www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Haideti Sa Va Povestesc...


Christian F.
 Share

Recommended Posts

Salut, haideti sa va povestesc despre o treaba pe care am patit-o pe RGC, este adevarat ca nu singura, dar este cea mai recenta.

 

In urma discutiei de mai deunazi cu bunul meu prieten Bobby (M&CMusical... pentru ca si ei sunt oarecum implicati in asa-zisa discutie), am hotarat sa postez aici la o mica barfa... tot ceea ce s-a intamplat, nu de alta dar... pentru ca unii denigreaza mult acest "brand"... indirect si oamenii, care, dupa umila mea parere, sunt ca valoare mult peste altii... din aceeasi bransa... si nu o spun ca sa bag botu' ca nu imi sta in fire si nu am "interesuri"... dar ii cunosc si am vazut multe la "taraba" de cand erau sus la "Muzica"...!

 

("Muzica"... la care in drum spre MCMusic pentru a-mi achizitiona in ziua respectiva un AEG8... vad in vitrina cu pricina... "DISCOUNT" la niste chitare Washburn... intru... pun intrebarile firesti despre discount... ce inseamna si la ce modele se aplica... este chemat un pusti pastilat... care imi face repede o socoteala la tzoale si accesorii... care sunt destule si scumpe... nefiind in aria lui de tricouri cu capete de mort si jeansi rupti... desi arat mai mult a pitbull decat a manelist... se hotaraste sa imi raspunda, firesc, evident... "ăăăăă...aaaa....ăăăă... ălea nu mai sunt dispu...se din oferta"... zic: "disponibile"... "ăăăă.. îhî!"... multumesc, imi iau la revedere si plec... frumos, educat asa cum sta bine unui "gentălman".... :tardlol: )...

 

Revenim la oile noastre... de fapt ale lui jiji... ca noi ne ocupam cu altele... mai elevate...

 

'ti atenti!

 

Ma gadila undeva, sa imi caut pe RGC o chitara simpla, doze pasive, de bun simt, nu exagerat de scumpa, pe care intr-adevar puteam sa o achizitionez direct de la MCMusic, dar... m-a mancat... si m-am scarpinat! Ce imi spun, poate gasesc ceva mai bun la un pret de "chilipir"... exact ce s-a si intamplat!

Gasesc Vintage-ul V100 cu pricina:

 

"Vand chitara LP style, Vintage V100 Flamed Ice Tea si SKB-56 Deluxe LP-Style Electric Guitar Case

cumparate de la http://www.mcmusic.ro/ Brasov, in decembrie anul trecut. Atat chitara cat si case-ul se afla in stare perfecta fara cea mai mica urma de folosire. Chitara este setata, foarte comoda, cu un finisaj de exceptie pt. aceasta categorie de pret si nu in ultimul rand suna bestial de bine, chiar a Gibson, nu prea a fost cantata, ca mai am doua chitari. Motivul vanzarii, probleme financiare. Daca intre timp pot rezolva problemele mele financiare, chitara va fi scoasa de la vanzare, pt. ca e o chitara prea buna (reusita) si ieftina pentru a fi vanduta. O astfel de chitara nu se vinde in conditii normale, dar din pacate sunt si cazuri de exceptie. Bineinteles am facturi si garantii + cutia de carton pt chitara."

 

Cunosc lemnul (modelul), super oferta cu case... zic... "hai ma ca este ok!"

 

Platesc direct in banca anticipat, fara retinere... o primesc... anunt domnul in cauza ca are o mica problema undeva langa NUT si mi se pare a fi ceva fortat prea mult, imi raspunde ca se poate totusi sa fie de cand au setat baietii de la MCMusic Brasov, sa fi lovit headstock-ul cu cheia (cheia "franceza" poate)... tac si inghit... zic... OK!... o cant la o repetitie... si incepe sa zbarnaie ceva la rece... deranjant ca dreaq... undeva in headstock...

 

Descoperire:

 

post-13257-0-59611600-1337663190_thumb.jpg post-13257-0-13108000-1337663192_thumb.jpg post-13257-0-46788500-1337663193_thumb.jpg post-13257-0-13564600-1337663195_thumb.jpg post-13257-0-67767000-1337663196_thumb.jpg post-13257-0-05706500-1337663198_thumb.jpg

 

Nu am avut niciodata vreo indoiala ca cei din China lucreaza mult si prost... dar sa umple aproape doate gaurile de la cheite cu scobitori/chibrituri facute la Gherla...?!?!

 

mmmmmNU!

 

Discut cu domnul cu pricina:

 

"Salut Mihai, ma tot roade o chestie. De cand am luat chitara, incercand-o la rece, se aude un zbarnait cand dau pe Mi-ul gros undeva in capatul headstock-ului, daca fac o parghie din degete si presez cumva bine de tot, zbarnaitul dispare, am mai avut asemenea surpriza la o alta chitara dar s-a rezolvat prin strangerea mansoanelor metalice interioare de la gaurile pentru cheite... din pacate la Vintage... de 3 saptamani ma tot chinuie si nu ii dau de cap. Intr-adevar, in spatele headstock-ului se observa putin tocita vopseaua, ca si cand ar fi avut ceva de suferit... ca si acolo unde ti-am spus ca s-a umblat la tija... ai idee ce s-a intamplat cu chitara? Daca este intr-adevar de la o lovitura puternica... PA, garantie... Dar poate fi vorba si de altceva... poate cheita de la Re... acolo de fapt zbarnaie ceva... Da-mi si mie un sfat sau o idee, sa nu ma duc peste astia de la MCmusic sa ma fac de rahat... Eu, chitara nu am folosit-o decat vreo 2 ore de cand am luat-o si am observat beleaua... deci ma cam doare sufletul de ea... si mi-am luat pana la urma inima in dinti (cum se spune) si ti-am pus in vedere treaba asta... poate ma ajuti cumva sa rezolv problema...

 

Multumesc mult!

 

Stima,

 

Christian F."

 

Raspuns:

 

"Salut.

Trebuie sa te dezamagesc un pic, ca nu pot sa te ajut, ca habar n-am dezpre acel zbarnait, dar pot sa te linistesc, ca chitara nu a fost lovita deloc. Eu am foarte mare grija de sculele mele. Eu nu am observat acest fenomen, dar iti soun suncer, la rece nu prea am incercat. Am mai avut si alta chitara si Vintage-ul nu prea am folosit, dar si eu m-am inralnit candva cu un fenomen asemanator si a venit de la o cheita. Dupa o saptamana de nervi, am realizat ca zbarnaitul vine de le o chita, dar nu prea s-a vazut mare lucru pe dinafara. Am demontat cheita si sub capacul de protectie are o roata dintata care era prins cu un surub. Acel surub esra slabit si roata dintata facea zbarnaitul. Am strans surubul, am montat chita la loc si cam atat. La Vintage nu stiu daca acel capacel se poate scoate, daca nu, atunci poate cei de la M&C Music schimba cheita (daca de colo vibe zbarnaitul).

Deci, chitara a fost setata la magazin in Brasov, in rest nu s-a umblat de loc la chitara. Imi pare rau, dar mai mult nu pot sa te ajut, mai ales ca habar n-am ce poate fi.

Stima. Mihai"

 

A doua zi dupa ce seara mi-am bagat **** si labele in chitara sa rezolv cumva problema... SURPRIZA!!!

 

Eu:

 

"Uite ce chitara "NOUA" mi-ai vandut... nu ma deranjeaza decat faptul ca toti incercati sa dati tzepe pe RGC... puteai sa imi spui sincer: "bai, este o chitara muncita... facuta varza... am bagat scobitori cam in toate gaurile...."... Era OK!!! Nu ma deranja... mai negociam la pret... asa puteam dreaqului sa o achizitionez noua... fara case... ca doar nu cant la case!!!

 

(aici i-am atasat omului poze ca sa vada despre ce rahat halesc eu...)

 

Alea sunt freturi dupa cateva luni??????????????? Pai eu cant pe Ibanez ****************... si sunt ca noi... iar faptul ca: "Doar cei de la mcmusic de la Brasov au setat la ea... eu nu am umblat in ea!!!"... denota ce?

Imi pare rau... cred ca este singura chitara din peste 30 de bucati pe care le-am achizitionat de-a lungul anilor... de care imi pare rau ca am luat-o!

Cele bune!"

 

De retinut:

Aceasta chitara este achizitionata in data de 27.10.2011!!!

 

post-13257-0-84546900-1337663377_thumb.jpg

 

RASPUNS:

 

"Sal. Am ramas ingrozit. Chiar arata f nasol. Nu-ti cer sa ma crezi ca, n-ar avea rost, cred, dar iti spun sincer ca eu nu am umblat la chitara, in primul rand ca nici nu prea ma pricep la setupuri. Eu presonal nu am vazut ce au facut cu chitara cei de la magazin. Dar inainte sa pornesc la Brasov le-am dat un telefon sa fiu sigur ca este chitara in stoc si nu fac 60km degeaba si atunci mi-a spus baiatul de la magazin, ca pana ajung la ei, seteaza chitara ... Ghitara nu e o chitara veche, are si tiplele pe partile din plastic, dar ai si vazut factura, cand a fost cumparata. De cand am cumparat Vintage-ul mereu am mai avut o chitara pe lanaga Vitage, prima data un Ibazez S770 si dupa aceea un Fender Strat si Vintage-ul a fost doar ca o rezerva. Am cantat de craciun la un concert de vre-o 40-45 de minute cu chitara, in rest doar la cateva repetitii si cateva ore acasa. In total a fost folosit mai putin de 10 ore, pot sa te asigur. Poate are tastele mai moi, dracu stie, sincer sa fiu nici nu m-am iutat le ele, stiu doar ca suna f bine cu overdrive si era o chitara destul de comoda pt mine, dar pentru cantari mai finute un Fender era mai bun, tocmai de aceea am vandut. Nu e secret, am avut o datorie de dat si asta m-a facut mai mult sa dau chitara, daca nu aveam aceea datorie, mai aveam si acum chitara. Mi personal mi-a placut mult chitara si nu stiu cum, dar la mine nu a avut nici o problema, cel putin care sa ma deranjeze, si care sa afecteze sunetul si aspectul chitarii. Eu la acei bani, nu am asteptat mai mult de la chitara asta. Eu am auzit, ca chitara este facuta in Koreea, tu spui ca e din China. Nu stiu cine are dreptate.

Chiar imi pare rau, ca la urma nu-ti place chitara, de si prima data parca erai multumit cu ea, cel putin asa mi-ai scris.

 

Bafta. Mihai"

 

EU:

 

"Salut, nu ti-am spus ca nu imi place chitara, ci doar ca m-am ars cu o vechitura in loc de ceea ce am asteptat... cand am achizitionat chitara chiar si pe forum ai spus ca este "practic noua"... intr-adevar are tiplele pe plastice... si eu am tiplele la Ibanez... dar il am de 2 ani... si nu arata freturile in halul asta... refretuirea ma costa *** lei... ai vazut ca nu bat campii aiurea... in plus de asta, am impresia ca si tija zbarnaie in grif... ceea ce face ca aceasta chitara sa fie la un moment dat... de pus pe foc... nu mai ai ce sa ii faci daca se rupe tija...

Un bun amic de-al meu a vazut azi pozele... singurele cuvinte au fost: "asta este chitara cantata cel putin 5 ani!".... si daca nici el nu face chitare...

 

.........................

Bafta."

 

Pozele cu freturile si loviturile de la NUT:

 

post-13257-0-01202100-1337663184_thumb.jpg post-13257-0-63630400-1337663185_thumb.jpg post-13257-0-21853400-1337663187_thumb.jpg post-13257-0-71404500-1337663188_thumb.jpg

 

RASPUNS:

 

" "

 

Pacat de chitara!!! Este dementiala!!! O strica faptul ca este... praf!... :wee:

 

Voi ce parere aveti?... asa... ca si discutie la "o cafea de barfa"... ;)

 

Oare chiar isi permite MCMusical sa vanda niste răgălii de lemne cantate pe la nunti, avorturi si taieri de unghii... unora pe care ii vede mai "saraci cu duhul"... sau cei asa zisii "saraci cu duhul" se dau astfel pentru a țepui fraieri ca mine?!?!

 

Nu stiu daca ma credeti, dar, nu deschid acest topic pentru a face rau cuiva... pe bune... chiar nu sunt genul... pot confirma acest lucru multi useri... care... mai mult sau mai putin au avut de castigat de pe urma mea (nu ca m-ar fi scos la produs... :biglaff: ) ... dar... dar m-am saturat!

M-am saturat ca printre OAMENII cu care mai discut... sa imi spuna mie despre tzepele pe care le-au luat pe RGC... datorita unor useri care nu fac altceva decat sa isi bata joc de colegii sinceri si poate cateodata naivi!!!

Pe bune de nu m-am saturat ca toti sa iti spuna ca lemnul lor este asa si pe dincolo... si ca nu ai nicio treaba... si ca am fost bolnav cand eram mic dar mi-a trecut... acum m-am operat si nu mai mint asa de rau...

Chiar mi s-a luat!!!

Mi s-a luat de faptul ca dau peste cate unul de-l sun pentru un business ceva... si imi rapsunde la capatul celalalt un copil care imi zice "saru' mana"... si evident ca evit trocul ca sa nu isi ia omoru' de la tac'su... sau niste cate unii care se dau in plina tinerete... si dupa discutii tineresti... te trezesti ca "nenea" este mai mare ca "batranul tau pensionar"... si asta... de ce???

Pentru simplul fapt ca nimeni nu isi completeaza profilul... decat haotic eventual... sau cu date incorecte... Am scis acum ceva vreme unui admin despre problema cu completarea profilului si despre schimbarea numelui!!! ... astept... ... si iarasi.... "....." cred ca de 1 luna si ceva... astept!

 

Nu sunt carcotas!

Dar de ce sa ne ascundem?

Ne este rusine de noi? Ne este rusine cu noi?

... sau poate sunt cate unii tzepari...?!?!

Si ar mai trebui ceva... fiecare sa isi evalueze CORECT nivelul de sinceritate... :biglaff:

Evident ca sunt idiot cu o asa cerere... suntem Romani ce naiba!?!?! Traim numai sa "il facem" pe ala mai fraier!!!

Stiti de ce ma deranjeaza aceste lucruri? Pentru ca vin dintr-un mediu de afaceri unde am petrecut multi ani, iar discutiile se poarta ca si parteneriate vazute din start 100% profitabile... PE TERMEN LUNG, unde nu iti permiti sa iti minti clientul pentru ca TU pierzi... castigi doar pe moment... dupa care pierzi inzecit... Este adevarat ca la mica "bisnitza intzepata" nu pierzi... pierzi poate reputatie... si? o sa spuneti... imi fac alt cont... uite de ce isi vor mai lua si altii teapa ca si mine!!!

 

O sa ziceti: "Moooamaaa, ce frustrat este asta!!!" :cur:

 

Sper sa NU!

 

Am facut-o doar pentru a-i ajuta si pe altii... poate cu mai putine fonduri alocate acestui hobby, si poate cu mai multe sacrificii... sa nu treaca prin asa ceva!!!

Cu sufletul plin de bucurie ca am facut multe lucruri bune, sper sa nu primesc numai injuraturi cu ocazia deschiderii acestui post... si sunt sigur ca cei pe care i-am ajutat... vor posta...

 

Cu scuzele de rigoare pentru SHOGUN-ul postat... urez atat colegilor țepuiți cat si celor nețepuiți...

... noroc si bafta maxima!

 

:rock:

 

 

(scuzati greselile de ortografie si exprimare din textul de mai sus... atata timp cat nu l-am dat la corectat... imi asum gherlele si accept pumnii in cap...)

Edited by mich
  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Daca excludem atitudinea vanzatorului, care a tot incercat sa o scalde, chitara nu e intr-o stare chiar asa de rea.

Probabil ca vreun inteligent a strans suruburile de la cheite pana a largit gaurile si apoi a bagat scobitori ca asa a auzit el ca se face.....

Asta se rezolva usor si cu rezultat foarte bune.

Nu e nevoie de retastare, iese cu fret leveling.

Mai multe detalii pe PM.

  • Like 2
Link to comment
Share on other sites

Salut, am si eu un V100 si pot sa confirm ca tastele sunt destul de moi, nu stiu din ce dracu de aliaj sunt facute, dar si pe mine ma bate gandul sa fac un refretting, numai sa gasesc pe cine trebuie si sa fac rost de bani. In rest lemnul ii de nota 10. Mai patesc sa am si eu un mic buzz cand lovesc coarda Re, dar nu se intampla tot timpul, eu cred ca vine de la grosimea corzilor care sunt folosite (mai alternez intre 0,9 -0,42 si 0,10 - 0,46). Mentionez faptul ca eu mi-am luat chitara din Anglia, nu de MCMusic.

Link to comment
Share on other sites

Eu din cate am inteles n-a fost chiar "super oferta".

In orice caz, mie imi este imposibil sa cred ca poate toci cineva fret-urile in jumatate de an. Eu unul cred ca individul care ti-a vandut chitara a cumparat, intr-adevar un Vintage de la MCMusic pe data respectiva, ti l-a vandut tie pe cel vechi si el a ramas cu cel nou. Sau poate a imprumutat factura unui prieten. Daca spui ca ti-a trimis chitara fara ramburs, la Fan Curier nu-i cere buletinul.

Link to comment
Share on other sites

chitara electro-acustica martin de 700$ noua din state, in mai putin de un an are tastele tocite beyond just a fret-leveling ... a vazut-o @Eugen si a zis ca e necesar retastare daca devine deranjant. si mie mi se par tastele mai moi, deci c'est la vie ! nasoala si situatia ta ce-i drept asa ca multa bafta

Link to comment
Share on other sites

De acord cu voi... evident ca totul este "schimbabil"... dar... de ce sa ne ascundem sub chestii de genul asta: "Atat chitara cat si case-ul se afla in stare perfecta fara cea mai mica urma de folosire. " sau "iti spun sincer ca eu nu am umblat la chitara"...

Mai oameni buni, si eu tocmai ce am dat un M80... muncit rau de tot... dar am dat detaliile corecte!!! Nu am spus ca este o chitara exceptionala... ci chiar am incercat pe cat posibil sa dau detaliile reale!!!

Cum zicea si Voicu... cred ca si pe mine ma paste o retastare... degeaba incercam noi Eugen cu "fret leveling"... cred ca mai bine discutam cand vor fi bani de asa ceva... despre niste jumbo-uri mai de Doamne-ajuta daca se pot pune pe V100 (nu ma bag eu, tu esti specialist ;))!

Red-ule, super-oferta a fost cum am dat eu Ibanez-ul aproape nou (poate confirma LEVI!!! aveam lacrimi in ochi cand i l-am pus in masina...)... plus case... plus M80... plus combo 20W... plus husa Fender... plus stativ Fender... la 1300 lei... nu 1100 lei cat am dat eu pe răgălia asta de V100 facuta praf "nu de mine... doar aia de la magazin si-au bagat nasul in ea"...

Hai ca suntem oricum campioni la "facut" pe altii! :1st:

Asa este Decebal... sunt sigur de asta!!! Ti-ai dat seama despre care vanzare este vorba... ;)

Nici eu nu am vazut in aproape 40 de ani... freturi in asa hal dupa 6 luni!!! Si m-am jucat si eu peste 20 de ani si cu Reghinuri si cu lemne mai bune... nu am vazut asa ceva!!!

 

Eu zic asa:

Sa dea bunul Dumnezeu sa nu mai pateasca si altii rele d'astea!

Iar cei care fac treburi de genul acesta... sa le fie rusine!!!

 

Aveti grija si la ce spunea si Dudu... nu fiti tampiti ca mine!!! :tardlol:

Link to comment
Share on other sites

Cam ciudatica treaba, in mod clar alea nu sunt taste cantate 10 ore si atat. In jumatate de an de cantat intensiv pot aparea urme de genul ala pe taste, mai ales ca V100 are tastele dintr-un aliaj ceva mai putin dur. Am avut si eu V100 si dupa cam 2 ani de cantat pe ea (de catre mine si de actualul proprietar) tastele arata ceva de genul celor din poze.

 

De acord cu voi... evident ca totul este "schimbabil"... dar... de ce sa ne ascundem sub chestii de genul asta: "Atat chitara cat si case-ul se afla in stare perfecta fara cea mai mica urma de folosire. " sau "iti spun sincer ca eu nu am umblat la chitara"...

Mai oameni buni, si eu tocmai ce am dat un M80... muncit rau de tot... dar am dat detaliile corecte!!! Nu am spus ca este o chitara exceptionala... ci chiar am incercat pe cat posibil sa dau detaliile reale!!!

Cum zicea si Voicu... cred ca si pe mine ma paste o retastare... degeaba incercam noi Eugen cu "fret leveling"... cred ca mai bine discutam cand vor fi bani de asa ceva... despre niste jumbo-uri mai de Doamne-ajuta daca se pot pune pe V100 (nu ma bag eu, tu esti specialist ;))!

Red-ule, super-oferta a fost cum am dat eu Ibanez-ul aproape nou (poate confirma LEVI!!! aveam lacrimi in ochi cand i l-am pus in masina...)... plus case... plus M80... plus combo 20W... plus husa Fender... plus stativ Fender... la 1300 lei... nu 1100 lei cat am dat eu pe răgălia asta de V100 facuta praf "nu de mine... doar aia de la magazin si-au bagat nasul in ea"...

Hai ca suntem oricum campioni la "facut" pe altii! :1st:

Asa este Decebal... sunt sigur de asta!!! Ti-ai dat seama despre care vanzare este vorba... ;)

Nici eu nu am vazut in aproape 40 de ani... freturi in asa hal dupa 6 luni!!! Si m-am jucat si eu peste 20 de ani si cu Reghinuri si cu lemne mai bune... nu am vazut asa ceva!!!

 

Eu zic asa:

Sa dea bunul Dumnezeu sa nu mai pateasca si altii rele d'astea!

Iar cei care fac treburi de genul acesta... sa le fie rusine!!!

 

Aveti grija si la ce spunea si Dudu... nu fiti tampiti ca mine!!! :tardlol:

 

Nu cred ca merita retastata in momentul asta, cu un fret leveling mai merge cantata 2 ani lejer. Eu nu as merge pe jumbo-uri, mai degraba pe medium jumbo, dar ceva taste mai bune gen Steward McDonalds. Mie imi plac mai mult decat cele facute de Dunlop, sunt ceva mai rezistente si multi lutieri de afara le prefera.

 

Daca ai dat 1100 lei pe chitara + case nu ai facut un deal neaparat rau, case-ul se vinde cam cu 200 - 250 lei daca e in stare buna, iar chitara la 850-900 lei nu e un deal rau, fara a fi un chilipir.

 

Sunt de acord ca, potrivit pozelor, chitara este departe de stare perfecta, dar nici in stare rea nu este.

Link to comment
Share on other sites

Sunt curios daca prietenul nostru in cauza va comenta alaturi de noi astia "micii" si de "veterani"...

Este evident ca multa lume o sa isi dea cu parerea... si presupun ca nu in favoarea inselaciunii... dar ma gandesc cum va reactiona domnul cu pricina...

 

"10000000000000000 la suta ca nu e fabricat in China"

 

Sa ii trimit link PM... sa nu ii trimit link... mai bine ma duc in padure! :wee:

 

Marius, pana la urma am cumparat chitara... nu case-ul... cantam la case? :D

Ce naiba? Ca nu am luat-o ca sa o dau pe bucati sa ma imbogatesc!!!

Link to comment
Share on other sites

Nu te supara ca iti spun, insa, aceasta postare nu ar mai fi avut loc daca:

- cerei poze inainte din zonele cheie ale unei chitari, zonele cele mai "fierbinti" la intrebuintare

- te duceai personal pana in Brasov sa o vezi, mai ales la o investie relativ importanta

 

Am dreptate? Daca da, incearca acum sa o dregi tu cum poti si mai ales in privat. Nu vei gasi prea multi adepti pe aici si asta fiindca este doar vina ta ca te-ai ars.

Link to comment
Share on other sites

Cheitele Wilkinson Vintage, sau doar Vintage (wilkinson) sunt cele mai proaste pe care le-am vazut pana acum, in maximum 2 saptamani incep sa zornaie la rece capacele care acopera mecanismul. Lucru extrem de deranjant. Design defectuos, nu ai ce face.

Am zis ca niciodata nu voi cumpara o alta chitara cu astfel de chei

http://guitarheads.net/products/tuners/wilkinsonvintage3x3.html

Link to comment
Share on other sites

Ce sa zic Razvane... cand discuti cu un domn in varsta de peste 50 de ani... in peste 30 de mesaje... eu zic asa... exista si increderea in cuvantul omului... sau prostia unuia ca mine de a crede in cuvantul omului...

Am si eu dreptate?

Iar in privat... am renuntat deja de cateva zile... nu mi s-a mai raspuns la atentionarea mea ca voi pune povestea pe forum la MCmusical

 

Daca m-as fi pana dus la Targul Secuiesc... esti de acord cu mine ca imi era mai aproape aici la noi pe I. Campineanu??? ;)

Link to comment
Share on other sites

La cele spuse de voi, in timp, probabil ca o sa incep sa schimb pe chitara cam tot... desi nu stiu cat se merita,,,

Bine... mie chiar imi place chitara... iar pentru "antrenamente" la sala eu zic totusi ca este destul de OK... exceptand faptul ca este praf... :D

Link to comment
Share on other sites

Are rost Alex?

 

Hai sa zicem ca a fost :santa: ...

Dupa cum zicea si Razvan Alexandru:

"Nu vei gasi prea multi adepti pe aici si asta fiindca este doar vina ta ca te-ai ars."

.... exact... este doar vina mea!

Doar un dobitoc se poate increde in cuvantul unui coleg de forum... imi asum rolul (evident de dobitoc)! Cine oare se incumeta sa ia apararea partii adverse? Ooooops! :wacko:

Link to comment
Share on other sites

Problema mea e in alta parte. E usor sa zicem "da, trebuia sa ceri poze si sa te duci sa iei personal chitara" si "eh, Romania". Ei bine, individul asta, cu toate ca nu a descris defectele chitarei respective si a vandut-o cu un pret mult mai mare decat merita, aducand prejudiciu unui coleg de forum, in momentul asta are doua calificative pozitive. Lucru care, pentru mine, de exemplu, inseamna o garantie a seriozitatii lui.

Eu unul am fost ferit de tepe, am facut cateva tranzactii, dar n-am avut absolut nici o problema. Dar si daca voi pati, automat, voi face plangere la politie, dat in judecata, ce demersuri va trebui sa fac, doar pentru a demonstra ca nu este numai imoral sa inseli pe cineva la o tranzactie de genul, ci este si ilegal.

Edited by 'mnezãu
Link to comment
Share on other sites

Te-ai scos Robert!!! :wee:

 

Stiti de fapt care este problema? Bai, nu mai suntem o COMUNITATE!!! Ce dreaq am ajus sa ne bucuram ca "facem" pe unul si pe altul!?!?

Si apare cineva care zice: "esti un bou ca ti-ai luat teapa!!!"... De ce mi-am luat bun prieten teapa? Ca discutam aici nu de animale... ci de oameni... de COLEGI!!!

Am ajuns sa fim sceptici la orice afirmatie care se face sau se comenteaza pe forum!!!

Unu' mic de rasufla greu behaia o treaba asemanatoare... "ori suntem colegi de forum... ori nu mai suntem"... :yay:

Zicea Cristi mai sus ceva de "idealism al constiintei umane"... am ajuns sa ne compatimim pentru ca inca mai credem in asa ceva???

Suntem animale cumva sa nu mai avem constiinta???

 

Respect daca un om reflecta asupra a ceea ce face... sau a facut... iar in al 13-lea ceas... recunoaste greseala comisa! Nu am nevoie de bani inapoi... nu am nevoie de altceva in schimb...!!!

 

@Decebal - toti am avut candva 2 calificative pozitive (1 de la mine in urmatorul minut de fericire ca a ajuns intreaga...)... este adevarat... unii si-au pastrat integritatea de OM!... altii... NU!

Edited by mich
Link to comment
Share on other sites

Cati or mai fi d'astia ca noi Red-ule?

Nu am nevoie de bani... vreau doar sa recunoasca public porcaria pe care a facut-o... sau daca s-a intamplat cum spune Decebal... si de altfel cum cred si eu... ca mi-a dat o chitara achizitionata acum sute de ani... sa isi repare greseala!!! Platesc eu transportul...

Am un amic care se ocupa de chitare de mult timp... replica lui cand a vazut freturile: "Prietene, asta este chitara cantata cel putin 5 ani!!!", iar Bobby mi-a spus clar ca NU sunt la vanzare asa ceva!!! Si il cred pe Bobby!!! ;)

Link to comment
Share on other sites

Nu am vazut , si nici nu am avut o chitara in halul asta , si mai ales ca eu ultimele 6-7 chitari le-am luat doar de pe forum.

Eu am o chitara din'84 cumparat de aici si arata impecabil. Atat taste , cat si aspectul estetic ( in afara de un mic defect despre care mi sa precizat inainte si am fost deacord cu el )

Pacat de chiatara , este o bijuterie, am avut ocazia sa cant pe una si chiar mi-as dori sa-mi cumpara una :D

Link to comment
Share on other sites

Stefan, decat sa ma arate lumea cu degetul... mai bine nu iti recomand aceasta chitara!!!

Este intr-adevar o chitara super misto pentru pretul ei!

Dar aceasta chitara... intr-adevar tind sa cred ca are cativa anisori... dar hai sa vedem si partea plina a paharului... lemnul este super!!! :wee:

Link to comment
Share on other sites

dupa cum spunea razvan, cand iei o chitara trebuie sa verifici acele "puncte fierbinti", macar din poze, pt a determina in ce stare e. nu intra in categoria asta ce e sub chei, logic, dar tastele intra.

 

si

 

1. sa nu mai cumparati ciurucuri. cat dai atata face. low price = low service/quality. aproape intotdeauna

2. luati in calcul seriozitatea user-ului (varsta, de cand e membru, ce si cand a mai vandut, detaliile oferite in anunt din start, modul de prezentare etc). altfel accepta ca pornesti la drum cu un risc mai mare si asumata-ti-l.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Referitor la vanzator: pacat ca exista asemenea persoane care incearca sa ii traga in teapa pe ceilalalti...Parerea mea este ca daca vreo sa faci o "afacere" intr-o comunitate ca RGC, fa-o, dar fii corect si sincer. Cat despre chitara, nu prea imi vine sa cred ca a fost cantata cateva ore in 6 luni, iar tastele sa ajunga atat de tocite. Sa fie si lemnul moale, unul din motive. Nu cunosc foarte bine modelul chitarei. Estetic este o chitara foarte misto. Personal, imi place cam tot ce inseamna LP.

Link to comment
Share on other sites

Cristi, cu totii suntem de partea ta, nu ma intelege gresit. La un moment dat, poate, multi dintre noi s-au confruntat cu asemenea persoane. Chiar si eu, recent, am luat un delay de la cineva de aici, ma grabeam si am decis sa ma vad cu el la metrou si am facut schimbul. L-am dus la sala, merge perfect la baterie, deloc de la alimentare. Evident, teapa si prostia au fost ale mele asa ca am tacut si am mai invatat ceva.

Edited by Razvan Alexandru
Link to comment
Share on other sites

Stai linistit Razvan (A.), nu este prima teapa luata pe RGC, deja ma infior la gandul ca daca le cumparam de noi pe toate... imi mai ramaneau bani si pentru fi-miu de cate ceva la sculele lui...

Aveam o oarecare teama de okazii... bai... sunt mai oameni aia p'acolo!

Si daca tot deschidem topicuri de genul asta... de ce sa nu stie lumea de ce fel de vanzatori sunt pe acest forum?

Poate ca tu ai posibilitati... poate ca nici pe mine nu ma intereseaza banu'... dar sunt copii pe-aici care poate isi rup de la gura un covrig ca sa isi stranga bani sa isi cumpere ceva... si ghici ce?... da de cate unul d'asta...

Nu mai bine luam noi atitudine cumva, ca aceste lucruri sa nu se mai intample?

...

Culmea ironiei este ca pana sa imi trimita chitara... ii spuneam la telefon ca nu m-au dezamagit niciodata ungurii... poate aveam o problema cu rromii... dar cred ca de acum am si cu ungurii!!!

... desi cand am fost la Sf. Gheorghe m-am simtit ca acasa... respectuosi... serviabili...

Urata natie omul!

Nici nu sti ce sa mai crezi... Vorbesti cu unul de 50 de ani... si iti trage teapa fi-su de 24... :tardlol:

Link to comment
Share on other sites

Cristi, cu totii suntem de partea ta, nu ma intelege gresit. La un moment dat, poate, multi dintre noi s-au confruntat cu asemenea persoane. Chiar si eu, recent, am luat un delay de la cineva de aici, ma grabeam si am decis sa ma vad cu el la metrou si am facut schimbul. L-am dus la sala, merge perfect la baterie, deloc de la alimentare. Evident, teapa si prostia au fost ale mele asa ca am tacut si am mai invatat ceva.

Se poate sa fie de vina numai mufa de alimentare ce are un intreruptor ptr baterie ...acolo sa se fi dilatat indepartat contactul acela .

 

Daca pe baterii functioneaza precis functioneaza si cu adaptor de retea chiar si in cazul cand difera tensiunile ( adica pe baterie de 3 V iar pe adaptor de retea 9-12V .)

Unele scule pot avea circuit de cuplare decuplare electronic , acesta daca este defect se poate sa nu comute "firele" de la baterie la sursa externa..

 

In cel mai rau caz se poate identifica punctul de aliementare la care tragi fire de la o mufa cu comutator ce decupleaza bateria in momentul cand introduci fisa de la adaptorul de retea.( adica in locul unui circuit electronic ) .

 

 

Ar trebui sa fie simplu ,

Nu am vazut efect cu circuit electronic de standby al sursei ...cum au telefoanele si aparatele foto/video .

dar cine stie poate exista.

.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.