FiveseveN Posted December 7, 2014 Share Posted December 7, 2014 ce tip de ton obtin? Păi cel mai simplu e să bagi într-un amplificator (sau procesor, PC, ce folosești), cu o setare aproximativ clean, și ascultă, observă ce se întâmplă când selectezi diferitele doze și combinații. Apoi eventual repeți pentru diverse niveluri de saturație. E mult mai edificator decât să încercăm să-ți explicăm în cuvinte. Iar dacă vrei o descriere exhaustivă a fenomenologiei, o găsești aici: http://www.till.com/articles/PickupResponse/index.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted December 7, 2014 Share Posted December 7, 2014 (edited) Asta stiam si eu, dar multumesc pentru raspuns. Eu am acasa un strat harley benton, SSS ca doze vreau sa stiu pentru ce pot folosi bridge-u si necku, ce pot canta ce tip de ton obtin? canti la chitara cu pana ..langa bridge apoi canti cu pana langa neck ... cam acelasi ton este captat si de doza .... bridge ..mai sec mai deschis , neck- ....mai inchis mai "moale" canti la chitara experimentezi si vei descoperi singur ce ton in ce combinatiie apare ... Edited December 7, 2014 by karpi 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WeK Posted December 8, 2014 Share Posted December 8, 2014 Sunt un nou posesor de chitara acustica Fender CD-60 si am o problema. Am incercat cateva acorduri, cam 30 min si ma omoara degetele. Doare frate, nu gluma. Din cauza asta degetul de pe o coarda de mai sus atinge coarda de mai jos si nu mai iese sunetul . E normal sa doara asa degetele sau sunt corzile prea sus(inalte... nici nu stiu cum sa ma exprim) si trebuie sa apas eu prea tare pe ele? Mentionez ca e prima data cand pun mana pe o chitara. E de la mine sau de la chitara problema? Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted December 8, 2014 Share Posted December 8, 2014 (edited) @WeK: E normal si va trece cu timpul si cu cateva randuri de piele pierduta Ce mai poti incerca e sa-i pui niste corzi mai subtiri. CD60 vine din fabrica cu 012-052, poti incerca si 010-048 pentru inceput desi s-ar putea sa ai nevoie de un setup la chitara. Edited December 8, 2014 by sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nenea Rau Posted December 8, 2014 Share Posted December 8, 2014 La inceput e normal. Inca nu stii cum si cat sa apesi coarda ca sa fii sigur ca suna ce trebuie, asa ca sigur apesi pana iese zeama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WeK Posted December 9, 2014 Share Posted December 9, 2014 Nu e rea ideea cu setup - ul, dar o să încerc să găsesc un meșter prin oras doar după ce o să o mai "muncesc" vreo lună zi de zi chitara ca să las un timp de acomodare degetelor. Poate sunt eu prea sensibil la degete, nu acțiunea prea înaltă.Oare o lună , zi de zi, este timp suficient acordat acomodarii? Link to comment Share on other sites More sharing options...
WeK Posted December 10, 2014 Share Posted December 10, 2014 Revin. Problema nu era de la chitara. Cred ca e setata bine. Problema era de la mine ca apasam ca un dobitoc pe corzi ca eu credeam ca trebuie sa atinga coarda lemnul. Am observat ca e suficient sa atinga metalele respective(cred ca grifuri se numesc) ca sa scoata sunetul bun(nu stiu daca asa trebuie dar cu siguranta asa e mult mai placut pentru degete). Acum nu mai doare. Vorba folosita de tata "Decat un car de putere, mai bine un dram de minte!". Mai revin cu pe masura ce o sa intalnesc alte "probleme". 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
eduard.alexandru Posted December 10, 2014 Share Posted December 10, 2014 E foarte fain că ţi-ai dat seama de asta. Bravo ! M-a rugat mai demult un puştan să îi fac un setup la o chitară (una mai de fiţe chiar). El se plângea de intonaţie. Iau chitara şi după câteva note cântate îmi părea ok. Pun chitara în acordor... tot ok. El tot o ţinea pe a lui, iar eu îi spuneam că a venit ok din magazin. Apoi îmi vine ideea şi îi spun să ia chitara şi cânte el ceva. E clar ce a urmat......... Tăntălăul însă o ţinea pe a lui, că doar el e chitarist bun. Ce am învăţat reparând şi reglând instrumente: în marea majoritate a cazurilor, problema nu e la echipament. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
WhiteDawg Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Salutare! Am nevoie de o parere/un sfat. Cand acordez chitara, E subtire nici macar nu mi-l detecteaza tunerul, adica dau in E si nu apare nimic pe ecran. Plus, la celelalte corzi, nu ramane pe nota buna. Adica o lovesc, si apare ca fiind nota A (De exemplu), dar imediat coboara undeva mai jos. Am chitara cam de un an si nu i-am schimbat corzile pana acum. Ar fi vremea ? Asta sa fie problema ? Stiu ca poate parea o intrebare stupida dar eh...chiar nu stiu... Link to comment Share on other sites More sharing options...
WeK Posted December 13, 2014 Share Posted December 13, 2014 Vezi sa fie setat tunerul pe chitara(sa scrie litera G pe ecran). Daca nu, o sa mearga aiurea sau nu o sa mearga. Daca nu e de la asta problema atunci ma retrag si lasa veteranii sa isi dea cu parerea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
EugenRo2001 Posted December 14, 2014 Share Posted December 14, 2014 Problema este ca doza nu capteaza corect. Daca a umblat cineva la saddle pentru a reduce actiunea, probabil ca nu este slefuita corect in partea de jos. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdrk Posted December 25, 2014 Share Posted December 25, 2014 Va rog, caut un combo/ head si cab., suficient de zgomotos pentru a fi folosit intr-un band. Problema este ca am un buget de 750 lei si caut ceva pe lampi fiindca vreau si un sunet bun cu distors saturat. Cantam fusion jazz, blues, rock. M-am gandit la Orange micro terror. Daca cunosteti o statie care suna cel putin decent si face galagie, lasati niste idei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted December 26, 2014 Share Posted December 26, 2014 Orange Micro Terror Nu e combo și nu se încadrează în buget împreună cu un cab. Are un singur canal și nu prea poate acoperi întreaga plajă tonală menționată. Nu e pe lămpi, e hibrid, dar asta nu te împiedică să obții "un sunet bun". Toată lumea vrea putere mare, flexibilitate și fiabilitate la preț cât mai mic. Și desigur, pe lampă, pentru că reasons. Inevitabil toți își dau seama că nu se poate, întrebarea e de cât timp și investiții proaste e nevoie pentru a ajunge la acestă concluzie. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axel Goia Posted December 28, 2014 Share Posted December 28, 2014 (edited) Va rog, caut un combo/ head si cab., suficient de zgomotos pentru a fi folosit intr-un band. Problema este ca am un buget de 750 lei si caut ceva pe lampi fiindca vreau si un sunet bun cu distors saturat. Cantam fusion jazz, blues, rock. M-am gandit la Orange micro terror. Daca cunosteti o statie care suna cel putin decent si face galagie, lasati niste idei. Stai,de ce pe lampi? Pentru ca ai auzit tu ca ´´e mai bun´´? Cu un head pe tranzistori poti obtine performante asemanatoare. Cat despre buget,vrei sa faci din ca·at bici si sa mai si pocneasca. Nu o sa gasesti ceva decent in banii aia. Si cum spunea si 57,MT nu e pe lampi. Dar daca ai tu o obsesie cu MT,poti incerca asa. http://www.thomann.de/be/orange_micro_terror.htm si http://www.thomann.de/be/harley_benton_g212.htm Acum nu stiu cat de rock va suna doar cu un singur canal.(probabil o pedala/un procesor te va ajuta) Este un pic peste bugetul tau dar mai poti strange niste bani intre timp. Uite,du-te cu plugusorul. Edited December 28, 2014 by Axel Goia 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Alex Pop Posted December 29, 2014 Share Posted December 29, 2014 Salut. Vreau sa imi cumpar o chitara fender squier bullet strat si ca amplificator m-am gandit la asta: http://www.thomann.de/ro/fenderfrontman_10g.htm Pana invat sa cant mai bine ca momentan sunt incepator. Ce parere aveti ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
tibimosby Posted December 29, 2014 Share Posted December 29, 2014 Salut. Vreau sa imi cumpar o chitara fender squier bullet strat si ca amplificator m-am gandit la asta: http://www.thomann.de/ro/fenderfrontman_10g.htm Pana invat sa cant mai bine ca momentan sunt incepator. Ce parere aveti ? da, e ok pt inceput / apartament. numai sa nu iei de acolo, ca mai vin taxele de transport, parca 20 euro. cauta la magazinele de la noi. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WhiteDawg Posted January 9, 2015 Share Posted January 9, 2015 Salut! Mi s-a rupt o coarda si evident, imi trebuie corzi noi. Sunt bune acestea pe un Epiphone Les Paul Special 2 ? http://www.mcmusic.ro/chitara-bass-ro/corzi-ro/chitara-electrica/dunlop-zwn1060-set-corzi-chitara-electrica-zakk-wyldeDaca puteti si vreti sa sugerati alternative mai bune, v-as ruga sa fie tot de pe acel site, e singurul magazin din Constanta si as prefera sa le iau direct, fara sa mai dau bani pe curier. Preferatii mei sunt Zakk Wylde si Slash, de aceea am optat pentru acelea. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted January 10, 2015 Share Posted January 10, 2015 (edited) Salut! Mi s-a rupt o coarda si evident, imi trebuie corzi noi. Sunt bune acestea pe un Epiphone Les Paul Special 2 ? http://www.mcmusic.ro/chitara-bass-ro/corzi-ro/chitara-electrica/dunlop-zwn1060-set-corzi-chitara-electrica-zakk-wyldeDaca puteti si vreti sa sugerati alternative mai bune, v-as ruga sa fie tot de pe acel site, e singurul magazin din Constanta si as prefera sa le iau direct, fara sa mai dau bani pe curier. Preferatii mei sunt Zakk Wylde si Slash, de aceea am optat pentru acelea. In cazul in care chitara este noua si are inca pe ea corzile originiale, Epiphone LP Special 2 vin din fabrica cu D’Addario 010-046 adica astea: http://www.mcmusic.ro/chitara-bass-ro/corzi-ro/chitara-electrica/daddario-exl110-corzi-chitara-electrica Alegerea grosimii corzilor si a producatorului este o optiune strict personala, dar daca iti plac Zakk Wylde si Slash nu inseamna ca grosimile folosite de ei se vor potrivi si degetelor tale si cu atat mai putin ca daca folosesti corzi cu semnatura lor vei suna ca ei. Personal combinatia 010-060 mi se pare disproportionata si incomoda dar repet, e chestie de gusturi. Tine cont si ca daca pui o alta dimensiune fata de cele care sunt acum pe chitara va trebui mai mult ca sigur sa ii faci si un setup. Edited January 10, 2015 by sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
rockdrk Posted April 30, 2015 Share Posted April 30, 2015 salut, cu ce ajuta daca ai scallop la neck? am auzit ca este mai usor de cantat dar in ce consta?...daca nu mai atingi lemnul mai poti face bend? sunt si dezavantaje in chestia asta ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Axel Goia Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 Poti face benduri. Singura parte mai nasoala e ca daca esti un chitarist mai agresiv si apesi tare pe corzi risti sa "falseze". Nu stiu, am cantat pe un singur Ibanez cu neck scallopat ai nu a parut ceva " extraordinar". Just not for me. Si apropo, fretbord scallopat, nu neck. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted May 10, 2015 Share Posted May 10, 2015 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
a341 Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 Hello, hello! Mi-aţi putea spune numele vreunui manual pentru chitară acustică? Deocamdată vreau să încep să învăţ pe cont propriu chestiile de bază, apoi probabil voi apela şi la un profesor. Mersi frumos! Link to comment Share on other sites More sharing options...
10cta Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 Hello, hello! Mi-aţi putea spune numele vreunui manual pentru chitară acustică? Deocamdată vreau să încep să învăţ pe cont propriu chestiile de bază, apoi probabil voi apela şi la un profesor. Mersi frumos!Daca nu ai aflat deja despre el, ti-l recomand pe www.justinguitar.com ...spor ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 (edited) Cine ma consiliaza si pe mine doua minute legat de Cubase? E vorba de o claviatura pe USB, e instalata, o vede, totul e OK. I-am facut un track de instrument in Cubase, o am acolo ca input, o aud, doar ca nu o pot intregistra. Probabil ca e o chestie simpla si imi scapa ceva si n-am rabdare sa caut prin toate setarile si nici sa citesc toate balariile pe net. Claviatura e un M-AUDIO Keystation 61ES dar nu cred ca asta are mare relevanta, problema cred ca e mai mult una generica. Help?!? Multumesc anticipat! Edited May 22, 2015 by sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
alexvladut Posted May 22, 2015 Share Posted May 22, 2015 Buna seara! Am o chitara Hora Reghin Silver primita cadou care are doar 4 corzi puse. As dori sa stiu ce tip de chitara este, daca se poate canta la ea doar cu aceste corzi si ce corzi ar trebuii sa imi achizitionez pentru ca acestea par cam uzate. Multumesc anticipat! Link to comment Share on other sites More sharing options...
AddRien Posted May 23, 2015 Share Posted May 23, 2015 Din ce văd pe net, Hora Reghin Silver e o chitară clasică. Are nevoie de coarde din nailon. Și trebuie 6 ca să poți cânta. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Vali184 Posted June 1, 2015 Share Posted June 1, 2015 Am o mica problema. Imi poate explica cineva cum fac sa inregistrez ce cant cu sculele de care dispun? > Squier tele affinity, boss gt6, vox ad30vt, un laptop samsung i3 2.3, 4gb ram, placa audio integrata (mai mult ca sigur) + cabluri multe de toate felurile. Nu vreau sunet calitate de studio, vreau ceva sa mearga spre decent. Nu vreau sa postez videouri pe youtube, ci doar sa ma aud cum cant, sa vad daca tin ritmul cum trebuie etc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Timotei Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 (edited) Am cautat cuvantul "bariton" in tot forumul si nu am gasit ce ma interesa pe mine . Care este diferenta dintre o chitara acustica(sau electro-acustica , indiferent) si o chtiara bariton (cum ar fi http://www.muzikia.ro/jumbo/8650-chitara-acustica-bariton-walden-b-1.html ) ? Si ... daca vreau sa pun pe chitara corzi mai groase sau mai subtiri decat cele cu care a venit chitara trebuie sa o duc la setat la un magazin sau cineva care se pricepe ? Ma gandeam sa pun corzi mai groase 013-056 (asa ceva) . Am inteles ca suna mai bine , mai clar desi se canta mai greu pe ele . Dar un prieten mi-a spus ca e mai mare forta pe care o aplica aceste corzi groase asupra chitarei si risc sa se indoaie , chiar sa se rupa griful . Cum stiu daca imi permite sau nu imi permite chitara sa pun corzi groase pe ea ? In functie de ce ? In functie de lemn ? Conteaza sa fie griful din lemn solid ? (am vazut ca unele nu au griful din lemn solid) Mersi . Edited June 25, 2015 by Timotei Link to comment Share on other sites More sharing options...
sam Posted June 25, 2015 Share Posted June 25, 2015 (edited) Pun si eu aici o intrebare ca sa nu mai fac un topic nou pentru atata lucru. Am nevoie de practice amp ieftin pe post de 'shaorma cu de toate' si un coleg de forum mi-a propus la schimb un Fender G-DEC 30. E modelul vechi cu difuzor de 10", a nu se confunda cu 3 Thirty si nici cu G-DEC 15 sau G-DEC Junior. A avut/are cineva asa ceva? E clar ca e un amp fara pretentii insa n-am ocazia sa-l probez, de aici si dilema. La bani ar iesi in urma schimbului la 400-450 ron (fara footswitch, care costa vreo 200 ron nou) deci destul de scump, dupa parerea mea. Nu vreau teoria chibritului, vreau doar 2-3 pareri de la oameni care au pus mana pe el. Pe youtube si pe review-uri m-am uitat pana acum. Multumesc anticipat! Edited June 25, 2015 by sam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ovidiu234 Posted June 26, 2015 Share Posted June 26, 2015 Am o intrebare.Sunetul / Tonul chitarei este influentat de forma chitarei?Daca da, cum? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts