leopold Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Are cineva idee ce s-a intamplat cu stocurile Gibson in Europa? La Thomann au ramas doar lopeti peste 3000E, musicstore la fel... wtf? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airhead Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Gibson a dat faliment, asa ca mai sunt de vanzare doar chitari SH. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leopold Posted January 22, 2016 Author Share Posted January 22, 2016 Sunt precis ca e din cauza banditului ala care a facut petitie sa se interzica muzica rock... 1 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Airhead : link or didn't happen 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leopold Posted January 22, 2016 Author Share Posted January 22, 2016 Airhead : link or didn't happen Simplu: https://forums.rgc.ro/topic/113409-stoc-gibson-wtf/?p=951884 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Airhead Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 Se pare ca am fost mai subtil decat intenționam. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
dani_rosu5 Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 haha,am muscat-o ) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted January 22, 2016 Share Posted January 22, 2016 V-am spus io ca le-au dat la chinezi toate şi nu m-aţi crezut !.... . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
leopold Posted January 22, 2016 Author Share Posted January 22, 2016 Lasand partial caterinca la o parte, care o fi treaba? De obicei aduc modelele noi inainte sa scape de alea vechi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
leopold Posted February 12, 2016 Author Share Posted February 12, 2016 Serios acum, se ingroasa gluma. Unde sunt Gibsoanele? Sunt vreo 3 saptamani de cand am vazut eu ca nu sunt pe stoc la Thomann... Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarossa Posted February 12, 2016 Share Posted February 12, 2016 thomann nu a stat niciodata cinestie ce cu stocul de gibson. de ce iti iei gibson din europa? si de ce nou? si de ce thomann si nu rromania. arunci banii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
leopold Posted February 12, 2016 Author Share Posted February 12, 2016 Nu îmi iau :-) urmăresc preturile. La un moment dat erau mai ieftine decat pe piața din România. Nu am mai văzut niciodată sa nu aibă o căruță de lopeți din clasa "ieftină" Gibson... Acum, nimic Link to comment Share on other sites More sharing options...
A-1 Posted February 19, 2018 Share Posted February 19, 2018 https://www.cnbc.com/2018/02/19/guitar-company-gibson-reportedly-facing-bankruptcy.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 acum e momentul sa investesti in chitare. sunt curios pe ce au aruncat banii in anii astia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocapsile Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Cumpărați repede Gibson, că nu se vor mai găsi și prețurile vor exploda! Cumpărați, cumpărați că se termină Gibsoanele!!! Adică nu mirosim strategii de marketing de la o poștă? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Chiar strategie de marketing nu cred că e, @apocapsile. În momentul în care tu realizezi că ți se duce firma, săraca, și singura chestie pe care ți-o coace mintea e asta: http://www.gibson.com/products/electric-guitars/2018/custom/modern-flying-v.aspx , la $4500, în speranța că te vei salva, cred că ne-am lămurit ce și cum... Doar ca fapt divers, pentru cei interesați de aspecte economice, un articol interesant: https://reverb.com/news/guitaronomics-have-guitars-become-more-expensive-over-time Comparativ cu concurentul principal, Gibson n-a prea înțeles cum funcționează adaptarea Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocapsile Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 (edited) Fac și eu bășcălie, dar există mizeria asta ca strategie de marketing de când lumea. "Se termină x, luați cât mai aveți ce". E penal spermatozoidul ăla de chitară. Da. Meet the future: tune-o-matic bridge with stop taipiece. Gibson, meet the future: Edited February 20, 2018 by apocapsile Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Haha, V ala arata mai "dated/retro" decat un V de acum 50 de ani. Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarossa Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 (edited) Din pacate, nu cred ca e strategie de marketing. Strategiile companiei si ale ceo-ului ei (hulit de mai toti fanii gibson) in ultimii 10+ ani au adus-o unde e acum...In loc sa faca doar cateva modele, si pe alea bine, cum au facut in anii 80-90 cand s-au redresat, au n modele, de la low la custom shop, fiecare cu neajunsurile lui, si s-au extins in alte domenii aiurea, au cumparat tot felul de companii mai mult sau mai putin profitabile...Sau poate au "mirosit" ca se apropie vremea in care lemnul dispare incet-incet si devine tot mai scump. Si fender e in aceiasi situatie si s-ar zice ca si ei au probleme. Mai era un zvon ca cica fender ar cumpara gibson. Ar fi nostim. Totusi cred ca sunt 2 firme prea mari pt a disparea chiar cu totul de pe piata chitarilor. Cat despre investitii, cred ca vine vremea ca cine are chitari americane mai vechi sa se gandeasca de 2 ori inainte de a vinde, ele nu vor face decat sa creasca in valoare in timp. Lista aia CITES nu va face decat sa se extinda...Cred ca nu mai e mult pana cand un banal gibson/fender samd, din lemn, made in usa, va fi doar o nostalgie. Vor fi rare si scumpe. Va veni si vremea in care va fi o extravaganta sa ai chitara din lemn, cel putin din lemnele traditionale. csf?ncsf... Edited February 20, 2018 by barbarossa Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cosu Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 19 minutes ago, vektor said: Haha, V ala arata mai "dated/retro" decat un V de acum 50 de ani. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocapsile Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Well cam arată ca și când ar fi luat mai multe chitare și le-ar fi combinat Stevie Wonder. E penibil să aibă Harley Benton modele cu aspect ceva mai adunat: https://www.thomann.de/ro/harley_benton_victory_plus_bk_vintage_series.htm https://www.thomann.de/ro/harley_benton_fv430bk.htm Nu mai zic de Dean ML, măcar 'arată' a business. Cât despre dat bani pentru ceva excentric, de ce nu o banană zburătoare: Link to comment Share on other sites More sharing options...
ebh Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 (edited) Gibson a avut cam tot timpul idei 'inovatoare': https://www.google.ro/search?biw=1680&bih=984&tbm=isch&sa=1&ei=Y0CMWuS4Ec-vkwXgwLrgBA&q=gibson+corvus&oq=gibson+corvus&gs_l=psy-ab.3...0.0.0.63826.0.0.0.0.0.0.0.0..0.0....0...1c..64.psy-ab..0.0.0....0.JSkWSOX9Eec https://www.google.ro/search?biw=1680&bih=984&tbm=isch&sa=1&ei=-kCMWvCoHoKXkwX3z5vgBQ&q=gibson+moderne&oq=gibson+moderne&gs_l=psy-ab.3..0l7j0i30k1j0i5i30k1j0i8i30k1.31467.32874.0.33080.9.7.1.1.1.0.145.623.5j2.7.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.9.629...0i67k1j0i13k1.0.HvAbwARNkfw https://www.google.ro/search?biw=1680&bih=984&tbm=isch&sa=1&ei=HEGMWrKTCo3VkwWUk77QBA&q=gibson+reverse+flying+v&oq=gibson+reverse&gs_l=psy-ab.3.0.0l6j0i8i30k1l4.11659.13224.0.14554.7.7.0.0.0.0.157.629.5j2.7.0....0...1c.1.64.psy-ab..0.7.627...0i67k1.0.ub9DOtwbG6E Edited February 20, 2018 by ebh 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocapsile Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 (edited) Well e amuzant în condițiile în care Les respinsese designul de SG (mă rog nu mai știu ce e adevărat din toată zvonistica - se zice că l-au proiectat alții și i-au pus numele pe el și logic că l-a vrut jos dar în fine). SG care cel puțin din pricina împielițatului de Angus a devenit mai bine vândut decât LP-urile Măcar SG-ul adresa problema accesului și gabaritului într-o mare măsură. Banana aia nouă nu știu ce anume rezolvă. Edited February 20, 2018 by apocapsile Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 (edited) Mie mi se pare mult mai ok ca design si functionalitate decat vechiul V. Greg ala e cam....idiot. si tipa mult fara rost. Si mai e si cap de falus phillip ala...la fel de useless. E chestie de obisnuinta. Daca aparea modern V in anii 60 si V-ul original anul asta sigur reactia era aceeasi. Edited February 20, 2018 by lefmir Link to comment Share on other sites More sharing options...
SKU Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 (edited) Am mers de curand la Muziker la unul din magazinele din Praga sa incerc si eu niste chitare si aveau vreo 4 - 5 Gibson. Les Paul Faded 2018, Studio Black 2017, SG Faded 201?, SG Standard. In afara de SG Standard care era ... acceptabila sa zicem, celelalte au fost cu adevarat dezamagitoare ( setup prost, freturi ascutite, urme de lipici, finish ... urat ). LP Faded avea un defect major la fretboard care nu era aliniat cu marginea gatului ... Pentru preturile la care erau vandute sincer Cort G250-ul pe care l-am cumparat "la misto" pana imi aduc chitarele mele e indiscutabil mai de calitate si mai playable decat ce am vazut acolo. Poate a venit timpul ca brandul Gibson sa fie cumparat de niste oameni mai capabili ... Edited February 20, 2018 by SKU Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted February 20, 2018 Share Posted February 20, 2018 Să zicem că aspectul și funcționalitatea pot fi supuse subiectivității. Cum poți cere $4500 pe ea, când un Flying V clasic, tot Gibson, cu specificații asemănătoare, îl găsești la $1200-1800? Nu mai zic că dacă aș avea $4500 de aruncat pe chităre, mi-aș luat două custom-uri și aș rezolva orice problemă. Bine, nu că mi-ar fi rușine cu alte idei d-astea răzlețe ale Gibson. De exemplu: http://www.gibson.com/Products/Electric-Guitars/2017/Custom/Slash-Firebird.aspx Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 Waaait wait wait wait ... facut sa ARATE ca un neck-through. Dar e set-neck. Si nici macar nu e set-through modern stil LTD. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 30 minutes ago, vektor said: Waaait wait wait wait ... facut sa ARATE ca un neck-through. Dar e set-neck. Si nici macar nu e set-through modern stil LTD. But what about this: Quote Nut Material Nylon Link to comment Share on other sites More sharing options...
apocapsile Posted February 21, 2018 Share Posted February 21, 2018 (edited) Aștept cu interes modele reciclabile de Gibson. Nut material: fishbone Bridge: stink-o-matic reinforced recycled toilet paper. Body: triple flamed bird goo. Neck: superior cardboard. Pickups: Tinbuckers Edited February 21, 2018 by apocapsile 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
guitarhead Posted March 13, 2018 Share Posted March 13, 2018 This just in... https://www.digitalmusicnews.com/2018/02/28/gibson-guitar-vulture-acquisition/ wow, my Chibson will finally go up in price :-P :))) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts