FiveseveN Posted August 23, 2012 Share Posted August 23, 2012 Eu zic că-i mai util să faci un efort și să încerci să înțelegi ce am zis decât să insiști a primi un răspuns categoric forțat. Deci depinde. Depinde de exigențele tale și de cum crezi tu că ar trebui să sune o chitară (acustică). Depinde de cât valorează pentru tine timpul și banii pe care i-ai da pe un astfel de efect. Apropos, vezi că au Behringer . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted August 23, 2012 Share Posted August 23, 2012 Asta vroiam sa zic si eu, sa incerci varianta de la Behringer. In orice caz, sa zicem ca nu-ti place cum suna cu Mustang, ai putea sa incerci o combinatie cu Lecab, sau ceva asemanator. Cred ca vei gasi variante sa folosesti pedala respectiva... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike_KidLazy Posted August 23, 2012 Share Posted August 23, 2012 Ok, got it. Mersi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
BucurAdrian Posted August 27, 2012 Share Posted August 27, 2012 As vrea sa schimb dozele de pe v100 cu un set de Jb / Jazz . Ar fi nevoie sa trec pe poturi de 500k , sau sunt oricum destul de bright ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted August 27, 2012 Share Posted August 27, 2012 Nu este "nevoie". Tine mai mult de considerentele personale, ce gen canti, ce echipament folosesti. Nu stiu sigur daca V100 nu are pot-uri de 500k... Uite aici niste discutii pe tema. Cel mai bine lasi pot-urile asa cum sunt si vezi cum ti se pare. Le poti schimba pe urma daca simti nevoia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike56 Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 cam ce corzi sa puna cineva pe un bass cu scale 864mm/34", avand in vede un tuning low drop b ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 (edited) Pai cate corzi are? Edited August 28, 2012 by 'mnezãu Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike56 Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 Pai cate corzi are? 4. (ibanez sr300) Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 Cel mai simplu, isi ia un set pentru 5 corzi si n-o foloseste pe ultima. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike56 Posted August 28, 2012 Share Posted August 28, 2012 ar fi astea : 60-125 65-130 70-135...dar nu stie pe care sa le aleaga...nu vrea nici tensiune mica, dar nici mare...vrea undeva pe la mijloc ca sa fie comod Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flav' Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Dragi tovarasi , am o dilema de vre.o 2 ani cam asa si inca nu am reusit sa o dezleg ... iti trebuie neaparat un head ca sa canti pe un cabinet sau poti sa bagi scula numai cabinet si s.o zdranganesti acolo ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Semnalul din chitara este unul foarte slab. Ai nevoie de amplificator pentru a te auzi intr-o boxa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Radu Burcea Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 As vrea sa schimb dozele de pe v100 cu un set de Jb / Jazz . Ar fi nevoie sa trec pe poturi de 500k , sau sunt oricum destul de bright ? V100 are poturi de 500k,mai exact: 2x B500k pentru volum; 2x A500k pentru ton. Ca valoare sunt ce trebuie,deci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Dragi tovarasi , am o dilema de vre.o 2 ani cam asa si inca nu am reusit sa o dezleg ... iti trebuie neaparat un head ca sa canti pe un cabinet sau poti sa bagi scula numai cabinet si s.o zdranganesti acolo ? Da, tovarăşu' ! Numa' că-ţi trebuie şi-un head, cuplat după cabinet, ca să poţi capta semnalul ce vine de la acesta... Te necăjeam... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvanik Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Am o nelamurire.Se poate exersa la chitara electrica fara amplificator? Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 (edited) Da. Insa ai nevoie de liniste. Asta daca intrebi daca poti canta la rece. Daca te gandesti sa nu deranjezi pe cineva, sunt procesoare si amplificatoare cu iesire pentru casti, precum si scule special gandite in acest sens. Edited August 29, 2012 by 'mnezãu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvanik Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 (edited) Ma gandeam la posibilitatea asta in ideea in care inca mai trebuie sa strang bani pt amplificator si nu as vrea sa fac pauza(sa nu mai exersez deloc) pana le pot lua pe amandoua impreuna.De liniste nu se pune problema,am destula. Edited August 29, 2012 by Razvanik Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 Poti repeta, doar ca e cam sec fara efecte. Dar auzi. Intr-o camera in care nu e galagie, auzi ce repeti. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Razvanik Posted August 29, 2012 Share Posted August 29, 2012 La inceput cred ca cel mai important este sa cant corect pe clean si dupa aia sa folosesc efectele. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flav' Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 Dragi tovarasi , revin pe topicul acesta din lipsa mea de coordonare in site (adica nu prea stiu un ce forum sa postez :-j ) .. istorioara : am un peavey exp raptor plus , tovaras de batalii , primele spectacole avute cu el , si cand dau ieri sa cant inca o data la el POC ! , vad ca distanta dintre corzi si griff e cam prea mare si ca nu mai suna ca inainte . Intrebarea : ce trebuie sa ii fac ca sa ii miscorez distanta dintre griff si corzi ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 Ceva s-a intamplat. Nu vezi nimic ciudat la chitara? Imbinarea dintre corp si griff, tremolo-ul? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flav' Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 (edited) hmm ... acum mai mult timp s-a rupt de la tremolo bucata aia unde puneam bara de torsiune ..si la imbinare nu , nimica , atunci in P.S. in anul cand s-a rupt nu s-a intamplat nimica ciudat Edited September 12, 2012 by Flav' Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 Griff-ul e drept sau e curbat daca te uiti de-a lungul lui? A aparut si fretbuzz? In principiu, actiunea o lasi din saddle. Cu un imbus mic, rotesti. http://www.harmonycentral.com/static/articles/tips/guitar_repair/02.jpg Bine, treaba asta o faci dupa ce setezi truss rod. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Flav' Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 `mnezau , multam fain de tot , nu avea probleme griff-ul , erau doar prea inaltate alea Link to comment Share on other sites More sharing options...
'mnezău Posted September 12, 2012 Share Posted September 12, 2012 Nu uita, dupa ce-ai facut si operatiunea asta, sa refaci si intonatia, ca se deregleaza si aia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike56 Posted September 15, 2012 Share Posted September 15, 2012 care era "regula" la armonizarea unei melodii ? incerc sa inteleg dar nu reusesc...cum gasesc corescpondenta fiecarei note ? de ex pt B C# D E F# G A Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike56 Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 (edited) care era "regula" la armonizarea unei melodii ? incerc sa inteleg dar nu reusesc...cum gasesc corescpondenta fiecarei note ? de ex pt B C# D E F# G A hai ca am gasit ) (poate nu sunt singurul care nu le gasea) 2nds C D E F G A B C D E F G A B C D 3rds C D E F G A B C E F G A B C D E 4ths C D E F G A B C F G A B C D E F 5th C D E F G A B C G A B C D E F G 6th C D E F G A B C A B C D E F G A 7th C D E F G A B C B C D E F G A B 8th <--- octave C D E F G A B C C D E F G A B C Edited September 17, 2012 by mike56 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 Salve ! Am o stație Electromureº 2X15 W ( Stația ) ºi aº vrea sã ºtiu dacã e vreo socotealã anume pentru 2 boxe ( adicã Wați, SPL, dintr-astea ...) E miºto cu cãºtile, m-am obiºnuit sa lucrez cu ele, da' mã dor urechilii ºi, în plus, mã toacã nevastã-mea la cap, cã-s "antisocial", cã îmi sunã tãlifonu' în draci de multe ori ºi nu-l aud... Oricum... Am avut 2 RFT-uri de.... nu ºtiu exact, cred ca de 50W erau ( Boxe RFT )... Le mai am ºi acum, dar s-a tãiat membrana de la diful de înalte al uneia, am fost sã le refacã, dar nu mai sunã aºa de bine la acel difuzor... Ok, deci, stație 2x15, încãperea e de cca 5x4 mp, distanța la care le pot fixa fațã de mine este de cca 1,5 m ( dacã ajutã la ceva datele astea... ). Ce tip/mãrime de boxe ar fi optim de luat ? Mulțam fain ! . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest alexp2012 Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 Salut! E normal sa se auda un bazait mic atunci cand ridic degetul de pe tasta si coarda inca vibreaza? Nu bazaie atunci cand cant nota ci doar cand ridic degetul de pe tasta. Acustica Takamine, distanta E gros: 2mm - tasta 1, aproape 4 mm - tasta 12. Apropo, nu e acordata. Trebuie sa-mi cumpar un acordor:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vlad H. Posted September 29, 2012 Share Posted September 29, 2012 acordeaz-o prin PC..un microfon si atat..sau prin telefon daca ai smartphone..gasesti pe net APTuner...sau pe android..parca era ceva si pe Ios Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts