Guest Wanderer Posted March 30, 2007 Share Posted March 30, 2007 Se subintelege munca Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest vanu Posted April 24, 2007 Share Posted April 24, 2007 Tom Morello (ratm audioslave the nightwatchman) , e prin definitzie "ceva nou " cu ocazia asta anuntz ca shi-a lansat album propriu Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Morgan Posted April 24, 2007 Share Posted April 24, 2007 bai.... ma uimiti... unde dracu e BRIAN MAY?!?! in 4 pagini n-a fost deloc pomenit si la capitolu preferinte personale: Adam Jones - tool, Billy Howerdel - a perfect circle, James Iha/ Billy Corgan - Smashing Pumpkins Link to comment Share on other sites More sharing options...
denis_symbiotic Posted May 6, 2007 Share Posted May 6, 2007 Mai oameni buni da de ALLAN HOLDSWORTH nu stie nimeni nimic?Este considerat ca fiind unul dintre cei mai buni chitaristi ever plus ca toti marii chitaristi de azi il pe Allan ca model. Ex: Vai, Satriani, Gambale, Rusty Cooley, Shawn Lane etc etc. E unul dintre pionierii chitarii electrice in jazz si jazz-rock fusion. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest matei_matei Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 ""Eu nu inteleg ce cauta intr-un astfel de tot Cobain... da ma rog , vad ca is bune pentru copii !!!"" pai.. sa vedem... iti zic doar faptu ca Steve vai a zis de cobain urmatoru lucru: Kurt Cobain floors me man, i think he was a genius cauta pe net si ai sa vezi ca nu vbesc prostii Link to comment Share on other sites More sharing options...
felix Posted June 12, 2007 Share Posted June 12, 2007 Mike McCready (Pearl Jam)... nu exceleaza cu nimic dar este unic prin abordare, simplitate, ton. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ted Posted July 4, 2007 Share Posted July 4, 2007 (edited) Robben Ford rules! Ulf Wakenius, Pat Metheny Edited July 4, 2007 by ted Link to comment Share on other sites More sharing options...
ted Posted July 4, 2007 Share Posted July 4, 2007 Doamne fereste! L-am uitat pe Joe Pass! Si cate si mai cate... Link to comment Share on other sites More sharing options...
mega.deb Posted July 4, 2007 Share Posted July 4, 2007 Luca Turilli !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted July 4, 2007 Author Share Posted July 4, 2007 http://www.youtube.com/watch?v=m5OHPgne1S4 cativa stilisti intr-o mica comedie Link to comment Share on other sites More sharing options...
mega.deb Posted July 4, 2007 Share Posted July 4, 2007 10x Link to comment Share on other sites More sharing options...
StratMan Posted July 5, 2007 Share Posted July 5, 2007 http://www.youtube.com/watch?v=m5OHPgne1S4 cativa stilisti intr-o mica comedie :) Link to comment Share on other sites More sharing options...
mega.deb Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 (edited) Cu tot riscu de a fi injurat ..... chiar huiduit .... ehh ..: Herman Li ... singurul shredder pe care il pot asculta, si care chiar imi place ...... are un stil propriu ..... inspirat din jocurile arcade Ex 1 :) Edited July 9, 2007 by mega.deb Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thrall Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 (edited) john frusciante... prin felul in care reuseste sa creeze armonie Edited July 9, 2007 by Thrall Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Adriani Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 La capitolul chitaristi, dupa generatia de aur (Hendrix, B.B. King, Muddy Waters, S.R. Vaughan. David Gilmour, Jimmy Page, etc.), mai apropiat de vremurile noastre, Darrell Abbot Dimebag a fost o influenta majora in tot ceea ce se canta in zilele noastre si mai ales in mentalitatea chitaristilor metal. L-ai uitat pe Van Halen. Cel putin inainte sa pomenesti alti chitaristi. Sa nu uitam ca in 1984 Dimebag canta in concerte Eruption( Halen) si Battle Axe a lu' Quiet Riot cu Carlos Cavazo la chitara. Daca nu crezi, intreaba "batranii". Link to comment Share on other sites More sharing options...
StratMan Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 L-ai uitat pe Van Halen. Cel putin inainte sa pomenesti alti chitaristi. Sa nu uitam ca in 1984 Dimebag canta in concerte Eruption( Halen) si Battle Axe a lu' Quiet Riot cu Carlos Cavazo la chitara.Daca nu crezi, intreaba "batranii". sorry, Van Halen este indicat chiar de la inceputul topicului. este prea mare, pt. a putea fi omis. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Adriani Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 sorry, Van Halen este indicat chiar de la inceputul topicului. este prea mare, pt. a putea fi omis. Corect, dar ma refeream strict la topicul din discutie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Morgan Posted July 9, 2007 Share Posted July 9, 2007 Cu tot riscu de a fi injurat ..... chiar huiduit .... ehh ..: Herman Li ... singurul shredder pe care il pot asculta, si care chiar imi place ...... are un stil propriu ..... inspirat din jocurile arcade Ex 1 un chitarist asiatic, cu nume de neamt, si accent englezesc... lol. Oricum, e amuzant dar nu gust stilul Link to comment Share on other sites More sharing options...
LORD-C Posted July 10, 2007 Share Posted July 10, 2007 OffTopic: Watch This! http://www.youtube.com/watch?v=YJhMc0F1sUE...ted&search= La faza cu Hammer On, am ras 1 ora ca prostu'.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
dire_straits Posted July 10, 2007 Share Posted July 10, 2007 pai dupa mine,cel mai original ar fi Knopfler,david Gilmour,jeff beck,bb king,albert king care canta cu corzile inver,adica mi subtire ii sus,hendrix,clapton,hendrix,brian may si ar mai fi cativa.restu ii cam asemanator,copiaza unu dupa altu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ilun Posted July 10, 2007 Share Posted July 10, 2007 (edited) un gagiu cu un stil <foarte> propriu care reuseste sa fie si deosebit de melodios, Andy McKee...iata-l: (check out si coverul pe care-l face la piesa Africa(TOTO) )...din categoria lui mai fac parte si Don Ross(uber maestru la randul lui) si asemanator Justin King Edited July 10, 2007 by ilun Link to comment Share on other sites More sharing options...
tib Posted September 7, 2007 Share Posted September 7, 2007 Iata primele 3 locuri in Top-ul meu: 1. -=Slash=- 2. <[slash]> si locul 3....ati ghicit! 3. .:Slash:. ! Vad ca nu l-ati mentionat... Mie mi se pare genial! (puteti sa spuneti ce vreti ) Pt mine e cel mai Tare! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest victor-avatar Posted October 26, 2007 Share Posted October 26, 2007 hm.......in metal lucrurile sunt mai complicate. Daca intradevar in anii 80 Kirk Hammet era chitaristul cu cea mai mare influenta asupra scenei metal ca stil si ca, compozitie, astazi ceea ce canta cu Metallica este un c.... monstruos. Din pacate la ora actuala consider ca in metal valoarea chitaristilor este destul de ambigua si diferentele ar trebui mult mai mult discutate....sunt chitaristi care scot la iveala riff-uri monstruoase si armonii superbe insa in acelasi timp solo-urile lasa de dorit, si exista si opusul, vitezisti si shrederi cu solo-uri geniale dar care nu pot sa scoata un riff sau o armonie memorabila. In acelasi timp metalul este singurul still care fata de orice alt stil de cantat la chitara incorporeaza din mers tehnologia si o accepta mult mai repede decat alte stiluri (ex. jazz, blues, rock blues, samd),de aceea sunetul cautat, propriu, al fiecarui chitarist este, cred, 60% din succesul de scena pe care il are. Sunt cazurile lui Vai, Satriani, pe care il ii cam vad omisi pe aici dar care la ora la care vorbim sunt oamenii fara de care chitara moderna actuala nu ar exista. Poate imi spune cineva un singur alt chitarist care foloseste o atat de variata gama de sunete, efecte, etc........trebuie acceptat ca muzica se schimba, chitara electrica se schimba,tehnologia merge inainte. Pe mine personal ma incanta mult mai mult un gagiu care vine pe scena, si poate nu e neaparat Malmsteen, Satriani, Vai, dar imi scoate din chitara de o are in mana sunete care imi mangaie urechea.....decat unul care vine cu un fender, il baga prin statie si atat.....sunet prafuit de acum 40 de ani pe care l-am auzit la 1000 altii si care deja nu ma mai trezeste prea mult. Revenind la metal, 2 cazuri de chitaristi cu o tehnica impecabila, dar in acelasi timp compozitori grei sunt Dimebag Darrel si John Petrucci. Desi alaturarea lor este destul de ciudata, sunt un exemplu clasic....Dimebag Darrel a facut riff-uri memorabile, solo-uri superbe, si le-a facut in acelasi timp, aceeasi piesa (nu i se poate imputa ca a avut bulan la o piesa cu riff-ul si la alta piesa cu solo-ul). Petrucci este poate primul chitarist care a unit progresivul cu metalul IN ADEVARATUL SENS AL CUVANTULUI. Una este sa canti muzica de dragul virtuozitatii si ulta este sa faci virtuozitatea placuta, muzicala. Amandoi au influentat o pleiada de chitaristi, daca nu ca instrumentisti cel putin muzical sau componistic (daca imi spune vreun rocker care e si chitarist ca nu a incercat cel putin odata un riff Pantera il halesc de viu ). De aceea ii consider pe amandoi pietre de hotar ale muzici metal......nu au influentat numai chitara...ci tot cea ce inseamna abordarea muzicii metal (compunerea ei, executie, aranjament,feeling-caci indiferent de ceea ce spun unii "avizati" ai chitarii, rock-ul metalifer are un feeling al lui) Telul unui chitarist, inddiferent de stiul care il abordeaza este sa produca muzica, nu sunete. Toti chitaristii enumerati pana acum in toate posturile sunt buni, valoarea lor este de netagaduit, contributia lor este de nepretuit la dezvoltarea chitarii reci si electrice. Nu trebuie insa sa fim refractari la nou. Nu trebuie uitat ca insusi cuvantul dezvoltare implica schimbare,daca chitara ar fi ramas la sunetul si abordarea din ani 50' in maxim 20 de ani ar fi disparut, si daca nu ar fi evoluat constant prin toti acesti chitaristi, nu ar mai fi fost instrumentul care a produs revolutia muzicii asa cum o percepem, cantam si ascultam azi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
vektor Posted October 26, 2007 Share Posted October 26, 2007 (daca imi spune vreun rocker care e si chitarist ca nu a incercat cel putin odata un riff Pantera il halesc de viu ) Dorinta indeplinita. Eat me ! [ca tot am vazut MIB iar zilele astea] BTW, eu i-as pune pe Shuldiner si Amott langa Darrell (si mergand usor spre "underground" metal scene, Adam Darski, Michael Morton si Peter Tagtgren) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Morgan Posted November 7, 2007 Share Posted November 7, 2007 Am uitat daca l-a pomenit cineva pe Matt Bellamy. Nu se poate contesta faptul ca are un sunet inconfundabil, poate doar cei dintre voi mai de moda veche sa-i reprosati ca foloseste prea multe efecte. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dany86 Posted November 15, 2007 Share Posted November 15, 2007 Tom Morello a revolutionat Heavy metal-ul introducand sunete pe care nimeni nu a incercat macar sa le reproduca. Ar mai fi si Matt Bellamy de la Muse, un chitarist extraordinar, care a recunoscut ca s-a inspirat din sound-ul lui Morello. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Morgan Posted November 22, 2007 Share Posted November 22, 2007 tom morello si heavy metal? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Izzy Waan Posted November 23, 2007 Share Posted November 23, 2007 Link to comment Share on other sites More sharing options...
B-A-C-H Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Un chitarist cu stil propriu este si cel din imagina alaturata. Pacat ca nu a avut timp sa faca mai mult..., poate altfel ar fi fost vazut Malmsteen Link to comment Share on other sites More sharing options...
AddRien Posted December 20, 2007 Share Posted December 20, 2007 Un chitarist cu stil propriu este si cel din imagina alaturata. Pacat ca nu a avut timp sa faca mai mult..., poate altfel ar fi fost vazut Malmsteen Jason Becker! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts