www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Intalnirea Rgc 2014 - 25-27 Iulie, Conacul Vanatorului, Moeciu


Recommended Posts

Posted (edited)

E iulie și căldură cu carul,cei care vor sta la cort vor avea o problemă cu igiena,adică cu spălatul,vor dori să facă un dus,proprietarul locației poate are ceva împotriva,ma gîndesc eu.Cei care vin cu cortul să se gîndească și la o ploaie,daca plouă cum vor sta în cort,trebuie si un plan B,am pățit așa ceva eu,de cîteva ori,a trebuit sa fac nani in mașină.

 

Vegetarienii.... cine o sa gătească special pt ei??

 

Alta problema,sunt puțini proprietari de pensiuni care acceptă să închirieze locația și să nu consumi nimic de la ei,am cîțiva cunoscuți în zona acea,am vorbit ieri cu ei și nici unul nu e de acord să închirieze pensiunea doar pentru "gazare"./:

Edited by viobio
Posted

La treaba cu Zimnicea ma bag eu ca de acolo sunt.Pot gazdui gratis 3 colegi RGC. Avem Dunarea la 2 km si stam la plaja cu burtile pline de bere. Mergem si in Bulgaria daca vreti ca trece bacul de 4 ori pe zi. Loc de cintat gasim linistit. :yay:

 

Altadata, cu placere. Anul asta mergem la munte.

 

E iulie și căldură cu carul,cei care vor sta la cort vor avea o problemă cu igiena,adică cu spălatul,vor dori să facă un dus,proprietarul locației poate are ceva împotriva,ma gîndesc eu.Cei care vin cu cortul să se gîndească și la o ploaie,daca plouă cum vor sta în cort,trebuie si un plan B,am pățit așa ceva eu,de cîteva ori,a trebuit sa fac nani in mașină.

 

Vegetarienii.... cine o sa gătească special pt ei??

 

Nimeni.

 

Cand stai la cort si ploua e mai... romantic...

Posted (edited)

Hai sa ne miscam si noi mai repejor cu confirmarile respectiv cu avansul pentru a putea rezerva o pensiune pe la inceputul lui mai.

 

Atasez lista actualizata. Vio si echipa (pozitiile 16-23 + 27) sunt considerati confirmati chiar daca scriptic nu au dat inca avansul.

Hai ca se poate :)

 

A fost propusa si varianta inchirierii unei pensiuni cu masa inclusa. Ne-ar scapa ce-i drept de multe probleme de logistica dar ar fi si ceva mai scumpa. Pentru a putea merge cat mai multa lume votez pentru varianta mai light dpdv financiar desi personal ma supun total majoritatii si merg oriunde si oricum.

 

@George M: Ai ajuns la vreo concluzie cu meniul? Maine trebuia sa dau o fuga la Cluj dar s-a contramandat deci daca vrei si ai timp da-mi un PM si te sun maine sa vedem ce si cum.

 

post-9969-0-32987500-1397591658_thumb.jpg

 

Edit: Mai sunt trei oameni de ales intre cort si camera: Cedrik, Marin Petrică si CorsairX. Hai macar de asta sa scapam!

Edited by sam
Posted

N-am apucat sa fixez ceva concret, Sam, is ful cu timpul, dar incerc.

 

Cred ca Vio a zis ceva de masa inclusa la pensiune. Mie mi s-ar parea convenabil doar varianta cu mic dejul in valoare de maximum 15 lei, in rest, pentru mesele principale, tot gratar, fasole, protap si potroace. Gasesc un farmec aparte in a face noi mancarea ad hoc, decat sa ne-o serveasca cineva cu servetul pe brat.

 

Te sun eu cand am ceva clar.

  • Like 2
Posted (edited)

Si eu la fel, stau la cratita de buna voie si din placere nu ca sa scutesc 10 lei. Nici n-as concepe sa luam toate mesele de la ei. Are si all-inclusive-ul (cu ghilimele de rigoare) farmecul lui, dar cand te duci cu familia, cu nevasta, cu amanta... In rest ceaunul, protapul, gratarul sunt priceless ;)

 

Vorbim cand ai timp.

 

Edit: Oricum la mic dejun ne putem hotari oricand la momentul alegerii pensiunii. A zis si Vio ca o sa dea o fuga inainte prin zona, probabil ca am sa dau si eu una in cercetare sa-mi fac de o plimbare, oamenii pe-acolo sunt detul de adaptabili si serviabili. Nu ca-n alte zone ale tarii ce-i drept dar oricum...

 

Daca mi-oi face curaj sa caut in tonele de poze din cei 101 ani pe care-i am, poate fac o selectie cu locatiile unde-am stat de-a lungul timpului in Moeciu. E destul de complicat ca din multe locuri am amintiri destul de vagi din terte motive, dar poze sigur am :D

Edited by sam
Posted (edited)

Up cu confirmarile si cu avansul!

 

Desi personal mi-ar placea sa fim cat mai multi, pe bune ca dupa 1 mai am sa propun inchiderea listei si rezervarea pensiunii cu cine va confirma prezenta pana atunci. Iar din ce-am vorbit cu cei mai hotarati, noi plecam oricum si in 5-10 oameni. Nu-mi place sa dau ultimatumuri sau sa para ca fac eu pe desteptul dar vorbim de treaba asta de la Craciun si deja e Pastele...

 

Hai ca se poate :)

 

P.S. Nu am uitat ce zicea otringal ca pentru a da un avans in general trebuie sa stii si conditiile dar asta e situatia si oricum nu putem astepta pana in iulie fara sa stim macar cati suntem. Zicea George ca va incerca sa schiteze un meniu dar timpul liber e asta care e pentru toata lumea...

 

@George, daca crezi ca nu te eliberezi nici zilele urmatoare, zi-mi si incerc sa ma ocup eu, macar cat sa putem estima niste costuri (mancare si bautura).

Edited by sam
Posted
- vineri: primirea + un mizilic (ceva slanina, branza de la taranii locului, ce gasim), gratar dupa amiaza spre seara;

 

- sambata: mic dejun, fasole cu ciolan afumat la pranz, protap din porcul adus de Viorel la cina, foc de tabara;

 

- duminica: mic dejun, ciorba de potroace, spre dupa amiaza imprastierea, care cum are programul.

 

 

Prima varianta de meniu.

 

Dati-va cu parerea pentru a o "optimiza". La bauturi, cand am spus tarie, m-am referit la mai multe feluri de bautura, care cumulate sa insumeze cantitatea respectiva. La tarii nu ma pricep fiindca nu-s mare impatimit, asa ca dati-va cu parerea. Ne intereseaza ce tipuri de tarie si ce cantitate (de persoana).

Vinul poate il cumparam de la cineva, facut de el, pe degustate.

De asemenea, dati-va cu parerea si in legatura cu cantitatile de mancare.

 

Sam, daca ai timp, crezi ca ai putea face o estimare de pret total pentru o persoana, dupa ce definitivam meniul?

 

A. VINERI

 

1. Mizilicul la primire, procurat de la localnici, zicea Les Paul ca stie cateva surse pe acolo:

- slanina, carnati, muschi afumate;

- cascaval afumat;

- branza de burduf;

- ceapa verde;

- usturoi verde;

- paine de casa.

 

- 50 g palinca

 

2. Cina - gratar (portie):

- 200 g ceafa de porc fara os;

- 1 felie fleica sau piept de porc;

- 2 carnati subtiri;

- 3 mici;

- 1 frigaruie de pui;

- 1 pulpa de pui

- 200 g paine;

- mustar dulce, iute, checiap.

 

Garnitura pe gratar: cartofi, ardei grasi, dovlecei, ceapa, rosii, ciuperci.

 

Bautura (de persoana pe o zi): 6 beri, 1 litru suc, 250 ml tarie, 500 ml vin.

 

 

 

B. SAMBATA

 

1. Mic dejun: 2 oua ochiuri/ fierte, 3 crenvursti, cas proaspat, rosii, castraveti, lapte, ceai, cafea, chec, paine.

 

2. Pranz: fasole cu ciolan afumat, castraveti murati, paine.

 

3. Cina: purcel la protap, cartofi copti, porumb copt.

 

 

Bautura (de persoana pe o zi): 10 beri, 2 litri suc, 400 ml tarie, 1 litru vin.

 

 

 

C. Duminica

 

Mic dejun: ciorba de potroace, smantana, ardei iute, paine, cafea, suc.

 

 

 

Plecarea, fiecare dupa programul sau. De ciugulit ceva inainte de plecare cred ca ne mai ramane de pe la gratar, vreo coaja de paine... vedem cum facem.

 

Daca se intampla sa ne ramana bautura inainte sa plecam, o putem imparti frateste. :)

 

 

 

 

  • Like 1
Posted (edited)

Sigur, dupa ce se definitiveaza meniul fac eu un deviz :)

 

Din punctul meu de vedere e ok meniul cu doua precizari:

1. La cina cred ca ai exagerat un pic cu mancarea (o ceafa, o flecia, o pulpa pui, 2 carnati, 3 mici, o frigaruie + garnitura cred e cam mult totusi). In fine mai merg de ciuguleala si reci la o adica...

2. Personal as pune la comun doar berea, apa si sucurile pentru ca la tarie si vin lumea s-ar putea sa nu se pupe la preferinte si cred ca e ok sa aduca fiecare ce stie ca bea decat sa luam la comun si sa nu fie pe placul tuturor.

 

Parerea mea...

 

Edit: Ce vreau sa zic cu taria e ca eu de exemplu prefer vodka, altii prefera whisky, bourbon, cognac, altii tuica/palinca. Ce iei ca sa fie ok? Si mai ales cat? Plus de asta nici sa incepi sa le amesteci dupa ce se termina una sau alta...

La fel la vin: alb/rosu, sec/demisec/dulce, etc. E greu sa multumesti pe toata lumea si si sa bei ceva ce nu-ti place n-are rost.

 

Eu zic sa fie bere rece la discretie si isi face fiecare singur socotelile la tarie si vin in functie de ce si cat stie ca bea.

Edited by sam
Posted

Pai de asta am cerut pareri in legatura cu cantitatile, sa vadem ce mai zic si altii. Oricum, noi daca am mancat si ne-a ramas carne, cat stam la foc, la baut, la chitara, nu mai ciugulim nimic? La garnitura am pus multe legume pentru diversitate, dar nu trebuie sa cumparam cantitati mari. Fleica nu-i asa de mare, o felie are 50-80 de grame, dar grasimea ei e malefic de buna. :)

 

Sunt de acord in legatura cu bauturile cum ai zis tu.

Posted (edited)

Edit: Ce vreau sa zic cu taria e ca eu de exemplu prefer vodka, altii prefera whisky, bourbon, cognac, altii tuica/palinca. Ce iei ca sa fie ok? Si mai ales cat? Plus de asta nici sa incepi sa le amesteci dupa ce se termina una sau alta...

La fel la vin: alb/rosu, sec/demisec/dulce, etc. E greu sa multumesti pe toata lumea si si sa bei ceva ce nu-ti place n-are rost.

 

Păi ai timp să mănânci/bei chestiile preferate restul vieţii. Adică na, rolul drumeţiei e o întâlnire a unor oameni cu pasiuni comune, nu mergem acolo să ne satisfacem poftele.

Despre vin, "făcut de cineva" nu prea găseşti în perioada respectivă aşa că mai indicat ar fi să găsim o cramă. Roşu şi alb, cum vrea majoritatea. Aş zice demisec, dar depinde şi de restul. Despre tărie, vodcă, nişte pălincă, eventual încă un tip de tărie strong şi eventual nişte chestii colorate pentru domnişoare.

 

Ai uitat să pui şi nişte apă minerală pe listă, carbogazoasă şi plată şi nişte mărunţişuri de ronţăit la bere. Nişte covrigei, ceva.

 

Despre ciorba de potroace, ce te faci dacă nu găseşti potroace? În general, la magazinele de prin oraşele mai mici, pungile cu măruntaie zboară destul de repede de pe rafturi. Nu-mi spune că le aduci de la Iaşi sau de la Bucureşti, probabil n-aş fi singurul care n-ar pune gura pe aşa ceva. Poate ar fi mai indicată o ciorbă de legume sau pur şi simplu o ultimă masă la un restaurant, unde, fiecare ciorbeşte ce vrea să ciorbească.

 

Cât despre meniu, în general, eu unul aş zice să-ţi concentrezi bucătăria pe sâmbătă, când faci fasolea cu ciolan, să faci, la prânzul ăla, şi ciorba. Vineri o să fie marea beţie, iar micul dejun nu cred că ne va tenta pe mulţi, aşa că prânzul ar fi bine să fie mai consistent. Duminică, oricum o să ne împrăştiem care cum apucăm, unii dintre noi fiind condiţionaţi de mersul trenurilor...

Edited by 'mnezãu
  • Like 2
Posted (edited)

Păi ai timp să mănânci/bei chestiile preferate restul vieţii. Adică na, rolul drumeţiei e o întâlnire a unor oameni cu pasiuni comune, nu mergem acolo să ne satisfacem poftele.

 

Nu asta era ideea ca prefer eu vodka si trebuie sa-mi luati mie vodka. Probabil ca nu esti bautor daca pui problema asa.

 

Mie mi s-ar parea ok ca fiecare sa poata bea ce-i place. La bautura nu e ca la mancare, daca nu-ti place un anumit sortiment de obicei nu bei si atunci e aiurea sa inmultim o cantitate oarecare cu cati suntem si sa cumparam cat rezulta, ca unii poate nici nu pun gura pe sortimentul respectiv...

 

Alternativ eu am propus sa luam mancarea, berea, apa si sucurile la comun iar tarie sau altele sa aduca fiecare ce-i place. La bani tot acolo iesi dar macar bea fiecare ce ii place. Evident e doar o propunere, putem face oricum doriti, n-am o problema cu asta.

 

Si mai e un inconvenient la cumparatul mai multor sortimente la comun. Unul dintre ele se va termina primul, apoi lumea va amesteca bauturile si cei care nu stiu sa bea se vor face craci.

 

Repet, e doar o propunere, mie mi-e indiferent si ma supun oricarei decizii. Eu oricum voi avea si niste sticle de rezerva da deh, cand pleci la drum nu se stie niciodata, poate ramani inzapezit sau te rapesc extraterestrii... :D

Edited by sam
Posted

Sunt băutor, chiar dacă am lăsat-o mai moale în ultimul timp. Însă, nu am avut niciodată problema asta, când mergeam la ieşiri în natură sau la petreceri. Că era bere, că era vin, era ok. Nu mă împac cu tăria, dar în rest, nu prea mă interesează aşa de mult mărcile în cazurile de genul. Dacă iau pentru mine, pentru acasă, iau ce ştiu că-mi place, normal.

Berea, vinul şi vodca se beau în general, aşa că nu văd de ce nu le-am include pe lista generală. Vinul, cel puţin, e mult mai rentabil să-l cumperi de pe la o cramă din Bucureşti, vărsat, decât să-l iei la sticlă de prin magazinele din Moeciu.

Posted (edited)

Pai tocmai ca de tarie era vorba dar nu m-am referit nicio clipa la marci ci de tipuri. Si anume ca un bautor de whisky posibil va stramba din nas la vodka, un bautor de palinca poate nu se va impaca cu whiskyul si tot asa.

Oricum eu mi-am spus punctul de vedere si ma retrag din discutie, insa nu ma deranjeaza niciuna din variante, a fost doar o parere.

 

Cu vinul ai dreptate.

Edited by sam
Posted

 

Păi ai timp să mănânci/bei chestiile preferate restul vieţii. Adică na, rolul drumeţiei e o întâlnire a unor oameni cu pasiuni comune, nu mergem acolo să ne satisfacem poftele.

Despre vin, "făcut de cineva" nu prea găseşti în perioada respectivă aşa că mai indicat ar fi să găsim o cramă. Roşu şi alb, cum vrea majoritatea. Aş zice demisec, dar depinde şi de restul. Despre tărie, vodcă, nişte pălincă, eventual încă un tip de tărie strong şi eventual nişte chestii colorate pentru domnişoare.

 

Ai uitat să pui şi nişte apă minerală pe listă, carbogazoasă şi plată şi nişte mărunţişuri de ronţăit la bere. Nişte covrigei, ceva.

 

Despre ciorba de potroace, ce te faci dacă nu găseşti potroace? În general, la magazinele de prin oraşele mai mici, pungile cu măruntaie zboară destul de repede de pe rafturi. Nu-mi spune că le aduci de la Iaşi sau de la Bucureşti, probabil n-aş fi singurul care n-ar pune gura pe aşa ceva. Poate ar fi mai indicată o ciorbă de legume sau pur şi simplu o ultimă masă la un restaurant, unde, fiecare ciorbeşte ce vrea să ciorbească.

 

Cât despre meniu, în general, eu unul aş zice să-ţi concentrezi bucătăria pe sâmbătă, când faci fasolea cu ciolan, să faci, la prânzul ăla, şi ciorba. Vineri o să fie marea beţie, iar micul dejun nu cred că ne va tenta pe mulţi, aşa că prânzul ar fi bine să fie mai consistent. Duminică, oricum o să ne împrăştiem care cum apucăm, unii dintre noi fiind condiţionaţi de mersul trenurilor...

 

Initial si eu m-am gandit ca micul dejun de sambata e cam in plus, fiindca nu ne trezim la 7 dimineata, ci la 9-10-11, ca dupa betie. Deja la ora aia merge pranz. Fasolea este satioasa si putem astepta linistiti seara cand vom manca godacul la protap.

Nu pot gati doua feluri in acelasi timp, pentru ca sunt multe portii si n-am oale. Aduce Vio o oala mare si protapul de la Bucuresti, dar o voi ocupa sambata o buna parte din zi cu fasolea. Ideea de-a merge duminica la un restaurant si apoi sa ne imprastiem mi se pare foarte buna si chiar prefer asa.

  • Like 1
Posted

Pai tocmai ca de tarie era vorba dar nu m-am referit nicio clipa la marci ci de tipuri. Si anume ca un bautor de whisky posibil va stramba din nas la vodka, un bautor de palinca poate nu se va impaca cu whiskyul si tot asa.

Oricum eu mi-am spus punctul de vedere si ma retrag din discutie, insa nu ma deranjeaza niciuna din variante, a fost doar o parere.

 

Cu vinul ai dreptate.

1. Bere nu pot sa beau mai mult de 1L.

Vodka e OK atata timp cat e Finlandia sau Absolut. Whisky/Bourbon e OK atata timp cat e ceva peste 50 lei sticla *jim beam, jack...

 

2. O sa dau avansul in primele zile din Mai. Banii s-au dus luna asta :D

Posted

 

Păi ai timp să mănânci/bei chestiile preferate restul vieţii. Adică na, rolul drumeţiei e o întâlnire a unor oameni cu pasiuni comune, nu mergem acolo să ne satisfacem poftele...

Asta este sau ar trebui sa fie esenta Întâlnirii RGC2014 referitor la ce mâncăm si ce bem.

Eu beau lac de unghii de obicei dar asta nu înseamnă ca nu ma voi adapta si voi bea si eu bere, vin si/sau tărie ca toată lumea sănătoasă la cap. Pentru inima mea beau o sticluta înainte de a pleca si una cand ajung acasă. Eventual mai iau una la mine, asa, preventiv. :)))

Acum serios vorbind, cu cat vom fi mai deschisi si fara mofturi, cu atât va fi mai ușor de cumpărat si organizat.

Din ciclul: "Nu facem mofturi, vrem doar sa ne cunoaștem si sa petrecem fain împreuna" eu propun sa gatam cu sfada si sa purcedem la rezervare, nu de alta dar timpul are si el un minus: zboară sau trece prea repede câteodată.

 

 

 

Sent from my iPad using Tapatalk

  • Like 3
Posted

sam, nici nu stiu ce sa zic de mine. As sugera sa ma stergi de pe lista din cauza ca nu stiu cum va fi programul meu in urmatoarele cateva luni, cu licenta si *fingers crossed* locul de munca. De asta am si evitat sa imi exprim vreo opinie clara. Stiu ca daca, in momentul in care se da avansul pentru a confirma, ma razgandesc, o sa gasiti un loc si pentru mine xsmile.png.pagespeed.ic.P-kXk58hgi.webp

 

Cam in aceeasi situatie cu paulica as fi si eu: pe 3-4 as fi in stare de avans. Ar fi ok?

 

Pana una alta esti sters de pe lista pentru ca asta ai solicitat. In concluzie mergi sau nu?

 

----

 

In alta ordine de idei CiocanelBloodyCIocanel, Les Paulica 1960 si Vio Team sunt confimati verbal desi nu au platit inca avansul.

 

post-9969-0-87917200-1398102190_thumb.jpg

  • Like 1
Posted

eu zilele astea am tot baut la tutun si alcool si m-am gandit la cel de sus... probabil si 57 s-o gandit (haha)... in fine... banii ii dau cand am chef (nu zic cand pun mana pe suficienti bani sa-i impart in toate cele cate directii is necesare)... dar da... pe week-endu viitor o sa-i dau da mai inainte... sam sau george sa-mi dati numaru ca vreau sa discutam niste chestii... multam si sarbatori fericite!

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.