Popular Post eduard.alexandru Posted February 11, 2014 Popular Post Share Posted February 11, 2014 (edited) Finisajul de "zdreanță" a ajuns în sfârșit la forma finală, iar chitara a primit un cablaj mai pretențios: -2 circuite în paralel cu switch on/off pentru fiecare -primul conține dozele bridge și middle, cu comutare în 3 poziții (bridge / bridge și middle în serie / middle) -al doilea conține doza neck, care poate fi folosită singură sau în orice combinație cu dozele de pe primul circuit -între cele două circuite se poate face inversare de fază, prin comutator. Mulțumesc mult lui Mihai Florea (Fiveseven) care m-a ajutat atât cu cablajul, cât și cu indicații utile. A ieşit o chitară deosebit de versatilă, voi posta mâine cel târziu nişte mostre audio relevante. Edited February 11, 2014 by eduard.alexandru 14 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 urâtă 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
SausageAssassin Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 Din bube, mucegaiuri si noroi Iscat-am frumuseti si preturi noi E urata, da' faina! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
otringal Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 e superba!!! daca o vinzi sa-mi spui e o hora solo iris lux? 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
mike_KidLazy Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 Mie-mi place cum aratã "zdreanța", sã vedem acum și cum sunã! Sã o cânți sãnãtos, Edi! Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted February 11, 2014 Share Posted February 11, 2014 e o hora solo iris lux Mai mult ca sigur! Oricum ti-a iesit ceva unic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pava Posted February 12, 2014 Share Posted February 12, 2014 doza din middle e o doza romaneasca, deci sigur nu e "versatila"....poate.. "varsatila" Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted February 13, 2014 Author Share Posted February 13, 2014 (edited) Trecere sumarã prin diferitele personalitãți ale chitarei cu scopul de a demonstra versatilitatea instrumentului... Nu au fost modificate deloc setãrile din amplificator sau volumul din chitarã. Am umblat doar la switch-urile care comutã dozele (switch-uri care mai scot un sunet discret dacã amplificatorul nu este legat la prizã cu împãmântare). Export12.mp3 Edited February 13, 2014 by eduard.alexandru 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted February 15, 2014 Author Share Posted February 15, 2014 Dacă te aude 57 cu „versatilă”, te pune să definești versatilitatea și nu știu pe unde scoți cămașa. Frumoasă lucrare! Lick-uri glorioase! Chitara este 57 - approved doza din middle e o doza romaneasca, deci sigur nu e "versatila"....poate.. "varsatila" Dacă justifici afirmația, voi avea surpriza de a afla că nu vorbești aiurea. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ironside Posted February 15, 2014 Share Posted February 15, 2014 (edited) A ieºit o chitarã deosebit de versatilã De ce e a ta mai versatila decit, sa zicem, Squier Strat? Edited February 15, 2014 by Ironside Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted February 15, 2014 Share Posted February 15, 2014 Are mai multe butoane. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Seriosul Posted February 16, 2014 Share Posted February 16, 2014 - un amalgam aproape perfect: camuflaj nordic, intr-o atmosfera audio "wagneriana", (Gradina se mareste...) Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted February 16, 2014 Author Share Posted February 16, 2014 De ce e a ta mai versatila decit, sa zicem, Squier Strat? Påi, credeam că se înțelege foarte bine din descriere. Cablajul e de așa manieră făcut încât permite atât combinațiile de strat, cele de lp, plus inversare de fază, combinații atât în serie, cât paralel și altele. Mai mult, dozele sunt potrivite și alese în așa manieră încât chitara poate suna în multe feluri, de la diverse tonuri curate, până la drive, fără a schimba reglajele amplificatorului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pava Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 Chitara este 57 - approved Dacă justifici afirmația, voi avea surpriza de a afla că nu vorbești aiurea. pentru ca mi-au trecut enspe doze d'alea de-a lungul vremii prin mana si sunt cumplit de proaste (le recunosc din 2000 de altele), magneti slabi, bobinaj naspa = mult zgomot pentru nimic, spune-mi ca ma insel si imi retrag afirmatiile... 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 te inșeli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pava Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 sa-mi spuna el... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 (edited) ehee, dar am cântat pe ea destul. Bine, îl rugam pe edi să o butoneze, îmi prind urechile plus de asta, am o vagă impresie ca nu e chiar stock doza, mai rebobinăm şi noi, până sună bine Edited February 17, 2014 by Cryptopsy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pava Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 posibil, iti spuneam doar cum suna dozele alea stock made in Romania....... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 Greu cu expertii astia, dom'le... 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted February 17, 2014 Author Share Posted February 17, 2014 posibil, iti spuneam doar cum suna dozele alea stock made in Romania....... Ce iese din respecivul single-coil se aude chiar la începutul înregistrării; apare şi mai târziu, dar în diverse combinaţii. Eu voiam o doză cu un output mic pentru a contrasta cu outputul mare al dozei bridge şi cu răspunsul în frecvenţă al dozei neck, iar asta s-a potrivit foarte bine cu cerinţele mele. Tu te-ai legat de versatilitatea chitarei datorită respectivei doze. Eu am motivat opţiunea mea, aşa că te rog să explici cum ar fi făcut un Seymour Duncan SSL-1 chitara mai versatilă. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 Artistic colajul foto din postul #1... Eu eram curios şi am căutat istoricul lucrării, dar nu am găsit începutul. Există ? Ce vroiam eu să te întreb este cum ridici şi cobori dozele ? . Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted February 17, 2014 Author Share Posted February 17, 2014 Eu eram curios şi am căutat istoricul lucrării, dar nu am găsit începutul. Există ? Ce vroiam eu să te întreb este cum ridici şi cobori dozele ? 1. Nu există 2. Doza middle este la înălţime fixă, iar înălţimea celorlalte două se reglează din şuruburi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
subliminal Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 prezentare...lemn de foc . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted February 17, 2014 Share Posted February 17, 2014 Daca nu-ti place tie nu inseamna ca trebuie sa arunci cu rosii. Da-i cu praf de mers! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Crypto Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Ei, strugurii ãștia acri sunt sigur cã ți-ai schimba pãrerea dacã ai încerca-o. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 1. Nu există 2. Doza middle este la înălţime fixă, iar înălţimea celorlalte două se reglează din şuruburi. 1. Ok ! 2. Ok, din nou ! Nu imi dadeam seama deloc din poze. Probabil ai gasit o solutie ceva acolo, că nu-mi dadeam seama cum merge fără ramă 3. Ok ! . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
sorin65 Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 2. Ok, din nou ! Nu imi dadeam seama deloc din poze. Probabil ai gasit o solutie ceva acolo, că nu-mi dadeam seama cum merge fără ramă e foarte complicat bade a pus arcurile sub doze. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pava Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 (edited) Greu cu expertii astia, dom'le... asa e amice... dar si mai greu cu astia de 20 de ani care le stiu pe toate, nu? iar despre cat de "versatila" e chitara aia, in primul rand ca nu inteleg de ce e asa de "versatila"? face si cartofi prajiti sau care e faza? cat despre comparatia seymour Duncan vs doza reghin.. te lamureste amicul de mai sus Edited February 18, 2014 by Pava 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
lefmir Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 Prietene, eu n-am zis ca stiu nimic...tu ai venit acidulat sa zici ca doza X e naspa. CU CE SCOP??? lui oricum ii place. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted February 18, 2014 Share Posted February 18, 2014 a pus arcurile sub doze. Aha, bun atunci, că m-am tot uitat la poza aia și nu vedeam clar... Sper că n-ai deconspirat vreun "secret de producție"... . 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts