www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Distrugere Combo Sau Alte Solutii?


sam

Recommended Posts

Salutare,

 

E vorba de combo-ul Fender G-DEC Junior din care am nevoie numai de partea de acompaniament (cea din poza). Asta se traduce printr-un generator/procesor de 15 ritmuri (tobe si/sau bass) cu tempo variabil si cu posibilitatea de a schimba gama bass-ului.

 

Nu vreau sa folosesc combo-ul asa cum e pentru ca nu am nevoie de difuzorului lui, nici de partea de amplificare, nici de simularea de amp-uri sau ce alte balarii mai are el pe-acolo. Ma intereseaza strict partea marcata in poza de mai jos si folosirea ei in intrarea unui alt amp/mixer/etc

 

Totodata sunt convins ca exista si solutii software dar as avea nevoie de ceva hardware, stand-alone, plug and play. Sugereaza cineva altceva sau ma apuc de faramat?

 

P.S. Daca are cineva un G-DEC Junior mai avariat la un pret decent sau unul defect cu modulul respectiv functional e rugat sa-mi dea un PM ca e pacat sa stric unul bun/nou.

Multumesc anticipat!

msg-9969-0-57974900-1404852963.jpg

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

E irelevant daca e modulul repectiv e pe un cablaj separat sau nu. Pana la urma daca ma hotarasc sa il distrug nu conteaza prea tare daca amp-ul ramane functional dupa ce-mi scot din el ce-mi trebuie. Ideal ar fi sa ramana dar nici eu nu cred ca sunt module separate deci nu-mi fac iluzii prea mari ca voi salva partea de amplificare. Am sa ma uit eu in el daca nu gasesc poze pe net cu unul desfacut.

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

El are niste ritmuri de tobe predefinite (rock, ballad, metal, reggae, etc) care pot rula separat sau impreuna cu un bass in diverse game (vezi poza de mai sus). La toata jucaria se poate varia tempo-ul (30-240 bpm). Asta e tot ce-mi trebuie, nimic altceva dar nu vreau sa implic un calculator in ecuatie.

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

Dar nu poți să ieși din LIneOut-ul Juniorului și să intri în amplificatorul pe care vrei să-l folosești ? [ asta dacă ai intrare Aux la el ] Sau în mixer. Sau în "etc" ...

 

Ar trebui sa meargă drum-machine-ul și fără celelalte facilități ale Juniorului !

 

.

Edited by ramurel
Link to comment
Share on other sites

Nici asta nu-i rau http://www.mcmusic.ro/accesorii/tunere-si-metronoame/korg-kr-mini-rhythm-machine-drum-machine-kr-mini.html Are ritmuri presetate, sau ti le foti face manual, la finalul unei masuri poti baga si un break din cate vad, sa nu sune asa monoton si il poti controla cu 2 footswich-uri

 

Link to comment
Share on other sites

Da, atunci când pregătești un cântec, un album, ceva serios, e ok cu calculatorul, binențeles, însă și eu zic că dacă vrei să faci un mic rehearsal, un jam tu și cu tine, apăi, până muți cu mausu' click și trage și scroll și trage și zoom și drag și click, apăi ești deja obosit și ți-o pierit chefu' . :)

 

Și mie-mi place ceva de genul ăla, un quick-jam cu un drum-machine cu bas inclus . 3 butonane, 3 secunde, lotta fun !

Am și eu așa ceva la ZOOM Mrs-ul meu. DIn 3 rotiri și 3 mișcări ai un backtrack cu tobe și bas !

 

 

Off-topic : când a apărut titlul topicului, partea aia a mea de creier reptilian , care-o mai ia razna din când în când, o sclipit de entuziasm : "Wow !, face sam un video viral cu comboul în flăcări, aruncat pe fereastră sau așa ceva ! Cool ! "

Am fost dezamăgit ! ... :P

 

:)

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

La calculatoare poți conecta tot felul de periferice, unele dintre ele comandabile cu piciorul.

 

Ok, atunci dă-ne şi nouă exemplu de un device accesibil, care să-ţi genereze linii de bas în mai multe stiluri, căruia să-i şi poţi modifica BPM-ul şi gama.

 

 

LE: Am mai căutat şi eu, până acum nu am reuşit să găsesc un rahat care să facă cam ce face G-dec-ul. Cu linii de tobe, da, găseşti pe toate drumurile, dar cu bas nu prea... Pe partea software ai câteva drăcii, ChordPulse mi se pare cel mai prietenos şi simplu de utilizat. Mai e un dinozaur, am un lapsus în momentul ăsta, era recomandat de mai mulţi, Karpi ştiu că ne tot spunea de el. Dar e o prostie, pentru că trebuie să-ţi baţi capul ca să-ţi faci un amărât de backing track. Aşa pot lua basul, îmi fac o linie în 10 minute şi aia e. La chestia aia de la G-dec, simplitatea e punctul cheie. Apeşi un buton, învârţi un knob şi ai backing track-ul. Nu trebuie să fie ceva complex, să poţi regla tu ştiu eu ce parametri, ceva simplu.

Edited by 'mnezãu
Link to comment
Share on other sites

Si de ce ai nevoie sa fie standalone? adica de ce nu vrei sa implici un calculator? e un pitic sau ai un motiv adevarat? :))

 

Explicatia a dat-o ramurel in locul meu. Nu il voi folosi pentru inregistrat ci pentru jam-uit fie de unul singur fie in mai multi, la sala cand nu e bateristul prin zona si mai facem mici improvizatii si alte jucarele, etc. Nu vreau sa folosesc calculatorul ca sa nu depind de el, sa nu-l car dupa mine, stai ca n-am aia, nu merge aia, etc.

 

Plus ca in ultima vreme m-am facut foarte lenes si nu mai exersez mai nimic. Am tone de backing track-uri culese de-a lungul timpului, nici eu nu mai stiu pe unde, plus o gramada de soft-uri descarcate, unele testate altele nici macar instalate si cand pun mana pe chitara (exact cum a zis si ramurel) pana-mi pornesc toate tool-urile si-mi pregatesc terenul mi s-a dus si cheful.

 

Simt nevoia sa 'push the button' si sa 'play', atat de simplu :)

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

Nu prea are nicio legatura. Eu nu de bass ma agit cat de tobe. Plus ca de multe ori nu stii exact ce vrei sa faci, improvizezi, te joci, compui si iti trebuie un ritm oarecare pe spate. Plus ca looper-ul de pe Boss e o gluma din punctul meu de vedere, e asa sa nu zici ca n-are looper dar mare lucru n-ai ce face cu el, cel putin daca nu ai ceva foarte clar in minte de la inceput.

Link to comment
Share on other sites

Multumesc pentru sugestiile legate de loopere dar topicul nu era despre loopere ci cel mult despre drum machine-uri.

 

Oricum personal mi-am clarificat problemele: voi folosi deocamdata Juniorul (asa cum este sau mutat intr-o alta carcasa pentru a-l face mai mic si mai usor - ramane sa ma mai gandesc daca merita sau nu efortul). Iar pentru chestii mai destepte sunt de luat in calcul toate solutiile prezentate mai sus si nu numai.

 

Multumesc pentru participare, daca voi face un rehousing am sa-l prezint aici, intre timp daca are cineva de vanzare un G-DEC Junior partial defect sau in stare proasta ma poate contacta pe privat (ma intereseaza doar electronica, difuzorul sau carcasa pot fi in orice stare sau pot lipsi).

Edited by sam
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.