www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

ammons

Active Members
  • Content Count

    80
  • Joined

  • Last visited

  • Feedback

    100%

Community Reputation

55 Excellent

1 Follower

About ammons

  • Rank
    Membru

Profile Information

  • Location
    București

Other Information

  • Gear
    Ovation 2078 Sweet T, Ovation 2007 Collectors, Ovation 1758-6 Pearl White 12-string, Alvarez Avante baritone, Klira Classical, Jolana Tornado GB, pian Bechstein, diverse archtopuri, chitare și mandoline vechi, tot felul de instrumente de percuție

Recent Profile Visitors

7870 profile views
  1. ...Din ciclul „oriunde dar numai pe mijloc să nu fie gaura” :), îți propun să arunci un ochi (și, cine știe, poate și încerci) la un Contreras model Carlevaro (pe unul dintre exemplare l-am și încercat cu ani în urmă), care are practic o fantă de jur împrejurul feței, sau chitarele Gottschall (un lutier german, s-a dus acum niște ani, super-simpatic omul), acum preluate de Berrick, care sună de înțepenești și care practic nu au eclisă de-o parte și de alta a gâtului... iarăși wow. Spor!
  2. Au mai rămas: 1. Chitara parlor, fabricant necunoscut - 200 de lei Probabil Austria/Germania, molid, este luată de aici pe forum acum câțiva ani. Nu am reușit să îmi dau seama de an sau proveniență, dar cred că măcar anii '50, dacă nu chiar '40. A fost reparată dar nu a ținut lipitura spatelui (culmea, restul care erau mai complicate, da). Am cântat binișor la ea până am văzut că se desprinde spatele - în acel moment am slăbit corzile și așa a rămas. Câteva fisuri reparate pe față, câteva nu - se pot face cu inserție de fibră. Chitara este absolut cântabilă și sună frumos - dar nu am vrut să suprasolicit lemnul. Are corzi de metal dar a stat mereu acordată un ton mai jos. O vând pentru că am primit un alt parlor. 4. Chitară 3/4 Carl Hellweg CJ-10 - 350 de lei Chitară este fabricată într-un mic atelier din Germania, nu scrie anul pe rozetă dar numai eu o am de vreo 20 de ani. Excelentă și absolut cântabilă, o luasem ca travel guitar dar n-am prea folosit-o până la urmă. Singurul defect este o lovitură pe față din păcate, în partea stângă, între rozetă și cordar; nu-i afectează nici sunetul, nici rezistența, dar este inestetică, în realitate se observă mai bine decât în poză. Sunet foarte cald. Foarte bună pentru începători, cineva cu mâini mici sau chiar travel guitar. 5. Acustică / clasică Reghin, 1982 - 200 de lei Excelentă pentru proiect de relăcuire și restaurare. Am luat chitara cu cordarul dezlipit - îl am. Avantajul este că s-a dezlipit bine, fața este intactă, se poate curăța și lipi la loc fără probleme. Altfel, chitara este intactă, gât drept, nicio fisură pe nicăieri. Am cumpărat-o pentru că am auzit instrumente similare, sună foarte frumos dacă sunt recondiționate și îngrijite. Toate cele bune!
  3. Se poate închide, găsit pe RGC, mulțumesc!
  4. încearcă să scrii pe un forum extern sau chiar la Takamine, e posibil să îți trimită unul
  5. Din nou: cu tot respectul, mesajul este on-topic (deci respectă regulamentul). Nu îmi permit să dau sfaturi. Am postat o opinie care îi poate fi de folos potențialului cumpărător, în spiritul unei juste evaluări, și în niciun caz nu vă pun la îndoială buna credință. Toate cele bune!
  6. ...Cu tot respectul, doar o părere: am avut trei asemenea chitare (două cutaway și una ca asta, dar maro închis) în varii stadii, am rămas cu una dintre ele (își așteaptă restaurarea) și un Reghin similar din aceeași perioadă. Deși gradul de conservare e într-adevăr uimitor și admițând că instrumentul e corect (gât drept, cutie fără probleme structurale, cheile merg impecabil, chitara nu falsează etc), prețul e puțintel cam mare (exceptând cazul în care chitara sună absolut minunat) - repet, e doar părerea mea, bazată pe instrumentele pe care le-am avut. Sunt instrumente frumoase (mai ales dacă sunt în asemenea stare impecabilă sau sunt corect restaurate), dar nu au vreun sunet fabulos, ba din contră. Ca fapt divers, sunt cumva similare cu multe dintre chitarele americane Kay - vechi, dar nu prea merită etichetă și prețuri de „vintage”. E totuși o chitară românească de fabrică, nu vreun Boianciuc. Altfel, multă sănătate și spor la vânzare!
  7. Salutare, mă interesează un ukulele bass. Accept și schimb +- diferența. Mixer, amplificator, electroclasică, alte chitare.
  8. Vândut în afara site-ului, se poate închide, mulțumesc RGC.
  9. Cutie Gibson USA Les Paul, fabricată la TKL în Canada în anii '90. Interiorul e dintr-un pluș roz și are un cover din satin. Foarte mișto echilibrată, mâner serios, comod. Închizătorile au mici urme de coroziune din cauza vârstei, dar merg perfect, idem balamalele, încuietoarea cu cifru de asemenea - au toate un aspect vintage. Pe capac tolexul are o julitură de vreun centimetru și jumătate - nu am încercat să o repar, face parte din farmecul cutiei. Trimit orice poze pentru cine vrea dar arată mult mai bine în realitate, cine e interesat o poate vedea. Pentru schimburi: claviatură cu clape grele gen Yamaha CP-33, fie una semi-grea cu 76 sau 88 de clape cu mai multe tonuri și posibilități de master keyboard, gen Kurzweil LE. În principiu nu mă interesează claviaturi midi, dar aștept oferte. doze de Telecaster silent, de genul Kinman sau Fender Noiseless. Prefer mesaj privat aici pe forum. Toate cele bune! Alte anunțuri ale mele: mixer Soundcraft, amplificator/boxă amplificată, chitară electroclasică, diverse chitare, pian digital
  10. Pian digital folosit doar în casă, în mediu de nefumător. L-am cumpărat de nou acum doi ani parcă, a fost atunci aproape 3000 RON. Este impecabil. Calități principale: + claviatură semigrea GHS (clapele din bas sunt mai „grele” decât cele din acut) + tonuri absolut excelente - aceleași ca la variantele de scenă mult mai scumpe, folosește tehnologia Pure CF Sound Engine. Practic tonurile de pain sunt înregistrate după pianul cu coadă CF3. Mie îmi plac mai ales tonurile de pian electric, foarte credibile, și cele de corzi + două ieșiri de căști și funcția Duo - se poate cânta la patru mâini în același interval de octave, claviatura se „împarte” în două pentru profesor-elev + conexiune USB + 4 boxe, două dedesubt și două tweetere deasupra. Nu sunt puternice dar sunt fidele Ofer bonus: + stativ + suport de partituri + pedală Specificațiile complete le puteți găsi aici, un review de pe Musicradar puteți citi aici. Ca idee, P-105 a fost înlocuit de P-125 dar claviatura și tonurile sunt absolut identice - diferența este că modelul mai nou are polifonie mai mare, mai multe ritmuri și o aplicație pentru iPhone. Pentru schimburi: mă interesează fie o claviatură cu clape grele gen Yamaha CP-33, fie una semi-grea cu 76 sau 88 de clape cu mai multe tonuri și posibilități de master keyboard, gen Kurzweil LE. În principiu nu mă interesează claviaturi midi, dar aștept oferte. Mă mai interesează doze de Fender Telecaster silent, de genul Kinman sau Fender Noiseless. Prefer mesaj privat aici pe forum. Toate cele bune! Alte anunțuri ale mele: mixer Soundcraft, amplificator/boxă amplificată, chitară electroclasică, diverse chitare
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.