Crypto Posted July 3, 2013 Posted July 3, 2013 (edited) copie de strat. pare a fi un stagg dupa headstock, dar dupa scris nu prea pare Edited July 3, 2013 by Cryptopsy
sam Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 (edited) Nu e ala logo-ul Stagg niciodata Edited July 4, 2013 by sam
karpi Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Sa o luam pe alte cai ... CE CHITARA NU ESTE ? Si cati ani are chitaristul si ce numar are la pantofi ....cum se cheama locatia in care canta in ce data la ce ora....ce piesa se canta ? Imaginea este prea clara si prea detailata ..
eduard.alexandru Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Confirm faptul că este Hohner Professional. Headstock asemănător se găsește și pe Kramer, Cort, Hora (modelul Iris Lux) etc, deoarece neck-urile sunt făcute în aceleași fabrici, una în Coreea și una în China. 1
sorin65 Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 (edited) Headstock asemănător se găsește și pe Kramer, Cort, Hora (modelul Iris Lux) etc, deoarece neck-urile sunt făcute în aceleași fabrici, una în Coreea și una în China. ce relevanta mai are forma headstockului cand se citeste in clar ca este vorba de hohner? uite alta copie de hohner, mergand pe aceeasi deductie logica =)) Edited July 4, 2013 by sorin65 3
eduard.alexandru Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 (edited) Dacă îmi spui de unde ai dedus "copie de Hohner" în exprimarea mea..... Am impresia că nu eu stau prost cu logica, Edited July 4, 2013 by draugr 1
Razvan S. Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 ce relevanta mai are forma headstockului cand se citeste in clar ca este vorba de hohner? mi-ai luat-o inainte
karpi Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 (edited) da iata HOHNER ce stiam eu de logo era HOHNER Acest logo inca nu l-am vazut ....o fi ceva "independent" Cum am vazut statie combo pe care arata exact asa logo-ul = FENDER tot ceva "productie " din asia ..ca sa se deosebeasca de cele originale ??. Edited July 4, 2013 by karpi
sam Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 (edited) Sper sa nu se supere demiicaros (cel care a creat topicul) dar am si eu o intrebare similara si nu mi s-a parut necesar sa fac un alt topic. Ce chitara e cea din poza? Banuiesc ca e o Hora Reghin dar asta doar din inchipuiri pentru ca varsta nu-mi permitea la momentul respectiv sa cant la chitara (anii 70-80 presupun). Tot legat de ea as avea si niste curiozitati deoarece ma bate gandul sa o cumpar, evident la un pret modic. Daca intr-adevar e in stare buna cum spune vanzatorul, merita luata pe te miri ce? As lua-o mai mult ce curiozitate, sa vad ce se intampla pe vremea aia. Am deja 4 chitari electrice deci nu o iau ca sa o folosesc efectiv, nici ca sa studiez pe ea sau cu vreun scop precis. O iau mai mult ca pe o bucata de istorie (presupunand ca ar avea macar 3% valoare istorica...) Totusi, tinand cont ca am pus mana si pe niste chitari mai bunicele, la asa ceva se poate canta? Sau e risita pe timp/bani/energie? Edited July 4, 2013 by sam
'mnezău Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 Sper sa nu se supere demiicaros (cel care a creat topicul) dar am si eu o intrebare similara si nu mi s-a parut necesar sa fac un alt topic. Ce chitara e cea din poza? Banuiesc ca e o Hora Reghin dar asta doar din inchipuiri pentru ca varsta nu-mi permitea la momentul respectiv sa cant la chitara (anii 70-80 presupun). Tot legat de ea as avea si niste curiozitati deoarece ma bate gandul sa o cumpar, evident la un pret modic. Daca intr-adevar e in stare buna cum spune vanzatorul, merita luata pe te miri ce? As lua-o mai mult ce curiozitate, sa vad ce se intampla pe vremea aia. Am deja 4 chitari electrice deci nu o iau ca sa o folosesc efectiv, nici ca sa studiez pe ea sau cu vreun scop precis. O iau mai mult ca pe o bucata de istorie (presupunand ca ar avea macar 3% valoare istorica...) Totusi, tinand cont ca am pus mana si pe niste chitari mai bunicele, la asa ceva se poate canta? Sau e risita pe timp/bani/energie? Merită luată pe un pachet de ţigări. E din familia ăsteia. Valoare istorică nu are. De cântat, normal că se poate. Dacă îţi place să cânţi pe chitare proaste, va fi de vis. Prima dată am pus mâna pe o de-asta când abia mă apucasem de zdrăngănit. Aveam un Orfeus (altă firmă cunoscută pentru chitare proaste) vai de capul ei, cu gâtul lipit cu prenandez de mine, prăguşul înălţat cu bucăţi de hârtie. Când am pus mâna pe Hora mi s-a părut îngrozitoare, iar ca punct de reper aveam doar Orfeusul prăbuşit. Am mai avut norocul să dau peste una mai de curând, în casa unui amic, aceeaşi experienţă. 1
sam Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 (edited) @'mnezău: N-am un fetish bizar sa cant la chitare proaste, cu atat mai mult cu cat nu m-am apucat de chitara chiar ieri si am si ceva chitare mai scumpute pe acasa. Asta nu e nici chiar cat un pachet de tigari, ma gandeam la maxim un milion daca se prezinta exemplar si are totul original pe ea... E mult? Edited July 4, 2013 by sam
'mnezău Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 E mult? Asta depinde de tine. Dacă ţie îţi place cum arată, mi se pare preţul foarte corect. Că are totul original, iarăşi, nu prea contează. Nu sunt piese relevante în industrie, să zici că sunt valoroase. Erau nişte chitare ordinare la vremea respectivă. Printre puţinele pe care le puteai găsi prin piaţa din România. E ca şi cum am vorbi peste 30 de ani despre un exemplar "original" Harley Benton. 1
sam Posted July 4, 2013 Posted July 4, 2013 (edited) [...] E ca şi cum am vorbi peste 30 de ani despre un exemplar "original" Harley Benton. Mi-ai distrus un mit Glumesc, mersi de clarificari. Banuiam ca asa sta treaba dar aveam nevoie de o confirmare... Edit: In legatura cu componentele originale, stiu ca nu sunt valoroase, nu in sensul asta intrebam. Dar am observat la putinele exemplare din perioada aia cu care am avut contact, o tendinta generala a proprietarilor de a folosi holzsuruburi cu diamentre gigantice in corpul chitarei, bormasina + surub cu saiba si piulita, aracet cu rumegus pe post de adeziv pentru orice, fire trase prin toate gaurile catre toate gaurile si alte orori de genul. Chiar si cuie... D-asta ma bucuram ca cea in cauza ar putea fi in stare naturala... Edited July 4, 2013 by sam 1
demiicaros Posted July 5, 2013 Author Posted July 5, 2013 Merci de reply'uri. Am dat search dupa hohner professional, si se pare ca e Hohner! http://forums.rgc.ro/topic/53528-hohner-professional-st-59/ 1
Riff Hudson Posted August 10, 2013 Posted August 10, 2013 (edited) ... Edited August 10, 2013 by Riff Hudson
Recommended Posts