CopilCopac Posted May 9, 2017 Posted May 9, 2017 Am inteles, dar am observat ceva mai inainte: Modelul recomnadat de tine, nu-i o variatie a ceea ce am gasit eu? Din ce vad in specificatii singura diferenta e un pickup si cutaway. Harley Benton D-120CE respectiv Harley Benton D-120. Fiind acelasi model (cred) si avand aceleasi materiale de constructie, nu-s ok ambele? Intreb doar.
ramurel Posted May 9, 2017 Posted May 9, 2017 Ok, am rămas cu impresia că doreai o electro-acustică. 1
CopilCopac Posted May 9, 2017 Posted May 9, 2017 Nu, nu intentionez sa cumpar un amplificator prea curand si calitatea electronicelor din ceva atat de ieftin probabil e de toata jena. Vreau ceva simplu, care sa sune cat de cat ok si sa stea acordata. Daca zici ca acel HB cu pickup e o chitara ok, presupun ca si 'sora mai mica' e la fel de ok, nu?
ramurel Posted May 9, 2017 Posted May 9, 2017 Nu ştiu ce să zic, m-ai zăpăcit şi pe mine de tot ! Linkurile comparative de la thomann au aceleaşi materiale la corp, linkul anterior de la fly-music nu mai are spate şi laterale din mahon... Acelaşi titulatură, alte materiale, nu ştiu ce să zic, o fi altceva 1
CopilCopac Posted May 9, 2017 Posted May 9, 2017 Eu unul am incredere in ce scrie pe Thomann, fiind site international, nu un magazin dintr-o tara micuta. Eventual verific pe site-ul producatorului.
FiveseveN Posted May 9, 2017 Posted May 9, 2017 (edited) Good luck with that! HB e brandul pe care-l aplică Thomann pe diverse produse entry-level, produse pe aceeași linie cu Cort. Vox și care or mai fi. Lumea brandurilor și producătorilor e complexă: Edited May 9, 2017 by FiveseveN
Liviu.Pop Posted May 10, 2017 Posted May 10, 2017 14 hours ago, CopilCopac said: Nu, nu intentionez sa cumpar un amplificator prea curand si calitatea electronicelor din ceva atat de ieftin probabil e de toata jena. Greșit. La bani mici (250-300 ron) gasești amplifuri, SH și de putere mică, ce-i drept, dar care sună excelent pentru dimensiunea lor. Vorbim de Roland micro cube, Yamaha, Marshall, etc. de 10-15W, dar care de fapt e suficient pentru a scoate din minți vecinii. 1
ramurel Posted May 10, 2017 Posted May 10, 2017 Acum 16 ore, CopilCopac a spus: Am inteles, dar am observat ceva mai inainte: Modelul recomnadat de tine, nu-i o variatie a ceea ce am gasit eu? Din ce vad in specificatii singura diferenta e un pickup si cutaway. Harley Benton D-120CE respectiv Harley Benton D-120. Fiind acelasi model (cred) si avand aceleasi materiale de constructie, nu-s ok ambele? Intreb doar. Mergi la maazinul din Iaşi, vezi daca o au pe stoc, te uiţi la ea să nu fie cu defecte de formă, te uiţi la freturi, la tunere, o probezi, dacă-ţi place cum sună, ia-o ! În rest, ai garanţie la ea. 1
CopilCopac Posted May 10, 2017 Posted May 10, 2017 o sa ma duc la fly music sa vad daca o are. Ma uit la freturi, sa fie la nivel, sa nu zăngăne, gatul sa fie bine prins de corp, cheitele sa fie fixe, sa nu aibă crăpături in lemn... Si atât presupun. Poate reusesc sa iau pe cineva cu mine ca nu stiu sa cant.
apocapsile Posted May 11, 2017 Posted May 11, 2017 (edited) Revin și eu cu o actualizare. Până la urmă am zis să nu cheltui foarte mult din start și am mers pe un second. Luat un Vintage SG VS6 pre-Wilkinson, negru ca noaptea, pe care abia dacă s-a cântat, cu urme minore. Până acum, la rece sună fain și nu pare să falseze (până acum), nu bâzâie, e bine închegată și îmi pare că a avut parte de un set-up decent cel mai probabil. La 700 de lei cu tot cu hardcase și un Line6 Pod plus pene/căblăraie/curea etc. mi s-a părut că merită riscul, de vreme ce părea OK fizic. Și este aproape ca nouă. Asta mai ales fiindcă oricum mă aștept să ajung să-i schimb punte/cordar/chei la un moment dat, poate și dozele (să văd întâi cum mă împac cu astea coreene care vin standard pe ea) și probabil același lucru aș fi făcut și cu una nouă Wilkinson. Deocamdată doar un potențiometru pentru volum trebuie reglat ca înălțime (freacă corpul chitării pe final de cursă) și am de lipit ornamentul comutatorului. Încă n-am băgat-o la 'doi-douăzeci' dar față de ce am ținut în mână în magazin din categoria asta (Epi 400 sau Vintage-urile LP) pot spune că se simte cel puțin la fel de ok. Probabil că o să iau calea cu ținut de ea și îmbunătățit/modificat pe parcurs, în funcție de priorități, e mai pasionant așa. Oricum sunt mulțumit că stă bine în mână, sună ok la rece, e bine finisată, se cântă ușor (și asta cu setul mediu de pe ea) și arată și destul de cool cât să-mi fie dragă. Orice altceva se poate repara mai ușor Mă tentează și un Blackstar Fly 3, dar nu-mi dau seama dacă n-ar fi mai bine să iau direct un Core 10. Nu vreau putere mare și nici abundență de efecte, un set mic dar de bună calitate pentru cameră mi-e destul. Din păcate nu am unde să le ascult în Brașov, poate când am drum prin capitală. Iar Roland micro GX știu că e bun dar mi se pare că are un preț totuși deja măricel pentru un micro. Edited May 11, 2017 by apocapsile 1
apocapsile Posted May 11, 2017 Posted May 11, 2017 (edited) 22 minutes ago, taxon said: " Luat un Vintage SG VS6 " ... aia de la Braila? Chiar pe ăla din Brăila. Am riscat, știu. L-am băgat în priză și sună foarte bine curat, dar mai ales cu niște crunch, par super ok dozele, are și susținere. Asta pe niște Edifier Studio amărâte, prin efect, nu cu amp dedicat. Trebuie să o aud pe direct înainte să zic hop. E puțin de lucru să mai ajustez una alta dar prima impresie e foarte bună. Într-adevăr e usor dezechilibrată (eu m-am jucat mai mult pe strat și LP), cam greu gâtul față de corp, dar se rezolvă cât de cât cu mutatul prinderii din zona gâtului , care oricum mi se pare neinspirată. Alte impresii nu am deocamdată. Cred că mă voi înțelege cu ea. Pentru amorul propriu pare ce trebuie, nu aș fi preferat vreun Bullet sau Affinity. Edited May 11, 2017 by apocapsile 1
ramurel Posted May 11, 2017 Posted May 11, 2017 Acum 3 ore, apocapsile a spus: Într-adevăr e usor dezechilibrată (eu m-am jucat mai mult pe strat și LP), cam greu gâtul față de corp, dar se rezolvă cât de cât cu mutatul prinderii din zona gâtului , care oricum mi se pare neinspirată. Alte impresii nu am deocamdată. Cred că mă voi înțelege cu ea. Pentru amorul propriu pare ce trebuie, nu aș fi preferat vreun Bullet sau Affinity. Da, mai ales dacă e de dinainte de 2010 overall sunt bestiale preţ/calitate, nici nu merită să îi schimbi dozele ( depinde ce sound cauţi ). Pentru greutatea gâtului, o soluţie pe care am încercat-o pe a mea, când am avut, a fost doar un strap din material textil, nu imitaţie de piele sau ceva, ca sa nu alunece, altceva nu ai ce-i face, au băgat corp uşor la JHS.
apocapsile Posted May 11, 2017 Posted May 11, 2017 (edited) 19 minutes ago, ramurel said: Da, mai ales dacă e de dinainte de 2010 overall sunt bestiale preţ/calitate, nici nu merită să îi schimbi dozele ( depinde ce sound cauţi ). Pentru greutatea gâtului, o soluţie pe care am încercat-o pe a mea, când am avut, a fost doar un strap din material textil, nu imitaţie de piele sau ceva, ca sa nu alunece, altceva nu ai ce-i face, au băgat corp uşor la JHS. Mulțumesc pentru sugestie, cureaua e prima după un set nou de coarde, deja am ras miul subțire și nici si nu se simte prea bine :-) A mea e pre 2005 cu siguranță. 2002 sau mai devreme, aș ghici. Se ține băbăciunea. Am trecut pe pod+căști (na, e noapte) și m-am bestializat, într-adevăr duc frumos dozele. AC/DC, Metallica, Zepp, Nirvana, Sabbath, ceva bluzache și liber comanda, face podul sunet chiar bun, le-am nimerit pe film destul de ușor. Se cântă fain și sună cum îmi place. Deja dansam cu ea prin cameră, cu tot cu o coardă jumate pe minus, a trebuit să mă potolesc la terminarea bateriilor pe efect :-) It's been a long time... Edited May 11, 2017 by apocapsile
Adrian_ Posted May 14, 2017 Posted May 14, 2017 Va salut gentlemen! Saptamana asta am de gand sa imi cumpar prima chitara electrica. M-am hotarat la Ibanez grg121dx sau la Epiphone LP100. Pana acum le-am auzit doar pe youtube. O sa le incerc in magazine saptamana asta. Dar, m-am gandit sa cer o parere despre cele doua. Poate cineva a mai avut si ar putea sa imi spuna detalii despre fiabilitate, se dezacordeaza usor, sau altele...
vektor Posted May 14, 2017 Posted May 14, 2017 Sunt cam diferite. Incerca-le pe ambele si vezi care iti place mai mult. La inceput, cand vb de prima chitara, asta e cel mai important criteriu. Si vezi ca sunt o gramada de Ibanez-uri GR*** pe forum, daca nu o vrei neaparat noua.
apocapsile Posted May 15, 2017 Posted May 15, 2017 (edited) Mie cea mai mare diferență între ele mi se pare numărul de taste și dimensionarea gâtului. 24 de taste JUMBO reprezintă un avantaj mare pentru GIO din punctul meu de vedere, presupunând că e totul ok constructiv și ca finiș. Cum nu am încercat decât LP100 (care mi s-a părut fain, însă mi-au plăcut mai puțin dozele de pe el) nu pot să zic mare lucru. Vezi că finișul negru mat o să fie un magnet pentru mizerie. Nu știu dacă și cât contează pentru tine, pe mine m-ar enerva maxim. Adică dacă ar fi să aleg modelul ăla, în mod sigur mi l-aș lua pe cel maro, ceva mai lucios. Singurul sfat de bun simț pe care ți-l pot da este să ai un set de piese / fraze din piese învățate cât de cât ok pentru a le putea cânta comparativ. Să ai de la curat și liniștit la curat și percutant, apoi câteva chestii mai dure, ceva secvențe de solo cu bend-uri, pe care să le poți reproduce cât de cât competent. Nu trebuie să fie chestii extra complicate, doar chestii simple care îți plac și îți sună ție bine, ca să le poți evalua. Le înveți pe orice chitară acustică de împrumut în câteva zile. Apoi să le execuți pe ambele la rece, fără amplificare. După care le pui prin mai multe amplificatoare (important e să fie diferite, unul pe tranzistori și unul scump pe lămpi ar fi ideale ca să vezi unde se duce fiecare), dacă tot te porcăi pe acolo, fără rușine. Ar trebui să-ți faci o idee cum sună fiecare chitară și cât de plăcut și comod îți este să bagi pe fiecare. Și neapărat să te joci pe aceleași fraze cu dozele și cu reglajele lor, ca să vezi de unde până unde duce fiecare. A, și dacă nu ai ureche formată și experiență, e o idee bună să ceri un tuner digital să probezi dacă falsează pe undeva fiecare model. Teoretic asta din showroom ar trebui să fie pregătite și să nu facă figuri. Când acordezi (dacă acordezi tu), dă în coardă fără milă, nu o mângâia. Succes! Edited May 15, 2017 by apocapsile
Adrian_ Posted May 15, 2017 Posted May 15, 2017 Merci de sfaturi, o sa incerc sa invat cate ceva si sa pot compara cele doua chitare. Daca nu, o sa rog vanzatorul sa cante ceva. O sa tin cont de cum o sa le simt si cat de comod le tin si le manavrez. Pentru ca nu pot sa apreciez inca calitatea de constructie a unei chitare, o sa ma orientez la fata locului.
apocapsile Posted May 15, 2017 Posted May 15, 2017 (edited) Ia ce am zis cu un bob de sare, nu sunt nici pe departe expertul lui Pește. Am zis și eu ce mi s-a părut de bun simț să-ți zic. Totuși, aș insista să înveți tu ceva. Ceva simplu, de ex. ia In Bloom de la Nirvana pentru un sound mai greu, ia partile simple de la Nothing Else Matters (intro-ul nu e super greu de învățat după tabulatură sau un video pe youtube, serios) pentru un ton ceva mai curat sau fragmente din Stairway to Heaven. Sau pur și simplu Life by the Drop sau Hey Joe (din nou ce e simplu și curat). Mă rog, sunt multe bucăți care sună fain și nu sunt greu de cântat din toate genurile, plus că nu te pune nimeni să cânți repede. Chiar și ceva game / arpegii aranjate mai melodios numai și tot e bine. Dacă nu le exersezi puțin înainte nu ai cum să știi cum merge mâna pe chitară când încerci să reproduci ceva ce ai deprins, degeaba îți cântă ăla fiindcă niște efecte și amp-ul rezolvă un sunet cât de cât decent chiar și pe o chitară slabă - plus că dacă omul deja cântă probabil va avea deprinderi și preferințe proprii pentru anumite tipuri de corp/gât etc. Nu că aș avea paranoia despre cine lucrează la vreun magazin, dar contează cum ți se pare ȚIE fiindcă teoretic tu rămâi cu ea. Și n-o lua din prima, întoarce-te, mai încearcă și altele, nu te grăbi prea tare. Încă ceva, în niciun caz nu îți face probleme că vai, te faci de kko când încerci chitara că nu știi mare lucru sau zdrăngănești prost. Nu ești tu la proba publicului sau a vânzătorului, chitara e la proba ta și în funcție de cum te înțelegi cu ea o să înveți cu mai multă sau mai puțină plăcere, ok? Ce dacă nu ai experiență sau viteză, te joci și tu La fel poți să-l pui pe om să-ți arate câteva fraze mai ușor de cântat ca să vezi cum îți vin, dacă e amabil (și în general eu zic că te bagi la vândut scule audio din pasiune așa că sunt șanse bune să fie amabil). Sau îl întrebi când are o zi mai slow și plictisitoare și te duci atunci să stai pe capul lui, îi iei și tu o pizza și ceva suc și stai cu el pe-acolo, mai povestiți vă mai jucați. Edited May 15, 2017 by apocapsile
raul1ro Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 https://www.thomann.de/ro/vintage_v100aw.htm Despre acest model ce stiti? Am tot cautat informatii si nu gasesc mare lucru, iar despre doze nu gasesc chiar nimic. M-am gandit si la https://www.thomann.de/ro/ibanez_rg421ex_bkf.htm?ref=search_prv_5 sau https://www.thomann.de/ro/ibanez_s521_mol.htm?ref=search_prv_2
ramurel Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 Acum 6 minute, raul1ro a spus: https://www.thomann.de/ro/vintage_v100aw.htm Despre acest model ce stiti? Am tot cautat informatii si nu gasesc mare lucru, iar despre doze nu gasesc chiar nimic. Hmm, ce-au scumpit Vintage-urile... Nu le-am mai urmărit de mult, s-o fi schimbat ceva ori la marketing ori la producție. Cert e că în ultimii ani era un brand cu mici probleme la construcție, ba zbarniiau cheițele, ba te tăiai pe la freturi, ba era headstockul strâmb, o chitară riscantă de cumpărat pe neveu'. În schimb dozele Wilkinson erau mereu decente, spre bunicele chiar.
raul1ro Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 Daca este adevarat ceea ce zici atunci este interesant pretul.
ChurchOfCthulhu Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 (edited) 22 minutes ago, raul1ro said: https://www.thomann.de/ro/vintage_v100aw.htm Despre acest model ce stiti? Am tot cautat informatii si nu gasesc mare lucru, iar despre doze nu gasesc chiar nimic. M-am gandit si la https://www.thomann.de/ro/ibanez_rg421ex_bkf.htm?ref=search_prv_5 sau https://www.thomann.de/ro/ibanez_s521_mol.htm?ref=search_prv_2 Eu am avut Ibanez S771, care practic e un S521 cu un single coil in plus intre cele doua humbuckere. Chitara mi s-a parut excelenta. Versatila, usoara, ton fain cam in orice context. Dozele nu sunt extraordinare, dar iti faci treaba cu ea. Singurul inconvenient a fost gatul extrem de subtire pentru mine, dar asta e o treaba subiectiva. S521 si multe alte Ibanezul le gasesti la McMusic, cel mai sfant e sa le probezi +1 pentru ce-a zis ramurel despre dozele Wilkinson Edited June 9, 2017 by ChurchOfCthulhu 1
raul1ro Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 Si vintage este la McMusic cam la acelas pret cu celelalte doua, si imi place mult designul, dar avand in vedere ce zice ramurel parca dau inapoi de la ea Eu am degetele mai scurte, asa ca gatul subtire probabil imi ofera un avantaj, cred. Acelas gat il are si RG421EX. Asa scrie pe site-ul Ibanez.
vektor Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 Vintage V100 e apreciata de multa lume. Cat despre Ibanez de ce ai da ~300 de lei in plus pe una la Thomann cand avem distribuitor oficial in ro ? http://www.mcmusic.ro/chitara-bass-ro/chitara-ro-3/electrice-ro-2/ibanez-s521-mol-chitara-electrica http://www.mcmusic.ro/chitara-bass-ro/chitara-ro-3/electrice-ro-2/ibanez-rg421-wk-chitara-electrica In plus, sunt cateva exemplare si pe forum la mica publicitate.
raul1ro Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 Nu am spus ca vreau sa le cumpar de acolo, ci de acolo mi sa parut cel mai ok sa pun link-uri pe site. As prefera sa imi cumpar una noua.
ChurchOfCthulhu Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 13 minutes ago, raul1ro said: Eu am degetele mai scurte, asa ca gatul subtire probabil imi ofera un avantaj, cred. Acelas gat il are si RG421EX. Asa scrie pe site-ul Ibanez. Eu tot recomand sa petreci ceva timp testand Ibanez in magazin. Si eu am degetele scurte si am mers pe acelasi principiu, ca pana la urma sa imi dau seama ca-mi plac gaturile mai chunky. Dar depinde de multi factori aici si cel mai bine iti dai seama singur. S771 mi s-a parut fantastica ca raport calitate pret (o luasem cu reducere de la Mc pe la vreo 1850 ron fata de cat de scumpa e acum la Thomann) si S521 ar trebui sa fie la fel. Si acum imi pare rau ca am vandut-o, dar daca o pastram statea pe post de mobila.
ramurel Posted June 9, 2017 Posted June 9, 2017 1 oră în urmă, raul1ro a spus: Si vintage este la McMusic cam la acelas pret cu celelalte doua, si imi place mult designul, dar avand in vedere ce zice ramurel parca dau inapoi de la ea M-ai înțeles greșit , ziceam doar că e riscant să o iei online, fără să o testezi, altminteri, dacă știi să te uiți la ele, poți să iei o chitară chiar bună. M-a făcut chiar curios creșterea asta de preț, cred că o să mă uit și eu cu prima ocazie , să văd ce și cum... Ar fi mișto să o mai fi și ușurat un pic la greutate...
Recommended Posts