu ma simt bine decat cu un singur model, pana de tip ''lacrima''. Am avut Kirk Hammet signature,James Hetfield signature,Dunlop,Fender..,mai multe modele(Cred ca am cam 30 acum) Am avut pene mici,mari,toate formele si marimile.

Vreau sa aflu si eu ce ''marimi'' va plac voua si cu ce modele cantati?

Eu personal prefer 1.00mm-2.00mm

 

Astea-s favoritele mele,pe astea le folosesc cel mai des :D

 

http://www.bax-shop....ct-details.html

 

 

http://www.bax-shop....ct-details.html

Edited by Axel Goia
Link to comment
Share on other sites

sal!

 

eu folosesc in general 1.5mm. Mai jos de 1.14 nu cobor niciodata si am cantat si cu 3mm multa vreme.

Ca si model, Dunlop Jazz III XL (1.5mm) folosesc. Ar mai merge si altele asemanatoare, dar am facut un fix pt astea :D

Si am avut mai bine de 50 de modele pana acum :) dar de vreo 2 ani cu Dunlop-urile Jazz III XL cant.

Link to comment
Share on other sites

Dupa mine, cel mai bun material dpdv al atacului (testat destul prin comparatii), dar si un sunet mellow frumos la lovire pe corzile subtiri, fara sa le faca sa sune pitigaiat, ca si alte materiale gen lexan,este ultexul

 

Dunlop Jazz III Ultex 2.0 (dimensiunea normala a unui jazz III mai mica, material ultex diferit de ultex-ul transparent galben, si foarte diferit ca atac de normalele nylon red si stiffo black ;) )

 

Le-am descoperit singur, fara ,,inspiratii'' ca are x sau y

Basically, eu mi-am aruncat toate celelalte jazz-uri de la Dunlop de cand am astea

 

100E0541.JPG100E0540.JPG100E0539.JPG

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Sa zicem ca am o problema cu John Petrucci jazz lll. :)) Mie-mi plac foarte mult. Apropo,cum canti frate cu 3mm? Cred ca are ''attack'' bun dar totusi...la 3 mm e cam pietroi:))

 

Am si eu Dunlop Jazz III Ultex 2.0.

Si,sunt destul de ok. :-??

:D Ati folosit pene din metal:>>?

 

big.JPG

Edited by Axel Goia
Link to comment
Share on other sites

la 3mm corzile ti se supun instant. E o senzatie geniala. Incearca macar o data for fun :P

Razvan: pai inainte de XL Jazz III pe Ultex am stat :lol: intr-adevar, e genial materialul (la Jazz III lasa de dorit fata de ultex dar il prefer oarecum pt grip)

Alex: nup, metal n-am incercat :) dar cred k-s nasoale. Plus ca nu-mi place sa-mi tocesc corzile cu pana in 3 ore de cantat :)))

Link to comment
Share on other sites

În general am vreo 3 tipuri de pene prin preajmă, când cânt. Una mai rigidă şi ascuţită, în general Dunlop Tortex, de-aia sharp, cum e în poza lui vektor, una medie rotunjită, de-aia clasică, nu contează modelul, am unele primite gratis de la comenzi de pe ebay, şi una subţire, Dunlop Tortex de 0.5. Cea din urmă o prefer mai tocită. Cu alea mici-mici, gen Dunlop Jazz nu prea m-am împăcat niciodată. Am o cutie plină de pene, am tot adunat de pe vremea când căutam "the one". Nu sunt fixat pe texturi sau dimensiuni, de obicei iau ce prind la mână.

Link to comment
Share on other sites

Vale: eu am cantat vreo un an cu niste pene rotunde ca un ban', facute din plasticul in care a venit o cartela SIM :P dar depinde si ce/cum canti. Tu folosesti si degetele destul, deci ai cu ce te salva. Dar daca unii folosesc doar pana si au nevoie de anumite forme precise si care sa nu agate, cartelele si decupajele nu-s tocmai ok :D

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

"Penele" pe care le folosesc nu sunt ideale pentru viteza foarte mare, daca vrei sa sune totul exact. Daca vrei sa sune ca la Petrucci, totul curat sunt alte variante, pene mai dure, ascutite etc. Dar, daca vrei sa ai atacul si nervul ala..., cel putin pentru mine, asta e! Totusi, nu uitati ca la chitara se mai canta si riff..., nu doar solo, iar la riff penele mele nu au concurenta, dupa parerea mea, desigur...

Link to comment
Share on other sites

Ok, nu stiu dar...prefer o pana,. Din cauza faptului ca-mi rod unghiile uneori e greu sa cant si ma dor degetele.

Mi-am luat black ice:> not the best but still pretty.

 

Razvane,de unde ai jim ultex-ul ala de 2mm?:>> e interesant,mai ales culoarea aia,nu prea am vazut d-alea.Ce-am avut eu era altfel. Eu am tortex de 2mm.

 

În general am vreo 3 tipuri de pene prin preajmã, când cânt. Una mai rigidã ºi ascuțitã, în general Dunlop Tortex, de-aia sharp, cum e în poza lui vektor, una medie rotunjitã, de-aia clasicã, nu conteazã modelul, am unele primite gratis de la comenzi de pe ebay, ºi una subțire, Dunlop Tortex de 0.5. Cea din urmã o prefer mai tocitã. Cu alea mici-mici, gen Dunlop Jazz nu prea m-am împãcat niciodatã. Am o cutie plinã de pene, am tot adunat de pe vremea când cãutam "the one". Nu sunt fixat pe texturi sau dimensiuni, de obicei iau ce prind la mânã.

 

Nu esti fixat pe texturi? Pff..daca-mi dai mie una d-aia mai ''fina'' s-ar putea s-o scap:))) in general prefer o pana cu grip gen big stubby(dunlop 1mm) :D

Link to comment
Share on other sites

Ultexul 2.0 black (ce nu are nici o legatura cu cele galbene despre care toti spuneti ca le aveti), l-am luat din state/uk de pe eBay

 

La noi nu am vazut...cel putin nu stiu eu sa fie.

 

Eu zic ca sunt niste pene foarte bune,din multe puncte de vedere. Aproape ca simt ca le fac reclama :lol: si nu asta doresc, dar nu am mai avut asa pene, sa mi placa ca...tot. Nu pot sa explic,trebuie testate. Btw, sunt hard ca naiba si nu se pot indoi deloc.

 

Va voi face audio samples, comparatie jazz III nylon red,cu astea de exemplu, sa vedeti ce inecat suna pe mutes cele rosii. E diferenta destul de sesizabila si de impact daca ma intrebati pe mine.

 

Stiu asta ca am un amp la care saturatia il sparge putin spre od fuzz, si il setez la limita sa fie bun la mutes. Cu orice alta pana as canta ori e brea buhait, prea loose la mutes, nu e cut fain, dar cu penele astea e fix ce trebuie.

Link to comment
Share on other sites

Eu folosesc Pene cu varful ascutit de 1 mm tortex de la dunlop sau alea de ultex de scrie Hetfield pe ele.

Am o gramada de pene si folosesc doar 2 :/

Daca n-are varful ascutit mi-e greu sa fac alternate picking cu precizie. Ma enerveaza faptul ca dupa un timp varful ascutit se toceste. Voua vi se intampla asa ceva?

Link to comment
Share on other sites

dap :) pe mine nu asta ma afecteaza. Din contra, cu cat e varful mai rotund, cu atat aluneca mai usor pe corzi, cu toate ca precizia scade, logic, fiind suprafata de contact mai mare. INSA ma enerveaza de mor penele noi, cumparate din magazin, ce au imperfectiuni de la cum au fost turnate sau taiate. Gen linia aia fina de la imbinarea a 2 suprafete, stiti la ce ma refer. Ca la jucarii, acolo unde se vede clar ca se imbina fata cu spatele, de-a lungul unei linii. Ca o cusatura in cazul hainelor. O pilesc imediat :)

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Mircea: thanks :lol: in engleza stiam cum sa-i spun dar nu si in romana :P dar nup, nu se tocesc (cel putin nu la Dunlop Jazz III). Prima data, cand nu am pilit pana si am lasat-o asa sa se toceasca natural, bavura a disparut cam in 2-3 luni. De cantat zilnic :) Sunt elastice si filigranate, de aia se tocesc greu. Nu sunt tari, sa se duca imediat prin frecare.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.