FiveseveN Posted February 26, 2012 Share Posted February 26, 2012 Ah, încă unul care vrea ton de metal dintr-un combo minuscul! Simt că trebuie să mă repet: http://xonedesign.ro/ip/2010/03/the-case-against-small-combos/ http://forums.rgc.ro/topic/53623-amplificatoare-pentru-incepatori/ 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest gnrmarius Posted February 27, 2012 Share Posted February 27, 2012 Alte pareri? Am uitat sa precizez, amplificatorul va fi folosit cu o pedala Boss DS-2 Turbo Distortion... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denn Posted April 21, 2012 Share Posted April 21, 2012 Salut, Tocmai am terminat de citit tot thread-ul...asa ca ma scuzati daca sunt putin chiaun Vreau sa imi iau asa ceva http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=6&BrandCategsID=388&BrandProductID=2771 . ( pentru apartament , nu imi fac griji din cauza puterii/zgomotului ). Deocamdata fara pedale sau procesor in fata si as vrea sa stiu daca asta e o varianta buna in ideea in care , la un moment dat, o sa imi cumpar niste pedale, nu am nevoie de foarte multe tonuri, de principiu ma intereseaza un distors bun. In concluzie, e ok sa imi cumpar Vox-ul si la un moment dat sa adaug pedale, sau doar sa cumpar ceva genul Fender FM65R, 212R etc pentru canalul de clean si sa folosesc pedale? Multumesc Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramurel Posted April 21, 2012 Share Posted April 21, 2012 Dacă-ţi iei VOX-ul ăla, care, după mine e o alegere mişto pentru acasă, uită de pedale ! Ai acolo o căruţă de "pedale". PS : Dacă tot e pt acasă şi 20+ merge... . Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted April 21, 2012 Share Posted April 21, 2012 Yup, ieși mai bine cu VT-ul decât cu alt combo + procesor sau efecte individuale (cu atât mai mult). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted April 21, 2012 Share Posted April 21, 2012 Ia totusi varianta 40+, nu ai nevoie de putere mare, dar difuzorul ala de pe VT20+ suna cam anemic. Cel de pe 40+ reda ceva mai bine frecventele joase. Daca stii sa te joci cu setarile lui nu prea o sa mai ai nevoie de alte pedale in fata. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Denn Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Mersi mult de raspunsuri, Ar mai fi Marshall MG30CFX : http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=4&BrandCategsID=105&BrandProductID=3192 . Dar la asta ma gandesc ca mai mult platesc brand-ul decat calitatea. Totusi daca are cineva opinii sunt deschis :)/. Razvan Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted April 23, 2012 Share Posted April 23, 2012 Vox VT 40+ ofera suficiente posibilitati cat sa nu ai nevoie deocamdata de alte efecte. Cat despre MG, am probat cateva modele din serie si nu m-au impresionat cu absolut nimic. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreyush01 Posted April 28, 2012 Share Posted April 28, 2012 Salutare .....am si eu o intrebare Am un peavey vypyr 30 w dif 12"....credeti ca poate face fata la cantari cu trupa in studio ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted April 28, 2012 Share Posted April 28, 2012 In studio sigur face fata, dar ai grija ca daca e antifonat bine studioul o sa il dai cam in blana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreyush01 Posted April 28, 2012 Share Posted April 28, 2012 Merci....nu stiam daca sa ii cumpar footswitchul ....de aceea am intrebat Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor X Posted April 28, 2012 Share Posted April 28, 2012 Ce treaba are footswitch-ul, ca nu ma prind? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted April 28, 2012 Share Posted April 28, 2012 Ce treaba are footswitch-ul, ca nu ma prind? Cumpara numa futsviciu' si daca este de efect cumpara si statia . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zippy Posted May 1, 2012 Share Posted May 1, 2012 (edited) Salut.M-ar interesa un combo de 10-15-20w pana in 500 ron(ma intereseaza strict unul nou)care sa rupa pe clean.Folosesc behringer xv-amp,dar am nevoie neaparat de un procesor.multumesc anticipat Edited May 1, 2012 by Zippy Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted May 1, 2012 Share Posted May 1, 2012 (edited) la un amp de 10..15w o sa ai un clean de putere mica ,cam 3..4w ,peste aceasta putere intra in od 15w clean ai pe un amp de minim 50w seara buna Edited May 1, 2012 by viobio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor X Posted May 2, 2012 Share Posted May 2, 2012 Eu stiam ca puterea se masoara pe clean. Dar poate ma insel... Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted May 2, 2012 Share Posted May 2, 2012 "Clean" și "distorsionat" sunt aprecieri subiective cu care lucreazã chitariștii, nu inginerii. Puterea se specificã la un anumit nivel de distorsiune! De obicei se oferã și cel puțin un grafic care descrie și relația dintre puterea debitatã și distorsiune. Iatã un exemplu de la TDA2030: Ați vãzut așa ceva la un amplificator de chitarã? Nu? De ce? Chitaristul de rând nu știe nici relația dintre putere și intensitatea sonorã, d'apoi relevanța distorsiunii și efectele sale psihoacustice în toatã povestea asta. Așa cã producãtorii atașeazã acestor amplificatoare o putere nominalã mai aproape sau mai departe de realitate iar noi discutãm despre cum "X wați pe lampã înseamnã Y wați pe tranzistori" sau "X wați distorsionați înseamnã Y wați clean". Succesuri! Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted May 2, 2012 Share Posted May 2, 2012 Eu stiam ca puterea se masoara pe clean. Dar poate ma insel... Te inseli Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor X Posted May 2, 2012 Share Posted May 2, 2012 (edited) Atunci explicati! Sa inteleaga si prostimea. Tu cum estimezi puterea la amplificatoarele construite de tine? Edited May 2, 2012 by Doctor X Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted May 2, 2012 Share Posted May 2, 2012 Atunci explicati! Sa inteleaga si prostimea. Tu cum estimezi puterea la amplificatoarele construite de tine? ok ,explic la un amp de chitara puterea pe canalul clean este cea mai mica,atunci cind avem canalul nesaturat,in functie de saturarea preului trecem in crunch si apoi in overdrive pe canalul clean semnalul trebuie pastrat sinusoidal daca pe canalul clean se intra cu o pedala sau un semnal mare ,acest canal intra in OD ,atunci se poate ajunge la putere maxima dar nu mai avem clean eu masor puterea cu osciloscop,multimetru digital,generator af,rezistenta de sarcina daca vrei sa vezi live asa ceva ,te invit la atelierul meu,asa poti pricepe mai repede cum functioneaza cele scrise mai sus 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted May 2, 2012 Share Posted May 2, 2012 Cred c-ar trebui oferită povestea de la cap la coadă, altfel se pierde prin astfel de thread-uri lungi ca multe alte informații utile. Voi încerca să scriu ceva mai pe larg. Link to comment Share on other sites More sharing options...
viobio Posted May 2, 2012 Share Posted May 2, 2012 Cred c-ar trebui oferită povestea de la cap la coadă, altfel se pierde prin astfel de thread-uri lungi ca multe alte informații utile. Voi încerca să scriu ceva mai pe larg. ai dreptate ,nu am nici timpul si nici rabdarea sa explic mai pe larg cum functioneaza un amp de chitara Link to comment Share on other sites More sharing options...
Doctor X Posted May 8, 2012 Share Posted May 8, 2012 Ați văzut așa ceva la un amplificator de chitară? Nu? De ce? Chitaristul de rând nu știe nici relația dintre putere și intensitatea sonoră, d'apoi relevanța distorsiunii și efectele sale psihoacustice în toată povestea asta. Așa că producătorii atașează acestor amplificatoare o putere nominală mai aproape sau mai departe de realitate iar noi discutăm despre cum "X wați pe lampă înseamnă Y wați pe tranzistori" sau "X wați distorsionați înseamnă Y wați clean". Succesuri! ok ,explic la un amp de chitara puterea pe canalul clean este cea mai mica,atunci cind avem canalul nesaturat,in functie de saturarea preului trecem in crunch si apoi in overdrive pe canalul clean semnalul trebuie pastrat sinusoidal daca pe canalul clean se intra cu o pedala sau un semnal mare ,acest canal intra in OD ,atunci se poate ajunge la putere maxima dar nu mai avem clean eu masor puterea cu osciloscop,multimetru digital,generator af,rezistenta de sarcina daca vrei sa vezi live asa ceva ,te invit la atelierul meu,asa poti pricepe mai repede cum functioneaza cele scrise mai sus @57: De pe site-ul Fender se pot descarca schemele tuturor amplificatoarelor produse de ei. Pe marea majoritate apare un text, care descrie modul in care se testeaza puterea. De exemplu, pentru FM212R (100W la 4 Ohm in specificatii): "OUTPUT POWER: Adjast 1KHz input signal to verify 90 Watts RMS at 5% THD into 4 Ohm resistive load at rated line voltage." Sau, mai detaliat, la Hot Rod Deluxe: "21.1 V RMS into an 8 Ohm resistive load, or 14 V RMS into an 4 Ohm resistive load, at 5% THD with a 286mV 1 KHz signal applied at J4. Presence and reverb controls full clockwise." Ori, si mai si, la MH-500: "1.87V, 1 KHz sinewave input at TP 13. 400W at <5% THD into 4 Ohms resistive load at J5. 1.41V, 1 KHz sinewave input at TP 13. 500W @<1% THD into 2 Ohms resistive load at J5. Unit at rated line voltage." Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted May 8, 2012 Share Posted May 8, 2012 I spoke too soon atunci, Foarte bine pentru Fender, acum trebuie să-i convingem și pe ceilalți. Sincer nu aflasem pentru că nu m-a interesat până acum suficient nici un model de amplificator Fender. Dar dacă tot există mă voi uita prin ele. Acum, sunt sigur că sunt menționate condițiile de test și performanța produselor în service manual-ele și de la alți producători, dar rareori sunt disponibile publicului. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreyush01 Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 Salutare ...nu stiu daca am nimerit topicul ...daca nu scuze Vreau sa imi cumpar o pedala de distors si nu ma pot decide dintre Boss Ds-1 si Digitech Hot Rod Vreau si eu niste pareri Numai bine Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 Cam apples and oranges, dar având în vedere că Hot Rod poate face tot ce face DS-1 și mult mai mult, e destul de asimetrică comparația. Link to comment Share on other sites More sharing options...
andreyush01 Posted May 15, 2012 Share Posted May 15, 2012 Deci ramane Hot Rod .. multumesc pentru parere Link to comment Share on other sites More sharing options...
calin214 Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 (edited) Salut, ce parere aveti de Fender Frontman 212R? Am nevoie de el la repetitii cu trupa (tobe, bas, si o alta chitara). Ca gen, cred ca ma incadrez la un rock gen Paramore. E ok pentru genul asta de muzica? daca nu, ce alt amp in banii astia pot sa-mi cumpar? Precizez ca nu vrea sa treaca de suma de 1200 de lei. Edited May 16, 2012 by calin214 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blackthorn Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 Si da si nu, doar cu distorsul din el numai a Paramore nu o sa suni, daca ii pui pedale in fata canalului de clean este ok. Mai ok ai iesi cu un amplificator cu preamplificator digital integrat, genul Vox VT+ Link to comment Share on other sites More sharing options...
calin214 Posted May 16, 2012 Share Posted May 16, 2012 Nu ma astept sa scot distorsul din el, ci dintr-un boss gt-8. e ok asa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts