www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ajutor! Vintage V100!


Guest SuNz_TWin
 Share

Recommended Posts

Guest SuNz_TWin

Salutare tuturor,

imi ingadui sa va rog sa ajutati un biet novice in ale chitarii cu cateva informatii.

Dupa zeci de ore de review si o gramada de feeback pozitiv mi-am procurat chitara din titlu, fiind totodata prima chirtara electrica. Din nefericire nu m-am putut deplasa in Bucuresti pentru a o lua direct din magazin, asadar am comandat-o telefonic. La primire am analizat fiecare cm ,fiecare detaliu si parea ok. Ulterior am observat fret-buzz pe o parte din corzi pana la tastele 7-8, iar pe celelalte corzi buzz de la 12 in sus. M-am gandit ca e din setari, dar totusi am analizat chitara mai atent si am observat un detaliu care m-a speriat. Headstock-ul (nu-mi dau seama daca si griful chitarii ) este sucit spre stanga! Am trimis chitara inapoi celor de la esound iar dupa o saptamana mi-au returnat-o spunand ca a fost "reparata si setata". La intrebarea, legitima zic eu, daca imi poate confirma problema acuzata, tipul mi-a spus ca nu stie ce a avut pt ca nu e de specialitate, dar acum chitara este reparata si good to play. Misto zic! Evident, la inapoiere chitara prezenta aceleasi probleme!!! Daca nu eram constient de felul in care se fac lucrurile p'aci pe la noi poate as fi fost surprins!

Vin si intreb, poate chiar ii acuz pe nedrept, headstockul unei chitari electrice trebuie sa fie sucit, astfel incat el sa nu se afle in acelasi plan (paralel) cu corpul chitarii?!? Pentru o imagine mai detaliata voi incerca sa atasez niste fotografii care sa evidentieze "sucirea".

Astept un raspuns, ca sa stiu ce am de facut.

Multam!

post-19963-0-62475600-1325948400_thumb.jpg

post-19963-0-99315800-1325948419_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest SuNz_TWin

In regula!

Multumesc tare mult pentru raspuns!

Deci nu-i acuz pe nedrept, intradevar e vorba de un defect! daca pentru ochiul unui neinitat, cum sunt eu, asta pare o neregula, nu vad cum pentru cei care sunt in business nu a fost identificabil defactul! sau..cel mai probabil..au zis, romanescul deja, "lasa ba ca nu-si da seama!" Concluzia: incompetenta sau reavointa!

Mersi inca o data!

Seara faina!

Link to comment
Share on other sites

Acest defect este ireparabil si poate avea 2 cauze:

- un defect de fabricatie - headstockul a fost tait si / sau lipit strimb, caz in care nu este asa de grav, chitara poate functiona in anumite limite, apropape normal, dar totusi este un defect si ar trebui vanduta la solduri la sfert de pret

- un defect aparut dupa fabricatie datorita depozitarii necorespunzatoare si / sau calitatii proaste a materialelor (lemnul din neck tait prost si neuscat corspunzator). In acest caz probabil ca este torsionat tot gatul (poti sa verifici asta vizual), si defectul chiar face chitara inutilizabila. Eventual poti sa o foloseasca pentru un ornament intr-un bar.

 

In ambele cazuri trebuie sa ti se schimbe (atentie - nu setare sau reparatie) obiectul. Ameninta-i cu OPC, si pune in practica amenintarea fara prea multe ezitari. Fa-ti copii dupa documentele de achizitie, poze la rezolutie mare care sa demonstreze defectul, eventual mergi cu obiectul la inspectorul OPC sa-l vada cu ochii lui.

Link to comment
Share on other sites

@Mr Vintage - uita-te la fotografii, la cum arata headstock-ul.

@SuNz... - nu-i bai. Nu te mai chinui cu forumul, ca nu vad rostul. Trimite fotografiile alea la esound. Le dai un telefon si le spui ca vrei sa le trimiti chitara si stabilesti cu ei. Ori ti-o schimba cu alta, ori iti returneaza banii. Spune-ne ce iti raspund.

 

Eroarea este, cel mai probabil, una de fabricatie. Slabe sanse sa poata stramba cineva griff-ul asa fara sa il crape...

Edited by Gojira
Link to comment
Share on other sites

@ Vintage: 1. acurat este un cuvânt al limbii e-n-g-l-e-z-e, repetă după mine. 2. Nimic nu poate face capul chitarei să se întoarcă precum floarea soarelui decât dacă a)e făcut din frișcă b)este făcut așa c)după ANI și ani de zile de stat în mediu extrem de uscat, cu corzi extrem de tari (tensiuni inegale) sau fără cozi pe chitară

 

@ Ironside - omule, jos pălăria, am râs cu poftă, epic

 

@ SuNz-TWin - trebuie să îți trimită ALTĂ CHITARĂ, cu ALTĂ serie (sau cel puțin cu alt gât, dar nu prea cred, cum au spus și ceilalți). Cu scuze, și multe. Părerea mea e să epuizezi variantele înainte de OPC, oameni sunt tari pe mâncăruri, când vine vorba de alte chestii le cam dă cu virgulă (proprie experiență). Ține-ne la curent, chiar sunt curios cum se rezolvă o asemenea problemă care în SUA (a propos de străinătate) ar fi fost soluționată pe loc cu scuze, discount și transport plătit.

Link to comment
Share on other sites

Guest SuNz_TWin

Mr. Vintage ..spune-mi te rog dacai vazut fotografiile? Si daca nu iti cer prea mult poate poti posta o fotografie in acelasi unghi cu vintage-urile tale. Sunt tare curios..

Link to comment
Share on other sites

N-ai treaba, nu trebuie sa fie nimeni de specialitate. Le spui frumos daca vezi ca te paseaza ca nu esti venit cu pluta, ca esti informat in legatura cu Legea 365/2002, Legea 121/2006, Legea 161/2003, Ordonanta 130/2000 si stii ce drepturi ai (dupa ce iti arunci si tu un ochi prin ele), ei fiind obligati sa-ti returneze banii pe produsul achizitionat, fara sa specifici un motiv. De asemenea le spui ca, dupa ce ca ti-au vandut un produs care nu poate fi folosit, manualele pentru respectivul produs nu sunt in limba romana (sunt sigur ca nu ai si in limba romana), lucru ce este, din nou, o incalcare a legii. Ideea este ca ai toate bazele legale pentru ca OPC sa dea curs plangerii pe care eventual o poti depune la ei. Lucru ce le poate aduce pierderi mult mai mari decat valoarea chitarei. Ei stiu asta si probabil ca se vor inmuia.

Daca tot vezi ca tot fac pe prostii, le faci frumos o adresa prin care iti exprimi nemultumirea si prin care soliciti returnarea banilor. Ii rogi sa iti dea un numar de inregistrare la acea adresa. Daca nu vor sa-ti dea numar de inregistrare si nici nu iti dau un raspuns la adresa, nu prea vor sa iti dea banii. In acest caz nu-ti ramane decat sa iei legatura cu OPC si sa faci ceea ce te vor indruma cei de-acolo.

 

Nu cheltui bani aiurea pe benzina sa te duci la ei, de cele mai multe ori se pot rezolva lucrurile mai usor. Si daca te duci, mare lucru nu cred ca rezolvi. Daca ei vor sa fie nesimtiti prin discutiile telefonice, pot fi nesimtiti si cand iti vad moaca, stai linistit.

Edited by Gojira
Link to comment
Share on other sites

Ma voi duce direct in magazin.

 

Asta trebuia sa faci cind ti-ai cumparat chitara. In mod normal, aia ar fi constatat ca intr-adevar chitara are un defect de fabricatie si te-ar fi intrebat: "Ba SnUz, cum o dregem? Iti schimbam chitara sau-ti dam banii inapoi?". E, nu tata, noi e in Romania, pina nu se lasa cu amenintari cu OPC-u' nu rezolvam nimic. Stam cu degetu' in kur, ca noi e magazin, si-l lasam pe fraier sa se descurce. Abia cind simt ei ca se ingroasa treaba incearca sa te multumeasca si dintr-o data sint mult mai amabili!

 

Nesimtire. Sper sa dea faliment toti minunatii care fac porcarii din astea.

Link to comment
Share on other sites

@ Vintage: 1. acurat este un cuvânt al limbii e-n-g-l-e-z-e, repetă după mine.

 

Cer scuze ca iar mai bag numai pentru prostii, dar "acurat", mai nou, exista si in romana. Ca a fost luat din engleza, nu e (aproape) nicio indoiala. Dar exista si in romana.

 

Am scris ca nu e aproape nicio indoiala pentru ca la noi nu are mereu sensul din engleza, adica nu inseamna neaparat "accurate". Nu e sursa neaparat relevanta, dar iata http://www.webdex.ro/online/dictionar/acurat.

Dar repet, de obicei la noi mai inseamna si altceva (ca si "patetic" :) )

 

Apropo de cuvinte ciudate, preluate cu lopata de la altii: asta-vara, cind am aflat de "acurat", am mai aflat de unul... Tineti-va bine...*drumroll* a eșeca... Numai ca asta nu e pe bune. Decit in mintea doamnei Maia Morgenstern, care l-a zamislit. :)

 

Scuze de offtopic!

Link to comment
Share on other sites

Eu sper ca toata problema sa fie de fapt o neintelegere.. II recomand lui Bogdan sa mearga cu chitara la cineva care se priecepe sa faca un setup, acesta poate sa constate daca e un defect de fabricatie sau este o problema de reglaj. Din poze eu nu pot trage concluzia clara ca ar fi o problema de fabricatie, desi inclin sa cred ca asta este. Dupa ce se constata aceasta poti sa urmezi pasii pe care i-au enumerat colegii de mai sus. Daca erai din Bucuresti te ajutam eu cu setupul, dar sunt convins ca o sa gasesti un coleg binevoitor si in Sibiu. Bafta

Link to comment
Share on other sites

NU mai pierde vremea cu prostii. Direct OPC. Raul trebuie taiat din radacina. I-ai contactat telefonic, le-ai trimis chitara cu defect inapoi, ai facut demersurile amiabile. Este vremea sa lovesti scurt si eficient.

 

Cazul asta m-a intors pe dos ca aproape imi vine sa ma duc eu.

Link to comment
Share on other sites

Cer scuze ca iar mai bag numai pentru prostii, dar "acurat", mai nou, exista si in romana. Ca a fost luat din engleza, nu e (aproape) nicio indoiala. Dar exista si in romana.

 

Corect. Greșeala mea. Dar o să folosesc cuvântul ăsta numai după ce s-or inversa polii.

 

...a eșeca? Superb.

Link to comment
Share on other sites

Din orice unghi ai incerca sa faci poze, n-o sa-ti arate asa.

Corzile demonstreaza cel mai bine starea headstock-ului. Uita-te ce unghi au EAD la imbinarea cu nut-ul si ce unghi au GBe tot acolo.

 

Nu stiu "al cui esti", Mr Vintage, dar sa ne faci pe toti chiori cand dovezile sunt asa de evidente nu este prea frumos... Nu stiu ce treaba ai cu esound, dar ceva tot urmaresti tu...

Edited by Gojira
Link to comment
Share on other sites

Concluzia? NU mai cumparati de la esound... fara sa exagerez, au un magazin 2 pe 4, si un site enorm. Tu ca omul te uiti pe site, gasesti ce vrei, intri in magazin si ceri. Raspunsul e: pai nu avem in stoc. Pai cum? ca pe site scrie altceva... R: da, dar e in depozit, la nustiu care adresa...

De FIECARE data am patit asta, si a trebuit sa ma intorc mai tarziu. Mai putin daca il nimeresti pe patron, tipul chiar se strofoaca si stie sa isi vanda treaba.

Parerea mea SuNz_TWin, e sa ceri banii inapoi pe ea, daca nu vor, suna la protectia consumatorului (precum a zis si un coleg mai sus), dar grabeste-te fiecare zi in plus poate reprezenta un dezavantaj (sa nu iti zica pe urma, ca de ce ai asteptat atat). Nu mai cumpara de la ei decat daca e ultima alternativa. In cazul in care primesti banii inapoi, cumpara aceeasi chitara de la McMusic, oamenii sunt de nota 100 acolo. Bafta!

Link to comment
Share on other sites

Nu vreau sã-i dau nici un sfat colegului cu problema, mai ales cã vãd cã se discutã de firme de instrumente ºi ºtiu cã i se pot întâmpla accidente oricui. ªi eu am comandat la Mcmusic o chitarã online, ce-a sosit cu o serie de defecte, problema s-a rezolvat, am mai zis, aºa cã "shit happens"...

 

Dar, am un dubiu, deoarece colegul am înțeles cã e la prima chitarã ºi...nu ºtiu ce sã zic...Tre s-o vadã live un specialist, zic io, nu sa ne enervãm noi aiurea...

 

Dar, m-am gândit sã-mi iau ºi eu Vintage-ul la o ºedințã foto ºi cam asta a ieºit ( precizez cã n-am fretbuzz ºi nici un altfel de problemã la ea...totul e ok ) :

post-10823-0-95782700-1326027888_thumb.jpg

post-10823-0-80624300-1326027889_thumb.jpg

post-10823-0-45660100-1326027890_thumb.jpg

post-10823-0-16093300-1326027891_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Pentru aia de nu au simtul designului si nu observa nimic ciudat la poza ,m-am gandit ca o sa fie de ajutor (asta am invatat-o de la terape hau . ca el trage linii ). Headul chitarii pare stramb si pe verticala , dar si pe orizontala ,asta reiese din poza. Ca si cum corzile groase ( 5 respectiv 6 ) au avut o tensiune imensa si au rotit capul. Teorii putem face, chitara a stat tensionata o perioada mare de timp, si rezemata de perete cu head-ul sprijinit (o lunga perioada de timp inseamna multi ani , de cand e chitara? :)) ) Cea mai buna solutie e sa actionezi in cel mai scurt timp posibil, sa ai chitanta, factura si ce ai mai primit. Eu stiam ca pentru produsele cumparate online , ai valabil 10 zile lucratoare sa returnezi produsul fara sa invoci un motiv. Daca o sa-i presezi ,solutia va fi sa-ti schimbe chitara, cu ceva asemanator (pentru ei solutia sa-ti dea banii inapoi nu exista, ca suntem in Romania ) iar chitara ta o sa ajunga la vanzare ! Probati inainte sa cumparati , imi pare rau pt ghinionul avut.

 

 

vintagee.jpg

Edited by Deenman
Link to comment
Share on other sites

ammons, repetă după mine: "Înainte de a da lecţii, e cazul să le iau. Mr Vintage e profesor universitar de română, la Universitatea din Bucureşti, şi poate da teste de limba română cu tot forumul RGC deodată". Acurat este atestat în limba română încă din secolul al XIX-lea, în opera scriitorilor paşoptişti, şi nu ca împrumut din engleză (nu prea vorbea nimeni engleză în România, la 1848!), ci ca un cuvânt format în limba română, după modelul "măsură" - "amăsurat" (adică "potrivit"). Dar... ce să mă mir: nu s-au găsit pe forumul RGC "binevoitori" care să-i dea lecţii de chitară, compoziţie şi teorie muzicală lui Dan Andrei Aldea?

În al doilea rând, sunt curios câţi dintre cei care au sărit cu gura au cântat efectiv vreodată pe o chitară Vintage, ştiu cine a conceput-o, unde e lucrată şi cine mai cântă, în general, pe această marcă. Posedând deja două şi cunoscându-l inclusiv pe artistul de legătură al firmei, Gavin Coulson, pot să vă spun, aşa cum am spus şi în post, că Vintage, ca orice chitară de buget, are multe mici probleme, iar modelele perfecte sunt rare şi trebuie căutate. Însă un defect de lipire a headstock-ului nu a fost niciodată menţionat, de nici un utilizator, până acum. Mai mult, cine ştie cum lucrează Trev Wilkinson şi echipa lui, ştie că aşa ceva nu e posibil. Vintage nu e nici Stagg, nici Harley Benton, nici Dimavery.

Mai mult ca sigur, chitara colegului nostru are o problemă de setup şi, eventual, câteva taste care trebuie aduse la nivel, fie printr-o polizare cu hârtie abrazivă fină, fie chiar printr-o uşoară ciocănire cu un ciocan de plastic. Cum e începător, i-am recomandat să meargă la un specialist, ca să nu agraveze, din prea mult entuziasm, problemele.

Pozele? Pozele nu spun absolut nimic, pentru că unghiul din care e luată fotografia deformează inevitabil unghiurile obiectului. Nefiind avansat, colegul nostru a pozat ceea ce a crezut el că se vede, nu ceea ce e cu adevărat. Repet, de aceea l-am sfătuit (ca să nu zic "consiliat", că iar se revoltă vreun alfabetizat la seral) să meargă la un lutier. Dl Ursu nu e singurul, dar e cel cu care lucrez eu. Mi se pare de bun-simţ să nu recomanzi decât ce cunoşti.

P.S. Oricum, poziţia headstock-ului influenţează doar tensiunea corzilor, nu şi poziţia lor în raport cu tastiera. Dacă prăguşul este corect, puntea este dreaptă şi headstock-ul la fel, chitara nu poate avea fret-buzz decât din cauza setupului sau a tastelor inegale. Chestie care se rezolvă cu uşurinţă.

 

Erată: în P.S., a se citi "fretboard" în loc de "headstock".

 

Profesore s-ar putea ca in limba romana sa te exprimi acurat, dar la chitare nu te pricepi absolut deloc, nici macar la cele marca Vintage.

Griful este torsionat grav are fret-buzz pe primele 3 corzi in zona de jos, pe urmatoarele trei in zona de sus. S-ar putea face o rectificare elicoidala a tastelor dar asta nu inseamna o solutie.

Instrumentul are defect de fabricatie si lucrul asta se intampla si la case mai mari care nu sunt localizate in china.

Odata constatata problema instrumentul se retrage de la vanzare si se returneaza producatorului (sau distribuitorului regional) care il va revinde cu un pret mult mai mic declarand transparent defectul.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Guest SuNz_TWin

@ Home recorder..Multam tare de poze! incerc sa fac cateva "replici" ,din aceleasi ungiuri (desi nu cred ca voi reusi..sunt prea multe variabile la mijloc..lumina, performanta camerei, unghiul in sine.) Cert e ca in penultima poza imi pare ca in partea stanga mecanismul cheii atinge masa iar in partea cealalta nu. Lucru asta l-am suprins si eu in urmatoarea foto.post-19963-0-86237900-1326041626_thumb.jpg...

Fotografii au ajuns si la JHS, solicitandu-le totodata o pozitie oficiala in calitatea lor de producator, lucru care imi va folosi in momentul in care voi ajunge in magazin. Va tin la curent!

Link to comment
Share on other sites

@ Home recorder..Multam tare de poze!

Fotografii au ajuns si la JHS, solicitandu-le totodata o pozitie oficiala in calitatea lor de producator, lucru care imi va folosi in momentul in care voi ajunge in magazin. Va tin la curent!

 

@Nou Venit , cu placere ! :)

 

Exact ! Stă "în aer" partea dreaptă. Dar repet, eu n-am probleme fizice de nici un fel la ea. Nici un fretbuzz, nimic...Acţiunea e ok... Merge fara probleme.

 

Asta e o chestie deşteaptă cu trimisul pozelor la JSH. Da ! Aştept cu interes răspunsul ce-o să-l primeşti . Te rog să-mi spui şi mie sau, mai bine, să-l comunici aici...

 

Ştii cumva ce mărime de corzi ai pe ea ?

 

.

Link to comment
Share on other sites

Guest SuNz_TWin

@ Home recorder..Multam tare de poze! incerc sa fac cateva "replici" ,din aceleasi ungiuri (desi nu cred ca voi reusi..sunt prea multe variabile la mijloc..lumina, performanta camerei, unghiul in sine.) Cert e ca in penultima poza imi pare ca in partea stanga mecanismul cheii atinge masa iar in partea cealalta nu. Lucru asta l-am suprins si eu in urmatoarea foto.post-19963-0-86237900-1326041626_thumb.jpg...

Fotografii au ajuns si la JHS, solicitandu-le totodata o pozitie oficiala in calitatea lor de producator, lucru care imi va folosi in momentul in care voi ajunge in magazin. Va tin la curent!

erata: suRprins

 

@Nou Venit , cu placere ! :)

 

Exact ! Stă "în aer" partea dreaptă. Dar repet, eu n-am probleme fizice de nici un fel la ea. Nici un fretbuzz, nimic...Acţiunea e ok... Merge fara probleme.

 

Asta e o chestie deşteaptă cu trimisul pozelor la JSH. Da ! Aştept cu interes răspunsul ce-o să-l primeşti . Te rog să-mi spui şi mie sau, mai bine, să-l comunici aici...

 

Ştii cumva ce mărime de corzi ai pe ea ?

 

.

ernie ball 10-46 (regular slinky)
Link to comment
Share on other sites

Da ! Na, aşa-mi trebuie !

 

Vezi, tot nu-mi plăcea mie vorba aia : "Du-te la magazin şi probează !" adresată începătorilor. Ăsta-i unul din motive.

 

Deşi, la testele sonore de la magazin nu s-a sesizat . "Noroc" cu topicul ăsta că nici n-aş fi observat...

 

O rezolv eu...

 

PS : "Ignoranţa e de trei feluri : când nu ştii nimic, când ştii numai prostii şi când ştii ce nu trebuie" :blush:

 

 

.

Link to comment
Share on other sites

Guest SuNz_TWin

Aseara le-am scris mail celor de la esound, atasandu-le fotografiile, rugandu-i sa imi confirme sau ba defectul. (desi ar fi trebuit sa faca asta de cand le-am returnat chitara!).

Am fost sunat si rugat sa trimit chitara, urmand ca ei sa se adreseze celor de la mc music, care, dupa spusele lor ar fi importator (..inteleg ca esound le ia de la mc music.) si abia apoi sa imi dea un raspuns..Din fotografii ei spun ca acel defect pare ca exista. (sau suntem noi chiori?!)

Oricum astept raspunsul dl Adam Butterworth de la JHS. Daca acesta imi confirma defectul, voi atasa declaratia lui reclamatiei deja intocmite catre OPC si ii voi da drumul. (asta indiferent de raspunsul celor de la esound sau mc music).

Ca nota ironica, v-am atasat un colaj cu "asemanari".

post-19963-0-58090300-1326106914_thumb.jpg

Nota: observam cheile aflate (sau nu) in acelasi plan!

Peace!

Link to comment
Share on other sites

Daca headsockul este stramb dar gatul drept (din enshpe mii de motive, pot interveni "discordii" intre cele doua componente oricand, mai ales ca nu sunt din aceeasi blana), pragusul chitarii estompeaza orice nasolie. Degeaba am un headstock stramb dar un grif drept si un pragus "personalizat"; nu se va simti nimic aiurea. Poate doar ceva "artistic, din punct de vedere al simetriei". Treaba este ca nu am reusit sa vad o poza clara a grifului fata de bridge prin prisma pragusului. Altfel, rahatul ala de zbarnaiala poate veni doar dintr-o setare nefericita a chitarii.

As fi extrem de curios sa vad o poza facuta cat mai aproape de pragus (nut, sau cum vreti sa ii mai spuneti) pe directia corzilor, in care sa se vada cat de cat clar si calusul (bridge, rahat pe bat).

Tati, e foarte probabil sa ai nevoie doar de o setare de cacao a chitarii. Dar facuta de cineva care se pricepe, nu de bolovanii de la esound sau mc, care au ca scop principal (ca de aia si sunt platiti) sa VANDA, nu sa repare jegurile pe care au dat la randul lor banii. Nu incerc sa ii disculp; faceam asta acum 15 ani. Pot sa iti fac un pragus pe care sa il pui pe un tirbuson, si sa nu te deranjeze.

M-au lamurit de fapt pozele lui Ramurel. Se vede din avion ca corzile sunt paralele cu tastiera iar inclinatia headstockului... nu are nici o legatura. Pragusul e salvarea lui. Si cine crede ca la firme cat de cat cunoscute nu se umbla manual, se inseala amarnic.

Baga o poza cum te-am rugat mai sus si sper sa am dreptate si sa iti treaca chinurile (si chiar te cred si imi pare rau) cat mai repede.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.