www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Intalnirea Rgc 2014 - 25-27 Iulie, Conacul Vanatorului, Moeciu


sam
 Share

Recommended Posts

Prima varianta de meniu. Dati-va cu parerea pentru a o "optimiza". La bauturi, cand am spus tarie, m-am referit la mai multe feluri de bautura, care cumulate sa insumeze cantitatea respectiva. La tarii nu ma pricep fiindca nu-s mare impatimit, asa ca dati-va cu parerea. Ne intereseaza ce tipuri de tarie si ce cantitate (de persoana).Vinul poate il cumparam de la cineva, facut de el, pe degustate.De asemenea, dati-va cu parerea si in legatura cu cantitatile de mancare. Sam, daca ai timp, crezi ca ai putea face o estimare de pret total pentru o persoana, dupa ce definitivam meniul?A. VINERI1. Mizilicul la primire, procurat de la localnici, zicea Les Paul ca stie cateva surse pe acolo:- slanina, carnati, muschi afumate;- cascaval afumat;- branza de burduf;- ceapa verde;- usturoi verde;- paine de casa.- 50 g palinca2. Cina - gratar (portie):- 200 g ceafa de porc fara os;- 1 felie fleica sau piept de porc;- 2 carnati subtiri;- 3 mici;- 1 frigaruie de pui;- 1 pulpa de pui- 200 g paine;- mustar dulce, iute, checiap.Garnitura pe gratar: cartofi, ardei grasi, dovlecei, ceapa, rosii, ciuperci.Bautura (de persoana pe o zi): 6 beri, 1 litru suc, 250 ml tarie, 500 ml vin.B. SAMBATA1. Mic dejun: 2 oua ochiuri/ fierte, 3 crenvursti, cas proaspat, rosii, castraveti, lapte, ceai, cafea, chec, paine.2. Pranz: fasole cu ciolan afumat, castraveti murati, paine.3. Cina: purcel la protap, cartofi copti, porumb copt.Bautura (de persoana pe o zi): 10 beri, 2 litri suc, 400 ml tarie, 1 litru vin.C. DuminicaMic dejun: ciorba de potroace, smantana, ardei iute, paine, cafea, suc. Plecarea, fiecare dupa programul sau. De ciugulit ceva inainte de plecare cred ca ne mai ramane de pe la gratar, vreo coaja de paine... vedem cum facem. Daca se intampla sa ne ramana bautura inainte sa plecam, o putem imparti frateste. :)

 

COLEBIL

Triferment

Nospa

Dicarbocalm

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

la meniul asta vad 2 optiuni: fie o sa fim atat de beti incat n-o sa mai mancam nimic de greata, fie o sa fie dezastru ca de sarbatori la romani cu salvare, stiri si alea alea cu headlineuri de genul: chitaristi depravati au mancat pana au dat pe afara.

400 de beri pe zi, 200 de litri :rcain: ...ma voi inchiriati duba sau invarfuiti masina lui sam? :lol:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

la meniul asta vad 2 optiuni: fie o sa fim atat de beti incat n-o sa mai mancam nimic de greata, fie o sa fie dezastru ca de sarbatori la romani cu salvare, stiri si alea alea cu headlineuri de genul: chitaristi depravati au mancat pana au dat pe afara.

 

Ţi se pare. În privinţa mâncării trebuie să ai în vedere că tot ce-a înşiruit George pe-acolo n-o să-ţi apară în faţă în acelaşi timp, ca la nuntă. Grătarul n-o să fie încăpător să-ţi încapă toate cele, aşa că o să se pună pe rând, o să se facă mai multe focuri că nu ţine jarul şi na, nu o să ne oblige nimeni să le facem la foc automat, putem face o parte odată, mai stăm două ore mai punem de un grătar şi tot aşa. Pe urmă na, cam tot ce se pune pe grătar e ok şi rece, aşa că dacă ni s-o face foame mai spre dimineaţă, sau a doua zi, mai putem mânca ceva şi din rămăşiţe.

La băutură iar, n-o bei pe toată odată. Cel puţin sâmbătă, nu cred că o să stăm să ne plimbăm pe munţi sau nebunii. Cel puţin eu nu. Aşa că na, stai pe la pensiune, mai o vorbă, mai o bere, nici nu ştii când ai lins 10 beri.

Link to comment
Share on other sites

eu zic k e super meniul de mancare efectiva, insa bauturile WTF :lol: oameni buni, nimeni n-o sa bea atat. Oricat de buna ar fi berea, vinul, taria, sucul, etc. e prea multa cantitate oricum.


pt vineri: 6 beri, 1 litru suc, 250 ml tarie, 500 ml vin de persoana


si


pt sambata: 10 beri, 2 litri suc, 400 ml tarie, 1 litru vin de persoana


wat da? ganditi-va ca ati pus 4,75 litri/persoana pt vineri si 8,4 litri/persoana pt sambata ... that's just plain stupid :) unui om normal ii e greu sa bea 2 litri de apa pe zi, d-apai intre 5-8 litri de alcool, suc, etc. ... te faci praf si de betie, si de greata, dai p'afara, mai te apuca si o burta de stai apoi tot weekend-ul pe WC. Sa nu uitam ca avem si mancare pe saturate, deci sa va vad unde bagati atat in voi, atat cantitativ, cat si cum le amestecati (rosii cu fasole, cu bere, cu suc, cu palinca, cu ceapa, castraveti si gratar ... that'll be something :lol:)


la bun, puneti undeva la 2 litri de bautura combinata pe zi, pe persoana, maximum.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

307731_256917357685254_90874373_n.jpg

 

La mine cam asa merg cumparaturile pentru petrecere :P Niciodata nu e prea multa bautura. Si la sfarsit poti imparti ce a mai ramas si sa iei acasa.

sam, nu ne-ai zis daca e ok pe 3-4 mai avansul. Si ca sa fiu clar, nu ma treci pe lista pentru ca saptamana asta vorbesc la munca ce si cum - am inceput sa joc DotA cu seful ca sa ma pun bine si sa incep sa obtin favoruri :) - si as putea pana vinerea viitoare sa imi iau salariu, sa depun banii si sa zic clar.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

E ok avansul la inceputul lui mai, insa n-as vrea sa ne intindem cu el mai mult decat atat pentru a putea rezerva pensiunea din timp. Asa cum am mai spus, pe parcurs ce timpul trece pensiunile se vor ocupa si de preferat ar fi sa avem de unde alege nu sa ramanem cu trei cotete pe care nu le-a vrut nimeni. Parerea mea...

 

Cat despre meniu, hai sa tragem linie si sa-l batem in cuie pentru e putea estima niste costuri pentru ca din cate am inteles exista lume care vrea sa stie la ce sa se astepte inainte de a da avansul si uite asa ne invartim in cerc.

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

eu sunt light. meniul e ok, dar si ala e mult pt mine. la bautura, imi place sa fac colectie de neuroni. asa ca doar:

 

2 beri + 300-400 ml de tarie pe zi. eventual vin in locul berilor.

 

Vine cineva cu trenul? Imi place sa beau in tren.

Edited by CiocanelBloodyCIocanel
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Eu am propus sa luam la comun mancarea, berea, apa, sucurile, eventual si vinul si sa-si aduca fiecare ce si cata tarie stie ca bea. Nu tin la asta, personal ma supun oricarei configuratii dar mi se pare ca varianta asta ne scuteste de o gramada de scenarii si calcule si oricum nu vom putea impaca pe toata lumea pentru ca fiecare vrea sa bea altceva, unii beau putin spre deloc, altii beau cu cisterna si tot asa.

 

 

unui om normal ii e greu sa bea 2 litri de apa pe zi

 

Corect doar ca eu de exemplu beau 4 beri (la 0.5L) de zici ca nici n-au fost. Echivalentul in apa nu intra :D

Edited by sam
  • Like 4
Link to comment
Share on other sites

corect, propun si eu taria separat, fiecare cat si ce vrea, restul la comun :) si da, stiu ca apa nu intra ca alcoolul, dar ... 8 litri si ceva pe zi ... :D totusi .. plus ca atrag iar atentia asupra elementului "cum si ce combini", atat bauturile intre ele, cat si bauturile cu mancarurile :P mancarurile umpland si ele stomacu' o groaza

Edited by otringal
Link to comment
Share on other sites

 

eu zic k e super meniul de mancare efectiva, insa bauturile WTF :lol: oameni buni, nimeni n-o sa bea atat. Oricat de buna ar fi berea, vinul, taria, sucul, etc. e prea multa cantitate oricum.
pt vineri: 6 beri, 1 litru suc, 250 ml tarie, 500 ml vin de persoana
si
pt sambata: 10 beri, 2 litri suc, 400 ml tarie, 1 litru vin de persoana
wat da? ganditi-va ca ati pus 4,75 litri/persoana pt vineri si 8,4 litri/persoana pt sambata ... that's just plain stupid :) unui om normal ii e greu sa bea 2 litri de apa pe zi, d-apai intre 5-8 litri de alcool, suc, etc. ... te faci praf si de betie, si de greata, dai p'afara, mai te apuca si o burta de stai apoi tot weekend-ul pe WC. Sa nu uitam ca avem si mancare pe saturate, deci sa va vad unde bagati atat in voi, atat cantitativ, cat si cum le amestecati (rosii cu fasole, cu bere, cu suc, cu palinca, cu ceapa, castraveti si gratar ... that'll be something :lol:)
la bun, puneti undeva la 2 litri de bautura combinata pe zi, pe persoana, maximum.

 

Dar tu nu stii ca romanu' socializeaza cel mai bine daca bea si mananca? cu accent pe bea :)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

DOI litri de lichid pe zi?? No way. Eu beau 2 litri de suc la o punga de seminte la un film.

Cu berea... ma vad stand cu ea in mana mai toata ziua, mai ales ca e gratar si atmosfera de petrecere. Cum a zis si Sam, 4 beri sunt ca si cum n-ar fi, mai ales dupa primele 2-3. Intr-adevar nu poti bea mai mult de 2-3 litri de apa pe zi, dar bere sau suc bei.

 

Mie imi convine sa luam la comun berea, sucul si apa, iar restul sa-si aduca fiecare ce tarie sau vin prefera.

 

La ciorba de potroace renuntam si ne orientam s-o mancam la un restaurant?

 

Berea sa fie la doze, nu la pet.

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Total de acord cu Geroge, obligatoriu berea trebuie sa fie la doza. La pet se trezeste si se incalzeste, mai ales ca va fi foarte cald.

 

Cat despre potroace ar fi fain sa o facem acolo dar nu-mi dau seama cat de lesinati vom fi dupa doua zile de 'munca'. Din experienta proprie in ultima zi nu prea-ti mai vine sa faci mare lucru iar mersul la o carciuma ar fi destul de comod.

Cum ziceti si voi si mai ales cum zice George ca parca el zicea ca se ocupa de ciorba. Eu la bucatareala ma bag oricand doar ca ciorbele nu sunt specialitatea mea.

Link to comment
Share on other sites

Ciorbele sunt cele mai usoare : tai ingredientele si le vari la foc sa fiarba. +1 pentru ultima zi la restaurant/carciuma/bodega.

4 beri sunt "casual". Nu stiu de restul, dar parca prefer sa beau toata ziua bere si spre sfarsit, cand incep sa alerg muste cu toporul si sa fiu foarte prietenos, sa beau nitica tarie.

Nu cred ca se va strica mancarea adusa - in 12-24 de ore nu se inverzeste, plus ca vom fi la o altitudine unde noaptea este mai racoare.

 

Edit : Cosmin, nici eu nu stiu exact, dar probabil ca se va organiza din Bucuresti un road trip.

Edited by Capitanul_Nam
Link to comment
Share on other sites

Ciorbele sunt cele mai usoare : tai ingredientele si le vari la foc sa fiarba. +1 pentru ultima zi la restaurant/carciuma/bodega.

Cum ziceti si voi si mai ales cum zice George ca parca el zicea ca se ocupa de ciorba. Eu la bucatareala ma bag oricand doar ca ciorbele nu sunt specialitatea mea.

 

Eu am zis ca fac fasolea, Viorel face purcelul la protap, gratarul tot noi plus cine se mai baga. La ciorba nu ma bag, c-as vrea sa las si pe altcineva sa ne arate talentele culinare... cu alte cuvinte, mi-e lene sa fac si borsul, ma-ntelegeti, nu? Adica, facem fiecare cate ceva.

 

 

Nu stiu de restul, dar parca prefer sa beau toata ziua bere si spre sfarsit, cand incep sa alerg muste cu toporul si sa fiu foarte prietenos, sa beau nitica tarie.

 

 

Same here.

Link to comment
Share on other sites

bah eu n-o sa beau deloc un minim de 4 beri :) plm e mult si degeaba. but that's just me. si plus k mi se ia si de gust .. si de toate :P oricum ar fi, nu conteaza, beti cate vreti, doar sa nu vad apoi o tarla de oameni piliti, care se clatina, incep si vorbesc aiurea, se iau la cearta, poate si bataie putin prin iarba, pe femei, fotbal, politica, sau alte iesiri din campul lexical al alcoolului :) ca stiu foarte bine cum sunt mai toti curajosii care se avanta la baxu' de bere ca si cand e doar aperitivu' pt tarie, iar dupa 2-3 deja se transforma usor usor in alte personaje, care mai de care mai de Caragiale :P

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Ba eu parca de dragul tau vin. No homo.

 

Sent from my Nivo using Tapatalk

 

Vorbeai cu mine? :wub:

Argumenteaza putin. :)

 

bah eu n-o sa beau deloc un minim de 4 beri :) plm e mult si degeaba. but that's just me. si plus k mi se ia si de gust .. si de toate :P oricum ar fi, nu conteaza, beti cate vreti, doar sa nu vad apoi o tarla de oameni piliti, care se clatina, incep si vorbesc aiurea, se iau la cearta, poate si bataie putin prin iarba, pe femei, fotbal, politica, sau alte iesiri din campul lexical al alcoolului :) ca stiu foarte bine cum sunt mai toti curajosii care se avanta la baxu' de bere ca si cand e doar aperitivu' pt tarie, iar dupa 2-3 deja se transforma usor usor in alte personaje, care mai de care mai de Caragiale :P

 

Tu bea 4 beri ca nu se supara nimeni, dar ziua de sambata incepe la 10 dimineata si se termina la 3 dimineata a doua zi. 10 beri in 12 ore, cu caldura de afara si mancare plus foc de tabara, cine crezi ca se imbata in regimul asta. De ametit da, dar nu imbatat.

Link to comment
Share on other sites

Am chef de ceea ce numesc "dezintoxicare spirituala". E betia aia luata usor, intinsa pe parcursul a mai multe ore, in care discutia porneste de la "Ce ai mai facut in ultimul timp?" si ajunge la politica, planuri de viitor, sensul vietii si, in cazuri extreme, sa ii spui celui mai bun prieten ca vrei ca el sa fie nasul copilului tau in timp ce mergeti prin vant de 100km/h, la -10 grade, pe malul Dambovitei din centrul vechi al capitalei pana in regie.

Edited by Capitanul_Nam
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ok, cred ca vrem sa ne vedem la fata, nu doar sa ne auzim (nu e tot aia cu a ne intelege), asa ca propun ca fiecare sa isi aduca cat stie ca poate sa bea fara sa dea foc la cabana si sa ne puna mana pe fund.

Eu mai mult de 4-5 ber intr-o zi nu o sa bag iar daca vreau o tarie, 1 kil' pentru 2 zile e perfect (cu asta vin eu).

In rest sunt de acord cu orice meniu propus, eu nu mananc mult si maxim de 2 ori pe zi.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Si eu votez cu "fiecare cu aia ma'sii" la capitolul bautura. Ideea intalnirii era socializarea, nu "your every saturday night with za rock boys", ca pana la urma nici nu ne cunoastem asa bine, razvan a subliniat bine potentialul belicos al oamenilor la bautura. Plus ca suntem chitaristi...de 10 ori mai mandri. Lampa, procesoru', stratu', LP-ul, toate vor fi subiecte de bataie!

 

si ajunge la politica, planuri de viitor, sensul vietii si, in cazuri extreme, blablabla iada iada

 

Pai iarasi...romanul nu poate sa discute chestiile astea decat la betie, no?

Edited by lefmir
Link to comment
Share on other sites

Scopul principal al mancarii si al bauturii la comun nu este cantitatea ci usurinta in achizitionare/preparare.

E ca la pomana cu meniu fix, cu doar doua variante: de post si de dulce (nu stiu de unde vine asta, dar asa se spune) unde n-ai cum sa dai gres.

Fiecare va manca si bea pe saturate fara sa comenteze.

Succesul e garantat si bataia de cap e minima.

De obicei se alege acelasi tip de bautura ca baza a fundamentului, pentru ca omul (barbatul mai precis) in general face urat nu cand se imbata, ci atunci cand amesteca bauturile.

Si ma gandesc la Mister Popular (ca nu exista chef fara asa ceva) care va fi invitat de 10 insi ubriaci, care-i vor spune mai mult sau mai putin imperativ:

"Qoaie, bea cu mine una mica!"

 

La 112 se poate suna si fara semnal sau fara baterie la telefon? ;)

 

Eu nu-s de loc mofturos si cum am mai spus si ma supun majoritatii.

Daca se va merge pe "Fiecare cu 'zda ma-sii" eu iau 3 saci de pufuleti si am terminat cu mancarea pe doua zile, 5 l de vin alb demisec si un bax de apa cu bule, si am terminat si cu bautura si bineinteles fo' douaj'de pungi de seminte si am terminat si cu desertul. :)))))

Link to comment
Share on other sites

Fratilor deja o dati in diverse. Hai sa vedem ce luam de mancat si de baut ca sa facem meniul, respectiv sa poata da lumea avansul.

 

Ca unu' bea doar 2 beri si altu' 12, ca unu' e vegetarian si altu' mananca porcul cu tot cu cotet astea sunt detalii. Vorba lui George, cand te duci la nunta ala e meniul, ca-ti place sau nu asta e problema fiecaruia.

 

In rest ca unii sunt scandalagii la bautura, ca altii se imbata din 2 beri sau ce probleme se mai discutau pe sus, asta e, ii trimitem in padure si ne vedem de treaba. Nu poti sa le prevezi pe toate si nici sa iei doar 2 beri de caciula ca sa nu se certe lumea pe politica. Hai ca nu mai avem 14 ani da-o-n colo de treaba.

 

Personal sunt de acord cu meniul lui George cu precizarea ca vin si tarie sa-si aduca fiecare in functie de ce bea iar ciorba de duminica sa o mancam la o carciuma ca sa stea toata lumea linistita in ultima zi. Daca se ofera cineva sa o faca din partea mea e liber, colaborez daca e nevoie, doar ca nu sunt de acord cu Capitanul ca ciorbele sunt cele mai usoare. O zeama lunga poate face toata lumea, dar ciorbe bune fac putini.

Edited by sam
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • Cosu unpinned this topic

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.